Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

realfan 1 órája Creative Commons License 341962

"Az főleg edzői kérdés, hogy nem engedik hármast dobingálni, meg eszetlenül játszani."

 

Nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, ha minden mentális hibát elintézünk azzal, hogy edzői kérdés. Nem az. Már sokadik csapata, ahonnan ki fogják vágni - nem hinném, hogy minden állomáshelyén alulkvalifikált edzői lettek volna, akik nem tudták megfelelően használni.

 

Van egy jó fizikuma, atletikus, ezekkel a képességekkel valamelyik egyéni sportágat kellett volna választania (még akkor is, ha meg tudja fogni a labdát), mert csapatsportágban ennél feljebbi szintre nem kerülhet.

Egyértelműen ki kell tenni. Közben naivan reménykedem, hogy még néhány évtized és tényleg eljutunk oda, hogy nem feltétlenül jó játékos (vagy még inkább: a csapat számára hasznos) az, aki alkalomadtán beveri a húsz pontot.

Előzmény: kendeffy (341956)
Junkyard_Dog 3 órája Creative Commons License 341961

Ja az ncaa teljesen jogos, azt tudom, hogy a spursnél még tavaly is megnézték summer league-ben, Gran canarián is voltak tetszetős mutatói, de valószínűleg az agyi problémák miatt nem tudott még csak rövid ideig sem stabil jó játékot hozni. anno a projectspurs-ön és a 48minutesofhellen is igen kecsegtetően írtak róla, aztán ez lett...

Előzmény: Willie_3 (341960)
Willie_3 3 órája Creative Commons License 341960

Richards soha nem jatszott az NCAA-ben. A NBA draftra is nemzetkozi jatekoskent kerult, ugyanugy mint Hanga (es ugyanugy a Spurs draftolta a masodik korben csak egy evvel korabban). Az vele a baj, hogy sokat volt videken es ezert nem fejlodott ki az agya... gyakorlatilag mar 16 eves kora ota nem jatszott tobb mint egy evet egy klubban. Pedig a lehetosegei megvoltak, de nem elt veluk, ezert mar komolyabb csapatok nem szamolnak vele... lassan mar a komolytalanok sem mert mar az osztrakok is elzavartak...

Előzmény: Junkyard_Dog (341957)
kendeffy 3 órája Creative Commons License 341959

Ez simán igaz lehet. Viszont ez sajnos sokat elmond a magyar férfi kosárlabda mai állapotáról. Azért remélem, hogy javul valamennyire.

Előzmény: Artúr Doki (341958)
Artúr Doki 3 órája Creative Commons License 341958

Akkor most ki kell,hogy mondjam.

Tóth Norbi szerintem az utóbbi idők egyik leginkább túlértékelt játékosa.

Soha nem becsültem túlzottan sokra a játékát,amúgy nincs semmilyen ellenszenv,meg fóbia.

ennyi.

 

Előzmény: kendeffy (341956)
Junkyard_Dog 4 órája Creative Commons License 341957

Richards elég komoly karrier elé nézett, az NCAA-ben és utána nagyon jókat írtak róla, nyilván nem véletlenül játszik most is Magyarországon, valami oka lehet, hogy nem tudta/tudja befutni a várt karriert.

Igazából nem varrnám egyértelműen a nyakába a magasembereink összjátékát, nyilván voltak hibák is, de az már tavalyelőtt is látszott, hogy Spica és Hendlein nagyon érzik egymást a pályán, és idén is az első meccsen már látszott, hogy komoly az összjátékuk. Azóta jókorát javult Hendlein játéka is. Azt mondom, hogy a külső szemlélő számára is tetszetős olykor a játékuk egymás között.

 

Richardsnál ettől függetlenül szombaton nagyon gyógyszerelgurulós nap volt, tényleg ész nélkül elszórt mindent. Lemon extra volt, idén láttam többször is, abban tökéletesen egyetértek, hogy labdaéhes, és ha lenne egy klasszikus irányító attól nem biztos, hogy jobban ki lenne használva, sőt valóban gyengülhetne. Nem gondolom ezt problémának 1-es poszton se, amit ő nyújt, a többiekkel viszont gebasz van. Richardsot én tuti nem küldeném el, de a Popadics, Kolarics duó igen halvány, persze ők honosítottak, így mozdíthatóságuk már kérdéses, hiszen magyar kellene helyettük. Ugyanakkor Tóth Norbi teljes off szezonja felfoghatatlan számomra.

Előzmény: peli_w (341954)
kendeffy 6 órája Creative Commons License 341956

Külföldre szakadt "levelező szurkolóként" én is először láttam az MTE-t élőben szombaton. Alapvetően egyetértek azzal amit írtál. De hozzá tenném, hogy Richards-nak ez volt messze a legrosszabb meccse, előtte 20 pontot átlagolt. Az főleg edzői kérdés, hogy nem engedik hármast dobingálni, meg eszetlenül játszani. Nekem még az is feltűnt, hogy alig vagy nem játszunk 2-2-t, és alig vannak elzárásaink. A mai kosárlabdában szinte minden játék egy magas 2-2-vel indul. Nálunk meg Lemon pattogtatja a labdát aztán 20 másodpercnél betör és vagy megoldja, vagy nem. Lemon különben magyar szinten zseni, olyan induló sebessége van ami nálunk ritkán látható. Mondjuk nem klasszikus irányító. Múlthéten a Tartu és a Kaposvár is körbe passzolt minket jó zárások után, és utána a szabad helyzeteket bedobták. Hendlein és Spica valóban jól passzolt egymással, mondjuk ehhez az is kellett, hogy mi meg fogalmatlanul védekeztünk. Perica lehet, hogy doktor kosárlabda-elméletből, de a 2-2-es játékok elméleténél hiányzott, mind a védekezés, mind a támadás szemináriumon. Nem látom, hogy mit akar játszatni a csapattal.

 

Tóth Norbit nem értem, hogy máshol hogy lehetett vezér. Lassú, körülményes és nem tudja sem Hendlein-t, sem Spicát védekezésben megtartani. A második félidőben azért oda tette magát, még így is jobb körmendi meccsei volt a tegnapi. Fepu a dobóhelyzet hiányában erőlteti a hármast, ebből meg szar dobószázalék lesz. Betörni nem mer. Török Rolli hozza a karcos-akaros játékát, de igazából idén csak a Tirgu Jiu ellen volt kiemelkedő. Szombaton nem rajta múlt. Amikor -20-ról visszajöttünk, nagy szerepe volt benne. Popadics jó mezőnycserének. Govens, főleg a sérülése óta értékelhetetlen, azonnal cserélni. Kolaricstól sokat nem lehetett várni, de azt hozza amit vártunk. Lelkesen védekezik, ennyi. Csapategység az nincs. A sorozatos vereségek miatt az önbizalom is fogy.

Előzmény: peli_w (341954)
peli_w 21 órája Creative Commons License 341955

Ja igen: Putesz végignézte az ifi meccset, tehát valamennyire még érdekli a körmendi jövő, felnőtt meccsre már nem maradt. (Vagy csak szemezget a jövő reménységeiből az aktuális csapatának, ki tudja).

peli_w 21 órája Creative Commons License 341954

Ha már végre egy Körmend meccset nem csak  ustream-en vagy youtube-on, hanem a helyszínen sikerült megnéznem, írok pár pontot, amit a legfontosabbnak érzek.

 

Richards: kezdetnek annyi, hogy ő egy magyar szinten viszonylag képzett játékos, aki háttal a palánknak is tud dolgozni (de kurvára nem szeret), dobni is tud, valamint inkább 4-es, mint 5-ös. A képességei alapján a jobb palánk alatti emberek között a helye Mo-n. De:

Amit tegnap produkált, akkora ámokfutást régen láttam magyar meccsen. Ha megkapta a labdát, onnantól az tovább már nem ment. Dobott mindent: triplát, 4 méteres fade-awayt emberről; palánk alól mikor éppen duplázva volt és közben Fepu ÉS Popadics is kérte üres triplára Richards oldalán (tehát mindkét passz sáv szabad volt). Folyamatosan rossz döntéseket hozott, ha ő nincs, szerintem nyerünk, minden más ellenére.

 

 

Védekezésben abszolut nem tette oda magát, az első félidőben 14-16 pont jött róla. A kaposvári magasok összjátéka egyébként élményszámba ment, magas-magas passzból ritkán látni ennyit (felkészül: Noah-Gasol), ezt kaposváriak jobban meg tudnánk mondani mennyire rendszeres, vagy mennyire írható inkább Richards számlájára.

 

Nem véletlen, hogy előző csapatától is jó számai (és képességei) ellenére elzavarták. Ez az ember azt hozza, ami Kobe Bryant 36 évesen: dob mindent játéktól, többiektől függetlenül és nem védekezik. Csak Kobe egy 5-szörös NBA bajnok legenda, ő meg éppen nem az.

 

Lemon: gyűrűig úgy megy, mint Körmend mezben kevesen valaha, az ütközéseket is kurva jól veszi fel a palánk alatt, kreatív, első lépése kegyetlen. Én őt több évig is elnézném Körmend mezben, ha 70% körül büntetőzne, halálos lenne. A távoli dobása kicsit esetleges, nem túl kimunkált, de tegnap még az is működött. Igazából az látszik, hogy vagy gyorsaságból/eurosteppel/elzárásból megoldja vagy Feput kereste, más nem nagyon volt a repertoárban, tehát ő azért nem vérbeli irányító. Viszont kegyetlen labdaigényes, off-the-ball ő nem működik, így kevésbé érvényesülne egy vérbeli irányító mellett.

 

Fepu: Lemon mellett az egyetlen, akin tegnap azt éreztem, hogy szétharapná a parkettát. Többet mozgott, mint a másik 3 nem labdás játékos a pályán együtt, folyamatosan futott, kereste az elzárásokat, igazából Fepun nem múlott.

 

Amin viszont még múlott, az az edzőnk, 3 nagy hibája is volt:

  1. Richards túl sokáig hagyta a pályán, az első félidőben ölte a játékunkat
  2. 2. negyedben 3 fault bent maradt, miközben 16-tal elhúzott a Kaposvár. Amikor megy el az ellenfél 6-8 ponttal, akkor érdemes 2-3 támadásban odaverni keményen (ha kivédekezni amúgy nem sikerülne), attól is meg tud akadni a lendület, nincs újabb pontszerzés, törik a játék, ez rengetegszer működik.
  3. Egész pályás letámadásokkal, kurva agresszív védekezéssel, némi szerencsével fordítottunk -20-ról +1-re (Richards és Govens nélkül, beszédes), még volt kb 6 perc, ekkor 2 percre le kellett volna ültetni a 3 kulcsembert + 1 időkéréssel még időt adni pihenésre. A végére már nem volt erejük lépni sem, 20 percet nem lehet végignyomni csere nélkül, letámadásokkal. Ez meg is látszott, viszonylag simán hozta a végjátékot a Kaposvár, pedig a lélektani előny itt volt.

+1: Govens-nek nincs meg a helye, erre sikerült még azzal rátenni, hogy a második félidőt ugyan ő kezdte, de 2 (!) támadás után lecserélte. Így aztán nem is fogja megtalálni, ezzel nehéz mit kezdeni.

 

Tóth Norbiról még annyi, hogy ha Richards folyamatosan rossz döntéseket hozott, akkor ő folyamatosan lassan döntött. Később passzolt, később reagált mint optimális, nb2-es sebesség. Benne ennél több van, nem tudom, ennek mi lehet az oka.

Junkyard_Dog 22 órája Creative Commons License 341953

Pont tőle nem volt ekkora hiba várható :( Bár ahogy nézem amúgy sem lehetett igazán jó meccse.

Thomas viszont extra volt megint, Takács meg az egyetlen kosarát a legjobbkor dobta...

 

Kétszer kap ki így a Pécs egymás után otthon, nagyon durva.

Előzmény: A Sporttárs (341952)
A Sporttárs 22 órája Creative Commons License 341952

Ó, Budimir, megköszönheti neked a Sopron...

A Sporttárs 23 órája Creative Commons License 341951

Egyértelműen tesz rá klubedzőként, mi a válogatott érdeke. A pénzt ezért Kecskemétről kapja. De legalább idén nincsenek "kiscsápát vágyunk, fiátál mágyár tehetségekkel" duma. Légiósokkal és honosítottakkal hasítanak, a magyarok meg gyakorolhatják a padozást.

Előzmény: szavard (341945)
szavard 23 órája Creative Commons License 341950

Hegedüssel együtt kaptak rá összesen 16 percet. Nem tudom, hogy szabadulunk meg tőle. Nézőszám még Zsoldoshoz képest is a fele, de a tulajok isszák minden szavát. 

Előzmény: Artúr Doki (341948)
i perseguitati_ 23 órája Creative Commons License 341949

Egy fokkal jobb (lehet)mint az előző muksók, de "világmegváltó" ő sem lesz. Nekem ő még a Pau-ból ismerős, arról eddig nem tudtam hogy az utóbbi 2 éve ennyire "zaklatott" volt, talán csak ez lehet aggasztó, de amúgy megbízható kellő nemzetközi rutinnal bíró profi.

 

Azt viszont nem teljesen értem, illetve csak sejtéseim vannak a tekintetben, hogy a szolnoki menedzsment, legalább az igazolások tekintetében, miért nem képes az ABA-n túl tekintetni?

Vagy mi szükség volt a Nyerges féle amerikás hülyítésre? Ha azt akarta bebizonyítani hogy mégis kaphat amerikai vízumot, szelfizett volna egyet Szabadság szoborral a háttérben vagy Miamiban két luvnyával a "bícsen" oszt annyi, miért kellett ez így előadni?

Előzmény: Szulita28 (341947)
Artúr Doki 23 órája Creative Commons License 341948

Közte 10 van a vendégeknek,a Falco ismét védekezéssel találta magát szemben...)))

A Kecskemétnél a fiatal magyar tehetségek nem nagyon szórják meg magukat,szerencséjükre van pár jó külföldijük...)))

Előzmény: Tim Duncan (341946)
Szulita28 23 órája Creative Commons License 341947

Mi a véleményed Gipson-rol? Kicsit mintha késve igazoltuk volna le. Emlékszem, a Pau ellen 3 éve nagyon jó híre volt, vajon mit látunk majd belőle?

Előzmény: i perseguitati_ (341941)
Tim Duncan 23 órája Creative Commons License 341946

"Úgy saccra 1865 egyéb esetet lehetne hozni arra hogy valaki 25 éves kora után vált országot és bajnokságot, miért pont ez a Batka jött elő :O ?  :))"

 

Hirtelen ő jutott eszembe, na. ;)

 

------------------

 

Nézi valaki rajtam kívül a Falco-KTE meccset? :) Nem tudom adja-e TV, szerintem nem, én élőképen nézem. Nagyon szoros, kíváncsi vagyok, a végén ki bizonyul majd jobbnak.

Egyébként most játsszák a PVSK-Sopront is, ami szintén nagyon szoros.

szavard 23 órája Creative Commons License 341945

Mivel Wittmann elment, 2 válogatott játékosa van a KTE-nek. Mészáros - szezonban nem játszott, és nagy Pongó most éppen játszatja 10 perceket. Ivkónál lettek válogatottak-a nyáron. Lehet, hogy szarok, csak ezt honnan tudja Ivko, ha 0 perceket játszanak.

Szerintem a legtehetségesebb kis Pongó szintén kispadoztatja.

killpák 23 órája Creative Commons License 341944

de valójában sehova nem küldeném, fasza helyen van...:)

Előzmény: killpák (341943)
killpák 23 órája Creative Commons License 341943

Szerencsére nem vagyok a managere, de én őt Zvezdába küldeném (ők figyuszgatták is) vagy más EL középcsapathoz...

Előzmény: i perseguitati_ (341939)
szavard 23 órája Creative Commons License 341942

Most éppen 5 szerb játszik nálunk. 

i perseguitati_ 24 órája Creative Commons License 341941

Azért vannak meredek párhuzamaid :)) Nem megbántva ezt a derék tót válogatottat, de hogy jön ide hogy ő elment egy lengyel középcsapat cserepadjára? Úgy saccra 1865 egyéb esetet lehetne hozni arra hogy valaki 25 éves kora után vált országot és bajnokságot, miért pont ez a Batka jött elő :O ?  :))

Előzmény: Tim Duncan (341938)
Tim Duncan 24 órája Creative Commons License 341940

Zaragoza? Nem is rossz. A 221 centis magyar válogatott Dobos László játszott abban a csapatban, bár azt nem tudom, mennyire járt sikerrel.

 

Egébkét az orosz meg a török bajnokságot illetően teljes mértékben egyetértek veled.

Előzmény: i perseguitati_ (341939)
i perseguitati_ 24 órája Creative Commons License 341939

Egy Zaragoza, Badalona vagy Sevilla, egy Roma vagy Cantú, egy Limoges , vagy egy Bamberg szintű klub, ahol már lehetne  minimum 20-25 perces ember a rotációban, Oroszország vagy Törökország már veszélyesebb kaland ilyen fiatalon.

Előzmény: killpák (341936)
Tim Duncan 24 órája Creative Commons License 341938

Na jó, igazatok van, a lett meg a lengyel egy kicsit tényleg túlzás volt... De a lényeg, hogy eddigi teljesítménye alapján egy a magyarnál sokkal erősebb ligába való.

Vojvoda jövőre lesz 25 éves, és az egyi kosarasportálon egy véleményező szerint már öreg lenne beállnia légiósnak. Szerintem nincs teljesen elkésve, Michal Batka 27 éves szlovák válogatott center, idén igazolt külföldre, Lengyelországba, és előtte csak a saját bajnokságában játszott.

Junkyard_Dog 24 órája Creative Commons License 341937

Mivel Perlnek egyelőre nem megy a játék ma, így a magyar pontok száma a Falco-Kecskeméten a félidőben 4-2...

killpák 24 órája Creative Commons License 341936

A lett vagy a lengyel bajnokság egyértelműen visszalépés lenne neki az ABA-hoz képest... Egy jó francia v olasz csapat, aki nemzetközi kupában is indul, és a játékperceket is bőven megadja, na az már előrelépés...

Előzmény: Tim Duncan (341934)
Artúr Doki 24 órája Creative Commons License 341935

Remélem a lett és a lengyel bajnokságot viccnek szántad...

Egyébként nyilván olyan csapatot is kell neki majd találni,ahol játszani is fog és nem csak 5-10 perceket...

De hát ez még jelenleg odébb van...bizonyára szerepel a neve sok kívánságlistán,de egy esetleges átigazolás majd csak a szezont követően lesz esedékes.

Előzmény: Tim Duncan (341934)
Tim Duncan 24 órája Creative Commons License 341934

"Drukkolok mindkettőnek, remélem Ádám hosszútávon egészséges tud lenni, Voja pedig fejlődik tovább ( jövőre valahol Európa komoly bajnokságainak egyikében), ez volna jó a válogatottnak."

Én is reménykedem abban, hogy Vojvodának sikerül a közzeljövőben szerencsét próbálnia külföldön. Értelemszerűen egy ilyen játékosnak nem a magyar bajnokság való. Szerintem lett, olasz, francia, lengyel bajnokságokba simán mehetne.

Előzmény: lenszblenksz (341931)
killpák 24 órája Creative Commons License 341933

Tavaszig játszhat Voja az ABA-ban, ami ha kétségtelenül nem is éri el az olasz 1. osztály színvonalát, de valamiben erősebb: mivel kurva sok ott a még ismeretlen tehetség, a legnagyobb merítési lehetőség, azaz a játékosmegfigyelők számára elsőrendű. Itt remélhetőleg a legjobb 8-ba kerülünk (gyengült annyit ez a bajnokság, hogy reménykedhessünk) így a jövő évi EC indulási jog vélelmezhető. Vagyis Vojvodán múlik, hogy olyan szezont produkál, hogy elviszik egy erősebb csapatba, vagy a MB-ban rövid levezetés közben, elkezdi a felkészülést a következő európai szezonjára, ahol remélhetőleg erősebb, jobb képességű légióstársakkal tovább léphet.

Előzmény: i perseguitati_ (341930)