Keresés

Részletes keresés

CocoNutt Creative Commons License 2006.11.15 0 0 579

helló,

igen, néztem, ott nincs.

Előzmény: Zitka (578)
Zitka Creative Commons License 2006.11.14 0 0 578

Ázsia bolt, a nagycsarnok alagsorában? NÉzted már ott?

Előzmény: CocoNutt (577)
CocoNutt Creative Commons License 2006.11.14 0 0 577

Sziasztok,

azt nem tudjátok, hogy wonton lapot hol lehet kapni Bp-en?

 

CocoNutt Creative Commons License 2006.11.14 0 0 576
A Fény utcai piacon is van egy kis bolt, az alső szinten, a mammut bejárata előtt balra, ott is lehet kapni mindkét félét.
Előzmény: Wild_Bear (560)
Jules88 Creative Commons License 2006.11.03 0 0 575

Sziasztok !

 

Örültem, hogy rátaláltam erre a fórumra mert látom itt sokan tapasztaltak a kínai gasztronómiában és remélem talán én is választ kaphatok a sok éve keresett kérdéseimre, rejtelmekre, esetleg kaphatok tippeket. Közel tíz éve már, hogy a kínai ételek nagy százalékban vannak jelen az étrendemben és egy jó ideje már hogy az elkészítésükkel is elkezdtem foglalkozni, több de inkább kevesebb sikerrel. Engem az egyszerű, gyorsétkezdékben kapható ételek elkészítéseinek módja érdekel leginkább, amit sem a neten vagy könyvekben nem találtam. Ezek közül is régóta kedvencem a bambuszrügyes-gombás csirke, aminek otthoni reprodukcióját már régóta tartó próbálkozással sem tudtam tökéletesre csiszolni. Kérem szépen a kedves forumolvasókat, aki tud nekem segíteni, kérem küldjön nekem pontos receptet, amiben a felhasznált fűszerek is szerepelnek mert leginkább az ízesítéssel vannak nehézségeim.

 

Előre is köszönöm mindenkinek!

nicko Creative Commons License 2006.11.03 0 0 574
mezei bio boltban vette a párom a fél liter sőtét szószt kispesten. 600Ft volt köbö.
Előzmény: Zitka (573)
Zitka Creative Commons License 2006.11.03 0 0 573

A Heinz sajnos világos. :-(

Egyébként tegnap én is néztem a Camponaban, és ott is csak világos volt.

Előzmény: Wild_Bear (572)
nicko Creative Commons License 2006.11.02 0 0 571

mikor fél literrel vettem 1x a sőtét szószból kb 1 évig ki is tartott és nem a hűtőben hanem a polcon..az meg panelban van a konyhában. nyáron 36 fok van ott és nem lett semmi baja :)

de a 3 év necces már szerintem..

 

amúgy kérterm a páromtól, hogy vegyen 1 nagy üveg világos és kis üveg sőtét szószt. Mire a bolthoz ért felcserélte fejben és megint elvagyok látva 1 évre a sőtét szósszal :p

le is klattyoltam, hogy van rajta dátum.

 

 

12
Előzmény: Wild_Bear (569)
H_G Creative Commons License 2006.11.02 0 0 570
Az szerintem évtizedekig eláll, annyira sós. De ha mégis megromlik (ahhoz kimondottan napon kell tárolni nyitva, v. ilyesmi) akkor erjedéssel csinálja, habos lesz a teteje és rossz szagú. Szerintem ha a tiéd szagra-ízre még rendben van, akkor valszeg tényleg fogyasztható is.
Előzmény: Wild_Bear (569)
Zitka Creative Commons License 2006.11.01 0 0 568
Nyomd meg háromszor a PgDwn gombot. :-) 557-es hsz.
Előzmény: Pugi (567)
Pugi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 567
Sziasztok!!

Megtudja valaki mondani hogyan készül a csirkealap??


Előre is köszönöm!
By:Pugi™
nicko Creative Commons License 2006.10.31 0 0 566

a sőtétből kevesebb kell..

nálam mire elfogy 2dl a sőtét szószból addigra 1 liter világos is :)

Előzmény: Wild_Bear (558)
H_G Creative Commons License 2006.10.31 0 0 564
Az I.-sparban is van (nem mindig, de többnyire).
Előzmény: Zitka (562)
cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.31 0 0 563
Szia Zitka,
Igen ! Ezt kifelejtettem Pearl River van a Tescoban és valóban szinte fillérre annyiba kerül mint a Rákóczi téren. és mégiscsak több van belőle országszerte.
Kösz a kiegészítést !
Maniac.
Előzmény: Zitka (562)
Zitka Creative Commons License 2006.10.31 0 0 562
Igen, a pirított tésztához csak a sötét jó.  A Tescoban lehet kapni 7 dl-es Pearl Rivert hatszázvalahányért. Máshol csak a kis kiszerelés van (másfél-két dl), az háromszázvalahány. Tehát ha sok pirított tésztát eszel, érdemes a nagy üveggel venni. :-)
Előzmény: Wild_Bear (560)
cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.31 0 0 561

Helló,

Mindkettő sötétbarna, de az egyik a világos (cimkén light felirat) hígan folyós, nem hagy nyomott az üvegen amikor pl. megdöntöd, és alapvetően sós íze van.
A másik a sötét (cimkén dark felirat) sürün folyós mint egy pl. szörp, de annál picit higabb, lassan folyik le az üveg oldalán, ha megdöntöd, íze összetettebb mint a világossé, kicsit édes is, savanyú is meg olyan "gazdagabb".
Azt, hogy mibe mi kell a cél dönti el. A kínai húspáclevekbe a világos szójaszósz való, lazítja a hús rostjait puhítja, sózza a húst. A mártásokba amiket a főzés során teszel az ételbe tipikusan sötét szószt kell tenni, hiszen ízével az ételt gazdagítja.
Egy ilyen mártás alaprecept amit a tésztára is tehetsz pl.:

1 vagy 2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. 15 %-os természetes ecet (nem ecetsav)
1/2 kk. só

1/2 kk. kukoricakeményítő (mint mártás sűrítőanyag)
6-7 ek. langyos víz vagy ha kínai alaplé (csak főzött vagy kínai illetve thai alaplé kockából NEM HÚSLEVES)
Ha ezzel nyakon öntödd a kifőtt u-dong metéltet (jó a sima spagetti is) miközben a wokban (serpenyőben) egy kis mogyoró olajon píritod egész korrekt eredményt kaphatsz.
Beszerzési forrás nekem a Rákóczi téri csarnokban található kínai élelmiszer bolt. Bejárat a térről nem a csarnokból. Itt nagyon sok mindent kaphatsz ami a jó kínai kajához kell. Ja és olcsóbb mint bárhol máshol (pl. Ázsia a nagycsarnokban) 
Maniac

cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.31 0 0 559

Világosból (light, sós) abból Kikkoman és Pearl River, sötétből (dark) -Pearl River.

Előzmény: Wild_Bear (558)
nicko Creative Commons License 2006.10.30 0 0 557

jó sok csirkemellcsont, szójaszósz,gyömbér,új hagyma,víz kell hozzá.

lassú tűzön kb. 1 órát kell főzni.

 

csirkemell csontot összegyűjtöd, lefagyasztod elötte :)

Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.29 0 0 556
Igen, én is és jó lett :) Egyre kell csak figyelni, ha már leveskocka, utána a sózással kicsit óvatosabban bánni.
Előzmény: Wooden2002 (553)
OldDirty Creative Commons License 2006.10.29 0 0 555
Sült almával próbálkozott már valaki, úgy hogy a kínai büfés változathoz hasonló lett a végeredmény? Én egy wok-os szakácskönyvben talált változattal kísérleteztem, és végülis nem lett rossz, csak nem sok köze van ahhoz amilyennek szerintem kéne lennie. Gyakorlatilag csak az alma darabok palacsintatésztával való bevonásáról és kisütéséről van benne szó, ami se külsőleg, se igazán ízben nem lesz olyan mint a kínai változat.
Ötlet?
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 554

...merthogy az angol szöveg szerint ez boltban beszerezhető pasztaszerű dolog:

 

(not bouillon; base is a pastelike mixture available in gourmet or larger supermarkets)

Előzmény: Wooden2002 (553)
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.27 0 0 553
Én az összes általam ismert ázsia boltban jártam. Vagy én magyaráztam rosszul, vagy  nálunk nem kapható dolog. Én bevallom, kevés vízzel, leveskockából csináltam valami hasonlót. :-)
Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 552
Azt tudja-e valaki, hogy az a bizonyos páchoz szükséges csirke alap hogyan készül?
Előzmény: ingatlanboy (545)
Pugi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 551
Szia ingatlanboy!

Pontosan ezt kerestem és NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM

By: Pugi
ingatlanboy Creative Commons License 2006.10.25 0 0 550
Szia Wooden,


Köszi a korrekciót!:))

Üdv:
Ingatlanboy
Előzmény: Wooden2002 (547)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.25 0 0 549
Dunaújváros.
Előzmény: PolyÍ (542)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 548
Ezer köszönet tőlem is :)
Előzmény: ingatlanboy (545)
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 547
Szvsz a 320 0C félrefordítás. Az általam hivatkozott receptben 320 0F szerepelt, ami:

320 0F= (320-32)/1,8 0C=160 0C.

Üdv:

wooden

Előzmény: ingatlanboy (545)
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 546
Szerepelt a 351-es hsz-ben, angolul.
Előzmény: Pugi (543)
ingatlanboy Creative Commons License 2006.10.25 0 0 545
Szia Pugi!

Azt hiszem ezt keresed:))))))

Üdv:
Ingatlanboy


.............................................................................................................................

Kínai csirkemell szezámos-mézes bundában


Kb 30-35 dkg csirkemell,kockára vágva kb.2,5cm-esre.

Pác:

1 tk.csirkealap (ez nem leves,hanem egy sűrű massza),őrölt fehérbors,só (ízlés szerint),cukor (ízlés szerint),1/2 tk főzőbor,1/2 tk.szezámolaj

Körítés:szezámmag és vágott újhagyma

Bunda:

3/4 csésze liszt,1/4 csésze keményítő,csapott tk.sütőpor,1/2 felvert tojás,2ek olaj,2/3 csésze víz,kevés só

Mézes szósz:

1/8 csésze + 1ek. méz,1/4 csésze cukor,1/8 csésze ketchup,1ek.ecet

Összeállítás:

1.összekeverni a pácot,és pácolni a csirkemellet 30 percig

2.öszeállítani a bundát

3.összeállítani a szószt

4.olajat melegíteni kb 320C,bundázni a csirkemellet és kisütni

5.melegíteni a mézes-szószt egy wokban,lekapcsolni,beleforgatni a bundázott csirkét,majd megszórni szezámmaggal,újhagymával

tk ( tsp): teáskanál

ek (tbsp): evőkanál
Előzmény: Pugi (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!