Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Adam.Clayton Creative Commons License 10 perce 0 0 344460

Ezzel egyet is értek ha melletesszuk h a bulls 1998ban az NBA meg 2003ban megszűnt. Ami azóta folyik az valami nagyon gyenge és érdektelen utánzat. :)

Előzmény: Jay-X (344456)
montipájton Creative Commons License 15 perce 0 0 344459

(Nyilván nem a MAFC vagy a Zete kipécézése volt a célom, csupán jeleztem, hogy az alsóházban például több értelme lenne lehetőséget adni a magyaroknak, ez lehetne az egyik feladata. Hogy egy kiesési helyosztón is kizárólag külföldi nevek szerepelnek a pontszerzők között, az a magyar abszurd bája.)

montipájton Creative Commons License 15 perce 0 0 344458

Hogy a Szolnok mondjuk joggal hivatkozik rá, hogy a nemzetközi kupában hátrány éri, ha nem lehet ugyanúgy több légiósa, mint az ellenfeleknek, az egy dolog - oké, a bajnokság izgalmasabb lenne, ha jó légiósok játszanának az első 5-6 csapatban egymás ellen, ez is igaz. De a vicc kategória, hogy a tökutolsó, anyagilag sem jól eleresztett csapatoknál is tele legyen légiósokkal a keret. A MAFC vagy a Zete rengeteg légiósa kinek jó? Mitől lesz előrébb velük bármi?

 

Persze ugyanez igaz például az idei Albára is: nálunk is megfordult már öt külföldi az idén, aztán mire megyünk velük. És Fehérváron még van "erős" (haha) magyar mag...

 

Szép a Halm Rolli-féle érvelés a nemzetközi kitekintéssel, de azt mindegyik vezető elhallgatja, hogy amikor a túl drága hazai sztárocskákat meg a gyenge felhozatalt említi, a saját ellinkelt, ellustálkodott melójukat minősítik, amit a sportágba "beletettek" az elmúlt 15 évben.

Előzmény: Artúr Doki (344457)
Artúr Doki Creative Commons License 8 órája 0 0 344457

"Ők mindenesetre mindkét variációt el tudják fogadni, bár annyit még hozzátett, Stefan Timbus edző biztos jobban szeretné, ha legalább négy légiósa lehetne."

Hunter-Brown-Glenn-Toutziarakisz....

Mennyit akar még?

Előzmény: Winters_ (344454)
Jay-X Creative Commons License 12 órája 0 0 344456

Hé, aki Bulls játékos, annak a mozgása csakis kellemes, szép és könnyed lehet.

Előzmény: Adam.Clayton (344452)
Jay-X Creative Commons License 12 órája 0 1 344455

Ha vicc lett volna, annak valóban gyenge :)

Előzmény: A Sporttárs (344444)
Winters_ Creative Commons License 12 órája 0 0 344454

Muhaha: http://www.bb1.hu/tartalom/cikk/20900_legioskerdes

 

Alapvetően Tóth Jánossal értek egyet. (ASE) 

Maradjon a bűvös hármas szám, esetleg 4, és bár ő nem tért ki rá, de én a honosítottak között igenis különbséget tennék a fiatalkoruk óta itt játszók (pl. Markovics), és az instantmagyar icsek között.

Bandre Creative Commons License 15 órája 0 0 344453

Csak mert olyan gyakran használod, helyesen: %-kal.

Előzmény: Blenkszlensz (344450)
Adam.Clayton Creative Commons License 16 órája 0 0 344452

noah-tól és pl az öregebb gasoltól én konkrétan rosszul vagok mikor meglátom a pályán mozogni.. tesiből felmentett fíling.

 

:DD

Előzmény: albamama (344448)
vargalacika Creative Commons License 16 órája 0 0 344451

Egyetértek.Nálam azért nem volt ennyire egyértelmű a dolog,mert szerettem volna megnézni Vojvodát egy magasabb szinten.És ha jól emlékszem a Völgyi/Patonay duó Zeg.-en irányítót is szeretett volna vele játszatni,de nem nagyon jött össze.Sajnos Némethet nem láttam játszani külföldön töltött időszakában (jobb volt,mint Lacika? :)))),de ha ez a 2 játékos van olyan okos és tökös,mint ő volt akkor a válogatottat messzire repíthetik.

Előzmény: pependre (344442)
Blenkszlensz Creative Commons License 17 órája 0 0 344450

Carrier avg

meg ilyenek. Bocs

Előzmény: Blenkszlensz (344449)
Blenkszlensz Creative Commons License 17 órája 0 0 344449

A helyzet az, hogy ha Ádám kínai volna, már NBA-s lenne, mert az egy igazi nagy piac, mezeladásból meglenne Ádi árának a 100x-osa ...Magyarország nem az. Így marad az, hogy "szakmailag" kell megfelelnie.

shawn Marion csúnyán dob, csak nem ez volt a téma .... romlik a hatékonsága is, meg nem is az a poszt, de még mindig 33%-al dobja a triplát...( Cartied avg)

Ádi meg 32%-al ami 3%-al a liga átlag alatt van SG tekintetében. Ebben az egyben kéne fejlődnie, mert amúgy NBA kompatibilis személyiség, nagy játék inteligenciával, jó védekezéssel, team first hozzáállással.

 

Ha lesz kis szerencséje, akkor be tud kerülni, ha nem, marad az euroleague ... Ennyi.

Előzmény: albamama (344448)
albamama Creative Commons License 19 órája 0 0 344448

Na csak sikerül egyre nagyobb hülyeségeket kitalálni. Noah-nak vagy Marion-nak milyen dobástechnikája van, aztán egész jól ellavíroznak az NBA-ben. Most hirtelen csak ők ugrottak be, de biztos vannak még tucatszám nem "pavlovicsi szépséggel" hajigálók.

Meg nem volt benne a játékában. :))) Hagyjuk már! Ádi nagyon régóta dobálja nyugodt szívvel az üres hármasokat. Nem ezen fog múlni, hogy kap-e szerződést a tengerentúlon.

DK is elmondta minden interjúban, meg amúgy is lehet látni, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki kap szerződést az NBA-ben. Szóval nem fogjuk itt kilogikázni, hogy mi lesz.

Nagyon sok gyengébb, vagy nem jobb játékos ül a cserepadon most is.

pependre Creative Commons License 19 órája 0 0 344447

Azok a triplák nem voltak benne reálisan Ádám játékában. Bejött neki a legjobbkor, dehát ezért olyan kiváló játékos. Amúgy amíg Hanga korosztályos csapatokban szerepelt, az ellenfelek edzői direkt úgy készültek rá, hogy csak be kell húzódni, s a betörését jól védeni, kintről hagy dobjon. :-) Ha jól emlékszem, Spanyolországban egy idénye ment rá arra, hogy alakítottak a dobásán, mert a stílusa egyszerűen nem volt alkalmas arra, hogy stabil kinti találatai legyenek. Lehet, hogy rosszul látom, szerintem számára a távoli dobása talán az egyetlen akadályozó tényező a még extrább karrier előtt.

Előzmény: Demetrius#8 (344443)
PisztolyP Creative Commons License 20 órája 0 0 344446

Ja csak nézd meg az akkori dobás technikáját...

Előzmény: Demetrius#8 (344443)
A Sporttárs Creative Commons License 20 órája 0 0 344445

Hát, azért olyan rettentő stabil a kinti dobása itthon sem volt, nyilván könnyebb dolga volt ezekkel a védőkkel, meg biztos a rápakolt súly is nehezíti most - de azért összességében szerintem minden létező játékelemben csak fejlődött akkori önmagához képest.

Na ja, azokban a magasságokban, amikről - hálistennek - most vele kapcsolatban beszélünk, már nem is lehet téma, milyen volt a magyar mezőnyben.

Előzmény: Demetrius#8 (344443)
A Sporttárs Creative Commons License 21 órája 0 0 344444

Ez azért nagyon gyengére sikeredett, ugye érzed? :)))

Előzmény: Jay-X (344433)
Demetrius#8 Creative Commons License 22 órája 0 0 344443

Csak az a furcsa, hogy ez a gyerek egy időben nagyon jól dobott távolról. A 2011-es döntőben dobott vonal-mögül-egy-méterrel-emberrel-a-nyakamon dobott számos triplájára nyilván ti is emlékeztek. Ott még a távolság is NBA-s volt. Azóta rápakoltak némi izmot, nyilván emiatt az irányzékot át kellett állítani, de teljesen azért nem fakezű. Meglássuk, szerintem is ez az utolsó esélye. Más esetben max Prigioni szinten keveredhet ki Amerikába, de ahhoz nyilván neki is az irányítói kvalitásait kéne csillogtatni a következő néhány évben.

Előzmény: pependre (344441)
pependre Creative Commons License 23 órája 0 0 344442

Szerintem totál szerencsétlen az összehasonlítás. Hanga fizikális adottságai még Vojáénál is lényegesen jobbak, ez az alaphelyzet. Hanga egytől háromig képes játszani, Voja csak kettesen és hármason. Ez szerintem eddig sem volt kérdés. Vojvoda dobása nagyságrendekkel jobb, mint Hangáé, általában emiatt is tud jó egyegyezni, mivel rá szorosan ki kell lépni, s ebben az esetben remekül használja a gyorsaságát. Ám az is tény, hogy ezekkel a képességekkel lényegesen többen rendelkeznek a nemzetközi mezőnyben, sőt, a kisemberek többsége pont ezekben jó. Más lenne a szitu, ha Vojvoda tudna irányítani, akkor már egészen más piacok nyílhatnának meg előtte, mint így. Én annak örülök, hogy Németh Isti után végre van két olyan magyar a külső posztokon, akik együtt nagyon komoly problémát okozhatnak a válogatottban az ellenfeleknek. Szóval szerintem mindkét srác nagy értéke a magyar kosárlabdának, divatos hasonlattal élve Hanga a zászlóshajónk, s szerencsére azért Vojvoda is bőséggel tud olyan szinten játszani a nemzetközi porondon, ami biztosítja, hogy ne szürküljön bele a hazai mezőnybe.

Előzmény: vargalacika (344438)
pependre Creative Commons License 23 órája 0 0 344441

Azért emlegettem a dobását, mert szerintem ez lehet az ő Achilles-sarka az esetleges NBA-karrier tekintetében. Fizikálisan odakint nem fog felfelé kilógni, hiszen egy külső posztos embernél ez teljes mértékben alap. Viszont a dobása szerintem, különösen kívülről, a legnagyobb gyengéje. Persze ha ott is tud ziccerezni, akkor nincs baj. :-) Ha már gyengeségről szóltam, akkor szerintem a nagy erőssége lehet, hogy képes irányítani, szervezni a játékot, így pedig már valóban jó opció lehet adott esetben Ginobili helyére. Hejj, mekkora lenne azért, ha az öregembert helyére őt hoznák! :-)

Előzmény: i perseguitati_ (344435)
Artúr Doki Creative Commons License 1 napja 0 0 344440

Rodney McGruder csapatot cserélt a D-League keretein belül: a Maine Red Claws társulatát elhagyva a Sioux Falls Skyforce alakulatánál folytatja...

Mind2 csapat vezeti saját divízióját,szóval talán nem csinált rossz cserét MC.

peli_w Creative Commons License 1 napja 0 0 344439

Szerintem még nem volt olyan pillanat, amikor a Hanga-Voja kérdés valóban vita lehetett volna.

Voja szerződése csak azt biztosította, hogy a következő években sem lesz ilyen "vita".

Előzmény: vargalacika (344438)
vargalacika Creative Commons License 1 napja -1 0 344438

Nézd Villámember,én is ugyanezt mondtam.Amivel Európában kitűnik,ott nem fog.Természetesen látom az egyetemi kosárlabdázás fejetlenségét és azért is írtam,hogy a kosárlabda IQ-ja jobb,mint egy egyetemistáé.De Miroticcsal (aki az Euroleague top 3 játékosa volt) és a Reallal való bármilyen párhuzam erős egy kicsit...Nagyon szurkolok neki,de az NBA-ba nagyon kevés olyan hátvéd került be ilyen "korban" aki nem volt Európa szűk legjobbjai között...Nagyon remélem,hogy elhagyja a középszerű Avellinót jövőre és a "gyáva" (vagy nem tudom minek nevezzem) Vojvodával ellentétben nézhetem egy fasza kis euroligás csapatban...Hozzáteszem Vojvoda maradásával nálam eldöntötte a "ki a jobb?" vitát amiben decemberben másként nyilatkoztam volna.

Előzmény: lightningman (344436)
lightningman Creative Commons License 1 napja 0 0 344437

azt se szabad elfelejteni, hogy a Spursnél nyáron komoly változások lehetnek. Duncan és Ginobili is visszavonulhat - nem mondják, hogy nagy esély van rá, de azt se, hogy kicsi, már mennek a forgatókönyvek Marc Gasollal például, hogy mi van, ha tényleg mindketten abbahagyják -, Belinelli, Leonard és Danny Green is lejárnak. ebből Leonardot tuti, hogy tartják, de a másik kettő oda megy, ahova akar. nem mondom, hogy lelépnek, meg azt sem, hogy ha Ginobili visszavonul, akkor Ádám lesz a helyettese azonnal, de lehet hely a Spursnél a nyártól.

Előzmény: i perseguitati_ (344435)
lightningman Creative Commons License 1 napja 0 0 344436

mondjuk a March Madnessből pont nem ez jön le, fejetlen csirkék gyülekezete a legtöbb csapat és játékos. az egyetlen dolog, amiben Ádámmal jelenleg felveszik a versenyt a kinti egyetemisták, az az atletikusság. a dobásával nyilván nem fog kitűnni, viszont azzal kitűnhet, hogy majdnem minden másban használható.

 

sokkal több játékintelligenciája van, mint a 19-20 éves gyerekeknek, ami nem is csoda, de ha hátrányként felírod a 26 éves korát, akkor azt is hozzá kell tenni, hogy ennek megfelelően előrébb is jár (Miroticon látszik most, hogy mit számított neki pár év Real Madrid, az emberről mindent mondasz, csak azt nem, hogy tipikus újonc, kicsiben ugyanez megvan, meg lehet Ádámmal is). a védekezése az sokkal magasabb szintű, mint 1-2 egyetemistát leszámítva bárkié, de azok meg vagy specialisták vagy első kör elejébe várják őket. Ádám a dobáson kívül mindenben használható - ha abban is az lenne, simán átvitték volna már, kérdés nélkül, mert az ilyen sokoldalú, több szerepben és több poszton használható játékosokat kajálják most odaát. azt nem mondom, hogy sima az útja, mert egyelőre ballhandlerként használható leginkább támadásban, és ezt a szerepet meg Amerikában ki kell harcolnia, 2-es poszton például sokkal elterjedtebb a védekező-kintidobó játékos már. de ettől függetlenül van lehetősége bőven, Olaszországban nagyon összeszedte magát.

Előzmény: vargalacika (344427)
i perseguitati_ Creative Commons License 1 napja 0 0 344435

Ami nagyon biztató, hogy az Spurs  újra "aktivizálta" magát Ádámmal kapcsolatban. A nyár első felében megy ki, ez ugye már tudott egy ideje, és nem akarok dolgok elébe menni, de a következő 2 hónapban (akár heteken belül is) lehetnek majd olyan fejlemények a karrierjében amihez a San Antoniónak komoly köze lesz/lehet.

Egyértelműen attól függhet Ádám esetleges NBA karrierjének  lehetősége, hogy a Spurs a következő szezontól milyen csapatépítési stratégiában gondolkodik. Ugye az NBA klubokról tudjuk, hogy az európai kluboktól teljesen eltérő koncepció alapján, lényegesen hosszabb, és nagyobb ívű stratégiákat is van lehetőségük felépíteni, és simán létezhet olyan forgatókönyv is, amelyben szerepe lehet a későbbiekben Ádinak.

Valamiért még mindig foglalkoznak a sorsával, valamiért meghívták, kíváncsiak rá. Hogy miért, abba nem szeretnék, se többet, se kevesebbet belelátni, de nyilván okkal törtnénik. Az szinte biztos, hogy az utolsó lehetőség lehet amire esetleg ajtó nyílhat idén, és ezért, egyetértve egy közös ismerősünkkel, én is azt mondom: ha rá kerül a sor, be kell dobni az all-int.

 

A dobásáról, Olaszországban, Avellinóban, a Laboral Kutxahoz képest a másik végletbe került: amíg a baszk klubnál kevés lehetőség mellett is béklyók közé volt szorítva a játéka, addig Avellinóban nemcsak sokat játszhat, hanem nagyon szabad szerepkörben. Ez nagyon jót tett az önbizalmának, a formájának, és emiatt látjuk azt hogy mennyire kiteljesedett a játéka. Pont abban a korban van amikor a legjobban terhelhető, így ha elkerülik a sérülések fizikálisan is jót tesz neki hogy "elengedték a gyeplőt".  Viszont Ádám nem ilyen, néha öncélú, néha eszetlen kosárlabdán "szocializálódott", ő az a típusú játékos akinek a kosárlabda csapatjáték, és hiába rendkívül nagy az iram, hiába látványos a játék, szerintem a dobásaira is kihat hogy kevésbé folyik a labda, kevésbé van csapatjátéka az Avellinónak. Ebben lehet pozitív fejlemény az új edző, és  talán, bízom benne, ennek jeleit láthattuk már a hétvégén is.

 

 

Előzmény: pependre (344424)
Blenkszlensz Creative Commons License 1 napja 0 0 344434

+1

valószínűbb egy jó európai csapat, az NBA már lehet, hogy nem reális projekt.

 

Ami Ádám malmára hajthatja szerintem a vizet, hogy sokkal magasabb játékinteligenciával rendelkezik, mint az amerikai vetélytársai többsége, és arra azért lehet 1-es poszton kereslet.

A másik, hogy az európai védekezés, meg az NBA ( főleg alapszakasz) közti különbség is kedvezően hathatna Ádi számaira.

Tkp szerintem Ádámnak sokkal jobban feküdne az NBA, mint akár az olasz, spanyol bajnokság, vagy a euroleague...

Csak odaát sajnos nagyon nehéz lehetőséghez jutni. Én mindenesetre bízom benne, hogy eléri a maximumot, ami a pályafutásában benne lehet, és 33-34 éves kora előtt nem látjuk hazai parketten Magyar bajnokin.

Előzmény: pependre (344432)
Jay-X Creative Commons License 1 napja 0 1 344433

Majd átugrom egy százas zsepcsivel.

 

A röhejes hazai pálya megállapításában bizonyosan igazad van, minden hazai meccsen látod a Gáz utcában, én hiszek Neked.

Előzmény: A Sporttárs (344423)
pependre Creative Commons License 1 napja 0 0 344432

Nekem is az a bajom, hogy a dobásbiztonsága az nem olyan szintű, mint amit az NBA-s kisemberek tudnak. Korábban írtam már itt is, hogy szerintem egy európai élmezőny, jó euroligás csapattal, ottani meghatározó emberi státusszal a karrierje teteje lehet. Azt csendben teszem hozzá, hogy mindezt a kisemberek között, ahol sokkal, de sokkal nagyobb a konkurencia, mint mondjuk bármelyik palánk alatti poszton. Ezért, de csak ezért van sokkal kisebb esélye bejutni, mint annó volt Dávid Kornélnak. Ami mellette szól, az az, hogy még mindig képes jobbá válni, ami azt mutatja: igenis érdemes vele foglalkozni. A másik, hogy mire képes sokadig percemberként. Az a sérüléses szezonja a Laboralnál ez ügyben nem éppen a legjobb mutató. De hajrá, én nagyon szurkolok neki.

Előzmény: vargalacika (344427)
Bandre Creative Commons License 1 napja 0 0 344431

nyáron

Előzmény: Bandre (344430)