Keresés

Részletes keresés

xenonix Creative Commons License 2016.12.31 0 0 117

seuso, élsz még?

smanag Creative Commons License 2009.02.22 0 0 116

Sziasztok!

 

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi honlapom.:

Könyvajánló

 

VIBRANTEGÉSZSÉG CSÚCSDIÉTÁVAL

AZ EMBER MINŐSÉGI TÁPLÁLKOZÁSÁNAK LEGMAGASABB FOKA

A TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY LEGNAGYOBB ÁTTÖRÉSE

http://www.vibrantegeszseg.lapunk.hu

 

szerember Creative Commons License 2007.11.04 0 0 115
Sziasztok!

Mostanában olvasom Bicsérdy írásait,hát van egy stílus az biztos!
Ami kétségtelen: sok esettanulmányra és adatra épűl, melyek más írók hasonló temaikáju írásaival egybecsengenek, ezért érdemesnek tartottam az időt rászánni, hogy olvassam. A saját tapasztalatom az, anélkül, hogy dőgevő vagy kecskedrukker lennék, hogy mind a szellemi, mind a fizikai hosszútávú teherbírásom jobb, mióta a húsevést csökkentettem, sőt azóta az allergiám is eltűnt valamint a gyerekkoromtól rendszeres torokfájásom is elmúlt.Több mint 10 éve volt egy tüdőgyuszim, de olyan, hogy még emlékezetem is károsodott a nagy láz miatt, és itt is az evés felfüggesztése, vagyis a léből álló leves kb. 1 hétig történő fogyasztása -orvos nélkül
miven nem tudtam lábraállni, mert összeestem 15 méter után-napi egyszer hozta meg a legjobb eredményt, egyébként a szervezetem nam is kívánt semmi mást.
Nos ezen dolgok megélése után 10 év eltelt,és olvasva az esettanulmányokat, melyek hasonló eseteket írnak le a Bicsérdy könyvbe magamra ismertem, és hitelesnek találtam, mert átéltem.Továbbá ami az un. orvosnemtudást vagyis szakrális nyelvünkön az orvostudo-mányt (mány-mény tagot kényszerűen létrehozott valódiság utánzatra használja a nyelvünk Pl:alkotás -alkotmány stb.) illeti
a kifelyezés helytálló, a nagy tudósoknak köszönhetően rengeteg pénzünkbe került nekem és barátnőmnek míg rájöttünk, hogy ha gyógyulni akarunk és nem fejőstehenesdit játszani, meg önkéntes kisérletialanyosdit, akkor vagy magunkorvosai leszünk, vagy elismert és eredményei alapján eredményes természetgyógyászhoz megyünk.Ez gondolom az 1900-as években sem volt másképp, bár úgytudom (nagyanyáimtól és nagyapáimtól) hogy akkor még nem csak kezelni, de gyógyítani is képesek voltak az orvosok.Elnézést azoktól akik orvosok, és sajnálom is őket, hogy manapság a gyógyítás eszmélyével mennek egyetemre és mint gyógyszer azaz még az se mert szintetikusszer felíró gépként jönnek ki,és abban a becsapott tévhitben praktizálnak, hogy valóban gyógyítani fognak, miközben a gyógyszergyárak feneketlen zsebét tömik meg jó vastagon, remélem az egyetemi tankönyveken túl bár eleint lehet hogy nevetve-öklendezve de elolvasnak egy-egy Bicsérdy könyvet, vagy makrobiotikus-zen könyvet és ha nincs tejesen átmosva az agyuk,és még nem váltak a gyógyszergyárak biorobotjaivá, akkor talán van esély, hogy tényleg vlaha gyógyíthatnak.Egyébiránt Bicsérdy könyvében legalább az az ösi alapelv fellelhető , hogy a test, lélek, szellem együtt kell legyen kezelve , ebből a legfontosabb a szellem és nem a test. A testhez csak akkor nyúlnak, ha nagyon muszály.Egy pap, vagy vallásos nézet ezért képes un. csodákra.
Ez nem mostani fikció, 3-4000 éves.A kérdés: mi az, hogy fejlődés? Meg civilizáció.
Mert hogy nem pozitíve történik az biztos, inkább visszafejlődést látok, rohamos technológiai fejlesztés melett, termelődnek ki természetes struktúráket már egyáltalán nem ismerő un. tudósok, tiszteletem a kivételenek.
Ajánlom Bicsérdy írásait, bár nem minden gondolatával értek egyet.
Stoner Creative Commons License 2006.11.20 0 0 114

Drága vadmedve!

Itt vagyok, meg mindenhol, bár jobban tenném, ha nem reagáélnék erre a provokációra, ami igen vaskos, mondhatnám, vastag... Soha nem voltam jobban! Csak ajánlani tudom annak, aki végre önmaga akar lenni, hogy éljen az Éden ételeivel! Úgy, ahogyan megteremtek, mert én is ezt teszem 8 hónapja. Beszedni... pedig csak a dr. Török Szilveszter természetes jódkoncentrátumát szedem, ha már szavamon fogtál, ezt bárkinek tudom ajánlani, mert nem lehet túladagolni, viszon mindenkinek hiányzik errefelé. Ha azt vesszük, hogy 59 évig szűkölködtem a jódban, most meg feredőzöm benne, akkor ez már a Kánaán. És az is..

Előzmény: Wild_Bear (112)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.17 0 0 113
Most komolyan, muszáj neked minden olyan topikba irogatnod, amihez vajmi kevés közöd van?
Ráadásul csak személyeskedni jársz ezekbe a topikokba.
Ha építő jelleggel írnál, akkor az rendben lenne, de miért kell itt állandóan a hangulatot keltened? Komolyan érdekelne.
Ha bármi bajod van, és azért vagy ilyen negatív, azt ne itt vezesd le. Rengeteg módja van a stresszleveztésnek.
Menjél sörözni, vagy sztéjket enni, de ne rontsd itt el az összes létező topikot légyszíves.
Előzmény: Wild_Bear (112)
berkoba Creative Commons License 2006.06.09 0 0 111

Köszi szépen.

Beregisztrálok az oldalra.

Üdv. Balázs

Előzmény: Thulya (110)
Thulya Creative Commons License 2006.06.08 0 0 110
Itt volt Stoner, meg a topikja az Egészség-receptek, de az, khm, mondjuk úgy mostanra átformálódott az indulásához képest. A kapcsolatot vele a http://kovigabor.tulelo.hu/ oldalon tudod felvenni, van nyerskosztos fóruma is: http://kovigabor.tulelo.hu/stonerforum/viewtopic.php?t=2 .
Előzmény: berkoba (109)
berkoba Creative Commons License 2006.06.08 0 0 109

Olvastam a Fórumon az írásaitokat és látom, hogy Ti is inkább nyerskoszton éltek.

Jó pár éve kerültem kapcsolatba a természetes táplálkozással.

Én is egyre inkább a nyerskoszt felé hajlok. Főttet ha egy mód van rá nem eszek.

Voltak már sikereitek a szervezet megújulásával kapcsolatban?

Nálam először jött a Testkontroll a hús nélküli étrend (kb 5 éve), majd a Ferencsik I. könyvei, Edmond Bordó Székely,

Váradi Tibor (Napfényes Élet Alapítvány), és most jutottam el a Bicsérdyig. Magyar Ilonától is vettem egy pár könyvet.

A húst könnyen elhagytam, most már a főtteket is. A mértékben kell még fejlődnöm.

Igaz, hogy a főttek nem jeleznek a szervezetnek, hogy ELÉG!. A gyümölcsnapokon gyümiből nem eszem túl magam.

Ismertek esetleg más idős nyeskosztosokat is?

 

Minden jót

Balázs

 

Előzmény: Dancogó (102)
Slam1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 108
Ezt próbáld meg! (Ugyanoda mutat,csak jól!)
Előzmény: Wild_Bear (106)
H_G Creative Commons License 2006.04.13 0 0 107
Nekem megjelenik (*nem* bejön, még félreértené vki).
Előzmény: Wild_Bear (106)
Stoner Creative Commons License 2006.03.05 0 0 105

Elfelejtettem a www.független.hu

lapot. Figyelemreméltó kutatási eredményekkel.

Stoner Creative Commons License 2006.03.05 0 0 104

Szabadon és friss táplálkozással!

 

Előzmény: Jablko (89)
szezám Creative Commons License 2005.09.29 0 0 103
Szia!
Hol hallottál a japán szuperlaboros kísérletekről?
Nagy meglepetésemre az egyetemi órák keretin belül is már említik Bicsérdyt, mint magyar újítót, bár sajnos még nem a kellő tisztelettel, kicsit leszólva, de említik.
Mondván, hogy a böjtök, lékúrák jótékony hatásai nincsenek bizonyítva!?

A kemoterápia nélkül meggyógyult emberekről még nincs statisztika, ezért mondják, hogy csak "lehetnek pozitív hatásai is" a nyers növényi-, és léböjtkúráknak.
Külföldön már sok klinika működik, de bizti nem konzultálnak a statisztikai hivatallal:-)

Pedig tényleg hányan megírták már a 40-es évek körül is, hogy pl:vörösbort lehet fogyasztani naponta, de csak kis mennyiségben.Igy jótékony hatású.
Tudományos szinten pedig még mindíg vizsgálják, hogy a franciák között miért kevés az érelmeszesedéses betegség...
Előzmény: seuso (96)
Dancogó Creative Commons License 2005.09.20 0 0 102
Nekem Ilonka annyit beszélt róla, hogy iszonyatosan hatalmas jellem volt. A meggyőző ereje, a fizikai ereje és a tudása emberi ésszel felfoghatatlan. Ha belenézel pár könyvébe ez kitűnik. De még azok, akik személyesen találkoztak vele, sem tudták követni. Nem tehetett mást, mint könyvekbe szedte felismeréseit, hogy majd az idő kitermeli a megértésre képeseket és követni tudókat. Remélem egy szép napon hozzájuk tartozom majd. :)
Előzmény: seuso (101)
seuso Creative Commons License 2005.09.20 0 0 101

hát igen, váratlan eseményekre nem tudunk felkészülni... 8-)

Bicsérdyről azt mondják, menekülés közben kiesett a vonatból, és megsérült, s ennek következményeiként halt meg idő előtt.

a komoly tanítványai közül egyébként nem egy szép kort élt meg, pl. Dávid Gyula 95-96 volt, amikor meghalt úgy tudom, Ilonka most volt 91.

 

mit mesélt még róla nagypapád? ő is szimpatizált vele? esetleg egy időben követője volt?

Előzmény: anyabanya (100)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.19 0 0 100

Nagyapám személyesen ismerte:)

Az öreg Bicsérdy gyakran ment hzzájuk, beszélgettek. Bicsérdy mindig azt mondta hogy ö 120 évet fog élni, mert ezt meg azt eszik. A nagyapám meg erre mindig azt mondta...igen ha közbe nem jön valami....közbejött...

Amugy több hasonloan járt ember van...Oláh Andornak is pl közbejött...

Előzmény: seuso (-)
Dancogó Creative Commons License 2005.09.19 0 0 97

Hali!

A múlt hónapban voltam nála könyvekért, még mindig aranyos, de egy kicsit már öreges. Mondjuk ez érthető egy idős asszonytól, de sajnos nem azt az utat járja, mit nekünk kéne. :) A feladatát, ha jól látom, szerintem remekül végzi, hiszen megőrzi a tudást és továbbadja, ha teljesen azonosulni még nem is tud vele. Istenáldott teremtmény.

Bizony, a Halál legyőzését már 3x átnyálaztam, de nem elég. Ahogy a Mester is mondja: máshol is keresni kell az igazságot. Erre nagyon jó az esszénus oldal, én onnan végzem az Egyesüléseket az Angyalokkal. Nagyon hatásos.

Ha tehetitek legyetek sokat gyerekek között és engedjétek őket szabadon!

Nomeg figyeljétek a jeleket az életben mindenhol. Ehhez segítségként az Alkimista (Paulo Coelho) című könyvet tudom ajánlani.

Minden jót!

Előzmény: seuso (96)
seuso Creative Commons License 2005.09.18 0 0 96

Üdv,

rég jártam erre, de örülök, hogy feléledtünk.

Régebben Bicsérdy könyveket árultak az elixír könyvesboltban, de tényleg Ilonka a biztos kiindulópont. Hm, én elég régen beszétlem vele, ezek szerint még mindig tevékeny, pedig már túl van a 90-en! Tudtok róla többet most?

 

Bicsérdy könyvei nem könnyű olvasmányok, ezt több alkalommal ő is hangsúlyozza, nem elég egyszer elolvasni, és le kell szűrni belőlük a lényeget. Meg kell érteni, e nélkül nem fog menni a nyerskoszt sem.

 

Én annak nagyon örülök, hogy lépten-nyomon a legújabb amerikai és japán szuperlaboratóriumokban végzett mindenféle kísérletek megerősítik Bicsérdy 1910-, 1920-as években megírt könyveit, úgy a böjtölés, mint a hosszú élet összefüggéseiről. Teljesen megegyeznek!!

szalonásrántotta Creative Commons License 2005.09.17 0 0 94

Szerintem reggelire egyél egy jó kis szalonnás tojásrántottát ,tízóraira egy kis henteskolbászt ami úgy pattan amikor beleszúrod a kést, és szépen folyik ki belöle a zsír amit kenyérrel ki tudsz mártogatni. ebédre egy jó marhapörköltöt ajánlok tarhonyával ,vacsorára meg egy kis könnyű grillcsibét szalmakrumplival ubisalival.Jó Étvágyat.

Előzmény: Dancogó (86)
szalonásrántotta Creative Commons License 2005.09.17 0 0 93
NYAM NYAM
Dancogó Creative Commons License 2005.09.16 0 0 92
Ezt olvassátok el: http://esszenus.uw.hu/
Jablko Creative Commons License 2005.09.15 0 0 91
Mi ütközik ki? Hát, nekem a gyümölcs a fő eledelem és szuperül megvagyok vele.
Előzmény: Dancogó (90)
Dancogó Creative Commons License 2005.09.15 0 0 90

Azért az nem igaz, hogy a gyümölcs az nem számít. Például most az allergiás időszakomnak van vége, és ha reggel gyümölcsöt eszem, egyből elkezdek tüsszögni (persze mástól is, hogycsak a szupertisztított vizet említsem-fúj!, vagy a korty nyerstejet). Nomeg a cukortartalma is kiütközik, ha akkor eszel, mikor a szervezetnek tisztulnia kéne (dél elött). A szemed is romlik pár kontúrt és az izületeid is megérzik. No persze a gyomrod és az idegrendszered örül, az izmaidról nem is beszélve. :) Mindent összevetve csak az nem árt, amit nem eszel meg, vagy van, amikor minden árt.

 

A Böjttábort Dr. Köblös Sándor vezeti a www.bojtabor.uw.hu címen nézhetsz utána. Nem teljesen értek egyet vele, de nem is ez a lényeg.

Előzmény: Thulya (87)
Jablko Creative Commons License 2005.09.15 0 0 89

Nekem furcsa ez a sok beosztás. Minél inkább kiporciózod magadnak az ételt, annál jobban fogsz tiltakozni saját megkötéseid ellen. Szerinten. A főként nyersből álló étkezés azért szuper, mert ott mindig (na jó, javarészt :) ) annyit eszel, amennyi kell, a szervezet időben jelez.

 

Előzmény: Dancogó (86)
Jablko Creative Commons License 2005.09.15 0 0 88
Hát, a mérték. Mikor olyan finomak a gyümölcsök. :) Egy kilót is meg tudnék enni egyszerre. A gyomrom nem mindig örül az ilyen akcióknak. :)))
Előzmény: Thulya (87)
Thulya Creative Commons License 2005.09.15 0 0 87
Délelőtt szerintem nyugodtan egyél gyümölcsöt, egyfélét és magában, nem összekeverve mással. Van ahol a gyümölcsevés nem számít ilyenkor külön étkezésnek. Délben inkább talán egy kis zöldséget a kenyérhez vagy gabonához, ha engem kérdezel.

Ki tartja a böjttábort?

Egyébként a böjt után tényleg tök jó. Egy hét után az első pár alkalom fantasztikus a töréskor. Reszelt alma fahéjjal: ízek garmadája. Reszelt sárgarépa tökmagolajjal, esetleg sörélesztőpehellyel. Huh. Jó rágondolni. Majd tavasszal újra... Csak egyszer sikerülne megtartani utána a mértéket örökre... ;-)
Előzmény: Dancogó (86)
Dancogó Creative Commons License 2005.09.15 0 0 86

Hát a mértéket én is inkább viszem túlzásba, mint nélkülözésbe, sajna. Meg a kávét is szeretem. Az édességekkel a kekszeknél állok hadilábon. Amúgy gyümölcsöt és saját barnakenyeret eszem nyerstejjel és penészes sajttal (pl. Camambert, Brie - ezek kevésbé károsak a lágysajtoknál), persze nem egyszerre. Jöhet még lágy tojásrántotta csírátlanítva és diófélék nyersen. Persze nem mind egyszerre.

 

Csak ha mindössze 2x eszem naponta (délben és hatkor) és a mértéket is betartom (pl. 300gr gyümi és 200gr kenyér +80gr sajt - és ez már sok is), akkor remegve húzom ki a másnap reggelt és rogyadoznak a lábaim. Talán ezért kéne az egész "Napikétszernyerskosztdemértékkel" elött 4-5 nap étlenszomjazás, de ez fog következni nálam október első hetében a pilisi böjttáborban. :) Egyéb kérdés? :D

 

Előzmény: Thulya (84)
Thulya Creative Commons License 2005.09.15 0 0 85
Nagy néha látok 1-1 könyvet a nagykerben. Ha nem felejtem el, beszerzek egyet. Lesz mutatóba.
Előzmény: Jablko (81)
Thulya Creative Commons License 2005.09.15 0 0 84
Szia Dancogó!

Vegán vagyok, talán megvan az 50% nyers és nem erősségem a mértékletesség... ;-)

Üdv,
Thulya
Előzmény: Dancogó (79)
Dancogó Creative Commons License 2005.09.14 0 0 83
Szóval a Magyar Ilonkánál. Bicsérdy tanítványa volt. Minden könyvben benne van a címe és a telefonszáma: 06-1-267-87-30. Kicsi, idős asszonyka. Aranyos. Ő intézte a nyomdát annak idején, hívd csak fel, bátran! :)
Előzmény: Jablko (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!