Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.23 0 0 30

Szia!


Gondolom azóta már megvetted a jegyet... :) De vmi fantasztikus útvonalat és árat hoztál össze!!

 

A stockholmi barangolást, éjszakázást nem fogod megbánni (anno lehetett a reptéren is kivárni, már csináltam így én is, napközben városfelfedezéssel, éjszaka terminálon...).

 

Észtbe még a Baltic Air, ami megéri, átszállás Rigában, de itt sem könnyű kisakkozni az indulás-érkezéseket. Árban nekem eddig velük a legkedvezőbb 35E volt, bőrönddel, oda-vissza.

 

A meccsre én is kimegyek. :))

Előzmény: G. Peti (29)
G. Peti Creative Commons License 2012.07.18 0 0 29

Sziasztok! Az okt 12-i észt-magyar focimeccs apropóján szeretnénk eltölteni néhány napot Tallinnban, 1 napos kompkirándulással Helsinkibe. Elég sok légi-, illetve busztársaság honlapját átböngésztem, és mivel még Stockholmban sem jártam, arra jutottam, hogy a legkedvezőbb megoldás fapados, stockholmi átszállással lenne, visszaúton a svéd fővárosban is eltöltve egy éjszakát.

 

Így jelenleg ez a megoldás tűnik a legkedvezőbbnek:i

 

BUDAPEST --> STOCKHOLM

Wizzair okt 10. 10.55 --> 13.05 8190 HUF


Stockholm Skavsta --> Tallinn

Ryanair okt 10 20:15 --> 22:25 119 SEK


TALLINBAN SZÁLLÁS: OKT 11, OKT 12, OKT 13


Tallinn --> Stockholm Skavsta

Ryanair okt 14 15.05 --> 15:15 305 SEK (4 hely már csak!)


STOCKHOLMBAN SZÁLLÁS OKT 14


STOCKHOLM --> BUDAPEST

Ryanair okt 15. 14.45 --> 16.45 4569 HUF


összesen: 8190+4569+(119+305SEK)=27 175 HUF

 

Esetleg lenne még légitársaság, ami szóba jöhetne? AZ Estonian Air menetrendjét is átnéztem, de árban sokkal kedvezőbb a Ryanair. Bármilyen ötletet szívesen vennék. Köszönöm szépen :)

 

 

Andi3999 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 28

Sziasztok!

 

Tallinnba készülök. Van ötletetek arra, hogy milyen útvonalon / légitársasággal lehetne legolcsóbban eljutni? (Szóba jöhet persze repülő+kompolás is.) Minden ötletet köszönök!

Mustár Creative Commons License 2010.08.12 0 0 27
A pontosság kedvéért: üks, kaks, kolm, ... :) Egyébként habár a szavaink nem hasoníltanak egyáltalán az észtre (a 'víz' és a 'méz' kivételével), a grammatikában egész sok hasonlóságot véltem felfedezni négy napnyi intenzív észt nyelvi kurzus után. :)
Előzmény: nighttrain (26)
nighttrain Creative Commons License 2010.08.10 0 0 26
Hoppá! Lehet, hogy eljutok Szentpétervárba is? Kösz, hogy ezt megosztottad velem! Akkor viszont lesz értelme kiváltani útlevelem, mivel ez egy hónap, meg a fapados amúgy is úgy olcso, valszeg szeptemberben megyek, legalább nem lesz annyira meleg sem..Ha segítőkészek, akkor áthidalhatóak a nyelvi gondok is. Annyit már tudok, hogy üks, kaks, kolme:) A komp érdekelne, ha nem nagy meló előkeresni, amit én találtam az ez:
http://www.aferry.com/ itt Tallink silja és Viking line van Tallinn-Mariehamn, Stockholm és Helsinki viszonylatban, Pétervárt nem láttam, de jó a vonat is. Gondolom észtek olcsóbbak mint finnek, Finnek és ugy ált. skandinávok a legdrágábbak európában úgy tudom.
Előkotortak nekem vmi Riga-Tallinn vonatot is, Valgában, a határon kell átszállni, mert amúgy sportot űzök abból, hogy vonattal menjek ahol csak lehet..bár a balkánon erősen gondolkodom, h érdemes e, miután a csatlakozást tilos bevárniuk és akár 4-5 órákat is késhet..nem mintha máshol nem késnének..
Előzmény: doneknee (21)
oldlady Creative Commons License 2010.08.10 0 0 25
Nagyon kellemes lakótelepek vannak pár villamos/busz megállóra a belvárostól, családiházas övezettel körítve :) Mi is ott laktunk 5 napig.
Előzmény: Mustár (24)
Mustár Creative Commons License 2010.08.09 0 0 24
Azóta már itt vagyok. A következő volt az útvonal:
BP-Turku, Wizzair (kb. 16 000 + csomagok ára)
Turku-Tallinn, Air Baltic (a jegy maga 1 euró volt, + némi illeték, úgy összesen 18-19 euró körül. + csomagok ára)
Tallinn-Tartu, busz (kb. ezer forint)

A repülős utakat le lehetett zavarni egy nap alatt. Utána Tallinnban, pontosabban, az egyik külvárosban, Maarduban szálltunk meg Eurohotelséknél. 10 euró volt egy éjszaka / ágy, szóval egész kibírható. És Tallinnban tényleg érdemes kalandozni egy kicsit, az óváros nagyon szép, körötte a centrum érdekes, egészen európai főváros, üzletházak, szállodák stb. végig. Arra például nem sikerült rájönnünk, hogy az emberek hol laknak. :)
doneknee Creative Commons License 2010.08.09 0 0 23
látom nem azonnal jelenik meg a falon a hozzászólás, legközelebb többet várok...
Előzmény: doneknee (22)
doneknee Creative Commons License 2010.08.09 0 0 22
Azért tartom előnyösebbnek, ha kifelé megy az ember szárazföldön, mert akkor nemcsak részese lesz az épített és természeti környezet és sok más tényező állandó változásának, hanem érezheti is a távolságot, amit én különösen fontosnak tartok. :)
Nyilván kényelmesebb a Bp - Turku - Helsinki - TLN - Tartu útvonal.


"...Tallinn, innen csak busszal lehet továbbmenni, mivel a létező két vasútvonal mind Oroszországba vezet..."

Nos, a 7db személyforgalmú vasútvonal közül ugyan kettő fut át RUS és EE határán, de ezek közül is csak az egyik határátmenetben zajlik személyforgalom, az is minimális. A teherszállítás élteti e két vonalat.

Tallinn és Tartu közt rengeteg buszjárat közlekedik (átlagosan 30 percenként). A szerintem a legjobb menetrendi kereső a BussiReisid.ee, árakkal, kedvezményekkel:
http://www.bussireisid.ee/index.html?MENU=&KEEL=en
(a találatok időadatai előtti "i" gombra kattintva előjönnek a felhasználható kedvezmények)

Továbbá van több távolsági vonat is, melyeket az Edelaraudtee üzemeltet. Menetrendi kereső itt:
http://www.edel.ee/home

Sajnos a webcímeket kitöröltem a könyvjelzők közül, de ha kéred, akkor megkeresem az észt kompkereső oldalt is. Az a legjobb és legolcsóbb és foglalni is lehet rajta.


"De Oroszországba menni nem sétagalopp amúgy sem, a vízumszerzés az nem egy nap oda és nem 1 ft.."

Észtországban a vízumszerzés időráfordítása 1-2 óra, ha utazási irodában csináltatod. Mivel Tartuban is rengeteg orosz él, így ez itt rutinművelet és ezért rendkívül olcsó is! Egészségbiztosítással együtt 10 napra alig volt több 10 ezernél! Amit te mondasz, az álunk van: kétszer ennyiért sokkal több utánajárással szerezhető itthon.

Előzmény: nighttrain (20)
doneknee Creative Commons License 2010.08.09 0 0 21
Azért tartom előnyösebbnek, ha kifelé megy az ember szárazföldön, mert akkor nemcsak részese lesz az épített és természeti környezet és sok más tényező állandó változásának, hanem érezheti is a távolságot, amit én különösen fontosnak tartok. :)
Nyilván kényelmesebb a Bp - Turku - Helsinki - TLN - Tartu útvonal.


"...Tallinn, innen csak busszal lehet továbbmenni, mivel a létező két vasútvonal mind Oroszországba vezet..."

Nos, ugyan két vasúti kapcsolat van RUS és EE között, de csak az egyiken zajlik személyforgalom, az is minimális. A teherszállítás élteti e két vonalat. Tallinn és Tartu közt rengeteg buszjárat közlekedik (átlagosan 30 percenként). A legjobb menetrendi kereső a BussiReisid.ee, árakkal, kedvezményekkel:
http://www.bussireisid.ee/index.html?MENU=&KEEL=en
(a találatok időadatai előtti "i" gombra kattintva előjönnek a felhasználható kedvezmények)

Továbbá van több távolsági vonat is, melyeket az Edelaraudtee üzemeltet. Menetrendi kereső itt:
http://www.edel.ee/home

Sajnos a webcímeket kitöröltem a könyvjelzők közül, de ha kéred, akkor megkeresem az észt kompkeresőt is. Az a legjobb és legolcsóbb és foglalni is lehet rajta.


"De Oroszországba menni nem sétagalopp amúgy sem, a vízumszerzés az nem egy nap oda és nem 1 ft.."

Nos, a vízumszerzés időráfordítása 1-2 óra, ha utazási irodában csináltatod. :) Mivel Tartuban is rengeteg orosz él, így ez itt rutinművelet és ezért rendkívül olcsó is! Egészségbiztosítással együtt 10 napra alig volt több 10 ezernél! Amit te mondasz, az álunk van: kétszer ennyiért sokkal több utánajárással szerezhető itthon.

Előzmény: nighttrain (20)
nighttrain Creative Commons License 2010.08.08 0 0 20
Amit én küldtem, az egy kicsivel drágább de egyszerübb:) Én úgy tervezem, hogy visszafelé fogok így menni. Fapadossal Tartuig, onnan Helsinkibe vonat, onnan komppal Tallinn, innen csak busszal lehet továbbmenni, mivel a létező két vasútvonal mind Oroszországba vezet, egyik a szmog fővárosába. De Oroszországba menni nem sétagalopp amúgy sem, a vízumszerzés az nem egy nap oda és nem 1 ft..Szóval marad az eurolines. Aztán a többi balti főváros lesz, utána Lengyelország.

A buszárakat most nyomozom, ez tetszik, valamennyire tudnak magyarul, szállásról sem tudok, ha tudsz vmi jót, dobj egy mailt v írd le:)

http://www.tourism.ee/hu

Eurolines/ecolines érdekessége, hogy Tallinnból is van busz meg Tartuból is, csak épp
Tallinn-Tartu lehetőség nincs:)

http://www.taisto.ee/graafik.php itt viszont már van Tallinn-Tartu busz

Lähtekoht:-indulás
Sihtkoht:-érkezés

két és fél óra, óránként megy, 55 korona.
Előzmény: doneknee (19)
doneknee Creative Commons License 2010.08.08 0 0 19
Én tavaly augusztusában utaztam a Tartui Egyetemre, de én elég körülményes úton jutottam el oda: Vonattal Budapesttől a lengyel-litván határig, aztán stoppal Kaunasig, majd újra vonat és stop és vonat és stop és vonat :D
A lehető legolcsóbb volt, kb 18 000-ből kijött.
Azonban ezt csak kalandoroknak ajánlom, mert fárasztó!
Előnye mindenképp, hogy átéled, ahogy fokozatosan változik a táj, megismersz egy csomó embert, néhány várost és az összes országot.

Amúgy a legkényelmesebb vagy fapadosokkal, vagy Eurolines-buszokkal.

Visszafelé autóval jöttem, na az úgy aztán tényleg drága.

(mivel ritkán látogatom a fórumokat, ezért ha válaszolsz erre, vagy érdekel bármi részlet, légyszi küldj egy mailt is!)
Előzmény: Mustár (17)
nighttrain Creative Commons License 2010.08.08 0 0 18
Mail ment! Szomorú, hogy ahogy nézem, az összes Baltikum topic halott, még itt van a legújabb hozzászólás. Finnország topicban senki, Skandinávia topic nem is létezik..Nem baj, valahogy csak megterveződik az út..
Mustár Creative Commons License 2010.06.04 0 0 17
Sziasztok!

Augusztusban Tartuba készülök egy kedves kolleganőmmel, fél évet fogunk kinn egyetemre járni. Az érdekelne hogy hogy érdemes utazni oda, hogy a lehető legkevesebb pénzből/ átszállással megússzuk?

Eddig a BP-Stockholm-Tartu repülőzés volt a nyerő, de addig variálták a menetrendeket, hogy végül egy nap alatt sehogy se lehet letudni az egészet, esetleg Malévval, de ők nagyon drágák. Egy svéd éjszakázás viszont eléggé megnyomja a költségeket (bár én szívesen beiktatnék egy stockholmi városnézést a programba:).
szesz-ti Creative Commons License 2009.02.17 0 0 16

Rátaláltam - jól el volt dugva. :)

 

2002-ben jártam Észtországban, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. Megfogadtam, egyszer még visszatérek. Nem csak az ország szépsége, hanem az emberek kedvessége miatt is...

 

Finnországban voltam kint ösztöndíjjal, ahol rendegeteg ismeretséget gyűjtöttem. A finnek és az észtek is imádtak minket, mert mi voltunk a nagy testvérek. :) Megismerkedtem egy észt lánnyal (Helsinkiben finnugorisztika szakon tanult), ő mondta, hogy nézzük meg a hazáját. 1 napos ismeretség után nekünk adta a tallini üres lakása kulcsát, hogy töltsünk el nála pár napot (neki nem volt ideje velünk jönni). Így hát áthajóztunk Helsinkiből Tallinba pár napra (ez is egy lehetséges utazási alternatíva, úgy tudom, a Blue One fapados légitársaságnak van Bp-Helsinki útja, onnan meg hajóval).

 

Két napot nézelődtünk Tallinban, voltunk Tallin környékén egy skanzenban (nagyon színvonalas volt, beöltözött népek mutogatták a látogatóknak, hogy hogyan zajlott anno az élet; kecskét fejtek, kenyeret sütöttek, és kínálgatták kóstolásra...) Ezen kívül voltunk valahol Tallin közelében a tengerparton, egy gyönyörű helyen. Óriási, függőleges homokkő sziklák tetejéről nézhettük, hogy hogyan nyaldossák a hullámok a szikla tövét. Sajnos fogalmam sincs, hol volt ez pontosan. Igazából az észtek kedvességének köszönhetően jutottunk el oda. Kimentünk a város határába stoppolni, és mondtuk, hogy valami szép helyre megyünk. Ők meg ide vittek el. :)

 

Röviden: az észtek kedvessége, segítőkészsége határtalan volt, remélem ez azóta sem változott... :)

Előzmény: pitunivers (15)
pitunivers Creative Commons License 2007.10.29 0 0 15

Sziasztok!

Ha valaki rátalál erre a topicra, és már járt Észtországban, vagy valamelyik balti államban, akkor megoszthatná velünk élményét.

Köszi!

nyissz Creative Commons License 2007.09.04 0 0 14
Szia Dydand!

Lett valami az Észt-Lett-Litván körútból? Milyen volt? Érdekelnének a tapasztalataid vagy mások tapasztalatai a három országgal kapcsolatban, mert mi is hasonlón gondolkodunk.

Bármi infó sokat segítene!
Előzmény: Dydand (12)
Blackdolphin Creative Commons License 2007.08.04 0 0 13
Remélem nem halt meg az a topic, mert rengeteg kérdésem van.Először is hol lehet észt nyelvet tanulni?Felhívtam az Ész intézetet, és a hölgy csak az Eltét tudta ajánlani.Lassan befejezem az egyik diplomám, nem tudom kell-e ez most nekem, hogy még öt évig üljek az iskolapadban.

Tudna valaki segíteni ebben?

Másik,ha jól tudom Varsón keresztúl kell most menni Tallinba, igaz?Ez a legolcsóbb....
Dydand Creative Commons License 2005.09.29 0 0 12
Sziasztok!

Párommal tervezünk egy Észt-Lett-Litván országjárást, ezzel kapcsolatban minden érdekel (árak, közlekedés, látnivalók, szállások stb.), pár hétről lenne szó, repülővel és autóbérléssel. Ha időben és pénzben is úgy alakul a dolgunk, akkor egy Finn-Svéd továbblépést is tervezünk, de erre megvannak a szaktopikok. Sajnos a net nem ontja az infókat erről a három országról, így nem tudok máshogy tájékozódni. Számítok a segítségetekre.
Üdv: dy
roburo Creative Commons License 2005.05.21 0 0 11

Az észt nemzeti légitársaság járataira is lehet vásárolni jegyet az interneten, igaz csak berlinig. Én így utazok Tallinnból, onnan pedig easyjettel haza. Az estonian air olcsóbb volt, mint a fapados. Másik reptér az igaz, de ha valaki berlint is meg akarja nézni...

http://www.estonian-air.ee/

Pseudolysimachion Creative Commons License 2005.04.14 0 0 10
Szia!

Köszi a választ, közben mi is rátaláltunk már az easyjet-re, ahol 45e-be kerülne odavissza mindennel együtt, ami azért nem rossz :-)
Előzmény: világutazó (9)
világutazó Creative Commons License 2005.04.14 0 0 9

Mivel érdemes utazni? Fapados jár arrafelé?

 

www.easyjet.com jár arrafele, de budapest-berlin-tallin útvonalon átszállással. ha jó előre megveszed a jegyet, akkor egész olcsón ki lehet hozni. én korábban találtam 25-30 ezerért így jegyet!

Előzmény: Pseudolysimachion (8)
Pseudolysimachion Creative Commons License 2005.04.14 0 0 8
Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata az arra felé való kalandozásban, adjatok tanácsot! Mivel érdemes utazni? Fapados jár arrafelé? A neten keresgélve csak 80 ezres jegyeket találtam. Vagy esetleg vonattal érdemesebb? Mit érdemes megnézni 2-3 nap alatt? Főleg szép tájak érdekelnek, de jó városok is jöhetnek!

Előre is köszi!
roburo Creative Commons License 2005.04.13 0 0 7
Teljesen elhalt ez a topik? Pedig Észtország meglátogatását csak ajánlani tudom. Ha valakit érdekel az észak...
Marju Creative Commons License 2002.02.10 0 0 6
Elolvastam A cár őrüljte c. művet. Most leginkább a Wikmani poisid-et szeretném, de ha jól tudom, magyarul még nincs... Mikor lesz?!
Mert lesz, ugye?
Nagyon remélem!
Ratkóci Sándor Creative Commons License 2002.02.10 0 0 5
Természtesen még tanulok észtül, de nem az Észt Intézetben hanem a Magyar-Észt Társaságban. A honlap cím http://www.extra.hu/kalev/
Előzmény: Marju (4)
Marju Creative Commons License 2002.01.18 0 0 4
Még mindig tanulsz észtül?
Érdekelne, hogy az Észt Intézetben milyen a nyelvtanítás, mi a véleményed az ott-tanulásról.
Ratkóci Sándor Creative Commons License 2000.09.24 0 0 3
Ei midagi erilist. Kas mis uudis? Kas sa räägid eest keeelt? Kus sa pärit? Ma őpin eesti keelt Eesti Instituutis Budapestis.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.22 0 0 2
Tere Saandor kuidas käsi keib?
Előzmény: Ratkóci Sándor (1)
Ratkóci Sándor Creative Commons License 2000.09.22 0 0 1
Akit érdekel Észtország illetve az észt nyelv nézze meg az észtül tanulóknak című honlapot.URL cím:www.tar.hu/ratkoci. Minden érdeklödőt várok.
Előzmény: joy (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!