Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Demetrius#8 30 perce Creative Commons License 341991

Akkor annak lenne érdemes utánajárni, hogy miért van az, hogy ezek a jugó fiatalok, már 20 éves koruk körül képesek olyan teljesítményt nyújtani, hogy a nem túl hosszú játékosmúltjukba beleférjen pár év szerb bajnokság és annak kinövése is. Durva belegondolni, hogy valaki pl. 22 évesen már lelécel az ABA-ligából, de előtte már játszott egy másik csapatban is, amit szintén kinőtt. Ehhez 16-17 évesen be kell őket dobni a vízbe. Nálunk meg esetleg 22 évesen bekerül a felnőtt csapat cseréi közé...

Előzmény: ájzéjá (341990)
ájzéjá 45 perce Creative Commons License 341990

Azért az Adriában lévő csapatoknál is vannak légiósok :) Buducnost 7, Olimpija, Szkopje 6, az Igokeában meg bosnyákot is alig találni. 

 

De mondjuk most nézzük az éllovas Zvezdát, ott is van négy légiós, a többiek nagyrészt fiatalok.

Viszont nem Zvezda nevelések.

Mint ahogy ránéztem a Cibona keretére, ahol viszont tényleg csak két légiós van, (bár ott sem karitatív szempontok miatt hanem mert több millió euro adósságot görgetnek maguk előtt) , szóval a 25 év alatti horvát játékosaik közül egyik sem saját nevelés.

 

Szóval ott látod rosszul hogy nem az élcsapatok nevelik ki őket, nem az Abát növik ki először, hanem pl. a szerb bajnokságot, aztán "levadásszák" a tehetségeket a "nagyok". 

És a játékosoknak meg ez egy ugródeszka, mint most pl. Vojvodának az Olaj.

 

Amúgy jogos lehet a kritika, hogy nem "termeltünk ki" az Adriára senkit, viszont az elmúlt közel tíz évben az összes magyar kosárlabda klubnak is csak két nemzetközi szintű játékosra futotta.

 

Előzmény: albamama (341988)
Herci01 1,5 órája Creative Commons License 341989

Ezzel azt akarod mondani, hogy Vojának Pakson még kerek volt a képe?  ;-)

Előzmény: OazIs (13) (341975)
albamama 2 órája Creative Commons License 341988

Egy dologra igazán kiváló az Adria liga, közelről válik láthatóvá, hogy ők hogyan csinálják jól, ill  mi hogyan csináljuk rosszul a Nemzeti Kosárlabdát.

Főleg ebben a szezonban vált élesen láthatóvá a két stratégia közti különbség.

 

Jugók: folyamatosan beépítik a fiatalokat, még akkor is, ha ez (rövid távon) az eredményesség rovására is megy. Akik meg úgymond kinövik az ABÁ-t, azokat nem tartják meg minden áron, csilliókat fizetve, hanem engedik szépen tovább az NBA-be, spanyol, török stb. bajnokságokba. Ez egy teljesen ésszerű rendszer. Miért?

Mert, ésszerű költségvetésekből dolgoznak a klubok, ami nagyjából egységes, ezáltal bár összességében lehet hogy az idei színvonal gyengébb, mint a tavalyi, vagy azelőtti, de egymáshoz viszonyítva hasonló erejű csapatok küzdenek, ezért most is élvezetesek a mérkőzések. Amikor válogatott meccs van, összeszedik a világ minden tájáról a legjobbakat, és azok mennek is.

 

 

Nálunk ezzel szemben mi van: gyorsan akarunk nemzetközi sikereket elérni, de nem építkezve, hanem honosítgatva, nagy pénzeken bevásárolni magunkat az elitbe.

Lassan észrevehetnék az illetékesek, hogy ez egyrészt nem működik, ill. ez a modell káros a sportág jövőjére. Az egy baromság, hogy Mo-n "nincsenek magyar játékosok". Már hogyne lennének, csak éppen nem jutnak lehetőséghez, mert van 3-4 légiós, meg 2-3-4 honosított. De még csak azt se mondhatjuk, hogy ez a tyúk-tojás esete, mert egy fiatalnak rendszeres játéklehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy jó játékossá váljon. Az nem működik, hogy előbb bizonyítson, aztán majd akkor, talán.

Hol bizonyítson? Mikor?

Sajnos az Olaj-Nyerges-Szalai-MKOSZ fémjelezte szászlóshajó rossz irányba halad, rengeteg pénzt öl bele egy zsákutcába - és hozzá kell tenni, hogy sajnos a többi klub asszisztál hozzá, semmilyen markáns kritika nem fogalmazódott meg.

Artúr Doki 3 órája Creative Commons License 341987

Bocsáss meg,hogy irigy voltam és köszönöm az irónikus soraidat,sikerült helyre tenned.

 

Én inkább a világhíres ABA helyett a "mélyentisztelt" állami szponzorok helyében egy kicsit a hazai élvonalat tunningoltam volna fel/meg anyagilag.(az más kérdés,hogy pl több pénztől még nem lesz jobb játékos x vagy y...)

Mert a délszlávokhoz áttalicskázott pénzeknek eddig nem sok hasznát látta a magyar sport és a kosárlabda...(na jó,Vojvoda tényleg fejlődött...csak ez így egy kicsit sokba kerül).

Gondolom dottore és csapat is felismerte,hogy a szolnoki(és szumma a magyar) kosárlabdában ennyi van,középszer az Adriában és bravúrkategória(FF) a 3. számú európai kupasorozatban...ennél többet,ha megfeszülnek sem hoznak ki .

És persze ez még így is nagyságrendekkel több,mint amit bármelyik magyar csapat fel tudna mutatni(és most a háttérbe meg politikába nem menjünk bele,hogy mit hogyan...).

Labdakergetés lábbal egy próbát megért anno,de esélytelen...így most a vizilabda a soros,hátha itt összejön egy gyors kiugrás lehetősége...

Előzmény: zoleyka (341981)
zoleyka 3 órája Creative Commons License 341986

Ennyi erővel én is tehetnék egy negatív jelzőt (vagy pozitívat,nyilvánvaló negatív felhanggal) az Euroligára. Holott soha nem játszottam ott.

Kritizálni lehet; senki nem mondta,hogy nem. Mondom,sokat hígult az AL mezőnye, nekünk "köszönhetően" is. De azért még mindig jobb,mint a magyar bajnokság. Nem a Zadarból kell kiindulni, hanem a bajnokság össz-színvonalából. Csak nehogy kihozzátok, hogy ezt a Zadart a MAFC is legyőzné.

Nekem az tetszik az Adriában,hogy huszonéves suhancok milyen színvonalon tudnak kosarazni. 22 évesen elmegy Törökországba,az Euroligába, draftolja az NBA, mi meg elélvezünk,ha egy 25 éves játékosunk (mert ő az egyetlen,még itthon játszó piacképes magyar) Németországba igazol.

Sporttársnak abban igaza van.hogy (úgy néz ki),sajnos,csak Vojvodát tudjuk "kitermelni" az Adria ligának köszönhetően, 3 év alatt. Bár még ez sem biztos. Mindenesetre szomorú.

Előzmény: saabee (341983)
káBell 4 órája Creative Commons License 341985

Én pl. tök örülök, hogy a Szolnok az Adria Ligában játszik. Ezen nőttem fel, bírom, hogy most hetente nézhetem a jugoszláv bajnokság meccseit magyar kommentárral.

Előzmény: saabee (341983)
Artúr Doki 4 órája Creative Commons License 341984

A szezon előtt megkerestük Vojvodát,de ő elment inkább Egerszegre,felszállt a süllyedő hajóra.

A karácsonyi szünet előtti uccsó meccset éppen Nálatok játszottuk(lehet,hogy rosszul emlékszem,de az volt az az ominózus meccs,amikor az első negyedet nulla dobott ponttal hoztátok le...)

Szóval a meccs végén kérdezték Vojától,hogy mizu?(mondjuk emlékeim szerint nem is játszott a meccsen)

Hát ő meg közölte,hogy utoljára talán szeptemberben látott pénzt...-Jól döntöttél,akkor nyáron?...-Asszem nem.(és akkor még talán Kaposváron is volt elmaradt fizetése)

Aztán gyorsan le is raboltuk,talán február környékén.

 

Egyébként az első fél éve az valóban karcsú volt(vele ellentétben)...talán az említett egerszegi play-off meccs volt az egy kiemelkedő...

Előzmény: KámánMVP (341978)
saabee 4 órája Creative Commons License 341983

Attól függetlenül, hogy szerintem a szolnokiak túlértékelik az Adria ligát, a többi csapat szurkolói pedig alulértékelik azt (legalábbis általánosságban) azt áruld már el, hogy miért ne lehetne kritizálnia annak, akinek nincs ott a csapata, vagy egy kisebb ligában/kupában vergődik éppen?

Ez tipikus hozzáállás.

 

Hülye példát tudok csak hozni, de Pór Péter ilyen alapon nem lehetne edző. Hiszen ő ne mondja már meg egy válogatott játékosnak, hogy mit hogy kell, amikor sosem volt válogatott.

Tehát, attól, hogy nem mindenkinek "adatott meg" az Adria liga, azért még megítélheti/véleményezheti annak nívóját.

Előzmény: zoleyka (341981)
káBell 4 órája Creative Commons License 341982

Pont ezen gondolkodtam, hogy pl. a Szájer Józsi, aki 6-8 évig a Körmend meghatározó irányítója volt azért tűnik-e sokkal jobbnak a maiaknál, mert akkor még nem nagyon voltak légiós irányítók, akikkel össze lehetett volna vetni, mivel minden csapat pontfosó bedobókra és centerekre költötte a 2 fős légiós keretét. Vagy mert Bell, Zsebe, Madison, Edmonson mellé elég volt egy középszerű irányító is? Vagy egyszerűen tényleg jobb volt a maiaknál? Akkor annyira nem lelkesedtem érte...

 

Tényleg az irányító volt az a poszt, amit régen mindenki meg tudott oldani házon belül.

Előzmény: KámánMVP (341980)
zoleyka 4 órája Creative Commons License 341981

Bírom,amikor egy bajnokságot (világhíres Adria liga) olyan csapat szurkolója "kritizálja",amelyik az Eurochallenge-ben is szenved. Ezt nevezik irigységnek.

Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy az Adria liga sokat gyengült. Elment a Maccabi, a Radnicski,gyengült a Partizan, jöttünk mi meg a Levszki. De én nem bánnám,ha jövőre másik magyar csapat is indulhatna a világhíres Adria ligában. Mondjuk a világhíres Paks. Igen,ezt nevezik iróniának.

Előzmény: Artúr Doki (341973)
KámánMVP 4 órája Creative Commons License 341980

Elég elkeserítő a felhozatal. Néztem ezt a Tóth Zoltán juniort... hát mit mondjak.

A ZTE-be is kb. nincs kit betenni. Még egy normális csereirányítót sem tudtunk kitermelni, szegény (24 elmúlt...) Kertész Dani van, aki soha nem lesz kosaras. 20 évvel ezelőtt azért nagyjából minden csapatban minőségi magyar kisemberek voltak...

Előzmény: OazIs (13) (341975)
KámánMVP 4 órája Creative Commons License 341979

Teljesen egyetértek. Fénykorában Németh simán jobb játékos volt Kálmánnál.

Akit egyébként igen sokra tartok, és kétségkívül a magyar bajnokság egyik legjobbja volt hosszú éveken át.

Előzmény: káBell (341976)
KámánMVP 4 órája Creative Commons License 341978

A paksiakkal értek inkább egyet: szerintem igenis látványos volt a fejlődés a ZTE-ben látott verzióhoz képest. Azért az a Vojvoda, akit végül kivásárolt az Olaj, gyakorlatilag majdnem egymaga verte az elődöntőben a Szolnokot, szinte megállíthatatlannak bizonyult. Szóval az utolsó paksi szezonjában már nagyjából magyar nb1-MVP szinten volt, elég stabilan hozta már magát.

Örvendetes, hogy a Szolnokban még tovább tudott lépni. Az emberről dobott triplái különösen élményszámba mennek.

 

Egerszegen tényleg az volt, hogy leginkább messziről lövöldözött (rendszerint) rossz hatékonysággal. Nem is igazán volt meggyőző, különösen ahhoz képest, hogy Dávid Kornél óta :)) az ő igazolása volt a legnagyobb durranás. Nem vagyok persze szakember, nem értek hozzá, de már tavasszal a playoffban is színesebbnek tűnt a játéka, éppen ellenünk. Ugye az volt az a sorozat, amikor a szín-ZTE-s csapatunk (Vertetics-Gáspár-Baki-Kámán-Tóth) 20 ponttal nyerte az első meccset Pakson, aztán sajnos a másodikon éppen Vojvoda vert meg minket, és végül lejött a papírforma. Nem tudom, mi volt Völgyi elgondolása Vojvodával, de akkor, pillanatnyilag a ZTE-ben nem igazán működött.

A Sporttárs 4 órája Creative Commons License 341977

Azt készséggel aláírom, hogy Vojvoda a példája annak, amit a szolnokiak előszeretettel az egész magyar kosárlabda érdekeként hangsúlyozni szoktak: ezért kell nemzetközi mezőnyben indulni. Kár, hogy rajta kívül egyetlen másik magyar kosarason sem látszik semmiféle eredménye ennek, és nevelésből sem látszik feltűnni senki az Olajnál. Ha Báder Marcik meg Lóránt Petik fizetésének elverésén és egyéb nagy lóvék elköltésén túl semmi hozama nem lesz a Szolnok AL-es és egyéb kiruccanásainak, hát nem tudom, kinek éri meg.

 

De vélhetően ez más magyar csapatnál is így lenne, hiszen egyszerűen nincsenek magyar kosarasok. Ja, de, Kecskeméten, a műmagyarok mögött padoznak éppen.

Előzmény: OazIs (13) (341974)
káBell 5 órája Creative Commons License 341976

Amiben nem értünk egyet: Trummer időben vonult vissza, vagy később is mint kellett volna. Az utolsó éveiben már szenvedés volt nézni, amit művelt.

 

Isti Kálmán mögött/mellett az utóbbi 30 év legjobb és legtökösebb magyar hátvédje.

Inkább mellett/előtt. Nem akarok egy Hanga-Vojvoda szerű vitát indítani, de Isti sokkal sokoldalúbb, atletikusabb játékos volt fénykorában, nagyobb nemzetközi karrierrel. Kálmán meg sokkal nagyobb ikon lett a klubcsapatánál.

Előzmény: vargalacika (341966)
OazIs (13) 5 órája Creative Commons License 341975

Igen, kétségkívül úgy kerek a kép, hogy Pakson még Voján nem kevés víz volt, ezt beszéltük is nemrég ismerősökkel, hogy fogyott, szikárosodott. Lehet hogy az ő szemlélete is sokat javult kajálás stb témában.

Előzmény: Artúr Doki (341973)
OazIs (13) 5 órája Creative Commons License 341974

Nem pont erre. Talán arra, hogy tavaly óta nem a magyar közegben edződik, hiszen a szezon meghatározó részében hetente kétszer a magyar csapatok által kifejtett ellenállásnál sokkal nagyobba ütközget, ez pedig rátette őt - már a tavalyi évvel összehasonlítva is - egy egyelőre nagyívűnek tűnő fejlődési pályára. Szóval inkább az ellenfelek minőségében és mennyiségében bekövetkezett változás, mintsem a szakembergárda a válasz, szerintem. Meg mondom, az a 3 év ha nem is elpazarolt 3 év volt számára, de én nem láttam, hogy sokat fejlődött volna 21-24 éves kora között, ami azért elég kritikus időszak. Míg pl tavalyról az idei szezonra kézzel fogható az előrelépés. Kicsit több konzisztencia, elsősorban agyban eldöntve, talán egy valamivel normálisabb csapatszerkezet decemberre (mert remélem igazolunk még egy centert), és lehet hogy a második felére az évnek letesz olyat az asztalra, aminek köszönhetően komoly helyre viszik.

 

Ami Vojvodában számomra meglepő, hogy mennyire stabilan veri a hárompontosokat, de nem az üreseket 6.5méterről, hanem a hátradőlős embereseket nyolcról. Az már megy, emelléruganyos, gyors, elég jól cselez is, úgyhogy szvsz fejben kell megtennie a következő lépést, fel kell vállalnia kudarc árán is a kritikus dobásokat, ahogy tette pl az EC FF-ben tavaly is Bolognaban. Igaz az konkrétan mindkétszer a meccsbe kerult, de ezek viszik előre, sőt az a két szitu is sokat jelentett már önmagában. No success without failure, ahogy az öreg Michael is mondta :).

 

Előzmény: A Sporttárs (341971)
Artúr Doki 5 órája Creative Commons License 341973

Ha azt akartad írni,hogy Pakson nem fejlődött semmit...lehet.

Csak a lebutult szó nem biztos,hogy helyénvaló hiszen akkor ez visszafejlődést jelez.De azért azt ne akard mondani,hogy Kaposváron meg Egerszegen(Paks előtt) már az ABA szintjét hozta,akkor...

Hektikus időszakban került hozzánk,kellett neki idő mire kiheverte a zalai hercehurcát,úgy emléxem akadt némi súlyfelesleg is...

Ti meg csak örülhettek,hogy nem lépett nálunk magasabb szintre,mert ha ott a végén bedobja,amit kihagyott(meg csak feleannyit hibázik,azon a meccsen)...Hát akkor összejött volna az a magasabb szint.

Jó nyilván a világhíres Adria ligára csak Szolnokon volt esélye,így aztán ment is...(a körülményeket most hagyjuk,azt már párszor kitárgyaltuk)Szolnok jobb ugródeszka lesz/lehet...

További sportsikereket kívánunk neki.(de felejteni nem fogunk)

Előzmény: OazIs (13) (341969)
saabee 5 órája Creative Commons License 341972

Mielőtt elmenne az egész abba az irányba, hogy a paksiak nem reagálnak (ezzel hallgatólagosan egyetértenek a leírtakkal) megjegyezném, hogy Vojvoda bár az elején nagyon mélyen volt még, utolsó évére kinyílt, sőt rengeteget fejlődött Pakson.

Amikor eligazolt/elvitték (ízlés szerint), akkor egyértelműen a csapat kiemelkedően legjobb, és első számú támadó opciójának számított. Betörésekkel, jó 1-1-ekkel, és többé-kevésbé veszélyes kinti dobásokkal (ez volt a leghullámzóbb része a játékának, talán még mindig ez az).

 

Spot-up shooter szintre Paksra érkezése előtt süllyedt le szerintem, még Zalaegerszegen. Ott botrányosan teljesített, de a mai napig látszik, hogy nem az a szerep, ami komfortos számára.

A Sporttárs 8 órája Creative Commons License 341971

Netán arra célzol, hogy Pakssal ellentétben Vojvoda Szolnokon bezzeg értő, remek szakemberek keze közé került?

Aha.

Előzmény: OazIs (13) (341969)
A Sporttárs 8 órája Creative Commons License 341970

Pongó a keleti csapat kezdő irányítója. Igazi All Star lesz. Illetve persze Ivkovics hihetetlen, hova felhozta ezt a srácot! :)) (Mielőtt idén eltemetné.)

Előzmény: Artúr Doki (341967)
OazIs (13) 19 órája Creative Commons License 341969

Szerintem az, hogy Hanga képes lesz-e felgyúrni magát egy komolyabb szerződésre a szezon végeztével, még minimum 1.8as odds-cal jönne.... jelenleg eldobingál alig éppen 40%-kal mezőnyből meg 30%-kal hármasvonalról, átlagol 11 pontot, de gondolom ilyen mezőnymutatók mellett még nem fognak agyvérzést kapni az izgalomtól a scoutok... Ezzel én úgy februar márciusig várnék. Voja meg kicsit hullámzó ponttermésileg, illetve eléggé turnover prone lett, ha kap egy komolyabb védekezést akkor azért szépen elnyolctízpontozik, azt is garbage time-ban. Úgyhogy itt én még nem vizionálnék még ProA-t sem, mondjuk Bundesligát el tudok képzelni, de egy Telekom Bonn ugyan miert lenne neki előrelépés egy mostani helyzethez képest. Nyilvan az Eurocup eleje-közepe vagy az EL lenne az, de ahhoz én nem érzem őt "még" konzisztensnek. Még, még, hát ez is relatív, mert ugye 25 éves, szvsz a paksi 3 éve, amikor sikeresen lebutult egy spot up shooterré (bocsánat ha rosszul emlékszem), eléggé hiányozni fog, vagy már hiányzik is. De persze lehet, hogy a nem kiegyensúlyozott teljesítményébe az is bejátszik, hogy alsó posztos játékunkat az a Báder testesíti meg idén, aki a 10-12 meccs alatt kb 4x tudott az alsó szálkánál kimászni a védőből labdát kérni, dupladuplát meg kumulatív négy meccs alatt hoz, szóval nyilván az is meghatározó, ha a játéknak ez az igen fontos eleme a szarral egyenlő. Hozzáteszem Báder a Zadar ellen mutatott kezdődő életjeleket magáról, pl nem alibizett. Ritka.

 

Persze én is úgy gondolom, hogy nem fog maradni Vojvoda, de azt is gondolom, hogy addigra Perlt már felhozza Lackó olyan szintre, hogy el tudjuk hozni Voja pótlására :).

 

ramon964 20 órája Creative Commons License 341968

Azért túlzásokba ne essél. kb.6 percet játszottak együtt. Arról nem is beszélve,hogy nem is neki kellett volna elsősorban zárnia.

Előzmény: Adyno12 (341964)
Artúr Doki 22 órája Creative Commons License 341967

http://www.bb1.hu/tartalom/cikk/18665_megvannak_az_all_star_csapatok

Gondolom mindenkit érdekel...)))

 

 

Nekünk ez annyira nem hiányzik,4 játékos+edző és masszőr is képviseli a paksi színeket.

Kedden meg sorsdöntő EC meccs,még jó hogy itthon és nem kell utazni...

Remélem Báne inkább pihenteti a saját játékosait...

vargalacika 29 órája Creative Commons License 341966

Kicsit kívülről de lehet,hogy éppen ezért reálisabban tekintve a körmendi helyzetet.Szombathelyiként sohasem voltatok a szívem csücske,de vad utálat nem alakult ki bennem,szerencsére a baráti társaságom is értelmes emberekből (és kb.fele-fele mte-Falco szurkolókból) áll,így soha nem volt semmi ilyen komoly incidens.

Amit viszont látni lehetett már 5-6 éve is,hogy nagyon rossz irányban haladnak a dolgok.

Pár igen-igen komoly hiba.Patonay kiiktatása.SzFZs megtalálása.Ha egy ekkor csalás/sikkasztás miatt szabadult embernek odaadják a város büszkeségét az baj...Ha nem is informálták le előtte a fószert,még nagyobb baj...Trummer visszavonultatása idejekorán...Sabáli kiutálása...Az utóbbi 30 év (Lacika mellett/mögött) legjobb és legtökösebb magyar hátvédjének a politikai/hatalmi indokból való eltávolítása (akiből a csapat még úgy 20 évig profitálhatott volna ilyen-olyan módon)elüldözése,mert kimondta,hogy ez így nem lesz jó...Honosítás a köbön.Szakértelem hiánya,majd kapkodás.

A félreértések elkerülése végett a mi kis csapatunk sem sokkal jobb vagy okosabb,de a tavalyi totális anarchiát legalább megszüntettük. 

Előzmény: realfan (341965)
realfan 1 napja Creative Commons License 341965

"Azért vannak olyan edzők, akik tudnak kezelni problémás játékosokat."

 

Ez világos, csak Magyarországon ritka ilyen, mint a fehér holló. Nálunk (mármint most úgy értem, az országban) bajnokcsapatok edzőit is buktatták már meg és elismert szakemberek alatt is voltak/vannak beleszaró vagy egyéb okból problémás játékosok.

 

"Szerintem a Körmenden sokak által sztárolt Rakocsevics sem lenne megoldás."

 

Ezzel maximálisan egyetértek. Annyit fűznék csak hozzá, hogy Zsarko azért összességében pozitívabb benyomást keltett mindenkiben, és ez nem véletlen. Persze az is sokat mondó, hogy a tavalyi év legnagyobb bravúrját (győzelem Fehérváron) úgy hoztuk össze, hogy ő nem játszott.

Előzmény: kendeffy (341963)
Adyno12 1 napja Creative Commons License 341964

Képességei alapján lehet, hogy beférni, de nálam szombaton végleg elásta magát az ürge. Kb. 15 zárást felejtett el adni Ferencznek és akkor még legyintgetett rá, meg mutogatott neki. Rakocsevics nem megoldás, ez világosabb, mint a nap, de egy ilyen játékos sem, aki telibeszar mindent.

Előzmény: kendeffy (341963)
kendeffy 1 napja Creative Commons License 341963

Lehet, hogy igazad van. De én Richardsnak adnék 2-3 meccs lehetőséget. Szerintem képességei alapján beférne a mai Körmendbe. Azért vannak olyan edzők, akik tudnak kezelni problémás játékosokat. Ha Richards úgy játszik mint szombaton, akkor valóban nincs rá szükség. Szerintem a Körmenden sokak által sztárolt Rakocsevics sem lenne megoldás.

Előzmény: realfan (341962)
realfan 1 napja Creative Commons License 341962

"Az főleg edzői kérdés, hogy nem engedik hármast dobingálni, meg eszetlenül játszani."

 

Nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, ha minden mentális hibát elintézünk azzal, hogy edzői kérdés. Nem az. Már sokadik csapata, ahonnan ki fogják vágni - nem hinném, hogy minden állomáshelyén alulkvalifikált edzői lettek volna, akik nem tudták megfelelően használni.

 

Van egy jó fizikuma, atletikus, ezekkel a képességekkel valamelyik egyéni sportágat kellett volna választania (még akkor is, ha meg tudja fogni a labdát), mert csapatsportágban ennél feljebbi szintre nem kerülhet.

Egyértelműen ki kell tenni. Közben naivan reménykedem, hogy még néhány évtized és tényleg eljutunk oda, hogy nem feltétlenül jó játékos (vagy még inkább: a csapat számára hasznos) az, aki alkalomadtán beveri a húsz pontot.

Előzmény: kendeffy (341956)