Keresés

Részletes keresés

Olivér1987 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 284

Kedves Fórumozók!

Tudom, nem jó helyen járok, de megpróbálkozom itt is.

Nem pénzt kérek, csak egy kis segítséget.

Beleestünk mi is abba a csapdába, mint sokan mások, hogy munka nélkül maradtunk.

Két gyermeket nevelünk, még iskolások.

Mint írtam is, nem pénzt kérnénk

Jövő hónapban már lesz munkánk, de addig nem tudjuk kihúzni,mert az élelem a rezsi melett nagyon drága.

Ezért arra kérném azokat, akinek van módjában segíteni egy kis tartós élelmiszerrel, /tészta, lisz, vagy tavalyról maradt szalonna vagy bármi esetleg tepertő/,kérem segítsen rajtunk.

Jelenleg nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert lakbért is fizetnünk kell.

A gyerekek előtt ahogy tudjuk titkoljuk a nehézségeket, de nem vakok, hogy ne lássák,hogyan élünk.

Kérem a jó szívű embereket,hogy segítsenek egy bajban lévő családon.

Mint írtam, nem pénz, hanem élelmiszer kellene.

Sajnos pénzben nem tudom meghálálni.

Csak köszönettel.

Bízom benne, hogy vannak még itt az országban megértő emberek.

Segítségüket előre is hálás szívvel köszönjük!!!!!

SztakiJ Creative Commons License 2009.05.08 0 0 283
na, ezt a hozzászólásomat akkor megünneplem otthon egyedül. :-)
SztakiJ Creative Commons License 2009.05.08 0 0 282
Állítólag a kéjefszí is a burger kajáit veszi, és azt teszi rá a csontra. :-)))
Najó, nem, de lehet, hogy jobb lenne, ha a burgerét venné mindenki... Sokkal ízletesebb minden.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 281
Én meg lesz*rom, h miből van, mert szeretem. Bár a mekis kajának konkrétan nincs íze, szóval ott én is hajlok a műanyag megjelölésre. De a burger kinges cuccok azok rendben vannak, meg adagban is korrekt. ennyi a lényeg.
Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 280
Most én ugornám a személyeskedést, feltételezem, h aki ide ír, az vmennyire kompetens. Na szóval a KFC konkrétan csak csirkével dolgozik, és van benne csont is, szóval biztos az. A meki már párszor lejáratta magát, nem tudom mennyire lehet nekik hinni. A Burgernek eddig nem volt ilyen csirkés cucca, de ami volt az korrektnek mondható, mert nem passzírozott csirkefilé volt, hanem ilyen nyársak, ami meg sztem legalábbis nem mű cucc. Az újból még nem ettem, de ha valaki vágja milyen kb (mihez hasonlít, nem hatalmas ízkifejtést gondoltam.), akkor írja már meg, h megéri-e, mert nem vagyok milla.
Előzmény: Törölt nick (269)
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 277
...egyből...
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 276
én elhiszem Neked, hogy nem ma kezdted, de szerintem azért, mert pár hozzászólásom van, még nem kell egybő kiközösíteni, vagy előítélettel nézni rám szerintem! Persze ez mindenhol így van.... ha nekem is 10764 hsz-em lenne, akkor valószínű, hogy a kutya nem foglalkozott volna azzal, hogy ebbe a topikba írt 3 ember.
Mindegy igazából!
Előzmény: Törölt nick (275)
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 274
Mindegy hagyjuk...azért majd ha ráérsz elmondhatnád, h mi volt ez!
Előzmény: Törölt nick (272)
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 273
Miértis? Egyedül vagyok de nem baj! Ha te igy gondolod biztos igazad van csak nem igazán értem!
Előzmény: Törölt nick (272)
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 271
Ezt kinek írtad?
Előzmény: Törölt nick (270)
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 267
Szerintem a rántott csirkén is látni, h csirke-e. :) De nem hiszem, hogy marhát árulnának csirke helyett. Megismerni hogy mit eszel és érezni az ízén!
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 263
...hát nem tudom...szerintem nem nyomják tele semmivel...gondold, hogy ezzel is foglalkoznak még, minden egyes csirkehússal? Szerintem simán csak színtiszta csirkehús!
moosner Creative Commons License 2009.04.28 0 0 261
Miért szerintetek mi, ha nem csirke?
dugipofi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 254
nemtom, nekem egy saláta nem túl laktató...és úgy vagyok vele, hogy ha már fizetek az ilyen éttermi kajákért akkor lakjak is jól...
dugipofi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 252
hű burgeres csirkehambi az valami iszonyat jó:) nem mondanám, hogy laktatóbb, mint egy marhás hambi, de nem annyira zsíros, és ahogy mondod érezni rajta, hogy tényleg csirkét eszem, nem pedig valami jó ég tudja mit...
Csucsubi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 251
Nekem is a burgeres jön be jobban
Nem is tudom h mondjam , szóval sokkal laktatóbb , meg a husin is érezni
h tényleg rendes csirkemellfilé..
Csucsubi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 249
Énis imádom a csirkét és a pulykát is .
Sajna eddig hambiban nemnagyon találkoz6tunk velük
de végre igen :P , nektek bejön a csirkés hambi?
joy Creative Commons License 2006.12.10 0 0 248

Hát, ezidáig akkor is a vadasmarha, -őz, vagy -nyúl volt a legjobb.

:o)

 

Viszont szysssz (241)-es receptjét /mézzel/ kipróbálom csirkecombokon.

Előzmény: ZsuR (246)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 247

Nahát, te honnan szedted a receptet? Évtizedek óta ez a család kedvenc csirkeétele (bár a családfő nemrég bevallotta, hogy unja). Cukor helyett mézzel csinálom, és óvatosan kell bánni az ételízesítővel, ha sózottat használunk.

Nem sütjük el  nagyon a szaftját,(bár a csirkbőrre sült mártás a legjobb benne), hanem a köretnek tálalt rizsre bőven szedünk belőle.

Szimplán paradicsomos csirkének hívjuk, egy 70-es években megjelent szakácskönyvből (ami már csak lapokban létezik) újítottam anno, még kezdő háziasszony koromban.

Előzmény: szysssz (241)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.03 0 0 246
Bizony lehet. . .meg. . .attol is fugg, mennyi ideig fozod! Minel tovabb fozod annal szarazabb lesz.

Csirkemell is.
Probaltam nagyon rovid ideig fozni es akkor sikerult a legizletesebbre.
Előzmény: joy (245)
joy Creative Commons License 2006.12.03 0 0 245

Bocsi, megvadítottam, azaz vadast készítettem belőle, ahhoz pedig csupán körbesütöttem, és a szokásos ceremónia szerinti levesben megfőztem.

Azaz nem ettől lett száraz, hanem magától az még vadasmártással nyakonöntve is!

/Lehet, hogy valami vén, rókakergető jószágot fogtam ki?/

:o)

Előzmény: ZsuR (243)
joy Creative Commons License 2006.12.03 0 0 244

Jól mutatnak a csirkecombok szárnyaik között hagymával...

:o)))

Előzmény: szysssz (241)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.03 0 0 243
Probald pacolni a pulykamellet mielott sutod, akkor nem lesz szaraz.

Hasonloan a karajt, ha egyben sutod.

A pacle alapja a so es viz - ha izesited, akkor annal jobb.
Előzmény: joy (240)
szysssz Creative Commons License 2006.12.03 0 0 242
A Yoj persz joy! bocs. :))
Előzmény: szysssz (241)
szysssz Creative Commons License 2006.12.03 0 0 241

Ha már felhoztad Yoj ezta topiko a mélyből, idepingálom kedvenc (amerikai) sültcsirke receptemet:

 

1 kg-os csirke negyedelve - só + bors

3 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve.

 

a mártáshoz:

3-4 ek olaj

2 1/2 dl paradicsomlé

1 kk mustár

4-5 kk ételízesítő

1 kk cukor

1 babérlrvél

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

1/2 dl citromlé, vagy ecet.

 

A mártáshoz valókat egy lábosban összekeverjük és 10 percig takaréklángon fedő nélkül főzzük.

A csirkedarabokat (ami lehet kizárólag comb is) sózzuk, borsozzuk és és egy tepsiben egymás mellé fektetjük bőrös részükkel fölfelé (ne fedjék egymást).

Megszórjuk a hagymával úgy, hogy a darabok, szárnyak közé is jusson.

Ráöntjük a mártást és kb. 1 órán át sütjük a levével locsolgatva.

Krumlipürével a legjobb, de rizzsel is finom.

 

joy Creative Commons License 2006.12.02 0 0 240

Megvadítottam tegnap egy méretes pulykamell darabot.

Remek lett, bár ez a hús akkor is száraz marad.

joy Creative Commons License 2006.12.02 0 0 239

Nem írtad, milyen mez kell hozzá, Fradi, vagy MTK?

:o)))

Előzmény: magnum13 (238)
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 238
Csirke mezben
1 csirke
2 ek mez
2 ek ketsup
1 ek foghagyma(szetnyomkodva kb 5 gerezd,ha nem nagyok)
2 ek vorosbor
2 ek szoja
egy kis pirospaprika
Az anyagokat jol osszekeverjuk,bekenjuk a csirket,alufoliaval kibelelunk egy
tepsit es rahelyezzuk a csirket,kozepmeleg sutoben masfel orat sutjuk,ha
szaftosan akarjuk be lehet boritani a csirket a foliaval vagy sutozacskoban
sutni
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 237
Almas es aszaltsszilvas csirke

1 kg csirkecomb(borostol)
szosz:
negyed pohar barnacukor
2 gerezd fokhagyma
almaontet:
75 gr margarin
2 e k barnacukor
2-3 zoldalma(a lenyeg,hogy savanyu legyen)
200 gr aszalt szilva


Tepsibe helyezzuk a combokat,a szosszal meglocsoljuk es fel orat allni
hagyjuk.Kozepesre elomelegitett sutoben 190 fokon sutjuk 45-60 percig
Amig meg nem puhult.Nagy serpenyoben felolvasztjuk a margarinban a
barnacukrot,nehany percig az almat mig nem kezd puhulni,hozzatesszuk
A szilvat es par percig fozzuk.Megsult csirkere helyezzuk.
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 236
Szezammagos csirke
250 gr cs.mell
3e k szojaszosz
tojas,liszt es esetleg zsemlemorzsa a panirozashoz
so
szezammag(bosegesen)
A cs.mellet kb ketujjnyis darabokra vagjuk es a sos szojaszoszban pacoljuk
fel orat,majd kivesszuk es hagyjuk lecsopogni,ezutan liszt ,tojas es
szezammag(itt szoktam egy kis zsemlemorzsat hozzatenni),majd olajban kisutjuk,mint a rantott hust

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!