Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 340484

Mondd ezt mondjuk Dávid Kornélnak, vagy Hangának.stb.

Vagy mondjuk Kevin Durant-nek ( esetleg a többi NBA playa-nak) aki épp valamilyen új dobáson dolgozik, vagy a labdavezetését fejleszti, vagy épp izmot pakol magára...

Vagy LeBronnak, aki leadott pár kilót, hogy a 3-as poszton jobban tudja kamatoztatni az adottságokat.

nekik ment/megy ez maguktól is. 

 

nem kellene ezt nálunk se a nulláról kezdeni, ki kell mozdítani a posványból, az érdektelenségből az érintetteket.

Előzmény: Willie_3 (340483)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 340483

Ezt 20-24 eves korban elkezdeni mar keso. Ott mar nem tudod javitani az elemi hibakat.

10-12 eves korban kell ezt elkezdeni, amikor az alapokat lerakjak es csinalni egeszen 20 eves korig. Annak, hogy egy 24-25 eves jatekost meg tudsz tanitani valami olyasmire, amit nem tanult meg addigi palyafutasa soran, eleg kicsi a valoszinusege.

Előzmény: Törölt nick (340482)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 340482

Az utolsó bekezdésben leírod, mi lenne jó, én meg azt írtam le, hogy szerintem hogyan lehetne azt elérni/megcsinálni ....

 

Vedd már észre, a bajnokság mostani rendszerében, a honosítás ilyen mértékű szabályzatlanságával sem a klubok, sem a játékosok nem érdekeltek a magyar 20-24 éves játékosok fejlesztésében.

Ezért kéne erre egy szövetségi erőteljesebb reguláció, vagy pedig egy szövetségi fejlesztő program, hogy legyen backup a válogatott mögött.

 

 

Előzmény: Willie_3 (340481)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 340481

Nemetorszagban van eleg jo focista ahhoz, hogy a 3. vonalba tartozokat nem kell meghivni a valogatottba. Azt el tudom kepzelni, hogy az u20-oknak esetleg tartanak valami osszetartast, hogy megtanuljak a nagyok jatekrendszeret, hogy ha esetleg odakerulnek ne legyen nekik ujdonsag, de ott sem fognak foglalkozni technikai kepzessel...

 

"kell egy játékrendszer. Ehhez kellenek a játékosok"

Ez mukodik a gazdag kluboknal, ahol vagy mar utanpotlas kortol kezdve arra kepzik a tehetsegeket, vagy megveszik azt, aki beleillik a rendszerbe. A szegeny klubok, meg a gyenge eresztesu bajnoksagok valogatottjai, meg kidolgoznak olyan jatekrendszert, ami a legtobbet hozza ki a rendelkezesre allo keretbol. En igazabol azokat tartom jo edzonek, akik ezt meg tudjak valositani.

 

A megoldas az lenne, ha jatszana az Mb1-ben minden poszton 4-5 valogatott szintu jatekos es akkor a mindenkori kapitany kivalaszthana, hogy az o elkepzeleseibe ki es milyen poszton fer bele.

 

Előzmény: Törölt nick (340475)
Demetrius#8 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340480

Az a baj, hogy a szövetség a pénzek bizonyos szintű újraelosztásán túl nem sok mindent tesz, sőt néha bábszerepbe kényszerül. Amíg ez így marad, és nem sikerül odafent globálisan nézni a magyar kosárlabdát, addig aligha lépünk egyről a kettőre. Nem ismerem a vízilabdát annyira, hogy le merjem írni, ott ez biztos így van, de valamit jobban csinálnak (azon kívül, hogy az általuk játszott játékot 4 országban ismerik).

Előzmény: Törölt nick (340478)
Adyno12 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340479

Ehhez az egész képzettség, alapok témához annyit, hogy kell(ene), hogy a játékosok részéről legyen hajlandóság arra, hogy a gyengébb elemeken javítsanak és kell(ene), hogy az edzők többsége (mind) segítse ezt a törekvést. Amíg 1-2 ember szánja erre rá magát mindkét oldalról, addig ne várjunk csodát.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340478

Nyilván nem reális ez a jelen körülmények között, ezért írom, szöv program kéne rá. Felülről szabályzás.

szerintem e nélkül nem lesz sok változás, lehet büntetgetni játékosokat, akkor se.

 

Addig is, respect a játékosoknak, akik tudásuk legjavát adva próbáltak eredményt csinálni, meg a "séf"-nek is, hogy főzött ebből az anyagból valami ehetőt...

Előzmény: egerszegi (340476)
nisavic Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340477

Oké, ennyi!

Előzmény: Artúr Doki (340473)
egerszegi Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340476

A cel jo amit megfogalmazol, a megvalositasa szerintem nem eletszeru ugy ahogy te irod.

 

Nagyon egyszeru, banalis, de felek nalunk megis nagyo nnehez a megoldas.

 

Olyan viszonyban kell lennie a szov kap-nak a klubokkal, hogy tudjon konkret dolgokat kerni konkret jatekosokkal kapcsolatban az edzoktol, es azok azt hajtsak is vegre. Ehhez kell az, hogy legyen egy reszletes, komoly koncepcio, tudja a szk hogy mit ker, es legyen is ertelme.

Vizilabdaban Benedek nyilatkozta egyszer hogy o pl megteszi, ker dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (340475)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340475

Nem, nem ezt mondtam.

ellenben vannak technikai elemek, amit a 3. vonalba tartozó játékosok ott tanultak meg, ez tuti.

 

Én nem mondtam, hogy hetente legyen összetartás. Ha egy szezon alatt van 2-3x1 hét olyanoknak, mint pl Tóth,Ruják,Supola, Perl,Váradi,Juhos,Pongó,stb ... Meg egyéni képzés a hiány posztokon, előrelépés volna.

 

kell egy játékrendszer. Ehhez kellenek a játékosok. Ha a klubok nem fejlesztik őket ( mert engedékeny a rendszer), akkor szövetségi program kéne erre, hogy a válogatott ne ekkora kompromisszumok mentén kelljen játsszon.

ennyi

Előzmény: Willie_3 (340474)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340474

Azert ne probald mar elmagyarazni, hogy a nemeteket a valogatott osszetartasan tanitjak meg focizni. Meg azt se, hogy ott hetente osszetartast tartanak. Azt el tudom kepzelni, hogy ket-harom havonta felmerik, hogy ki mire kepes (mert a nemetek szeretnek mericskelni), de most itt arrol beszelunk, hogy Kellert meg Toth Adamot meg kene tanitani a palanknak hattal dolgozni... ez kb. olyan mintha a fociban a labdalevetelt kene gyakorolni a nemet valogatott edzotaboraba...

Előzmény: Törölt nick (340472)
Artúr Doki Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340473

Azt nem tudom,hogy mi áll Robi munkaköri leírásában,de mivel nem konkrétan a felnőtt csapatnál dolgozik,így szerintem biztosan nincsen benne Ádi és a többi cenya képzése.

Viszont van a mostani csapatban is olyan(nem center)akivel tudtommal dolgozgattak együtt,és ha jól emléxem azért, mert a játékos igényelte.

Valóban nem a legjobb példa volt Gulyást a szorgalom mintaképének beállítani(és tényleg)és nem is akartam,de attól még anno működött a dolog.

Most meg nem.

...és az meg nézőpont kérdése,hogy kinek kéne megtenni az első lépést az ügy érdekében.

Előzmény: nisavic (340458)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340472

Más sportág példája, kosárlabdában ugyanúgy működne.

 

A foci válogatott bővített kerete ( honi bajnokság, u20 feljátszók) összetartást tartanak, specifikus feladatra készítik fel őket technikailag, taktikailag.

Azért kell ez, mert gyenge a merítés.

 

Aztán mikor jönnek a tétmeccsek, és nemzetköziben terhelt, vagy külföldön játszó nem tudja valamiért vállalni, akkor a helyére tudják tenni azt, nagyobb kompromisszum nélkül, akit az évközi összetartáson felkészítettek. 

 

Mielőtt Pintérre asszociálnál( aki hasonlót csinál ..) Jogi Löw csinálta ezt a hyper edzőközpontban, a fizakális, és technikai képességeket grammra, centire, posztra kímérve.

Nem is volt gondjuk.

 

nyílván nem Bádernek van erre szüksége, de ha ilyen gyenge a merítés, a válogatott szakmai stábjának kutya közelessége lenne dolgozni azon, hogy ha Báder nem jön, legyen alternatívája.

persze amikor júniusban elkezded a válogatást, aztán rájössz, a meghatározó játékosok nem jönnek, akkor már késő, az 1 hónapos felkészülés alatt ezt nem

oldod meg...

 

ezért kéne tudatosság a szövetség/szakmai stáb részéről. Szerintem

 

a honosítgatást meg be kéne fejezni, mert nagyon rossz dolog, hogy engedve van: ezáltal könnyebb/gyorsabb/rövidtávon eredményes egy a részfeladatra alkalmas játékost honosítani a kluboknak, mint a 20-24 évest képezni .... 

Előzmény: Willie_3 (340469)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340471

"Szerintem meg nem példanélküli,"

 

Akkor biztosan tudsz ra peldat is hozni...

Előzmény: Törölt nick (340470)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340470

Szerintem meg nem példanélküli, hogy a (európai szinten) silány bajnokságból időről időre kiveszik a válogatott játékosokat, és a konkrét feladatra technikailag, és taktikailag is képzik. Kvázi az u-s csapatok munkájának folytatásaként.

 

A válogatottnál jó esetben csak be kéne hívni az adott feladatra alkalmas játékost. DE Magyarországon évek óta nem ez van, hanem azt hívják be, aki vállalja, és ahelyett, hogy a hiányosságokon erőteljesen dolgoznának, a taktikát finomítják rá. 

Ez is jobb, mint a semmi, meg lehet hivatkozni is a keret erejére... Csak nem leszünk előrébb.

 

Számomra enyhén ellentmondásos egy ingerszegény bajnokságot fenntartani ( mert a 3 légiós miatt a magyar közepes játékos is szerződést kap, nem kell küzdeni), majd a kluboktól elvárni a nevelést, akiknek szövetségileg meg van engedve, hogy honosítás útján akár 6 külföldit is alkamazzanak, vagy a top csapat kikölcsönzéseiből éljenek. 

Majd homokba dugva a fejet, ugyanez a szövetség nem követeli meg a fentiek korrekcióját célzó szakmai munkát a válogatott szakvezetésétől se...

Előzmény: Willie_3 (340464)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340469

Megint osszekeversz ket dolgot.

a ket hetes gondolatot arra irtam, hogy pl. Kellerbol, aki ahhoz van szokva, hogy lenduletbol erkezik es az erejet + a rugalmassagat hasznalva bebrutalizalja a labdata gyurube (orulok, hogy most mar sima ziccert is megtanult dobni), nem csinalsz ket het alatt Abeljanovot, vagy Ivkovicst, akik hatal a gyurunek bekertek a labdat, es vagy dobtak egy horgot egy leutes utan, vagy ugy beforgattak ket-harom leutessel az emberuket, hogy az meg az oltozoben is a labdat kereste. Ahhoz, hogy ezeket a mozgasokat meccshelyzetben magabiztosan vegre tudd hajtani, hosszu evek gyakorlasa szukseges.

A masik dolog arra vonatkozott, hogy a mindenki altal ismert elemekbol osszerakott taktikat nem egy nagy ordongosseg begyakoroltatni (mar ha a jatekosok keszseg szinten tudjak ezeket az elemeket).

 

"Olyan nincs, hogy kihagyjuk a pozíciós centerjátékot, mert Báder hiányában "alkalmatlanok vagyunk rá" "

 

Pedig van. Ezt ugy hivjak, hogy a kerethez szabjak a taktikat. He egyszeruen nincs olyan jatekosod, aki kepes megvalositani az adott feladatot, akkor azt nem bizhatod ra olyanra, akit ket het alatt akarsz megtanitani a jatek alapjaira. vagy az jobb lett volna, ha Keller dobalja a teglakat horogbol, vagy sorra adja el a labdakat, mert nincs ahhoz szokva, hogy hattal a dolgozzon a palanknak.

 

Egyebkent ez az, amiben a delszlavok sokkal jobbak nalunk. Ott ugyanis nagyon sokaig nincsenek poziciok. Mindenki jatszik mindent az eppen aktualis jatekhelyzettol fuggoen.

Előzmény: albamama (340468)
albamama Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340468

Nem akarom nagyon elnyújtani ezt a vitát, meg aztán montipájton sommásan el is döntötte, hogy igazad van - muhaha, de azért még pár gondolat:

Először is egyszer azt írod  "valakinek megtanitunk valamit es ket het mulva azt mar tetmeccsen alkalmazza is, azert ez egy joval hosszabb folyamat"  utána meg   "ezeket nem olyan baromi bonyolult kitalalni es begyakorolni".

Te arról írsz, hogy mi lenne az ideális, én meg a valóságról, amit az utóbbi meccseken tapasztalok. 

Nincs olyan játékos, aki mindent tud, ne lehetne fejleszteni - még Löbron Dzsémsz se. Másrészt meg, hogy a saját klubjában mit és hogyan játszik a megszokott társaival az egy dolog, az meg egy másik, hogy a válogatottban mit, hogyan kéne új társakkal, az egy másik.

Nézzük például Kellert: lehet, hogy az Olajban nem kell klasszikus ötös, sarkazós centert játszania (az albánan se kellett), de a válogatottban jól jönne, ha jobban értene ehhez. Olyan nincs, hogy kihagyjuk a pozíciós centerjátékot, mert Báder hiányában "alkalmatlanok vagyunk rá" - ha ezt leveszi az ellenfél, röhögve kihúzódik a védekezésével, és tényleg csak a bravúrkosarak maradnak. Nem a gombhoz vesszük a kabátot, hanem fordítva. Ha ezek a centereink, akkor nekik kell megtanítani. (Amúgy Kellernél nagy fejlődés, hogy rájött, a pincérből bedobott ziccer is ugyanúgy kettőt ér, mint az áliup zsákolás.)

Az irányító azért nem tudja felhozni, mert nem kap egy elzárást a félpályánál, és ha kap, akkor nem a centertől, akiről egy lassúbb ember fog ráváltani, hanem egy mezőnyembertől, akinek az embere ugyanolyan gyors, vagyis szinte semmi előny nem származott a zárásból.

Tehát, hogy működjenek azok a támadások és védekezések, nem elegek az ifiben felszedett  - hiányos rutinok, ezeket az aktuális keretnek tanítgatni, begyakoroltatni kell.

Az elején le lettem hurrogva, miért kritizálok, hiszen jönnek az eredmények, de már akkor látszott, nagyobb volt a szerencsefaktor, mint a tudás. 

Sokak hurráoptimizmusa odáig terjedt, hogy majd Grúziában is nyerni fogunk. 1 %-ot nem adtam volna rá, csak nem akartam írni, mert megesztek. Nem tudtam elképzelni, hogy a grúz edző olyan hülye legyen, hogy langyos zónával asszisztáljon a tripláinkhoz, mint Kecskeméten. Nem is tette, a végeredmény  - 20. 

1-2 meccset be lehet mákolni figurák nélkül, sőt most majdnem elég is lett, de szerintem kurva nagyot égünk, ha ilyen játékunk lesz(lenne) egy EB-n.

Szóval nem mindig a kifogásokat kéne keresni, hogy a fél válogatott hiányzik, meg nincs igazi pozíciós center, hanem azzal főzni, ami van, és a megoldani a feladatot. Persze a lemondások, és hogy miért ez a keret, az is egy külön fejezet, de erről már sokat polemizáltunk. És végül mennyire hiteles az a kapitány, aki kritizálja a válogatottak játékidejét, majd öt -iccsel kezdi meg a bajnokságot.

Előzmény: Willie_3 (340466)
montipájton Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340467

Igazad van.

Előzmény: Willie_3 (340465)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340466

Papi, meg egyszer: en nem azt mondtam, hogy ezekre nincs szukseg, hanem azt, hogy ezek messze nem olyan bonyolult dolgok, mint, amilyennek te megprobalod oket eladni. Ezek mindegyike olyan alapveto dolgokbol van osszerakva, amiket minden kosarasnak, aki mar kinott az u16-bol ismernie kell. Nincs az a vedekezesi szisztema, amit egy normalisan felkeszitett kosarasnak ne lehetne fel ora alatt megtanitani es 2-3 edzes alatt csapatszinten begyakoroltatni.

Előzmény: albamama (340461)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340465

Papi, en nem azt mondtam, hogy nem kellenek a figurak, hanem azt, hogy ezeket nem olyan baromi bonyolult kitalalni es begyakorolni, ha van hozza megfelelo ember. Meg azt, hogy az alapjan, amit lattam, johetett volna Phil Jackson is a figuraival, ha az iranyitonak problema a labdaval 9 meternel kozelebb kerulni a gyuruhoz, vagy ha nincsenek meg a normalis elzarasok, amikbol ures helyzet van. Akkor bizony utolso masodperces bravurkosarak kellenek. 

 

A pozicios centerjatekot gondolom azert nem eroltettek, mert egyik centerunk sem alkalmas arra, hogy ezen a szinten felvegye a versenyt az ellenfelek magas embereivel. Ahogy elneztem (mondjuk egyedul a csehek elleni meccs utolso 25 percet lattam) arra epult a taktika, hogy a centerek lenduletbol erkeznek a kortebol a palank ala es a kapott labdabol ziccert dobnak. Meg arra, hogy Vojvodarol probaltak leszakitani az embert, hogy vagy dobohelyzete legyen vagy lepeselonye a betoreshez. Itt megjegyzem, hogy a csehek elleni meccsen volt 2-3 olyan szitu, amikor Vojvodanak mgvolt a lepeselonye megsem vallalta el a betorest, helyette megallt csinalt egy dobocselt, amire persze a vedoje nem ugrott el, es ott el is halt az akcionk... Szoval a tamadasban kosarlabda 80%-ban az aprosagokon dol el. Pl. rendesen meg tudod-e adni a blokkot, hogy felakadjon az embered, at tudod-e ugy venni a labdat, hogy azzal rogton golveszlyt teremts, eleg gyors-e az elso lepesed, hogy azzal megverd az embered, tudsz-e ugy passzolni, hogy a tarsadnak ne kelljen folosleges mozdulatokat tenni azert, hogy a labdat elkapja.  Ezeket mar nem fogod senkinek megtanitani a valogatott osszetartason

 

Hozod itt peldakent a gruzok vedekezeset. Szerinted ezt heti egyszeri osszetartason tanitottak meg nekik? Francot, az edzo megmondta a meccs elotti edzesen, hogy ti negyen verszivo modjara embert fogtok, te meg Pacsulia fiam beallsz a gyuru ala es leburazol mindenkit, aki arra jar. Ez kb. ket perc. Innentol kezdve mar tudtak a dolgukat.

 

Abban egyetertunk, hogy van meg hely a fejlodesre, viszont ennek a fejlodesnek a helye nem a valogatott, hanem a klub kell, hogy legye, de leginkabb az utanpotlas, ahol az alapdolgokat (meg a munka szeretetet) belesulykoljak a fiatalokba.

Előzmény: albamama (340457)
Willie_3 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340464

Te most ket kulonbozo dolgot mosol ossze. Teljesen nyilvanvalo, hogy egy jatekosnak folyamatosan fejlesztenie kell magat ,de ennek a helye nem a valogatott edzotabor. Az, hogy ki hol milyen poszton jatszik az teljesen irrelevans. A valogatott nem elitkepo akademia. Akik odajutnak, azok az elit. Arrol nem is beszelve, hogy arra nem lehet taktikat alapozni, hogy valakinek megtanitunk valamit es ket het mulva azt mar tetmeccsen alkalmazza is, azert ez egy joval hosszabb folyamat. 

 

Előzmény: Törölt nick (340454)
nisavic Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340463

Hajrá magyar kosárlabda. Nincs gond, mindenhol ez a trend, csak Ivkovicsnak új kampányszöveget kell kitalálnia...

Előzmény: nbabasket (340462)
nbabasket Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340462

Rakic, Djerasimovic, Jovanovic?, Ivosev, Barovic kezdő nem lesz rossz Kecskeméten. A pad se lesz rossz: Karahodzic, Kovács P, Pongó testvérek, Mészáros, Kuntic, Hegedűs. 

Egy bajnoki vagy kupadöntőben Ivko mire fog tartalékolni a Szolnok ellen? :) /elődöntőben nyilván a harmadik helyért menő meccsre/

 

 

albamama Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340461

1-2 meccset meg lehet nyerni hármasokkal, 1-2 meccset meg lehet nyerni letámadással ala Frade - és így tovább.

De ha egy csapatnak többféle működőképes játéka van - amit már nevezhetünk akár játékrendszernek -, akkor az hatékony is lehet, és szerintem lesz is.

Védekezésnél hasonló a helyzet, hiába írja Willi, hogy zóna meg emberfogás, ha ilyen szintig foglalkozunk vele, az kevés. Többféle zóna van, a zónát és az emberfogást lehet kombinálni, ott van a letámadás - félpályás, egészpályás  stb.

Támad az ellen, mi ahhoz igazítjuk a védekezésünket, ha működik, valószínűleg változtatni fognak, erre ismét reagálni kell.

Ha mi támadunk, pont fordítva, amennyiben hatékonyan védekeznek, máshogy kell támadni.

És akkor még az is ott van, hogy más a helyzet, mikor itthon játszunk, és más, mikor idegenben.

Előzmény: A Sporttárs (340459)
mögb Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340460

nekem az az érdekesség tűnt fel, hogy a Vojvoda, Wittman, Thomas trió a csapat 58 rádobásából 40et vállalt....

Előzmény: albamama (340457)
A Sporttárs Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340459

Nem tudom, hány Kecskemét-meccset láttál az elmúlt időszakban, de gyakorlatilag semmi másból nem állt a támadójátékuk (jó, ez nyilván túlzás, de nem nagyon), mint a triplák olykor agyatlan dobálásából, főleg Wittmannál. Na most, amik ők a magyar mezőnyben, az a jelenlegi válogatott a nemzetköziben: ha a dobálózás bejön, a küzdőszellem megfelelő és elég szarok az ellenfelek, el lehet érni jobb eredményt. 

Előzmény: albamama (340457)
nisavic Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340458

Távol álljon tőlem, hogy Tóth Ádámot védjem, még ha földim is - de azért szorgalomban felhozni Gulyás Róbertet mintapéldaként azért erős. Speciel Ádám szorgalmával van szerintem a legkevesebb gond.

Egyébként nem hiszem, hogy Ádámnak választása lenne: ha előbbi felajánlaná segítségét, vagy feladata lenne, hogy segítsen, akkor nem hiszem, hogy nem-et lehetne mondani...

Előzmény: Artúr Doki (340455)
albamama Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340457

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.gameID_9318-E-10-5.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9318.teamID_.html

 

Például azért kellenének figurák, mert ha megnézed a legutóbbi meccs boxszkóréját, akkor láthatod, hogy a grúzoknak HAZAI pályán 16 hármaskísérlete volt, nekünk meg 25!!!  - idegenben, olyan pályán, ahol most játszottunk először, 8000 ellenszurkoló előtt. Ki is hagytunk a 25-ből 18-at - többet, mint amennyit ők ráemeltek. Persze ha nincs centerjátékunk, nincsenek pl. üres elzárások, nincsenek figurák - akkor marad a dobálózás. Azért abban egyetértünk ugye, hogy nem mindegy, hogy egy megjáratott labdát elzárás után szinte védő nélkül dobsz el, vagy uccsó mp-ben kényszerből? A grúzok tanultak az itteni vereségből - négyen pióca módra embert fogtak, Pacsúlia meg szépen beállt a gyűrű alá egyedül zónázni. (Pontosan azt csinálták, amit Fradétől is vártam volna az albánál - ehelyett Somogyit mindig kivitte az embere a hármasvonalhoz - kaptuk is a betöréseket.)

Én azt látom, hogy a cseheknél, grúzoknál is éppen olyan fehér emberek vannak, egyszerre öten a pályán, mint nálunk. Valamit mégis jobban csinálnak. Senki se születik NBA, v. Euroliga játékosnak, de mint láttuk nekik nem derogál a válogatottban játszani.

Novicki számtalanszor megcsinálta, hogy teljes NBA szezon után ment válogatott meccseket játszani.

Szóval csűrhetjük-csavarhatjuk ezt a témát, megfelelő módszerekkel, reformokkal lehetne fejlődni.

Előzmény: Willie_3 (340445)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340456

Lásd 2. bekezdés

 

 

Előzmény: Artúr Doki (340455)
Artúr Doki Creative Commons License 2014.08.25 0 0 340455

Magyar viszonyokról csak annyit,hogy Tóth évek óta Pakson pattogtat,ahol egy Gulyás Robi(Európa válogatott,stb-stb) volt az elődje...esetleg lehetne mit tanulni Robitól.

Mert annak idején Robinak nem derogált ellesni ezt-azt Morgen Fricitől és Arunas Visockastól,plusz különedzések alkalmával is...

A mostani esetben az együttműködés még várat magára....

Előzmény: Törölt nick (340448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!