Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2017.06.02 0 0 11188

Ez, amit idéztél, nem ugrik be: ez vajon melyik filmjükből, honnan, és melyik jelenetből való?

Előzmény: Törölt nick (11187)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11187

ne feledjétek ,hogy ma van a hónap első csütörtöke

Carina_S Creative Commons License 2017.06.01 0 0 11186

Az ördög jobb és bal keze 2-ben mindig nevettem egy humoros jópofa jelenetet, amikor a gyereket nézegetik és Bud találgatja hogy biztosan aerofóbiás lehet, ha mindig szeles a hasa, és Terence erre odacsiklandozik a kisgyerek hasának a fegyverrel: "Kuc-kuc, kuc-kuc :))), hát mi van ott, mi van ott?? :-)))". Na itt nem bírtam megállni hogy halálra ne röhögjem magamat... .. A gyerek hasát a fegyverrel csiklandozni, még  hacsak viccből is... :))))

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11185

"("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) "

 

és a kontra Hilltől:

 

"Ez a hülye mondta neki én láttam !" és supp,... annak is egy nagy ütés

Előzmény: Carina_S (11184)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11184

Budnak ebben a filmben is rengeteg poénja van (Az Ördög jobb és bal keze 2), ez a szekeres jelenet is elejétől végig az, meg nagyon jóval később a pincéres jelenet, amikor a palacsintáról felvágó lángok láttán agyonüti a pincért ("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) 

 

De sok más filmje is tele van szó szerint is ütős poénokkal, még az egészen időskoriak is, mint például az Őrangyalok/1. (Balfácánok szabadlábon) epizódja is, pl. a csajok kiszabadítása után vége felé elkapják a varázslót a kunyhójában, aztán közli a varázslóval, hogy: "Ideges vagy?!! Csillapodj... !!! Még megárt......" Aztán átengedi annak az atyának, aki szeret verekedni is. Nyugodtan bízza rá a varázslót, mert tudja hogy ez az atya is ugyanolyan vasöklű, mint amilyen ő jómaga is... ! Aztán az atya úgy elveri a varázslót a kunyhójában, hogy még a tízéves kiscsaj is dől a nevetéstől. Bud (Orso) meg meglátja a nevető csajokat, és céloz rá, hogy a varázsló csak azt kapja mait megérdemel, majd még csak annyit mond a másik vasöklű IGAZI(!) atya, Torment "munkája" láttán: "Orso: -- Szép volt, Atyám! A módszered sikert aratna Rómában! ;-)!" "Zack: -- Tudhattátok volna, hogy a varázsló kizárólag, csakis a saját zsebe miatt aggódik!" Bud (Orso "atya") ekkor szúrós szemekkel ránéz a varázslóra: "-- Most már vezekelni akar!!! Vigyétek a hajóra, és Mc Qain átadja a hatóságoknak.. !"

 

Másik öregkori filmje, amelyikben szintén van még idős kor ellenére is pár nagyon is ütős(!!!) poén, az az Atyai pofonosztó: A film elején amikor a kislányt egyedül kimenti a két, vadállattá vált maffiózó karmai közül, rászól a késes maffiatagra: "Vigyázz meg ne sértsd magad ezzel a vacakkal! :-))))!", majd , miután játszva(!) leütötte ezt a késes maffiatagot, odaszól a rémült lánynak, aki azon aggódik, hogy bosszút állnak rajta és kinyírják: "-- Most már tényleg jobb lesz ha elmegyünk! :)" Kislány (Lulu): "-- Jó kis kuplerájt csináltál! Ezek most engem(!!!) fognak kinyírni!! :-((" Bud (Don Carlo Vasari atya): "-- Lépj le tőlük! Gyere.... ! ;) :)" A lány látva, hogy az öregúr kezéből nem csúszik ki az irányítás, elkezd bízni benne, és beül a kocsijába, aztán elkezdenek lelépni, ami a rendőrségen ér véget, és ott a bekanyarodás pillanatában, mikor már látja hogy lerázta a két maffiatagot, és már látja hogy teljesen(!!) megbízhat benne, rácsodálkozik az öregúrra, majd nyíltan rákérdez: "Te ki a fene vagy??? ;)" Aztán hogy a poén még nagyobb legyen, a maffiatagot játszva agyonütő öregúr a legtermészetesebb nyugalommal felel neki: "Pap vagyok... ." ---> Lulu meg azt se tudta mit gondoljon róla, mert vasöklű papot most látott életében először... .. . És ráadásul a legjobbkor bukkan fel, amikor segíteni kell rajta, és nem hagyja cserben, hanem valóban(!) segít!! Hát ugye, ilyen csodát most látott életében először.... .. . ((Olyan papot ui. még egyet sem látott, aki alig 10-15 perc alatt örökre véget tud vetni egy ilyen pokoli rémálomnak... . !! Eddig a papok között csak és kizárólag imádkozni tudó egyházi embereket értett... .. . Ilyen papot Ő még életében sem látott.... ..)) ---> Aztán odabent a rendőrségen, meg utána amikor azt is elintézi, hogy a kislányt ne egy intézetbe zárják be, hanem egyik lelkész barátja (Leonardo atya) karitatív emberséges és védett menedékhelyén kezdhet egy valóban nyugodt, és új életet, ott, akkor derül csak ki a titok nyitja a kislány előtt: ez a vasöklű pap nemcsak pap, de egy volt rendőr is egyben, ezért tudta a maffiózókat "úgy lerázni, mint a diót"..... . Így már Őelőtte is érthető lesz minden... .. !

 

A másik poén a film vége előtt van, amikor Vasari atya odamegy a rendőrfőnökhöz a maffiavezérek vesztét jelentő leleplező iratokkal (maffia,- és gyilkossági "tervezetekkel"!), és ki akarja puhatolni, hogy a főfelügyelő úr melyik oldalon áll, és szóba kerül Torrisi neve, akkor a főfelügyelőnek hirtelen felcsillan a szeme a döntő bizonyítékok láttán: "Atyám: Én évek óta vadászom Torrisire. De nem a kicsire... .. Azt előbb-utóbb félresöprik..... Én Aldo Torrisit akarom! Amióta hazajött Amerikából.... De Aldo Torrisi óvatos... ..  :))) ; soha nem kockáztat... .. ! :))... .. Nagyon nehéz elkapni. ;-D!" <--- (És itt,  ezen a ponton csillan fel a főfelügyelő szeme, mert továbbgondolja amit már kimondott. Azt gondolhatja magában: "Óvatos :))), De most MEGLESZ!!!! ;-D! ;-)))))" -- Ezt nem mondja ki, de az új bizonyítékok birtokában benne van az öröm a szemében, mert valósággal rákacsint Vasari atyára!!

 

Aztán film legvégén a harmadik nagy poén, amikor bemegy a FOCO discóba a kisebbik (Vincenzo) Torrisihez a születésnapján leleplezni és "kiugratni a nyulat a bokorból", ami be is jön, mert megpróbálja megölni, de a golyóálló mellény miatt ez szerencsére nem sikerül!! A poén ez előtt van, amikor is a kis Torrisi gorilláit egyetlen mozdulattal három méterre úgy félresöpri az útból, akár a papírszemeteket.... .. .

Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.25 0 0 11183

"Ez meg az öregasszonynak szólt, igaz ?"

Előzmény: Carina_S (11182)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.24 0 0 11182

De a poén csak a jelenet legvégén jön, amikor a családot megsegítve és utána távozóban azon morgolódnak, hogy ők ide rabolni jöttek volna, és még ők mint "rablók" segítették ki a családot pár bankjeggyel. Előtte mondott is valami olyasfélét a családfő, hogy: "Na, még ilyen jószívű rablókat sem láttunk még! Bárcsak minden útonálló ilyen jólelkű lenne.... ! ;)!" (Pontosan nem szó szerint emlékszem az idézetre, de a segítőkész útonállók egyből igencsak szimpatikussá váltak nekik!!)

Előzmény: Mesrine (11180)
Mantis Screamer Creative Commons License 2017.05.18 0 0 11181

Igen nekem is.

Előzmény: Mesrine (11180)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 -1 0 11180

Ha már szekeres jelenet, nekem a legjobban az tetszik, amikor a törött kereket cserélik ki. Isten tudja hányszor láttam, de felröhögök a mai napig ha megnézem. :)))

 

Bumburnyák megemeli a szekeret:

 

Bumburnyák: - Siess már! 

 

Szentlélek (miközben egy pillanatra még meg is áll, felnéz):

 

Hűde nehéz ez a kerék!!! 

:D 

 

Előzmény: Carina_S (11146)
Mesrine Creative Commons License 2017.05.18 -1 0 11179

És a végén mikor mondja Walsh-nak:

 

"Látom még mindig a jó öreg szombat esti bunyós vagy."

 

:DDD 

Előzmény: Carina_S (11055)
Carina_S Creative Commons License 2017.05.09 0 0 11178

Ha valakit érdekel a Don Matteo sorozat Terence Hill-től, akkor ezt pedig mostanában szokták vetíteni a Duna TV-ben kb. délután 16:10 -- 17:10 között. Jó sorozat!!

Inner Circle Creative Commons License 2017.04.19 0 0 11177

Csak a Charlie-t kóstoltam, az nem rossz. Mondjuk nem is olcsó :) Viszont az üvegen szerintem egy jó tízessel fiatalabb, mint a filmben, az inkább a "Különben dühbe jövünk" korszaka.

Előzmény: charlie b (11176)
charlie b Creative Commons License 2017.04.19 0 0 11176

Sörök:

Charlie Firpo (APA) (0,66 liter)

 

Johnny Firpo (blonde ale) (0,33 liter)

gto Creative Commons License 2017.04.08 0 0 11175
charlie b Creative Commons License 2017.03.29 0 0 11174
F1 Hierro Creative Commons License 2017.01.02 0 0 11173

Az ő filmjeik gyakorlatilag minden ünneppel összeforrtak, bár ha egyet kéne kiemelni, számomra inkább a húsvét lenne az. :)

Előzmény: Laller00 (11172)
Laller00 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 11172

Karácsonyban a legjobb dolog a BS&TH filmek voltak:)

A karácsony és ezek a filmek már összeforrtak.

Majdnem annyira, mint a Karácsony és Kevin:D

möntanas Creative Commons License 2016.12.28 0 0 11171

Sziasztok!

 

Valaki tudna esetleg nekem segíteni? Keresem a Különben dühbe jövünk című filmet magyar szinkronnal! Ez a szinkron Bujtor és Újréti hangjával készült és egy bővített szinkron. A 80-as években az M1-en leadták és felvettem videóra, de sajnos már nincs meg. Amit kiadtak dvd-n az nem rossz, mert az is az Ő hangjukkal van szinkronizálva, de nem az ami nekem kellene. Sokan nem is tudják, de eredetileg 3 szinkronnal létezik a film. (2 db Bujtor és Újréti és 1 db Kránitz Lajos) Ez a bővített szinkronos kegyetlen jó!!!! Ezen mikor Terenc nem látható, akkor is dumál Bud-nak! Pl.: mikor Bud kiveszi a piros buggy kulcsát és beleteszi a kulcsot egy kis dobozba, a kis dobozt pedig bezárja egy nagy dobozba.....

 

Már mindenhol kerestem, keresem ezzel a szinkronnal, de sehol nem találom, semmit nem írnak róla. VHS-n is jó!!!

 

Előre is köszi mindenkinek, aki bármit tud az ügyben segíteni. 

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.12.15 0 0 11170

stevebi Creative Commons License 2016.12.05 0 0 11169

Versenyúszóból filmsztár

Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer annak idején sportolónak készült. Igaz ugyan, a sport fogalmát is sajátosan fogta fel, mint annyi minden mást az életben. Rendszeresen azzal hergelte úszótársait és a bírókat versenyeken, hogy égő cigarettával sétált ki a rajtkőhöz, és az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Carina_S Creative Commons License 2016.11.29 0 0 11168

Ezért is írtam a Carina_S (11161)-ben, hogy "Egyszóval: én ennek a filmnek a két hiányzó mondatának beletoldásához nem sok esélyt látok... .".

 

Az 1. esetben ui. a szöveg hanglejtése nem egyezne sehogyan sem össze az adott filmrészlet hangulatával, míg a 2. esetben a nézettség esne le a béka alá... .

 

Egyedüli jó megoldás, ha a maiak közül keresnek olyan színészeket, akiknek a hangszíne a megszólalásig hasonlít a rég színészekéhez (Bujtor Istvánéhoz és Újréti Lászlóéhoz), és akiknek a tehetségük és a gyakorlatuk is megvan már a művészi szintű szinkronizáláshoz. Aztán miután a szinkronszínészek élethűen elmondták a filmszövegeket, utána már a hangmérnök az apróbb-cseprőbb hangszín-eltéréseknek a régi színészhangokhoz való méginkább hasonlatosabbá tételét[!!!] (mélyítés, magasítás, öblösítés, stb. ...) már a hangkeverőpulttal megoldaná... .

Előzmény: Jánosi András Imre (11167)
Jánosi András Imre Creative Commons License 2016.11.29 0 0 11167

Azért a 2. pont esetén kíváncsi lennék, mekkora lenne a nézettsége a filmnek...

Akármilyen jó hangokat is választanának hozzá, és még ha ugyanazt a szöveget is mondanák fel, akkor sem lenne ugyanaz.

5 mp miatt egyébként nem fogják újraszinkronizálni. Vagy kivágják ezt az apró kis részt, vagy feliratozzák, vagy rámondatják, vagy ahogy írták korábban, egyszerűen lenémítják.

Előzmény: Carina_S (11161)
Carina_S Creative Commons License 2016.11.28 0 0 11166

Itt. ebben: Carina_S (10739) olvashatod a filmben lévő szó szerinti szöveget aszerint a filmváltozat szerint, amit mindig adni szoktak:--->

 

[Ebben ezt mondják szó szerint]:>> Charlie Firpo álmát megzavarják a kamionban: "Ébresző haver, egykettő, kiszállás! Dobjátok ki!" -- "Hé Öreg, kiszállás!" -- "Áááh, áh,... miért?" -- "Miért?! Azt kérdi, miért?!!!" -- "Mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele!!" -- "Azért, mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele, érted??!!" -- "Hova??!" -- "Azt kérdi, hova??" -- "Ahhoz neked semmi közöd! Na tűnés innen!!!" -- "A szakálladnál fogva húzzalak ki??!!" -- "Kezd elfogyni a türelmem! Nem értesz a szóból?!!" -- "Ááááhááhááhhááháhhháááhhhhóóóhóóhóh!" -- "Most meg mi baja???" -- "Egy: Ha alszom, és nem kellő tapintattal ébresztenek, elsírom magam... ... .. !! :)) ;" -- "Kettő: A sírással felizgatom magam, és izgalmamban fel kell kelnem... .. !!! :)) ;" -- "ŐŐööhhh: És ha felkelek, aááhhh, ballábbal kelek!!!! :)) ;" -- "És ha ballábbal kelek, akkor le kell hűtsem magam... .. !!!!! ;) :) ;) :) ;." ---> "Bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm, bumm... .. .. !"

Előzmény: Mikey-Soft (11165)
Mikey-Soft Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11165

Amikor Nynfus közli, hogy "Ébresztő haver, egy-kettő, kiszállás!", az ajtócsapódás előtt Charlie mond két mondatot, ami az összes hazai verzióból hiányzik, így nem tudom megmondani, mik hangzanak el. Mindössze 5 másodperc az egész, Bud szájmozgását sem látni a sötét miatt, így simán meg lehet oldani úgy, ahogyan 1993-ban az InterCom VHS-en tették, hogy lenémítják az adott részt, mivel Bujtor már bajosan tudná felmondani.

Előzmény: Carina_S (11164)
Carina_S Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11164

Elvileg igen... .. Csakhogy az innen onnan mozaikkockánként összeszedett szavakkal meg az eshet meg nagyon könnyen, hogy ahol vessző jön utána a mondatban, oda csak olyan szót találnak, ami után pont vagy kérdőjel áll, vagy ami még rosszabb, hogy az olyan szó helyére ami után felkiáltójel vagy pont kell hogy következzen, csak olyan másik -- egyébként.... ! -- "ugyanolyan" szót találnak, ami után kérdőjel következik. Mert így a szavak hanglejtése nem lesz megegyező, például a legutóbbi példa alapján az eredetileg felszólító vagy kijelentő mondatot a nem megfelelő hanglejtés kérdő mondattá alakítaná át! És egy olyan mondatban, amiben 10-20 szó is benne van, mind a 10-20 szót odaillően megfelelő hanglejtéssel már nem egyszerű mindet megtalálni..... .

 

Szóval nehéz szakma ez így is, úgy is, és akkor még nem szóltunk arról, hogy a hanglejtésnek vissza kell adnia a szereplő dühös, megfélemlített, rettegő, bátor, vicces, blöffölő, vagy éppen össze-vissza hazudozó hangulatát is, ami csak még tovább nehezíti a kérdést... .. !

 

Képzeld csak el a mondatot úgy, hogy csak a szavak stimmelnek, de a felszólító vagy kérdő módot, vagy a vicces vagy szomorú hangulatot már nem adják vissza. :-O És a színész hanglejtését -- sajnos vagy szerencsére -- semmilyen hangkeverős csodamagnó nem képes utánozni!

 

De még mindig lóg a kérdésem: Melyik két mondat hiányzik az "...és megint dühbe jövünk"-ből??

Előzmény: 0101011 (11163)
0101011 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11163

Harmadik megoldás hogy a régi szinkronokból megkeresik a szükséges szavakat, és a hangmérnök új mondatokat alkot belőlük.

Előzmény: Carina_S (11161)
Carina_S Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11162

Ez amit a (11161)-ben írtam nálam a (11157)-nek csak erre a részére válasz:>>

"Arra leszek nagyon kíváncsi, hogy oldják majd meg az És megint... hiányzó két mondatát, mert azokat nem is szinkronizálták le annak idején."

Előzmény: Carina_S (11161)
Carina_S Creative Commons License 2016.11.27 0 0 11161

Hát ha erre akkor nem készült régi szinkronhang, akkor elvileg két megoldás van:

 

1. -- Vagy azt teszik, hogy ha azok a régi szinkronszínészek még élnek, akkor megkeresik őket, és rámondatják velük egy magnóra a hiányzó két mondatot, és aztán utólag rákeverik az újonnan szinkronizált hangot a megfelelő helyeken a régi szinkronnal készült filmre, ahol csak ez a két mondat hiányzik, és semmi más részlet nem. -- Ezzel azonban az lesz a probléma, hogy ha az akkori szinkronszínészekkel mondatják rá a hiányzó részeket most új szalagra, akkor az azóta jelentősen megöregedett színészeknek más lehet már "egy kicsit" a hangszínük, mint akkor, régen volt... . Ha,... ezek a régi szinkronszínészek még élnek egyáltalán.... .

 

2. -- Másik lehetséges megoldás, hogy az egész filmet teljesen újraszinkronizálják mai színészekkel. Ennek neheze viszont, hogy ehhez a szinkronrendezőnek nagyon alaposan ki kell válogatnia az összes új hangot, hogy az akkori régi korabeli olasz színészek karaktereihez az új hangok is tökéletesen passzoljanak, ami igen nehéz feladat lehet.. .

 

Egyszóval: én ennek a filmnek a két hiányzó mondatának beletoldásához nem sok esélyt látok... .

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Tényleg, egyébként melyik jeleneteknek melyik mondatai hiányoznak, és kik mondják Őket?? (Bud és Terence, vagy a mellékszereplők mondják... ??)

Előzmény: Mikey-Soft (11157)
Mikey-Soft Creative Commons License 2016.11.26 0 0 11160

Igen, a piknik-es mondat elejéről vágták be, ami pár perccel később hangzik el. Ezt a hibát még a javított és VHS-ről kiegészített vágatlan buherált szinkronban sem javították, így akkor tényleg az egészet újradigitalizálták celluloidról.

Előzmény: F1 Hierro (11159)
F1 Hierro Creative Commons License 2016.11.26 0 0 11159

Igen, ő mondja. A DVD-változatban benne volt, de érződött, hogy a hiányzó részt csak betoldották.

Előzmény: Inner Circle (11158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!