Keresés

Részletes keresés

1PároS Creative Commons License 2024.03.23 0 0 4661

Hali!

 

Szerintem te a vasárnapi Disney délutánokon adott Csillagutasok c. sorozatra gondolsz. Elvileg yt-on fent is van.

Előzmény: szerencséslegény (4566)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.07 -2 1 4659

 

User = én

Ez az első része ? Babylon 5 Hd S01/01 Harckészültség

 

 

 

ChatGPT

Igen, ez az első része a Babylon 5 című sorozatnak. "Harckészültség" címmel fut a sorozat első epizódja a 1. évadban. A sorozatot 1994-ben kezdték el sugározni, és a tudásom 2022-ig terjed, így az esetleges újabb fejleményekről vagy kiadásokról nincs információm.

 

 

 

User

Mikor is csinálták a Babylon 5 filmet ?

 

 

 

 

ChatGPT

A "Babylon 5" egy televíziós sci-fi sorozat, amelyet J. Michael Straczynski készített. A sorozat eredeti epizódjainak forgatása 1993 és 1998 között történt. Az első epizód bemutatása 1994 januárjában történt, és a sorozat összesen öt évadot tartalmazott. A sorozatban valószínűleg gondolhatott olyan televíziós filmekre vagy különleges epizódokra, amelyeket a sorozat készítői a sorozat futása során készítettek. Ezek a filmek például:

  1. "Babylon 5: The Gathering" (1993) - Ez az eredeti pilotfilm, amelyet a sorozat elkészítése előtt készítettek.

  2. "Babylon 5: In the Beginning" (1998) - Ez a film a sorozat előzményeit mutatja be.

  3. "Babylon 5: A Call to Arms" (1999) - Egy független film, amely a sorozat eseményeivel kapcsolatos.

  4. "Babylon 5: The Legend of the Rangers" (2002) - Egy későbbi időben játszódó történet.

További kiegészítő filmek és szériák is készültek a "Babylon 5" univerzumában, de a fő sorozat a 90-es években készült.

 

 

 

 

User

Mikor csinálták a Csillagkapu filmet ?

 

 

 

ChatGPT

A "Csillagkapu" (Stargate) című sci-fi sorozatból készült egy nagyjátékfilm is, amely az eredeti sorozat indulása előtt készült. A "Csillagkapu" című film bemutatása 1994-ben történt. A film rendezője Roland Emmerich volt, és az alapötletből későbbi "Csillagkapu SG-1" című televíziós sorozat született.

Az eredeti "Csillagkapu" film a következő évben, 1997-ben vezetett a "Csillagkapu SG-1" című sorozat elindulásához. A sorozat hosszú éveken keresztül futott, és további "Csillagkapu" című sorozatok, filmek és melléksztorik is készültek a franchise keretében. Az első film egy eredeti, önálló történetet mutatott be, amelyet a televíziós sorozatok később továbbfejlesztettek és bővítettek ki.

 

 

 

User

Van hasonlóság a Babilon 5 és a Csillagkapu közt !

 

 

 

 

ChatGPT

Bár a "Babilon 5" és a "Csillagkapu" (Stargate) sorozatok mindkettő a sci-fi műfajhoz tartoznak, és hasonló témákkal foglalkoznak, mint az űrutazás és az idegen civilizációk, vannak különbségek is a két sorozat között:

  1. Történet és világépítés: A "Babilon 5" egy űrállomás körül zajlik, ahol különböző űrvilágok és fajok közötti diplomáciai és politikai eseményeket követhetjük nyomon. A sorozat fő hangsúlyt helyez a karakterfejlesztésre és a mély történetre.

  2. Karakterek és karakterfejlődés: A "Babilon 5" sok időt szentel a karakterek fejlődésének és a kapcsolatoknak, valamint a főszereplők és mellékszereplők közötti interakcióknak.

  3. Hangulat és stílus: A "Babilon 5" gyakran komorabb és drámaibb hangulatú, amelynek sötétebb témái vannak, például háború és konfliktus.

A "Csillagkapu" sorozatok, kezdetben a "Csillagkapu SG-1," és a későbbi folytatások, például "Csillagkapu Atlantisz" és "Csillagkapu Universe," az űrutazás és idegen világok felfedezése köré épülnek. A sorozatok a földi katonai szervezet, a Csillagkapu Parancs tevékenységeit követik, ahogy különböző bolygók és civilizációk között utaznak a csillagkapu segítségével.

Mindkét sorozatnak megvannak a saját egyedi vonásai és stílusa, de a közös pont az űr és a sci-fi műfaj, amelyen belül egyedülálló történeteket és világokat hoznak létre. A választás a néző preferenciájától függ, hogy melyik sorozat tetszik jobban neki.

 

 

 

 

User

Mikor csinálták a SterTrek sci-fi filmet ?

 

 

 

 

ChatGPT

A "Star Trek" című sci-fi univerzumhoz több film is készült az évek során. A legelső "Star Trek" nagyjátékfilm a "Star Trek: The Motion Picture" címmel készült, és bemutatása 1979-ben volt. A film az eredeti "Star Trek" televíziós sorozat alapján készült, és az első alkotása volt a "Star Trek" mozis franchise-nak.

Ezután további "Star Trek" filmek készültek, amelyek a különböző televíziós sorozatokhoz és az azokban szereplő karakterekhez kapcsolódnak. A "Star Trek" filmek száma és címei folyamatosan változtak az évek során. A filmekben szereplő karakterek között megtalálhatóak az eredeti sorozat szereplői, valamint a későbbi sorozatok szereplői is.

Az utolsó film, amely az én tudásomnak a 2022-es évig terjedő időszakában készült, a "Star Trek Beyond" címet viselte, és 2016-ban mutatták be. Azonban további "Star Trek" filmek is elkészülhettek azóta, és a franchise bővülthetett újabb alkotásokkal a későbbi években.

 

 

 

 

User

Milyen más nagyszabású sci-fi filmeket is csináltak 1979 és 1994 között ?

 

 

 

 

ChatGPT

Az 1979 és 1994 közötti időszakban számos nagyszabású sci-fi film készült. Néhány ismert és jelentős sci-fi film ebből az időszakból:

  1. "Star Wars: The Empire Strikes Back" (1980) - A "Csillagok háborúja" eredeti trilógia második része, amely a sci-fi műfaj egyik ikonjává vált.

  2. "Blade Runner" (1982) - Ridley Scott rendezte ezt a kultikus film-noir hangulatú sci-fi alkotást, amely alapműve a műfajnak.

  3. "E.T. the Extra-Terrestrial" (1982) - Steven Spielberg filmje egy barátságos idegen lényről szól, és hatalmas siker volt.

  4. "Return of the Jedi" (1983) - A "Csillagok háborúja" eredeti trilógia harmadik része.

  5. "The Terminator" (1984) - James Cameron filmje az emberi ellenállás és gépi uralom harcát mutatja be a jövőben.

  6. "Dune" (1984) - David Lynch rendezte ezt a Frank Herbert azonos című regényén alapuló sci-fi film adaptációt.

  7. "Back to the Future" (1985) - Robert Zemeckis készítette ezt a kalandos időutazásról szóló sci-fi vígjátékot.

  8. "Aliens" (1986) - James Cameron második részt készített a "Földönkívüli" című film sorozatban, ami egyik legjobb sci-fi akciófilmként számon tartott.

  9. "RoboCop" (1987) - Paul Verhoeven filmje egy kiborg rendőrről szól a jövőbeni Detroitban.

  10. "The Abyss" (1989) - James Cameron rendezte ezt a mélytengeri felfedezésekről szóló sci-fi filmet.

  11. "Total Recall" (1990) - Paul Verhoeven filmje Philip K. Dick regényének adaptációja.

  12. "Terminator 2: Judgment Day" (1991) - James Cameron újra rendezte Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben.

  13. "Jurassic Park" (1993) - Steven Spielberg filmje az élő dinoszauruszok létrehozásáról és megelevenítéséről szól.

Ezek csak néhány példa a 1979 és 1994 közötti időszakban készült fontos sci-fi filmek közül. Az említetteken kívül is számos más izgalmas és emlékezetes sci-fi alkotás született ebben az időszakban.

 

 

 

User

javítom magamat: Milyen más nagyszabású sci-fi filmsorozatokat is csináltak 1979 és 1994 között ?

 

 

 

ChatGPT

Az 1979 és 1994 közötti időszakban több ismert és fontos sci-fi tévésorozat is bemutatásra került. Néhány példa:

  1. "V" (1983-1985) - Egy idegen látogatók által megszállt Földön játszódó sorozat, ahol az emberek rejtélyes idegenekkel találkoznak.

  2. "Battlestar Galactica" (1978) - Az emberi faj túlélése egy űrhajós sorozatban, ahol emberi gépek ellen kell harcolni.

  3. "The Twilight Zone" (1985-1989) - Az eredeti sorozatnak a 80-as években készült folytatása, amely különböző antológia történeteket tartalmazott.

  4. "The Outer Limits" (1995-2002) - Az eredeti sorozatnak a 60-as években készült feldolgozása, amely különböző sci-fi témájú epizódokat tartalmazott.

  5. "Quantum Leap" (1989-1993) - Egy tudós, aki időutazáson keresztül különböző időszakokba ugrál és megoldja problémákat.

  6. "Mystery Science Theater 3000" (1988-1999) - Egy kultikus sorozat, amelyben a főszereplők rossz filmeket kommentálnak.

  7. "Red Dwarf" (1988-1999) - Egy brit sci-fi vígjáték sorozat, amely egy űrhajósokról és egy hajótiszt robotról szól.

  8. "Doctor Who" (1963-1989, majd 2005-től folytatódott) - Az ikonikus brit sci-fi sorozat, amely az időutazó Doktor kalandjait mutatja be.

Ezek a sci-fi tévésorozatok kínáltak változatos történeteket és stílusokat az időszakban, és sokan közülük ma is nagy rajongótáborral rendelkeznek. Az említettek csak néhány példa, és további izgalmas sci-fi sorozatok is léteztek ebben az időszakban.

Előzmény: Bölcs Árnyék (4658)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.29 0 0 4658
Torrente Creative Commons License 2023.09.26 -1 1 4657
Előzmény: -g101- (4319)
RitaTM Creative Commons License 2023.03.20 0 1 4656

Sziasztok :o) !

 

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy érdekes könyves eseményre. A most induló, fikciós műfajjal foglalkozó Sygnum Code kiadó és közösségszervező vállalkozás találkozójáról van szó, ahol bemutatkozunk és megbeszélhetjük, hogyan tudjuk egymást segíteni.

 

Ezen a rendezvényen különböző típusú közösségek delegáltjai lesznek jelen, sajtómunkatársak, influenszerek, közösségi csoportok, iskolák, klubok és baráti körök tagjai.

 

A találkozó résztvevőinek ajándékkötetet  biztosítunk, és itt beszélünk először a 10 millió forint keretösszegű ösztöndíj, alkotói- és fotópályázatunkról.

 

A weboldalunkon megtalálod a legfontosabb információkat: www.sygnumcode.hu

Innen letöltheted a meghívódat: https://sygnumcode.hu/images/Meghivok/Meghivo_sajto-1.pdf

 

A meghívóban megtalálod a regisztrációs felületet és az elérhetőségeinket is, de leírom ide is:

https://www.sygnumcode.hu/kozossegtalalkozo

 

E-mail: pr@sygnumcode.hu, Telefon: +36-30-535-3745

 

Én a kiadó PR menedzsere és szövegírója vagyok, nekem a kreativszovegirasok@gmail.com email címen írhattok, és itt, a fórumban is szívesen válaszolok.

Ha ismersz olyat magadon kívül, aki örülne a meghívásnak, nyugodtan továbbítsd neki az információkat.

 

Köszönjük a bizalmat előre is!

Üdvözlettel:

Tánczos-Molnár Rita
szövegíró, PR menedzser

mezdema Creative Commons License 2023.03.09 0 1 4655

Utópia, sci-fi, filozófia a Nemzeti Színház új előadásában, a REX-ben!

 

REX

 

Álom, hatalom, magány, provokáció

 

A REX – történet egy álomról, és arról, hogy mi történik, ha ez az álom meghaladja az ember léptékeit.

A történet főhőse Leewei Kaplan, az ENSZ egykori főtitkára, aki véget vetett a háborúknak a Földön, és az emberiséget egyetlen világállamban egyesítette.

 

Kaplan – egy nagy hős. Egy legenda. Egy ikon. Kíméletlen kézzel, nem törődve a veszteségekkel, elvezette az emberiséget egy jobb korba, az Aranykorba, létrehozott egy virágzó világot – s hogy mindezt elérje, önmagát teljes mértékben az ügynek szentelte. 

Egész életét, minden cselekedetét, vágyát, mozdulatát, testének minden sejtjét alávetve megváltoztatta a személyiségét, hogy mindent a nagy cél – a nagy álom – beteljesülésének rendelhessen alá...

 

125 éves, mesterségesen tartják életben, de ő már szeretne meghalni. Most, amikor a remélt és kívánt halál küszöbéről visszatekint az életére, amikor túl van már mindenen, és semmin se lehet változtatni, amikor már minden döntést meghozott, és nincs értelme azokat megbánni, Kaplan felteszi magának az egyetlen kérdést, amely még megmaradt számára.

 

Előadások:

Gobbi Hilda Színpad

 

2023. március 11. 19:00

2023. március 18. 19:00 

2023. április 17. 19:00 

 

https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/rex

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.01.07 0 0 4653

A YouTube-én működik a keresőjhez egy MI szerűség, ami az egyéni keresést segíti . Ez által akadtam rá a következő linkre : 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=k1hbRvSnFZg&list=PLFLuO7pjGwYJ3d2lcwg0olBtmFTmWUY24

A Moebius-metró | teljes film magyarul

 

 

 

, nekem az MI baloldalt-fent egy keskeny keretben kilistázott 83 db sci-fi filmet, remélem nektek is fogja ♥

_Mixmix_ Creative Commons License 2022.10.30 0 0 4652

Az évszázad vihara lehet. Stephen King's Storm of the Century 1999-es minisorozat.

Előzmény: Kelegy (4651)
Kelegy Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4651

U.i.: A muki bottal jár, tán annak is van valami varázs ereje .

Előzmény: Kelegy (4650)
Kelegy Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4650

Sziasztok!

Látom hozzám hasonlóan, vannak akik műveket keresnek, megpróbálom én is, talán...
Szóval egy pár (kb 4-8) részes tv film sorozat volt vagy csak ennyi részben adtak le egy nagy filmet  nem tudom kb 25-30 évvel ezelőtt adták le az m1 , m2 vagy vmi ilyesmin.
szóval ami meg van belőle : Egy isten háta mögötti kisvárosba vagy faluba , ha jól emlékszem part menti, mert nagyon rémlik egy hosszan benyúló stég, ami sokszor szerepelhet a filmben, tehát ide érkezik valami természetfeletti erővel rendelkező öreg ősz hajú (talán fekete kalapos) muki, valamivel sakkban tartja ott vagy fenyegeti az ottani embereket és mindig félve várják hogy visszajön, ami rendre meg is történik ...

A film hangulata kicsit Spielberges..
Hát kb ennyi infó, tudom nem sok , de 25 év távlatából...

Ha esetleg valakinek "leesik" megköszönném ha megosztaná..

Bs80.td Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4649

Helló!

 

Egy valószínűleg magyar regényt keresek. Régen olvastam, már csak néhány részlet maradt meg belőle. Alapvetően humoros, két részes (a harmadik akkor még nem készült el).

- A földre érkező/ menekülő idegenek (valamilyen herceg talán) egy roncstelep és környéke alá rejtik hajójukat, de véletlenül fordítva rendezik vissza a területet. Tudnak aranyat gyártani, de olyan tisztaságú, ami feltűnést kelt a helyi uzsorásnál. Ők a pozitív szereplők.

- Vannak benne madárszerű lények, akik ősi és hatalmas piramis szerű hajókon utaznak és közben "pottyantanak", ők a negatív hősök. Ha valakinek eszébe jut valami infó, legyenszíves ossza meg velem. Köszönöm!

Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.26 0 1 4648
Rendszer.hiba Creative Commons License 2021.10.23 0 1 4647

Sziasztok! De jó hogy idetaláltam. 

Létezik olyan hely-oldal a net bugyraiban, ahol profi és amatőr magyar írok sci-fi írásait lehet olvasni? A könyvesboltok kínálatával pár kivételtől eltekintve nem vagyok megelégedve.

Köszönöm az információkat, tippeket.

dreamtom Creative Commons License 2021.10.18 0 0 4646

Én végignéztem őket Netflixen, annyira nem hatottak meg, inkább csak ötleteknek hatottak, még egy novellácskára sem futotta volna egyik-másikból.

Ha már hasonlóra vágytok, inkább ajánlom a Love Death + Robots sorozatot, főleg az első évadot, ott nagyon jó ötletek voltak. Mondjuk oda kellett azért egy John Scalzi, Alastair Reynolds, meg Peter F Hamilton hogy csak a híresebb írókat említsem a forgatókönyvekhez. Plusz adalék, hogy az első évad utolsó részét magyar csapat animálta.

Előzmény: 12 voltos (4645)
12 voltos Creative Commons License 2021.10.04 0 0 4645
wizardry8 Creative Commons License 2021.07.31 0 1 4644

Én szeretem a régi "hard-scifi"-t.

Valentyina Zsuravljova: Hóhíd a szakadék fölött 

Ez eddig kimaradt, de zseniális.

Előzmény: Eolomea21 (4639)
goshafan Creative Commons License 2021.05.22 0 0 4643

Üdv az olvasónak!

Segítséget kérnék egy novella címének és szerzőjének kiderítéséhez. Sajnos, csak elég homályos részletekkel tudok szolgálni.

Tartalom: Valahol a Plútón vagy környékén döntő csatára készül az emberiség egy inváziós faj ellen. Egy kisebb csoportban az egyik harcos Mózes Második könyvét olvasgatja, hogy erőt merítsen hozzá, a társai nem igazán értik, miért. Aztán a végére kiderül, hogy a túloldalon szintén van valaki a másik fajból, aki ismeri a művet és megfogta a szellemisége, fontosnak tartja az ellenség megértéséhez.

Más adat: Valamelyik antológiában jelent meg, melyben - ha minden igaz, - Kuczka P. írt rövid ismertetést a szerzőkről.  A novella írója talán skót volt.

Ha valaki tudja ki a szerző, mi a cím, és milyen kiadványban jelent meg, kérem, ossza meg velem.

beauvois Creative Commons License 2021.05.21 0 0 4642

A KFK 100000 körüli példányszámokkal futott. Lehet, hogy többre nem is kapott volna papírt (akkor ez is szempont volt). A ponyvából sem kelt volna el sokkal több.

A Galaktika is sok tízezres volt.

Még a 80-as években az ifjabbaknak szánt Robur is hasonló példányszámú volt.

 

 

Amúgy arra akartam utalni, hogy neki lehetősége volt egy hatalmas anyagból a legjobbakat kiválogatni. Az akkori olvasókat nem zavarta, hogy több évtizeddel korábbi műveket kapnak a kezükbe. Nyilván Kuczka szemléletén is sok múlott.

 

Mint minden hosszabb sorozatban, itt is voltak nagyon gyenge művek (Endogén expedíció, Itt a bobókat is megölik, a Stevenson-biozmagória, Surayana, Kozmikomédia, Éjszakai utazók, A kozmosz tüneménye)

És hát Sztrugackijéknak sem volt minden műve csúcskategóriás (ettől függetlenül örülök, hogy mostanában újra kiadják az életművüket).

Előzmény: Manic Miner (4641)
Manic Miner Creative Commons License 2021.05.19 0 1 4641

na de miért nem döntött úgy hogy ponyva scifit ad ki mert gyagyás bulvártudományos izéket? mert az akkor is nagyobb eladást generált volna, az tuti... hiszen akkor már párhuzamosan megjelentek ilyenek is regények tömegeiben...

Előzmény: beauvois (4640)
beauvois Creative Commons License 2021.05.18 0 0 4640

Kuczka még bőven válogathatott.

Ott volt előtte a korábbi pár évtized már modern sci-fi termése, magyarul még az egész kiadatlanul. Annak a krémje is bőségesen elég volt sok évre.

 

pl. Metagalaktika 9: az amerikai scifi aranykorából egy kötetre valót kellett összeszednie. Nem szenvedett anyaghiányban.

vagy a Galaktika spanyol száma: korábban nálunk nem is adtak ki spanyol sci-fit.

 

Persze Kuczka megszállott is volt, ami sokat segített.

Előzmény: Eolomea21 (4639)
Eolomea21 Creative Commons License 2021.05.08 0 1 4639

Igy van. Kuczka Peter egyszenelyben vallan vitte az akkor tudomanyos-fantasztikus konyvkiadast: szerkesztette a Galaktikat, Metagalaktikat, Kozmosz Fantasztikus Konyveket, Kossuth Fantasztikus Sorozatot - s mindezt elkepesztoen magas szinvonalon.

 

Kuczka a hazai fantasztikus konyvkiadast nem vilagszinvonalura hozta fel - annal sokkal magasabbra emelte. Errol akkor gyozodhettem meg igazan, amikor angol nyelvteruletre erkezve, deliriumosan elkezdtem felvasarolni kedvenc irom azidaig szamomra ismeretlen novellas-kotetetit. Azt a kovetkeztetest vontam le, hogy azokat az irasokat, amiket o anno nem valogatott be valamely' altala szerkesztett kotetbe, azt nem is erdemes elolvasni.

 

 

 

 

Előzmény: Manic Miner (4638)
Manic Miner Creative Commons License 2021.05.07 0 2 4638

kucka péternek nagyon sokat köszönhetünk, hogy a "régi galaktikában" milyen minőségi és értékes irodalmat válogatott

Előzmény: Eolomea21 (4636)
seci Creative Commons License 2021.05.07 0 0 4637
Előzmény: Eolomea21 (4636)
Eolomea21 Creative Commons License 2021.05.06 0 1 4636

"Gysrekkoromban meg csak.Lemet olvashattam magellanfelhoileg, nem volt rossz valasztas az akkori cenzoroktol hogy csak ot engedelyeztek."

 

Hat igen, valo igaz, az atkosban kizarolag Lem-nek jelenhetett meg konyve... es a lengyel iro milyen talalekony volt az iroi alneveivel?! "Ray Bradbury", "Isaac Asimov", "Arthur C. Clarke"... hogy csak nehanyat emlitsek a sok tucatbol...

Előzmény: pert2 (4605)
Manic Miner Creative Commons License 2021.04.29 -2 0 4635

mostani galaktika? de hát kit érdekel az? :)

Előzmény: beauvois (4634)
beauvois Creative Commons License 2021.04.29 0 0 4634

Ez a régi Galaktika japán számában volt (58. vagy 59. lehetett).*

Ráadásul az összevarrt rész elfelejtett űrhajót vezetni és egy földi prof gyorstalpalón megtanítja, hogyan kell a Vénuszon leszállni. Már minden rendben van, amikor ... jön az, amit írtál.

 

* tök jó lenne, ha mostani Galaktikákban is lenne ilyen és időnként bemutatnák egy-egy ország scifijét. Sajnos a META/HIPER is leállt pár szám után.

Előzmény: Manic Miner (4633)
Manic Miner Creative Commons License 2021.04.28 0 0 4633

megnéztem ezt a potyautas c. filmet, hát... 

na de mást akarok írni. régen olvastam egy novellát, hasonló szitu. a két szerepő úgy dönt, hogy az űrhajó orvosi robotjáva ketté vágatják magukat és a két felet összevarratják. így egy ember kevesebb oxigént fogyaszt :))

viszont mégis ugyanúgy fogy az oxigén! nem tudnak rájönni hogy miért, csak amikor már késő: az orvos robot a másik két felet is összevarrta, valahol a szemétben megtalálják :D

tippancs Creative Commons License 2021.04.18 0 0 4632

Keresek egy filmet, filmcímet. Van egy gyerek testvérpár, akik valószínűleg idegenek. A kislány uzsonnásdobozában van egy térkép ami lapján kell eljutni egy hegyhez, ahol felszedik őket az űrhajóval.

A Boszorkányhegy nagyon hasonlít rá, de nem az, régebbi film. Elképzelhető, hogy néhány dolog keveredik, mert régen volt már.

Köszönöm a segítséget.

tippancs Creative Commons License 2021.04.18 0 0 4631

Nehogy megnézzétek! Nagyon-nagyon rossz értelmezésű feldolgozása a könyvnek.

De könyvet feltétlenül olvassátok el. Nagyon jó, a kedvenc könyvem.

Herbert W. Franke: Az orchideák bolygója

Előzmény: Manic Miner (4630)
Manic Miner Creative Commons License 2021.04.18 0 0 4630

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!