Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2001.12.03 0 0 96

Simon László, Torgyán Don Pepe egyik legfőbb bizalmasa és tanácsadója, Izraelben - hol is máshol - bujkál, mint médiáink némelyike rebesgeti, el kívánnak járni a magyar hatóságok kiadatásáért.
Ez márcsak amiatt sem tűnik túl riasztónak Simon számára, mivel Magyarország és Izrael között - bármilyen döbbenetes is !!! - nincs érvényben kölcsönös kiadatási egyezmény :(!

Hogy miért is került általam most ez a Simon ide, az atyánszky topicjába ? Csupáncsak azért, mivel a gyurka, nem utolsósorban annak a tévedésnek köszönheti össznépi "popularitását", ami a számtalanszor bemutatott, Torgyán és kísérője sétál a karibi tengerparton fotót illeti, ugyanis az a kopaszodó férfiú, aki Jóska bá' társaságában látható, nem az atyánszky volt, mint ahogy sokan vélték és vélik ma is, hanem a nemzetközi körözés alatt álló Simon László. Annyira azért nem volt a gyurka fontos embere Torgyánnak, hogy együtt poroszkáljanak a hűsítő habokban :).

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.11.13 0 0 95

Nicsak, azt hittem, hogy az apóson és rajtam kívül senki sem véli gyurkánkról, hogy hazudós.
Mint az Élet és Irodalom hetilap egykori sorozatából, az "Olaj a bűzre" címen publikált Rajnai Attila riportból ( XLIV. ÉVFOLYAM, 17. SZÁM, 2000. július 14. ), úgy tűnik mégiscsak akad, ebből idézek alább.

'... A kritikus idõszakban a többek között Flaisz Ferenc tulajdonában volt Hajós Vin Kft. alkalmazásában állt Atyánszky György kisgazda parlamenti képviselõ is. Atyánszky György már ezzel kapcsolatos kérdésünkön is felháborodott, és közölte velünk, hogy "pert indít, ha róla bármit is ilyesformán írunk, mert neki semmi köze nem volt soha Flaisz Ferenchez, sõt egyetlen bûnözõhöz sem, ráadásul még a megyei vámparancsnokságon is eljárt, hogy a Flaisz-féle borügy nehogy leállítódjon, és fény derülhessen a hamisításra". Flaisz Ferenc szerint "Atyánszky György egyszerûen nem mond igazat". ...'

Mijo

Előzmény: Mijo (86)
Mijo Creative Commons License 2001.11.01 0 0 94

"Ez nem történt meg és amennyiben valós az állításotok, akkor valótlan tényt állított és a nyilvánosságot becsapta. Ebben az esetben minden embernek önkontrolt illene gyakorolni. Ha ez az állítás igaz, akkor a Gyurinak lekellene mondania."

Józsi, te vagy régiónk első önkormányzati prominense, aki nem csak szóban alkot minderről logikusan egyértelmű véleményt, hanem rendelkezik annyi kurázsival, hogy merészeli le is írni azt !
Én egyszerűen képtelen vagyok azt az álszent viselkedést tolerálni, amit közéleti "nagyságaink" folyamatosan folytatnak a gyurkával kapcsolatban. Mondom logika: köszönöm, ha te is úgy látod kronológiailag helyesnek kétség esetén, hogy ne nekem kelljen bizonyítani azt, hogy NINCS DIPLOMÁJA a képviselőnek, hanem pofonegyszerű módon, NEKI KELLENE BEMUTATNIA ! Ami persze nem jelentené azt, hogy az eredeti, hiszen valójában nem volt végzős hallgatója az általa megjelölt tanintézetnek. Külön mese az egyetem igazgatója cinikusan gyáva cinkossága, miután meg lett a saját munkahelyén fenyegetve, ha merészelne információt adni bárkinek is ! Ne feledd, ekkor még Don Pepe teljhatalmú jobbkeze volt a gyurka :(!

Szeret, nem szeret !? Ugyan már, Józsi, számít ez a mai időkben ? Gondolom leginkább azok nem szeretnek, akiknek akadályt gördítettél az umbuldáik elé ..??? Na és akkor mi van ? Engem se szeret az atyánszky, de ettől én még nem ugrok le a huszadikról bánatomban :)!

Mijo

Előzmény: jpetike51 (93)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 93
Mijo!
Ha engem nyilvános fórumon felszólítanának, akkor bemásolnám a bizonyítványaimat. Az edigi írásokból arra követkettettek, hogy Ti felszólítotátok az Atyánszky Gyurit, hogy a végzetségével kapcsolatos dokumentumokat mutassa be. Ez nem történt meg és amennyiben valós az állításotok, akkor valótlan tényt állított és a nyilvánosságot becsapta. Ebben az esetben minden embernek önkontrolt illene gyakorolni. Ha ez az állítás igaz, akkor a Gyurinak lekellene mondania.
Függetlenek gyűlekezete nem irányíthat egy országot. Én nem voltam, nem vagyok és nem leszek pártnak a tagja, de ettől függetlenül pártok nélkül elképzelhetetlennek tartom Magyarország vezetését. Bár a királyság intézmény rendszerének a fenntartása kevesebb pénzbe kerülne.
A kivülállok azt hiszik, hogy kellemes polgármesternek lenni. Nem olyan egyszerű feladat és ott ahol több párt van jelen a testületekben, a munka mellett naponta megkell küzdeni a pártokkal, ami rengeteg energiát kivesz az emberből.
Személy szerint én azért nem vagyok jó polgármester, mert kevés a diplomáciai érzékem, akaratos vagyok és sokszor a semmibe veszem társaim elképzeléseit. Csak azokra a polgármester találkozókra megyek el, ahol pályázati pénzekről döntünk. Nem látom értelmét azoknak a fórumoknak, ahol sokat beszélnek, de nem történik semmi. Ezt már átértékeltem, változtatni nem fogok és abban az esetben, ha megfelelő személy indul Dávodon, aki továbbfejleszt és megfelelően képviseli a települést, akkor félreállok. A társaim nem szeretnek, de ez nem a "szerelem első látásra, vagy várom a párom".
Üdv: Petike
Üdv: Petike
Előzmény: Mijo (92)
Mijo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 92

"Hogy kinek milyen diplomája van az nem érdekell, mert nem az minősíti az embert."

Ha az én polgármesterem lennél, ezért az állásfoglalásodért nem tudnálak tisztelni. Ugyanis ez így akár igaz is lehetne, de nem egy országgyűlési képviselő esetében, aki HAMISAN ÁLLÍTJA, azaz HAZUDJA önmagáról, hogy Szegeden a Tudományegyetem Élelmiszer-ipari Karon szerzett magának diplomát :(!!! Szíved joga így is elfogadni, gusztusa válogatja, de engem egy HAZUG EMBER ne képviseljen sehol se !!! Sosem voltam híve a struccpolitikának .....

Ami meg a pártokat illeti: tartom magam annyira önálló gondolkodásúnak, hogy pártideológiák nélkül is rendelkezzem egészséges mindennapi morállal. Oh, mi rebellió, még KISZ-tagként sem voltam hajlandó marionettfiguraként bohóckodni ! Ha nem egy közel teljes osztály gondolkodott volna hasonképpen, már rég kivágtak volna a tanintézetből. Igaz, így is kibasszorintottak velünk, ha tetszik, ha nem alapon, az érettségi idején dobálták az orrunk elé a KISZ-tagsági könyveinket :(((.

Mijo

Előzmény: jpetike51 (91)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.29 0 0 91
Mijo!
Az Atyánszkynak nem csak én, hanem a település tartozik elsősorban köszönettel. Nekem nem barátom, mivel egy barátom van, akivel a GANZ-ban 21 évig együtt dolgoztunk.Te jártasabb vagy a fórum anyagaiban mint én, de olyan ember vagyok aki szeret tanulni mindenkitől és tiszteletben tarja mindenkinek a véleményét. Természtesen nem vagyok gépírónő és előfordul több helyesírási hiba, de ettől függetlenül olvasható az anyag. Nem gyűlölöm a pártokat, mert pártok nélkül egyenlőre elképzelhetetlen Magyarország irányítása. Hogy kinek milyen diplomája van az nem érdekell, mert nem az minősíti az embert.
Üdv: Petike
Előzmény: Mijo (90)
Mijo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 90

Jesszusom, Józsi, nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy jelen esetben te váltottál át izgatottabb előadásmódra :)!
Józsikám, a ki, mit és mikor tett kérdésben, azt hiszem velem kapcsolatban mellé lőttél, de hát bizonyára túl hatalmas ez a fórumanyag - közte az eddigi bagatell négy és félezer itteni hozzászólásommal -, mely informatív tartalma alapján meg lehetne itélni, mi tétetett ezidáig arra a bizonyos közösségi asztalra. Józsi, ezzel nem szoktunk kérkedni, ez adja folyamatosan önmagát, vannak akik ezt észlelik és böcsülik az embert érte, ugyanakkor akadnak, akik szánt szándékkal szarba sem veszik mások fáradozásait, mitöbb ha csak egy mód van rá, még mindenféle aljas gáncsoskodással akadályozzák is a pógárt a kiteljesedésben.

Valamit hadd tisztázzunk: nálam függetlenebbet keveset találsz e közegben, de a beszariság sem igazán jellemzi ténykedésemet. Ez a bizonyos vállalt nevűség még a mai napig is egyedi a nyílt színi net-világunkban, amire büszke vagyok, és ami miatt csak köszönet jár az Index szerkesztő és irányító gárdája fele ! Ehhez viszont kurázsi kell, ami sokakban nincs meg, kényelmesebb és kevésbé rizikós csak olvasni az adott fórum tartalmát, esetleg szamizdatként sokszorosítva és ekként tovább adva egyes elemeit, jóízűt csámcsogni rajta, meg bólogatni, hogy úgy van, én is így látom, de mennyire hogy igaza van ennek az iksznek, meg ipszilonnak abban amit ír. Igen, vagytok egy páran ti, akik a jövőre gondolván kezditek tartani a vasat a tűzbe, és vannak olyan farokfejek is, mint jómagam, aki mondandója nyolcvanöt százalékában mások ügyei, ahogy mondani szokták, közérdekű ügyek nyilvánosságra hozatalával, és azok orvoslásának keresésével, követelésével töltik idejük jelentős részét, nem kis költséget okozva SAJÁT ZSEBÜK számára ! Józsi ! Ahogy te nem, úgy én sem CÉGKÖLTSÉGRE bölcselkedem - kicsi az a kör, akikkel ilyen jellegű klubot alapíthatnánk :)!

Hogy én minderről, éppen az atyánszky topikjában pofázok, az elég hülyén jön ki, de mit tegyünk, ha itt merültek fel e kérdések.

Visszatérve: mint mindenkori pártonkívüli, gyűlölöm az összes pártot, ugyanakkor szinte mindegyik jelentősebb működését figyelemmel kísérem. Ez elég nagy baj, mivel talán jobb lenne "boldogok a lelki szegények" módjára csurgatni a nyálamat, úgy talán kisebb valószínűséggel érne az az agyvérzés, vagy infarktus, mely hevességem miatt egyfolytában a pakliban vagyon :(. Szeretném ha feltételeznéd, ha én a gyurkát HAZUDÓSNAK - és nem "hazúdosnak" :)).. - nevezem, akkor nem egy kamikáze teszi ezt, nem lévén tisztában a kimondott/leírt szó bármikori következményeivel, hanem olyan, aki meglehetősen régóta kíséri figyelemmel helyi és országos szintű politikánk, közéletünk történéseit ! Ugyan ha már olyan jó viszonyban vagy vele, "uszítsd" már rá légy szíves arra is, hogy bemutassa előttünk azt a diplomáját, amivel mintegy három éve kérkedik zavartalanul :)! Ebbe a feladatba, lehet hogy még az olyan eredményes polgármester bicskája is bele törne, amilyen te vagy :)).....
Még egy apróságra kérnélek: ne csúsztass, Józsi, ugyanis az atyánszkyval kapcsolatban szó sincs "személyes indulatokról", meg "magánügyekről" - nem tudom honnan a fenéből szeded ezeket -, elég szomorú ha az észleltek alapján te akként könyveled el a vele kapcsolatos információkat ! Őt a politika varrta a nyakunkba, sőt mitöbb, egyes állítások szerint - a fórumunkban visszakereshető - kemény főníciai találmány révén jutott ahhoz a lehetőséghez, amivel Don Pepe köztudott módon kufárkodott három évvel korábban. Is - lásd: Morvai ..).!

Egyszóval, Józsi, én nem kértem és sosem kérném, hogy TE TÁMADD azt az atyánszkyt, akinek annyi mindent "köszönhetsz", hiszen szuverén jogod úgy viszonyulni hozzá, ahogy teszed. No de, hogy ez mennyire politikus így, az viszont más lapra tartozik, mint ahogy az is, mitől megtisztelő számodra az, hogy valaki deviánsnak tekint :(!

"Szeretnék és is kérdezni Tőled. Mit tettél Bajáért? Mennyit ajánlottál fel alapítványi támogatásra? A nyilt testületi üléseken, melyen javaslatokat tettél és mi valósult meg ebből? A lakossági forumokon részt veszel-e és az általad felvetett kérdéseket sikerült-e megoldatni? STB!!!"

Józsi, több mint húsz éven át tettem a dolgomat különböző nyomtatott lapoknál, zömében díjazás nélkül, most teszem szabadon itt, überelve az egykoriakat, folyamatosan komoly kiadásokba vernem ezzel magamat :((! Nyolc éve behatóan foglalkozom kisebbség-politikával: na ez is a követendő nagy bizniszek egyike :(! Bajáért, barátom, a francokat: az egykori erőszakosságomnak köszönhető, hogy ez nem BAJAI FÓRUM, hanem BAJAI RÉGIÓ FÓRUM-ként lett jegyezve az Index főlapján és gördítőjében. ( Nézd végig a fórum összes témakörét, és máris nem teszel fel ilyen kétkedő kérdéseket. ) Na most a nemzetközi kapcsolattartást már nem is kívánom elemezni, még kérkedésnek tünne a dolog, és esetleg összejátszással vádolnának meg galád elemek bennünket :))....

Üdv: Mijo

Előzmény: jpetike51 (89)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.29 0 0 89
Mijo!
Engem Dávod község fellendítése érdekell elsősorban és utána következnek a térség települései. Kevés pénzt osztanak és ezért a kevésért is hátbadöfjük egymást, ha szükséges. Mi évente kb.50 pályázatot adunk be és kb. 10% nyerjük meg, ami jó aránynak számít. Szerintem mind a kettő képviselő felértékeli a tevékenységét és sokszor olyan érdemekkel dicsekszenek amihez semmi közük. Számomra ugytünik, hogy az Atyánszkyval nem a legjobb a kapcsolatotok, de ez a Ti magánügyetek. A "HAZÚDOS" jelzőt nem tartom megfelelőnek, inkább a "valótlan tényt állított" kifejezést használnám.
A halastón az Atyánszkyt nem vezérelte saját érdek, mert ehez Dávod község sohasem járult volna hozzá. A cél az volt, hogy megfelelő szinvonalon kell működtetni, elsősorban a természetvédelmi és földtulajdonosok érdekeit figyelembe véve.
Nem rokonom a "gyurka", nem szokásom adig itélkezni, még a végszó elnem hangzik.
Kedves Mijo!
Rossz politikus lennél, mert hamar sikerült kizökkenteni azzal, hogy az Atyánszky "gyurit" nem szidtam. Hogyan vállalnál közszereplést, amikor három napi levelezés után a személyes indulataidat helyezed előtérbe. Kivülről könnyű kritizálni, de belülről nem olyan könnyü megoldani a problémákat, mint ahogy Ti gondoljátok.
Sajnos Te sem vontál párhuzamot a város és a falú között, hanem a személyes indulataiddal foglalkozol. Dávod többet fejlesztett Baja térségében, mint a többi község, de Tégedet már csak az érdekell, hogy miért nem támadom az Atyánszky gyurkát. A zsigó Róbertet sincs bajunk, bár kettő éve nem volt a dávodi önkormányzatnál. Egy országgyűlési képviselőt nem kell hívni, annak munkaköri kötelesége rendszeresen megjelenni.
Nem vagyok etalon, a Matkovits szerint deviáns vagyok, ami megtisztelő számomra.
Szeretnék és is kérdezni Tőled. Mit tettél Bajáért? Mennyit ajánlottál fel alapítványi támogatásra? A nyilt testületi üléseken, melyen javaslatokat tettél és mi valósult meg ebből? A lakossági forumokon részt veszel-e és az általad felvetett kérdéseket sikerült-e megoldatni? STB!!!
Üdv: Petike
Előzmény: Mijo (88)
Mijo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 88

Kedves Józsi, a felemlített pénzek vagy őhozzá fűzhetők, vagy sem, a döntéshozók közel sem biztos, hogy a gyuri két szép szeméért, vagy cizellát előadásmódjáért, ne adj ég, befolyásoló érveiért döntöttek úgy, ahogy, neked a lényeg - mint mondottad -, hogy kaptátok. Ti igen, sokan mások meg NEM ! De esetleg egy kevésbé kétes képviselő közbenjárásakor KAPHATTAK VOLNA MÁSOK IS, esetleg még ti is TÖBBET kaphattatok volna ! Ne istenítsd, teszi ő önmagáról éppen eleget. Ő folyamatosan zengi önön nagyszerűségét és mindenki felettiségét, a Zsigó nem. Lehet egyiknek sincs miért, az is lehet, hogy az érdemeket elorozzák egymás elöl, csak pofa kell hozzá, az atyánszkyé a nagyobb, de semmi esetre sem hitelesebb. A gyuri hazudik, ő erről közismert, ő a HAZUDÓS gyurka, semmi keresnivalója nincs a parlamentben, már régen le kellett volna mondania - na azt várhatjuk, hogy önmagától megtegye -, már régen le kellett volna mondatni :(!

"A dávodi halastó vitás ügyét sikerült lerendeznie és ezzel sikerült elérni azt, hogy nem került illetéktelen kézbe."

Erről ha szabadna, kicsit részletesebben ! Én úgy emlékszem, a gyurka elsősorban önmaga részére szeretett volna egy szép szeletkét kiszakajtani abből a tortából :)!? Talán innen is fakad az a megkülönböztetett "segítő" vehemencia, amit veletek szemben táplál .....

"jelenleg a biróságok kormány kézben vannak"

Ajjaj, ez még tőlünk mezeiektől hagyján, de egy hivatalban kévő polgármestertől így sommásan igencsak kemény, és talán nem is igaz. Hacsak nem a kormány korrumpálja esetenként egyes galádabbjait :)! ( Tehát értsük így: ha a gyuridat elitélik, az számodra mérvadó lészen, azaz mégsem, mert nem hiszel az ítéletet hozók korrektségében :(! Józsi, nem rokonod neked a gyurka :)))? )

".. ilyenkor körbejárom minden reggel a falú összes utcáját."

Jézusom, Józsi, még jó hogy az imént emlegetett "urak" előtt nem te vagy az etalon. Ezek szegények tökig koptatnák a lábukat, mire a kör végére érnének :).

Mijo

Előzmény: jpetike51 (87)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.29 0 0 87
Mijo!
2000-ben a Bács-kIKUN megyi Területfejlesztési Tanács vis maior pályázatán 16.000.000.- millió forintot nyertünk, a szátosztható 40.000.000.- millioból. A Gyurival felvettem a kapcsolatot és ráuszítottam az ügyre. Ez lett az eredménye. A Belügyminiszter 4.200.000.- ezer forint támogatást adott a rendkivüli keretéből, szintén 2000-ben (a Gyuri ajánlotta ezt a lehetőséget). A dávodi halastó vitás ügyét sikerült lerendeznie és ezzel sikerült elérni azt, hogy nem került illetéktelen kézbe. Bár lehet, hogy Ő a leggyengébb láncszem, de nekünk segített, pedig a választások előtt semmiféle kapcsolatom nem füződött hozzá. Látásból a labdarugó pályákról ismertem, de személyesen csak a választások előtt beszéltem vele. Engem a nagy duma nem érdekell, csak az eredmények számítanak. Egy települést csak pénzből lehet fejlesztenni és egy forintért is megkell tenni mindent. Sohasem ítélkezem adig, még a biróság nem dönt az ügyekben (jelenleg a biróságok kormány kézben vannak). Országyűlési képviselők jönnek mennek, a polgármesterek pedig nagyrészt maradnak. Egy független polgármesternek, egy bizonyos szinten politikai protituáltá kell válni a település érdekében. Számomra elsődleges Dávod, ezért sokszor még a csládomet is a háttérbe szorítom. A bácsalmási is megér egy mesét, de azt legkölebb, mert ilyenkor körbejárom minden reggel a falú összes utcáját.
Üdv: Petike
Előzmény: Mijo (86)
Mijo Creative Commons License 2001.10.28 0 0 86

Az Atyánszky Gyuri Dávodnak kikapart többször anyagi támogatást, ..."

Ezt, kedves Józsi, szíveskedj konkrétan adatokkal alátámasztani, így meglehetősen felületes az állításod !
De ha, ne adj ég, igaz is. Itt ővele kapcsolatban nem arról van szó, hogy TÉNYLEGESEN mi köthető pizitív értelmében a nevéhez, hanem az a számtalan vele kapcsolatos negatívum, ami miatt szalonképtelennek tekintődik minden valamire való szinten és fórumon, és ennek köszönhetően mi az a sok minden, amitől mindemiatt elesett az a terület, mely egyik képviselője a kettő közül ő ! Összehasonlítás ide, összehasonlítás oda, elég szomorú úgy az, hogy az atyánszkyból egyáltalán országgyűlési képviselő válhatott, mint ahogy az is, hogy Baját egy, akkor még olyan bácsalmási fazon vette be politikai játszadozási alapon, akinek semmi kötődése nem volt a városhoz :(. Az egyik folyamatosan pofázik, és nem sok vizet zavar, a másik folyamatosan hallgat, és szintén zenész !

"Az, hogy Bajának problémája van az Atyánszkyval az a bajaiak prolémája. Egy községi független polgármester feladata, hogy minél több pénz hozzon a településnek."

Hát, Józsikám, ez meglehetősen cinikusan hangzik :((.... Most te vagy nem ismered ezt az ürgét, vagy igen, és a remélt pénz, a fránya MANIMANIMANÍÍÍ feledteti számodra mindazt a morális szempontból szemére vethető ügyhalmazt, ami miatt - megnyugtatlak - nem CSAK a bajaiknak van vele "bajuk", hanem mindazoknak, akik alaphelyzetből vetik meg a hazug és simlis, kétes egzisztenciákat ! A gyurka egykori apósa, jóságos Kungl Miska bátyám, Bokod tanácselnöke fakadt ki egy ízben: én is szoktam néha nagyokat mondani, hiszen vadászember vagyok, de hogy ez az én vejem mekkorákat tud hazudni ...!

Mijo

Előzmény: jpetike51 (85)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.28 0 0 85
Kedves Mijo!
Az Atyánszky Gyuri Dávodnak kikapart többször anyagi támogatást, ezért mint képviselőt többre tartom, mint a Zsigó Úrat, aki a választási időszakban egyszer jött el Dávodra, de egy személy sem jelent meg, hogy meghallgassa a programját. Az első évben háromszor eljött, egyszer egy öreg bácsi jött be egy problémával. Kettő alkalommal senki nem volt kiváncsi rá. Kettő éve nem keresett bennünket. A múlt héten felhívott telefonon és helyreigazítást kért a Bajai Szalonban. Az a véleményem, hogy egy képviselőt nem kell hívni, egy képviselőnek kötelessége eljönni a választópolgárokhoz. Nem bizottsági, hanem térségi prolémákkal kell foglalkozni, bár lehet hogy többet számit a bizottsági feledatokért kapott pénz, mint a térségért való harc.
Az, hogy Bajának problémája van az Atyánszkyval az a bajaiak prolémája. Egy községi független polgármester feladata, hogy minél több pénz hozzon a településnek.
Előzmény: Mijo (84)
Mijo Creative Commons License 2001.10.27 0 0 84

Húúúúúha, gyurka, azért ezt sem hittem volna, hogy a végén, az ötleteket mindig hátulról adagoló, Deák Misinek lesz igaza :(! Na, majd meglátjuk ! A Miska sem született tévedhetetlen :)!!!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.10.23 0 0 83

Jóságos Sándorom egykori példabeszédéről jutott eszembe az ötlet, az alábbi Petőfi Népés cím alapján.

"Ki a Puhl a házban?

Bozókynak, az MLSZ elnökének fogalma sincs, mi zajlik körülötte

Tragikomikus előadást vezet elő a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége: a Bozóky Imre elnökölte testület hetek óta képtelen arra, hogy kinevezze a szövetségi kapitányt. Az információhiány folytán a média legfeljebb találgat, ám valamennyi szóba jöhető jelölt – Gellei, Nyilasi, Egervári, Csank – egybehangzóan állítja: őt bizony nem kereste senki. A válság eszkalálódása egyértelműen Bozóky érdeme, akinek kezéből kicsúsztak a szálak. Azokat már rég Puhl Sándor mozgatja."

Mint köztudott, atyánszkynk politikai sorsa lényegében megpecsételődött.
Nem is értem, hogy az egykori üzlettársnak, mit üzlet.., egykori barátnak, Bozóky Imrének miért is nem jutott eszébe eddig a mi gyurkánk, akinél nagyobb szakértelemmel bíró, hatalmasabb sportszakmai múlttal rendelkező, rátermettebb személyt, még nemzetközi porondon sem találna a szövetségi kapitányi posztra !? A gyuri sportmúltja, önmagáért beszél. Az is ....

Mijo

Előzmény: lajkós (71)
Mijo Creative Commons License 2001.04.18 0 0 82

Ja, most hogy kiderült, miszerint a Mari nénje linkelt, és Don Pepének mégsem a beleit ülte meg a pacal, hanem agyvérzést kapott :( !
Kilátásba helyeztük mi már ezt a pálfordulást akkor, amikor gyurka még a Vezír cipellőjét suvickolta, istenien ragyogó orcájához illő fényűre .....

Mijo

Előzmény: Törölt nick (81)
Mijo Creative Commons License 2001.04.18 0 0 80

Öregem, lenyűgöző ! Ezt a csiszolt gördülékenységet, mint a higany. Csak tudnám, miként tanult meg ennyire összefogottan és ékesen fogalmazni a gyurka :) ? Elképzelhető, az előadott szövegből itélve, hogy gyurink jogi másoddiplomára tett szert virtuális úton :)?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (79)
Mijo Creative Commons License 2001.03.18 0 0 77

Az alábbi cikk részleteiből egyértelműen kitünik, hogy kezd keményen eluralkodni a káosz kisgazdáék háza táján.
A kérdés ezek vetületében csak az, hogy vajon mikorra várható hasonló megmozdulás itt nálunk Baján, vajon tervezi-e a mi "reformra hajló" gyurkánk, vagy bárki más kisgazdáink közül, ilyen rendezvény szervezését !?

Újabb tüntetés - Győrben hiába várták Torgyánt

Korridor 2001-03-18 16:28

Torgyán a "garázda magatartást tanúsító helyzet" miatt a belügyminiszterhez és a legfőbb ügyészhez fordul. Míg szombaton Boros Imrét szólították fel, hogy mondjon le miniszteri posztjairól, addig vasárnap Pápai Mihály és Mauer János képviselői mandátumának visszaadását követelte Torgyán.

Mijo

marfai Creative Commons License 2001.03.18 0 0 76
Kedves Mijo!
Okfejtésed magával ragadó! Szinte látom, hogy perzseli az ujjadat a kikívánkozó igazság hevülete.
Mégis, nehéz szívvel, borongós homlokkal elhárítom ezt a nemes gondolatot. Nagy lenne nekünk a teher, amit reánk akarsz itten róni. :-))

Még mi nem kéne?
Márfai P.

Előzmény: Mijo (75)
Mijo Creative Commons License 2001.03.18 0 0 75

Nem látom be Péter, ugyan sztaniolba csomagolt, de érezhető idegenkedésed okát !?
Ő más, nem olyan mint hittük, hiszitek :). Ő mindig akkor kavarodott saját mondandójába, amikor ezek a pesti rutinos csibészek, a polszféra ászai összezavarták a gondolatait, egy vidéki srác épületes jelenbe és jövőbe vetett hitét. Ő mindig balos volt, szemmel láthatóan is, ha kopog, nyissatok ajtót, hiszen mindannyiunkért teszi ezt, nem önös szándéktól vezérelve. Igen, volt a múltban ez is, az is, de valahol csak-csak rutinra kellett szert tenni. Ez a kisgazdizás csak gyakorlópályának volt jó, a magvas kiteljesedések időszaka az ő esetében, szinte csakis nálatok valósulhatna meg, de hát butaság is lenne elhessegetni azt az íkút, amit ő hordoz magában szinte állandóan. Pláne ha az még tetejében jószándékkal is vagyon kibélelve ! Lejárt a rozoga trotlik időszaka, ide ifjonti lendületű, starpabíró bika férfiak kellenek, olyanok ahol a szellem és az izomkötegek olyan komplex együttest képesek képezni, ami a mi egyértelmű felvirágoztatásunkban teljesedhet ki, már ha a jövő akként hozza !
Szinte biztos vagyok benne, hogy valahol te is egyetértesz velem, de úgy vélem, ha még oly nyilvánvalóak is az általam imént ecseteltek, egy kis, földitől fakadó lobbizás, bizonyára helyes irányba terelhetne a szekér rúdját :)! Én ezt már előre is megköszönöm neked: köszönöm, mitöbb, köszönjük, kedves Péter !

Mijo

Előzmény: marfai (72)
Mijo Creative Commons License 2001.03.18 0 0 74

Sanyikám kedves, bizony jól látod, a politika egyáltalán nem vicces dolog, vissza és rátekintvén remélhetjük, hogy tartogathat még számunkra olyan csudavilágot, hogy ihajjjjj, csak győzzünk megértő lojalitással alkalmazkodni hozzá :). Én rájöttem arra, hogy a legjobban akkor tesszük, ha nyíltan számítunk potenciális jótevőinkben. Lám és ím', alább :)!
( Bevallom, lenne egy szempont, ami bizonyos fokú elkeseredéssel töltene el, ez pediglen az, mivel belesként egyszerűen képtelen vagyok pár jobb minőségűtől eltekintve tisztán inni a bort, ha a szódavíz is jövedéki termékké válna, az ezzel járó árdrágulással egyetemben :( ! Bízzunk a kegyes sorsban: csak nem ! )

Mijo

Előzmény: lajkós (71)
marfai Creative Commons License 2001.03.18 0 0 73
Kedves Sanyi!

Bizonyára ismered azt a Székely viccet, hogy a góbé farag egy szálfát, kérdik tőle:

- Mi lesz ebből?
- Mestergerenda, ha el nem *-om! - válaszolja.
Rövid idővel később a góbé már egy vékonyabbra sikerült rudat farigcsál…
- Mi lesz ebből?
- Petrence, ha el nem *-om! - válaszolja.
Ez így megy néhányszor. Végül ott ül a góbé és egy egészen kis forgácsot frigcsál.
- Mi lesz ebből?
- Fogpiszkáló, ha el nem *-om! - Válaszolja elégedetten, és a sok munkától fáradtan… :-(

Valami ilyesmiről van szó. Ha valamikor volt perspektíva, akkor most történelmi léptékben van. Az igazi nagy nemzeti sorskérdésekre készül az európai válasz. Ha addig el nem *-szák.

Márfai P.

Előzmény: lajkós (71)
marfai Creative Commons License 2001.03.18 0 0 72
Kedves Mijo!

Azért az belátható, hogy most rendesen helyén van az általad imént felmagasztalt képviselő. Most miért vizsgálgatnánk ettől eltérő helyzetet. Ott szükség van rá, írásos, működő szövetség oszlopos tagja. A saját csapata bizonyára a helyén értékeli Őt. Ha mégis úgy látod, hogy komolyabb lehetőségeket is rejt a személye, fordulj bizalommal a Fideszhez. Az kétségtelen, hogy itt Ő csinált képviselőt a helyben elindult Fideszesből. Az azért remélem nyilvánvaló, hogy ott nagyobb az esély az általad vázolt pozíció betöltésére. :-))
Márfai P.

Előzmény: Mijo (70)
lajkós Creative Commons License 2001.03.18 0 0 71
Tisztelt Mijo
Te viccelsz, vagy látnokként szólsz hozzánk? És még nem is mosolygok, mert - igaz a történelemből - de tudom, hogy a sörpuccsot sem vette senki komolyan. Akkor!
Más. A mai politikai közélet - Jogi és természetes személy résztvevőivel egyaránt - tisztelet a kivételnek /!/ hasonló a mélyponton lévő csapatok focibajnokságához. Kizárólag egymás hibáiból élnek. Es alapvetően nem is ez a baj. Hanem a perspektívátlanság. Mert az ellenfélnek az öngól is pontot jelenthet, de erre építeni egy akár nyert, akár vesztett ciklust. Meg arra, hogy hátha nem derül ki, hogy a gólszerző nem is csapattag, hanem a partvonalon kívül álló - igazából mindkét csapat vereségét óhajtó - szurkoló.

Üdv.:Lajkó S.

Előzmény: Mijo (70)
Mijo Creative Commons License 2001.03.18 0 0 70

Na jó, de ha éppen a felemlegetett nagyszerű és rendkívül sokoldalú egyéniség lenne az érem harmadik oldala :)??? Én a helyetekben, kedves Péter, nem utasítanám el könnyelműen és elhamarkodottan, nem létezik, hogy nem tudnátok számára valamilyen, a lényéhez méltó tisztséget találni, hiszen ha valaki, akkor györgyünk igazán mélyrehatóan járatos, úgy gazdasági, mint mezőgazdasági, mint állattenyésztési, mint hadügyi, mint belügyi, mint hírszerzési, mint humánpolitikai, mint ifjúsági és sportvilágunk kérdéseiben, de még sorolhatnám a léniát végtelenül, végtelenül .....
Igen, Péter, ilyen vezetőkre lenne szükségünk, aki ha hoz - és róla köztudott, hogy annyit hozott már, hogy nem győzzük felhasználni -, akkor egy pillanatig sem titkolja, mitöbb azzal zengi-bengi be a főteret és mellékutcáinkat egyaránt. Ma már szent meggyőződésem, hogy ez a mostani, egyszerű képviselősdi, amivel e géniuszunk tengeti hétköznapjait, nem hozhatja teljességében felszínre mindazt, amit e koponya, szív és lélek magában hordoz, ő nagyobb horderejű dolgokra termett, őneki legkevesebb miniszteri bársonyszék dukálni, nagyon halkan, talán még a miniszterelnöki tisztség gondolata sem lenne eretnekség. Még nem késő, kérlek benneteket, lássátok be ti is, hogy igazságtalanul ítéltük meg eddig, eme, az Isten áldásával számunkra juttatott nagyszerűséget, ahol ha úgy nézzük, maga a csoda ! Szeressük tiszta szívvel, még élő szentjeinket !

Mijo

Előzmény: marfai (69)
marfai Creative Commons License 2001.03.18 0 0 69
Kedves Sanyi!

Sokféle blöff forog eben a témában. Mégis inkább az ügy Fideszes vonzatai a tényszerűen alátámasztottak. Tény, hogy a kiugrott kisgazdák kivétel nélkül a Fidesszel kötöttek nyilvános és működő megállapodást. Kölcsönösen egymásra utaltak.
Nekünk nagy teher lenne az általad említett változat. Kifejezetten a kárunkra volna. A Fidesz vállalta, hogy a kormányzat létét teszi függővé ettől a csapattól. Sőt mint kormányzati erő nélkülük nem is jöttek volna létre, nem lennének, és ma sem lehetnek meg nélkülük. Úgy összetartoznak Ők, mint a pénzérmén a fej, meg az írás.

Márfai P.

Előzmény: lajkós (67)
lajkós Creative Commons License 2001.03.16 0 0 67
Tisztelt Péter
Engem arról tájékoztattak, hogy a témában szereplő személy "jelentkezett" az MSZP-nél. És nem a "portásnál". Ennek fogadtatása eredményéről még sincs hírem.
Már láttunk az elmúlt 10 évben ennél nagyobb pálfordulást is. Miért ennek kezdeményezését vonnánk kétségbe.
Természetesen más kérdés, hogy mi volt a válasz.

Üdv.:Lajkó S.

Előzmény: marfai (66)
marfai Creative Commons License 2001.03.16 0 0 66
Kedves Sanyi!

Nahát, azért ezt nem vártam volna Tőled… ;-)))

A felsorolt urak abban mind megegyeznek, hogy Ők a Fidesz hű szövetségesei. Egymást oda vissza nem kedvelik, de az nem kétséges, hogy a koalíció lelkes, odaadó hívei. Ha nem így lenne kölcsönösen, akkor már ugye koalíció sem lenne, Orbán sem lenne… Nem így van, kérlek. Amit látunk, az belső villongás, sőt a létszükséglet-szövetségen belüli. A Kisgazda-Fidesz csapat úgy össze van kötve, hogy nem is léteznének egymás nélkül, mint kormányzati erő.

Ebben a körben az MSZP-t emlegetni, mit mondjak…

Erről az a régi igazság jut eszembe, hogy akármeddig tuningolsz egy Trabantot, abból sehogyan sem lesz Mercédesz. :-)

Márfai P.

Előzmény: lajkós (65)
lajkós Creative Commons License 2001.03.16 0 0 65
Tisztelt Mijo
Tovább ment. "Bekopogott" az MSZP-hez.

Üdv.:Lajkó S.

Előzmény: Mijo (61)
SzappanosGabor Creative Commons License 2001.03.14 0 0 64
A mai Nemzeti Sportban olvasta, hogy az egyik jelolt a Ferencvaros elnoki tisztsegere A.Gy., akinek termeszetesen megoldasa es konkret elkepzelese is volna a Ferencvaros anyagi gondjaira.
Allitolag meg eselyes is, gondolom, mert a vele szemben felmerult jeloltek (Albert Florian, Karpati Gyorgy) ugy ferencvarosi kotodesuk teren, mint tisztesseguk teren nyomaba sem erhetnek A. Gy.-nek.

Szapi

Mijo Creative Commons License 2001.03.05 0 0 63

Igen, kedves Péterem, igen, igen ...., vagy talán nem !? Esetleg, attól függ ...:)....., na most vitatkozzak a sajtóval :)!?

Mijo

Előzmény: ZöPö (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!