Keresés

Részletes keresés

Feffo Creative Commons License 45 perce 0 0 359866

És miért nem írjátok meg ? Titok ?

Előzmény: montipájton (359864)
montipájton Creative Commons License 3 órája -1 0 359865

Kb. ugyanígy gondolom. Lóri jelen pillanatban nem is akar menni a válogatottba, mert a kapitánnyal helyrehozhatatlanul rossz a viszonya (ennek a részletei és okai persze nem épp jelentéktelenek, ám nem publikusak, és addig jó, amíg nem teregetik nyilvánosság elé), így nincs értelme erőltetni. A kapitányt pedig kirúgni egy Eb előtt, egyetlen játékos miatt nonszensz lenne, kifelé pedig nehezen indokolható (szakmailag).

 

Ráadásul - én is úgy gondolom - ez az Eb a magyar válogatottnak egy bónusz, a magyar férfi kosárlabdának nem jelent hosszú távon különösebb hasznot (azt a hazai szakmai munka jelentené), esélyünk egy komolyabb eredményre Lóránt nélkül vagy vele majdnem egyformán kevés (még Hangával is), ezért feszültséggel, botrányokkal kövezett felkészülésre, borítékolható balhékra semmi szükség. Azt ugyan a legsúlyosabb kártékony baromságnak tartom, hogy "jutalomút" legyen az Európa-bajnokság a selejtezőben játszó játékosoknak, akkor is, ha vannak náluk egyértelműen jobbak, de a változtatásokat Lóránt nélkül kell meglépni, ez van.

 

De akármennyire mindegy is (szinte), kik mennek a posztjukon 2-3. embernek, azért annyi szakmai önérzet kell legyen a vezetőkben, hogy nem Ivkovics személyes piros pontjai alapján dől el, ki lehet ott a válogatottban, ha közben szakmailag másnak van egyértelműen ott a helye. Sajnos a felhozatal rendkívül szegényes, de még így sem tudom védhetőnek mondani a sokat hangoztatott "baráti társaság" elvet, ha a pályán nyújtott teljesítménynek nincs köze a beválogatáshoz.

Előzmény: realfan (359862)
montipájton Creative Commons License 3 órája -1 0 359864

A Bb1 még azt is tudja, hol volt Ivkovics, képzeld el. És nem ebből a fórumból. )))

Előzmény: Demetrius#8 (359863)
Demetrius#8 Creative Commons License 5 órája 0 0 359863

Az utolsó bekezdéshez: ha elégszer írjuk, csak lesz belőle egy cikk a BB1-en. :)))

 

 

 

Amúgy én sem hiszem, hogy ez az affér elsimítható lenne, épp ezért nagyon furcsa, hogy több mint tíz év után, pont idén akar a válogatott Fehérváron felkészülési meccset játszani. Gondolom, Cserpa ötlete volt, de akkor sem értem, mit vár? Szurkolni itt nem nagyon fognak/fogunk Ivkó válogatottjának (mármint hangosan, szervezetten), kimenni is maximum Hanga miatt lesz érdemes, hacsak nem valami szupercsapat ellen készülünk fel. 

 

Egyébként ma Lóri szerepelt az M4 heti kosárlabda összefoglalójában, mondott egy-két tanulságos dolgot:

1. Rákérdeztek a kupa megünneplésére, itt tett egy olyan kiszólást, hogy vannak, akik szerint ő a legnagyobb partiarc, de korán lelépett.

2. Megkérdezték Hangáról és a nemzetközi karrierről. Utóbbi kapcsán kb. úgy hangzott el a kérdés, mintha ő nem játszott volna 10 évet már külföldön, de a válasz még jobban tetszett: elmondta, hogy Ádi valahol fent van, mi - mármint a többi magyar kosaras - pedig jóval alacsonyabban.

 

 

Utóbbit amúgy én is így gondolom, és amikor Ivkovics válogatott sikereiről harsognak, azt az egyszerű tényt elfelejtik, hogy most volt Hanga. Ennyi, szerintem ez volt a kulcs.

Előzmény: realfan (359862)
realfan Creative Commons License 5 órája 0 3 359862

Alapvetően úgy gondolom, hogy a keretben egy Lóránt-Tóth N. cserén sokkal többet nyernénk, mint amennyit Ivkovics lecserélésével buknánk (ha egyáltalán). De azért bármennyire nem szeretem Ivkovicsot, és azt a közeget, ami meg azzá tette, ami, kifejezetten utálom, azért még napjaink Magyarországán is, ahol jól látjuk, a változó haszonszerzési lehetőségek jelentősen befolyásolják a közszereplők hozzáállását bizonyos kérdésekhez, még mindig meredek lenne egyetlen játékos miatt elvárni a szövetségtől a kapitány kirúgását, vagy elvárni a kapitánytól a lemondását. Korábban én is azt mondtam, hogy menjen a fenébe Ivkovics, Lórántnak ott kell lennie - most már azt mondom, hogy amit nem lehet rendbe rakni, azt nem lehet. 

 

Ha meg Ivkovics távozna így vagy úgy és Lóri menne a válogatottba, olyan teher lenne rajta, amivel szerintem nem, vagy csak nehezen tudna megbirkózni. És ha nem jutnánk tovább a csoportból (márpedig lássuk be, erre egész komoly esély van mindenképp), akkor nagyon rosszul jönne ki a dologból, és ezt nem is akarná felvállalni - szerintem.

 

Bár gyakran felkapom a fejem arra, amikor azt mondják, hogy "ez is csak nálunk történhet meg", mert a fenét, sok szarság van más országokban is, mégis, ez a történet szerintem is olyan tipikusan magyaros. Olyan lose-lose-lose szituáció. 

 

Más téma, de mindenesetre az elnök és a kapitány teljes rendezvény alóli távolmaradása szerintem is nehezen védhető. Ha nem valamilyen - ne adj Isten! - magánéletbeli szörnyűség történt, akkor minimum egy nap a részvétel több mint elvárható lett volna. Elég szomorú amúgy, hogy még itt a topikban is ezt valakinek egyáltalán magyarázni kell. Nem tudom persze, hogy Szolnok városát a törökök foglalták-e volna el csütörtöktől szombatig vagy a vén kurvák a polgármester jelenléte nélkül, vagy Ivkovics - aki amúgy gyakran el szokott járni bajnokikra is korábban - milyen jobb programot talált, de én is úgy gondolom, hogy minimum említésre méltó a távollétük. 

Francis_Drake Creative Commons License 5 órája 0 0 359861

Én meg azt nem akarom elhinni, hogy az Eb után otthagyja a válogatottat... :) Nem akarom elhinni, hogy ilyen hamar csak úgy ukkmukkfukk megszabadulnánk tőle. Kizárt.

elephantbaby Creative Commons License 7 órája 0 0 359860

"Gyerekek, ti komolyan azt gondoljátok, hogy van egy bukott Olaj edző, meg egy kosárfenomén szövetségi kapitány???" Ezt Papitól idéztem,és én is így gondolom. Nehogy a válogatott is úgy járjon mint az Olaj. Valamennyire Ivkovic is érezheti,hogy valami nem stimmel,mert nem további nagyívű edzősködésben gondolkozik,hanem valami homályos pihengetős női vonalra váltana.

Uncle Drew Creative Commons License 8 órája 0 0 359859

Összefoglaló az NBA All-Star hétvégéjéről.

 

http://realnba.blog.hu/2017/02/20/igy_telt_az_all-star_hetvege_az_nba-ben 

litván80 Creative Commons License 8 órája 0 0 359858

az elején azt akartam írni hogy : " egyikőjüket sem ismerem személyesen"😁

Előzmény: litván80 (359857)
litván80 Creative Commons License 8 órája 0 0 359857

 

Én személyesen nem nem egyikőjüket sem, de azért némileg árulkodó a természetükről hogy képtelenek konszenzusra jutni egy olyan dolog miatt amire már 18 éve vár a sportág. Pedig alapja lenne a dolognak,mert Ivko már bejelentette hogy az eb után lemond a szövkap posztról, és Lóri sem olyan fiatal már hogy adódjon még egy ilyen lehetőség. Nagyából utolsó lehetőség mindkettőjüknek hogy egy nagyot villantsanak. Én azért bízom benne hogy Ivkó még ázrágja ezt a dolgot mert látnia kell hogy néhány megszokott embere mennyire mélyen van, nyit Lóri felé . Mert inkább neki kéne ezt kezdeményezni mint inkább fordítva.

Előzmény: Feffo (359854)
Willie_3 Creative Commons License 8 órája 0 0 359856

Azert eleg sok olyan edzo van, amelyik egy csapatnal bukik, de egy masikkal sikeres tud lenni...

Előzmény: kosareso_ (359853)
Feffo Creative Commons License 10 órája 0 0 359855

Amúgy most van az M!-en a kosárlabda magazin, amiben volt vagy lesz Lóránt interjú.

Feffo Creative Commons License 10 órája 0 1 359854

A múltkor az M4-es interjúban elmondta Lóri, hogy Ő nem akar már játszani a válogatottban. Ha Simon B. nem tudta elsimítani ezt az Ivko-Lóri ellentétet (Ő aztán jóban van mindkettővel)  akkor senki sem fogja, talán nem is akarja. Akár Hanga Ádám is lobbizhatna a kapitánynál, mint a csapat képviselője, de Ő sem teszi, pedig neki ugye Lóri bátyja a managere. De igaz lehet ez visszafele, hogy ha Ivkoban lenne hajlandóság tudna találni közvetítőt.

 

Ezzel csak azt akartam leírni, hogy a legnagyobb gond, hogy egyik félben sincs meg a hajlandóság a kompromisszumra. Kb. 100x akkora Lóri fan vagyok, mint Ivko, de ebben a helyzetben Peti  is hibás, mert nem nézi a szurkolók és a csapat akaratát, érdekét, ezek elé helyezi a személyes sérelmeit.

kosareso_ Creative Commons License 10 órája -2 4 359853

Gyerekek, ti komolyan azt gondoljátok, hogy van egy bukott Olaj edző, meg egy kosárfenomén szövetségi kapitány???

kosareso_ Creative Commons License 10 órája 0 3 359852

Nem kell leváltani, ha lenne esze, lemondana magától.

Ha nem tud, vagy akar megújulni, teljesen alkalmatlan a posztra.

Túlhaladt rajta az idő.

Előzmény: litván80 (359851)
litván80 Creative Commons License 11 órája 0 0 359851

Épp ez a probléma hogy nemzetközi szinten nincs használható magyar irányító. Épp ezért kell a honosításon túl olyan alternatív megoldás, hogy vagy Hanga vagy Voja egyes poszton is szerepel a válogatottban, és az ő posztjukra behozni még egy embert. Erre a legideálisabb véleményem szerint Benke.

 

 

 

Amit pedig Lórival kapcsolatban mondtál , nettó baromság. Mert bár tény hogy ott lenne a helye a válogatottban , de attól még nem kell leváltani a szövkapot mert nem jön ki Lórival.

Előzmény: kosareso_ (359838)
Willie_3 Creative Commons License 11 órája 0 0 359850

Mondjuk a legkisebb Pongo meg kifuthat az ev vegeig, ha rendszeresen kap majd lehetoseget a bundasligaban... 

Előzmény: kosareso_ (359838)
Aurora Borealis c Creative Commons License 12 órája 0 0 359849

Bár nem vagyok Ivkovics-fan, de remélem nem arra gondolsz, hogy a szövetségi kapitányt azert kéne meneszteni, hogy legyen esély Lóránt szereplésére.

Előzmény: kosareso_ (359844)
peli_w Creative Commons License 12 órája 0 0 359848

Oda kell légióst igazolni, ami hiányposzt. A 4-es pont nem az, mégis oda igazoltunk tavaly.

 

De igazatok van, amíg Krisztián válogatott, nem érdemli meg a szidást, nem az ő, hanem a szöv.kap hibája, hogy ott lehet, ő megteszi, amit meg tud, amire képes.

Előzmény: kosareso_ (359838)
Willie_3 Creative Commons License 12 órája 0 0 359847

Ehhez minden jogod megvan.

Előzmény: kosareso_ (359846)
kosareso_ Creative Commons License 12 órája 0 0 359846

Bocs, de én nem hiszek az általad vizionált rendszer különlegességében.

Előzmény: Willie_3 (359845)
Willie_3 Creative Commons License 12 órája 0 0 359845

Nyilvanvalo, hogy az Olaj ev eleji bukdacsolasa annak a kovetkezmenye, hogy a jatekosok egy resze keptelen volt a Ivko-fele rendszerben jatszani. Foleg a vedekezes volt valami eszmeletlen szar. Hiaba kuzdottek, kaprtak egyszeruen valaki mindig lemaradt. Ez gyonyoruen latszott a Ludwigsburg elleni meccsen. Az is nyilvanvalo, hogy vannak jatekosok, akik nagyon nehezen viselik ezt a surun rotalos meccselest. A valogatott viszont  bizonyitotta, hogy ott ez nem problema. 

Előzmény: kosareso_ (359842)
kosareso_ Creative Commons License 13 órája -1 2 359844

Igen, de ha te, ill. ő ezt így gondolja, akkor viszont erősen filózni kéne azon, hogy Ivko-e a megfelelő ember a szöv.kap.-i poszton.

Az én meggyőződésem az, hogy sokkal nagyobb szüksége van a válogatottnak Lórántra, mint Ivkovicsra.

 

Tehát az a kérdés továbbra is, hogy Ivko hajlandó-e belátni, hogy nem ő szarta a kosárlabdát, hajlandó-e kompromisszumokra, hajlandó beismerni hogy sokat hibázott, vagy továbbra is tévedhetetlennek tartja magát.

Előzmény: Willie_3 (359843)
Willie_3 Creative Commons License 13 órája 0 1 359843

Az, hogy en mit dontottem el az huszadrangu (sot szazadrangu) kerdes. A fontos dolog az, hogy ezt a jatekos es a szovetsegi kapitany is mar regen eldontotte. A jatekos akkor, amikor 3 egymas utani evben nem vett reszt a valogatott programjaban, a kapitany meg akkor mikor a negyedik evben mar nem is hivta. Teljesen nyilvanvalo, hogy van egy komoly ellentet a ket ember kozott es nagyon ugy tunik, hogy egyikuk sem torekszik ra, hogy ezt megoldja. Innentol kezdve teljesen felesleges, azon filozni, hogy Lorantnak a valogatottban van-e a helye vagy sem.  

Előzmény: A Sporttárs (359833)
kosareso_ Creative Commons License 13 órája -1 1 359842

Az minimum vitatható, hogy ez mennyiben tudható be Ivkovicsnak, a szerencsének, Hangának ill. egyéb faktoroknak.

Az Olaj miért nem szárnyalt Ivko kezei alatt?

Előzmény: Willie_3 (359841)
Willie_3 Creative Commons License 13 órája 0 1 359841

Itt nem a kuzdesrol van szo, hanem az egesz rendszerrol (foleg vedekezesben), ami mukodik es amiben mar negy eve dolgoznak. Szerintem ez az altalad "Ivkovics faktor"-nak nevezett jelenseg, es nem az, hogy hogyan is motivalja a jatekosait. Ezen egy uj edzo jelen pillanatban nem sokat tudna javitani. Azon persze lehetne vitatkozni, hogy Lorant jelenlete hoz-e annyit a csapatnak, mint amennyit egy esetleges edzovaltas elvinne... Emlekezzunk vissza, hogy itt nem egy sikertelen bukdacsolo csapatrol van szo, hanem egy olyanrol, amelyik nem kapott ki a selejtezok soran es talan benne van az 5 legkevesebb pontot kapo csapat kozott. 

Előzmény: kosareso_ (359837)
i perseguitati_ Creative Commons License 13 órája 0 2 359840

Az  "Ivkovics-faktor" egy ideje már a Szolnoknál sem működött, és ha a szövetségi kapitány ennyire szarik az egészbe, szerintem simán el lehetne gondolkodni a váltáson a válogatott élén még az Eb előtt, mert így tényleg csak egy 5 zakós erdélyi jutalomutazás lesz az Eurobasket 2017.

Előzmény: kosareso_ (359837)
happyman_ Creative Commons License 13 órája 0 0 359839

Hasonlókat írtam volna én is, ezért neki sem állok.

Ez egy komoly szakmai fórum, a hazai szakmának ott a helye.

Szerintem ennyi.

 

Előzmény: A Sporttárs (359816)
kosareso_ Creative Commons License 13 órája 0 0 359838

Wittmant egyébként én sem értem, miért pécézted ki. Második irányítónak ki jobb nála? (magyar)

Előzmény: peli_w (359826)
kosareso_ Creative Commons License 13 órája -1 1 359837

Én viszont meg vagyok győződve arról, hogy az EB-n már nem lesz elég az ún. "Ivkovics-faktor", ill. nem értem, hogy másik szöv.kap. irányítása alatt miért ne küzdenének Magyarországért.

A Körmend csapata jó példa erre, hogy amcsinégerek hogy küzdöttek a "kis fauért".

Előzmény: Willie_3 (359836)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!