Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15737
A neoprén recsegését még lehetne részletezni, dehát a nézőknek jár a műsor. :-) Sajnos nem volt fényképező a kezemben.

Ezt az ultrákról szóló bekezdést valahova le kéne menteni, nyitnom kéne valami idézetgyűjteményt. Jó beszámoló, csak esés nem volt benne. Gratulálok még egyszer, mestermunka volt!
Előzmény: -balazs- (15722)
-balazs- Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15736
Aggódva gondolkodom, hogy mit válaszoljak. De hát igen, ennyit.
Előzmény: pudingman (15731)
atom. Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15735

Én is gratulálok minden nagyatádi versenyzőnek, és köszönet a szurkolásért a pályáról és a pálya széléről egyaránt! Szuper nap volt, ötödször jártam ott, a harmadik egyéni teljesítésem volt, eddig ez volt a legjobb, és nem csak az időeredményt tekintve. És persze nagy köszönet Gyulának és csapatának, ismét hatalmasat alkottak!

atom. Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15734

Én is gratulálok minden nagyatádi versenyzőnek, és köszönet a szurkolásért a pályáról és a pálya széléről egyaránt! Szuper nap volt, ötödször jártam ott, a harmadik egyéni teljesítésem volt, eddig ez volt a legjobb, és nem csak az időeredményt tekintve. És persze nagy köszönet Gyulának és csapatának, ismét hatalmasat alkottak!

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15733
Huhh, akárhonnan is nézzük, ez a sportszerűtlenségen kívül bűncselekménynek is látszik, egy tankönyvi cserbenhagyásos gázolás.
Csak annyit hallottam, hogy elütötték, és azt hittem, egy autó. Ötvöskónyiból jött ki egy agyatlanul száguldozó autós, és mikor meg kellett állnia az elégazásban, a nyitott ablaka mellé állva megkértem, hogy sokkal lassabban menjen, mert tele van az út versenyzőkkel. Erre kilőtt ezerrel, és a biciklisek között életveszélyesen repesztve eltűnt Atád felé. Nem csodálkoztam volna, ha megöl valakit.
De hogy egy versenyző tegyen ilyet, az nagyon elszomorító. A minimum egy piros lap lett volna.
Előzmény: s.marcsu (15723)
azazello_ Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15732
Micsoda csillaghullás volt itt vasárnap! B787, grat a rekordod megjavításához! Balazs, odáig kicsit aggodalommal olvastam a beszámolódat, amíg eljutottam a két Spartathlonig. J

Mindenkinek nagy grat!
pudingman Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15731
Balázs,
ez most igaz, vagy csak hülyéskedsz? Tényleg ennyi kilométert úsztál és tekertél?
Előzmény: -balazs- (15722)
pudingman Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15730
"A nap fénypontja talán Pudingman vetkőzőszáma volt a két úszáskör között:-)"
Nekem ez sajnos a mélypont volt. Ilyen érzést még nem éltem át.
Majd írok egy beszámolót róla.
Előzmény: Csike_ (15714)
nedus1965 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15729

          Hát....Balázs...Ezer gratuláció !!!!!!!!!

Több mint tíz Ironman után ( sőt , lehet ,hogy éppen ezért ) is teljesen elképedve olvastam a beszámolódat ! Így kell ezt csinálni !! Most már bánom azt a sok-sok edzést , fölösleges készülést !

  Azért is jó , hogy olvastam a versenyed történetét , mert éppen néhány hete fedeztem fel a falon az első versenyem oklevelét és megdöbbenve láttam , hogy jövöre lesz a 20. évfordulója . Rögtön kigondoltam , hogy újra kéne egy ironman , evvel ünnepelni . Már kezdtem volna terveket szőni , edzéseket tervezni , De Te még időben felnyitottad a szemem !! Még annyi időm maradt!!!

                

                            MINDENESETRE SZUPER VOLTÁL !!!!

Előzmény: -balazs- (15722)
csecsaba2 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15728

Óriási!

 

Ha két év múlva (akkor már esetleg ráérek), aug elején eszembe jut, akkor én is nevezek. :-)

 

(bár én már indultam triatlonon, de nem koncentráltam még 5 óránál tovább versenyen, viszont annak idején az első maratonomat szombaton találtam ki, és vasárnap le is futottam)

Előzmény: -balazs- (15722)
B784 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15727

Sajnos nem lett meg a teló, pedig tegnap gúvadtra néztük a szemünket a 61-es úttól egészen a tavakig és vissza.

Télleg, ha valaki tud valami egy ott elhagyott bordó színű, nagyon vékony, ezüst hátlapú telefonról, szóljon nekem lécci.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (15726)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15726
Egy is elég, hogy valaki egész életében viselhesse a címet, ahogy Collins kapitány írta a legenda szerint.
A telefonod meglett?
Előzmény: B784 (15724)
-balazs- Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15725
Nem tudom, hogy nekem írták-e, de ez a T100 jelmondata, amit én költöttem, úgyhogy akárkinek is szólt, jó volt látni a feliratot.
Előzmény: B784 (15724)
B784 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15724

Sima ügy, én mondtam előre:-)

Te csinálod jól. Én még életemben nem voltam olyan boldog Ironmanen, mint az első nagyatádi célbaérkezésemkor. Holott az az eddigi legszerényebb időm. Beszéltem Góg Anikóval a verseny után. Azt mondta, ő sem tervez többet. Ezt szerette volna megnyerni, sikerült neki, köszöni, többet ebből nem kér. Neki, neked van igazad!

Gratulálok, öröm volt nézni téged a futáson.

És köszönet a beszámolóért, amely kellőképpen szórakoztatóra sikerült, és ezzel együtt is sokat lehet tanulni belőle.

U.I.: A "nem fáj, csak másként jó" feliratot neked írták Ágneslak és a 61-es út közötti emelkedőre?

Előzmény: -balazs- (15722)
s.marcsu Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15723
Én is gratula mindenkinek aki megcsinálta egyéniben, váltóban, frissítőként, szurkolóként, szervezőként!

van egy kérésem, kérdésem is a résztvevőkhöz: Ötvöskónyi és Beleg között leesett egy kedves ismerősöm bringás polárja (lehet, hogy nem szakszerű a megfogalmazás, de a polár a bringán volt), sajnos a rendezőknél kerestük, s nem találták meg. ha esetleg talált valaki ilyet, kérlek jelezze, nagyon örülnénk, ha mégis meglenne.

Kanga mama párnája elfoglalta a díszhelyét, egyelőre anyumék házában, nemsokára hazaviszem. Nagyon tetszik, s még egyszer nagyon köszönöm!

Marianna, téged figyeltelek, féltettelek a versenytől, mégis azt kell mondjam, hogy az összes verseny közül, amin láttalak, most láttam először igazi, felhőtlen mosolyt az arcodon (ráadásul a futás-gyaloglás közben) és ez megnyugtatott kicsit. szép teljesítmény volt.

Annadoktor teljesítménye szuper volt. sokan feladták volna, de Ő nem. tudjátok, még az első kör elején egy sporttársunk elintézte, hogy az árokban kössön ki (azaz hátulról előzve meglökte. biztos véletlen volt az egész, azonban az nagyon nem volt szép, hogy nem állt meg meggyőződni róla, hogy mi történt a másik féllel. azt gondolom, bármennyire is fontos, hogy jó időt menjünk, azért ennyire nem.

SK szurkolása, kedvessége nagyon jólesett, még egyszer köszönöm szépen, sokat segített.

Ja én megtaláltam a Toi-toi-t a futópálya mellett, a parki frissítőállomás utáni utcában colt, a pálya mellett :)

MÉG EGYSZER MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SZURKOLÁST, A BIZTATÁST, A LELKESÍTÉST!!!
-balazs- Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15722
Első ironman-em igaz hiteles története

 

Egy tücsökciripelős, borozgatós augusztusi estén kiráncigáltam a bringámat a sufniból. Nem tudom miért. Hónapok óta pakoltam ide meg oda, hogy elférjen mellette a fűnyíró de inkább befelé tuszkoltam mint kifelé.

 

Kicsit szerelgettem, olajozgattam, törölgettem majd másnap betekertem az irodába. A Nánási úton gurulva az jutott eszembe, hogy ez nagyon jó móka.

 

Másnap feltekertem a HHH-ra, átgurultam a hegyen és Solymár felé menet az jutott eszembe, hogy ez annyira jó móka, hogy akár 180 killométer is simán lecsúszna.

 

Este, miután kiment a lábamból a remegés, pakolgattam a szekrényben és beszélgettem Gabival:

 

- Mit csinálsz?

- Keresem az úszószemüvegem.

- Te komolyan gondoltad ezt a Ironman dolgot?

- Azt hiszem. Addig még van 10 napom.

- Te hülye vagy.

 

Rögtön tudtam, hogy jó úton járok. A bizonyosság kedvéért még felhívtam ákibácsi barátomat, az Önszopató Egylet (Self Sucking Club) egyik alapítóját és neki is elmondtam a tervet. Azt mondta sima ügy. Ismét egy helyes válasz. Megkérdeztem még B784-et de Ő már a kérdést sem értette csak sorolta, hogy melyik szakaszon mit fogok menni. Rendben, háromból három helyes válasz. (További reakciók: Berzsó: unatkozik a szopónaplód? valamint: mehetek veled katasztrófaturistának? Chino: Gabinak igaza van. Bringához értő kollega: Hát te hülye vagy.)

 

Első körben a tudásbeli hiányosságaimról készítettem leltárt.

- 2004 óta nem úsztam és egyébként utálok úszni.

- Idén már kétszer betekertem az irodába és vissza. Ezzel gyűjtöttem 72 kilométert.

- A legtöbb amit valaha egyben tekertem az kb. 110 kilométer de az is 1986-ban volt (vagy 1985-ben?) egy négy sebességes Favoriton.

- Nem mellesleg sosem indultam még egyéniben triatlon versenyen és valójában a verseny szabályairól csak halvány fogalmaim vannak. Állítólag kell depozni meg ilyesmi.

 

Renben. Viszont vannak bizonyos tárgybeli hiányosságaim is. Erről is csináltam leltárt:

- Nincs országúti bringám

- Nincs pedálom és cipőm

- Nincs bringás nadrágom és trikóm

- Nincs neoprene-m

- A dioptriás úszószemüvegem több darabban van

 

Ez végiggondolva a napnál is világossabbá vált, hogy kell egy terv. A terv minden cselekvés gerince, a siker esszenciája. Úgyhogy összeállítottam egy listát az azonnali teendőkről:

 

- Társadalombiztosításnál ellenőrizni a jogviszonyom érvényességét

- TB kártyát bringás trikóra jól látható helyen felvarrni. (Előtte trikót beszerezni.)

- Megérdeklődni a nagyatádi kórházban a vasárnapi menüt

 

A tervezésből Chino zökkentett ki amikor azt mondta, hogy a hullákat nem a kórházba viszit és enni végképp nem adnak nekik.

 

Értem én, értem. Mindenesetre kell egy edzésterv, elvégre nem vágunk bele egy ilyen giga projektbe csak úgy hébe-hóba. Egy ilyen terv elkészítéséhez 2-3 nap kellett volna de az idő rövidsége miatt elvtelen kompromisszumot kötöttem és azonnal megcsináltam. Volt még 10 napom felkészülni. Vagyis nem. Egy versenyre illik rápihenni, ami mondjuk 5 nap, tehát volt 5 nap a felkészülésre. Kérdés, hogy ebbe a felkészülési ciklusba kell e pihenőnapot beiktatni? Némi morfondírozás után úgy döntöttem, hogy valószínűleg nem. :-) Ezért a következő tervet készítettem:

 

- Az időbe belefér három úszás. Elsőre úszom 1 km-t, másodikra kettőt a harmadikra hármat.

-Munkába bringával járok és esetleg vasárnap tekerek egy hatvanast. (Feltéve, hogy a szombati lagziból kellőképp fel tudok épülni.) Ebből összejöhet akár 350-370 km is. Ez nagyon sok. Nagyatádon csak 180-ra lesz szükségem. (Állítólag van aki 5000 kilométernél is többet tekert már idén de ez szerintem valami tévedés, ennyi kilométer a világon nincs.)

- Futásra nem nagyon van idő de azért érdeklődöm a Self Sucking Club-nál az éppen aktuális akciós ajánlataikról.

 

A terv készítése során Oláhtamás emlékeztetett arra, hogy amikor a megnyitón a felkészülés hosszú és rögös útjáról beszélnek, kellőképp süssem le a szemem.

 

A frissítés még egy kardinális kérdés. Egy darabig gondolkodtam azon, hogy miért ne lehetne túrós és nutellás palacsintával frissíteni. Nem találtam ellenérvet. Rendben, ezt gyorsan megoldottam. Azért még bedobok power geleket meg őszibarack befőttet, biztos ami biztos alapon. (Gabi önfeláldozóan péntek hajnalban lesütött nekem 20 palacsintát. Ezt az elkötelezettséget! Azért jó, hogy a családban van legalább egy ember aki mindent megtesz az ironmanem sikeréért. Köszönöm.)

 

A felkészülést augusztus 6-án a hajnali órákban kezdtem meg a margitszigeti sport uszodában. Letoltam 2 kilométert 50 perc alatt. Tessék, már az első edzésen 100%-al túlteljesítettem a tervet. Ez nagyon bíztató kezdet! El is gondolkodtam azon, hogy úszás szempontjából lezárnak tekintsem a felkészülést de végül mégis a forma további csiszolása mellett döntöttem. Másodikra már 48 percet úsztam és itt már tényleg azt gondoltam, hogy ez maga a tökély, úgyhogy a 3 úszóedzésemet töröltem a programból.

 

A szervezésbe is gőzerővel belevetettem magamat. Verseny előtt 8 nappal már 3 országúti bringára kaptam felajánlást. Állítólag egyik jobb mint a másik de mindegyiket kell tekerni. (Micsoda gagyi.) Kaptam még pedál és cipő valamint neoprene felajánlást is. És szállást is szerveztem. Mindezt 2 nap alatt. A maradék 8 nap alatt akár egy Everest expediciót is meg tudtam volna szervezni de nem akartam túlzottan villogni. :-)

 

A verseny előtt hat nappal megtartottam A Biciklis Edzésemet is. 70 kilométert mentem egész jó ritmusban. A saját városi Trek bringámon nyomtam mert még nem kaptam meg a csodaparipát de kicsit tesztelni akartam magam, meg állítólag ezt így kell csinálni.

 

Miért 70 kilométert? Miért nem féltávot? Ennyi fért bele ebéd előtt és mint tudjuk a helyes táplálkozás a lelki és testi egyensúly lényege. Mindenesetre az edzés megnyugtatott, hogy az első 10-15 kilométer nagyon könnyedén fog menni...

 

Az ironman előtti hétfőn Viktorino leszállította a csoda gépet. (Egy hétig mindenki megkérdezte, hogy milyen. Milyen, milyen?! Fekete és piros.) Amikor ráültem, azt hittem vége mindennek. A nyereg hátulról belémállt és mindent amit ott lent hordok, a torkomban éreztem. A kormány annyival alacsonyabban van, hogy a hátam már akkor reccsent amikor lehajoltam. Ahhoz, hogy előre kilássak, olyan abnormálisan kellett emelnem a fejem, hogy egy csigolyám ki is ugrott a helyéről.  Ekkor jöttem rá, hogy az egész tesztelés semmit sem ért és amúgy meg nagy bajban vagyok.

 

A felkészülést Nagyatádon, a verseny előtti délután fejeztem be amikor Robogótól megkaptam a neoprene-t. Ezzel alig 14 órával a verseny előtt a felszerelésem utolsó darabját is beszereznem. Sima ügy.

 

Na, de ne szépítsük a dolgot. Ennyire felkészületlenül vélhetőleg ember még nem indult Nagyatádon. Vagyis, ez ebben a formában nem biztos, hogy igaz. Edzettlen voltam, ez tény. De 22 év sport, ebből 6 év ultrafutás csak felkészített valamire. Két lefutott és egy feladott Spartathlon, hét lefutott Kinizsi Százas és még sok hasonló hétvégi kikapcsolódás csak jó valamire.

 

Abban bíztam, hogy az évek során megtanultam, hogy miről is szól ez az egész. Hogy mit jelent szívni, megborulni, szétesni, majd az árokból a saját hajamnál fogva kicibálni magam. Megtanultam befelé fordulni, a szervezetem visszajelzéseit figyelni, a hibákat korrigálni és tovább menni akkor is amikor nagyon fáj. Megtanultam, hogy mire hogyan reagálok és, hogy mikor mire van szükségem. Ha ez nem elég egy ironmanhez, akkor nekem végem.

 

Igazából abból a feltételezésből indultam ki, hogy az igazán hosszútávú állóképességi sportok alapja ugyanaz és ezért lényegtelen, hogy az ember triatlonozik vagy ultrát fut. Mindkettőnek az alapja a belső egyensúly, mély meditáció, folyamatos koncentráció és összhang a saját testünkkel.

 

Pénteken délután Berzso társaságában legurultam Nagyatádra ahol egy tucat embertől megkaptam még, hogy hülye vagyok (bocs, sorszámot kell húznod) és még egy tucat tudni akarta, hogy melyik váltóban futok. Volt aki külön feljegyezte a rajtszámomat, hogy tudja kit kell kiröhögni.

 

Egész péntek este kínosan vigyáztam arra, hogy ne süssem el az „edzés a gyengék orvossága” poénomat. Nehéz volt. :-) Inkább csak a Terep Százas szlogenjeit ismételgette. Sima ügy, meg nem fáj, csak másképp jó...

 

Gyékényesen több komoly problémát kellett megoldani egyszerre, ráadásul mindezt szombat hajnalba. Első harci feladat: kideríteni, hogy hol lehet kávét szerezni. Ákibácsival, Kékvirággal és Berzsoval beültünk a helyi vendéglátóipari egységbe és egy nagyon finom reggeli kávét szürcsöltem el. (No kofi, no lauf.) A kávé eszembe juttatta a másik problémát: a neoprene-t. Az rendben, hogy ez egy jó dolog. De hogy kell felvenni? Melyik az eleje, melyik a hátulja? Melyik fele van belül és melyik kívül? Ákibácsit lehívtam a tó partjára segíteni ami azért is jó ötlet volt mert Robogó vagy 15 kilóval könnyebb nálam és recsegett, ropogott a dressz ahogy ráfeszítettük az elhízott birkózó testalkatomra.

 

Lesétáltam a tóhoz, becsekkoltam és elvonultam a sarokba kicsit egyedül lenni. Becsuktam a szemem és végigsuhantam a tavon, a bringa pályán és leróttam néhány nagyatádi futókört is. Nem láttam gubancot. A futástól tartottam kicsit de az a megoldható kategóriába tartozik.

 

A verseny előtti titkos tervem: 1:40, 6:30, 3:45 plusz 15 perc a depoban. Ez annyi mint 12:10. Ez egy nagyon optimista verzió. 13 óra körüli a publikus, reálisabb terv. A kettő közé lenne jó belőni magam.

 

Kinyitottam a szemem és még mindig Gyékényesen álltam. Bakker. Hát renben, gondoltam, jöjjön aminek jönnie kell.

 

(Reggeli SMS Summer Comforttól: A tóban gondold végig a hülyeséged, lesz idod rá.)

 

Az úszásról igazából csak benyomásokra emlékszem. Meleg volt a víz és meglepően tiszta. A mezőny nem engedte, hogy túl keményen kezdjek, szépen türelmesen ki kellett várnom réseket, hogy menni tudjak. A legvégén rajtoltam, nem bízván az úszótudásomban de messze nem én voltam a leglassabb. Az iránytartásom továbbra sem jó de a szokásosnál apróbb cikkeket és cakkokat tettem az egyenesbe. A dioptriás úszószemüveg sokat segített. Néhányszor fejbe rúgtak de ez még elviselhető volt. (Csapásokat mérünk, csapásokat szenvedünk.)

 

Az első kör végét nagyon vártam. Nem tudom miért. Az első körrel csak jogot szerzel arra, hogy visszamenj szívni. Az időm jó volt és megnyugodtam, hogy érdemes volt edzeni. :-) A második kör nyugis volt. Mentem, mendegéltem, cikk-cakkoltam. A legnagyobb gondom az volt, hogy pisilni kellett. Ezt a legegyszerűbben a tóban lehet elintézni de úszás közben nem tudok. Ha megállok és lebegve nézem a többieket, mindenki tudja mit csinálok és akkor azért nem megy. (Hallod Robogó, nem pisiltem a neoprene-be!) A célegyenesben viszont rámtört egy kőkemény hányinger. Émelyegtem és a reggeli kávét böfögtem fel. Vajon miért? A hullámzástól? Ideje már kijönni ebből a vízből, gondoltam. 1:24-en állt az óra amikor partot fogtam.

 

A füvön előbb az egyensúlyomat volt nehéz megtalálni utána pedig a neoprene-el szenvedtem. Pont Ispi mellett ültem le a sátorban. Ispi látszólag koncentrált és két udvarias mondat után már a bringán ült.

 

A biciklin a legnagyobb kihívás a pedál volt. Amíg sikerült a cipőt beakasztani, lement a nap. Ja nem, csak előttem sötétült el a világ. Szóval ideje kajálni. Zsebeimből elővettem minden mozdíthatót és elmajszoltam. Meg ittam és ittam és ittam.

 

A ritmust szerencsésen elkaptam. Gyorsan kezdtem de kényelmesen. Órát direkt nem raktam a bringámra mert úgy gondoltam, hogy az csak fölösleges nyomás. Ha 30 fölé megyek szétaggódom az agyam, hogy túl gyors, ha pedig alá, akkor sírok, hogy lassú. Nem, ez nem kell. Megyek érzésre és a végén nézek órát, az úgy pont jó lesz. Jól eső gurulás volt. Előzgettem, előzgettek és szépen mentek a kilométerek. A gép meg csak vitt és vitt. Egy bő óra után kezdtem azt hinni, hogy ez menni fog, ezzel nem lesz gond; beletaláltam egy fenntartható ritmusba amivel szépen végig tudok gurulni.

 

Amikor elkezdtem hinni abban, hogy jó vagyok, elkezdett lekörözni az élmezőny. Hö hö. Vicces gyerek vagyok én.

 

A T alakú pálya nagyon bejött. Mindegyik szára olyan rövid, hogy a következő cél belátható távon és időn belül volt. Sosem a verseny végéig kell eljutni hanem a következő frissítőig vagy állomásig. Itt pedig bőven voltak részcélok.

 

A második kis körben voltak csak gondjaim. Már nagyon leszálltam volna. Fájt a talpam, combfeszítőm, a nyakam és a hátam. Ráadásul egy kulacs iso italt szerencsésen végigöntöttem magamon meg egy darázs is fejbe csípett. No persze, basszus, még mit nem. Egy darázs nem darázs, ennél többre lesz szükség! És a fenekem sem fáj, vagyis biztos nem tolom eléggé, úgyhogy inkább biciklizzünk rendesen!

 

A bringáról 6:06-os idővel szálltam le. A 2 pisi és 2 kajamegállást leszámítva az pont 6 óra tekerés. Legyen, elfogadom.

 

A frissítést a bringa utolsó órájában elkezdtem átvariálni. 30+ fokban a bringán elviseli a gyomor a szilárd kaját de futás közben ez már nem fog menni. A futás annyival intenzívebb, hogy ugyailyen igénybevétel mellett az emésztés minimálisra fog csökkenni és az tuti hasmenés. A szilárd kaját elhagytam és folyékonyra váltottam. Az izo italt sikerült nagyon hígra kevernie a rendezőknek ami egy nagy érdem. Kóláztam, ettem egy gélt is és egy pici darab banánt is bepróbáltam.

 

Előzetesen azt gondoltam, hogy sírva fogok leszállni a bringáról és az utolsó körön csak azt tudom majd ismételgetni, hogy Neogranormon, Neogranormon. Ehhez képest szinte elérzékenyültem amikor kivették alólam a gépet és elvitték. Integettem neki. Jó volt hozzám. De tényleg.

 

A depoban nem akartam leülni. A leülés precedenst teremt. Inkább beálltam a sarokba és ott rendezgettem a csomagomat. Amit a depoban láttam, arra nem voltam felkészülve. Mintha kártyapartin lettem volna. Emberek dumcsiztak, kajáltak, zuhanyoztak, lábat mostak. Miért zuhanyozol egy maraton előtt?

 

A futás nehezen indult és a tempóválasztást erősen elrontottam. Fájt, nehezen ment és gyors is volt. De nem tudtam visszavenni. Elment 3-4 kör értelmetlen tempóban és kezdett homályosodni a világ. Ez így agyatlan. Inkább megálltam. Sétáltam pár percet. Újragondoltam az egész maratont és újratöltöttem a szoftvert. Amikor újból elindultam sikerült egy sokkal ésszerűbb, normálisabb, lassabb tempót felvennem. Ez az átkozott futás! Ugye ez a „saját” sportom. Úgyhogy nem tudtam elengedni magam. Folyton az órámat buziztam és görcsöltem a másodpercek miatt. Azt kellett volna itt is mint a bringán. Órát a kukába dobni aztán majd a célban szólnak, hogy mennyi lett. Mert őszintén, nem mindegy, hogy mennyi a vége? 

 

A szoftver újratöltés után újra ment a futás de az eddigi sporttevékenység nem múlt el nyom nélkül. Hullámzott a teljesítményem. Többször éreztem, hogy kezd esni a vércukrom de ezeket egy-két perc alatt el tudtam kapni. Többet gyalogoltam mint szerettem volna de szerencsére ez nem egy maraton, itt ez nem számított.

 

Nem tudom, hogy a dinnye jó frissítő e de a végtelen jéghideg dinnye kínálat mennyei volt. Csak ettem és ettem. Plusz ez jó ürügy volt arra, hogy belesétáljak. Nem baj, volt már rosszabb pótcselekvésnek is.

 

Ákibácsi féltáv körül bekiabált, hogy 11:30-on belül is lehetek. Na, már csak ez hiányzott. Hogy időért fussak. De legyen. Elkezdtem számolgatni és tényleg egész jól álltam.

 

De a frissítésemet valahol menet közben elrontottam. Rettenetesen szomjas voltam. Körönként 3-4 decit ittam. Plusz a dinnye és néha plusz iso. Ennyi folyadékra nem lehet szükségem. A bringán ittam túl keveset és kiszáradtam? A meleg megtévesztett? Vagy ez is csak pótcselekvés? Berzso mindenesetre lankadatlan szorgalommal adogatta a kólát és a szénsavas vizet. Ezt ezúton is köszönöm. Próbáltam önmérsékelni, főleg a táv második felében de nem mindig ment.

 

A pálya melletti fáradhatatlan szurkolók viszont sokat lendítettek a helyzetemen. Nem tudom külön külön megköszönni mindenkinek a bíztatást mert annyi kedves szót kaptam, hogy akaratlanul is kihagynék valakit. Az utolsó körben akinek tudtam szóltam, hogy már nem jövök többet, ezért köszönöm, hogy megtisztelték futásomat egy kis bíztatással. Jól esett. A maratont 3:39 alatt futottam.

 

A célban 11:20-at mutatott az óra. Aztapaszta. 50 perccel a titkos célon belül. Az úszáson hoztam 14 percet a tervhez képest, a bringán 24-et, a futáson 6-ot és a depon 4-et. Úgy tűnik az úszóképességem mértem fel a legrosszabbul a verseny előtt de az jó, hogy nagyjából pontosan saccoltam milyenek lesznek a futóműveim egy ilyen, eddig ismeretlen biciklis kaland után.

 

Mit is mondhatnék erről a versenyről? Sima ügy; nem fáj, csak másképp jó; meg se izzadtam; és más ember lettem a végére.

 

A célban deklaráltam, hogy soha többé ironmant. Jó ilyesmit már sokszor mondtam de ez most más mint a többi. Ez pont a fordítottja a szokásosnak. Ez annyira jól és zökkenőmentesen ment, hogy ha egy évet készülök rá se biztos, hogy jobbat tudok. Felkészülés nélkül soha többé ne tudok ilyet és ezdéssel sem biztos, hogy ezt meg tudom dönteni.

 

Lehet, hogy rögtön a duplára kéne készülnöm? Most, hogy még nálam van Viktorino bringája... :-D  

 

u.i.: A Fekete Lovag mindig győz! :-)

 

Kanga M. Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15721
Én is gratu Mndenkinek!

Erről a három napról csak szuperlatívuszokban tudok értekezni.
Nagyon jó volt, kívülről látni a versenyt, jó, volt a lánykámmal együtt befutni a célba.
A csütörtöki pályabejárástól kezdve a TP-n keresztül a pénteki mindenféle ügyintézésekig, és a csurgói gimi parkjában Csokonai padján való bambulásig minden kerek egész volt, minden flottul ment, még a nagyatádi szoborparkba is kijutottam, ahol egy szobrász ismerősöm kalauzolt végig, és mutatta meg az éppen készülő művek születését. Ez megadta az alaphangot.
A megnyitón a régi és új ismerősök, család fíling, lassan 10 éve járunk ide, mintha hazatérnénk...
A szombati rajtot kívülről látni élmény, ahol igen-igen kapart a torkom.
Egy kis múló hasmenés ugyan beárnyékolta a bringa indulást de a felejthető kategóriába sorolom, élveztem a bringát (nem tört le könyöklőm ! :-), szóval minden szinte tökéletes volt, a másnapi zárásig és a tegnapi hazaútig amelyhez SK is csatlakozott.

Valahogy jobban tudom most értékelni az eddigi iromanjeimet és az egyéni teljesítőknek nagy-nagy elismerésem, emelem a bringássisakom.
Priszci azt mondta, h ez brutális lehet egyéniben...Élvezte, h benne volt a fősodorban, Ati pedig az apjával alkotott külön egységet.
Jó ötlet volt ez a páros baba-mama váltó.
Életem egyik legjobb döntése volt, h ezt az évet regenerálódásra szántam, így gyakorlatilag negyedik éve nincs sérülésem (egy-két bokabicsak lájtot, meg vascső és kút okozta karcolást leszámítva, mondjuk ezek nem is sportsérülések.
És nagyon ki vagyok már éhezve a mozgásra.

Nagyon motoszkál bennem a gondolat, h jövőre újra egyéni. Mozogni mindenesetre elkezdek újra rendszeresen.

Jó pihenést, regenerálódást, örömködést kívánok Mindenkinek az elkövetkezendő napokra, hetekre.

ui: Johnyironnak pedig készül egy külön írásmű :-)
amatőr Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15720
Ez a triatlon nem a dolgok könnyebbik felét választók sportja... :)

Őszinte elismerésem nektek, ismerve és ismeretlenül, akik egyéniben lenyomtátok a távot! És persze a váltósoknak is jár a gratuláció, nagy élmény lehetett ez a nap. Nekem legalább is az volt, szurkolóként és a futópályán hozzátok közel. :)

Lesz sok fotó, majd felrakom a webre.
ironmarian Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15719

Tegnap nem, mert el kellett mennie. Eredményhírdetésen sem volt. Holnap megyek utána Pécsre! Rtg, megnézi mi lehet a baj.

 

M.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (15716)
kivi Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15718
Tegnap reggel kibogarásztam az ismerősök eredményeit, és elküldtem Chinonank, így láttam milyen szuper eredmények születtek! Gratulálok mindenkinek!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15717

   Most csak szurkolóként voltam jelen, erről nem akarok hosszan írni, a pénztelenség, a gazdasági válság számos jeléről még annyira sem. Elég az hozzá, hogy a szervezők lelkesedése láthatóan mit sem változott, és ez azért számomra feledtette a nehézségeket. Csak két apró morzsa azén történetemből, mind a kettő itthonról.

   Unokatestvérem kért tőlem vazelint az úszáshoz. Mondtam, hogy az enyém régi, ha tud, vegyen inkább, de ha nem, akkor viszem ezt. Levittem az autójába a biciklit, majd elindultam felfelé a táskáért, és az utca túloldalán eszembe jutott egy kérdés, és átkiáltottam neki:
– Vazelined van, vagy hozzak?
Csak a furcsa arckifejezése láttán esett le, hogy ez így egy kicsit félreérthető volt a kívülállóknak, Szerencsére nem voltak körülöttünk emberek, viszont unokatestvérem a nap során többször is vidáman előadta a történetet, és eközben egyre nőtt a köztünk levő távolság. :-)

   Ugyanitt hazaérve egy csapat fiatal jött le a lépcsőn, és nézegették a földre letett kerékpáros kosaramat. Szerencsére a leányzó hangosan is kimondta, amire gondolt:
– Jé, de szép színes vízipisztoly!
Hát igen, furcsán nézhet ki egy negyvenes férfi kelléktárában. De így legalább el tudtam mondani neki, hogy mire használom, és nem fog furcsa dolgokat terjeszteni rólam a házban. Sose tudjuk, mi mindent lehet félreérteni. :-)

Ma meg fél kilencig bírtam aludni, ami még tegnap reggel Nagyatádon sem jött össze. Igaz, ott a hasamra sütött a nap, szó szerint.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15716
És dr. Kornéllal sikerült találkozni?
Előzmény: ironmarian (15715)
ironmarian Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15715

Hát, erre nem tudok válaszolni, mert csak 1x kentem be, akkor.

De már több embertől hallottam, hogy jó, és mikor kiment Zánkán a bokám, a kórházban a dokik is ajánlották. Lehet, ma veszek a lovasboltban.

 

Gratulálok mindenkinek, és köszönöm a sok bíztatást!

 

Úszás: 1perccel jobb mint tavaly.

Bringa: legjobb időmet 28 perccel megjavítottam

Futás:  csak gyalogoltam, ahogy terveztem. Ez eléggé lehúzta az időmet, de ezt vállaltam.

 

Marianna

 

Előzmény: gyuro (15707)
Csike_ Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15714

Gratulálok minden célbaérkezőnek!

Nagyon szép eredmények születtek.

Még sosem láttam triatlon versenyt kívülről, szép, szép, de azért belülről jobb.

Kicsit savanyú pofával néztelek benneteket egész nap:-(

A nap fénypontja talán Pudingman vetkőzőszáma volt a két úszáskör között:-)

JonyIron, neked  külön gratulálok a szokásos küzdelemért, amit a gyomroddal vívtál!

 

Üdv!

pudingman Creative Commons License 2009.08.17 0 0 15713
Föállásban dolgozik. Gondolom kevesebb idö marad edzésre. Ilyen egyszerü ez:-))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (15711)
Kanga M. Creative Commons License 2009.08.16 0 0 15712
álobort vagy a valódit láttad? :D D D
Előzmény: amatőr (15694)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.16 0 0 15711
Zsuzsit mi lelte vajon, hogy ilyen időt ment? Sajnos az élmezőny versenyét nem tudtam követni.
Előzmény: azazello_ (15702)
B784 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 15710
Odamentem, leúsztam, letekertem, lefutottam, hazajöttem, oszt' jól van:-)
10:33:02 - 29. hely a férfiak között.
Az országos bajnokságon 24., a szenior I-es kategóriában 6. lettem.
1:04:37 órás úszás, 2:54 perces depózás, 5:14:44 órás bringázás, 2:39 perces depózás, és 4:08:10 órás futás adta ki ezt.
Egy jó verseny volt a számomra, a 2006-ban elért 10:56:47-es időmet sikerült megjavítanom.
Sajnos a futáson ötször látogattam meg a toi-toi-t, a gyomrom nem bírta rendesen a meleg (32 fokos hőmérséklet volt a futáson) és a szilárd táplálék kombóját. Volt egy nagyrészt gyalogolt köröm a 16-ból - a 13. Ekkor elfogyott belőlem minden, ezt kezdtem el visszatolni. Az utána következő időkből az látszik, hogy nagyjából sikerült. Ezen a bizonyos maratonin volna még mit faragni, hiszen amíg az úszásban a 34. legjobb idő volt az enyém, és ha jól számoltam, akkor a 24. időt keróztam, a futáson ez a helyezési szám a 66. volt.
A feladat adott.
De, nem panaszkodom, egy ilyen egyéni csúcs után nem is volna értelme:-)
Hosszabb beszámoló majd készül.
Előzmény: gyuro (15703)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.08.16 0 0 15709
Tegnap éjjel megironmanült az első fertőzöttem, aki történetesen az unokatestvérem. Ezt a dolgot csak annyiban minősíteném, hogy nagyon büszke vagyok rá. Nekem pedig a szurkolástól olyan izomlázam, sőt enyhe vádligörcsöm van, mintha magam is versenyeztem volna, így jövőre inkább rajthoz állok, mert ha már, akkor.

tantien Creative Commons License 2009.08.16 0 0 15708
Hatalmas gratulálás minden ironvumennek és mennek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!