Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3199

A cikkben valójában szó sincs arról, mint amit a cím sugall. Dehát: újságírók.

Előzmény: emem (3198)
emem Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3198

Az oroszok szerint lehet, hogy mégse volt holdra szállás

Erre a legerősebb bizonyíték, hogy az FBI rászállt a FIFA-ra. Nem értik? Pedig minden összeér! Tovább »

forrás: Index.hu

emem Creative Commons License 2014.09.23 0 0 3197

Az nvidia bebizonyítja, hogy nem volt kamu a holdraszállás

 

"A játéktesztek már unalmasak, úgyhogy azzal reklámozza az új grafikus kártyái képességeit az nvidia, hogy az utolsó csavarig valósághűen lemodellezték velük a holdraszállást. 

A látványos demonstráció a voxel-alapú globális világítás csillogtatása mellett arra is jó, hogy megpróbálják megcáfolni az emberiség kedvenc konteójának vitatott pontjait.

Az nvidia szerint az új technológiával pontosan tudják modellezni a holdbéli fényviszonyokat, így könnyen bemutatható, hogy az űrhajósok fotóin látható fények és árnyékok megfelelnek a valóságnak. Hurrá!

Gondoljanak csak bele: ha 1969-ben is létezett volna ez a technológia, rég nem kéne azon izgulnunk, hogy vajon a háttérhatalom kamuholdraszállással hülyít-e minket évtizedek óta. Vagy pont hogy de, mert mennyire durván élethűen tudnak már hamisítani!"

 

 

paul2 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 3196

ki lett próbálva a holdkomp itt a Földön?

Ritka naív kérdés, még ha esetleg ravasznak volt is szánva.

Az Apollo-programról egészen jó magyar cikkek is vannak a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo-program

A holdjáró tesztelését részletesen angol nyelven lehet elolvasni: http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Roving_Vehicle

A lényeg, hogy a földi tesztek már 1966-tól folytak (amúgy magyar kostruktőr is volt a csapatban: Pavlics Ferenc, a kerekeket tervezte, "mellesleg" ő volt a műszaki igazgató is)

Nyilván a kész járművet felmálházott űrhajósokkal nem próbálták ki a Földön, mert azt nem bírta volna ki, de a szükséges teszteket elvégezték, nem is egyszer, hiszen az Apollo-program célja nem csak az volt, hogy embert juttassanak a Holdra, hanem az, hogy vissza is hozzák!

Előzmény: Vitzilopocstli (3195)
Vitzilopocstli Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3195

Emem! Bírom a vicces válaszodat Rejtélyvadásznak, csak azt nem tudtam meg belőle, hogy szerinted ki lett próbálva a holdkomp itt a Földön?

Előzmény: emem (3175)
paul2 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3194

Érdekes az összeesküvés-elméletek hatása: a hülyéket még hülyébbé teszik, az okosaknak meg jó alkalom a gyakorlásra, az ismereteik leporolására, kombinálására.

Előzmény: emem (3193)
emem Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3193

Nincs mit bizonyítani a holdraszálláson

 

"Az évforduló alkalmából ismét fellángolt a vita, ám szakemberek már évekkel ezelőtt igazolták az eredeti állítást. 
Negyvenöt évvel ezelőtt került sor arra a fontos küldetésre, amelynek keretében először érintette emberi talp a Hold felszínét. Ahogy arról a napokban mi is írtunk, továbbra sincs egyetértés azzal kapcsolatban, hogy miként kellene folytatni az eddigi sort, különösen úgy, hogy még a múltbéli események kapcsán is igencsak eltérő véleményeket olvashatunk, ám ez utóbbi az eredmények tekintetében feleslegesnek tűnik. 
Több lap is emlékeztetett a héten egy 2012-es publikációra, amelyben a Colorado Egyetem professzorai igazolták az úrhajósok Holdon való jelenlétét, ezzel pedig a küldetések valódiságát. Hsiang-Wen Hsu és Horányi Mihály nem az első landolásról készült felvételeket, hanem az Apolló-16 1972-es küldetését vizsgálta meg, pontosabban a holdjáróról készültvideót, amely mindenki számára elérhető, bár ennek ellenére nem sokan figyeltek fel azon részletekre, amely munkájuk eredménye szerint pedig perdöntő bizonyítékot tartalmaz. Ők a jármű által felvert por mozgását figyelték meg, ennek pályája alapján igazolták vissza, hogy a felvétel valódi. "

Mivel a Hold felszínét borító por igencsak finom szemcsékből áll, ennek különálló részeit nem sikerült megvizsgálni, ehelyett a felvert porfelhő felső határát vették alapul. A mozgási pálya felmérése és a mozgás pontos lekövetése révén kiderült, hogy a por jóval lassabban hullott vissza a felszínre, mint ahogy az a Földön történt volna, vagyis jól látható a gravitáció mértékében mutatkozó eltérés. A publikációhoz mellékelt ábrákon jól látszik a különbség, a földi légkörben a légellenállás és a hatszor erősebb gravitáció miatt a por pályája sokkal meredekebb, ez gyorsabban éri el ismét a felszínt, az eltérés pedig matematikai egyenletekkel pontosan kiszámítható. 
Ez természetesen nem fogja megtörni az összeesküvés-elméletek felkent papjait, ők továbbra is szent meggyőződéssel állítják majd, hogy a holdraszállás meg sem történt, de a rendhagyó munkával talán a közvélemény egy részét sikerülhet jobb belátásra bírni."

 

paul2 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3192

Azért az utolsó misszióknál már nem űrruhában aludtak.

Nem, sőt az  út nagyobb részén nem viselték az űrruhát.

De annak a felvételéhez és levetéséhez hely kell, ami az űrhajóban szűkösen megvolt, de a holdraszálló egységben nem. És mivel csak egyszer tudtak le és felszállni vele, az űrruha a Holdon nem jöhetett le róluk, ha pár órát töltöttek ott, akkor addig, ha a példa szerinti két hetet, akkor addig. Utóbbi azonban már problémás.

 

találsz 100.000,- embert aki szívesen vállalná

Ezt nem kétlem, csak éppen olyan nincs, aki befizetné őket erre az útra (a költségekbe beleértve természetesen a szükséges eszközök kifejlesztését, kipróbálását is, túl a konkrét expedíció árán)

Armstrong kis lépése még nagy ugrás volt az emberiségnek, de most egy két hetes (maradjunk ennél) Holdjárás, ami nagy kaland lenne a résztvevőknek, csekély haszon lenne a tudománynak. Ha komoly (fizetőképes) érdeklődés volna a Hold helyi specialitásai iránt, akkor a marsjárókhoz hasonló szerkezetek nyüzsögnének ott - de nincsenek.

 

Egy hosszabb tartózkodás a Holdon esetleg a Mars-expedíció előkészítéseként vagy melléktermékeként jöhetne szerintem szóba - már ha egyáltalán rászánják magukat ember küldésére.

Előzmény: GARFIELD (3191)
GARFIELD Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3191

Azért az utolsó misszióknál már nem űrruhában aludtak. Persze, nem volt kényelmes. De szerintem a földön ebben a pillanatban is találsz 100.000,- embert aki szívesen vállalná hogy egy hétig ott kell lennie (magamat is beleértve), no meg ebből 300-at, aki még alkalmas is a küldetésre. 

Előzmény: paul2 (3190)
paul2 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3190

Nem véletlen, hogy nem folytatták.

Mivel az űrhajó a Hold körül keringett, bárhol leszállhattak volna, innenső vagy túlsó oldal egyremegy.

Amit akartak, azt kipróbáltak, technikai újdonság a további utakban nem sok lett volna.

Két hétig ott kempingezni a por miatt valószínűleg nem bírtak volna (Kidörzsölte volna valahol a ruhát, aztán az jól dehermetizálódik. Nem hiányzott volna egy ilyen banális baleset)

A leszálló egység tényleg csak le- és felszállásra volt alkalmas (egyre!) abban aludni, enni, űrruhából kimászni nemigen lehetett, szóval már az excrementumoktól való megszabadulás is elég nagy gond lett volna. Mindezeket az "apró" gondokat egy nagyságrenddel bonyolultabb felszereléssel lehetett volna, annak az odacipeléséhez viszont nagyobb hordozórakéta kellett volna. (amit meg a meglévő telepről nem tudtak volna fellőni, és így tovább, vagyis egy komplett új űrprogram kellett volna az ilyen jellegű kiterjesztéshez, annyit meg nem ért meg nekik.)

Előzmény: GARFIELD (3181)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.20 0 0 3189
Előzmény: emem (3182)
Menroting Creative Commons License 2014.07.17 0 0 3188

Nekem például nem újság hisz szinte minden nap járok arra fele.. Sőt ! Már port sem nyelek..:-DD

Előzmény: repcsepista (3187)
joy Creative Commons License 2014.05.10 0 0 3186

Még jó, hogy nem közösségben néztem meg!

:o)))))))

Előzmény: emem (3182)
GARFIELD Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3185

Hűűűűű bazze, ezt nem is tudtam eddig.

Ez most akkor komoly?

Előzmény: emem (3182)
emem Creative Commons License 2013.12.24 0 0 3182

természetesen valóban jártak, de egy szörnyű tragédia történt az űrhajósokkal:

 

 

 

GARFIELD Creative Commons License 2013.01.27 0 0 3181

Elgondolkodtam azon, hogy mi lett volna ha.....?

HA meglett volna az apollo 20 is

HA mondjuk az utolsó hold misszióra 1978 körül került volna sor...

 

Két hétig ott éltek volna a holdon? Vagy leszálltak volna a tulsó oldalon is?

(sohasem tudjuk meg...)

gyémántkristály Creative Commons License 2012.11.30 0 0 3178

varangyos béka és hínár

repcsepista Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3177

...vaskalap? -fff...

Előzmény: emem (3176)
emem Creative Commons License 2012.11.19 0 0 3176

 

Ezt a holdportól szürke szkafandert viselték az Apollo-17 űrhajósai az emberiség történetének eddigi utolsó holdsétáján

 

"A látványosnak aligha mondható, mégis egy történelmi korszak mementója. Az Apollo-program képei jól ismertek, összeállításunkban is szerepelt már egy. Még ismertebbek azonban az űrhajósok lábnyomát, a holdkompot vagy éppen a Holdon dolgozó űrhajósokat ábrázoló felvételek. A küldetés azonban egyszer véget ér, és az űrhajósok levetik a szkafandert. Ez utoljára 1972. december 14-én történt meg a Holdon: többé már nem volt szükség a szkafanderekre, nemcsak az Apollo-17 küldetése fejeződött be, hanem az egész Apollo-program. A holdporral erősen szennyezett ruha és a sisakok az űrhajó csomagtartójában kerültek vissza a Földre. A kép talán nemcsak az Apollo-repülésekre emlékeztet, hanem intő jel a jövő holdutazásait tervezőknek arra nézve, milyen barátságtalan környezet a Hold."
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20121115-kozmikus-gondolkodasunk-merfoldkovei.html

emem Creative Commons License 2012.11.13 0 0 3175

nem, vadász, nem érted, ezért terelsz/hajtogatod állandóan az ezerszer megcáfolt téves információidat.

 

megpróbálom azért egy általad is használt analógiával illusztálni a tevékenységedet: folyamatosan csókolgatod a varangyos békát, aztán csodálkozol, ha telemegy nyákkal meg hínárral a szád.

Előzmény: Rejtélyvadász (3174)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2012.11.12 0 0 3174

 

 

Kedves emem!

 

Értem én a mondandódat. De - mint már irtam - azok a témák, melyek a rejtélyes oldalakra kerülnek nem igen bizonyíthatók tudományos alapossággal. Mert, ha a mindenkori és mindenhonnani tudományos akadémiák támasztanák alá az ezen az oldalon felvetett problémákat, illetve témákat, akkor azok nem lennének rejtélyes dolgok. Hiszen a tudomány bebizonyította, igazolta, stb.

 

Ilyen esetekben tehát nem mindig a tudomány oldalain keressük a válaszokat, mert oda nincsenek leírva. Ott próbál az ember fia tájékozódni, ahol van valamilyen információ. Ha az éppen egy bulvárlap, akkor ott. Ha valamilyen blog, akkor ott.

 

Tudod, hogy a Kis Kakas is a szeméttdombon talált rá a gyémánt félkrajcárra. Azt is tudod, hogy a legszebb kislány nem biztos, hogy a legszebb palotában lakik. Így van ez az igazsággal is. Rá lehet bárhol találni.

 

De, maradva a témánál, már mint a holdra szállásnál, ebben az esetben lehet, hogy a tudomány által lehet megkérdőjelezni. Mert az előző hsz-ek mindegyike azt erősítette meg, hogy a holdkomp itt a földön élesben nem lett kipróbálva. Az pedig - ismerve az űrkutatás rengeteg kudarcát -szinte kizárható, hogy egy olyan szerkentyűt, amely a landolást teszi lehetővé egy idegen! égitesten, illetve az onnan való visszautazás legfontosabb kelléke, azt ne próbálnák ki. Legalább egyszer.

 

És, mivel úgy néz ki, hogy nem próbálták ki, hajlamos az ember arra gondolni, hogy az egész hold utazás csak egy megrendezett színjáték.

 

Persze attól még lehettek a Holdon, csak nem akkor, nem úgy, nem azok.......

 

 

 

Előzmény: emem (3173)
emem Creative Commons License 2012.11.12 0 0 3173

természetesen ironizáltam, aranylaci oldalán csak és kizárólag ostobaságot találsz.

Rejtélyvadász ezért örült neki ennyire.

Előzmény: GARFIELD (3171)
GARFIELD Creative Commons License 2012.11.12 0 0 3172

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá ez már fáj:

 

"A fotó Armstrongot ábrázolja a helyszínen, 1970. januárjában.

 

- Ezt honnan veszi?

 

Ez hat hónappal az állítólagos holdraszállás után történt, és hasonlatosan az Apolló-12 is végrehajtotta ugyanezt.

 

- A hangulatkeltő "állítólagos" szó nagyon fontos a mondatban.

 

Nyilvánvalóan, visszatért a szimulációs helyszínre hat hónappal az események után, megmutatni, miként hajtotta végre, becsapván a világot, elhitetvén, hogy hat hónappal korábban valójában leszállta Holdra, mielőtt ez a fotó elkészült."

 

- Mitől nyilvánvaló? Miért lenne 1970-es a kép? Miért ne térhetett volna vissza? Mivel csapja be a világot, azzal, hogy elment valahová??? 

Előzmény: GARFIELD (3171)
GARFIELD Creative Commons License 2012.11.12 0 0 3171

Na itt is van pár égbekiáltó ostobaság:

 

"Akinek csak a leghalványabb fogalma is van a dolgokról, tudhatja, LEHETETLEN rakétahajtóművet irányítani. "

 

Sőt sugárhajtóművet sem lehet irányítani, sőt még a propellert sem. Az egyirányba tol.

 

Javaslom a cikk írójának az X1 repülését. Rakátával irányítottan repült.... mint az összes többi rakéta, ürhajó, stb.

Előzmény: emem (3154)
repcsepista Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3170

ho ho hoooo....

 Hogy jártak e má má mááá...a Holdon??? - kérdezzük mekk azokat, akik hivatalsoan jártak...lassan mnd felrugta vona a tallpá pá pá pá...

 Ime ha tjénleg accarni...de nadon accarkodooo...trudod nadon accaekoooo...cara mara...érzed a szagát??? .Noca, h akérdezték üket, mit érezté??? - meg vedük...akik kikkk...kikkelnek, maguknak kereste a válasss...ugganés azzal lerázni valakit, hogy ez a HIVATALOS ÁLLÁS PONT, ami megint, mit érezel, mit érezté miko a Holdooo...dohos szaga vala...vagg...nem érezed hogy rezzege vala...amitül rádgyütt uggi...ccc...

 Jittata kell hod leggen HÁTTÉR VALLÁS...na vedük akik hisznek abba...hogy ebbe bőrzubbonba vad amit ez a majom -fass zom állat??? -beburkolja magát,,,seggibe dutaccc...fellöveti magááá...na teccetek érezni...na akik hisznek a ami TRUDOMÁNOS ÁLLÁS PONT...na teccék, mi az??? -de vedük a háttér alla vágooo...mert ami dögletes hogy pont...ott apont ahol nonccc...

 Hol Don? -igen, járt a Holdon...na mekkmondtam zázzorrrr...hogy foltos szintetüs lények vannak rajta...

 Értem, mi a wallásod...na azon kivül vagy belül, hogy te hiszel..mig a másik...mama mama mama...ccc...

 Réccemről, accarooo... ccc...trudni?

horpad Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3169

Ne izékedj már...

A holdkompot repülés közben giroszkópos stabilizátora tartotta meg előre kiszámított helyzetében.

- A legkisebb eltérésnél azonnal korrigált.

Gondolj a T-54-es harckocsi lövegstabilizátorára... Akárhogy bukdácsol, vagy kanyarodik, a lövegtorony akkor is célra tart.....

Előzmény: Rejtélyvadász (3166)
astronom Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3168

 

 

Az, hogy te mit nem tudsz elképzelni, az a te egyéni szoc. problémád, vadász uram, a tényeken semmit nem változtat. Hatszor szállt le holdkomp a Holdra és jött vissza.

 

Érdekes, hogy amikor arról van szó, hogy az Apollo űrhajósai ufókat láttak a Holdon, akkor sohasem jutnak eszedbe ezek a  kétségeid.............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Rejtélyvadász (3166)
emem Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3167

Rejtélyvadász válasz | megnéz | könyvjelző 2012.11.11 17:40:40 © (3161)

 

 

A holdkomp talajra sem a Földön, sem a Holdon nem szállt le tesztelés alatt...

Előzmény: Rejtélyvadász (3166)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3166

 

 

Akkor maradjunk annyiban, hogy a földi kipróbálás során csődöt mondott szerkentyűvel szálltak le a Holdon....

 

Van e olyan személy közöttünk, aki egy nem tesztelt!!! masinával egy másik bolygóra küldene embereket. Mert egyhatod gravitációnál is ugyan úgy  felborul bár mi, ha a súlypont elmozdul.......Látva azt a tákolmányt, nem tudom, hogy határozták meg a súlypontot, melyik űrhajósnak melyik sarokba kellett állni mozdulatlanul.

 

 

 

 

 

 

 

Menroting Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3165

Szerintem meg már nem is emlékeznek arra hogy valaha jártak erre.Általában azt helyet jegyzik és s keresik fel újra az emberek ahol választ is kapnak a kérdéseikre.

Előzmény: astronom (3155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!