Keresés

Részletes keresés

alomhajos Creative Commons License 2000.11.29 0 0 31
Kedves Beatty!

"De azért mivel ez itt vallás és filozófia fórum, tehát valahol kedves hajósom - nem puszta nevetgélés-félét vártam, hogy kivált akármelyikőtökből is, hanem ha úgy komolyan akarsz hozzáállni az olvasottakhoz, akkor akár vallási, akár pedig filozófiai szempontok szerint milyen következtetéseket, konzekvenciákat vált ki ez a riport bennetek akár általánosságban, akár egyénileg stb."

- Igenis tanitó néni kérem, értettem!
Azzal Álomhajós hátrateszi a kezét és tágrameredt szemmel figyeli a beszélgetést s csak azért nem mer hozzászolni, mert attól fél, ha netán valami rosszat mond, akkor az ő agyát is lebénítják az idegenek, mint ahogyan itt is szerepel:
"Természetesen elvették a gépét, és a Sátán úgy megkárosította az agyát, hogy a mai napig is alig tud gondolkodni! Csak tíz percnyire lakik tőlem, de olykor három óra alatt ér haza, és nem tudja, hogy közben hol is volt. És hetente egy nap számára kimarad, azt mondja a minap, hogy nem tudja, hol volt a múlt csütörtökön. Az ufóklub vezetőjének agyát is a nyáron két hónapra lekötötték, olyannyira, hogy semmire sem tudott reagálni. Fantasztikus, hogy megbénítják az agyakat... !"

;o))
áh.

Előzmény: Beatty (19)
oncogito Creative Commons License 2000.11.28 0 0 30
Üdv Gábor !

Én is biztos vagyok benne, hogy egyszer a tudomány feltérképezi mindazt, ami ma talány.
Azonban ez magábafoglalhatja azt is, hogy a Földön kívüli élet bebizonyítása mellett Isten létét is megértik és megmagyarázzák majd a jövő tudósai. Tudod, Kolombusz sem Amerikát akarta, mégis arra talált rá.

Vagy ez túlságosan sci fi kategoria lenne számodra ? :-) Sebaj, a szellem nem nagyon tűr korlátokat.

oncogito

Előzmény: Andrási Gábor (27)
Beatty Creative Commons License 2000.11.28 0 0 29
Kedves Andris!

Háááááááááátt...

Olyan szellemi húrokat pendítesz meg, és a téma-lehetőségek olyan tárházának az ajtaját nyitogatod, hogy bele lehetne öregedni mire végére se járhatnánk.
Sajnos, a napokban nekem nem lesz lehetőségem fórumközelben lenni.
De nem felejtem el, hogy szeretnék reflektálni erre a beírásodra.
Remélem, hogy mások if felfedezik, főleg MrngStarr (!)

Most még szétnézek picit a többi topicban, és aztán távozom.

Üdvözlet: Beáta

Előzmény: Andrási Gábor (28)
Andrási Gábor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 28
Bocsika! Pontosítva a "tudás fájának gyümölcséből"-t akartam mondani!
Előzmény: Andrási Gábor (27)
Andrási Gábor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 27
Kedves Betty!

Én teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a tudomány - ha hagyjuk addig fentmaradni saját civilizációnkat - egyszer képes lesz mindenféle misztikum és hiedelem elterjedésének kiküszöbölésére a körülöttünk levő világ pontos "feltérképezésével" és megismerésével. Ezzel tulajdonképpen a vallások értelmüket vesztik majd, hiszen azok egytől egyig pontosan ezekből a - még megmagyarázhatatlannak vélt jelenségekre/dolgokra épülő - hiedelmekből "táplálkoznak". Elég csupán arra gondolni, hogy néhány évszázaddal ezelőtt még mindenki meg volt győződve arról, hogy a Föld a világ közepe és lapos. Az ilyen és ehhez hasonló tévhitektől eltérőt - valami újat felfedezni vágyó - állító tudósokat (pl. Galilei) és utazókat (pl. Kolombusz) megpróbálta az - Európában uralkodó keresztény - egyház eretneknek minősítve "félretenni". Akkoriban még a tanítandó tudást is birtokolni akarták, nem volt elég számukra a tudatlan embertömegek befolyásolása. Tulajdonképpen ezekkel a lépéseikkel is ezt az irányító hatalmukat akarták minnél tovább minnél erősebben megőrizni.
Azt sem értem, hogy miért ez a nagy felhajtás azok ellen az - egyre többen lévő - emberek ellen, akik szeretnék bebizonyítani a földönkívüli értelem - civilizáció - létezésének lehetőségét. És itt tulajdonképpen a lehetőségen van a hangsúly, hiszen a világegyetem olyan "mérhetetlenül" hatalmas, és olyan mérhetetlenül sok bolygórendszer létezik - amelyeknek a feltérképezését már elkezdték -, hogy jóval kisebb a földönkívüli élet hiányáak, mint meglétének a valószínűsége. Tehát nagy annak az esélye, hogy "ekkora terepen" Földünkön kívül is kialakuljon a világegyetem egy másik "szegletében" valamilyen élet, és azzal együtt értelmes civilizáció is.
Paranormális tevékenységek pedig csak addig lesznek, amíg azokat is meg nem ismerjük a tudomány segítségével!
Éva tehát jól tette, hogy beleharapott az áldott "örök kíváncsiságra" ösztönző tudás almájába.

Előzmény: Beatty (14)
vigor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 26
Hello MorningStar!

1. Nem vagyok keresztény.
2. A Jelenések Könyvét egy János nevű ember írta, akiben én nem bízom meg.

Üdv,
Igor

Előzmény: MrngStar (25)
MrngStar Creative Commons License 2000.11.28 0 0 25
Hello Vigor!

Koszi! A valaszodbol latszik, hogy te maskepp latod az emberiseg jovojet es az Isten tervet (ha hiszel benne?) az emberiseg szamara. Egyebkent a Biblia Errol az Istenrol azt irja:

Jel.19:1,2 "...És ezek után hallám mintegy nagy sokaságnak nagy szavát az égben, a mely ezt mondja vala: Aleluja! az idvesség és a dicsőség, és a tisztesség és a hatalom az Úré, a mi Istenünké!
Mert igazak és igazságosak az ő ítéletei, és azt a nagy paráznát, a mely a földet megrontotta az ő paráznaságával, elítélte, és megbosszúlta + az ő szolgáinak vérét annak kezén.

Ha olvasod a Jelenesek konyvet, akkor lathatod, hogy mi az Isten elhatarozott akarata es terve az emberiseg szamara. Az O iteletei az igazsagosak, barmennyire is kemenynek tunnek emberi szemmel. Te hogy latod?

Udv.
MrngStar.

Előzmény: vigor (24)
vigor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 24
MorningStar,

a Te isteneddel én egy percet sem szeretnék eltölteni, nemhogy egy örök életet.

Üdv,
Igor

Előzmény: MrngStar (23)
MrngStar Creative Commons License 2000.11.28 0 0 23
Hello Beatty!

Jo iranyba haladsz es a bibliai idezetek is alatamasztajak azt amit mondasz. Azzal ne foglalkozz, hogy az emberek tobbsege rohog ezen a dolgon, de annyit mar bizonyara te is tudsz, hogy a tobbsegnek nincs mindig igaza. A bukott angyalokrol es a demonokrol a II.Enochban (Etiopiai verzio)tobb hasznalhato informaciot talalsz. Mindenesetre a Satan levettetese a foldre a bukott angyalokkal es a demoni hadsereg kiengedese az Abyszbol (Jelenesek konyve)elegge "erdekesen" fog hatni a vilagra es az altaluk kialakitott "inteligens" foldonkivuli lenyekkel valo kapcsolatteremtesre. Ezt a harmadik tipusu talalkozast es az utana kovetkezo Isten iteletet csak a kivalasztottak - akik az Isten Lelkevel vannak megjelolve - es csak egy nagyon keves maradek fogja tulelni. A gonosz es a jo foldontuli lenyek kozotti harcot tucatszamra abrazolo Hollywoody filmek ugymond kelloen elokeszitik es agymossak az emberiseget erre a vegso idoszakra. Az elso felyezet az a Satan es az o angyalainak a visszaterese lesz a foldon (mintha o Jezus lenne - talan mint jo urlenyek akik majd helyre akarjak allitani a pusztulas szelen allo foldet es az emberiseget ), a masodik viszont az a valodi Jezus visszaterese lesz, aki ellen az egez fold egyesulni fog azert, hogy megtamadjak es elpusztitsak Ot.(lehet hogy ugy fognak tekinteni a Messias masodik eljovetelere, mint a gonosz urlenyek invaziojara). Lesz bosegesen szupernaturalis jelenes, csoda es minden ami szukseges ahhoz, hogy az egesz vilag meglegyen tevesztve. (...csak a kivalasztottak kedveert lesznek megroviditve azok a napok...lasd. Mat.24. fej.) Ekkor kezdodik el az Ur napja.

Sokan azt kerdezik tolem, hogy hat en szoszerint veszem a Bibliat, az ilyen idetlen kerdesre csak annyit mondok, hogy en azt csak komolyan veszem. Ahol szoszerint kell venni a Bibliat, ott vedd szoszerint, ahol pedig nem, ott vedd ugy ahogy azt kell!

Az emberiseg sorsa (azok akik a halhatatlansagot megkapjak) az az orok elet az Istennel!

Udv,.
MrngStar

vigor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 22
Szerintem Pál elfelejtette hozzátenni (direkt vagy véletlenül - mellékes kérdés) hogy az jó, amit az ember a kezével csinál és a szájával mond. Ami nem esik ebbe a kategóriába, az valóban kérdéses, hogy jó-e. Beleértve Assisi csodáit és a HGY-s gyógyulásokat.

Igor

Előzmény: Beatty (21)
Beatty Creative Commons License 2000.11.28 0 0 21
Kedves Vigor!

Keresem az írásod és az írásomban lévő mondanivalók közötti összefüggést, de most hirtelenében nem tudlak követni.
Megmondanád, te hogy gondoltad?

U.is. elolvastam Róma 14:14-et, de én azt most ide nem tudom vonatkoztatni.

Előre is köszönöm.

Beáta

Előzmény: vigor (20)
vigor Creative Commons License 2000.11.28 0 0 20
Szia Beácska! :)

Írtad:

- Az asztrológiában hívők,
- A jósok, és a jósokhoz járók,
- A csodagyógyítók és az azokhoz járók,
- Az álmoskönyvek bújói,
- (Tud./:(( )-fantasztikus könyvek, filmek nézői,
- Vallási fanatikusok,
...

Olvasd el a Róm 14,14-et! Abban benne van, hogy minden földi jelenség önmagában . A krumpli is jó önmagában, nyersen mégis megfekszi a gyomrodat, nem? A sárgarépa viszont nyersen is ehető, viszont főzelékként valóságos méreg. Szóval semmi sem egyértelmű, csak az ember maga.

Üdv,
Igor

Előzmény: Beatty (19)
Beatty Creative Commons License 2000.11.28 0 0 19
Hajóska!

Többek között ez is egy logikus gyanú az ökölcsapások erejét tekintve, de csak első gondolatra.
Hogy miért?

Mert a démonok (a bukott angyalok) nem olyan "anyagból" vannak mint mi (föld - szénatom), u.akkor hozzánk képest nagyerejűek, kozmikus közegben való létezésre alkalmasak (hiszen a mennyből jöttek), és erejük nem az a fajta "fizikális" erő, mint amikor te adsz egy fülest valakinek aszt az jól megérzi a tenyeredet, hanem valami más, amit mi nem tudunk meghatározni, de egyszersmind ezeket az erőket a gonosz angyalok csak erőfitogtatásra, csodák, csodás dolgokkal való ámításra, az emberek ámulatára, megrontására és minden földi lény gyötrésére (egyszóval: pusztításra) használják fel, túl a saját szükségleteiken.

A réveteg, fantáziáló, felesleges riadalomra és főleg a babonaságra hajlamos lelkületű, gyengébb pszichikumú és a dolgok mélyét tisztázni elmulasztó embereket könnyebben megkörnyékezik, bizalmát v. feltétlen félelmét biztosítják maguk részére, és ezáltal adnak szélesebb körben hírt magukról. De ahová lépnek, hiába minden csodatettük és az ún. "gyógyításaik", meg valamiféle csalfa "béke" érzet keltése : Ahová "lépnek", ott "fű nem terem" !! Ez biztos.

Becsapottaik táborát szaporítják még :

- Az asztrológiában hívők,
- A jósok, és a jósokhoz járók,
- A csodagyógyítók és az azokhoz járók,
- Az álmoskönyvek bújói,
- (Tud./:(( )-fantasztikus könyvek, filmek nézői,
- Vallási fanatikusok,
- Stb., stb., stb., stb., stb.
- Stb.

De azért mivel ez itt vallás és filozófia fórum, tehát valahol kedves hajósom - nem puszta nevetgélés-félét vártam, hogy kivált akármelyikőtökből is, hanem ha úgy komolyan akarsz hozzáállni az olvasottakhoz, akkor akár vallási, akár pedig filozófiai szempontok szerint milyen következtetéseket, konzekvenciákat vált ki ez a riport bennetek akár általánosságban, akár egyénileg stb.

Üdvözlettel: Beáta

Előzmény: alomhajos (18)
alomhajos Creative Commons License 2000.11.28 0 0 18
Félreértés ne essék nem bántom a nénit, de amikor olvastam ezt az ufo-verést... :oDDD, leestem a székről úgy röhögtem, hiába én ilyen vizuális típus vagyok, látom magam elött a puha, vatta öklű emberkéket, amint súlyos ökölcsapásokat mérnek az idős bácsira... :oDDD
áh.
Előzmény: Beatty (17)
Beatty Creative Commons License 2000.11.27 0 0 17
Kedves Andris,

Kedves Brumi!

Kedves MINDENKI !

Ismertetek veletek egy szomorú riportot.

Olvassátok el, kíváncsi vagyok, ennek a riportnak az alapján hogyan véleményezitek az UFO-ügyet.

Legyetek nagyon résen.

AZ UFONAUTÁK HITE

A kiskunlacházai Kovács Jánosné, Erzsike néni immár jó két esztendeje tapasztal természetfeletti jelenéseket. Kezdetben fényeket, olykor gömböket észlelt a nehéz sorsú özvegy otthona falai között, később pedig már apró, 4x4 méteres űrhajóval különféle értelmes lények érkeznek hozzá több-kevesebb rendszerességgel. Így a szürkék (ők a "hírhozók"), feketék, vörösek valamint a fehérek, 80-tól a 150 centiméteres testmagasságig. A fehér fajta már-már ember formájú, és Antall József halálát csaknem egy nappal megelőzően jelentkezett először, társak kíséretében megjelenteni a miniszterelnök elhunytát, amelyet már akkor mint megtörténtet tudatott. Természetesen a néni a hírt nem is tartotta titokban, beavatta a helyi ufóklub vezetőjét, s később másokat is. A lényeknek egyébként kiforrott véleményük, s jövőismeretük van egyes hazai és külföldi politikusokkal kapcsolatban...

Mikor jelezni, ciripelni, kattogni kezd Erzsi néni füle, már tudja - rövidesen megérkeznek! A sajtó s az ufóklub sokat foglalkoztak vele, de még többen vannak, akik inkább kihasználni igyekeznek őt - mondja. "Mindent akarnak tőlem, kikészítenek" így a kesergés. Néhány napot kórházban is kellett töltenie miattuk. A jövevények is csak némileg szelídebbek az embereknél: a közelmúltban meghívott egy 73 éves bácsit, hogy tanúja is legyen a történteknek. Nos, a bácsi ellenséges érzületet tanúsított irántuk, mire azok - vitatható földi szokás szerint - jól megverték szegényt...

Nyári beszélgetésünk idején még nem engedték megérinteni magukat az ufonauták - mára ez is megváltozott.

- Milyen a lények érintése Erzsi néni, hűvös, langyos, avagy meleg? ...

- Hidegek ők, mint mikor a havat behozzák, és hirtelen hozzánk nyomják, olyan érzés. Ellenben puhák, mint a vatta. Olykor arra ébredek, hogy megérintik az arcomat, kezemet. Aztán helyet foglalnak nálam. Egy 80 centiméter magas lény a szürkék főnöke, őt elneveztem "Mufti"-nak. Nem haragszik ezért, megszokta. Beleül a fotelembe, de nem úgy, mint egy ember, hanem lábát a karfán keresztülvetve…

Olvastam a lapokban, hogy gyógyító ez a hely…

- - Igen, ahol ufó szállt le, ott bizonyos időn át a beteg emberek gyógyulást nyernek. Nemrég egy Zsuzsa nevű, 17 éves vak és béna kislány is eldobhatta a szemüvegét, és már bevásárolni is maga jár. Hatodszorra volt itt, ült abban a fotelben, amelyben a "Mufti" is, jól megizzadt - és meggyógyult! Nade amit azóta csinálnak velem…

Mit csinálnak magával?

- Jaj ne is mondja! Idejönnek, zaklatnak, vagy leveleket írnak, mert mindenki gyógyulni akar. Mások ki akarnak használni a maguk céljaira. Jönnek, még éjjel 3/4 1-kor is fölvernek. Volt, aki komplett iflmet készített rólam, az ufóklubban és itt-ott a tudtom és beleegyezésem nélkül le is vetítette, majd el akarta adni Németországba. Hát persze, hogy letiltottam! Mikor kérdőre vontam, annyit mondott? "Majd valamit dobok". De azok után már úgysem hagyhattam, hogy eladja. Máskor előadásokat szerveznek nekem, amiért virágot, vacsorát, meg sajtófelhajtást ígérnek! Pedig láthatja maga is, milyen szegénységben élek… Mondtam neki, egye meg a virágját salátaként a vacsorája mellé!
Egyedül eg ygörögkeleti atya nem akart nyerészkedni rajtam. Ő betett engem a Juventus Rádióba, azt mondta, ha folyna be némi pénz, azt betenné a bankba, hogy ufókutatások céljaira fordítsák. De sajnos időközben meghalt a felesége szegénynek, így le kellett tennie minderről.

Egyéb rövidsége adódott-e?

- Ajjaj! A tavaly szeptemberi Pesti Riport-beli cikket követően megrohantak a pestiek. Egy héttagú család négy napot itt töltött kicsiny szoba-konyhámban, az ágyamban meg a földön aludtak, én meg itt a konyhában a széken. Mindenemből kiettek, a hűtőt is megették volna, ha nincs vasból. Letarolták a szőlőt, a lugast… Úgy kellett őket önkormányzatilag és rendőr-hatóságilag eltávolíttatni. Ezek után kerültem kórházba, úgy kiborultam.

Nem irigylem mindezért. Mivel már találkoztunk, tudom, hogy még vallásról is beszélget az idegenekkel, sőt némelykor el is szállítják magát a lakóhelyükre. S azt is tudom, hajlani tetszik arra, hogy újabban már el sem viszik, csupán az agyába táplálják, szuggerálják a bolygóutazásokat. Tanulságosnak tartanék néhány kérdést, amelyet bizonyára ritkán tesznek fel magának - az idegenek vallásával, vallásos kötődésével kapcsolatban.

- Tessék…

Istenfélők ezek a lények?

- Igen, hisznek Istenben, de nem Jehovában; ugyanakkor nem is mondják ki a nevét. Egyszer egy Jehova tanúja tanácsára - merthogy ők démonoknak, lidérceknek tartják őket - letérdepeltünk, és hangosan segítségül hívtuk Jehova nevét. Na, erre aztán nagyon megzavarodtak, cikáztak, szinte nyúlványokká váltak. De persze ugyanígy reagálnak a Sátán nevére is...

Mit gondolnak Istenről?

- Nagyon bíznak benne, hisz őket is csak Ő kormányozza, Ő felügyel rájuk.

Látják-e Istent az idegenek?

- Látják, amint a lelkek is, akik a haláluk után fölmennek, és fönt kóborolnak.

Hogyan, milyennek látják Őt?

-Nem teljes alakban, élő képében, hanem árnyként, árnyalakban. Ők neki hódolnak, neki hisznek.

Jézust ismerik?

- Igen, de nekik nem megváltó, hanem Isten.

Tehát nem Isten Fia?

- Nem.

Szentháromság azért van?

- Nincs az sem, csupán Jézus.

Hová járnak istentiszteletre, és ki vezeti azt?

- Gyülekezetbe járnak, kupola alatt tartják az összejöveteleket, egy nagyon idős, körülbelül 350 éves lény vezetése mellett, aki nem pap. (Ezek a lények is mind meghalnak, de 1 órán belül újjá is születnek, régi tudásukkal egütt.) Nem is a kukpola közepén áll, hanem szélen, a fal mellett. Az összes többi részben a hívők állnak.

Képeket, szobrokat látni-e belül?

- Nem, csupán színes, piros gömböket.

Érvényes-e náluk a Tízparancsolat.?

- Érvényes, de egészen más az övék, csak a "ne ölj!" parancsolat az, ami közös. Ezt a mostani jugoszláviai helyzetet is nagyon helytelenítik ...

Látják-e előre, tudják e előre a jövőt?

- Igen, 2-3 évre. Mondták is nekem, hogy jövőre végre megmutatják magukat, sokan jönnek majd le közénk, elhozzák nekünk a békét, és az egészséget is. Az emberek olykor azért tűnnek el a földről, mert rajtuk kísérleteznek a mi jövőnk érdekében, hasonlóképpen, mint mi tesszük az egerekkel. Ezek az elszállított emberek sajnos hamar meghalnak náluk, nem is csoda, hisz mi - az idegenekkel ellentétben - hús-vér lények vagyunk, és ott nagyon igénybe vannak véve azok a szerencsétlenek.

És a biztonságot vajon elhozzák-e?

- - Szerintem azt is elhozzák. Attól fogva nem lesz majd éhezés, úgy gondolom.

Imádkozni szoktak-e?

- Igen, szoktak. Nem tudom, mit, hisz csak ciripelő, duruzsoló hangokat hallok olyankor tőlük. Mindent értek amit mondanak, csak az imádságukat nem.

- Ismerik-e a keresztet?

- Igen, azonban nem használják. Az ő jelük, na nézze, lerajzolom: egy lefelé fordított félhold, amelyből két vízér jön ki.

Olyan, mint egy vikingsisak. Mint kapu formából kinövő szarvak…

- Én mindig azt mondtam, hogy ez olyan mint a kígyó nyelve, mint a kígyó fullánkja...

Hány vallás létezik náluk?

- Nyolc.

Különböző Isten képezi az imádat tárgyát a nyolcban?

- Nem, csak ez a nyolc különböző bolygót jelent. Ahány bolygó, annyi egymáshoz hasonló vallás.

Ki az első számú vezetője egy ilyen egyháznak?

- Véletlenül tudom, Laughlin a neve, és igen-igen öreg lény. Kizárólag a vallással foglalkozik, de a ruházata megegyezik a többiek ruházatával.

Ő melyik bolygón tevékenykedik?

- A Merkúron. De nézze itt, be is jelöltem. Sokat szoktak kérdezősködni tőlem, amikor ott vagyok.

Lakott bolygó lenne a Merkúr?

- Csak egy kicsiny része. Mint sok más egyéb bolygón is, a legnagyobb rész kietlen, lakatlan. Mindig csak bizonyos idő elteltével érünk kiépített vidékre.

Ismerik-e Máriát, Jézus édesanyját?

- Nem.

Vannak-e szentjeik?

- Igen vannak. Szobraik azonban nincsenek.

Az ördögöt, Sátánt ismerik-e?

- A Sátánt igen. Biztosan jelent nekik valamit, mert ugyanúgy -rázkódnak, cikáznak, mint a Jehova név hallatára...

Az ő világukban miként van jelen Sátán?

- A legnagyobb rosszat jelenti számukra. Most, amikor egy férfi meg én felmentünk a bolygóra, a társam fényképezni akart. Természetesen elvették a gépét, és a Sátán úgy megkárosította az agyát, hogy a mai napig is alig tud gondolkodni! Csak tíz percnyire lakik tőlem, de olykor három óra alatt ér haza, és nem tudja, hogy közben hol is volt. És hetente egy nap számára kimarad, azt mondja a minap, hogy nem tudja, hol volt a múlt csütörtökön. Az ufóklub vezetőjének agyát is a nyáron két hónapra lekötötték, olyannyira, hogy semmire sem tudott reagálni. Fantasztikus, hogy megbénítják az agyakat... !

Hát ez elég komoly, figyelembe véve, hogy a 73 éves bácsit is megverték... De mondja, ismerik-e ezek az idegenek a szeretetet? Mit jelent számukra ez az érzés, illetve ennek kimeríthetetlen lehetőségei…?

- Jaj, hát ők rettentő módon szeretnek mindenkit! Bár most már mondhatjuk, hogy nem mindenkit, mert egyes embereket nem bírnak.

Hogyhogy.?

- Az ufóklub résztvevőivel kapcsolatban azt mondják, hogy csak három ember odavaló, a többi az semmi. Ezt meg is mondtam az érintetteknek, akiknek el is kellett ismerniük, hogy igazam van.

Tehát a " változatokból" a feltétel nélküli .szeretet az, amelyet nem ismernek az idegenek ...

- Így van. Ha valaki rászolgál, akkor azt szeretik. Biztos, hogy nagyon jól meg tudják választani.

Elgondolkodtató volt mindez. köszönjük a válaszokat.

- Nagyon szívesen. Apátlan, anyátlan árvaként, segítők nélkül küszködtem végig az életem. Egyedül maradtam az ufóimmal... Olyant szeretnék mint maguk, hogy meghallgassanak...

A hályog essen le a szemeitekről.
Hogy a tévelygés árja el ne sodorjon benneteket.
És mi mindannyian, hasonlóképpen vigyázzunk. Hogy nehogy becsapott alapon éljünk és gondolkodjunk.

Előzmény: Andrási Gábor (13)
kanka Creative Commons License 2000.11.24 0 0 16
Satya, te most kotozkodsz? :-)))

"Ha csak ebben a világban gondolkodunk, akkor honnan az örök élet utáni vágyakozás" Hat onnan, hogy csak ebben a vilagban gondolkodunk.... :-)
"Ha csak ebben a világban gondolkodunk, akkor lehetetlen a boldogság elérése"
Iiiiii...geeeeen? Ezt meg emesztenem kell egy kicsit....
Nem inkabb ugy van, hogy ha a masvilagban gondolkodunk, akkor evilagban lehetetlen a boldogsag elerese? :-))

Udv
kanka

ps. regen es ritkan latlak. jool vagy?

Előzmény: satya (15)
satya Creative Commons License 2000.11.24 0 0 15
Brumimackó! Most kötözködsz?

Ha csak ebben a világban gondolkodunk, akkor honnan az örök élet utáni vágyakozás, amely minden emberben valamiképpen megvan?
Ha csak ebben a világban gondolkodunk, akkor lehetetlen a boldogság elérése, mert valami mindig hiányzik, valami nem teljes, elromolhat, ellophatják stb. És ha mindezt kiküszöböljük, akkor a halál vet véget mindennek.
satya

Előzmény: Brumimackó (7)
Beatty Creative Commons License 2000.11.24 0 0 14
Kedves Andris!

Nyugodtan tegezzél, úgy tapasztaltam, hogy ez itt általános módi.

Remélem, azért nem lepődtél meg túlságosan, hogy hívő emberként szóltam a témához. Ez a téma komplexebb annál, semhogy "egy bizonyos fajta tudományos gondolkodással" vegyük körül.

Üdv.: Beáta

Előzmény: Andrási Gábor (13)
Andrási Gábor Creative Commons License 2000.11.24 0 0 13
Kedves Betty - és Minden további Hozzászóló!

Először is neked szeretnék köszönetet mondani azért, hogy "beindítottad a téma forgalmát" értékes hozzászólásoddal - ha nem haragszol meg a tegezésért. Bár hozzá kell tennem azt, hogy a téma felvetésénél még eszembe sem jutott bármilyen szinten is a vallásokat és azok tanításait felhozni a témakörrel kapcsolatban. Leginkább amiatt se, mert nem vagyok semmilyen vallásnak a híve/tagja, és egyenlőre még a józan ész őszinte pártolása miatt és a tudomány jelenlegi állása (amiről csak sejtéseim vannak) mellett nem ismerem el a vallásokat - egyiket sem - értelmes civilizáció létjogosultságú elemének. De "felsőbbrendű" - magasabb fejlettségű - földönkívüli (és belüli!) civilizációkkal és paranormális (eddig még megmagyarázhatatlannak vélt) jelenségekkel én is szívesen foglalkozom.

Előzmény: Beatty (0)
Beatty Creative Commons License 2000.11.23 0 0 12
Kedves Fawn!

Te vagy-vagy-ban gondolkodol.

Vannak a Bibliában képes beszédek, hasonlatok, példabeszédek, példázatok, ezek megértéséhez az ember természetes eszére és a Biblia belső összefüggésének a megismerésére, valamint a Bibliában meglévő értelmezési kulcsra van szükségünk.

Vannak beszédek, amelyeket szó szerint kell értenünk.

A csupa-csupa meteforát hogy érted,

ha lehet mondj példát. (Attól félek, off-ok leszünk ezzel, gyere át vele a "kérdések mindenről" topicba. Talán ez a neve.

Üdv: Beáta

Előzmény: Fawn (9)
Beatty Creative Commons License 2000.11.23 0 0 11
Kedves Brumi!

Lásson bármit bármilyen nemzetiségű paraszt, vagy atomfizikus, az nem az emberiség javát szolgáló jelenség.
Egyértelműen utalnak bizonyos bibliai kijelentések, hogy Földünkön, ill. az emberen kívül is léteznek értelmes teremtményei az Istennek:

"Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem… mikor gyütt örvendeztek a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadoztak?" (Jób 38:4)
"Látványossága (eredeti görög szöveg szerint: színpada) lettünk a világnak (kozmosznak), mind angyaloknak, mind embereknek." (I.Korintus 4:9.)

A Biblia arról is szól, hogy a bűneset óta szakadás állt be földünk lakosai és a világmindenség többi része, ill. azok értelmes lényei közötti kapcsolatban. Ezért Isten megváltási tervének az a célja, hogy "ismét egybeszekesszen… mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyben vannak, mind amelyek a földön vannak." (Egézus 1:10)

A Biblia szerint Isten angyalai például - akiket hatalmas erejű és intelligenciájú lényeknek mutat be, és Isten akarata hírvivőinek, megvalósítóinak mond az egész világmindenségben (Zsoltár 103:19-20), mindent tudnak földünkről. Együttérzéssel figyelik az isteni megváltási terv megvalósulása körül folyó nagy küzdelmet a jó és a gonosz erői között, a földi történelemben és az egyes emberek életében. Nincs szükségük arra, hogy holmi űrjárműveken közelítsék meg a földet, és arra sem, hogy technikai módszerekkel kísérletezzenek, hogy miképp teremtsenek kapcsolatot velünk.

Olvasunk pl. olyan esetet a Bibliában, hogy egy nehéz történelmi helyzetben Dániel próféta imádkozott Isten előtt, mivel a népe ügye veszedelemben forgott. Így ír arról, milyen választ kapott:

"Még az imádságot mondtam, amikor ama férfiú, Gábriel (a héber név jelentése: 'Isten erős embere'), akit elébb a látomásban láttam, sebességgel repülve megilletett engem az esti áldozat idején… és szólt nékem: Dániel, most jöttem ki, hogy értelemre tanítsalak. Esedezésed kezdetén egy szózat támadt és én eljöttem, hogy megjelentsem néked…" (Dániel 9:20-21.)

Tehát a próféta imádságára rendkívül rövid idő alatt megérkezett a "mennyből", a világmindenség központjából Isten kövte. Nem volt szüksége ehhez semmilyen, általunk elképzelt űrhajóra, vagy technikai eszközre. Jelenlegi ismereteinkkel nem tudunk választ adni arra, hogy milyen módon közlekednek Isten angyalai a világmindenségben, vagy hogy mi módon működik a kommunikációs összeköttetés a roppant távolságokon át. A Biblia csak annyit mond erről a kérdésről, hogy "Isten rendelete nagy hirtelen lefut a földre." (zsoltár 147:15.)

Ezenkívül azt is nyilvánvalóvá teszi a Biblia, hogy Isten angyalai soha nem avatkoznak bele a földi emberek életébe önkényesen, a maguk elképzelése szerint. Kizárólag csak Isten megváltási tervének az eszközeiként, végrehajtóiként vesznek részt a földi dolgokban, kevés kivételtől eltekintve az emberi érzékelés számára megfoghatatlanul.

Érzékcsalódásnak kell akkor hát tekintenünk az UFO jelenségeket?

Hát esetenként erről is szó lehet, de fennáll még más lehetőség is. A Bibliában sok prófétikus kijelentés található arra, hogy az emberi történelem végső, leglválságosabb időszakában az Isten ellen fellázadt angyalfejedelem, Sátán (héber név jelentése: Ellenség), a bűn szerzője, "a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával, a gonoszság minden csalárdságával" működni fog (II.Thessalonika 2:9-10).
Jézus is belefoglalta ezt az óvást Jeruzsálem pusztulásáról és a világ vége előjeleiről szóló prófétikus beszédébe: "Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket… Mert sokan jönnek majd az én nevemben… és sokakat elhitetnek… Nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." (Máté 24:4-5, 24)

A Biblia utolsó nagyp rófétikus könyvében, a Jelenések könyvében arról olvashatunk, hog az emberi történelem utolsó szakaszában "ördögi lelkek tesznek jeleket… nagy jeleket, annyira, hogy tüzet is hoznak alá az égből az emberek szeme láttára és elhitetik a föld lakosait a jelekkel." (Jelenések 16:14, 13:13-14.)

A mi korunkban az emberek legnagyobb része az előző, a materialista, racionalista szemléletéből nagyrészt kiábrándulva mohón vágyik az irracionális, természetfölötti tapasztalásokra, a bibliai kinyilatkoztatást meg egyáltalán nem ismeri, vagy nem fogadja el iránymutatónak - inkább könnyű prédájává válik ezeknek a megtévesztéseknek.
Mert a Sátán jön ám, és kiszolgálja ilyesmikkel az embereket.

Ennyiben mondtam azt, hogy az UFO = Sátán. Tehát ezeket a jelenségeket ő kreálja, kiszolgálva ezzel az ember irracionális vágyait, fantáziálásait, sőt tovább gerjeszti azt, és amivel tovább gerjeszti, már rég készen áll, hogy sikerrel tálalhassa.

Szegény emberiség…

Egy közös nevező fellelhető a Biblia tanítása és az ufológusok véleménye között: Egyik sem az emberben, illetve emberi törekvésekben látja a megoldást.
De míg az UFO-kutatók a fejlett földönkívüli civilizációkkal való kapcsolatteremtésben vélik fölfedezni a reménységet, a Biblia Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetele által ígér végső zsabadulást Földünknek, és az emberiségnek:
"A mi országunk a mennyben van, ahonnét a megtartó (megmentő, szabadító) Úr Jézus Krisztust is várjuk... Új eget és új földet várunk az Ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik." (Kolossé 3:30, II.Péter 3:13.)

Kedves Brumi!

Ha már ahhoz a következtetéshez jutunk, hogy csak valami földönkívüli segítségben lehet esetleg reményekedni a földi történelem jelenlegi, rendkívüli válságában, akkor miért feledkezünk el annyira Jézus Krisztus szabadító visszatérésének ősi bibliai igéretéről???

Azt a választ adhatnánk saját magunknak, hogy a modern ember elvesztette a természetfeletti valóságokba vetett hitét, ezért nem tud egy ilyen megoldást elképzelni, és ebben bízni. De hisz az UFO-k létezéséhez, megmentő beavatkozásához is a természetfeletti valóságok létezésébe vetett hitre van szükség !!!!!!!!!!!!!!!!

Eljött volna tán az idő, amiről Pál prófétált?
"Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük, és az igazságtól elfordítják az ő fülüket." (II.Timóteus 3:4) ??

Előzmény: Brumimackó (4)
Calw3r Creative Commons License 2000.11.23 0 0 10
Az emberiség jövője?

Szerintem tudomásul kéne vennünk, hogy nem csinálhatunk akármit - ha folytatjuk azt az életmódot (ami a Földet oda juttatta, ahol van) akár ki is halhatunk. Nem szükségszerű, hogy emberiség létezzen (mint ahogy a Világ történetének nagy részében nem is létezett)
Az emberiség vagy "meghúzza" magát, vagy szépen belerohan a halálba. A természet részei vagyunk, és ha azt pusztítjuk, hát hosszú távon magunkat pusztítjuk.
Lehet, hogy naivitás, de én optimista vagyok, és remélem, hogy még időben feleszmélünk.

Úgy gondolom szépen lassan el fognak tűnni az országok. Minden egybeolvad. Ez Amerikában könnyen ment, hiszen az USA-t megalapító államoknak nem volt lényeges nemzeti múltja, és ezrét nem okozott náluk gondott az egyesülés. Euróbában a folyamat jóval lassúbb, de nincs kétségem, hogy (nem biztos, hogy belátható időn belül) elfognak mosódni a határok.
Amerika a NATO révén kötődik az EU-hoz. Az EU-ba be akar lépni Oroszország. Konfliktus lehet a kommunista Kína, és a demokratikus Nyugat között.

Bár egyelőre technikailag nem lehetséges, ember időbel kirajzik a galaxisba. Akár idegen intelligenciákkal is összeakadhat. Nagyon remélem, hogy ebből nem konfliktus lesz, hanem - szövetség.

Mindenesetre akármire is jutunk - az univerzum "pár" milliárd év múlva kihül, talán egy Nagy Reccsben összeomlik, és minden ami ember, megszűnik. Vége.
Az viszont, hogy addig mit csinálunk magunkkal, és milyen körülmények között élünk, nem mindegy. Az olyan borzalmak, mint a két világháború (és "társaik") talán ráébresztené az embereket, hogy a gyűlölködéssel, és a hatalomvággyal, az egyes emberek közötti különbségtétellel (kor,nem,felekezet) csak önmagunk alatt vágjuk a fát. Kinek jó ez? Kapjunk észbe!
Csak rajtunk múlik.

Békesség!

Fawn Creative Commons License 2000.11.23 0 0 9
Szia Beatty!

Mindig érdekelt, mi késztet valakit arra, hogy szó szerint vegye a bibliát? De tényleg..
Ha az ember veszi a fáradtságot, és kicsit jobban beleássa magát a témába, rájösz, hogy az egész mögött sokkal több van, mint aminek első látásra látszik.
Az egész Biblia egy nagy metafora, amiket csak meg kell fejteni... És erre tálcán vannak kínálva ősrégi módszerek, miért nem él velük senki?

Fawn

Előzmény: Beatty (0)
vigor Creative Commons License 2000.11.23 0 0 8
Brumi,

satya védelmében azért elmondanám, hogy a magömlés a halállal analóg. Gondolom, amikor kefélsz, te is szeretsz elélvezni :)

Előzmény: Brumimackó (7)
Brumimackó Creative Commons License 2000.11.23 0 0 7
Az ember élete akkor válhat igazán értelmesség, ha valamilyen módon erre a más-világra igyekszik eljutni, nem a maga erejére hagyatkozva, de maga mindent megtéve a sikerért.

Tehát egy olyan videojáték, ahol a cél a meghalás. Eredeti ötletnek tűnik... franciasakk?

Előzmény: satya (6)
satya Creative Commons License 2000.11.23 0 0 6
A témát kétfelé bontanám.
Az egyik az egyes ember jövője.
Minden ember szeretne boldog lenni, bár ki ebben, ki abban keresi a boldogságot. Ugyanakkor azt is tudjuk, legalábbis tudat alatt mindenki tudja, hogy ebben a világban véges sok ideig élünk, és akkor fizikai dolgot nem vihetünk magunkkal. Az ember jövője tehát pusztán földi szemmel nézve a halál, hívő szemmel nézve azonban a másvilágon folytatódik. Az ember élete akkor válhat igazán értelmesség, ha valamilyen módon erre a más-világra igyekszik eljutni, nem a maga erejére hagyatkozva, de maga mindent megtéve a sikerért.
Az emberiség jövője már nehezebb kérdés. Jézus megígérte, hogy az Emberfia eljön majd másodszor is, akkor dicsőségében, de ennek idejét nem mondta meg. Vagyis az emberiség útja is egy cél felé tart, ez a cél szintén az Isten, és efelé a cél felé az egyes emberek erőfeszítése, Isten kegyelmével való munkálkodása viszi.
Üdv!
satya
oncogito Creative Commons License 2000.11.22 0 0 5
Üdv Brumimackó !

Ha egyszer valahol földönkívüliek szállnának le (amit én sem tartok teljesen lehetetlennek) akkor bizonyára sokkal fejlettebbek lennének nálunk és ez abban is megnyilvánulna, hogy senkit sem nevetnének ki sem a hite sem a hitetlensége miatt.
Jómagam is hívőnek vallom magam, de a szabad akaratot elismerve és lehetőség szerint elismertetve.
Meggyőződésem, hogy az emberiség jövőjét a tudás fejlesztésén kívül a szabad akarat érvényesülése is befolyásolja. Hiszen a fejlődés minden területén alkottak teisták és ateisták egyaránt.
Akik hátráltattak, azok mindig csak az egyik rovására képzelték el a saját jövőjüket.

oncogito

Előzmény: Brumimackó (4)
Brumimackó Creative Commons License 2000.11.22 0 0 4
Meg se fordul a fejedben, hogy amit a bibliai ember tüzes SZEKÉRNEK nevezett, azt a mai lengyel paraszt repülő autóbusznak (dokumentált eset) hívja, a modern ember meg űrhajónak?

Sebaj.

Nem vagyok ufóbolond, és nem is ez érdekel igazából, hanem hogy te honnan tudod, hogy ufo=ördög? Mert ez nem lesz a bibliában bent.

Az lenne az érdekes, ha igazi földönkívüliek szállnának le, és a magadfajta igazhitűek meg ott ágálnának a csillagromboló alatt, hogy "ördög, ördög!" Jót röhögne rajtatok egyszerre két civilizáció is: "nos... kedves emberek... nálunk is voltak ilyenek pár százezer éve..."

Előzmény: Beatty (3)
Beatty Creative Commons License 2000.11.22 0 0 3
Kedves Brumimackó!

A tüzes szekérben ILLÉS (ember) utazott el Isten világába, és nem holmi metál UFO szállt le, ami megfejthetetlen, és riogatja az embereket, hanem ELIZEUS (ember) kibírta látványát és nem roppant meg idegileg és nem lett szélsőséges szellemiségében, hanem Isten úgy intézte, hogy ő ezt "fedetlen arccal" szemlélhette, és felkiáltott: II.Királyok 2:12. : " Elizeus pedig ezt látván, kiált vala: Édes atyám, édes atyám! Izráel szekerei és lovagjai! És nem látá őt többé..."

Beáta

u.i.
Andris, Brumimackó, nagyon röviden tárgyalhatunk az UFO-k lényegéről, ha gondoljátok. Csak ha úgy gondoljátok.

Előzmény: Brumimackó (2)
Brumimackó Creative Commons License 2000.11.22 0 0 2
UFO-k mint valóság léteznek - ezek az ördög és démonai

Csókolom, ezt megint honnan tetszik ennyire biztosan tudni? Ez is meg van írva Könyvében, vagy már megint a Hahotát vette le e polcról?

A tüzes szekérben ki is utazott?

csókolom.

Előzmény: Beatty (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!