Keresés

Részletes keresés

n.anna^-^ Creative Commons License 2017.03.30 0 0 54932

Hali:)Ki milyen gyakorlatokat végez,hogy fogyjon?^-^

annamari073 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 54931

Szia Soulsoundgirl!

 

Sajnálom, hogy segítség helyett csak ítélkezést kaptál a környezetedtől. Ahhoz, hogy megszüntesd ezt a betegséget, célszerű volna pszichiáterhez fordulnod. Ő körbejárja azt, hogy van-e mellette esetleg enyhe depressziód vagy szorongásod, és ha igen, akkor ír fel antidepresszánst. Emellett javasolni fog pszichoterápiát. A kettő együtt, a gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia jobban beválik, mint ha csak az egyiket csinálják.

 

(az én lányom anorexiás volt, kb. fél év alatt fogyott le iszonyatosan. A végén már a testsúlya 50 kg alatt volt a 165 cm magasságához. Róla kiderült, hogy depressziós és szorongós. Kapott gyógyszert, a pszichoterápiát nem vállalta, de most már eszébe sem jut koplalni, és az alakját sem lesegeti, sem pedig a mérleget)

Előzmény: Törölt nick (54929)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.18 0 0 54929

Sziasztok

 

Elég tartózkodó vagyok és inkább csak olvasgattam eddig mindig a fórumokat. Bevallom bulemias vagyok. Olyan 14 éves koromban kezdődhetett. Jól sikerült titkolnom hozzávetőlegesen 2 évig, mire rá nem jöttek. Úgy buktam le hogy mentem zongora órára az iskolába. Előtte bekajáltam majd bementem a suli wcjbe meghánytatni magam. Sajnos egy idő után erre felfigyeltek és elég érdekesen reagálták le az esetemet, mert nem hogy megértőek lettek volna velem szemben de elbocsátottak és körülbelül úgy kezeltek mint egy bűnözőt. Azt mondták többet nem tehetem be a lábamat az intézményben. Elég megalázó volt. De főleg azért mert anyám ott dolgozok régen tanárként és ismerték őt is. A lényeg hogy rendesen elterjedt a környéken a hír hogy én mit tettem magammal. Nővérem oda járt edzeni és azt hiszem azt mondta hogy égett a pofája miattam amikor meghallotta hogy mások rólam beszélnek. Én őszintén szolva nem értem miért viselkedtek így velem szemben. Ez egy betegség..de kb úgy tekintettek rám mintha loptam volna. Undortó egy banda. Aztán anyám elküldött egy pszichológushoz. Volt hogy a csernushoz is beakart vinni, de mondtam neki hogy én tuti nem megyek hozzá. Akkoriban adták a tvben a műsorát és láttam mekkora barom hogy mindenkit lehurrog meg beképzelten beolvas nekik. Erre anyám elment hozzá és teletömte a fejét velem kapcsolatban negatív gondolatokkal, mert ugye anyám elmondta neki hogy nem akarok hozzá járni és gondolom emiatt megharagudott. Még 10 évvel később is azt hallgattam anyámtól hogy a Csernus mit mondott rám..persze rosszakat..és hogy neki igaza volt velem kapcsolatban..hát még jó hogy nem jártam nála soha:-D Szóval eljártam egy dokihoz azt mondta hogy  lehet torokvérzést is kapni és akkor nem tudják elállítani a vérzést és elvérzek. Ettől úgy megijedtem hogy abbahagytam az egészet. Sikerült is addig amíg ki nem mentem Angliába dolgozni. Olyan 23 évesen megint az lettem. Azóta hol abbahagyom hol nem sikerul. Az újév óta nagyon gyakoriak a tüneteim. De már azt érzem hogy belefáradtam csinálni és fáj tőle a torkom. Vettem hashajtót és ha nem sikerül magamból kihozni akkor azzal segítek rá. Az egész persze azért alakult ki mert folyton szekáltak az alakom miatt hogy fogyjak le. Ez az én történetem.

síküveg Creative Commons License 2016.07.04 0 0 54925

Sziasztok ! Szeretnék kérdezni . Van -e összefüggés ,hogy hányok kifelé mindent (csak ma) . S ma ajánlotta fel az orvosom , hogy megírja a beutalóm a kórházba :-(.

Angolbeteg Creative Commons License 2016.04.21 0 0 54924

Nagyon sajnálom, Phyllis, a tragédiádat. Együtt érzek. Biztos, hogy nincs megoldás, hogy a lassú, de biztos leépülés a sorsod? Reménykedem, hogy élsz még. Nagyon rokonszenves embernek ismertelek meg tizenhárom éve. Nekem hála Istennek sikerült az evészavaros pokolból megmenekülnöm, de ez nem mindenkinek adatik meg. :(

 

Előzmény: phyllis1975 (54922)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 54923

Szia!

 

Annyira sajnálom, nem  tudom, emlékszel-e még rám. Már nem is tudom, pontosan mivel küszködsz, anorexia?

Legalább amit megeszel, az nagyon tápláló legyen, kérlek, ha már a pszichiátria nem segít. De rendes terápiára jártál?

Ha még tudsz örülni az életnek, gondolj arra, hogy így erősen megrövidíted, sőt, nagyon megnehezíted magadnak, ha pl. eltörik valamid, milyen nehéz lesz neked, pláne ha nincs azóta sem párkapcsolatod. Lesz, aki segít majd?

Ne törődj bele, soha ne add fel!

Van ez a mozgalom, a fogyatékosoknak, "Soha nem adom fel!"  hát valamilyen módon mi is fogyatékosak vagyunk, nem szabad feladni, minden nap újra lehet(ne) kezdeni.

Előzmény: phyllis1975 (54922)
phyllis1975 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 54922

Sziasztok,

a régiek még lehet, hogy emlékeznek rám (phyllis).

Sajnos, én nem gyógyultam meg (21 év óta), de én vállaltam...

 

Már együtt élek vele, igaz, hogy a párkapcsolatom (9 év) bánta... :(

 

Jártam folyamatosan pszichiátriára (jelenleg is járok), gasztroentológia többször (pl.: két héten át 24 órás mesterséges táplálék)... :(

 

Emészti fel a szervezetem a csontjaimat, olyan gyors a csontlebontásom, folyamatos törések...

 

Ezeket csak azért írtam, hogyha Valakinek eszébe jutna ebbe a helyzetbe kerülni...

 

De azért még tudok örülni az életnek, és beletörődtem... :)

Másik nick Creative Commons License 2015.10.21 0 0 54921

Jaj, de jó ezt hallani! Én is gondolok ám rád. Jár neked is a normális élet és még a boldogság is.

Előzmény: Törölt nick (54920)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.21 0 1 54920

Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre, de azért gyakran gondolok Rátok. Egy kis up-date:

Teljesen jól vagyok, azt mondanám meggyógyultam, ami kb. 3-4 év pszichoterápia eredménye. A súlyom, a kajához való viszonyom, az énképem, stb., minden rendben van, normális életet élek minden szempontból - pár éve még nem gondoltam, hogy ilyen lehet, de most tényleg ez van. Annyira más minden! Sajnos a több éves éhezés fizikailag hatással volt rám, és ezzel még ma is együtt kell élnem, de már vannak eszközök a kezemben, hogy még így is meg tudjak küzdeni a saját életemmel. Ezzel együtt, soha nem fogom elfelejteni, amin keresztül mentem, de sokat jelent, hogy már van arra tapasztalatom, hogy bizalommal tekintsek a jövő felé.

Angolbeteg Creative Commons License 2015.08.25 0 0 54919

A futár egyébként közeli ismerősöm, inkább csak kényelmetlen volt ide elindulnia este 11-kor, és megkegyelmeztem neki.

Előzmény: Másik nick (54918)
Másik nick Creative Commons License 2015.08.24 0 0 54918

Nevelni kell ezeket a futárokat, na. Tanuljanak tisztességet!

Előzmény: Angolbeteg (54917)
Angolbeteg Creative Commons License 2015.08.24 0 0 54917

Elindult egy ideje egy egészen furcsa, nagyon gyökeres változás az életemben. Simán megeszem olyan kajákat, hogy sztrapacska, tészták, sült szalonna, meg gyakorlatilag bármi, ami nem romlott, és mindezt normálisan, lassan betolva, észlelve, amikor jóllaktam, se előtte, se később, és élvezek minden kajálást. Bűntudat nélkül. A súlyom viszont még mindig alacsony, ezt jó hülyén mondtam, szóval még mindig sovány vagyok - de ez már messze nem az a vészes soványság, mint mikor rendszeresen írtam ide -, de szerintem ha lejövök a cigiről, akkor hízok 4-5 kilót, és az pont jó lesz. (Meg hát a sportolás is függőségem maradt, ennek mondjuk örülni kell.) Most már normális vagyok, a lehetőségeimhez képest, ugyebár. Vannak egyéb paráim és függőségeim, ezekkel küzdök továbbra is, több-kevesebb sikerrel, inkább többel, mint kevesebbel, kórházi ellátásra továbbra sincs szükségem. :)

Bocsánat, csak késztetést éreztem, hogy ezeket megosszam az itteni társakkal, mivel pont most estem át egy ilyen vacsorán, hogy rendelni akartam távkaját, de a futár megvárakoztatott, és végül azt mondtam neki, most már nem kell, és ettem egy felvágottas kenyeret itthon, és tök jól esett, és erre az élményre teljesen rácsodálkoztam. :)

Balázs Botond Creative Commons License 2015.04.16 0 0 54916

 

Sziasztok!

 

Egy mód arra, hogy segítsetek azoknak, akik a csoport tagjaiéhoz hasonló problémákkal küzdenek!

Szakdolgozati kutatásomban evési problémákal (főként anorexiásokkal) foglalkozom és olyan kitöltők jelentkezését várom, akik jelenleg vagy korábban hasonló cipőben jártak (jelenleg vagy gyógyult/tünetmentes anorexiások). A kitöltés nem csak a szakdolgozat létrejöttében segít, hanem későbbi kutatások alapjául szolgálhat, valamint jövendőbeli szakemberként, az én pontosabb megértésem és segítségnyújtásom is bővítheti az anorexiával kapcsolatban.


Egy megkötés van: a tesztet csak 18. életévét betöltött személy tölheti ki.


Amennyiben van olyan köztetek/ismerősötök, aki szívesen kitöltené a tesztet, kérlek juttassátok el számára a linket. Minden megosztás/továbbítás nagy segítség számomra. Hálásan köszönöm!


A kérdőív linkje: http://goo.gl/forms/psVlXEbJ5C

Móni Justin Creative Commons License 2015.01.28 0 0 54915

Szép napot Nektek!

 

Felfedeztem, hogy egy régebbi posztban valaki a mi "régi" csoportunkat reklámozza, hogy az milyen jó volt ilyen jellegű problémáira. :)

Ezért megosztom veletek, ismét indítunk csoportot, heti rendszersséggel, szerda esténként. https://www.facebook.com/jmkismadar

Ha valikt érdekelne, itt tud kérdezni részleteket: justinmoni@gmail.com

 

hg9mck_ Creative Commons License 2014.09.26 0 0 54914

Szia öreg motoros Ang'    

 

Nem akartam feléleszteni a régi nickemet, de ez majdnem azonos (Ernő,Miskolc) .. hogy azért ne legyen teljesen topik-idegen.  És ha már 'coming out', akkor nálunk is aktuális, tekintve, hogy az ikreim 14 évesek voltak amikor beütött a balhé (és kb akkor indult a topik is), és azóta eltelt 14 év ... most 28 évesek.

Időközben kijárták mjindazt az iskolát amire képesek voltak, kipróbálták mindazt ami a kezükbe került (pezsgő, cigi, fű, ...), de mindez nagyon szolid keretek közt maradt.

A súlyuk az a normál tartomány alsóbb felében mozgott.  A néha topikolós öcsémnek köszönhetően eltölthettek 3-3 hónapot Kaliforniában - hogy okosodjanak a világról és ne féljenek tőle ... úgy vettem ki jó hatással volt rájuk.

 

Úgy tűnik, hogy a drTF-től egykor kapott családterápia is életre szóló muníciót adott mindenkinek a családban. A lányok saját nagy álma egy időben az a teljesen irreális elképzelés lett, hogy egy mediterrán szigeten éljenek, pálmafák, tenger, kék laguna, királyfi.

Most ... egy mediterrán szigeten élnek, vannak pálmafák, van kék laguna is,  ... királyfi az nincs csak egy-egy szír herceg, legalábbis én úgy hívom őket és hercegektől nem illik elkérni a születési akvi kivonatukat :-)

Az egyiknek született két lánya (Gadah és Ghalya), a másiknak egy fia (Ibrahim).

A terhességek alatt kicsit aggódtam, mert ex-anorexiás anyáknál kisebb újszülött-súly várható, de a lánygyerekek is 3 kilo felett születtek, a fiú pedig 3.75-el.  Néha mi szülők is előfordulunk a szigeten - Krétán. Én nem öregedtem csak a szemem lett egy dioptriával rosszabb, viszont tele vagyok vakmerő tervekkel és bátorsággal, és meg is csinálom ha el nem visz az ördög ...

 

Te is vigyázz magadra! :-)

 

 

Előzmény: Angolbeteg (54911)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 54913

 

Szia!

 

Örülök, hogy ennyire jól vagy! :) És a visszaesés sem tartott sokáig.  Valóban a tünetmentesség a helyes szó. Ezek a dolgok maradéktalanul talán sosem gyógyulnak, de már annak is örülni kell, ha az ember viszonylag tünetmentes. Jó, hogy írtál, egy kis biztatás nem árt senkinek, eléggé kipurcant ez a fórum.

Köszi a linket is! :)

Neked is további szép napokat, minél több tünetmentes évet.

Szeretettel: tyúkanyó

Idenézek néha, hátha írsz :)

Előzmény: Angolbeteg (54912)
Angolbeteg Creative Commons License 2014.08.28 0 0 54912

Sziasztok,

valóban csak átmeneti volt a visszaesés. De hasznos volt: azt megtanította, hogy sose mondjam, hogy gyógyult vagyok, maradjuk a tünetmentességnél, és ezt szépen lehet napról napra továbbvinni, mint az AA-ban :) Hiszen szintén függőségről van szó, ugyebár. Szóval jól vagyok, és szép napokat, egyre kellemesebb és értékesebb felépülést kívánok nektek is.

Szeretettel, Angbet

Angolbeteg Creative Commons License 2014.08.18 0 0 54911

Sziasztok. Remélem, nem volt még, szóval késztetést érzek egy linket betolni.

http://www.mashogy.hu/vendegszoba.html#szövödmeny

Magamról annyit szeretnék elmondani (akik emlékeznek még rám: öreg motoros vagyok itt, de nem akartam addig írni, amíg csak panaszkodni tudok), hogy az anorexiás dolgaim - amennyiben ez az evéstől való általános szorongást, bizonyos, sokféle ételekkel kapcsolatos durva averziót, minél kisebb súlyra való kényszeres törekvést, az étellel kapcsolatos nyugtalanságot, testi panaszokat, szociális problémákat, elszigetelődést, munkahelyi nehézségeket, depressziót, járulékos pszichés történeteket jelent - három éve megszűntek. A bulimiás problémáim - idén februárban önálló albiba költöztem, nem vásároltam "hányós" kajákat, mindennap főzni kezdtem magamnak, és gyakorlatilag bármit -, szintén rohamosan javuló fázisba jutottak (konkrétan hónapokig nem hánytam), ezzel párhuzamosan a gyomorproblémáim is gyakorlatilag megszűntek, sajnos július elején, amikor a három és fél éves munkaviszonyom megszűnt, utóbbiak - nagyon remélem, csak átmenetileg, azaz biztató jelek utalnak erre -, mármint a falás- és hányásrohamaim visszatértek. Most egy hete megint jól vagyok. Átlag 10 kilóval nehezebben, mint annak idején, és még 6-7 kilót szeretnék felszedni, azzal már, úgy érzem, "normális" lennék. Legalábbis jól érezném magam.

Vigyázzatok magatokra. Megéri.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 54910

Összevissza. Egyik gond a ritmus: kiszámíthatatlan, h mikor vagyok éhes. De 2-3 óra után vércukoresés szokott lenni, holott a gyomrom még nem is feltétlenül üres, nem vagyok éhes.

A másik, h már régóta alig létezik olyan, h jóllakjam. Mindegy, mit eszem, éhes vagyok, mégsem esik jól, és nincs ilyenfajta elég sem, max h már nem megy, végképp elment az étvágyam, már egy falatot sem bírnék többet. És van, h már a 2. falat után. Megint másik, h nem tudok akármit megenni. Egyik nap csak x-t tudok megenni, smi másra rá sem tudok nézni, akár napokig, aztán hirtelen egy falatot sem tudnék többet belőle, hanme jön más. És nem igaz, h mert nem vagyok éhes. Ájulásig rosszul tudok lenni, vércukor már a pince alatt, étvágyam meg mégsem, egy csepp sem. Sőt ilyenkor sokszor kifejezetten undorom már az evés gondolatától is. Reggelizni szinte soha nem tudok, főleg nem édeset. Sósat még csak úgy-ahogy, de szinte mindig kihagyom, és csak délben eszem.

horváth lili Creative Commons License 2014.03.11 0 0 54909

Kedves Fórumozók! 

A budapesti székhelyű Campfilm Kft.(www.campfilm.eu) most készülő Harm munkacímű dokumentumfilmjébe további szereplőket keres. Olyan, elsősorban Pest megyei felnőtt (18 év feletti)jelentkezőket várunk, akik korábban vagy most is vagdossák magukat, és erről hajlandóak lennének az arcukat vállalva kamera előtt is mesélni. Célunk, hogy a szereplők őszinte vallomásainak segítségével filmünk megtörje a csendet ekörül a sokak életét érintő téma körül. 
Eddig is sok mindenkivel találkoztunk, de sajnos a téma érzékenysége miatt az arcukat nem sokan vállalták. Szeretnénk, ha a filmben még több olyan szereplő megjelenne, akik arcukat vállalva mesélik el múltjukat és engednek bepillantást jelenükbe. 
Ha szereplőként szívesen részt vennétek a filmben, a lilio.horvath@gmail.com emailcímen tudtok jelentkezni és feltenni a kérdéseiteket.

Másik nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 54908

A Xanax a legjobb barátom

Karafiáth Orsolya könyvbemutatója. Mondanám, coming out, de nem tudom, hogy amit most itt egyben elmondott, abból mennyit lehetett korábban tudni. Ő az a nő, akit sose ismerek fel a fényképeken, ha nincs odaírva a neve. :)

És van benne egy nagyon explicit videoklip is, amit a könyv trailerjének nevez, bár inkább csak egy kis marketingnek tűnik az összefüggés, de önmagában is érdekes.

jatesz Creative Commons License 2013.07.11 0 0 54907

Udv Mindenkinek!

Maganpszichiatert keresek Szentgotthardon, vagy annak kozeleben.

Esetleg egy hasznos link...

Koszonom.

At.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.23 0 0 54906
horváth lili Creative Commons License 2013.03.26 0 0 54905

Kedves fórumozók, Horváth Lili pszichológus hallgató vagyok, és a kutatásunkhoz keresünk önsebző, vagy korábban önsebző résztvevőket. Ha tudtok és szeretnétek segíteni abban, hogy ezt a témát jobban megismerjük és megértsük, a horvathlili.elte@gmail.com címen tudtok elérni. Ha titeket közvetlenül nem érint a kérdés, de ismertek valakit, aki szerintetek szívesen részt venne a kutatásban, kérlek osszátok meg vele is a lehetőséget, hogy minél több érintetthez eljuthasson az információ. Köszönöm, Lili

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.07 0 0 54904

 Egyébként Másick: mondd már meg légyszíves. Te több mint tíz éve lelkesen követed és kommenteled a hozzászólásaimat, anélkül, hogy egyszer is láttál volna engem élőben.

 Szóval mit szeretnél tőlem?

 Vagy miért csinálod?

 (És nem akarod véletlenül abbahagyni?)

Előzmény: Másik nick (54902)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.07 0 0 54903

 Na látod, pl. innen.

 Az élet nem 0 összegű játszmák összessége. Aki annak látja: és folyamatosan az izgatja, hogy egy interakcióban ki nyer és ki veszít, az nem ismeri se az életet, se a nyomort.

Előzmény: Másik nick (54902)
Másik nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 54902

Hagyd... Innen nem nyerhetsz.

Előzmény: Seiryuu (54900)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 54901

 Onnan ahogy beszélsz róla.

Előzmény: Seiryuu (54900)
Seiryuu Creative Commons License 2013.03.06 0 0 54900
Miből gondolod, hogy nem láttam/tapasztaltam igazi nyomort?
Előzmény: Törölt nick (54899)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.03 0 0 54899

 Kukacoskodj, ha jól esik.

 Hogy én is kukacoskodjak: szerintem amíg nem látsz igazi nyomort, addig fogalmad nincs arról mit is jelent. A régi szeretettel maradok tisztelő híved, sat.

Előzmény: Seiryuu (54898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!