95'-ös, 1,6-os golfom fél év alatt már a harmadik Hall szenzort nyírja ki. Az új megy két hónapot aztán utána párszor a sokadik indításra elindul,és egy két nap után végleg elromlik. Talán valaki tudna segíteni,hogy ezt mi okozhatja.Köszönöm.
Ahogyan jon a jo ido, iden is kellett egy kis gaz az autom klimajaba. Szokasos tortenet: utas oldal kevesbe hut.
A flap-ok mukodnek, nincs hiba uzenet betarolva. Egyszer volt B109B15 ami utas oldali flap hibara utal, de azt a HVAC reset (AC+Front Ait gomb egyszerre nyomva tartasa) megoldotta, sosem jott vissza.
No most is kapott kis gazt az R1234yf csere gazbol - rogton jo is lett. Elotte a bal oldal volt 9,7 fok (18 fokos kulso homersekletnel) mig a jobb volt 23 fokos. Utana 5 fokos mindketto.
(az tuti, hogy maskepp mernek, mert lezeres merovel a szellozobe bele erve majdnem nulla fokot fujnak).
Azmi miatt irok: ugy tunik elveszett a kis nyomasu ag kupakja *az a nagyobb atmeroju). Valamilyen UV zold vagy sarga szinu kupakra emlekszem. Lehet ilyet vasarolni valahol?
(2018 06 havi MK 7.5 Golf Variant 2.0 gepjarmurol van szo.)
Koszonom!
(U.I: ha valakinek ilyen gondja adodna es nem talal szervizt ami megtolti R1234YF gazzal, akkor irjon, kuldok linket a tolto szetthez. 2 flakon gaz es a csatlakoz meg a csovek/manometer volt kb 80 Euro. Igy mar 2x sporoltam meg a toltetes borsos dijat. Es az egyik flakon meg tele van.)
Igen, nekem is volt vele ilyen gondom. Ki kell cserélni a nyomócsöveket újra. Amit manapság szerintem nem lesz egyszerű beszerezni. Nincs alatta tömítés.
Kettes dízel golfomnál arra lettem figyelmes, hogy az egyik porlasztó nem porszáraz, hanem fényes, csillog. Gázolajos volt. Kicseréltem a 2 rá érkező résolajcsövet, de nem azok voltak a hibásak, hanem a hollandi alól folyik az üzemanyag. A hollandi anyát jobban meghúzni nem tudom. Van ez alatt valamiféle tömítés? Mi lehet a gond, járt már valaki így?
Golf 4 keresi jó gazdáját. Szinte csak találkozókra járok vele. Nemrég egy filmforgatáson voltam ahol az 50 éves golf volt a téma. Szó szerint kerülgetem nap mint nap. 1,4 benzin 2002 évjárat. 2 millió forint. Ha tudtok valakit aki megbecsülné, és legalább annyira vigyázna rá mint én, akkor annak eladnám. Másfél év műszaki van a kocsin. Vezetett szervízkönyv. 63100 kilométer.
Ezt így on-line nem fogja senki megmondani, de elsőre le kellene venni a végéről a fedelet és megnézni mit csinál az 5. kapcsolósínje. Megeshet, hogy leesett/lazult a végén lévő "köröm" ami a villát mozgatja és nem ment vissza a "0" helyzetbe a sín. Ehhez azért nem árt tudni hogy hogyan is működik az. De ez is csak egy tipp!!
Sziasztok! Hátha valaki talalkozott mar ilyen problémával. Golf 3 1,9 TDI 1Z, ASD váltó. Eltűnt az 5. Fokozat. Nem is lehet betenni, csak a 3.-ba megy ha az 5.-t tenném. Rudazatot megnéztem, lekötöttem, próbáltam kézzel a váltónál betenni, de semmi. Mintha nem is létezne. Olyan, mintha a váltóból kijövő kapcsolórúd nem jönne fel teljesen, megakad. Vagy a fene sem tudja. Az 1, 2, 3, 4 és a hátramenet simán kapcsolható. Ért valaki itt a váltóhoz?
Dieselen nincs dúsító. Illetve de, csak azt gázpedálnak hívják. :) Az a hidegindító csak az előtöltést növeli, statikusan 5-7°-kal. A kézzel húzgálóssal nem szokott baj lenni, csak pontosan legyen beállítva az alapelőtöltés.
Mondjuk az a fekete füst meglep, olyat csak beindulva tudnak a dieselek. Az elégetlen gázolajnak világosszürke a "füstje".
Azóta kisebb fejlemények, és értetlenkedések. Bementem Pécsre, leállítottam az autót, noha elég kínkeservesen szokottnál hosszabban kellett indítózni, de elindult. Nagyjából egy 15-20 percet állt, majd ültem volna vissza bele, és csak tekert. 5.-6. próbálkozásra elkapta, hazafelé meg minden oké volt vele. 2 napja a ház előtt át akartam állni vele, csak tekert, de a kipufogóból a fekete füstöt tolta, tehát üzemanyagot kap. Csőben láttam üzemanyag van, izzítás van (nyáron a gyertyák is cserélve lettek). De semmi. Utána rá lett bikázva, első fordításra indult. Tegnap elvittem villamosságihoz, hátha az akksi gyengélkedik, és hiába forgatja meg, nem elég neki, de bikázás előtt adtam neki egy próbát. Indult azonnal. Egyszerűen értetlenül állok előtte, mi lehet a gond. Adagoló? A tank szűrőjét még nem néztem meg, de ahogy szabad lesz az akna, azt is megnézem. Úgyhogy köszönöm a segítséget nektek, de ha bármi eszetekbe jutna még, ne tartsátok magatokban. :)
Látom, hogy a résolajcsöves hozzászólásra reagáltál. Sima egyszerű fekete gumi üzemanyagcső, nem néztem annál márkát, csak azt mondtam, hogy ez kell nekem, és adták.