Van előfizetésed? Ha igen, akkor bemásolhatnád ide a teljes szöveget.
Az előfizetés nélküli felvezető alapján szerintem eléggé kibontotta a dolgot.
Nekem ami az Eb-n furcsa volt és abban majdnem teljesen következetesek voltak a játékvezetők, hogy ha a labdás ember akár leindításból, akár simán betörésből a gyűrűre tör és ütközik a gyűrű felé vezető útjába kerülő (vagy már amúgy is ott lévő!) védővel, akkor csak akkor nincs (döntő többségében büntetődobásokat is eredményező) védőfault, ha 1) a védő lábait betonnal beöntötték a pályába és már meg is kötött 2) a támadó arcba könyökli a védőjét.
Ha a védő egyik talpának csak a 95%-a van a parketten az ütközéskor, rendre ment a védőfault. Ez nagyon megmaradt bennem az Eb-ről. Természetesen ahogy az első körmendi felkészülési meccset láttam, meggyőződhettem, hogy ez Magyarországon nem változik és simán támadót fújtak a játékvezetők, amikor a mozgásban lévő védőn kb át akart rohanni a támadó. :)
Azt, hogy melyik hozzáállás a jobb, azt nem is nagyon tudom megítélni, de azt igen, hogy nemzetközi meccseken mindig rosszul jön, ha itthon más a fújás, mint máshol.
Nem kapkodják el. Ezek szerint legjobb esetben jövő hétfőn lesz infó a témában, miközben pénteken kezdődik a bajnokság. Tehát, ha esetleg hétfőn már az élesítést jelentik be és minden funkció működni is fog a felületen, akkor is legjobb esetben lesz 4 (munka)nap összerakni a csapatot. Így azért nehéz sok új embert megnyerni a játéknak, ahhoz érzésem szerint ennél sokkal hosszabb kampány, kedvcsinálás, edukáció kellene. Nem véletlen, hogy a világ legnagyobb Fantasy ligái 3-4 héttel az adott szezon rajtja előtt megnyílnak, legfeljebb menet közben töltik még fel az új igazolásokat a szervezők - amúgy egész szeptemberben 1-2 új érkező volt az NB I-ben, szóval emiatt is nyugodtan elindulhatott volna már hónap elején, és akkor lett volna idő közönséget építeni, minél többekhez eljuttatni a hírt. Bár gondolom az is állhat a kései start hátterében, hogy a fejlesztések csak mostanra álltak össze - de ez így (megint) egy kihagyott lehetőség, és félő, hogy ismét csak annak az alig több mint 1000, a ligát és az MKOSZ híreit amúgy is napi szinten követő embernek a belterjes küzdelme lesz ahelyett, hogy a sportág népszerűsítésének eszközeként használnák. De ne legyen igazam persze.
Az Európa-bajnokság kapcsán többször volt szó a finnekről és kicsit a portugálokról is, hogy mit csinálhatnak jobban.
Elkezdődött időközben a röplabda-világbajnokság. Mi oda 1974 óta nem jutottunk ki. A finneknek is volt egy nagyobb kihagyása 1982 és 2014 között. Most újra ott vannak és tegnap megverték a világranglista-második franciákat, miután az első fordulóban 2-0-ról veszítettek a világranglista-kilencedik argentinok ellen. Minden esélyük megvan a továbbjutásra.
A portugálok harmadik alkalommal szerepelnek világbajnokságon, 1956 és 2002 után. De ha már ott vannak, a csoportban megnyerték a számukra fontos két meccset és ha csak az USA nem adja le ma Kubának (...) a találkozót, akkor ott is lesznek a nyolcaddöntőben.
Szóval miközben a finneket a jégkoronggal, a portugálokat a focival azonosítjuk, szépen a többi csapatsportágban is húznak el mellettünk. Ugye a portugál kézilabdát is megismerhettük már...
Biztos náluk több pénz jut TAO-ból, mást nem tudok elképzelni.
Első ránézésre nem lenne rossz elgondolás a Magyar Kosárlabdázás Napját mindig a férfi bajnoki nyitány előtti hétvégére tenni. Csakhogy a gyakorlatban megint elmennek egymás mellett a célcsoportok, így hiába pörögnek az esemény reklámjai és köteleztek minden csapatot, hogy a maguk oldalain is osszák meg, a felnőtt férfi kosárlabda szekció gyakorlatilag nem fog szerepelni.
A Falco aznap Bl-selejtezőt játszik. A bajnok Olaj Szabadkán lesz. A ZTE családi napot tart és Göcsej-kupát rendez további két magyar csapattal. Alba - ASE Fehérváron.
Így nehéz közel hozni a magyar kosárlabdát az ingyenes, színes programra kilátogató (elvileg az idő is jó lesz), kicsit is érdeklődő emberekhez.
Nagyon király döntő volt a két veretlen csapat csatája. Ritka magas színvonal, NBA-játékosok itt is és ott is. Lüktetett a játék, bármelyik csapat nyerhetett volna. Az európai kosárlabda jó propagandája, ahogy ezt a FIBA különben amerikai speakere is megjegyezte.
Én sajnos nem voltam ott a helyszínen, szar volt a hangulat?
A meccs viszont remek minőséget hozott. A két legjobb csapat jutott a döntőbe, felváltva voltak fölényben, végül 40 perc leteltével épp a németek vezettek, ezért ők a bajnokok.
Így az EB után itt egy lista, hogy miben vagyunk lemaradva a világ élvonalához képest:
Minden.
Nem mondom, hogy nem lett volna helyünk ezen a tornán, a britek vagy éppen az izlandiak helyett, pár éve még a 15. portugálokat is vertük tétmeccsen, de az első 20 nemzet fájóan messze van színvonalban, az első tíz meg fényévekre. Szerb vonal helyett meg jöhet a skandináv modell?
Micsoda egy fos hangulatú EB-döntő ez...Még a törökök közül is csak a jobb módú konzumnézők jutottak be? Vagy csak én szocializálódtam rosszul az athéni görög-szovjet, a zágrábi jugó-görög, meg a müncheni német-orosz döntőkkel?
nem táborokat hasonlítgattam,hanem hangulatokat (bár ez ebből egyenest következik)meg alapélményeket.
hogy mit kapsz egy bérlet áráért ha elmész egy meccsre. És nekem teljesen megéri -pedig nem vagyok hűde módos- a + ~10ezer hogy az legyen az alapélmény ami Körmenden(vagy szolnokon,vagy egerszegen),ahelyett mint az ami szegeden vagy kecskeméten(senkit nem megbántva!!!!!)
a partizános élcelődést nem veszem fel nyugi,értem az iróniádat,de ha szerinted egy hazai meccs ugyanaz debrecenben mint zalaegerszegn,háát akkor tényleg hokizz a bérletárarka…(egyébként meg menj el mindkét helyre és lásd te magad.)
Elnézve, ahogy a törökök oktatják Janniszékat, és hogy ezzel EB-döntőt fognak játszani, elég viccesnek tűnik, hogy még egy éve sincs, hogy azt latolgattuk, megverhetjük-e őket itthon...