Keresés

Részletes keresés

pependre Creative Commons License 5 perce 0 0 347142

Ez most miért probléma? Mármint a hétközi forduló az elején.

Előzmény: kosareso_ (347141)
kosareso_ Creative Commons License 10 perce 0 0 347141

A kérdés inkább az volt, hogy miért kellett rögtön a bajnokság elején hétközi fordulót betenni, 7-9 nap alatt három meccset játszani?

Előzmény: pependre (347140)
pependre Creative Commons License 1 órája 0 0 347140

Nem az ismert M4-es közvetítési időpont ismeretében született meg a sorsolás.

Előzmény: Demetrius#8 (347137)
Winters_ Creative Commons License 13 órája 0 0 347139

Pedig az alapokat át kellett venni vele, amikor ide került. Ezt emlékeim szerint még Kornél is megerősítette a tévés közvetítések során. Hogy újra vették vele át, vagy először, azt nem tudom. Nyilván jó eséllyel az előbbiről van szó.

 

Kornél egyébként a szezon elején akkor mindenhol hangoztatta, hogy nagyon türelmesnek kell lenni Greggel.

Mind az egyetemen, mind a spanyol másodosztályban ~10 perces játékos volt. Soha igazán nem foglalkoztak a képzésével. Az NBA Summer League-be sem a képzettsége miatt hívták meg többször is, hanem mert a magassága kuriózum. 

 

Az Albához viszont első számú centernek hozták (26 perces átlaga volt), és ehhez már nyilvánvalóan nem volt elég egy meccsen az, hogy "magas vagyok". Foglalkozni kellett vele.

Előzmény: spider8 (347128)
Winters_ Creative Commons License 13 órája 0 0 347138

Frade egy méltatlanul elküldött edző, aki valóságos csodát művelt egy olyan csapatban, ahol Szanati meg Anthony Olah is ~15 perces játékos volt.

Egy rakás megtévedt magyar és külföldi játékos álló brigádból egy nemzetközi szinten is versenyképes (és szerethető!) csapatot rakott össze.

Előzmény: KámánMVP (347134)
Demetrius#8 Creative Commons License 15 órája 0 0 347137

Inkább a szövetséget kéne megkérdezni, hogy mi értelme van az első héten 3 fordulót lejátszatni, amikor legközelebb majd márciusban lesznek hétközi meccsek. Hova sietünk?

Ugyanis az M4 deklaráltan pénteken közvetít. Ha szerdán forduló van, akkor ne csodálkozzunk, hogy pénteken nem fér be egy férfi-meccs, 48 órán belül kétszer nem szeretne játszani a csapatok sem. Szóval most kicsit a sorsolás babrált ki velünk, hogy nem láthattuk ezt a csemegét.

(Megj.: mondjuk azt nem értem, szombat este miért nem vállalták be, fél 9-től volt valami vízilabda, előtte csak a vasárnapi focimecccs felvezető műsora ment. Kíváncsi vagyok, ténylegesen mi lesz, ha beindul a középszakasszal a heti két meccses terhelés.)

Előzmény: happyman_ (347136)
happyman_ Creative Commons License 15 órája 0 0 347136

Mondjuk hosszú még a szezon, és lehet, hogy limitált a közvetítések száma, de az igaz, hogy még ebben az esetben is nehezen érhető a női meccs a férfi rangadó helyett.

Azt nem tudhatta senki, hogy ilyen extrém dolgokat hoz, de hogy jónak ígérkezett, azt igen.

 

Na mindegy. 

 

Előzmény: KámánMVP (347135)
KámánMVP Creative Commons License 16 órája 0 0 347135

Amilyen nagy dírrel-dúrral volt beharangozva a kosárlabda M4-es közvetítése, akkora csalódás eddig a felhozatal. Az NS pénteki számában még az volt, hogy este 6-kor M4-en Paks-Szolnok. Naivan odakapcsolok, valami PEAC-Vasas nőikosár ment a szokásos 50 néző előtt. Egyszer lennék olyan pozícióban, azonnal letiltanám a képernyőről a nőikosarat. Minek? Kinek? Miért? Gyanítom a Paks-Szolnoknak nagyobb lett volna az élvezeti értéke.

 

A tegnapi meccs alapján nem tudom a Kaposvárnak mik a céljai ezzel a kerettel (tudom, Fodor és Grebenár sérült volt). Lényegében két légiósuk van, ez ebben a mezőnyben gyanítom nem elég a playoffra még Hendleinnel, Fodorral és Benkével sem.

Az más kérdés, hogy még így is kikaphattunk volna, ha nem ülnek a dobásaink és a gyors akcióink a negyedik negyedben. Mi is nyélen vagyunk, ha a kezdőből kiesik valaki, akkor nagyságrendet gyengülünk. Azért talán teljes kerettel nem leszünk veszélytelenek. KFB pedig még annál is nagyobb húzásnak tűnik, mint gondoltuk.

 

 

KámánMVP Creative Commons License 16 órája 0 0 347134

Kösz, nekem is ez rémlett, mind a tévés EC-meccseitekből, mind az az évi ZTE-Albából (amikor semmit nem tudtunk csinálni Somogyival, dobott (zsákolt) vagy 12-t alley-oop-okból). Egy csomószor benne volt a bajnokságban a "hét csapatában" is. Ezeket mintha teljesen elfelejtette volna a többség.

 

Szóval furának érzem ezt az NB1B-s minősítést, ha egyszer 20-25 percet tudott játszani ugyanabban a sorozatban, amiben most a közmegegyezés szerint pályára sem szabadna lépnie, meg meghatározó játékosa volt az Albának a bajnokságban. Mindig szimpatikus, ha valaki "leselejtezett" áruból csinál bármiféle produktumot, és Frade bizony nagyon is tudta hasznosítani Somogyit, még az EC-ben is.

 

 

Előzmény: Winters_ (347108)
montipájton Creative Commons License 18 órája 0 0 347133

Inkább örüljetek, hogy nem adta az M4, milyen lett volna már a második hosszabbítás után elköszönni, mert kezdődik a halaszthatatlan Stílus Magazin másik stúdióműsor. ))))

Előzmény: pependre (347122)
pependre Creative Commons License 18 órája -3 1 347132

A sejtésnél azért beljebb vagyok. :-) Maradjunk annyiban, hogy az 5000 euró is messze van a bérétől. Amennyit persze mostanában játszatja Aleksic, kurva jól keres. :-D

Előzmény: spider8 (347131)
spider8 Creative Commons License 19 órája 0 0 347131

Nem írtam, hogy sokat keres...ezáltal azt sem, hogy kihez képest mennyit...viszont ha már "erre" reagáltál, érdekelne, hogy pontosabban mit jelent az, hogy szerinted egyáltalán nem keres sokat...havonta 1000 Euro, esetleg a duplája, netán 5000 Euro...de ha erre azt írod, hogy nem tudod pontosan mennyit keres, ezért tippelni sem akarsz és hülyeséget mondani sem, akkor gondolom megegyezhetünk abban, hogy a szerinted egyáltalán nem keres sokat pusztán egy alaptalan tipp...amire akárki írhatná, hogy szerinte egészen sokat keres... :D

Előzmény: pependre (347129)
i perseguitati_ Creative Commons License 20 órája 0 0 347130

Igen, én is úgy tudom hogy Szolnokon azért kapott több éves szerződést, és azért maradhatott, mert elég jelentősen mérsékelte korábbi igényeit. A pontos összegeket nem ismerem, de most Szolnokon szinte biztosan kevesebbet kap mint annak idején Fehérváron.

Vele kapcsolatban elképzelhető egy olyan koncepció, hogy ennyiért elfér itt, aztán  idővel csak kitaláljuk mire tudjuk használni.

Előzmény: pependre (347129)
pependre Creative Commons License 21 órája -2 0 347129

Persze nekem sok pénz, amit keres, de szerintem ő egyáltalán nem keres sokat.

Előzmény: spider8 (347128)
spider8 Creative Commons License 22 órája 0 0 347128

Nem gondolnám, hogy aki 218 cm magas és az USA-ban jár négy évig egyetemre, azt 24 éves korában egy magyar csapatnál tanítják meg pozíciót fogni és helyezkedni...az természetesen elvitathatatlan, hogy a külön edzések mindenki számára óriási fejlődési lehetőségeket biztosítanak, nem véletlenül csinálják a világon mindenhol a szorgalmas, elhivatott és céltudatos játékosok naponta több órán keresztül...egyetértek azokkal, akik szerint Frade remekül használta, illetve, hogy a legtöbb magyar csapatnak nagy hasznára lehetne megfelelő taktikával és azzal is, hogy még ennek a bivaly erős Szolnoknak is óriási luxus ültetni a pad végében...nem megbántva, de jó nagy bolond volt, hogy aláírt Szolnokra... persze az is lehet, hogy számára elegendő motiváció csak a pénz...

Előzmény: Winters_ (347108)
litván80 Creative Commons License 22 órája 0 0 347127

Mivel a eurocupban nincs légiós korlátozás ezért ott nagyobb játékerőt tudunk felvonultattni mint itthon. Emiatt én jobb játékot is vàrok annál mint amit pakson mutattunk. Annyira optimista én sem vagyok mint Alekszics de az gondolom hogy ebben a csoportban a Paok a leginkább elkapható akàr még idegenben is de ehhez extra kell nem csak Crafttol mindenkitől.

Előzmény: i perseguitati_ (347125)
spider8 Creative Commons License 22 órája 0 1 347126

A harmadik forduló néhány érdekessége a statisztikai lapokról: Benke 16 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, megismételte remek produktumát...Bus Iván 10 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz, az parádés teljesítmény lehetett a 22 éves irányítótól és győzelemmel párosult...a Körmendben egy 17 éves játékos, Németh Ákos 10 percet kapott...jó ilyeneket olvasni.

i perseguitati_ Creative Commons License 22 órája 0 0 347125

Az igazi erőpróba majd szerdán kora este (18.00-tól élőben a Sport 1-en) jön el, és úgy gondolom hogy mind Craft mind a Szolnok megítélésében várjunk meg legalább 2-3 EuroCup meccset. Ha a Szolnok tovább akar jutni a csoportból, az első 3-ból kettőt illene nyerni, ahhoz meg extrakraft kell. Egyelőre nem nagyon tudok olyan optimista lenni mint Alekszics, aki szerint már most Szalonikiben is esélyesek("jó eséllyel győzni megyünk.." ), de meglátjuk.

Előzmény: litván80 (347124)
litván80 Creative Commons License 23 órája 0 0 347124

Azt hogy képzetlen azért nem mondanám rá. Szerintem a tömegét elég jól használja ki, és a keze is elég jó. A kondija még valóban nem az igazi, de ez majd idővel változik. Endre említette az idegrendszerét mint negatívum én ezt még ki egészíteném a védekezésével mert szerintem az sem az igazi. 

Előzmény: vaidoo (347121)
Vraghdash Creative Commons License 23 órája 0 0 347123

csak nem arra célzol hogy a TATABÁNYA - BALATONFÜRED kézi-meccs téged sem izgatott fel 100%osan?

Előzmény: pependre (347122)
pependre Creative Commons License 23 órája -2 0 347122

Azért ennyire nem negatív a kép, annyira nem rossz játékos. A kondit egy nagyembertől számonkérni egy háromszori hosszabbításba torkolló meccsen szerintem nem visz jó irányba, hiszen ők mindig kevesebben bírnak. Ráadásul nálatok azért ott van a válogatott centere, aki a nyáron jelentősen felgyorsult, tömegben ő sem kicsi, magyarán volt megfelelő ellenfele. Szerintem ő értékes játékos, akinek, ahogyan említetted id, van keze, szabályosan azért kevés ember tudja fogni. Én inkább más problémát látok nála, ez pedig az idegrendszere. Olyan kicsit kelleres, könnyen szakad nála a cérna. A Sopron ellen már rögtön az elején úgy döntött, hogy eligazítja Földházit, aki ugyebár a hazai bírók közül a legkevésbé tűri ezt. Meg is kapta a technikaiját gyorsan. :-)

 

Mivel Aleksic pár hete türelmet kért, én rendkívül türelmesen mondom, hogy szerintem rosszul rotál, alapvetően szarul választja ki, hogy melyik csapat ellen kit kellene kihagynia. Én ezen a derbin éppen Gregoryt, a négyes feketénket hagytam volna ki. Boriszovval ugyanis sokkal szélesebbre tudjuk húzni a védőfalat, őt nem lehet otthagyni, róla nem elhet behúzódni mondjuk a centerre, ami a palánk alatti játékunkat könnyítette volna meg. Vojvodán kívül más nem volt veszélyes kintről, így pedig sokkal nehézkesebb a centerek dolga.

 

A védekezésünk pedig alapvetően rossz beidegződéseket alakít ki, nincs benne a játékunkban pl. az azonnali odaütés kritikus szituációkban (meccsvégi helyzetben, 3 pontos vezetésnél NINCS tripladobás!!!!). Na persze bölcs és messzemenő következtetéseket sem szeretnék levonni, egy háromszori hosszabbításban nem feltétlenül az esélyes, vagy a jobbik csapat nyer, ott már annyi minden játszik szerepet, hogy bántani sem akarom a csapatot a vereségért, főleg nem így a bajnokság elején.

 

Én inkább azt sajnálom nagyon, hogy ezt a minden bizonnyal remek, hihetetlenül izgalmas meccset nem láthatta mindenki. :-(

Előzmény: vaidoo (347121)
vaidoo Creative Commons License 24 órája 0 0 347121

Elég tohonya, és nem is tűnik túl képzettnek, ha védőt kap maga mögé, találomra hajingálja a gyűrű felé a labdát.

Ellenben egyedül hagyni nem lehet, mert jó keze van, kíméletlenül betossza. Szerencsére annyira lassú. hogy ha szorosan ott áll vele szemben a védő, semmit nem tud vele kezdeni, nem tud egy-egyezni rajta.

Emellett úgy tűnt, a kondija sem az igazi, a második félidőben, de főleg a hosszabbításokban már csak mérsékelt lelkesedéssel futott vissza védekezni :)

Előzmény: kendeffy (347120)
kendeffy Creative Commons License 24 órája 0 0 347120

Aha. És hogy jáccik?

Előzmény: vaidoo (347119)
vaidoo Creative Commons License 25 órája 0 0 347119

Nagy.

Előzmény: kendeffy (347118)
kendeffy Creative Commons License 25 órája 0 0 347118

Különben milyen az ukrán center?

láttam Madisont Pakson Creative Commons License 1 napja 0 0 347117

Majd átküldjük Dagdelen Attilát, ő megoldaná a centerproblémát Szolnokon.

Előzmény: vaidoo (347116)
vaidoo Creative Commons License 1 napja 0 0 347116

Majd átigazoltok valakit Kecskemétről, ne aggódj :)

 

 

Előzmény: litván80 (347115)
litván80 Creative Commons License 1 napja 0 0 347115

Egyetértek szerintem is jobban jàrt volna ha ha nàlatok marad, bár lehet hogy a spanyol tàvozàsa miatt nem maradt ő sem. Nálunk van most nyolc hasznàlható ember a magyar bajnokikon ami a cèljaink elérèséhez egyèrtelműen kevés pláne így hogy a lègiósok közt is akad olyan aki még adós a jó teljesítménnyel. És ennek ellenére a hangyafasznyi jelét nem làtom annak hogy Somogyit vagy a fiatalok közűl valakit meg próbáljunk beépíteni. Pedig a kényszer adnà a helyzetet de ennek ellenére többek közt olyan játékost is parkoló pályára teszünk aki máshol már bizonyított. Ez nálam súlyos szakmai felelőtlensèg és hiba. 

Előzmény: Winters_ (347108)
láttam Madisont Pakson Creative Commons License 1 napja 0 0 347114

Azóta eladott két lasztit.:(

Előzmény: láttam Madisont Pakson (347110)
i perseguitati_ Creative Commons License 1 napja 0 0 347113

2 perc és 66-68

Előzmény: láttam Madisont Pakson (347110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!