Keresés

Részletes keresés

Kováccss Creative Commons License 8 órája -2 0 10877

A barátokról és az emberi kapcsolatokról szólnak a partik, meg a retrózás? Nem kellenek retrózós emberek, ha barátokat akarsz magadnak.
A mai világban több 100 emberből eggyel lehet értelmesen szót érteni, a többiek apróságokon is megsértődnek. Meg ha valamiért szépen szólok nekik, hogy ezt nem kéne csinálni, mert pl. tiltja a társasházi törvény (hangoskodás, stb.), nekik áll feljebb, hogy hogyan merek szólni érte. Eszük ágában sincs elnézést kérni, és befejezni azt a viselkedést. Mindenki azt képzeli, hogy bárki bármit megtehet, amikor csak akar, és hogy én azért szólok nekik, mert bele akarok avatkozni az életükbe, pedig nem, hanem csak nyugodtan akarok élni. Ezért szenved a maradék normális emberek nagy része a sok társasházban a mai napig, bárhová mennek, mindenütt ilyenek vannak. Egész életemben kb. 3-4 emberrel találkoztam, akik megütötték a normális szintet.

Előzmény: novakjoe (10871)
siz Creative Commons License 10 órája 0 0 10876

Azt tudom, hogy ez volt mögötte, csak reméltem, hogy hátha visszavonták. :/

Előzmény: novakjoe (10875)
novakjoe Creative Commons License 10 órája 0 0 10875

Sajnos rendeken hoztak egy rendeletet, hogy nem lehet több napos rendezvény a falu területén. Úgyhogy marad a 2017es helyszín.

Előzmény: siz (10874)
siz Creative Commons License 12 órája 0 0 10874

Jut eszembe, idén hol lesz az Árok? Ahol tavaly vagy visszamehetünk 'Rendekre?

Előzmény: novakjoe (10871)
Kováccss Creative Commons License 13 órája -2 0 10873

Meg Olessák terveivel? 1 halom cuccot akart venni 2013-ban a 64HDD után, C64 (128), 1541U-II, Flyer, 1541-II, Micromys, Turbo Chameleon 64, Docking Station, RR-Net, VGA monitor, PS/2 billentyűzet, egér, Commodore One. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124498301&t=9022724

Nem tűnt fel neki hogy a Commodore One már régen nem kapható, ebből lett a TC64.

Az 1541U-II-t megvette még 2013-ban. http://rosetta.blog.hu/2013/05/20/egyeske_324

Vett RR-Net MK3-at is. A többiről nem találtam ilyet az oldalán, lehet nem is vette még meg a többit.

Még hogy nem a cuccokról szól a retrózás. Sok ilyen infót találhatnék még sokakról.

Előzmény: novakjoe (10871)
Kováccss Creative Commons License 14 órája -3 0 10872
Előzmény: novakjoe (10871)
novakjoe Creative Commons License 14 órája 0 1 10871

Tisztelettel megjegyzem hogy nekem és még sok ittlévőnek vannak a legjobb cuccaink. Csak azt nem lehet fizetésből és pénzből megvenni: a barátságot és a valódi emberi kapcsolatokat. Sokunknak régesrég (lásd pl árok party) már nem a gépről szól ez a dolog. De természetesen úgyis le fogsz szólni retrofan/juhi/huhaszantal/stb, csak ez már magadon kívül senkit sem érdekel.

Előzmény: W_B (10869)
Kováccss Creative Commons License 16 órája -4 0 10870

Savanyú a szőlő? Teljesen egyedül, támadások közepette sokkal több és jobb retró cuccokhoz jutottam végig minimálbér alatti jövedelemből, mint ti a több jövedelmetekből, ezért irigykedtek itt, ezért (is) piszkáltok engem. Ha nektek nem lehetnek olyan szuper cuccaitok, mint nekem, akkor nekem se legyen? Ez nem fog összejönni.

 

Tényleg azt gondoltátok, hogy nem néztem utána ezeknek 10 éve?

1 perc 20-nál mondja, hogy ha 1 év alatt össz. max. 600e értékben ad el valaki dolgokat, akkor nem kell semmit tennie, nem kell adóznia. Ez a sima, nem üzletszerű eladás. Csak akkor van 15% SZJA, stb., ha ennél nagyobb értékben csinálja, ez az üzletszerű eladás. Az évi 600e = havi átlag 50e. Ez nálam nincs meg, mert nem adok el havonta 50+e-es A500 cuccokat. Az évi 600e sincs meg. Semmi értelme ilyen baromságokat írkálnotok. Ezt párszor már eljátszottátok, akkor se értetek el semmit, akkor is ez volt a törvény. A NAV nem fog foglalkozni 1+ millió vaterázóval, jófogásozóval, erre sosem lesz emberük, meg nem is éri meg nekik. Kb. több 10e-en túllépik az évi 600e-et, a NAV mégsem bünteti meg őket. A videóban ott van, hogy kockázatelemzést végeznek, szűrnek, hogy kiderítsék kiknél nem stimmel a bevétel és az adóbevallás adatai. Ezzel megint melléfogtatok, mert ha a rokkant pénz mellett nincs más adóköteles jövedelmem, így adóbevallást sem kell beadni. Önmagában a rokkantságból származó jövedelem nem adóköteles. Talán egészségühyi hozzájárulást vonnak belőle, SZJA-t nem. Azaz a NAV le sem szar engem, csak a rokkant jövedelmemet látják. Sokan mailban, telefonon, személyes átvétellel adnak-vesznek, akár a vaterás, jófogásos, stb. vásárlás után, ezeket se látja a NAV. Ezeknek nincs nyoma se a neten, se a bankszámlán.

 

Engem nem érint, de amúgy a törvény nevetséges, hogy a NAV-nak, vagy az államnak bármilyen köze van 2 magánszemély közötti magán üzleteléshez, amiket 20-30 éves cuccokkal csinálnak. Milyen alapon? Anno mindenre meg lett fizetve az ÁFA, amikor valaki újan megvette ezeket a cuccokat. Milyen alapon követel a NAV újra adót, ha használtan eladja valaki? Ez 2-szeri adóztatás. Sőt 3-szoros, mert az emberek az adózott jövedelmükből vették meg ezeket újan, és most használtan is.

W_B Creative Commons License 17 órája 0 0 10869

Szia!

 

Már letiltottam. :)

 

A NAV ilyen esetekben 5 évre visszamenőleg lekéri a folyószámla-kivonatot, és a kérdéses tételeknél (tehát magánszemélytől érkező utalásnál) kérdezheti, hogy mi volt az?

Ha azt vélelmezik, hogy internetes kereskedelemből származott a bevétel, akkor megfordul a bizonyítási teher, tehát a lomisnak kell bizonyítania hogy az nem netes eladás volt.

 

5 évvel korábbi adatokat is bekérhet (pl. annak alátámasztására, hogy az illető üzletszerűen foglalkozott eladásokkal), csak határozatot (=büntetést) nem hozhat arra az időszakra.

 

A megszüntetett bankszámlák adatait is tárolják a bankok, tehát az sem megoldás ha valaki több számlát tart fenn párhuzamosan, majd megszünteti őket.

 

Csak azért írtam ezeket le, hogy lomis barátunk ne vágja át a vevőit a kilopott SID chippel, mert nagyon ráfázhat. :-)

Előzmény: Commodore-szerviz (10868)
Commodore-szerviz Creative Commons License 17 órája 0 0 10868

Kérlek ne provokáld, had főjön a levébe

Eleve nem saját nevén tolja a vaterán, mert már ezerszer kitiltották, senki nem fogja összeszedni a kis üzleteit, az impotens apeh aztán végképp nem,...

Legtöbb embernek ez hobbi, egy pozitív tevékenység, nála meg annak a defektnek az (egyik) megjelenése, amire egyébként a rokkant papírja is van

A "na lomos majd megfog az apek" dumával csak azt éred el, megint teleírja a litániáival a topikot, őrjöngve, fenyegetőzve, kinek jó ez

 

Egyébként amit avval a nyomorult C128D-vel csinált, én rosszul vagyok tőle, de biztos akad még akinek az a fétise, hogy szerencsétlen retro gép eredeti állapot helyett minnél jobban szét legyen bombázva, bővítve, egy mátrix díszletre hasonlítson, ....

...más kérdés, hogy idehaza sosem talál olyan embert, aki meg akarja fizetni a beépített hatmillió féle, tulajdonképpen jelenős részben ekvivalens bővítéseket.

Neki ez mind úgy jön le, nincs is aki meg tudná fizetni, holott ez két egészen más dolog.

 

 

 

Előzmény: W_B (10866)
Mr. Lipton Creative Commons License 17 órája 0 0 10867
Előzmény: W_B (10866)
W_B Creative Commons License 21 órája 0 0 10866

Hát akkor nézz utána egy kicsit..

Előzmény: Kováccss (10865)
Kováccss Creative Commons License 25 órája -3 0 10865

Ez lehetetlen. Sok ember vaterázik, jófogásozik, zsibvásározik, stb., akik pár 1000-pár 10e értékű cuccokat néha eladnak, havonta össz. pár cuccot, senki nem adózik utána, mert nem kell. Sima magánszemélyek eladnak ezt-azt, mint egy apróhirdetéses papír újságban csinánák 2000-ben az internet előtti időkben, csak a neten csinálják.

Előzmény: W_B (10864)
W_B Creative Commons License 28 órája 0 0 10864

Figyu, rokilomis, ha egymás után sokszor adsz el ilyen jellegű cuccot, azt simán üzletszerűnek minősítik.

Vam erről egy nav belső állásfoglalás.

Előzmény: Kováccss (10863)
Kováccss Creative Commons License 29 órája -3 0 10863

Nem üzletszerűen végzem, csak eladom, ami felesleges, ami nem kell a gyűjteményembe. A gyűjteményeladás is sima eladás. Ezért nem kell a sima vaterás adásvételek után adózni, mert magánszemélyként csinálom, csak ha üzletszerűen csinálja valaki, pl. bolt hirdet ott, akkor adóköteles.

Hiába piszkálsz, örökre befejeztem a C64-es dolgokkal való foglalkozást, tavaly vettem a chiphiányos 1541-es cuccot egy C64-gyel, meg mással, előtte meg talán 2016-ban volt C64 cucc. Elég volt ebből.

Előzmény: W_B (10862)
W_B Creative Commons License 29 órája 0 1 10862

"2-- A NAV-nak semmi köze ezekhez, mert 1 bizonyos értékhatárig adómentes az adásvétel, ezt sosem léptem át."

 

Ha üzletszerűen végzed a tevékenységet, akkor nincs alsó értékhatár.

Ez nem tűnt fel..? :-)

 

Nyugi, én nem akarlak b.asztatni.

Bár ezért szívesen megtenném:

 

"Ha valamit működőként hirdettem, és senki nem kérdezte meg hogy hibátlan-e a SID, akkor nem reklamálhat utólag a vevő, hogy nincs hang. Rossz hangchippel működik a C64, csak nincs hang.

Ha valamit működőként hirdettem, és nem akartam benne hagyni a rossz SID-et,"

 

Ha valamit működőként adsz el, abban a SID hangchipnek is működnie kell!

Ha nem működik, akkor jelezned kell. Nem a vevőnek kell rákérdeznie az összes chipre és alkatrészre!

Előzmény: Kováccss (10861)
Kováccss Creative Commons License 30 órája -3 0 10861

1-- Azért, mert az alacsony rokkantpénzemhez képest jó csak a retró haszon, amúgy a magas árakhoz és a megélhetés költségeihez képest nem. 10 évre elosztva a hasznot nem jön ki óriási összeg 1 hónapra.

2-- A NAV-nak semmi köze ezekhez, mert 1 bizonyos értékhatárig adómentes az adásvétel, ezt sosem léptem át. Utánanézhetsz. Jó lenne befejeznetek, hogy hülyének néztek engem. Nem írnék a neten ilyeneket, ha adóznom kellett volna bármi után. Hiába köttök bele a legkisebb mondatomba is, sosem fogtok fogást találni rajtam.

Előzmény: W_B (10860)
W_B Creative Commons License 1 napja 0 0 10860

"Nem hinnétek el, ha leírnám a 10 éves profitomat. Messze én kerestem ezekkel a legtöbbet."

 

1.) Akkor miért siránkozol a rokkantnyugdíjas topicban?

2.) Nem túl bölcs dolog ezt így leírni. Egy email a NAV-nak, és visszanézik a folyószámla-mozgásodat 5 évre visszamenőleg.

Előzmény: Kováccss (10859)
Kováccss Creative Commons License 1 napja -4 0 10859

Ennyire fáj az igazság? 10+ éve piszkáltok itt engem, és mit értetek el? Olyan cuccokat szedtem össze, és építettem, amiknek nincs párja az országban. Rengeteg cucc megfordult nálam, amiket szép haszonnal adtam el. Nem hinnétek el, ha leírnám a 10 éves profitomat. Messze én kerestem ezekkel a legtöbbet. Ma Mo-on max. 100-200 ember tud valamenyire értelmes ütemben, értelmes összegeket (min. 30-50e/hó) a retróra költeni Commodore és Amiga témában. A többi pár 1000 "retrós" csak álmodik a legtöbb cuccról, mert évek alatt se tudnak összespórolni annyit, hogy megvegyenek pl. egy TC64-et. Meg lehet nézni a vatera eladásokat, hogy hány nicket látsz, akik rendszeresen vásárolnak, és mennyiért. Néhány 10 ember vásárol komolyabban.

Előzmény: Commodore-szerviz (10858)
Commodore-szerviz Creative Commons License 1 napja 0 0 10858

Légyszives hagyjátok....

Egy beteg ember, azért önti ide az agymenéseit most is, hogy foglalkozzunk vele, kiélhesse a defektes mániáit,..

... nem kell bővebben reagálni rá.

 

(Igen, én is hibás vagyok ,hogy amikor elkezdte a provokáló szöveget a postázásról, megint válaszoltam,..

... nem szabadna, mindig ezt az utat járja be, itt legalább tizedszerre, a vége a szokásos tombolás és fenyegetőzés)

 

 

 

 

Előzmény: epy116 (10853)
Kováccss Creative Commons License 1 napja -3 0 10857

Sokszor mondtam már hogy nem nektek hirdetem a cuccaimat.

 

Visszatérve a DCR-re és a RAMLinkre. A DCR, és a nemsokára elkészülő RAMLink, és a 3. cucc videóim is a működést bizonyítják, és fogják bizonyítani. Semmi akadálya sem lesz a vásárlásnak.

 

A másik oka a vaterán hirdetésnek, hogy végre elhigyje a sok engem piszkáló (igen, ti vagytok azok), hogy nem a levegőbe beszéltem, amikor azt írtam itt-ott, hogy vannak ritka és drága cuccaim.

Hiába piszkáltok, olyan cuccaim voltak és vannak, amik a magyar retrósok 95%-ának sosem, vagy nem olyan, vagy nem annyi, vagy nem annyira bővített, stb..

Előzmény: siz (10856)
siz Creative Commons License 1 napja 0 2 10856

Eddig elolvastam a hozzászólásaidat, egészen értelmesek is voltak. De ez már a második mondatnál kiverte a biztosítékot. Ha én működőként hirdetek valamit, akkor az azt jelenti, hogy minden funkciója működik. A C64 egyik funkciója az, hogy tud hangokat kiadni. Ha ezt nem teljesíti, akkor az hibás, részben működő csak! Innentől tiltom a felhasználódat és várom a következőt.

Előzmény: Kováccss (10855)
Kováccss Creative Commons License 1 napja -5 0 10855

Úgy látszik még mindig nem tudjátok mi a különbség a működő, a hibátlan, a hiánytalan, és a tesztelt kifejezések között.

Ha valamit működőként hirdettem, és senki nem kérdezte meg hogy hibátlan-e a SID, akkor nem reklamálhat utólag a vevő, hogy nincs hang. Rossz hangchippel működik a C64, csak nincs hang.

Ha valamit működőként hirdettem, és nem akartam benne hagyni a rossz SID-et, mert leblokkolta a gépet pl. fekete üres képernyővel, ezért kivettem, és senki nem kérdezte meg hogy benne van-e, akkor nem reklamálhat utólag a vevő, hogy nincs benne a SID. Ennyire egyszerű. Attól hogy működik valami, még lehet hiányos, ha egy nem létfontosságú chip hiányzik, vagy hibás. Ha rossz SID van benne, akkor az a baj, ha ezt kiveszem, akkor az a baj? Vicc. Senkit sem vertem át, ha rossz SID-et, vagy semmilyet se adtam a géppel, és erről nem szóltam. Nem az én hibám, hogy az érdeklődők nem kérdeznek vásárlás előtt, pláne egy 2x éves cuccnál. Nem tehetek arról, hogy nem tudják értelmezni a termékleírásaimat.

 

Én is jártam már így. Nem vaterán több cuccal együtt vettem egy 1541-et is, nem működött, szétszedtem, az összes foglalatos chip hiányzott. Teszteletlenül vettem mindent, az eladó szerint majdnem minden működött pár éve. Nem kérdeztem rá, nem nézettem meg az eladóval fizetés előtt hogy minden hiánytalan-e, így jártam, hiába reklamáltam utólag. Valaki alkatrésznek használta, mert próbálták már javítani. A vett cucc nagy része működött.

 

De már nem veszek több C64-et, 1541-et, stb., mert nincs értelme. Teszteletlen cuccok majdnem a hibátlan árban kelnek el, pedig max. negyedáron kéne, ez lenne a reális, mint bármely más nem Commodore cuccnál is van.

Az A500+ cuccomat is eladom, lásd vaterán. Na ez tesztelt, mint a leírásban látható, ez nem hiányos, nem hibás semmi. De ettől még erre sincs garancia, mert bármikor elromolhat bármi.

 

Előzmény: bati67 (10854)
bati67 Creative Commons License 1 napja 0 1 10854

Én vettem tőle egy C64-et, rendben megjött, bekapcsolt, volt kép... de nem volt hang! :-( Amikor ezt jeleztem neki, csak annyit válaszolt, hogy "nem teszteltem".

 

Én ezt nem hiszem el! Szerintem inkább kivette a jól működő hang csipet és rakott bele egy rosszat.

 

Úgyhogy azóta én sem veszek semmit se itt Magyarországon, csak az ebay.de-n!

 

Előzmény: Commodore-szerviz (10847)
epy116 Creative Commons License 1 napja 0 1 10853

Ja, az hogy te mit mondasz, tök leszarom. A teljes levelezésünk el van mentve, akármit hazudozhatsz. A többi hülyeséged meg nem érdekel.

Előzmény: Kováccss (10852)
Kováccss Creative Commons License 2 napja -2 0 10852

Ez nem nyert, ilyet sosem írtam neked. Inkább a 2 üzim többi részével foglalkozz, annak több értelme van.

Előzmény: epy116 (10851)
epy116 Creative Commons License 2 napja 0 0 10851

>Nem félek senkitől, nem ezért nincs személyes átvétel. Amúgy se ajánlott bántani engem, mert mindenkinek jut hely a sitten, 1-3 év jár már könnyű testi sértésért, sőt a kísérletéért is.

Neked is jut hely a sitten, levelezésem van tőled, hogy megfenyegetsz, szó szerint idézek: 'Baseball ütővel verem szét a fejed ha nem értékelsz pozitívan'. Úgyhogy hagyjuk ezt a mártírkodásos dolgot, te sem vagy jobb másoknál.

Előzmény: Kováccss (10850)
Kováccss Creative Commons License 2 napja -5 0 10850

A nálam működött a hirdetés előtt, de a vevőnél nem eset elkerülhetetlen. Ezért írják bele az ebayes aukciókba is hogy nincs garancia, se utólagos reklamáció, se csomagvisszaküldés, se pénzvisszafizetés. Ez a vaterára is érvényes. Használt cuccokra amúgy se lehet garit adni magánszemélyként. A német ebayen nem kötelező a paypal, lehet sima banki utalás is, itt nincs paypalos védelem. Az eladóknak is védeniük kell magukat, mert az eladókat se érheti kár. Hogy nézne ki, hogy a több éve nálam lévő cucc pont a vevőnél romlik el, én anno kifizettem érte a teljes vételárat, amikor működőként megvettem, majd eladás előtt tesztelem, működik, aztán az, akinek eladtam, még követelné vissza a pénzt, hogy nála már nem működik. Ezt nem lehet megengedni. Ezen minden eladó sokat bukna, akkor is, ha a hibás cucc ár az eladónál maradna, mert ez a hibátlan cucc árának az ötöde-tizede is lehet.

 

A mai világban már egyre ritkábban üzletelnek személyes átvétellel, hanem főleg postával, futárral. Néhány cuccot adtam-vettem így, a többit mind postával. Semelyik eladónak se kötelező személyes átvételt biztosítani a cuccra, se vaterán, se máshol. A vevők nem kényszeríthetik az eladót erre. Minden hirdetésnél az eladó dönti el hogy milyen paraméterekkel adja el a cuccot, beleértve a fizetés, szállítás módját, stb.. Ha a vevőnek ez nem tetszik, akkor ne vásároljon. Ha olyan cuccokat hirdettek, amiket soha senki nem hirdetett, és nevetséges bizalmatlanság miatt nem akarja megvenni, akkor ez nem az én hibám. Ha ilyen baromság miatt lecsúszik a cuccról, akkor ez az ő baja.

 

Nem félek senkitől, nem ezért nincs személyes átvétel. Amúgy se ajánlott bántani engem, mert mindenkinek jut hely a sitten, 1-3 év jár már könnyű testi sértésért, sőt a kísérletéért is.

Előzmény: Betfair user (10848)
Kováccss Creative Commons License 2 napja -4 0 10849

Úgy látom nem bírsz leszokni a baromságokról. Egyszerűen csak a gyűjteményem legjobb darabjait hirdetem, ezeket hagytam a végére (Az Amiga 500+-t is), a többit már eladtam. Azért hirdettem meg ezeket (DCR, RAMLink) vaterán (amúgy már lejártak), hogy magyarok is lássanak ilyeneket, ne csak néha ebayen. Senki nem élt a lehetőséggel, így soha többet nem vehetnek ilyet senkitől Mo-on. Az ő bajuk. Én évekig használtam sok olyan cuccot, amiről a magyar retrósok többsége nem is hallott. A RAMLink is ilyen. RAMLinkről nem tudok Mo-on az enyémen kívül, ha van is, 1-2 lehet csak. IDE64-ből, 1541U-ból sincs sok, talán 10-20 db. Stb.

 

Érdekes hogy az senkit nem érdekel, hogy én mennyit kockáztattam, amikor a drága és ritka cuccokat postával megvettem Európából, nem mindig ebayen, máshol is, ahol nincs védelem. A RAMLink is külföldről jött.

 

Ebayen nem éri meg hirdetni ilyen drága cuccokat, mert túl sok a jutalék. Az alap jutalék 10%. Még a postaköltségre is számolnak jutalékot, hogy az eladók ne tudjanak trükközni ezzel. Én sosem csináltam ezt, a többi barom miatt szívok ezzel. Még a magyar ÁFA-t is rászámolják az ebay jutalékra, a postaköltség jutalékra is. A 4% paypal jutalék is ott van. Ezek össz. a 17%-ot is elérik. A DCR+RAMLink együtt 300e Ft = 1000 €, nem fogok erre 170 € jutalékot fizetni, ez egy új 030-as A1200 turbókártya ára. Szorozzuk be 10-zel, 1 milliós eladásnál 170e Ft jutalék! Nem normálisak ezek.

Előzmény: Commodore-szerviz (10847)
Betfair user Creative Commons License 2 napja 0 1 10848

"A személyes kipróbálás hiánya sem jelent semmilyen hátrányt, mert ott vannak a képek, amik bizonyítják hogy működik. "

 

Már többször is lehetett hallani olyanról hogy vétel előtt jó volt a cucc, de mikor megjött, már nem működött, aztán a vevő hiába reklamált, az eladó széttárta a kezét hogy nála még működött. Ez elkerülhető egy személyes kipróbálásnál. Továbbá : a képekről nem derül ki ha valaki mondjuk kiszedte a SID-et egy C64-ből és így adta el valakinek.. ja ez pont te voltál, ugye? Nem véletlenül nincs nálad személyes átvétel, sőt még a településedet sem mered feltüntetni, szerintem attól tartasz hogy egy személyes átvételnél valaki kiosztana egy tockost és tudod hogy igaza lenne.

Előzmény: Kováccss (10845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!