Tudom, nem jó helyen járok, de megpróbálkozom itt is.
Nem pénzt kérek, csak egy kis segítséget.
Beleestünk mi is abba a csapdába, mint sokan mások, hogy munka nélkül maradtunk.
Két gyermeket nevelünk, még iskolások.
Mint írtam is, nem pénzt kérnénk
Jövő hónapban már lesz munkánk, de addig nem tudjuk kihúzni,mert az élelem a rezsi melett nagyon drága.
Ezért arra kérném azokat, akinek van módjában segíteni egy kis tartós élelmiszerrel, /tészta, lisz, vagy tavalyról maradt szalonna vagy bármi esetleg tepertő/,kérem segítsen rajtunk.
Jelenleg nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert lakbért is fizetnünk kell.
A gyerekek előtt ahogy tudjuk titkoljuk a nehézségeket, de nem vakok, hogy ne lássák,hogyan élünk.
Kérem a jó szívű embereket,hogy segítsenek egy bajban lévő családon.
Mint írtam, nem pénz, hanem élelmiszer kellene.
Sajnos pénzben nem tudom meghálálni.
Csak köszönettel.
Bízom benne, hogy vannak még itt az országban megértő emberek.
Segítségüket előre is hálás szívvel köszönjük!!!!!
Állítólag a kéjefszí is a burger kajáit veszi, és azt teszi rá a csontra. :-))) Najó, nem, de lehet, hogy jobb lenne, ha a burgerét venné mindenki... Sokkal ízletesebb minden.
Én meg lesz*rom, h miből van, mert szeretem. Bár a mekis kajának konkrétan nincs íze, szóval ott én is hajlok a műanyag megjelölésre. De a burger kinges cuccok azok rendben vannak, meg adagban is korrekt. ennyi a lényeg.
Most én ugornám a személyeskedést, feltételezem, h aki ide ír, az vmennyire kompetens. Na szóval a KFC konkrétan csak csirkével dolgozik, és van benne csont is, szóval biztos az. A meki már párszor lejáratta magát, nem tudom mennyire lehet nekik hinni. A Burgernek eddig nem volt ilyen csirkés cucca, de ami volt az korrektnek mondható, mert nem passzírozott csirkefilé volt, hanem ilyen nyársak, ami meg sztem legalábbis nem mű cucc. Az újból még nem ettem, de ha valaki vágja milyen kb (mihez hasonlít, nem hatalmas ízkifejtést gondoltam.), akkor írja már meg, h megéri-e, mert nem vagyok milla.
én elhiszem Neked, hogy nem ma kezdted, de szerintem azért, mert pár hozzászólásom van, még nem kell egybő kiközösíteni, vagy előítélettel nézni rám szerintem! Persze ez mindenhol így van.... ha nekem is 10764 hsz-em lenne, akkor valószínű, hogy a kutya nem foglalkozott volna azzal, hogy ebbe a topikba írt 3 ember. Mindegy igazából!
...hát nem tudom...szerintem nem nyomják tele semmivel...gondold, hogy ezzel is foglalkoznak még, minden egyes csirkehússal? Szerintem simán csak színtiszta csirkehús!
hű burgeres csirkehambi az valami iszonyat jó:) nem mondanám, hogy laktatóbb, mint egy marhás hambi, de nem annyira zsíros, és ahogy mondod érezni rajta, hogy tényleg csirkét eszem, nem pedig valami jó ég tudja mit...
Nahát, te honnan szedted a receptet? Évtizedek óta ez a család kedvenc csirkeétele (bár a családfő nemrég bevallotta, hogy unja). Cukor helyett mézzel csinálom, és óvatosan kell bánni az ételízesítővel, ha sózottat használunk.
Nem sütjük el nagyon a szaftját,(bár a csirkbőrre sült mártás a legjobb benne), hanem a köretnek tálalt rizsre bőven szedünk belőle.
Szimplán paradicsomos csirkének hívjuk, egy 70-es években megjelent szakácskönyvből (ami már csak lapokban létezik) újítottam anno, még kezdő háziasszony koromban.
Ha már felhoztad Yoj ezta topiko a mélyből, idepingálom kedvenc (amerikai) sültcsirke receptemet:
1 kg-os csirke negyedelve - só + bors
3 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve.
a mártáshoz:
3-4 ek olaj
2 1/2 dl paradicsomlé
1 kk mustár
4-5 kk ételízesítő
1 kk cukor
1 babérlrvél
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 dl citromlé, vagy ecet.
A mártáshoz valókat egy lábosban összekeverjük és 10 percig takaréklángon fedő nélkül főzzük.
A csirkedarabokat (ami lehet kizárólag comb is) sózzuk, borsozzuk és és egy tepsiben egymás mellé fektetjük bőrös részükkel fölfelé (ne fedjék egymást).
Megszórjuk a hagymával úgy, hogy a darabok, szárnyak közé is jusson.
Ráöntjük a mártást és kb. 1 órán át sütjük a levével locsolgatva.
Csirke mezben 1 csirke 2 ek mez 2 ek ketsup 1 ek foghagyma(szetnyomkodva kb 5 gerezd,ha nem nagyok) 2 ek vorosbor 2 ek szoja egy kis pirospaprika Az anyagokat jol osszekeverjuk,bekenjuk a csirket,alufoliaval kibelelunk egy tepsit es rahelyezzuk a csirket,kozepmeleg sutoben masfel orat sutjuk,ha szaftosan akarjuk be lehet boritani a csirket a foliaval vagy sutozacskoban sutni
1 kg csirkecomb(borostol) szosz: negyed pohar barnacukor 2 gerezd fokhagyma almaontet: 75 gr margarin 2 e k barnacukor 2-3 zoldalma(a lenyeg,hogy savanyu legyen) 200 gr aszalt szilva
Tepsibe helyezzuk a combokat,a szosszal meglocsoljuk es fel orat allni hagyjuk.Kozepesre elomelegitett sutoben 190 fokon sutjuk 45-60 percig Amig meg nem puhult.Nagy serpenyoben felolvasztjuk a margarinban a barnacukrot,nehany percig az almat mig nem kezd puhulni,hozzatesszuk A szilvat es par percig fozzuk.Megsult csirkere helyezzuk.
Szezammagos csirke 250 gr cs.mell 3e k szojaszosz tojas,liszt es esetleg zsemlemorzsa a panirozashoz so szezammag(bosegesen) A cs.mellet kb ketujjnyis darabokra vagjuk es a sos szojaszoszban pacoljuk fel orat,majd kivesszuk es hagyjuk lecsopogni,ezutan liszt ,tojas es szezammag(itt szoktam egy kis zsemlemorzsat hozzatenni),majd olajban kisutjuk,mint a rantott hust