Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2017.06.15 0 0 11194

Jópofa videó, amiből az is kiderül külön érdekességként, hogy Budot annak ellenére sem ismerték semennyire sem vagy csak alig-alig, hogy elég sok filmjét ott forgatták le. (Persze egy dolog a forgatási helyszín, és megint más dolog az, hogy melyik országokban nagyobb az ismertsége. Ez pedig attól függ, hogy a filmjeiket merrefelé, hol forgalmazzák... !!!)

 

De persze akármilyen jó is a videó, legjobb őket eredetiben nézni a sok mulatságos poénnal együtt. (Olyanok vagytok mint három patkány! Egyikőtök sem raboltatta volna el a lányt a saját szakállára! Halljam a nevet!!! -- Ááá....ááááá....!!! :((( -- Felügyelő ÚR kérem, csak a lábamat azt neeeee.... ...  :(( )

Előzmény: Buvolix (11193)
Buvolix Creative Commons License 2017.06.15 0 0 11193

Sziasztok! 

 

Ez egy különösen jó epizód lett:
https://www.youtube.com/watch?v=Wshe2-b5GfY

 

A fenti videóban bejárják Miami városát, ahol Bud Spencer és Terence Hill is sokszor megfordult és leforgatták a Bűnvadászok című epizódot. A filmnek több valódi helyszínét is bejárják a videó különböző pontjain. Viszont a vége felé el is játsszák az egyik jelenetet ugyanott, ahol Bud Spencer és Terence Hill is eljátszotta.

 

Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11192
Előzmény: Carina_S (11191)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11191

Tényleg, így már beugrik! Jó.... ! ;-) 

 

______________________________________

Más. Emlékszem egy másik humoros jelenetre a Piedone Afrikában c. filmből, amikor Caputo a safari-túrán kiszáll a természet lágy ölére pihenni és levegőzni, de ott egyből szembe találja magát az oroszlánokkal, aztán fogvacogva nyugtatja az oroszlánokat (de talán inkább saját magát...): "-- Hé-hé-hé-hééé.., i mit kerestek itt? Nem hozzátok jöttem... :( Ne engem egyetek meg..... . :(!" Meg mond még pár hasztalan és felesleges "intelmet" az amúgy -- a legnagyobb szerencséjére(!) pillanatnyilag jóllakott -- oroszlánoknak, közben az ijedtségtől még dadogni is elkezd :)... . Aztán alig bír beoldalogni az autóba -- ami ezúttal a védőketrecéül szolgál! -- , mert miután nem a kocsira hanem az oroszlánokra figyel, a térdével és a lábával háromszor mellétalál, amikor be akar szállni a kocsiba, és csak negyedik kísérletre tud beleülni... . Aztán gyorsan magára vágja az ajtót amíg még egyben van, és ahogy csak tud, elinal az autóval onnét.... . :-)))))

Előzmény: Mantis Screamer (11190)
Mantis Screamer Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11190

Gugli :)

Nincs kettő négy nélkül:

 

Greg Wonder: Mi jót főztél ma nekünk Zefa?
Zefa: Hát,mára,szóval mára semmit.
Greg Wonder: Rendben, és a második fogás?
Angher Duarde: Hadd emlékeztessem uram, hogy ma van a hónap első csütörtöke.
Greg Wonder: És szerinted ez elég ok arra, hogy pihenni hagyjuk a fogainkat?

 

https://kritikustomeg.org/film/942/non-ce-due-senza-quattro-nincs-ketto-negy-nelkul-1984/idezetek/

Előzmény: Carina_S (11188)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11189

Vagy ha nem idézet, miért írtad (csütörtökön): adják most valamelyik B.S.-T.H.-filmet? Mikor... ?

Előzmény: Törölt nick (11187)
Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11188

Ez, amit idéztél, nem ugrik be: ez vajon melyik filmjükből, honnan, és melyik jelenetből való?

Előzmény: Törölt nick (11187)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11187

ne feledjétek ,hogy ma van a hónap első csütörtöke

Carina_S Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11186

Az ördög jobb és bal keze 2-ben mindig nevettem egy humoros jópofa jelenetet, amikor a gyereket nézegetik és Bud találgatja hogy biztosan aerofóbiás lehet, ha mindig szeles a hasa, és Terence erre odacsiklandozik a kisgyerek hasának a fegyverrel: "Kuc-kuc, kuc-kuc :))), hát mi van ott, mi van ott?? :-)))". Na itt nem bírtam megállni hogy halálra ne röhögjem magamat... .. A gyerek hasát a fegyverrel csiklandozni, még  hacsak viccből is... :))))

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11185

"("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) "

 

és a kontra Hilltől:

 

"Ez a hülye mondta neki én láttam !" és supp,... annak is egy nagy ütés

Előzmény: Carina_S (11184)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11184

Budnak ebben a filmben is rengeteg poénja van (Az Ördög jobb és bal keze 2), ez a szekeres jelenet is elejétől végig az, meg nagyon jóval később a pincéres jelenet, amikor a palacsintáról felvágó lángok láttán agyonüti a pincért ("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) 

 

De sok más filmje is tele van szó szerint is ütős poénokkal, még az egészen időskoriak is, mint például az Őrangyalok/1. (Balfácánok szabadlábon) epizódja is, pl. a csajok kiszabadítása után vége felé elkapják a varázslót a kunyhójában, aztán közli a varázslóval, hogy: "Ideges vagy?!! Csillapodj... !!! Még megárt......" Aztán átengedi annak az atyának, aki szeret verekedni is. Nyugodtan bízza rá a varázslót, mert tudja hogy ez az atya is ugyanolyan vasöklű, mint amilyen ő jómaga is... ! Aztán az atya úgy elveri a varázslót a kunyhójában, hogy még a tízéves kiscsaj is dől a nevetéstől. Bud (Orso) meg meglátja a nevető csajokat, és céloz rá, hogy a varázsló csak azt kapja mait megérdemel, majd még csak annyit mond a másik vasöklű IGAZI(!) atya, Torment "munkája" láttán: "Orso: -- Szép volt, Atyám! A módszered sikert aratna Rómában! ;-)!" "Zack: -- Tudhattátok volna, hogy a varázsló kizárólag, csakis a saját zsebe miatt aggódik!" Bud (Orso "atya") ekkor szúrós szemekkel ránéz a varázslóra: "-- Most már vezekelni akar!!! Vigyétek a hajóra, és Mc Qain átadja a hatóságoknak.. !"

 

Másik öregkori filmje, amelyikben szintén van még idős kor ellenére is pár nagyon is ütős(!!!) poén, az az Atyai pofonosztó: A film elején amikor a kislányt egyedül kimenti a két, vadállattá vált maffiózó karmai közül, rászól a késes maffiatagra: "Vigyázz meg ne sértsd magad ezzel a vacakkal! :-))))!", majd , miután játszva(!) leütötte ezt a késes maffiatagot, odaszól a rémült lánynak, aki azon aggódik, hogy bosszút állnak rajta és kinyírják: "-- Most már tényleg jobb lesz ha elmegyünk! :)" Kislány (Lulu): "-- Jó kis kuplerájt csináltál! Ezek most engem(!!!) fognak kinyírni!! :-((" Bud (Don Carlo Vasari atya): "-- Lépj le tőlük! Gyere.... ! ;) :)" A lány látva, hogy az öregúr kezéből nem csúszik ki az irányítás, elkezd bízni benne, és beül a kocsijába, aztán elkezdenek lelépni, ami a rendőrségen ér véget, és ott a bekanyarodás pillanatában, mikor már látja hogy lerázta a két maffiatagot, és már látja hogy teljesen(!!) megbízhat benne, rácsodálkozik az öregúrra, majd nyíltan rákérdez: "Te ki a fene vagy??? ;)" Aztán hogy a poén még nagyobb legyen, a maffiatagot játszva agyonütő öregúr a legtermészetesebb nyugalommal felel neki: "Pap vagyok... ." ---> Lulu meg azt se tudta mit gondoljon róla, mert vasöklű papot most látott életében először... .. . És ráadásul a legjobbkor bukkan fel, amikor segíteni kell rajta, és nem hagyja cserben, hanem valóban(!) segít!! Hát ugye, ilyen csodát most látott életében először.... .. . ((Olyan papot ui. még egyet sem látott, aki alig 10-15 perc alatt örökre véget tud vetni egy ilyen pokoli rémálomnak... . !! Eddig a papok között csak és kizárólag imádkozni tudó egyházi embereket értett... .. . Ilyen papot Ő még életében sem látott.... ..)) ---> Aztán odabent a rendőrségen, meg utána amikor azt is elintézi, hogy a kislányt ne egy intézetbe zárják be, hanem egyik lelkész barátja (Leonardo atya) karitatív emberséges és védett menedékhelyén kezdhet egy valóban nyugodt, és új életet, ott, akkor derül csak ki a titok nyitja a kislány előtt: ez a vasöklű pap nemcsak pap, de egy volt rendőr is egyben, ezért tudta a maffiózókat "úgy lerázni, mint a diót"..... . Így már Őelőtte is érthető lesz minden... .. !

 

A másik poén a film vége előtt van, amikor Vasari atya odamegy a rendőrfőnökhöz a maffiavezérek vesztét jelentő leleplező iratokkal (maffia,- és gyilkossági "tervezetekkel"!), és ki akarja puhatolni, hogy a főfelügyelő úr melyik oldalon áll, és szóba kerül Torrisi neve, akkor a főfelügyelőnek hirtelen felcsillan a szeme a döntő bizonyítékok láttán: "Atyám: Én évek óta vadászom Torrisire. De nem a kicsire... .. Azt előbb-utóbb félresöprik..... Én Aldo Torrisit akarom! Amióta hazajött Amerikából.... De Aldo Torrisi óvatos... ..  :))) ; soha nem kockáztat... .. ! :))... .. Nagyon nehéz elkapni. ;-D!" <--- (És itt,  ezen a ponton csillan fel a főfelügyelő szeme, mert továbbgondolja amit már kimondott. Azt gondolhatja magában: "Óvatos :))), De most MEGLESZ!!!! ;-D! ;-)))))" -- Ezt nem mondja ki, de az új bizonyítékok birtokában benne van az öröm a szemében, mert valósággal rákacsint Vasari atyára!!

 

Aztán film legvégén a harmadik nagy poén, amikor bemegy a FOCO discóba a kisebbik (Vincenzo) Torrisihez a születésnapján leleplezni és "kiugratni a nyulat a bokorból", ami be is jön, mert megpróbálja megölni, de a golyóálló mellény miatt ez szerencsére nem sikerül!! A poén ez előtt van, amikor is a kis Torrisi gorilláit egyetlen mozdulattal három méterre úgy félresöpri az útból, akár a papírszemeteket.... .. .

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.25 0 0 11183

"Ez meg az öregasszonynak szólt, igaz ?"

Előzmény: Carina_S (11182)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.24 0 0 11182

De a poén csak a jelenet legvégén jön, amikor a családot megsegítve és utána távozóban azon morgolódnak, hogy ők ide rabolni jöttek volna, és még ők mint "rablók" segítették ki a családot pár bankjeggyel. Előtte mondott is valami olyasfélét a családfő, hogy: "Na, még ilyen jószívű rablókat sem láttunk még! Bárcsak minden útonálló ilyen jólelkű lenne.... ! ;)!" (Pontosan nem szó szerint emlékszem az idézetre, de a segítőkész útonállók egyből igencsak szimpatikussá váltak nekik!!)

Előzmény: Mesrine (11180)
Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.18 0 0 11181

Igen nekem is.

Előzmény: Mesrine (11180)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 -1 0 11180

Ha már szekeres jelenet, nekem a legjobban az tetszik, amikor a törött kereket cserélik ki. Isten tudja hányszor láttam, de felröhögök a mai napig ha megnézem. :)))

 

Bumburnyák megemeli a szekeret:

 

Bumburnyák: - Siess már! 

 

Szentlélek (miközben egy pillanatra még meg is áll, felnéz):

 

Hűde nehéz ez a kerék!!! 

:D 

 

Előzmény: Carina_S (11146)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 -1 0 11179

És a végén mikor mondja Walsh-nak:

 

"Látom még mindig a jó öreg szombat esti bunyós vagy."

 

:DDD 

Előzmény: Carina_S (11055)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.09 0 0 11178

Ha valakit érdekel a Don Matteo sorozat Terence Hill-től, akkor ezt pedig mostanában szokták vetíteni a Duna TV-ben kb. délután 16:10 -- 17:10 között. Jó sorozat!!

Inner Circle Creative Commons License 2017.04.19 0 0 11177

Csak a Charlie-t kóstoltam, az nem rossz. Mondjuk nem is olcsó :) Viszont az üvegen szerintem egy jó tízessel fiatalabb, mint a filmben, az inkább a "Különben dühbe jövünk" korszaka.

Előzmény: charlie b (11176)
charlie b Creative Commons License 2017.04.19 0 0 11176

Sörök:

Charlie Firpo (APA) (0,66 liter)

 

Johnny Firpo (blonde ale) (0,33 liter)

gto Creative Commons License 2017.04.08 0 0 11175
charlie b Creative Commons License 2017.03.29 0 0 11174
F1 Hierro Creative Commons License 2017.01.02 0 0 11173

Az ő filmjeik gyakorlatilag minden ünneppel összeforrtak, bár ha egyet kéne kiemelni, számomra inkább a húsvét lenne az. :)

Előzmény: Laller00 (11172)
Laller00 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 11172

Karácsonyban a legjobb dolog a BS&TH filmek voltak:)

A karácsony és ezek a filmek már összeforrtak.

Majdnem annyira, mint a Karácsony és Kevin:D

möntanas Creative Commons License 2016.12.28 0 0 11171

Sziasztok!

 

Valaki tudna esetleg nekem segíteni? Keresem a Különben dühbe jövünk című filmet magyar szinkronnal! Ez a szinkron Bujtor és Újréti hangjával készült és egy bővített szinkron. A 80-as években az M1-en leadták és felvettem videóra, de sajnos már nincs meg. Amit kiadtak dvd-n az nem rossz, mert az is az Ő hangjukkal van szinkronizálva, de nem az ami nekem kellene. Sokan nem is tudják, de eredetileg 3 szinkronnal létezik a film. (2 db Bujtor és Újréti és 1 db Kránitz Lajos) Ez a bővített szinkronos kegyetlen jó!!!! Ezen mikor Terenc nem látható, akkor is dumál Bud-nak! Pl.: mikor Bud kiveszi a piros buggy kulcsát és beleteszi a kulcsot egy kis dobozba, a kis dobozt pedig bezárja egy nagy dobozba.....

 

Már mindenhol kerestem, keresem ezzel a szinkronnal, de sehol nem találom, semmit nem írnak róla. VHS-n is jó!!!

 

Előre is köszi mindenkinek, aki bármit tud az ügyben segíteni. 

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.12.15 0 0 11170

stevebi Creative Commons License 2016.12.05 0 0 11169

Versenyúszóból filmsztár

Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer annak idején sportolónak készült. Igaz ugyan, a sport fogalmát is sajátosan fogta fel, mint annyi minden mást az életben. Rendszeresen azzal hergelte úszótársait és a bírókat versenyeken, hogy égő cigarettával sétált ki a rajtkőhöz, és az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Carina_S Creative Commons License 2016.11.29 0 0 11168

Ezért is írtam a Carina_S (11161)-ben, hogy "Egyszóval: én ennek a filmnek a két hiányzó mondatának beletoldásához nem sok esélyt látok... .".

 

Az 1. esetben ui. a szöveg hanglejtése nem egyezne sehogyan sem össze az adott filmrészlet hangulatával, míg a 2. esetben a nézettség esne le a béka alá... .

 

Egyedüli jó megoldás, ha a maiak közül keresnek olyan színészeket, akiknek a hangszíne a megszólalásig hasonlít a rég színészekéhez (Bujtor Istvánéhoz és Újréti Lászlóéhoz), és akiknek a tehetségük és a gyakorlatuk is megvan már a művészi szintű szinkronizáláshoz. Aztán miután a szinkronszínészek élethűen elmondták a filmszövegeket, utána már a hangmérnök az apróbb-cseprőbb hangszín-eltéréseknek a régi színészhangokhoz való méginkább hasonlatosabbá tételét[!!!] (mélyítés, magasítás, öblösítés, stb. ...) már a hangkeverőpulttal megoldaná... .

Előzmény: Jánosi András Imre (11167)
Jánosi András Imre Creative Commons License 2016.11.29 0 0 11167

Azért a 2. pont esetén kíváncsi lennék, mekkora lenne a nézettsége a filmnek...

Akármilyen jó hangokat is választanának hozzá, és még ha ugyanazt a szöveget is mondanák fel, akkor sem lenne ugyanaz.

5 mp miatt egyébként nem fogják újraszinkronizálni. Vagy kivágják ezt az apró kis részt, vagy feliratozzák, vagy rámondatják, vagy ahogy írták korábban, egyszerűen lenémítják.

Előzmény: Carina_S (11161)
Carina_S Creative Commons License 2016.11.28 0 0 11166

Itt. ebben: Carina_S (10739) olvashatod a filmben lévő szó szerinti szöveget aszerint a filmváltozat szerint, amit mindig adni szoktak:--->

 

[Ebben ezt mondják szó szerint]:>> Charlie Firpo álmát megzavarják a kamionban: "Ébresző haver, egykettő, kiszállás! Dobjátok ki!" -- "Hé Öreg, kiszállás!" -- "Áááh, áh,... miért?" -- "Miért?! Azt kérdi, miért?!!!" -- "Mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele!!" -- "Azért, mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele, érted??!!" -- "Hova??!" -- "Azt kérdi, hova??" -- "Ahhoz neked semmi közöd! Na tűnés innen!!!" -- "A szakálladnál fogva húzzalak ki??!!" -- "Kezd elfogyni a türelmem! Nem értesz a szóból?!!" -- "Ááááhááhááhhááháhhháááhhhhóóóhóóhóh!" -- "Most meg mi baja???" -- "Egy: Ha alszom, és nem kellő tapintattal ébresztenek, elsírom magam... ... .. !! :)) ;" -- "Kettő: A sírással felizgatom magam, és izgalmamban fel kell kelnem... .. !!! :)) ;" -- "ŐŐööhhh: És ha felkelek, aááhhh, ballábbal kelek!!!! :)) ;" -- "És ha ballábbal kelek, akkor le kell hűtsem magam... .. !!!!! ;) :) ;) :) ;." ---> "Bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm... .. .. !"

Előzmény: Mikey-Soft (11165)
Mikey-Soft Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11165

Amikor Nynfus közli, hogy "Ébresztő haver, egy-kettő, kiszállás!", az ajtócsapódás előtt Charlie mond két mondatot, ami az összes hazai verzióból hiányzik, így nem tudom megmondani, mik hangzanak el. Mindössze 5 másodperc az egész, Bud szájmozgását sem látni a sötét miatt, így simán meg lehet oldani úgy, ahogyan 1993-ban az InterCom VHS-en tették, hogy lenémítják az adott részt, mivel Bujtor már bajosan tudná felmondani.

Előzmény: Carina_S (11164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!