Sziasztok! Az alábbi hibával küzdök egy ideje, ha valaki már találkozott ilyennel írja meg, hogy mi a megoldás. Egy 2016-os 1,6 Tdi 82 kw golf gombi. A hiba, hogy menetközben elkezd rázni, kigyulad a ízzítás jelző lámpa és elmegy az erő a motorból. Általában egy újraindítás megoldja egy ideig, ezzel együtt néha kigyulad a check lámpa is, az nem mindig tűnik el az újraindítástól hosszabb időre le kell állítani. Hidegen gyakrabban teszi, ha felmelegszik akkor csak nagyon ritkán de akkor is előfordul.
A hibakód 4067 - Motor fordulatszám jeladó P0322- nincs jel.
A főtengely jeladó ki lett cserélve, nem tűnt el a hiba. A jeladó és a központ között újra lett kábelezve ettől sem javult meg. Egyelőre itt tartok és a szerelőnek sincs több ötlete.
50-55°C-os motorhőmérséklet alatt minden kamrás izzít, hőmérséklet függően több-kevesebb ideig.
Ez az 1.9-es tudhat utóizzítást is, ami a feltételek teljesülése esetén a beindulás után 180sec-ig utóizzít. (ha a motor 40°C-nál hidegebb és nem lett 2500-as fordulat fölé pörgetve a motor) Hogy a Te motorod ezt éppen tudja, vagy sem, az ennyiből megmondhatatlan.
95'-ös, 1,6-os golfom fél év alatt már a harmadik Hall szenzort nyírja ki. Az új megy két hónapot aztán utána párszor a sokadik indításra elindul,és egy két nap után végleg elromlik. Talán valaki tudna segíteni,hogy ezt mi okozhatja.Köszönöm.
Ahogyan jon a jo ido, iden is kellett egy kis gaz az autom klimajaba. Szokasos tortenet: utas oldal kevesbe hut.
A flap-ok mukodnek, nincs hiba uzenet betarolva. Egyszer volt B109B15 ami utas oldali flap hibara utal, de azt a HVAC reset (AC+Front Ait gomb egyszerre nyomva tartasa) megoldotta, sosem jott vissza.
No most is kapott kis gazt az R1234yf csere gazbol - rogton jo is lett. Elotte a bal oldal volt 9,7 fok (18 fokos kulso homersekletnel) mig a jobb volt 23 fokos. Utana 5 fokos mindketto.
(az tuti, hogy maskepp mernek, mert lezeres merovel a szellozobe bele erve majdnem nulla fokot fujnak).
Azmi miatt irok: ugy tunik elveszett a kis nyomasu ag kupakja *az a nagyobb atmeroju). Valamilyen UV zold vagy sarga szinu kupakra emlekszem. Lehet ilyet vasarolni valahol?
(2018 06 havi MK 7.5 Golf Variant 2.0 gepjarmurol van szo.)
Koszonom!
(U.I: ha valakinek ilyen gondja adodna es nem talal szervizt ami megtolti R1234YF gazzal, akkor irjon, kuldok linket a tolto szetthez. 2 flakon gaz es a csatlakoz meg a csovek/manometer volt kb 80 Euro. Igy mar 2x sporoltam meg a toltetes borsos dijat. Es az egyik flakon meg tele van.)
Igen, nekem is volt vele ilyen gondom. Ki kell cserélni a nyomócsöveket újra. Amit manapság szerintem nem lesz egyszerű beszerezni. Nincs alatta tömítés.
Kettes dízel golfomnál arra lettem figyelmes, hogy az egyik porlasztó nem porszáraz, hanem fényes, csillog. Gázolajos volt. Kicseréltem a 2 rá érkező résolajcsövet, de nem azok voltak a hibásak, hanem a hollandi alól folyik az üzemanyag. A hollandi anyát jobban meghúzni nem tudom. Van ez alatt valamiféle tömítés? Mi lehet a gond, járt már valaki így?
Golf 4 keresi jó gazdáját. Szinte csak találkozókra járok vele. Nemrég egy filmforgatáson voltam ahol az 50 éves golf volt a téma. Szó szerint kerülgetem nap mint nap. 1,4 benzin 2002 évjárat. 2 millió forint. Ha tudtok valakit aki megbecsülné, és legalább annyira vigyázna rá mint én, akkor annak eladnám. Másfél év műszaki van a kocsin. Vezetett szervízkönyv. 63100 kilométer.
Ezt így on-line nem fogja senki megmondani, de elsőre le kellene venni a végéről a fedelet és megnézni mit csinál az 5. kapcsolósínje. Megeshet, hogy leesett/lazult a végén lévő "köröm" ami a villát mozgatja és nem ment vissza a "0" helyzetbe a sín. Ehhez azért nem árt tudni hogy hogyan is működik az. De ez is csak egy tipp!!
Sziasztok! Hátha valaki talalkozott mar ilyen problémával. Golf 3 1,9 TDI 1Z, ASD váltó. Eltűnt az 5. Fokozat. Nem is lehet betenni, csak a 3.-ba megy ha az 5.-t tenném. Rudazatot megnéztem, lekötöttem, próbáltam kézzel a váltónál betenni, de semmi. Mintha nem is létezne. Olyan, mintha a váltóból kijövő kapcsolórúd nem jönne fel teljesen, megakad. Vagy a fene sem tudja. Az 1, 2, 3, 4 és a hátramenet simán kapcsolható. Ért valaki itt a váltóhoz?
Dieselen nincs dúsító. Illetve de, csak azt gázpedálnak hívják. :) Az a hidegindító csak az előtöltést növeli, statikusan 5-7°-kal. A kézzel húzgálóssal nem szokott baj lenni, csak pontosan legyen beállítva az alapelőtöltés.
Mondjuk az a fekete füst meglep, olyat csak beindulva tudnak a dieselek. Az elégetlen gázolajnak világosszürke a "füstje".