Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Sarq_ 7 órája Creative Commons License 340670

És mennyivel olcsóbb 2 db kétszárnyú menekülőkaput beépíteni, mint csarnokot bérelni egész évre :)

Előzmény: vampeare (340668)
i perseguitati_ 8 órája Creative Commons License 340669

Abban erősen szkeptikus vagyok hogy valóban olyan "rendezvény hegyek" lesznek majd az új csarnokban, hogy emiatt ne lehetne ott kéthetente 1-1 kosármeccset megrendezni. Rengeteg pénzt költenek most rá (gyakorlatilag többet mint a Veszprém Aréna teljes beruházási költsége), ez kicsit több sportot érdemelne, mint évi 5-8 női kézi meccs, és egy amatőr hoki klub.

 

A Gabányi méltatlan körülményeket biztosít egy Nb1-es meccshez. Egy időben jómagam is sokat jártam oda, sötét, korszerűtlen, kicsi. Valahogy már eleve nagyon nehéz komolyan venni egy csapatot amelyik ilyen középkori kulisszák között szerepel. Szerintem ez a sportág általános honi megítélésének is árt.

Előzmény: vampeare (340668)
vampeare 8 órája Creative Commons License 340668

nem igaz, soha nem volt hokicsarnok, 2 éve egy rövidebb időre mobilpályát húztak fel rá, de már jó ideje a BEAC atlétikai pályájának közepén üzemel a hoki, ők költöznének majd vissza.

 

igen tudom, multifunkció, lehet ott kézimeccs (lesz is), hoki, rendezvény, kutyafasza, de egy év 365 napból áll, és ebbe nem olyan könnyű beletenni kéthetente (szombatra) egy kosármeccset, ráadásul valószínűleg nem is lenne különösebben olcsó

 

én is azt gondolom, hogy a Gabányi lesz végül a befutó, én már a mostani időpontra azt gondoltam, hogy hirtelen elhárulnak az akadályok. persze a legfaszább az lenne, ha kipofoznák már végre, mert színvonalasnak nehezen mondható

(amúgy nem értem, hogy kevés a vészkijárat, ezért nem adnak engedélyt, hát a lelátó mögött végig nyitható ablaksor van, ami az utcára nyílik, ha valahonnan, hát pont a Gabányiból lehet 60 másodperc alatt kimenekülni teljes publikummal :D )

Előzmény: i perseguitati_ (340667)
i perseguitati_ 9 órája Creative Commons License 340667

A Fradi két hetente fog ott kézimeccseket játszani, a csarnokban jelenleg is egy jelentős felújítás és átalakítás zajlik, 6 milliárd forintból egy modern multifunkciós sportcsarnok lesz, ahol a központi aréna cserélhető burkolatot kap, ezzel gyakorlatilag az összes teremben űzhető sportág versenyeinek megrendezésére alkalmas lesz.

Az elmúlt bő két évben volt csak jéghoki csarnok, ez változik most jelentősen.

Előzmény: vampeare (340662)
Sarq_ 9 órája Creative Commons License 340666

Fogadni mernék, hogy végül úgyis a Gabányiban fognak játszani :).

Előzmény: vampeare (340664)
Adam.Clayton 9 órája Creative Commons License 340665

Sajnos nem. hokira alkalmas lesz de hogy milyen szazalakeban, az kerdeses: http://www.jegkorongblog.hu/2014/08/21/pesterzsebet-es-a-tuske-kesik/

Előzmény: vampeare (340662)
vampeare 9 órája Creative Commons License 340664

miért a Gabányiban nem játszottak korábban A-csoportban? :)

Előzmény: kendeffy (340663)
kendeffy 9 órája Creative Commons License 340663

Sportmax a Csörsz utcában? Ott játszottak korábban. Röhej lenne Fehérvárra menni...

 

700-800 néző biztos össze jönne.

Előzmény: i perseguitati_ (340660)
vampeare 9 órája Creative Commons License 340662

én úgy tudom, hogy a csarnok 80%-ban hokira lesz beállítva (a Kanadai Magyar Hokiklub otthona), úgyhogy nem a pénz az akadály, és még csak nem is az, hogy nincs még kész, hanem az, hogy nincs kapacitás

Előzmény: i perseguitati_ (340660)
Tökmindegyis 10 órája Creative Commons License 340661

Valaki tud arról, hogy valahol elérhető-e a következő szezon sorsolása? Mert több helyen olvastam már utalást arra, hogy néhány csapat már ismeri as programot, de még sehol sem találkoztam hivatalosan a a menetrenddel.

 

A Falco úgy tudja, hogy az első körben szabadnapos lesz, Zalaegerszegen azt mondják, hogy Nyíregyházán kezdenek, a MAFC-nál is olvasható, hogy mikor lesz várhatóan az első hazai.

 

 

i perseguitati_ 10 órája Creative Commons License 340660

Hogyne lenne, ráadásul alig egy pár köpésre a Gabányitól, a 11. kerületben...

Magyarország jelenlegi 4. (ha a győri Audi Arénát átadják novemberben az 5. helyre csúszik vissza) legnagyobb fedett létesítménye, idén novembertől a Fradi női kézilabda csapata is itt játssza a BL mérkőzéseit:

 

http://mnsk.hu/letesitmeny/tuskecsarnok/

 

 

Nyilván nem olcsó létesítmény, de központi (állami) kezelésű, és nem hiszem el hogy ne lehetne a TAO-hoz hasonló forrást találni arra hogy a MAFC ezt használni tudja, és azt gondolom szövetségi (MKOSZ) szinten is fel lehet azt most vállalni hogy igenis fontos lehet a sportág számára hogy az,  egy 2 milliós régióban is gyökeret tudjon verni.

Az is jogos ellenvetés lehet hogy túl nagy a MAFC-nak, persze, ez egy  kényelmes 4 ezres csarnok, de már 8-900 néző is hangulatossá tudja tenni, és mindenképpen 100-szor jobb megoldás mint Fehérváron kb. 58 ember előtt kosarazni (onnantól értelmét veszti az, hogy játékosokat fizetünk, mondván ez egy profi látványsport).

Előzmény: Artúr Doki (340656)
Adam.Clayton 11 órája Creative Commons License 340659

Mondom, ez szerintem csak musor. :)

Előzmény: vampeare (340658)
vampeare 11 órája Creative Commons License 340658

nincs egyetlen olyan csarnok se BP-n, amelyiknek lenne A-csoportos licensze

 

persze azt nem vágom, h miért, egyrészt női meccset játszanak 4-5 csarnokban, ami persze nem jelent semmit, ott az ex-Sportmax2, ott a Sportmax1, ami még 11ker is, a körcsarnok is jobb a semminél, mint már említették, aztán persze ott az Aréna, oda csak elfér minden néző :D

 

szóval furcsa, hogy minden csarnokkal van gebasz

Előzmény: Adam.Clayton (340657)
Adam.Clayton 11 órája Creative Commons License 340657

Elsore en is kiakadtam ezen, nde aztan megfejtettuk h sanszos hogy ez csak cicaharc kifele:) rengeteg alkalmas helyszin van bp-en, en spec volt a sportmaxnak (jelenleg momsport) orulnek, de fehervarra tuti nek viszik. En arra tippelek h marad a gabanyi :)

 

Előzmény: Demetrius#8 (340653)
Artúr Doki 12 órája Creative Commons License 340656

Azért az szégyen kategória,hogy Fővárosunkban nincs egyetlen szóba jöhető helyszín sem...

Egy uszkve 2millás városban.

Nonszensz.

Előzmény: Demetrius#8 (340653)
Gábor2 17 órája Creative Commons License 340655

A sportmax csarnok is volt hogy megfelelt helyszínnek...

Előzmény: Demetrius#8 (340653)
albamama 17 órája Creative Commons License 340654

Én Csirke Ferire tenném a voksomat, és nem egy évre, hanem hosszú távra.

A segítőit meg ő kiválasztaná.

Demetrius#8 18 órája Creative Commons License 340653

Most olvasom, hogy a Gabányi méretei miatt nem játszhat otthon a MAFC, lehet, hogy jönnek Fehérvárra. Ez az egész annyira jól jellemzi a magyar kosárlabdát. Mindenki sírt, hogy mennyire kéne egy pesti csapat a bajnokságba (és tényleg). Erre most egy csapat feljut nagy nehezen, félig-meddig bürokratikus úton, akit nem engednek otthon játszani. Fehérváron népszerű a kosárlabda, játszhat itt a MAFC, lenne 3-400 néző talán, de sok értelme így nincs. Nem lehet Pesten találni egy normális csarnokot? Pár éve volt róla szó, hogy a szövetség rendezvényeit a Körcsarnokban lehet tartani. Talán 2011-ben volt is ott egy Alba-Olaj szuperkupa. Most azzal mi van? Nem hiszem, hogy csak a XI. kerületben lehet gondolkodni.

lenszblenksz 20 órája Creative Commons License 340652

Nemrég volt másodhegedűs a montenegrói csapatnál talán..?!

 

Petinek mikor lesz padja megint?

Előzmény: pependre (340651)
pependre 20 órája Creative Commons License 340651

Nem hiszem, hogy meghívná. S nem azért, mert nincsenek jóban, ez nem függ össze azzal.

Sztojan szerintem nem vállalna el másodhegedűs szerepet.

Előzmény: lenszblenksz (340650)
lenszblenksz 21 órája Creative Commons License 340650

Én tisztelem, becsülöm Pórt, az egyik, ha nem a legjobb edző a korosztályában. 

De:

ha ő lenne, meghívná ivko barátját a stábba ( értsd: mi lenne a komoly különbség)

sajnos kezd kínosra nyúlni az az idő, amit csapat nélkül tölt.

 

szerintem egy fiatal külföldi, magyarokkal a stábban, jó kis megoldás lenne.

Előzmény: pependre (340649)
pependre 21 órája Creative Commons License 340649

Apró kiegészítés: szerintem Ivkovics első kapitánysága azért nem volt olyan szar. Ő akkor vette át a csapatot, amikor a kiesés ellen meccseltünk előbb csoportban, majd a tán kint Spanyolországban az EB előtti kis minitornán, s ott a svédeket és a cseheket verve maradtunk bent (lehet, hogy rosszul emlékszem, akkor elnézést). Egy viszont biztos, Pór még soha nem volt kapitány...

Előzmény: vampeare (340647)
nisavic 23 órája Creative Commons License 340648

Az a baj, hogy Mészárosról és Ivkovicsról kell beszélnünk. Meg bocsásson meg érte az érintett: Patonayról.

Hol az új hullám? Ahogy nincs játékosokban új hullám, úgy edzőkben sem. Ha több összetartást, összefogást akarunk annak érdekében, hogy kijussunk végre valahára az EB-re (meddig kell létszámot bővíteni, hogy ez sikerüljön?), akkor a honosítgatást be kell fejezni (válogatott érdekében történjen 3 db ilyen és kész), ne legyen légiós korlátozás, ezáltal álljanak be a magyar játékosok árai piaci szintre, ne tartsa a torz rendszer mesterségesen magasan, legyen transzparens az ügynöki rendszer, és erőszakkal kényszerítsék a klubokat up. nevelésre, és induljon végre edzőképzés, normális. Az integráló szövetségi kapitány pedig kívülről jöjjön (igen, külföldi és nem a mi bajnokságunkból), ne a mutyi legmélyéről, tehát ilyen értelemben Ivkovics messze a legrosszabb választás (elismerve diktatúrájának egy-egy pozitív elemét és motivációs képességét, minden mást pedig elutasítva)...

Előzmény: vampeare (340647)
vampeare 1 napja Creative Commons License 340647

javíts ki, ha tévedek, de Ivkovics harmadik nekifutása volt ez az idei, és az előző kettő mindegyikét csalódást keltő eredménnyel zártuk. ahogy persze Rátgéberrel, Dzuniccsal, Pórral; mindenkivel. szóval azért engedtessék meg, ha valaki nem térdepel előtte és hajlong a mindent felülmúló nagysága előtt.

 

két másik gondolatot még ehhez hozzátennék, csak úgy:

1) ez gonosz és nem is nagyon releváns, de szakvezetőként a nevezett személynek van egy db kupagyőzelme, egy bajnoki ezüstje, meg bronza mindkettőből 1-2, nem lényeg. a lényeg, hogy 10 éve kb. minden egyes évben a közepes erősségű csapatból kihoz vagy egy közepes, vagy erőn felüli, de amúgy összességében nem nagy eredményt. most is hasonló történt.

2) ahogy albamama is volt olyan kedves belinkelni, 45 éve egyetlen egyszer jártunk Európa-bajnokságon. annak a csapatnak a szövetségi kapitánya az a Mészáros Lajos volt, akinek a szakmai hozzáértését a fórumon egy emberként szólja le mindenki kivétel nélkül, pedig ha valaki, hát ő az, aki kijuttatta a csapatot (mellékvágány: ott beesett Halm triplája, ami akár most is beeshetett volna, és kint vagyunk, tisztán szerencse kérdése volt ott és itt is). az eredményt elismerni, és kritikát megfogalmazni, az nem zárja ki egymást.

Előzmény: Csak_egy_szurker (340624)
nisavic 1 napja Creative Commons License 340646

...kivétel a kivételnek... szóval így is érthető...

Előzmény: nisavic (340645)
nisavic 1 napja Creative Commons License 340645

Nem mintha mentség lenne, de 10 év a magyar kosárlabdából is kimaradt, kivétel néhány véletlen (?) kivételnek...

Előzmény: mögb (340644)
mögb 1 napja Creative Commons License 340644

2

 

Sajnos kb 10 év kimaradt a körmendi utánpótlásból. Hogy ez ki(k) miatt és miért, az egy másik történet....

Előzmény: A Sporttárs (340643)
A Sporttárs 1 napja Creative Commons License 340643

Ebben mennyi a híres körmendi utánpótlásból? Egy?

Előzmény: mögb (340641)
mögb 1 napja Creative Commons License 340642

Kimaradt Török Rolland

Előzmény: mögb (340641)
mögb 1 napja Creative Commons License 340641

Ferencz, Tóth N., Sonyák, Sömenek, Govens (valószínűleg csúnya szemsérülést szenvedett), Bell-Holter, Popadics (honosított), Kolarics (Honosított),

 

próbálkozik: Latinovic (még nincs magyar papírja, de lehet neki), Baczó Balázs és Kacanski (Körmendtől függetlenül van magyar állampolgárságuk)

Előzmény: nisavic (340637)