Őket be tudjuk határolni latin nevükig? A bordónak mindig elfelejtem a fajtanevét. A tillandsia számomra elég sok másikra is hasonlít. Egy paludáriumban élnek itthon.
Szia!Nekem van Ionantha Rubra színváltozatból eladó kicsi,egy darab!1000ft ha érdekel,meg tudjuk oldani a vételét.A capitata-medusae még nem hozott kicsit,de addig sem sok van hátra,csak ugye várni kell,hogy le lehessen választani
Mint azóta az elmúlt másfél évben kiderült, az üvegben tartás lehet, hogy tetszetős ám de a növényre nézve végzetes tartásmód. Arról nem szólva, hogy a vízcseppek hamar elrontják a képet.
Mi foglalkozunk tillandsiákkal. Üveggömbben, egyedi, természetes dekorációval kínáljuk "air plant terrarium"-ként. Finnországban élünk, de rendszeresen hazajárunk Magyarországra, főleg Budapestre. Aki szeretne rendelni tőlünk, azzal szívesen megbeszélek egy személyes találkozót Budapesten, hogy átadhassam a gömböt. Termékeinket az alábbi oldalon lehet megtekinteni: www.etsy.com/shop/tillapallo
Minden termék árából 20 % kedvezményt adunk!
Legközelebb 2016 szeptember 20-tól 27-ig leszünk otthon, ebben az idő intervallumban tudom átadni a gömböket!
Kérdés, kérés esetén ide várom az üzeneteket: info@tillapallo.com
Beszereztem egy Tillandsia Usneoides-t. Volt rajta egy nagy adag elszáradt rész, azt leszedtem, továbbá , a leválló ép részecskéket is külön-külön fadarabkákra erősitettem.
Betettem egy kicsi kocka akváriumba, tetejére üveglapot tettem. Persze, rést hagyva hogy legyen levegő.
A bromélia sarjak akkor is túlélnek ha nem vágom le őket? Nálam azok a broméliák amiknek egy sarja van, azok levágás nélkül is tovább élnek, a többsarjúak viszont tönkremennek.
A http://www.tillandsia.hu/ oldalon tudsz esetleg rendelni. Az enyém is onnan van, szép nagy és erős. Csak vigyázz mert könnyen kedvet kapsz másmilyen tillandsiához :-)
Szegény halakkal tolsz ki,inkább zuhanyoztasd le,vagy az öntözővízbe tégy tápot,de a túl sokat nem is szeretik.Ha sápadtak lesznek,akko inkább tedd rendes fényre,ha beleszólhatok.
Szia, nincs tapasztalatom a mesterséges fényen nevelt Till. kel kapcsolatban, neked így már lesz. Tápanyag télen nem kell nekik, az lenne a jó ha télen nem növekednének...
Sziasztok. Én még új vagyok itt. K.b fél éve van pát till.-em. Akvárium felett/mögött vannak páradús helyen. Napfényt nem kapnak csak mesterségest. Egy osram fluora és egy 10w 6500kelvines led refi világítja őket. A kérdésem az hogyha akváriumvízbe mártom őket akkor az jó tápoldat helyett?Köszönöm.
Nem tudom, hogy valaki rendelt e már külföldről tilliket? Találtam ezt az oldalt : www.airplants.com és , ha az árlistát nézem elég olcsók. Kérdésem az lenne, mivel É.Amerikáról van szó, mennyibe kerülhet a tillandsiák postázása.
Ha valaki rendelt már tőlük, vagy ismeri az oldalt szívesen vennék ötleteket!
Néhány faj szokott lenni az Oázis kertészet áruházaiban is, nagyobb választékban a Magyar Orchidea Társaság őszi kiálításán (2013. november 15-17, Vajdahunyadvár) találsz belőlük.
További beszerzési lehetőségek (egy részüket megtalálod a kiállításon is).
Már régóta nézegetem ezeket a csodálatos növényeket, és szívem vágya, hogy beszerezzek belőlük néhányat. Miskolci révén itt helyben sehol nem látok ilyen növényeket, csak az egyik nagy áruházban, méregdrágán, kövekre ragasztva, ami csak kínzás ezeknek a növényeknek. (gondolom én)
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnátok e abban segíteni, hogy hol tudnék ezen csodálatos növényekből magamnak pár db ot beszerezni, lehetőleg emberi áron, mivel sajnos anyagi helyzetem korlátozott.
Előre is megköszönném, ha valaki tudna valami információt a beszerzéshez!
Már egy jó ideje nem tudtam belépni a fórumra, illetve amikor végre sikerült, akkor meg nem tudtam hsz-t írni, mert amit beírtam, azt eltűntette küldés helyett.
Az elmúlt nyár - egészen mostanáig - rendkívül zsúfolt volt számomra, így alig-alig volt időm a tillek nézegetésére, a fénykpezésre meg még kevesebb:-(