Keresés

Részletes keresés

C128 Creative Commons License 5 órája -1 0 10489

Fás, füves terület? Ezeknek nem kell jó levegő, min. a fele ember dohányzik. Az ott vedelőket, őrjöngőket, okádókat roadtul nem fogja érdekelni hol okádnak. Alig várják hogy ihassanak. Ehhez kár partira menni, mindenki ihat, dohányozhat otthon is.

Mo-on 1-2000 magát retrósnak valló ember van, közülük csak pár 100-nak vannak Commodore és Amiga cuccai, ebből 100 megy el oda? Ezért kár fáradni a partiszervezéssel.

Remélem nemsokára megszűnik az ajkai party, és szép sorban mindegyik. Kiöregszik itt már mindenki, sokan külföldre mentek, fizetni kell a hiteleket, 10-24 óráznak, stb.

 

A 80-as évekban általános iskolában nagyrészt hordanunk kellett az egyenköpenyt. Inkább még most is olyan világban élnék, mint a 80-as években volt. Akkor még sokkal jobb világ volt, hiába nem volt mobil, de még vezetékes telefon se, internet se, kábel TV se, pláza se, stb.. Akkor még minden évben mentünk nyaralni, még ha belföldre is, a szüleimnek simán lehetett saját kocsija, a benzin 30-50 Ft volt, 1000 Ft-ból meg lehetett tankolni 20-30 litert, nem kellett gürizniük a megélhetésért, volt műholdvevőnk, teljesen ingyenes volt, nem volt havidíj, csak a felszerelésért kellett fizetni. Átjártak az emberek a szomszédba, alig volt bűnözés.

 

Most meg nuku nyaralás, nuku kocsi (ha lesz, csak 10-15 éves hitelre), a benzin (és sokminden más is) drágább, mint Németországban, napi 12 órás melóval se lehet 1-ről a 2-re jutni, a kábel TV atom drága (a net is). Idegenként élnek egymás mellett a családok, viselkedni nem tudnak, hangoskodnak, a semmire szülnek gyerekeket, mostanra az országban fehér magyar nők százezrei rendezkedtek be a pasikon élősködésre. A környéken is van jópár ilyen. 20-25 évesen odaköltözik a pasihoz, no házasság, no élettársi bejegyzés, azonnal teherbe esik, a megváltoztatott törvények miatt már családnak számítanak, kapják a családi pótlékot, stb.. Ha a gyerek eléri a 16-18 éves kort, a csaj keres egy másik pasit, és kezdi elölről. Mire a 2. gyerek is 18 éves lesz, a csaj már 60 körül lesz, elmegy rokkantnyugdíjba, aztán meg öregségi nyugdíjba., és el is telt az élete. Egész életében nem dolgozott 1 percet se, egész életében mások tartották el, a pasi, majd az adófizetők, a végén az állam. A bűnözés mértékét meg mindenki tudja, nem kell részleteznem.

Előzmény: Sheme (10487)
C128 Creative Commons License 6 órája -1 0 10488

Egyszer voltam ott. Aug-ban volt a party, pont akkor volt 40 fok kint, bent 50 fok volt a hullámpala tető alatt.Éjjel is alig lett hidegebb. Minek menjek? Nem hiányzik az üvöltő zene, a csillió fok, a sok részeg ember látványa, az ide-oda hányást nézni, az arcomba dohányzás, stb. Kb. 10 éve volt sarokba szarás is. Még külön topikja is lett. http://forum.amiga.hu/220/205

Még belépődíj is van. Ilyen rendezvényre menjek, utazzam át a fél országot?

A hűvös lakásomból is látom mi megy a partin. Van itthon elég cuccom, minek menjek partira Amigázni?

Olyan cuccom is van, ami nem lesz a partin.

Előzmény: novakjoe (10485)
Sheme Creative Commons License 8 órája 0 0 10487

Te nem vagy magadnál!

 

Szép helyen VOLT eddig a party, fás, füves terület szomszédságában, jó levegőn. Nos, ennek lőttek. Ha valaki ennek tud örülni, h megszűnt, az elképesztő; azt a szűk 48 órát is elvette tőlünk a KLIKK. Köszönjük szépen. Még szerencse, h iskolai egyen köpenyt nem kellett felvenni, ha Rendekre ment az ember bulizni. (Bár szvsz páran emlékeznek még azokra az időkre.)

 

Sebaj, Ajkán majd megtartjuk!

 

És köszi a szervezőknek, h rugalmasan kezelik a dolgot!

Előzmény: C128 (10483)
W_B Creative Commons License 10 órája 0 1 10486

Maradj már, lomis..

Előzmény: C128 (10483)
novakjoe Creative Commons License 11 órája 0 1 10485

MIvel te úgysem jössz nem mindegy neked hogy hol lesz a party?

Előzmény: C128 (10483)
siz Creative Commons License 12 órája 0 0 10484

Bárki szervezhetett volna partit bárhol. Szerintem az Árok Party helyszíne márpedig Ajkarendek, annak meg van a saját hangulata. Persze, lehet másik helyszínre vinni, biztos jó lesz ott is.

Én ugyan csak a magam nevében beszélhetek, de én nem éreztem szívásnak az ajkarendeki iskolát sem, szerettem azt a helyszínt.

Előzmény: C128 (10483)
C128 Creative Commons License 14 órája -4 0 10483

A novakjoe üzijének alján kötőjelekkel megírt előnyök miatt régen a másik iskolára, vagy más helyre kellett volna változtatni a helyszínt, főleg ha csak pár km-re van a másiktól. Az egyik főszervező lakik Ajkarendeken, ezért szívott ott sok ember 16 évig, amikor vannak jobb helyek is kis költséggel?

Az országból és külföldről Ajkarendekre kellett mennie sok embernek, amikor végig lett volna sokkal jobb hely is? Mindenkinek ehhez az 1 emberhez kellett igazodnia ennyi évig? Ez senkinek nem furcsa?

Előzmény: siz (10481)
C128 Creative Commons License 14 órája -1 0 10482

Ez nem válasz a kérdésemre.

Előzmény: siz (10481)
siz Creative Commons License 14 órája 0 0 10481

> "Tettük mindezt nonprofit módon, csak azért, mert ez a gyerekkorunkat meghatározó hobbi innen indult. Itt ültünk először számítógép előtt a hetente várt szakkörökön..."

Előzmény: C128 (10479)
Commodore-szerviz Creative Commons License 14 órája 0 0 10480

:((((

 

 

Előzmény: novakjoe (10477)
C128 Creative Commons License 17 órája -2 0 10479

Ha ennyivel jobb hely ez a másik iskola, miért nem itt volt a rendezvény az elejétől kezdve?

Előzmény: novakjoe (10477)
siz Creative Commons License 20 órája 0 0 10478

Nabazz. :/

 

 

És hűvösebb is lesz? ;)

Előzmény: novakjoe (10477)
novakjoe Creative Commons License 21 órája 0 0 10477

Sajnos nem Ajkarendeken lesz az Árok party:

 

2 évtizede dolgozunk azon, hogy a retro számítástechnika ikonikus helyszínévé tegyük és minél több emberrel megismertessük Ajkarendeket ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Ajkarendek ). Úgy gondoljuk, ez sikerült is. Az Árok Party-n járt már a világ minden pontjáról látogató, köztük a legtöbben minden évben vissza is tértek. Pontosan tudják, hol van ez a kis falu, hogy milyen szép a kilátás a szőlődombról a Somlóra, illetve Magyarpolányra, hogy a falunak hol van a postája, a temploma és hol volt az utolsó kocsmája. A legtöbben még a forrást is meg tudják mutatni Bakonygyepes és Rendek között! A motiválásunkra alakult itt mára külföldön is ismertté vált zenekar ( http://www.sidripalliance.com/ ), forgattak dokumentumfilmet ( https://www.youtube.com/watch?v=Z-keHkcTZD4 ) részletes térkép került fel a faluról az openstreetmap.org-ra ( http://www.openstreetmap.hu/ ) és olyan hírességekkel beszélgethettünk személyesen, mint Kovács Győző (Neumann Társaság), Képes Gábor (Műszaki Múzeum) vagy éppen Rucz Lajos (80-as 90-es évek meghatározó számításechnikai lap- és könyvkiadója). A sok éves kitartó munkának köszönhetően évente kb. 100-an zarándokoltak el Ajkarendekre és további százan figyeltek bennünket az élő közvetítésnek köszönhetően (az eseménynek közel ezer követője van a Facebook-on). A helyieknek lehetőséget biztosítottunk, hogy mindebbe ingyenesen betekinthessenek: A koncerteket bárki meghallgathatta és volt olyan év is, amikor a kiállításunkat is szabadon látogathatóvá tettük. Többek között a Napló, az Ajkai Szó, egy, a faluból működtetett Youtube csatorna és a helyi TV rendszeresen be is számolt rólunk. Tettük mindezt nonprofit módon, csak azért, mert ez a gyerekkorunkat meghatározó hobbi innen indult. Itt ültünk először számítógép előtt a hetente várt szakkörökön...

Sajnálatunkra, ennek most vége.

Habár a megváltozott közintézményi rendszer tavalyihoz képest minimum duplájára strófolt bérleti díját még ki tudtuk volna gazdálkodni, 2 olyan falba is beleütköztünk, amivel nem tudunk mit kezdeni. Az első és legfontosabb a KLIKK teljes érdektelensége a rendeki általános iskola kihasználtáságával kapcsolatban. Részükről egyszerűbb, ha az iskola zárva van a nyáron, mint ha az bármit is "termelne". A másik az a lakossági kezdeményezés, amelynek köszönhetően ezentúl nem lehet több napos rendezvényt tartani az iskola területén. Örültünk volna, ha az érintettek bevonnak a sérelmeik orvoslásába, de erre sajnos nem került sor.

Sajnálattal, de mindezeket tisztelettel tudomásul véve szeretnénk megköszönni az elmúlt 16 évet, amíg az Árok Party-nak otthont adott a falu!

...mielőtt azonban temetni kezdenéd az Árkot: Nem megyünk túl messzire! Az idei találkozó Ajka központjában kerül megrendezésre, a Bánki Donát Szakközépiskolában. Ez a helyszín több szempontból is előrelépés lesz:
- Nem kell új uticélt megtanulnod, Ajkarendek szomszédságában leszünk.
- A buszpályaudvar és vasútállomás gyalogosan megközelíthető távolságra vannak.
- Az aula adottságai sokkal jobb hangosítást és vetítést tesznek lehetővé.
- Lesz helyszíni büfé. (+ éttermek, kávézók karnyújtásnyira)
- Az iskolához tartozó kollégiumban lesz olcsó szálláslehetőség.
- Pár kilométerrel közelebb leszel a Balatonhoz, a városban van strand és több geoláda is. :)
...és ha valaki mégis nosztalgiázna, Rendekre bármikor átugorhat!

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!

Előzmény: Sheme (10476)
Sheme Creative Commons License 1 napja 0 0 10476

Talán eljön - eljössz? - IEC-ATA kolléga is augusztus 11-13-n Ajkarendekre, az Árok-Party-ra, ott összefuthatsz vele is!

Előzmény: Pike74 (10473)
Pike74 Creative Commons License 1 napja 0 0 10475

Köszönöm! Már nézem is.

bati67 Creative Commons License 1 napja 0 0 10474

Hali! Szerintem itt a fórumban "IEC-ATA" és "Commodore-szerviz" (beszédes nick!) felhasználóknál érdemes próbálkoznod. :-)

 

Előzmény: Pike74 (10473)
Pike74 Creative Commons License 1 napja 0 0 10473

Sziasztok!

 

Hozzájutottam egy C 64-es géphez és hát nem ártana átnézetnem egy hozzá értő szakemberrel, természetesen nem ingyen gondolom.

Ahol szükséges ott kicserélni a kondikat és még a nem tudom miket stb...hogy még sokáig működjön biztonságosan, mert jelenleg néha produkál érdekes dolgokat, de alapvetően működik.

Valakinek van ötlete, hogy hova esetleg kihez érdemes fordulni?

Van még commodore klub ?

Mert oda is érdemes lenne egyszer lenéznem, ha még létezik ilyen.

IEC-ATA Creative Commons License 3 napja 0 0 10472

Én 10 kerek év után hoztam le a padlásról a lemeztartót, tele lemezzel és mind megy azóta is! Működni fog az. A gépet ki kell takarítani. A drive-ot is ha kell. Nekem mániám az átkondizás, mégiscsak ~30 éves gépek ezek! :-)

Előzmény: Laguna359 (10470)
bati67 Creative Commons License 4 napja 0 0 10471

Azért előtte alaposan portalanítsd ki! :-) Az enyém kb. 2 évet állt, most azért raktam össze, mert egy pár nyolcadikos meg akarta nézni.

 

Igazából csak a monitornak van egy kis 'amper-szaga'...

 

Előzmény: Laguna359 (10470)
Laguna359 Creative Commons License 4 napja 0 0 10470

Húúúú, basszus ugyanilyen szettem van, egyszer én is összedugdosnám. De az a baj, hogy több mint 20 éve a padláson van, nyáron 40 fok, télen -10. Működhet még az? A lemezek tuti szarok már.

Előzmény: bati67 (10469)
bati67 Creative Commons License 5 napja 0 0 10469

....ééééés beröffent! :-)

 

Előzmény: bati67 (10463)
StingeR Creative Commons License 5 napja 0 0 10468

A monitor javítás témához: 5 db monitor vár generálozásra a garázsomban, és mindegyik működik még (úgy ahogy). Kitakarítottam őket szépen, de olyan banális problémáik vannak, hogy  az egyiknek nem jó a kapcsolója (ezt ebay-ről lehet intézni, bár elég drága), a többit meg szimplán csak újra kéne kondizni (oké, bizonyos fokú sárgulás is van, de ezzel nem lehet mit kezdeni, monitort nem fogok H2O2-vel nekiallni feheriteni :)

 

Szoval aki vallalkozo kedvu es epp nyugdijas, v nincs jobb dolga, egy 1701, két 1084S-D1, egy 1084S-D, és egy öreg 1802-es várja a szerető kezeket kondicserékre :)

Előzmény: C128 (10443)
Laguna359 Creative Commons License 5 napja 0 0 10467

köszi, igen ilyesmi, de halálra vernek, fel sem tudok állni :)

Előzmény: ergoGnomik (10466)
ergoGnomik Creative Commons License 6 napja 0 0 10466
Előzmény: Laguna359 (10465)
Laguna359 Creative Commons License 6 napja 0 0 10465

sziasztok, hogy tudok pc-re mondjuk egy interkaratét feltenni? van valami egyszerű link, vagy akármi, amivel nem kell nagyon mókolni? köszi

Sheme Creative Commons License 2017.05.14 0 0 10464

Köszönöm! Ez aaaz!

Előzmény: Commodore-szerviz (10462)
bati67 Creative Commons License 2017.05.10 0 1 10463

Itt valami készül... :-)

 

Commodore-szerviz Creative Commons License 2017.05.07 0 0 10462

https://en.wikipedia.org/wiki/Autodesk_Animator

 

"Animator was debuted at SIGGRAPH 1989,[4] featuring a VGA graphics mode of 320×200 pixels with 256 colors.

In July 1991, the successor Animator Pro was released, with the significant improvement of allowing almost any resolution and color depth. The software was sold for approx. $800, significantly more expansive than the previous version, addressing the professional audience"

 

 

Autdesk Animator Pro kell neked, amit ma nem ezért lesz nehéz a torrentboltból lehúzni, mert $800 volt annakidején, hanem mert egy majd 30éves rétegszoftver, DOS alá, ....

 

"The 1995 released Animator Studio was a complete re-write for Windows 95, but was not anymore developed by the Yost Group."

 

Autodesk Animator-t már láttam, nem tudom az tulajdonképpen ennek a leszármazottja-e vagy egy tök másik termék..de itt fent van, letölthető:

 

 

https://archive.org/details/animatorstudio

 

 

Előzmény: Sheme (10460)
Commodore-szerviz Creative Commons License 2017.05.07 0 0 10461

http://bithunter.siz.hu/images/coll_rex9680.jpg

 

Itt az epromja is:

 

http://bithunter.siz.hu/files/rex9680.zip

 

Sajnos nincs nagyfelbontású kép a panel két oldaláról, onnan azért ki lehetne nagyjából találni, miket használ, hova teszi az epromot.

A binárisba bele lehet nézni, hátha a taratalmából (direkt JMP stb) kb kiderül, hova teheti magát.

 

Meglepne, ha olyan ultimax módos kunsztokat tudna ilyen kevés TTL-el, mint a nagy kártyák (action, final, IDE64, stb). Mondjuk MINDEN programot ezek sem visznek, de sokat igen. 

 

Végülis van rajta 6db chip, final-III sem sokkal több és bonyolultabb..

 

Előzmény: IEC-ATA (10458)
Sheme Creative Commons License 2017.05.02 0 0 10460

Very OFF:

 

Tudtok javasolni olyan rajz-animátor programot PC-re, mint anno volt az Autodesk Animator 1.0? Az megvan nekem, csak az a baj, 320x200-ban lehet vele rajzolni, én meg nagyobb felbontásban szeretnék, 720x576, vagy 1280x720.

Tudjon rétegezni, vagyis az előző képkockát mutassa, h lássam, mennyit változtassak a mostanin, h szebb, folyékonyabb legyen az animációm.

 

Az sem baj, ha épkézláb formátumban tud menteni, pl MPEG2, vagy MPEG4, .avi - mindegy, a lényeg, h a mostani videóvágó programokban tudjam használni.

 

3D Studio nem játszik, nem akarok rendereltetni, hanem kézzel rajzolni. Annak nagyobb a megbecsülése.

 

Csinálnék az Árok-ra Lamer/Wild(?) Demot, vagy mit, és ezzel kissé fel tudnám dobni az elejét.

 

ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!