Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Aminah 2006.07.15 16:09:34 © 107

marcipános zserbó

 

Úgy készül, mint a hagyományos zserbó, csak dió helyett kinyújtott marcipánnal borítom be a tésztaréteget. Persze alá és fölé is lekvár kerül.

 

Úgy csinos, ha különböző színű marcipánnal csinálod a rétegeket :-)

Vanessa_ 2006.07.02 19:55:30 © 106

PRINCESS TORTA

1. Teszta
- 3 tojas
- 3 dl cukor
- 1 dl meleg viz
- 3 dl liszt
- 1 es 1 teaskanal sutopor

A kapcsos sutoformat kivajazzuk, kilisztezzuk. A tojasokat a cukorral kemeny
habba verjuk. A robotolas vege fele lassan belecsorgatjuk a meleg vizet
(tovabbra is verjuk a habot!). A sutoporral osszekevert lisztet
reszletekben, ovatosan hozzakeverjuk a habhoz. Szoval tipikus piskotateszta.
Suto also felen 175-200 fok kozott 30 perc sutes. Vege fele mersekeljuk a
homersekletet. Nekem keves volt a 30 perc, szoval bokodjetek a teszta
kozepet lelkesen.

2. Vaniliakrem
- 3 dl tej
- 1 egesz tojas vagy ket tojassarga
- 1 evokanal cukor
- 1 evokanal kemenyito
- 1 evokanal vanilias cukor

A vanilias cukor kivetelevel az osszes alapanyagot osszekeverjuk egy
edenybe. Egy olyanba, amilyenben egy masik fole illesztve goz folott meg
tudjuk fozni a kremet. Kevergessuk, kevergessuk, ha besurusodott ne fozzuk
tovabb! Vegyuk le a kremet es egy alkalmas talban kozepes fokozaton verjuk
fel, amig ki nem hult. A vegen keverjuk hozza a vanilias cukrot.

Ha a teszta kihult, vagjunk belole 3 reteget. Az elsot kenjuk meg
malnalekvarral (nem folyossal), a masodikat vaniliakremmel, a felsot pedig
tejszinhabbal. En 3 dl tejszinbol vertem tejszinhabot par kanal cukorral.
Ugy kenjuk ra a tejszinhabot, hogy az egesz torta ugy nezzen ki, mint egy
bubos kemence.
Na, hat idaig mondhatni semmi extra, most jon a neheze: a marcipan. Vegyunk
nemtom mennyi marcipant, de ha kene mondanom valamit 30-40 dkg-ot mondanek.
Svedorszagban ugyanis meg lehet keszen venni a topot. Egyebkent neonzold
szinure szoktak tradicionalisan szinezni a marcipant, es ez van kinyujtva
kor alakura. Allitolag a marcipant gyurodeszkan sodrofaval is ki lehet
nyujtani. Soha nem probaltam, valoszinuleg mukodokepes, bar akinek van
tesztapreseloje, jol jar. Kb. 2 mm vastagra kell kinyujtani a marcipant, es
24 cm atmeroju torta eseten kb. 35-40cm-es kort fabrikalni belole. Ezt a
topot kell rahuzni az osszerakott tortara felul-oldalt. Az oldalahoz ugy
lehet hozzaigazitani, hogy elore bevagjuk 5-6 helyen 5-6cm-re a marcipankor
szelet, amikor pedig mar a tortan van, akkor kicsit egymas ala illesztjuk a
felesleget. Alul a maradekot pedig levagjuk.

Előzmény: lordofthechicagoblues (99)
Vanessa_ 2006.07.02 19:51:17 © 105
Igen, Olvasom:) Söt... Irom is.) egyebkent tenyleg az egyik legjobb lap, es nem azert, mert dolgozom nekik:) Bår... sokat nyom ez is a latban:D
Előzmény: Vmarcsi (85)
Thomaster 2003.11.04 16:20:33 © 104
A Pilóta tallérból most jött ki egy téli limitált széria, gyümölcszselé helyett vaníliakrémmel, fehércsoki bevonattal. Tegnap vettem egy próbaadagot... ma megyek vissza, bespájzolok annyit, amennyi kitart a szavatossági idő lejártáig.
Vasti 2003.10.30 09:41:51 © 103

Köszönöm Sigue, átnézek oda.

Te meg, nettomazsola, megoszthatnád azért azt a csokitorta-receptet velünk ;-))

Üdv!

nettomazsola 2003.10.23 15:12:24 © 102
nekem van olyan csokitortam aminek a tésztajaba semmi liszt nem kell, hanem helyette daraltdio
de ezen felbuzdulva kiprobaltam mas receptekkel is és műkodott! kicsit tobb sutôport tettem bele a biztonsag kedvéért és kevesebb margarint.
Előzmény: Vasti (100)
Törölt nick 2003.10.23 14:32:50 © 101
Ajanlom figyelmedbe a "Kenyér, süti, étel, ital recipék" cimu topicot ahol a topicgazda profi cukrasz. Ha van ilyen suti o tudni fogja! :)
Előzmény: Vasti (100)
Vasti 2003.10.23 13:45:15 © 100
Sziasztok!

Nekem a koleszban volt egy haverom (vagy 10 éve ;-)) , akinek cukrász volt valamelyik szülője... Ő szokott hozni olyan "sütit", ami egy egyszerű tömör tésztaszerűség volt, a nagy része az vagy darált dió, vagy mák volt, ha jól emlékszem, és a srás mintha azt mondta volna, hogy nem kell bele liszt, hanem csak a dió / mák, cukor meg tojás...

Hülye vagyok, vagy tényleg van ilyen sütiféle? Mert nagggyon finom szokott lenni (szeretem az egyszerű dolgokat), de se anyu, se a feleségem, sőőőt, még az anyósom se ;-)) tudja, hogy hogyan kell ezt csinálni ... Ha létezik egyáltalán ilyen, liszt nélküli "tészta."

Jól elmondtam, mi? ;-))

Üdv!

lordofthechicagoblues 2003.10.23 11:54:13 © 99
Legalábbis javasolhatiom az "ALMONDY" tortát (original swedish almond cake with daim) az IKEA-shop-ból. Varázslatos, varázslatos, varázslatos és nem annyira drága, mint amennyire varázslatos, varázslatos, varázslatos.
Persze kizárólag annak, aki kóstolta már a "Frödinge Prinsesstarta"-t.
scenica 2003.10.07 19:24:37 © 98
Az én kedvenc sütim a marcipán burgonya, általában a Szamosnál találok ilyet. Kívül kakpor, és marcipán, belül piskóta és párizsikrém.
Sniffyke 2003.10.07 14:23:55 © 97
Kedves Mulan, nagyon érdekelne, hogy hol találom meg a honlapod, ez a csokibevonó most aktuális meg biztosan más finomságok is vannak rajta!
Nagyon köszönöm!
Előzmény: Mulan (66)
csupaszabo 2003.10.03 18:19:19 © 96
Csodálatos torta és sütireceptek a www.ruszwurm.hu-n!
csupaszabo 2003.04.03 20:55:35 © 95
Az én kedvenceim a darás mézes és a vargabéles, ez utóbbit a mélyhűtőbe is be lehet tenni és egy órával a tálalás előtt kienged, ha még a mikroban is megpörgeted egy percre, olyan, mintha frissen csináltad volna. A darás mézes meg olcsó, nagyon kiadós és nagyon finom.
zsigrai76 2003.02.17 10:04:49 © 94
kakaós csigát készítettem, isteni lett, csak a cucc kifolyt belőle. finom a csoki tepsiből kiéve is,de hogyan tudnám rábírni, hogy a tésztában maradjon? van esetleg valakinek tuti receptje?
ona 2002.08.13 12:00:26 © 91
krémes tészta:)
a csokit nagyon szereti a barátom:)
Előzmény: Bagira1 (90)
Bagira1 2002.08.12 13:42:10 © 90
A kremet lehet varialni, mogyoroval, vagy kakao porralis.
A tesztat is lehet mogyozroval csinalni, de dio vagy mogyoro nelkül ez nagyon szaraz lenne.
nincs benne több mint 10 dkg liszt, es valami kell a tesztaba.
Milyen recept kene?
Előzmény: ona (89)
ona 2002.08.12 13:19:10 © 89
Wz nnagyon gusztán hangzik, de nincs a maminak véletlenül hasonló nem diós receptje?
Előzmény: Bagira1 (88)
Bagira1 2002.08.12 11:40:30 © 88
na nagyi dois kovckaja:
A teszta reszehez:
4 tojas sargaja
30 dkg porcukor
10 evökanal viz
egy keshegynyi sütöpor
Ezeket habosra keverni.
10 dkg liszt 1 sütö por hozza keverve,
15 dkg durvara daralt dio
1 vanilias cukor
ezzel lazan összekeverve, piskotakent sütni.
krem:
6dl tej 6 evökanal liszt, 1 vanilias culor
sürüre fözni,
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverni
hozza jön 20 dkg durvara daralt dio
egy evökanal finom kakao por.
A vaj kremetm, es a kihült fözöttkremet együtt habosra keverni. / egy evökanal nutallaval sokkal finomabb :))
A tepsiben levö kihült tesztara önteni a kremet, elsimitani, csokit a tetjere reszelni. Hütöbe tenni, jol kihülni hagyni, utana 4x4 cm es kockakra szelni. :))))

Előzmény: barrix (87)
barrix 2002.08.12 10:43:11 © 87
Receptje?
Előzmény: Bagira1 (86)
Bagira1 2002.08.12 10:10:16 © 86
Dios kocka a nagymama fele modon. :))))
Vmarcsi 2002.08.04 21:54:29 © 85
Sütifaló barátaim!
Olvassátok a Príma Konyha magazint! Tök jó receptek vannak benne. Én mostanában csak nézegetem, mert fogyózom. Egyébként baromi jó sütiket, tortákat sütöttem már életemben: ha kell valami recept, leírom!
makopa 2002.03.22 10:58:36 © 84
Előzmény: bClaire (83)
bClaire 2002.03.20 06:08:17 © 83
Igen. Az a tapasztalatom, hogy nem sok "lé" jön, de attól függ mennyi kávéssal locsolom.
Forgatni sem szoktam a gyümölcs szűrőt, mert a lényeg: a csíkok mindig merőlegesen következnek.
Más: régi olvasója vagyok ennek a fórumnak, ez az egyik kedvencem.
:))))))))))))))))
Előzmény: Mulan (82)
Mulan 2002.03.18 16:11:40 © 82
Miért kell szűrőbe tenni? Kipréselődik a lé, amivel locsoltál?
Előzmény: bClaire (81)
bClaire 2002.03.16 09:38:27 © 81
Csíkos torta az egyik kedvencem.
Elkészítése:
6 tojásból fehér
6 tojásból kakaós piskótát sütünk.
Egyenlő, kb. 1-2 cm-es csíkokra vagjuk.
Krém: 1/2 l tejből, 20-25 dkg cukorból, 3 egész tojásból 3 púpozott evőkanál lisztből sűrű krémet főzünk.
Ha kihűlt 1 csomag Ráma margarint keverünk hozzá.

2 dupla kávét, 2 evőkanál baracklekvárral, 1 dl rummal összekeverünk.

Egy nagyobb szűrőbe/pl. gyümölcsmosóba/ csíkozva rakunk a piskótából.Kezdjük pl. a fehérrel, nyilván a kerek formához kell vágni a csíkokat, majd meglocsoljuk a kávés löttyel, rá krém.A szűrővel félfordulatot teszünk: jön rá a kakaós, a lötty , a krém, újabb fordulat ..míg minden el nem fogy.A tortát egy tányérral, melyre pl. 1 kg cukrot teszünk másnapig lenyomjuk...alája egy tálcát kell tenni.

A krémet úgy kell osztani, hogy maradjon majd az oldala kenésére,ezt a fogyasztás előtt kenjük rá, de ha elfogy nem baj..legföljebb teszünk csokimázt rá.
Nagyon mutatós, ha szeleteljük belül kockás a mintája.

ona 2002.03.12 19:19:51 © 80
Köszönöm:)
Előzmény: bigabatka (79)
bigabatka 2002.03.10 23:52:22 © 79
Tedd be a mélyhűtőbe és akkor egy évi legalább.
Nem kell bele porcukor sem.

bigacsiga Kata

Előzmény: ona (78)
ona 2002.03.07 12:24:30 © 78
Szisztok,

mondja meg nekem valaki, hogy a darált dió meddig áll el?

Joe-Joe 2002.03.03 19:39:03 © 77
Hmmmm nyami...Az én kedvencem a mézes krémes... hmmm
bigabatka 2002.03.02 15:56:15 © 76
Méteres süti ragozása: :)

Én is csak két színűből készítem és úgy állítom össze, hogy két fehér tésztát egy barna krémmel, két barna tésztát egy fehér krémmel és ezt a fehér barna dupla tésztát egy rózszsín krémmel ragasztom össze.

A krémet pasztörözött tejből és főzésnélküli pudingból készítem margarinnal kikeverve. Relatív elég sokáig kell keverni, hogy jó kemény krém legyen belőle, ami megáll a sütik között.

bigacsiga Kata

Előzmény: szévike (75)