Keresés

Részletes keresés

A Sporttárs Creative Commons License 5 perce 0 0 352888

Nem olvasol figyelmesen, általános megítélés, hogy nekem Körmend fóbiám van. 

Előzmény: Aldur (352878)
bio22 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 352887

Egyetértek az előző 4-5 hsz-ben leírtakkal.

 

Jó lenne, ha ennyi lenne, mindenki (mi, Szolnok, bb1, stb.) nagyjából megpróbálta kihozni a történetből a céljainak megfelelőt.

Az, hogy ezt ki milyen sorrendben, CÉLBÓL, eszközzel és formában teszi pro és kontra, mire mi a reagálás, az is érdekes lehet.

Ez vonatkozik ránk, a Szolnokra, Bebesre, Ivkovicsra, bb1-re.

 

Vannak magas labdák a történetben mindkét oldalon, hogy ki mennyire tudja leütni, az megint kérdéses.

A fórumlakóknak nem nagy újdonság, de tény, hogy Ivkovics a magyar kosárlabda történelem legnagyobb manipulátora (nem ő az egyedüli, de ő a mestere).

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a körmendi meccs első 25-30 percét. Őrjöngött, üvöltött, egy folytában veszekedett, reklamált, mindig valamelyik bírót presszionálta verbálisan, az oldalvonal mellett rohangált, a zsűriasztalt "ütötte", stb. Aztán amikor megfordították a meccset és elmentek vagy 15 ponttal, szétvetett lábakkal, félig lecsúszva a széken lazázott, csak akkor ugrott fel, amikor saját játékosainak magyarázta vehemensen, hogy nem szabad reklamálni, nyugi-nyugi, milyen viselkedés ez?

Ez csak egy példa, nem annyira fontos, csak "érdekes".

De jól csinálja, MANIPULÁL, mert el tudja adni. Ismerjük ezt a típust, politikai-, üzleti életben is vannak professzorai... A személyes életben mi magunk is próbálkozunk bőven ezzel, ki tudatosan és "tanultan", ki azért, mert benne van a vérében. Körmönfontan vagy átlátszóan, külön-külön és egészében is egy a napi életünkhöz kapcsolódó "fontos" témakör.

Ivkovics a mi néppártunk, tökéletesen váltogatja az eszközöket, igazi kaméleon. Ő nem a "szakembereknek" beszél, hanem az itteni réteg "másfél-két milliójának"... Ha kell, idomul, ha kell támad, ha kell igazságosztó, ha kell megosztó, ha kell a béke bajnoka stb., de mindig a "saját érdek", a saját imázs a fontos. Ez mindenkinek fontos persze, de nem mindegy, hogy milyen úton, milyen eszközökkel éri el.

 

A történetben tényleg kezd elsikkadni a legfontosabb (tessék én is mondatok óta Ivkovicsot elemezgetem itt :D:D):

 

ITT NEM (a) CSALÁSRÓL VAN SZÓ, hanem a JELENSÉGRŐL. Itt csalás nem volt, ezt nem is állítja senki. Ráadásul megtettük azt a szívességet, hogy büntetőket hagytunk ki, nem túl jól dobtunk, hagytuk magunkat kizökkenteni (persze ez utóbbit a klaviatúra mellől ezt könnyű mondani...), így bőven van leegyszerűsítésekre lehetőséget adó muníció.

 

ÉS bármilyen furcsa, a Papp, Kapitány stb. félék az esetek döntő részében sem tudatosan fújják azt amit, ennyi eszük nincs.

 

Ez olyan mint a mai magyar társadalom "hivatali" vagy nevezzük ahogy akarjuk része:

a legtöbb esetben nem kell "odaszólni", hogy így vagy úgy legyen, mindenki "tudja-érzi" a kötelességét és feladatát. Tudat alatt érzi, sőt tudja, mert függésben van, egyéni érdeke van és arra számít, ha nem a kimondatlan, de tudott elvárásoknak megfelelően tevékenykedik, akkor személyes kára lehet (és az esetek többségében lesz is, mert azért fenn kell tartani a rendet és azt, hogy mindenki tudja, hol a helye).

A másik kategória a tiszta személyes vonal, ez a bonyolultabb, összefonódik a kamarilla-politikával, persze összefüggésben van az előzőkkel, erős átfedések vannak.

 

Szóval a jelenség:

nem kell sem egyik, sem másik "oldalra" fújni. Főleg nem kell kompenzálni, nem kell a tévedést újabb tévedéssel bonyolítani, felesleges indulatokat gerjeszteni. Lehet egyéni felfogásban fújni, de az is legyen konzekvens, ne csak egy negyedre szóló. Bár erre azt mondom, akkor minek a mindenféle jv testület, bizottság, szabálykönyv, jv továbbképzés, stb. 

Pl. ami lépés, az mind a két oldalon legyen lépés, ami fault, az egyformán legyen fault, ami belefér, az mindkét oldalon férjen bele. A "vojvodáknak" "ferenczeknek", "pantelicseknek" legyen ugyanaz fault, mint a 19-20 éves vagy az "ismeretlenebb" játékosoknak. 

 

Én ha bíró lennék, nemre, fajra, felekezetre való tekintet nélkül, oldaltól függetlenül az első játékos-, vagy edzőhisztinél odahívnám a csk-t és az edzőt és közölném az érvényes rendet: ezt mindenki k-va gyorsan befejezi. Értem én ezeket a dolgokat, csak nem szeretem. Koncentráljon mindenki a saját dolgára, mert ha nem, mérlegelés nélkül és k-va gyorsan osztom, amit osztanom kell. Az én dolgomat ne nehezítsétek meg, ne basszatok ki velem, van épp elég bajom, ne hergeljétek magatokat és a közönséget, nem kell a fesztivál. Nem mondhatjátok ezek után, hogy nem szóltam, mehet mindenki a dolgára...

Ezt egy-két meccsen kell elmondani, utána mindenki a helyére teszi, hogy itt nem lehet.

 

Na mindegy, elég... tényleg legyen egy jó meccs. Talán ez az egész arra lesz jó, hogy Földházi-Benczúr-Győrffy trió, megspékelve Hazsox-szal úgy engedik lefolyni a meccset, úgy vezetik, hogy " a krumplileves legyen krumplileves".

Nem kell igazságot osztani, sem ide, sem oda, KORREKT legyen.

Akkor az ember a végén annyir fog mondani, gratulálok.

 

Vasárnap azért még szeretném a levesemet feszültebben, türelmetlenebbül, kis gyomortájéki nyomással kanalazgatni :D

 

Bandre Creative Commons License 2 órája 0 0 352886

Remélem, Jenő nem egy stúdióból fogja nyomni ezúttal és rendesen átjön a tv-n a helyi hangulat:)

happyman_ Creative Commons License 2 órája -1 2 352885

Földháziék nem fognak visszaadni semmit, ők az első meccsen is jól fújtak, korrektek voltak, mint ahogy az általunk elvesztett másodikon Benczurék.

A mostani hármas van olyan erős mentálisan, hogy tudja kezelni a helyzetet, ha nagy lesz a nyomás, akkor is. 

Papp és Kapitány - lehet, hogy szakmailag jók, de - ebben gyengébbek, nagyon sokkal.

 

Előzmény: pependre (352881)
Körtrásszel Creative Commons License 2 órája 0 0 352884

Én személy szerint azt várom legyenek következetessek. Mindig abból van a vita, hogy ezt befújta nekem, ugyanazt meg elnézte neki. Ugyanúgy fújjanak mindkét félnek. Ha engedik a répázást, engedjék mindkét félnek, ha nem engedik akkor a másiknak sem, ha  engedik, hogy szövegeljenek a játékosok, engedjék meg a másikaknak is (persze normális keretek között. 3-an vannak, 3-an vezetik a meccset 3 szögből látják a dolgokat.

 

Első két meccs után nem nagyon volt bírózás szerintem, legalább is én nem olvastam. (Ettől még lehetett).

 

Legyen jó meccs. Aztán lehet hogy túl naív vagyok.

Előzmény: pependre (352881)
toto44 Creative Commons License 2 órája -3 3 352883

Mindenki tudhatná hogy falun ha a falusiaknál van a labda akkor 2000 ember: faút ha az ellenfélnél van akkor: lépés ha áll a játék akkor: emtéje! Ez megy 40 éve! 

Adam.Clayton Creative Commons License 2 órája -2 2 352882

ugyanmár, egy akción belül csak kétszer lépi el induláskor, asszem az a szabály hogy csak a harmadik lépéshibát kell lefújni

Előzmény: Bandre (352880)
pependre Creative Commons License 3 órája -2 2 352881

Ebből a helyzetben most szerintem a kezdeményező, azaz a problémát elsősorban felszínen tartó szereplő a Körmend. Ami persze érthető, hiszen megítélésük szerint ők a kárvallottjai egy meccsnek. Egy ilyen kommunikációs hadjárat mindig rejt magában buktatókat, főleg egy elődöntőben, ahol napokon belül újra találkoznak a felek. Aligha hinném, hogy amikor már a polgármester is megszólalt az események kapcsán, akkor nem volt mellékes szándék. Igenis hangulatot akartak gerjeszteni, de nem rossz szándékkal, hanem a saját közönséget és a csapatot akarják olyan mentális állapotba helyezni, hogy ledarálják az Olajt holnap. Ezzel nincs is gond. Nyilván arra is gondoltak a nyilatkozatoknál, hogy a sok csesztetés, a két bírót ért kritikaözön, nyomást fog gyakorolni a bírókra is. Ilyenkor mit tehet a másik fél, ő is bekapcsolódik a vitába, hiszen nem akar áldozati bárányként besétálni a körmendi csarnokba. Ha már így alakult, ez szerintem teljesen érthető. Most már tényleg kíváncsi vagyok, milyen lesz a bírói felfogás, mennyire lesz tele a gatya. Mert a szolnoki meccsen kritizált helyzetre nem az a jó válasz, ha Körmenden ezt most úgymond visszaadják. Remélem péntek este nem a bírókról fogunk beszélgetni, hanem a meccsről, a játékosokról, s az esélyekről.

Előzmény: Bandre (352880)
Bandre Creative Commons License 3 órája -1 1 352880

Totálisan felesleges tovább húzni ezt a témát. Óriási lufi lett belőle, a balhé elvette a dolog lényegi részét. Erre tudatosan rájátszott most Ivkovics. A Körmend nem igazán tud sajnos ebből jól kijönni pénteken: ha kikap, indulhat a fröcsögés, hogy na lám, megint az Olaj nyert, pedig mások voltak a játékvezetők. Ha nyer: a balhé miatt a Körmendnek fújtak a bírók. Jobb kussolni... :(

 

Amúgy jó ez az Ivko által beküldött videó. Az elején - ráadásul szépen kilassítva:-D - Vojvoda hatalmas lépéssel indul:-DDDD

Blenkszlensz Creative Commons License 3 órája 0 3 352879

Tipikus shőne hungarise vircsaft megy itt napok óta :)

 

A tények, a konkrét felvételek, a két érintett JV "renoméja" senkit nem érdekel, csak az a kérdés, hogy személyeskedve, a másik hitelességét megkérdőjelezve hogy lehet aláásni az adott véleményt.

 

Nem az a lényeg, hogy hány mérkőzést tett tönkre, folyáSolt be a két úr, aki vasárnap újra vezetne, hanem, hogy a körmendiek mindig sírnak.....

 

Szerintem Teo Cizmic totálisan hiteles a témában, el lehet olvasni a gondolatait. Érdekes lenne, vannak, akiknek közelező lehetne

 

persze aki a másik minősítgetésén élvezkedik, az úgyse vevő ilyenre :/

Aldur Creative Commons License 5 órája -1 0 352878

Szerintem arról hogy ki hogy minősíti másik lakhelyét pont nem neked kellene kiokítani bárkit is. Pont te vagy az aki minősíthetetlenül utálod a szolnokiakat és ennek minden esetben hangot is adsz . Nem egy hozzászólásod szólt már a csarnokon kívüli dolgokról is.....

Előzmény: A Sporttárs (352877)
A Sporttárs Creative Commons License 13 órája 0 3 352877

Hogy melyik város ingerszegény, az ízlés kérdése; hogy minősítgetjük a másik lakhelyét, az meg intelligenciáé, ezzel esetedben nincs mit tenni.

Hogy szerinted azért bírózik valaki, mert ingerszegény környezetben megy a többi után? Hát ez elég hülye magyarázat, mentségedre szóljon, a valódi okokat nem nagyon értheted, nem emlékszem, hogy a csapatodnak az utóbbi években itthon bármikor is oka lett volna rá. Ha meg a nemzetközi kupában "bántották" a csúnya bírók az Olajt, bizonyára jólesett, ha a sok fogalmatlan ingerszegény itt háborgott miatta.

Előzmény: Francis_Drake (352856)
peli_w Creative Commons License 13 órája -1 3 352876

Én csak azt szeretném kérdezni azoktól, akik szerint a körmendiek ész nélkül bíróznak, hogy hány olyan komment volt a hazai vereség után, ami a bírókkal foglalkozott? Szerintem egy sem, sem itt, sem a bckormenden. Pedig azzal a meccsel a döntő kapujába léphettünk volna.

 

menni kell tovább és valahogy higgattan kezdeni a negyedik meccset, mert van esélyünk.

Chuck Norris 2.0 Creative Commons License 14 órája -3 1 352875

Ismét lehet bírózni, körmendiek: ezentúl Kaposváron kell vigyáznotok, ha arra jártok:

 

PaksPaks Creative Commons License 14 órája 0 0 352874

Jogos :D

Előzmény: PisztolyP (352873)
PisztolyP Creative Commons License 14 órája -1 1 352873

Jézusom, olvassatok figyelmesen...

PaksPaks Creative Commons License 14 órája -1 0 352872

Talán a Körmendi DÓZSA-Újpest vonalon utazik , lehet hülyeség , de ha erre párhuzamra gondol az  kur.a gyenge ..:D

Előzmény: Feffo (352871)
Feffo Creative Commons License 15 órája -1 0 352871

Ezzel mit akartál közölni ? Csak én nem értem ?

Előzmény: killpák (352869)
csabi.kmd Creative Commons License 16 órája -1 0 352870

Tènyleg muszáj lesüllyedni bb1 szintre?

Előzmény: killpák (352869)
killpák Creative Commons License 16 órája -7 6 352869

Bevallom őszintén, hogy bár tényleg szeretem ezt a sportot, de a körmendi kosárlabdáról -talán a fiatal korom miatt- vajmi kevesett hallottam. Ezért nyilván kicsit utánuk néztem, és már kicsit sem csodálkozom a vergődésükön, szólhattatok volna hamarabb is...:(

 

ZollerMTE Creative Commons License 16 órája 0 0 352868

Utolsó 2 percbeni faultok száma:

Szolnok    2

Körmend  4

Előzmény: Aldur (352864)
Francis_Drake Creative Commons License 16 órája -1 1 352867

Neked a bírózás kapcsán pont hozzá kellett szólni. Nyilván, hiszen te, meg a tesód vagytok a leghitelesebbek. :))))) Baszki, hiszen ti akkor is bíróztok, ha nyertek, nemcsak akkor, ha kikaptok. Na ez az igazi kuriózum :)

Előzmény: montipájton (352861)
meneghin Creative Commons License 17 órája 0 0 352866

Gyengébbek kedvéért.

 Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője már reggel megkereste az MKOSZ Játékvezetői Bizottságának elnökét, Faidt Mihályt, hogy nézze meg a mérkőzés felvételét és foglaljon állást a játékvezetésről, amely - klubunk szerint - elsősorban Papp Péter és Kapitány Gellért tevékenységét illetően kiegyensúlyozatlan és következetlen volt. A két sípmester befújt vagy épp elmaradt ítéletei jelentősen befolyásolták a találkozónak nem csak a kimenetelét de alapjában határozták meg a hangulatát is.

 

Hol van itt egyetlen  szó csalásról?

Az hogy kiegyensúlyozatlan és következetlen volt az magába foglalja azt is amikor esetleg a Szolnok kárára tévedtek.Nem?

 

Az pedig, hogy mikor és hogyan közvetít a mindenki által tisztelt kommentátor majd akkor ítéld meg amikor szolnokról is lesz online stream és lesz mivel összehasonlítani.

Előzmény: Francis_Drake (352860)
Demetrius#8 Creative Commons License 17 órája 0 5 352865

Te hülye is vagy, vagy csak tetteted?

 

Nem olyan jellegű csalásról van szó, hogy megkapott a végjátékban valamely csapat egy olyan faultot, ami nem volt az, vagy direkt elvették többször a labdát, stb. Egész egyszerűen végig hoztak egy masszív kettős mércét. Videót akarsz? Nézd végig a meccset, aztán láthatod: ami az egyik oldalon fault volt, a másikon nem. Ilyen egyszerű, ezzel szét lehet baszni egy csapat támadójátékát és védekezését is, így nem lehet egyszerűen normálisan kosarazni.

Előzmény: Francis_Drake (352860)
Aldur Creative Commons License 17 órája 0 1 352864

Azt ugye nem feleded hogy az uccsó 2 percet azzal töltöttétek hogy faultot ütögettetek hogy mennyünk dobni

Előzmény: ZollerMTE (352846)
Bandre Creative Commons License 17 órája -1 1 352863

Mármint ki elé nem álltak ki? A Bb1 olvasói elé vagy kire gondolsz? "Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője már reggel megkereste az MKOSZ Játékvezetői Bizottságának elnökét, Faidt Mihályt, hogy nézze meg a mérkőzés felvételét és foglaljon állást a játékvezetésről"

 

Vagy hogy gondolod, csak azokat a jeleneteket nézzék meg, amiket mi akarunk? Nézzék meg a meccset teljes egészében, aztán hogy ezt Zsebe vitte be nekik piros-fekete szalaggal átkötve vagy megvan nekik máshonnan a felvétel, fogalmam sincs...

 

 

 

 

 

 

(Remélem Zsebe vitte, Szolnokról csak ne küldözgessenek videókat, azzal már egyszer pórul jártunk...:p)

Előzmény: Francis_Drake (352860)
ZollerMTE Creative Commons License 17 órája -1 2 352862

Khm, biztos arról írsz, amit néztél is?

 

Előzmény: Francis_Drake (352856)
montipájton Creative Commons License 17 órája -1 1 352861

Bútorozzatok össze, pont egy szinten vagytok. ))))

Előzmény: Francis_Drake (352852)
Francis_Drake Creative Commons License 17 órája -5 1 352860

Akkor én már csak egy dolgot nem értek. Közel 24 óra telt el a meccs óta, kérdezem én, miért nem álltak még elő a körmendiek egyetlen perdöntő videóval sem? Gondolom azért nem, mert visszanézték, és tudják, hogy hülyeséget beszélt a kommentátoruk. Tuti, hogy volt 1-2 tévedés ide, oda, de az, hogy csalás történt volna, továbbra sem bizonyított, csak a bizonyíték nélküli vagdalkozás megy. Azt meg mindenki tud, még az oviban is....

belfera Creative Commons License 17 órája -1 1 352859

Meg az ingerszegény fehérváriak, egerszegiek, akik szintén érzékelték az egyoldalú bíráskodást, de nyilván csak a riporter szuggerálta beléjük.

Előzmény: Francis_Drake (352856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!