Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 8 órája 0 0 11208

Milyen szép dolog hogy szobrot emeltek neki! :)! Ha valaha élt nagy színész, akkor Ő igazán kiérdemelte ezt!!

Előzmény: caseyjones (11206)
Párizs73 Creative Commons License 4 napja 0 0 11207

Igen a szobrász mellett ott állnak Bud Spencer lányai.

Előzmény: caseyjones (11206)
caseyjones Creative Commons License 2017.11.16 0 0 11206

Így néz ki a felavatott Bud Spencer-szobor a Corvin-sétányon:

caseyjones Creative Commons License 2017.11.16 0 0 11205

Tegnapelőtt leadta a Mozi+ a Piedone, a zsarut, tegnap a Piedone Hong Kongbant. Ma folytatódik a sorozat, és pénteken zárul le. :) Azt hiszem, 18.50-kor kezdődik mindkét maradék rész.

Carina_S Creative Commons License 2017.11.15 0 0 11204

Ezeket az epizódokat direkt a legpoénosabbaknak írták meg. Gondolj csak arra mulatságos jelenetre, amit a (11194)-ben írtam le, amikor Conit kimenti a felügyelő, és a végén már a lány is neveti, amikor a felügyelő három patkányhoz hasonlítja az emberrablókat, egyiküknek a lábára tapos teljes erővel, a másik meg már könyörög neki, hogy ne "lépjen rá", azaz ne tapossa töröttre a lábát... .. :-))

 

A másik vicces rész a Piedone Afrikában epizódban van, ahol Caputo az oroszlánoktól berezel, vagy ahol a felügyelő belógatja a verembe a gepárdnak a bérgyilkost, aztán rákérdez hogy "Ugye hogy milyen vicces volt?? ;-)))", mire a bérgyilkosnak az arcára fagy a mosoly. Ebben van még egy vicces jelenet, ez inkább rögtönzés a felügyelő részéről: ez az a rész, amiben a pozannal (harsonával) kiveri a gorillák kezéből a pisztolyt, aztán jól fejbe is veri őket, azok meg tehetetlen dühvel ordibálják, hogy: "Na, most már aztán elég legyen!".

Igazából azonban a poénoknak a tizedét sem lehet felsorolni, mert már a tizedrészük is ennek a pár poénnak a hússzorosa. Az egész sorozat, akárcsak Bud összes filmje -- a szólósokat is, és a B.S. -- T.H.-sokat is! -- arra épül, hogy annyi poénból vannak összerakva, amiknek a 70%-át a következő megtekintésig úgyis elfelejted. Ezért van az az érzésed, hogy bár már százszor láttad az XY Bud-os filmet, de még százegyedjére sem unsz rá, hogy megnézzed!!!

Előzmény: caseyjones (11201)
Párizs73 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 11203

Bud Spencer unokája küzdősportokban versenyez. Carlo Pedersoli Jr. Biztos hogy az unokája ugyanis a facebook oldalán több fényképen is közösen szerepelnek és írja is, hogy Bud a nagyapja. Hát az unoka  a ringbe osztja a pofonokat: https://www.youtube.com/watch?v=EUn7AK3T9O0&t=2s

caseyjones Creative Commons License 2017.10.27 0 1 11202

Még a nyáron olvastam el a Bud Spencer-Terence Hill sztori című könyvet. Szerintem nem volt valami érdekfeszítő, Bud önéletrajzi könyvei mérföldekkel érdekesebbek, jobbak. Ráadásul ebben a sztoris kötetben nagyon szúrták a szemem a nevetséges helyesírási hibák, elírások, vesszőhibák. Nem ártott volna lektorálni a művet kiadás előtt. Ezek után erősen gondolkozom azon, hogy megvegyem-e a folytatásokat, vagy sem...

caseyjones Creative Commons License 2017.10.26 0 1 11201

Piedonét én is leírhatatlanul bírom, mind a négy részét. :) Alighanem a legjobb olyan filmjei Bud Spencernek, amiben nem szerepel Terence Hill.

A kicsi, mulatságos néger srác miatt is közel állnak hozzám a Piedone-filmek, no meg az általad említett remek, fülbemászó zene miatt is. :)

Előzmény: Tantis (11197)
Carina_S Creative Commons License 2017.10.20 0 0 11200

Hát, tekintettel arra, hogy ez a filmváltozat 1:55 óra/perces, szerintem tényleg ez lehet a legteljesebb belőle, esetleg ez lehet a vágatlan eredeti is.

Csak jó volna még ehhez a vágatlanhoz megtalálni vagy elkészíteni a magyar szinkronos filmfeliratot is. De ez legalább az eredeti és teljes olasz verzió!! ;-)

Előzmény: eroberter2 (11199)
eroberter2 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 11199

A Mindent bele fiúk ezt a verziójához mit szóltok?

https://www.youtube.com/watch?v=IT9KiGVdRFk

Ha jól értelmezem azt állítják, hogy eddig ez a legteljesebb, amit találtak :)

Carina_S Creative Commons License 2017.09.14 0 1 11198

Budnak nem véletlenül állítanak szobrot. A sok-sok kitűnő humoros akcióvígjáték halhatatlanná tette a nevét. Négy dolognak köszönhetik ezek a filmek a sikerüket:

1./ a Bud által alakított főhős mindig a jó oldalon áll, mindig a bajbajutottakon igyekszik segíteni, vagy a bűnözőket igyekszik ártalmatlanná tenni;

2./ majd' mindig lehet tudni, hogy aki a főhőssel ujjat húz, mindig pórul jár, sosem Bud húzza a rövidebbet, a néző számára mindig az a meglepetés (a poén), hogy hol és hogyan üti le az ellenfeleit;

3./ a főhős mellett legtöbbnyire van egy-két komikus szereplő is, aki az akcióvígjátékok akcióelemeinek feszültségét oldja ((pl. a Piedone-epizódokban Caputo, aki egyszer szőnyegbe csavarva kerül elő (Pied. Egyiptomban), máskor meg betojva jegyzi meg, hogy "Az oroszlán nagyon fáj.. !"(Pied. Afrikában), más filmekben pedig vagy Terence Hill a komikus szereplő (Kincs, ami nincs), vagy valaki más, pl. a Nincs kettő négy nélkül-ben a két vézna és ügyefogyott bohóckodó pincér és szolgáló, de olykor női szereplő is kerül ilyen helyzetbe, pl. Margy a Pied. Afrikában, amikor az óvadék-átadás ellenében történő kiengedésekor közli Rizzoval, hogy "A rendőr már épp át akarta helyezni a parancsnokságot, hogy parkírozhassak... ;-)) Jöjjön, szálljon be! -- Nem,.. köszönöm, dolgom van. -- Éspedig? Behúzni egyet a belügyminiszternek is, háá.....??! ;-))) :D -- Elmondták, hogy történt, igaz? :) -- Igen! :)) Az utolsó szóig... ! ;-))) Így elhatároztam, hogy leteszem az óvadékot. Persze sokkal szórakoztatóbb lett volna megszöktetni a harisnyáimból készült hágcsóval... ! ;-))) :D -- Öhhmm... .. Nem sokra mentem volna vele, miután a cellám a földszinten volt. -- Komolyan nem jön velem??? -- E, ee... . -- Ühmm.... Próbáljon meg nem bajba kerülni! :) -- Rendben van, oké! -- Csao! :)" ---> Később, a film végén az óvadék letételéért cserébe, Rizzo Margy érdekében szinte kérés nélkül szólt az érdekében, hogy engedjék el, és ne zárják be a börtönbe, mondván, Margy volt az egyetlen, aki pár üveg pezsgőn kívül semmit sem nyert a férje kábítószerüzletein.));

4./ néhány olyan filmjében, amely már inkább akciófilm, mintsem akcióvígjáték (pl.: Ezer pofon ajándékba, Atyai pofonosztó), ahol is a végsőkig küzd azért, hogy az igazságnak érvényt szerezzen, vagy hogy a bajbajutottakat kihúzza a maffiák karmai közül, és végül mindig sikerrel is jár, itt ezekben a filmekben nagyon hangsúlyos(!) elem, hogy a komikus szereplők hiányát a film mondanivalójának nagyobb mélysége, vagy örökérvényűsége ellensúlyozza.;.

 

Előzmény: Tantis (11196)

Előzmény: Tantis (11197)
Tantis Creative Commons License 2017.09.05 0 0 11197

Piedone, a zsaru - bemutató, kritika, élménybeszámoló

 

https://youtu.be/z7ES0ErxuJ4

 

Piedone Hongkongban - bemutató, kritika, élménybeszámoló

 

https://youtu.be/WMAKmeEAiRg

 

Múltkor néztem egy kis Piedónét! :) Ez a két rész a legjobb! A zenéje is lenyűgözött engem! :D

Tantis Creative Commons License 2017.09.05 0 0 11196

Nem akárhol áll majd Budapesten Bud Spencer szobra

 

Bors Online

 

http://www.borsonline.hu/aktualis/nem-akarhol-all-majd-budapesten-bud-spencer-szobra/138968

charlie b Creative Commons License 2017.07.26 0 0 11195
Carina_S Creative Commons License 2017.06.15 0 0 11194

Jópofa videó, amiből az is kiderül külön érdekességként, hogy Budot annak ellenére sem ismerték semennyire sem vagy csak alig-alig, hogy elég sok filmjét ott forgatták le. (Persze egy dolog a forgatási helyszín, és megint más dolog az, hogy melyik országokban nagyobb az ismertsége. Ez pedig attól függ, hogy a filmjeiket merrefelé, hol forgalmazzák... !!!)

 

De persze akármilyen jó is a videó, legjobb őket eredetiben nézni a sok mulatságos poénnal együtt. (Olyanok vagytok mint három patkány! Egyikőtök sem raboltatta volna el a lányt a saját szakállára! Halljam a nevet!!! -- Ááá....ááááá....!!! :((( -- Felügyelő ÚR kérem, csak a lábamat azt neeeee.... ...  :(( )

Előzmény: Buvolix (11193)
Buvolix Creative Commons License 2017.06.15 0 0 11193

Sziasztok! 

 

Ez egy különösen jó epizód lett:
https://www.youtube.com/watch?v=Wshe2-b5GfY

 

A fenti videóban bejárják Miami városát, ahol Bud Spencer és Terence Hill is sokszor megfordult és leforgatták a Bűnvadászok című epizódot. A filmnek több valódi helyszínét is bejárják a videó különböző pontjain. Viszont a vége felé el is játsszák az egyik jelenetet ugyanott, ahol Bud Spencer és Terence Hill is eljátszotta.

 

Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11192
Előzmény: Carina_S (11191)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11191

Tényleg, így már beugrik! Jó.... ! ;-) 

 

______________________________________

Más. Emlékszem egy másik humoros jelenetre a Piedone Afrikában c. filmből, amikor Caputo a safari-túrán kiszáll a természet lágy ölére pihenni és levegőzni, de ott egyből szembe találja magát az oroszlánokkal, aztán fogvacogva nyugtatja az oroszlánokat (de talán inkább saját magát...): "-- Hé-hé-hé-hééé.., i mit kerestek itt? Nem hozzátok jöttem... :( Ne engem egyetek meg..... . :(!" Meg mond még pár hasztalan és felesleges "intelmet" az amúgy -- a legnagyobb szerencséjére(!) pillanatnyilag jóllakott -- oroszlánoknak, közben az ijedtségtől még dadogni is elkezd :)... . Aztán alig bír beoldalogni az autóba -- ami ezúttal a védőketrecéül szolgál! -- , mert miután nem a kocsira hanem az oroszlánokra figyel, a térdével és a lábával háromszor mellétalál, amikor be akar szállni a kocsiba, és csak negyedik kísérletre tud beleülni... . Aztán gyorsan magára vágja az ajtót amíg még egyben van, és ahogy csak tud, elinal az autóval onnét.... . :-)))))

Előzmény: Mantis Screamer (11190)
Mantis Screamer Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11190

Gugli :)

Nincs kettő négy nélkül:

 

Greg Wonder: Mi jót főztél ma nekünk Zefa?
Zefa: Hát,mára,szóval mára semmit.
Greg Wonder: Rendben, és a második fogás?
Angher Duarde: Hadd emlékeztessem uram, hogy ma van a hónap első csütörtöke.
Greg Wonder: És szerinted ez elég ok arra, hogy pihenni hagyjuk a fogainkat?

 

https://kritikustomeg.org/film/942/non-ce-due-senza-quattro-nincs-ketto-negy-nelkul-1984/idezetek/

Előzmény: Carina_S (11188)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11189

Vagy ha nem idézet, miért írtad (csütörtökön): adják most valamelyik B.S.-T.H.-filmet? Mikor... ?

Előzmény: A-dani (11187)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11188

Ez, amit idéztél, nem ugrik be: ez vajon melyik filmjükből, honnan, és melyik jelenetből való?

Előzmény: A-dani (11187)
A-dani Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11187

ne feledjétek ,hogy ma van a hónap első csütörtöke

Carina_S Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11186

Az ördög jobb és bal keze 2-ben mindig nevettem egy humoros jópofa jelenetet, amikor a gyereket nézegetik és Bud találgatja hogy biztosan aerofóbiás lehet, ha mindig szeles a hasa, és Terence erre odacsiklandozik a kisgyerek hasának a fegyverrel: "Kuc-kuc, kuc-kuc :))), hát mi van ott, mi van ott?? :-)))". Na itt nem bírtam megállni hogy halálra ne röhögjem magamat... .. A gyerek hasát a fegyverrel csiklandozni, még  hacsak viccből is... :))))

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11185

"("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) "

 

és a kontra Hilltől:

 

"Ez a hülye mondta neki én láttam !" és supp,... annak is egy nagy ütés

Előzmény: Carina_S (11184)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11184

Budnak ebben a filmben is rengeteg poénja van (Az Ördög jobb és bal keze 2), ez a szekeres jelenet is elejétől végig az, meg nagyon jóval később a pincéres jelenet, amikor a palacsintáról felvágó lángok láttán agyonüti a pincért ("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) 

 

De sok más filmje is tele van szó szerint is ütős poénokkal, még az egészen időskoriak is, mint például az Őrangyalok/1. (Balfácánok szabadlábon) epizódja is, pl. a csajok kiszabadítása után vége felé elkapják a varázslót a kunyhójában, aztán közli a varázslóval, hogy: "Ideges vagy?!! Csillapodj... !!! Még megárt......" Aztán átengedi annak az atyának, aki szeret verekedni is. Nyugodtan bízza rá a varázslót, mert tudja hogy ez az atya is ugyanolyan vasöklű, mint amilyen ő jómaga is... ! Aztán az atya úgy elveri a varázslót a kunyhójában, hogy még a tízéves kiscsaj is dől a nevetéstől. Bud (Orso) meg meglátja a nevető csajokat, és céloz rá, hogy a varázsló csak azt kapja mait megérdemel, majd még csak annyit mond a másik vasöklű IGAZI(!) atya, Torment "munkája" láttán: "Orso: -- Szép volt, Atyám! A módszered sikert aratna Rómában! ;-)!" "Zack: -- Tudhattátok volna, hogy a varázsló kizárólag, csakis a saját zsebe miatt aggódik!" Bud (Orso "atya") ekkor szúrós szemekkel ránéz a varázslóra: "-- Most már vezekelni akar!!! Vigyétek a hajóra, és Mc Qain átadja a hatóságoknak.. !"

 

Másik öregkori filmje, amelyikben szintén van még idős kor ellenére is pár nagyon is ütős(!!!) poén, az az Atyai pofonosztó: A film elején amikor a kislányt egyedül kimenti a két, vadállattá vált maffiózó karmai közül, rászól a késes maffiatagra: "Vigyázz meg ne sértsd magad ezzel a vacakkal! :-))))!", majd , miután játszva(!) leütötte ezt a késes maffiatagot, odaszól a rémült lánynak, aki azon aggódik, hogy bosszút állnak rajta és kinyírják: "-- Most már tényleg jobb lesz ha elmegyünk! :)" Kislány (Lulu): "-- Jó kis kuplerájt csináltál! Ezek most engem(!!!) fognak kinyírni!! :-((" Bud (Don Carlo Vasari atya): "-- Lépj le tőlük! Gyere.... ! ;) :)" A lány látva, hogy az öregúr kezéből nem csúszik ki az irányítás, elkezd bízni benne, és beül a kocsijába, aztán elkezdenek lelépni, ami a rendőrségen ér véget, és ott a bekanyarodás pillanatában, mikor már látja hogy lerázta a két maffiatagot, és már látja hogy teljesen(!!) megbízhat benne, rácsodálkozik az öregúrra, majd nyíltan rákérdez: "Te ki a fene vagy??? ;)" Aztán hogy a poén még nagyobb legyen, a maffiatagot játszva agyonütő öregúr a legtermészetesebb nyugalommal felel neki: "Pap vagyok... ." ---> Lulu meg azt se tudta mit gondoljon róla, mert vasöklű papot most látott életében először... .. . És ráadásul a legjobbkor bukkan fel, amikor segíteni kell rajta, és nem hagyja cserben, hanem valóban(!) segít!! Hát ugye, ilyen csodát most látott életében először.... .. . ((Olyan papot ui. még egyet sem látott, aki alig 10-15 perc alatt örökre véget tud vetni egy ilyen pokoli rémálomnak... . !! Eddig a papok között csak és kizárólag imádkozni tudó egyházi embereket értett... .. . Ilyen papot Ő még életében sem látott.... ..)) ---> Aztán odabent a rendőrségen, meg utána amikor azt is elintézi, hogy a kislányt ne egy intézetbe zárják be, hanem egyik lelkész barátja (Leonardo atya) karitatív emberséges és védett menedékhelyén kezdhet egy valóban nyugodt, és új életet, ott, akkor derül csak ki a titok nyitja a kislány előtt: ez a vasöklű pap nemcsak pap, de egy volt rendőr is egyben, ezért tudta a maffiózókat "úgy lerázni, mint a diót"..... . Így már Őelőtte is érthető lesz minden... .. !

 

A másik poén a film vége előtt van, amikor Vasari atya odamegy a rendőrfőnökhöz a maffiavezérek vesztét jelentő leleplező iratokkal (maffia,- és gyilkossági "tervezetekkel"!), és ki akarja puhatolni, hogy a főfelügyelő úr melyik oldalon áll, és szóba kerül Torrisi neve, akkor a főfelügyelőnek hirtelen felcsillan a szeme a döntő bizonyítékok láttán: "Atyám: Én évek óta vadászom Torrisire. De nem a kicsire... .. Azt előbb-utóbb félresöprik..... Én Aldo Torrisit akarom! Amióta hazajött Amerikából.... De Aldo Torrisi óvatos... ..  :))) ; soha nem kockáztat... .. ! :))... .. Nagyon nehéz elkapni. ;-D!" <--- (És itt,  ezen a ponton csillan fel a főfelügyelő szeme, mert továbbgondolja amit már kimondott. Azt gondolhatja magában: "Óvatos :))), De most MEGLESZ!!!! ;-D! ;-)))))" -- Ezt nem mondja ki, de az új bizonyítékok birtokában benne van az öröm a szemében, mert valósággal rákacsint Vasari atyára!!

 

Aztán film legvégén a harmadik nagy poén, amikor bemegy a FOCO discóba a kisebbik (Vincenzo) Torrisihez a születésnapján leleplezni és "kiugratni a nyulat a bokorból", ami be is jön, mert megpróbálja megölni, de a golyóálló mellény miatt ez szerencsére nem sikerül!! A poén ez előtt van, amikor is a kis Torrisi gorilláit egyetlen mozdulattal három méterre úgy félresöpri az útból, akár a papírszemeteket.... .. .

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.25 0 0 11183

"Ez meg az öregasszonynak szólt, igaz ?"

Előzmény: Carina_S (11182)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.24 0 0 11182

De a poén csak a jelenet legvégén jön, amikor a családot megsegítve és utána távozóban azon morgolódnak, hogy ők ide rabolni jöttek volna, és még ők mint "rablók" segítették ki a családot pár bankjeggyel. Előtte mondott is valami olyasfélét a családfő, hogy: "Na, még ilyen jószívű rablókat sem láttunk még! Bárcsak minden útonálló ilyen jólelkű lenne.... ! ;)!" (Pontosan nem szó szerint emlékszem az idézetre, de a segítőkész útonállók egyből igencsak szimpatikussá váltak nekik!!)

Előzmény: Mesrine (11180)
Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.18 0 0 11181

Igen nekem is.

Előzmény: Mesrine (11180)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 0 0 11180

Ha már szekeres jelenet, nekem a legjobban az tetszik, amikor a törött kereket cserélik ki. Isten tudja hányszor láttam, de felröhögök a mai napig ha megnézem. :)))

 

Bumburnyák megemeli a szekeret:

 

Bumburnyák: - Siess már! 

 

Szentlélek (miközben egy pillanatra még meg is áll, felnéz):

 

Hűde nehéz ez a kerék!!! 

:D 

 

Előzmény: Carina_S (11146)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 0 0 11179

És a végén mikor mondja Walsh-nak:

 

"Látom még mindig a jó öreg szombat esti bunyós vagy."

 

:DDD 

Előzmény: Carina_S (11055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!