Keresés

Részletes keresés

gyimesbükki Creative Commons License 2015.08.19 0 0 466

Wekerlén még az emberi arcok vannak többen. Pesterzsébeten már az Orkok nyomulnak.

kidface76 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 465

Hát igen, valaki megfizeti. Aztán vinné a gyereket óvodába, iskolába, és rájön, h kevés a hely, mert azoknak, akik nem akarták megfizetni ezt az álmot, nem tetszik az iskola ott, ahová ők tartoznának. Hozzák inkább a gyereket a relatíve jobb wekerlei intézményekbe. Hogy is van ez?

Előzmény: További magyar hang (461)
Vajk Creative Commons License 2014.12.01 0 0 464

És nem is az, ami 50 év múlva lesz.

Előzmény: Qqberci (460)


Levente Szabo Creative Commons License 2014.11.21 0 0 463

Még egy hatalmas baki: az ikerházakat az ingaltan.com-on a "ház" kategóriában kell keresni, nem a "lakás" kategóriában. Ha erre figyel, nem keverte volna össze a szezont a fazonnal.

Előzmény: Qqberci (460)
Levente Szabo Creative Commons License 2014.11.21 0 0 462

Kedves További Magyar Hang!

 

A hozzászólásodból látszik hogy nem neked szól az írás, ezt a megszólítás is mutatja. Mutass kétlakásos ikerházat 20 alatt Wekerlén, feltéve hogy már jártál ott.

 

Milyen jó állapotú lakások vannak 217 ezer forintos nm áron? 6-8-12 lakásos házban vagy kétlakásos ikerházban, Csak a lényeg mellett mentél el! Most a kaput bezárjuk magunk mögött és onnan senki se ki se be, nem úgy mint a hatlakásos házakban tettük. És ez nem Wekerle-specialitás.

 

Olvasd el mégegyszer az írás, mielőtt hozzászólsz, és értelmezd. Gyengébbek kedvéért oda is írtam hogy a becsült árnak még plusz a 80%-át vették, ami arra hivatott hogy - amit te is mondasz - bebiztosítsák magukat. Na de nem az eleve lehúzott árból. Az illető értékbecslő (de lehet hogy épp te voltál az) szerintem megtalálta az első olyan lakást az ingatlan.com-on ahol ki volt írva az utcanév és elég közel volt. Valami ezek szerint csak ragadt rá az ingatlanközvetítői tanfolyamon. Csak a telefont nem volt hajlandó felvenni hogy megkérdezze az ingatlanost, hogy hány lakásos a ház. Mert mi felhívtuk. Az ikerházaknál (mivel könnyebben felismerhető) nem szokták kiírni az utcát. Így sajnos többet kellett volna dolgoznia az értékbecslésnél 5 percnél.

 

Egyébként az igaz, hogy Budapesten is egyes területek felkapottak, túlértékeltek, úgy mint pl. a XVI. kerület ahova meg én nem mennék annyi pénzért, és ott még metró sincs. Na de ha bedől a hitel és a bank viszi a lakást az akkor az lesz, ingatlan lévén nem megy sehova máshova az a fránya ház!

 

A fentiekkel nem Wekerlét védem, hanem a kontár munkára hívom fel a figyelmet, hogy hogy tudnak egyesek pénzt kérni olyan 5 perces munkáért, amivel évekre vissza tudják vetni az ember, arra kényszeríteni hogy a legnagyobb óvatosság mellett is újragondolja az elkövetkezendő éveit. Tele van az ország ilyen "szak"emberekkel. Vannak helyi adottságok, azt figyelembe kell venni. időt kell rá szakítani mert felelős munka ahogy "felelős" a hitelezés is állítólag. Nem hasonlíthatom össze a cseresznyét a dinnyével ha meg akarom saccolni a dinnye súlyát úgy hogy lemérem a cseresznyét és mondjuk sacc per kb beszorzom - hmm legyen úgy kb- 20-szal. Értékbecslők alapszabálya!

Előzmény: További magyar hang (459)
További magyar hang Creative Commons License 2014.10.07 0 0 461

hogy ott egy álmot kell megfizetni, annyit meg nem ér

 

Örülök az egyetértésnek. Ha pedig valaki mégis megfizeti ezt a felárat ... ám tegye.

Előzmény: Qqberci (460)
Qqberci Creative Commons License 2014.09.28 0 0 460

Én nagyon szerettem Wekerlét, ott születtem, aztán pár évig paneleztem és utána Wekerlén akartam lakást venni Az ingatlanos azt mondta, hogy ott egy álmot kell megfizetni, annyit meg nem ér. Igaza volt, Wekerle már messze nem az, ami 50 éve volt...

Előzmény: További magyar hang (459)
További magyar hang Creative Commons License 2014.09.28 0 0 459

15 millióért egy félkomfortos lakás??

 

Kicsit lehetne erről többet tudni? Annak függvényében, hogy a Wekerle átlagára 217 ezer forint / m2, és ebben már a jó állapotú lakások vannak.

 

Nekem erősen túlárazottnak tűnik, és ezen az sem segít, hogy a Wekerlén van, ami igazából csak egy felfújt lufi.

 

 

 

Másrészt azt illene tudni, hogy egy lakást a bank a forgalmi értékének 80%-ra értékel föl és ennek a 80%-át hajlandó meghitelezni, hiszen ha dől a hitel, akkor ezért az árért szinte bármikor értékesíteni tudja.

Előzmény: Levente Szabo (458)
Levente Szabo Creative Commons License 2014.09.27 0 0 458

Kedves Wekerleiek vagy Wekerlén ingatlant vásárolni kívánók!

Az Unicredittel kapcsolatban szerzett tapasztalatunkat osztjuk meg az alábbiakban. 

 

http://wekerletelep.hu/forum/felelos-hitelezes-egy-tanulsagos-toertenet-wekerlei-lakas-vasarloknak

 

Itt az írás is, ha esetleg a linkről eltűnne:

Ezen a fórumon mondom el a történetünket, hogy tudják a lakásvásárlók, mire számíthatnak hitelfelvételkor.
A párom vett egy félkomfortos, de jó állapotban lévő lakást Wekerlén kétlakásos házban, 15 millióért meg tudta kapni. (A lakást a legutolsó értékbecslése fél évvel azelőtt történt, 16.8 millióra értékelték.)
Az Unicredit banknál egyedül igényelt jelzáloghitelt, mert az ő ajánlatuk tűnt a legjobbnak. 20% önrészt ígértek hivatalosan. Mikor az értékbecslés eredménye meglett, nem hittünk a fülünknek: 10.5 millióra (!!!) értékeltek egy kétlakásos házban lévő lakást! Persze bebiztosítva magukat a e célt szolgáló hitelbiztosítéki érték megállapítása ennek még plusz 0.8-cal való beszorzása volt. A turpisság kiderült, amikor megküldték az anyagot, hogy a City-Form 2000 Kft. értékbecslő rendkívül kontár módon 6-8-12 lakásos házban lévő lakásokkal hasonlította össze a lakást! Olyannak, aki már szétnézett lakásárilag Wekerlén, nem kell mondani, hogy mi a különbség árban és egyébként egy 6-8-12 vagy akár egy 4, és egy 2 lakásos házban lévő lakás ára között. Az értékbecslőről ezt nem lehetett elmondani, így kellett több mint másfél milliót hirtelen leakasztani valahonnan, hogy ne vesszen el a foglaló! Az önrészben még így is volt tartalék, 20 helyett 33% lett volna a vállalt önrész hogy biztosra menjünk, így lett belőle 44%...
Próbáltunk fellebbezni, de majdnem hogy elhajtottak minket azzal, hogy „örüljünk, hogy nem utasítják vissza, és ha nagyon ugrálunk, akkor még vissza is dobhatják”… Egy másik kérelem elindítása egy másik banknál pedig veszélyeztette volna hogy kifutunk az időből, tehát nem volt más lehetőség mint lenyelni a békát.
Úgyhogy az egész hitelesdi megint egy nagy átverés. Ha a kamatokkal már nem tudnak machinálni, megteszik máshol, gátlástalanul. Mondják akkor azt, hogy 40% az önrész és akkor tiszta ügy (szakmailag korrekt értékbecsléssel), és tudja az ember mire számíthat. „Felelős hitelezés” (ahogy hirdetik magukat), meg elsőkként való csatlakozás az „ ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási kódexhez” mind csak szemfényvesztés. Kutyából nem lesz szalonna!

tixti Creative Commons License 2012.05.28 0 0 457

Javaslom,inkább gondolkodjál,ha egyáltalán képes vagy rá :OO mielőtt hülyeségeket írsz.

Előzmény: Devil23 (439)
kökény80 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 456

A határ út metrólejáró és a felüljáró közötti parkolóra gondolsz? A felüljáró fölött gombamódra nő egy emeletes épület, el nem tudom képzelni mi lehet! Parkolóház célszerű lenne!

Azt tudjátok esetleg, hogy a "régi MDF piac" helyén mi készül? Miért nem volt jó ott egy piac? Régen olyan ritka dolgokra lehetett ott bukkanni! Pl. van egy kb 100 éves angol (!) olvasókönyvem, amiben a retorikai résznél egy Kossuth beszéd is található és lábjegyzetben be is mutatják, ki volt Kossuth!

Tényleg evvel szórakoznak a 8keres fiatalok, hogy Wekerlén terrorizálnak? De már a 8ker is inkább lelépőpénzt ad az ilyeneknek, így hosszútávon meg tudják emelni az ingatlanáraikat! Hova fognak költözni a kitelepülők???

Polka Creative Commons License 2010.02.16 0 0 455

(Felhozom kicsit...)

 

Azóta megtudtam, a terület nem kispesti, hanem fővárosi, tehát a bérbeadást nem lokálba', hanem "odafentről" vezérelve intézték.

 

Akkor pedig akadhatna egy-két lokálpatrióta, aki elhordja azt a 30 követ onnan. Mert azóta az "őrbódé" is mexűnt, na meg ebben a nagy hóban fel sem tűnne a tankcsapda hiánya olvadásig!

Polka

Polka Creative Commons License 2009.10.05 0 0 454

Nem igazán wekerlei kérdés, de részben érinti.

 

Nemrég a Határ úti metrómegállónál jártam és nagy meglepetésemre azt találtam, hogy az eddigi ingyenes gépkocsiparkolót egy kájefté "megvette" és most pénzért árulja a helyeket.

Ami ebben igazán aljasság, hogy van egy olyan része a parkolónak, amely nem elzárható, ezért ott, meggátolandó a kocsik ingyenes parkolását, betontömbökkel tették lehetetlenné annak a kb. 30 autónak a beállásást, akik azt elfoglalhatnák.

 

Persze a régebben tömött parkoló most gyakorlatilag üres, szerintem csak a kényszeresen más megoldást nem tudó vagy a cetlit elszámolni tudó néhány ember áll be oda.

 

Holott ez a parkoló kiváló megoldás volt a "tedd le az autódat és menj tömegközlekedéssel tovább" elv alkalmazásának.

 

Jól sejtem, itt kemény önkormányzati visszatérítéses korrupció lehet a dolog mögött?

 

Kispestiek vagy esetleg bármilyen más közlekedési jobbító társaság nem tudnának ez ellen tiltakozni, az eredeti állapotot visszaállítani, vagy ha mást nem, annak a 30 autósnak a helyét a betonkockáktól állampolgári jogon "megtisztítani"?

 

Bár az is érdekes, a parkoló végén az utca sarkon kedélyes kis fotőjben valamiféle security biztonsági cég két-két embere "alszik" (na jó, üldögél...). csak nem azért, hogy ne lehessen a szóbanforgó koloncokat egy éjszakai partizánakcióban elhordani?

Polka

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 453
Wekerlén igazából nem a környék a gettó és nem is az itt lakó emberek, mostanában nagyon sok olyan fiatalt látni akik busszal jönnek a "nyóckerből" és itt terrorizálják a téren az ide járó iskolásokat és emiatt nagyon megromlott a közbiztonság.
Vajk Creative Commons License 2009.04.10 0 0 452
Zajos és talán szmogos is a M5 beveztője miatt(nagykőrösi út) Aztán meg ott nem igazán wekerlei lakások vannak, hanem emeletes, csúnya szocreál kockaházak.
Arrafelé van egy motorkereskedés is, ami nagy forgalmat generűál, igaz wekerle felől, nem a nagykőrösi felől.
Előzmény: timeajulia (451)
timeajulia Creative Commons License 2009.04.09 0 0 451
A Zoltán utca a Nagykőrösinél lévő végén mennyire gáz vagy jó környék? Ott néznék most lakást.
ik282 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 450


csak aztán a nővéredék nehogy eltévedjenek, mint a képen látható fiú, aki azt se tudja szegény gettógyermek, merre megy....
ik282 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 449
Egyébként még valami: Amíg nem tudsz helyesírni, addig tényleg maradj csendben.

Addigis néhány kép a szürke, drogos, elvadult gettóból:

szomorú tavaszi délután a gettóbanSiralomházszürkeséga nővéredék eltévednének a nagy hóban
Előzmény: Devil23 (407)
ik282 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 448
Régi hozzászólás, tudom, de annál primitívebb. Mondd, te hol jártál? Proletár, lepukkant emberek Wekerlén? 22 év alatt miért nem láttam egyet sem? És helyette miért közép- valamint felsőkategóriás autókba, szépen gondozott kertekbe botlom lépten nyomon? Ha valaki ennyire szánalmasan ostoba, mint te, hogy még olyan alapvető fogalmakkal sincs tisztában, mint a szocreál, szerintem inkább mélyen hallgasson.

gettósított? Mi, az, hogy forgalomkorlátozás van a kertvárosi életforma javítása érdekében?

szocreál??? A szocreál fogalma kb az '50es években létezhetett először, ez pedig 1908-ban épült.

üdvözlet a nyomorúságos gettóból, mentem családdal veszekedni és szipuzni-

egy "proli" wekerlei
Előzmény: Devil23 (439)
gyökerek Creative Commons License 2008.12.06 0 0 447
jó napot minden kedves fórumozónak.

bár én nem itt élek, mégis segítséget kérnék..
keresem egy volt osztálytársamat, aki utolsó infó alapján még a Wekerlén élt.
Stumpf Ístvánnak hívják, aki esetleg tud róla, dobjon legyen szíves egy mailt
előre is köszönöm
kivancsimen@citromail.hu
üdv.
Skinner_ Creative Commons License 2008.04.28 0 0 446
Köszi!
Előzmény: Vajk (445)
Vajk Creative Commons License 2008.04.28 0 0 445
A Pannónia és Hullai(Nádasdy) u kereszteződésénél.
Keddenként érdemes menni.
Előzmény: Skinner_ (444)
Skinner_ Creative Commons License 2008.04.27 0 0 444
Sziasztok!
Állítólag van a Wekerlén egy piac, nem tudja valaki, hogy hol?
S.
Grg Creative Commons License 2008.04.21 0 0 443
Jól van, megértjük nem kell annyiszor leirni....:)
Én pl. meg semmi pénzért nem költöznék panelbe vagy a manapság divatos lakóparkokba, mégse szidalmazom őket és az ott élőket.

Inkább egy ~100 éves ház(lakás), mint egy vadiúj, ahol aztán rohangálhatok a trehány kivitelezés miatt fűhöz fához.
Mi mellesleg épp most cseréltetünk majd ablakot, és az asztalos teljesen meglepődve tapasztalta, hogy az összes ablakkáva miliméterre azonos méretű, nem úgy mint egy-két újépítésű lakásnál.

Nem utolsósorban pedig -legalábbis a mi házunknál- mindenkinek saját kertje van, ami a lakóparkoknál nem feltétlenül van igy, főleg ha emeleti a lakás. (Ott cserébe viszont van kertész, biztonságiőr, miegymás amiért súlyos tizezreseket lehet perkálni közös-költség címén)
Előzmény: Devil23 (442)
Devil23 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 442
jó, tudom, bocsánat, de nekem sajnos akkor sem szimpatikus.
Előzmény: Vajk (441)
Vajk Creative Commons License 2008.04.17 0 0 441
wekerle szocreál? 1908 ban épült:)
Előzmény: Devil23 (439)
Devil23 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 440
Sajnos nekem egyáltalán nem szimpatikus a Wekerle. Bocsánat.
Előzmény: Devil23 (439)
Devil23 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 439
Egyébként én a Wekerlét nagyon megutáltam, egy lepukkant szocreál lakótelep lumpen proletár stílusú lezüllött emberekkel!!!
Devil23 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 438
Ma voltam a 13.kerületben a Váci úti nyugdíjfolyosító Intézetnél. A Lomb utca végén épült egy nagyon szép lakópark. De a környék az még mindig borzaztó (Lomb, Országbíró, Szegedi, Petneházy, Fáy, Szent László, Tahi u. és környéke) még mindig nagyon le van pukkanva, ám bár már sok lepukkant házat lebontottak és újat építettek, de nem sajnos nekem ez a környék nagyon nem tetszik, szerintem elég gázos környék. Hasonló a 14.kerben (Zuglóban) a Mexikói út eleje és a Népstadion környéke (Zászlós, Őrnagy, Angol u. egyes része, Várna, Tábornok és Bíbor u. és környéke).
Devil23 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 437
Ja bocsi összekevertem a József Attilát a Pöttyös utcai lakóteleppel. A József Attila nem rossz lakótelep. Bocsi.
Előzmény: Törölt nick (436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!