Keresés

Részletes keresés

montipájton Creative Commons License 4 órája 0 0 349154

Csak szólok, Papi, hogy ha nem lehetne 4-5 légiós most csapatonként, az Olaj kb. veretlenül nyerné a bajnokságot a majdnem komplett magyar válogatottal a soraiban. Pláne, ahogy Géza írja, hogy a légiósoktól felszabaduló pénzből még azt a maradék 2-3 válogatott szintű magyart is felvásárolnák.

 

De ha nem ők csinálnák, hanem az Alba, a bajnokságnak és a magyar kosárlabdának az se lenne jobb. Amíg nincs bőséges utánpótlás, és ezért valódi versenyhelyzet a magyar kosarasok előtt, hanem ugyanaz a pár darab árulhatja magát bárhova, addig kurvára nem a légiós számon múlik bármi is. Az meg már lerágott csont, hogy a kevesebb külfölditől majd lesz sok magyar klasszis, nem lesz, amíg az utánpótlás-nevelésünk szar, ennyi. A fehérvári fiatalok közt is, nem mondom a neveket, pontosan tudhatjuk, hogy kik és miért nem lennének komoly játékosok akkor sem, ha holnaptól harminc perceket kapnának a nagyok között.

Előzmény: kosareso_ (349148)
kosareso_ Creative Commons License 4 órája 0 0 349153

Sok mindent írsz, zömével féligazságokat, nem akarom tételesen cáfolni, nyilván vannak benne realitások is.

Eleve hülyeség a világ második legerősebb bajnokságát és a magyar bajnokságot összevetni. Én is írhatnék akkora marhaságot, hogy az NBA meg azért a legjobb, mert tele van amerikaiakkal. Teljesen parttalan vita lenne.

 

Jelenleg a lényeg, hogy itt egy olyan kompromisszumos megoldás szülessen, amivel a bajnokság látványossága is megmarad, a magyar fiatalok is játéklehetőséghez jutnak, a válogatott is profitál a rendszerből, de nem lesz sem játékos, sem játékosügynök uralom.

Márpedig ezt csak fentről lehet és kell is szabályozni.

Ellentmondásosnak tűnhet, hogy az alba topikban az ötödik légiós mellett teszem le a voksom, miközben itt kritizálom azt. De nincs itt semmi ellentmondás: nyilván ebben a szezonban, mikor is a szövetség szabályozása 5 légióst engedélyez, amelyik csapatnak lehetősége van, ki is használja ezt. A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy klub bajnokságot szeretne nyerni, és ehhez minden törvényes lehetőséget kihasznál.

Ettől még fölülről nézve - számomra - egyértelműen nem jó az 5 légiós, sok. Tehát változtatni kell,  nyilván nem a szezon közepén, hanem nyáron. Egységesen, mindenki számára - első lépésként lecsökkenteni 4-re  (nem kettőre, ha idióta túlzásokat írsz, annak mi értelme?), és a következő szezont már úgy lehet kezdeni.

Emellett ugyancsak adminisztrációs intézkedéssel kötelezném a klubokat, hogy 1-2 fiatal (U20, U21 mittodomén) játékos kötelező játszatását x percben.

Szóval tény, hogy nem könnyű olyan rendszert kidolgozni, ami minden szempontot figyelembe vesz, de ettől még törekedni kéne rá. Közben nem elfelejtve, hogy a szövetség és a klubok sok kérdésben ellenérdekeltek, pont ezért itt nem működik a tökéletes demokrácia, hanem kell egy koncepció, kellenek olyan fő alapvetések, amelyekből nem engedhet a szövetség.

Előzmény: i perseguitati_ (349151)
i perseguitati_ Creative Commons License 4 órája 0 0 349152

Ha már légiósok, magyar játékosok ,a fiatalok és a szerencse:

 

Csapata hétfői produkciója után nem volt meglepő, ma megint Perl Zoli volt a kimaradó külföldi az Orlandina Basketnél. Ennek nyilván nem örülünk, de kis túlzással, össz játékidőben már akkor is felülmúl minden szezon előtti várakozást, ha a szezon hátralévő meccsein egyetlen percet sem játszik. Sajnos is, meg nem is, de ezzel a másfél hete szerződtetett  Boatright-tal eszméletlenül belenyúlt a tutiba  az olasz kiscsapat. (nem tudom hogy eljött volna e hozzánk, vagy hogy mennyiért, de az biztos hogy a szicíliaiknál nem keres most többet annál mint amit szerintem vagy féltucat magyar Nb1 A-s csapat is megad egy jobb légiósának...).

Persze nálunk biztosan legyintenének arra hogy csak 180 centi, hogy lehet az ilyen kettes is, holott piszkosul jó a dobóhátvéd posztján is, eszméletlenül gyors, ragyogó csuklója van, szépen dob, és látszik rajta hogy minden zsigerével a kosarat támadná. Nem kérdés, a nyáron nagyon jó európai élcsapatok versenyeznek majd érte, biztosan nem marad Capo d' Orlandóban.

Visszatérve a mai meccsükre, szépen tartották magukat a jóval erősebb, de ma nagyon tartalékos Reggio Emilia otthonában, de a bravúr nem sikerült. A  Reggio Emilia  olasz listavezetőként, gondolkodás nélkül kezdőként dobott be egy 17 éves lett srácot Arturs Strautins-t az első osztályban, ő alig több mint másfél éve még a Vasas ellen szerepelt lett csapatával az U16-os EYBL-ben. Mellette még olyan olasz gyereket is bátran harcba küldtek csereként, aki két hete még csak 16 éves volt, és mindezt úgy hogy szinte végig szoros, abszolút kiegyenlített meccs volt, olykor  még a vendégek is vezetettek, szó nem volt garbage time-ról.

 

Perlről még annyit, ha most is olyan jók a megérzéseim mint a kimaradása előtt, akkor jövő héten Vareseben újra ott lesz a csapatban. :)

i perseguitati_ Creative Commons License 4 órája 0 0 349151

Nem akarom én védeni a soklégiós rendszert, de azt nemcsak a spanyol példa mutatja, hogy nem adminisztratív korlátozásokon múlik, és lehet ott is magas-színvonalú kosárlabda, erős válogatottal, folyamatosan értékeket szállító utánpótlás-neveléssel, ahol tele van külföldiekkel az élvonal. Pusztán attól hogy hol itt, hol meg ott húzogatjuk meg a vonalat, az ég világom semmi nem változik, azon kívül hogyha lentebb az a vonal, akkor az a néhány használhatóbb magyar játékos évente még többet kérhet.

Soha nem álltam be a Szolnokot okkal, vagy ok nélkül támadók sorába, de az most  szerintem is  tiszta sor, hogy a jelenlegi rendszer kinek és miért nem jó... Nem jó az Olajnak mert nem áll annyival a mezőny felett, hogy biztosra menve olyan szintű légiósokat tudjon hozni akik lényegesen jobbak lennének a többiek külföldiéinél, és javarészt náluk is inkább a szerencsén múlik milyen légióst tudnak leakasztani, és amikor ennyi légióst lehet szerződtetni, egyik-másik riválisuk kicsit nagyobb mákkal és némi hozzáértéssel akár jobb kezdőötöst is összerakhat az övéiknél, és ne ezen múljon már egy bajnoki cím - gondolhatja Ivkovics.  Túl sok a bizonytalanság,  emiatt jobb a két légiós, a jó magyarokat pedig simán felvásárolják.

Ha csak ez a cél, isten mentsen minket a légiósszám csökkentésétől.

 

Ez nem fejlődési szint kérdése, azt a szintet pedig amin a spanyolok akkor álltak amikor még Gasolék otthon játszottak soha nem fogjuk elérni, de azt a szintet nemcsak mi, a hanem az európai nemzetek bő 3/4-e sem fogja soha elérni...

Egyébként a spanyolok sem valamifajta koncepció mentén nyúltak a légiós kérdéshez, hanem ahogy lehetett, és ahogy nyíltak meg a különböző lehetőségek és  kiskapuk a maguk  sumákságával együtt, úgy alkalmaznak egyre többet és többet.

 

Ez szemlélet kérdése, és elsősorban klubvezetők, edzők és játékosok körében, és nem MKOSZ szinten. De versenyrendszer kérdése is. Nálunk óriási a különbség az első és másodosztály között, abnormálisan nagy. Pénzben, körülményekben, szakmai színvonalban és perspektívában is. Én például sokkal nagyobb figyelmet szentelnék az NB1 B-nek, ott valóban ne engedélyezzük a légiósokat, tegyük érdekelté a különböző városokat hogy ne csak az A csoportban karoljanak fel egy kosárlabda csapatot hanem a B-ben is fordítsanak erre figyelmet, ha már van TAO, sokkal több menjen a B csoportos klubokhoz. hozzuk oda is vissza a közönséget, jöjjenek vissza olyan régi regionális fellegvárak mint Baja, Nagykanizsa, Nagykőrös vagy Oroszlány.  A több pénznek köszönhetően legyen olyan szakmai munka a B csoportban, hogy oda nyugodt szívvel  tudja leküldeni a fiataljait egy-egy A csoportos csapat.

 

Ha a háttér és a bázis megerősödik, nyugodtan lehet a kirakatban sok külföldi, a magyar tehetségek is megtalálják az útjukat.

Előzmény: kosareso_ (349148)
kosareso_ Creative Commons License 5 órája 0 0 349150

Ha rákattintunk az    http://www.acb.com/  -ra,  Hanga kép, Hanga vuela link, látszik, mennyire nem értenek ott ehhez a játékhoz. De majd Toto elmagyarázza nekik a csíziót. :)

 

  

Előzmény: láttam Madisont Pakson (349149)
láttam Madisont Pakson Creative Commons License 5 órája 0 0 349149

Még tavaly olvastam a BB1-en valami hozzászólást egy cikk alatt, hogy lassan hazasunnyog majd Hanga és örülni fog a bénája, ha elviszi a Szolnok. Hát...ez a 10 napos periódus az abszolút legalja, ezek után már a magyar bajnokságba sem fogják visszavenni.

Előzmény: Feffo (349147)
kosareso_ Creative Commons License 6 órája 0 0 349148

Ha a magyar kosárlabda úgy nézne ki, hogy NBA ill. top európai csapatok tele lennének tűzdelve a legjobb magyarokkal, akkor talán el lehetne fogadni érvként azt a hülyeséget - szebben csúsztatást, amivel védeni próbálod a soklégiós rendszert.

CSAKHOGY  mi még nem értük el azt a fejlődési szintet, amin a spanyolok már rég túl vannak. Amikor még Gasolék, Calderon, Ibaka, Rubio stb. otthon játszottak - na először arra a szintre kéne eljutnunk.

 

Egyébként Mo-n maradva, fura módon a korábban mindig példaként hozott kézilabda most mintha elég rendesen leégett volna. Ott is megy a "zászlóshajó" elv - Veszprém -, légióshegységrendszerek, aztán a válogatott meg landolt a szakadék alján.

De mintha valamelyik nap, valamelyik csatornán meg a fociról hallottam volna, hogy át kéne gondolni a sok légiós játszatását.

Lassan-lassan talán észbe kapnak az "illetékes elvtársak", remélhetőleg a kosárlabdában is.

Előzmény: i perseguitati_ (349131)
Feffo Creative Commons License 6 órája 0 1 349147

Már a spanyol bajnokságban sincs 100%-os csapat. Hangáék 10 nap alatt verték idegenben a Barcát és a Reált, majd otthon a listavezető Valenciát.  

realfan Creative Commons License 6 órája 0 0 349146

Kb. 20 perc alatt megvolt, beírni 17*4*2 számot nem olyan nagy kunszt, a többit az Excel megoldja. :)

 

Nem tudom mennyire foglalkoznak ezzel a csapatnál, de remélem azért nagyjából tisztában vannak ezekkel. Kicsit olyan, mint anno a grundon, hogy szünetben az öltözőben megbeszélik a srácok, hogy "oké, eddig hagytuk őket, de most mi is csinálunk valamit".  

Előzmény: Artúr Doki (349141)
láttam Madisont Pakson Creative Commons License 7 órája 0 2 349145

József Attila tévedett, amikor azt írta, hogy nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret. Dehogynem.:)

Előzmény: Jay-X (349144)
Jay-X Creative Commons License 7 órája 0 0 349144

Tegnap a srác a jegyzőkönyv szerint mindkét csapatban játszott :D

Előzmény: Artúr Doki (349143)
Artúr Doki Creative Commons License 7 órája 0 0 349143
Artúr Doki Creative Commons License 8 órája 0 0 349142

Váradinak tegnap szar meccse volt.

Szombathelyi légiósok...hát-hát.

Wright szerintem nem rossz,bár fakezű,de ezt kompenzálni tudja a rugóival,de ha erős alkatú center van az ellenben,akkor bajban van.

A Csomagics-Hallik-Butorac trio szerintem kuka szint,még ha akad néha egy-egy jó meccsük.

Rundless vegyes tüzelésű,inkább talán statgyárosnak tűnik időnként,mint csapatembernek...Rakics meg...tegnap néhol idegbeteg volt,néha meg úgy tűnt elalszik.

Előzmény: KámánMVP (349138)
Artúr Doki Creative Commons License 8 órája 0 0 349141

Ezzel a stat gyártással mennyi időt vettél el az életedből?...)))

Tudnak a csapatnál erről?Ki lehetne elemezni.

Előzmény: realfan (349136)
i perseguitati_ Creative Commons License 11 órája 0 0 349140

A FIBA Europa kupája, ami már jelenleg is fut, mindenképpen megmarad, ide esnének vissza a BL selejtezőköréből kieső csapatok is. Még sokminden képlékeny, de a két szervezet (FIBA,ULEB) jelenleg ismert  tervei alapján így nézne ki a következő szezon európai kuparendszere:

 

Euroliga (ULEB) -  16  résztvevő ( itt az ominózus 11  klub már ismert résztvevő, a maradék ötben mindenképpen lenne 1 német és egy francia klub, valamint terveznének egy selejtezőtornát is - de ez még sokféleképpen alakulhat, lényeg hogy itt játszana "créme de la créme",  megaklubok - mindenhol alap a minimum 10 ezres aréna, stb)

 

Bajnokok Ligája (FIBA) - 32 résztvevő

 

EuroCup (ULEB) - 24 résztvevő  ( az idei 32-höz képest már összébb húzta magát az ULEB, de ha  a szintén szűkített - 34-ről -16-ra - Euroliga mezőnyből kieső klubokat, és a jelenlegi EuroCup mezőny legjobbjait el tudja csábítani a FIBA a BL-be - itt olyan klubokra kell gondolni mint a Malaga, a Valencia, a Galatasaray, a Kubany, a Kazany, a Reggio Emilia, a Venezia, a Sassari, a Cedevita, a Bamberg, stb. - akkor a resztlivel való EuroCup kupaindítást szerintem háromszor is meggondolja majd az üzleti modell alapján működő  ULEB.

 

FIBA Europe Cup (FIBA) - Ezen kupa esetében a FIBA már többször is kinyilvánította, hogy itt akár 100 feletti is lehet az indulók száma, azaz igazi gyűjtőkupa.

 

 

Az Euroliga kivételével bármelyikben lehet magyar résztvevő, azt viszont még erősen korainak tartanám kijelenteni, hogy a magyar bajnok indulna a BL selejtezőkörében.

 

 

Előzmény: KámánMVP (349137)
KámánMVP Creative Commons License 13 órája 0 0 349139

Na, szóval remélem nem ellenünk táltosodnak meg egy hét múlva... és akkor egy remélt ZTE-győzelem esetén kezdhetnének hátrafelé nézelődni a tabellán.

Előzmény: KámánMVP (349138)
KámánMVP Creative Commons License 13 órája 0 0 349138

Egyébként a tegnapi Falco-meccset is látva, azért még a playoff is necces lehet a szombathelyieknek. A Pécs és a Kaposvár is kompaktabbnak tűnik, és még elég sok meccs van hátra (alapszakasz+középházi középszakasz). Nagyon elszúrták a légiósválasztást, hiába van nekik 6, még mindig lehet, hogy Váradi a legmegbízhatóbb játékosuk (esetleg Rakics határeset).

KámánMVP Creative Commons License 13 órája 0 0 349137

Ez "alatt" a BL alatt lesz FIBA-szervezésben egy második (EL-lel együttszámítva harmadik) kupa? Szóval amolyan "Eurochallenge"? Mert Magyarországot pl. ez érintheti a leginkább.

Ha csak 2 nemzetközi kupa lesz, mindösszesen 16+32 csapattal, akkor gyakorlatilag megszűnnének a nemzetközi megmérettetések a magyar csapatok számára, figyelembe véve azt is, hogy a magyar bajnoknak a BL-ben kétkörös kvalifikáció van írva a 32-es táblához is.

Előzmény: i perseguitati_ (349135)
realfan Creative Commons License 14 órája 0 0 349136

A tegnapi meccs alakulása már arra ösztönzött, hogy ránézzek részletesebben az eredmények alakulására a meccseinken. Mondjuk negyedenként. Van is néhány érdekesség, ami persze nóvummal nem bír azok számára, akik folyamatosan figyelik ezeket, de összefoglalva talán jobban szembeötlik.

 

A megnyert-döntetlen-elveszített negyedek így alakulnak nálunk.

1. negyed: 6-1-10

2. negyed: 8-0-9

3. negyed: 14-1-2

4. negyed: 8-1-8

 

Annak ellenére, hogy 11-6-tal állunk a tabella első felében, a négy negyedből mindösszesen egy az, amiben pozitív a mérlegünk! Ez azért durva. A hat vereségünkből egy volt, amikor buktuk a harmadik negyedet (!!!) – persze pont ez volt az, amikor az első félidőt nyertük (Falco, idegenben). Szóval a szünetben igen érdekes dolgok hangozhatnak el, egyes meccseken (mint például tegnap) elképesztő a különbség az első félidő és a harmadik negyed játéka között.

 

Az első félidőnk mérlege 8-0-9, a másodiké 12-1-4; négy alkalommal fordítottunk a szünet után (viszont az első három az első öt fordulóban volt, tegnap volt a negyedik) és az említett egy esetben fordítottak ellenünk.

 

Ezek után már nem meglepő, hogy a pontkülönbség hogyan néz ki. A harmadik negyed nagyon kiugró. Az első negyed összesített különbsége -16, második negyed +2, a harmadik +106 (!), a negyedik -12. Így áll össze a +80, ami a tabellán látható. A harmadik negyedben 24 dobott pontot átlagolunk és a 17 meccsből csak háromszor nem dobtuk meg a 20-at. 

i perseguitati_ Creative Commons License 24 órája 0 0 349135

Úgy tűnik a FIBA taktikát váltott a 2016/2017-es FIBA Bajnokok Ligájának szervezése kapcsán. A korábbi egész pályás letámadás után, már a nemzetközi szövetségnél is rájöttek, hogy elsősorban a gigantikus 360 milliós IMG szerződésnek köszönhetően, az egységbe tömörülő 11 A licences  európai szuperklubon ( Real  Madrid, Barcelona, EA7 Milano, Laboral Kutxa, Fenerbahce, Panathinaikosz, Maccabi Tel Aviv, Efes, CSZKA Moszkva, Zalgiris Kaunas, Olympiakosz) nem igazán találnak fogást, és lehetnek náluk versenyképesek, ezért a 11-ek körül igyekeznek elszívni a levegőt, hiszen utánuk  óriási az űr, a többi jelenlegi ULEB Euroleague és EuroCup klub aránytalanul kis szeletét élvezi ennek a gazdag tortának.

 

Már tudjuk hogy a FIBA hogyan osztaná el az európai tagországok között az idén szeptember 27.-én induló Bajnokok Ligájának helyeit, íme:

 

Magyarország 1 selejtezőkörös helyet kapott, és a magyar induló a két-körös kvalifikáció első köréből indulva, két ellenfelén túljutva juthat el a 32-es főtábláig.

 

Érdekesség, hogy Franciaország és Németország számára, a FIBA 1-1 plusz főtáblás helyet is felajánlott. Ugye itt tudni kell, sem a németeknek, sem a franciáknak jelenleg nincs hosszútávú szerződéssel bíró A licence-szes ULEB Euroliga klubja, viszont a két ország olyan komoly marketing és médiapiaccal bír, hogy az ULEB számára is létkérdés hogy legyen német és francia élklub a sorozatában.

 

Az is elég egyedi amilyen módon a FIBA az Adria Ligát próbálja "betörni", és kivonni az ULEB hatóköre alól. Montenegró egyetlen főtáblás helye, és Szlovénia egyetlen selejtező körös helye  attól függ a Bajnokok Ligájában, hogy ABA klub indulni fog e az ULEB Euroliga következő szezonjában. Ez a konkrét gyakorlatban azt jelenti, hogyha akár a szerb Crvena Zvezda,  vagy akár a horvát  Cedevita Zágráb (az új 16 csapatos Euroligában nagy valószínűséggel csak az egyikük fér majd be) elindul majd a következő Euroliga szezonban, akkor Szlovéniából egyetlen klub sem indulhat a Bajnokok Ligájában, míg Montenegró indulója a főtábla helyett a selejtezőből indul.

 

Hogy ez az új FIBA taktika mennyivel hatékonyabb, azt jól jelzi hogy az ULEB pénteken tárgyalásokat kezdeményezett a FIBA-nál, ami új, és kissé váratlan fejlemény.

 

Mitől tarthat az ULEB?

- a 16 csapatos Euroliga elindul majd, ez az alapjaiban nincs veszélyben, viszont a 11 csúcsklub mellé komplikáltabb lesz megtalálni  melléjük illő 5 klubot - közte legalább 1-1 meghatározó német és francia csapatot.

 

- a FIBA BL elsősorban a jelenlegi ULEB EuroCup számára jelenthet végzetes csapást, azt valószínűleg kivégzi.

 

Mindkét szervezet számára lehet elfogadható kompromisszum, hogy az ULEB feladja a EuroCup-ot, és ami még ennél is fontosabb kérdés lehet, belemegy egy versenynaptár egyeztetésbe annak tekintetében hogy 2017-től már a szezon közben, a futball mintájára szervezné a FIBA a VB- és EB-selejtezőket, és valahogy megoldást találnak arra hogy ez megoldható és összeegyeztethető legyen egy 30 (!!) alapszakasz-fordulós Euroliga-szezonnal.

Cserébe pedig problémamentesen kap német-francia-ABA ligás csapatot a meglévő 11 klubja mellé az Euroligába.

 

 

Balerion Creative Commons License 30 órája 0 0 349134
Siladji 3 meccsre lett nevezve: Pecs ellen nulla perc (ez mondjuk meg ertheto, mert azon a heten jott es a meccs alakulasa sem indokolta, h bealljon), aztan Szolnokon kb 4-5 perc, majd ma is kb ennyi, ugy hogy a meccs sima volt, Toth sem jatszott, Watkins is keveset, sokszor Barnies ment fel negyesre. Ebbol gondolom h lapat - ha nem kuldjuk el, akkor mikor akarjuk tesztelni, ha nem egy ilyen meccsen?

Előzmény: Artúr Doki (349132)
Bandre Creative Commons License 1 napja 0 0 349133

Rettenetesen alacsony színvonalú mérkőzésen sikerült nagy nehezen nyernünk, botrányos játékkal... :-(  Irányító nélkül ám ez baromi nehéz lesz...

Artúr Doki Creative Commons License 1 napja 0 0 349132

Ezt kifejtenéd bővebben?

 

Előzmény: Balerion (349129)
i perseguitati_ Creative Commons License 1 napja 0 0 349131

Bertans eddig sérült volt (még tavaly március végén sérült meg - elülső keresztszalag-szakadás), nemrég tért vissza a csapatba.

 

Az is érdekes, hogy a Laboral Kutxa gyakorlatilag spanyol játékos nélkül játszik ilyen eredményesen, a 12-es keretben is csak a teljesen mellőzött Corbacho ( ő a kis-csapatokban nagy császár volt, de a Baskonia már sok neki) az aki echte spanyol + még ott vannak a honosított szenegáli Diop fiúk, akik gyerekkoruk óta Spanyolországban élnek.

 

Mondjuk a Reálnál is a 12-ből  a 8 volt külföldi ....  Aztán a spanyol kosárlabda mégis elvegetál....

Előzmény: kosareso_ (349126)
beetee Creative Commons License 1 napja 0 0 349130

A jv-n múlik. Ha úgy látja, hogy rádobás volt a cél, csak a játékos nagyon elszabta, akkor mehet tovább, ha úgy látszik, hogy direkt mellé dobja, hogy aztán újra felvehesse, akkor lépés.

És ezért lépés egy ideje, mikor saját palánkra tett labdáját zsákolná valaki vissza, ha egyértelműen látszik, hogy ez a cél. (és közben lép is, tehát messzebbről engedi el)

Viszont ha elcseszett dobásnak + támadólepattanónak + 2 pontosnak adják meg, az is életszerű, csak akkor így is kell kinéznie.

Előzmény: kosareso_ (349128)
Balerion Creative Commons License 1 napja 0 0 349129
S.B. ma megmutatta, hogy nem szabad meccselni.
Mas: gondolom Siladji helyere megvan mar a potlas.
kosareso_ Creative Commons License 1 napja 0 0 349128

Fut, átdobja a gyűrű fölött, visszaszedi, fut tovább, és nem kétszer indulás??  Fura. :)

Előzmény: Demetrius#8 (349127)
Demetrius#8 Creative Commons License 1 napja 0 0 349127

Mintha néhány éve változott volna az a szabály. Valami olyasmi van, hogy ha a támadó szándékozik eldobni a labdát, akkor nincs lépés ilyen esetben sem. Hasonlóan emiatt lehet az, hogy pl. valaki alapvonalról akar floatert dobni, de homály lesz és túlszáll a gyűrűn a laszti, akkor azt még visszaszedheti ugyanő a túloldalról.

Előzmény: kosareso_ (349126)
kosareso_ Creative Commons License 1 napja 0 0 349126

Itt az összefoglaló, egy Ádi zsákkal. Azt nem értem, hogy Diop búrája után miért nem lépést fújt a bíró, hanem feldobást.

Bertans sérült volt, vagy most igazolták? Ő sokszor feltűnik Ádi "közelében", asszem a Spurs őt is kiválasztotta.

 

Előzmény: Feffo (349125)
Feffo Creative Commons License 1 napja 0 0 349125

Ne írj hülyeségeket. toto kutya megmondta a bb1-en , hogy vicc az ilyen 7 pontos teljesítmény. A 29 kapott perc és a 9 lepattanó az nem számít. Kevés a pont és csak azért játszik, mert szerződése van jövőre is és elbírja a csapat :D

Előzmény: Authentik1 (349123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!