Keresés

Részletes keresés

Pandus Creative Commons License 2009.10.24 0 0 603
Kár, hogy nem bírod a halat - ezt én is így látom, sok jótól esek el, ls mondjuk szigeteken nem is nagyon van más ennivaló. nem is megyek a Seychelles-re!
Előzmény: tuutuu (602)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 602

Tudom, nem is mernélek hallal kínálni ( mellesleg nagy néha készítek halászlét, esetleg harcsapaprikást, de mert nincs nagy gyakorlatom, vendégeknek nem adnék-bár ehetők...)

 

Kár, hogy nem bírod a halat, dehát ez van..:}

Előzmény: Pandus (601)
Pandus Creative Commons License 2009.10.22 0 0 601

:-)))

amúgy egyszer ettem egy rabbi által szervezett eseményen, és esküszöm, nem volt benne hal - attól ui hányok, allergiás vagyok rá.

Előzmény: tuutuu (600)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 600
Ölég sokára értél haza...:}}}
Előzmény: Bumburnyák (598)
Bumburnyák Creative Commons License 2009.10.22 0 0 599
..közelednek az ünnepek..
Bumburnyák Creative Commons License 2003.12.24 0 0 598
..aztán indulok haza...
:-)))
Előzmény: parasztmenyecske (597)
parasztmenyecske Creative Commons License 2003.12.23 0 0 597
és ?
Előzmény: Bumburnyák (596)
Bumburnyák Creative Commons License 2003.12.23 0 0 596
..szóval én idén uccsinálom a halat..hogy veszek egy hizott kacsát...:-)))
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.08.15 0 0 595
Süllő Pap Endre módra -- nagy királyság, csak májusban kell rákészülni.

Hozzávalók:

2 kg-os süllő
50 dkg szegfűgomba(legjobb a körömnyi kalapú),mezitlábasan jó a sampinyon is.(:)))
20 dkg vaj
1/2 dl konyak
2 dl tejföl
2 dl tejszín
4 dl tej
krumpli,hagynma
füszerek

2 fej nagyon apróra vágott hagymát kis zsiradékon megpirítasz, rádobod a gombát, füszerezed(só, bors,icipici majoranna) és párolod.
A filézett süllő szeleteket kétújnnyi csíkokra vágod, besózod, lisztezed, vajon 2-2 percig sütöd mindkét oldalát. !Óvatosan, hogy egyben maradjon, és nem tovább, mint két perc.Magasabb hőfokon, teflonban.
Ha a gomba kóstolva élvezhető puhaságú(max.fél óra), világos rántást készítesz, azt a tűzről le-le véve sűrű keverés mellett felöntöd kicsit feltejezett tejszinnel, hozzáadod a jobb minőségű konyakot, majd mindezt a gombához öntve, összekeverve kicsit átrottyantod úgy, hogy a félig sütött süllőszeleteket előtte az így elkészített mártásba visszahelyezed. További mintegy 5-10 percig lassú tűz mellet, kis pöffögések mellett egybefőzöd.Maradék vajjal tejjel közben főzött krumplival készítesz pürét, ami a köret lesz.

A díszítést oldd meg, mert már nagy nyeldeklések között vaygok. Isteni finom étel. Ja, vigyázni a szervírozáskor, ha nem tányérra helyezed rögtön, akkor fém tálra ügyesen egymás mellé szedhetők törés nélkül, a mártást pedig mellé.

Most karácsonyra jó lesz.

Előzmény: Patrisz (593)
eMM Creative Commons License 2002.12.28 0 0 594
Akkor ide csak a perfect németek írhatnak:)
Előzmény: Mulan (589)
Patrisz Creative Commons License 2002.12.22 0 0 593
Es ide is leirom:))) Sziasztok! Ne haragudjatok, nincs idom vegigolvasni a topicot, ezert bocs, ha mar volt rola szo. Tud valaki esetleg egy jo sullo/fogas receptet Karacsonyra? Elore is nagyon koszonom!
Bumburnyák Creative Commons License 2002.12.12 0 0 592
..még nem annyira "gefillte"...de f(r)ish...
Előzmény: Törölt nick (591)
Mulan Creative Commons License 2002.12.12 0 0 589
Hát a sült hal cím legalábbis mintha ilyesmire utalna:-)
Előzmény: eMM (588)
eMM Creative Commons License 2002.12.12 0 0 588
NeMM olvastam vissza,de nekeMM a topic neve se mond túl sokat.
Tán halreceptek????
Előzmény: Bumburnyák (587)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.12.12 0 0 587
...a konyhaasztalon sem történik más...mint a nagypolitikában...

...a gefillte fish-től eljutunk a balatoni olajos halig...

..csökken a nívó...

Előzmény: Törölt nick (586)
Mulan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 585
Azért is gondoltam busára, illetve asszociáltam makrélára: nagyobbacska, önmagában jellegtelen ízű hal, amiből nem egyenletesen jut minden dobozba mindenféle alkatrész.
Előzmény: eMM (584)
eMM Creative Commons License 2002.12.11 0 0 584
Ez aztat jelenti,hogy neMM egyenletes a minősége a konzervnek.
Előzmény: Mulan (583)
Mulan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 583
Busa (sejtés, nem tudás)

eMM, kedves, amit én próbáltam, abban nem volt sörét, csak hús:-)

Előzmény: Youme (581)
eMM Creative Commons License 2002.12.11 0 0 582
NeMM derül ki.
Mindenesetre amit a múltkor ettem az olyan volt hogy nem ette meg az olaj a a gerincet.
Úgy kelett filézni,meg pöködtem mint a géppuska.

Makréla hmm ami finom makréla az az Auchan/Tuscóban kapható most 399 pénzért makréla sós lében 425 grammos konzerv.
Na az igen.

Előzmény: Youme (581)
Youme Creative Commons License 2002.12.10 0 0 581
Miyen hal lehet amúgy benne? Nehogy azt írja valaki, hogy balatoni :-)
Előzmény: Mulan (580)
Mulan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 580
Nekem ízlett. Semmi különös különbenolyan, mint a makréla olajban.
Előzmény: Youme (578)
eMM Creative Commons License 2002.12.09 0 0 579
Na itten van a konzerves topic ebben olvashatrsz róla:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9000237&uq=1099
Egyébként szerinteMM jól tetted hogy nem vetted,etted.
Előzmény: Youme (578)
Youme Creative Commons License 2002.12.06 0 0 578
Sziasztok!

Próbált már valaki olyan konzervet amire a következő van írva:

"Balatoni hal olajban"

Ilyen kis kék kerek dobozban van. Nem vettem meg, mert a doboza szó szerint ragacsos volt, és furcsán igénytelenül nézett ki a csomagolás. Tehát nem volt hozzá gusztusom megvenni, de ettől függetlenül belül elképzelhető, hogy valami fincsi dolog lakik.

Tehát ha valaki kostolta, írja meg milyen volt, mert akkor legközelebb talán én is megpróbálom!

Bumburnyák Creative Commons License 2002.11.04 0 0 577
...wiskaszre nem tellik...?
Előzmény: Törölt nick (576)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.11.04 0 0 575
..hal volt...hal nem volt...

Bumburnyák Creative Commons License 2002.11.01 0 0 572
íme a gefillte fisch

Bumburnyák Creative Commons License 2002.11.01 0 0 569
...gyönnek az ünnepek...kelendőek lesznek a halreceptek...meg az emésztést elősegítő szereké...:-)))
Előzmény: PuPu (568)
PuPu Creative Commons License 2002.10.31 0 0 568
De jót nosztalgiáztam!
Már két év eltelt, - mintha tegnap lett volna...
És hol van az én Lujzám?????
Meg még egy sor kedves nick...
Csak ez a Bumbi elnyűhetetlen...
:O)))))))
Bumburnyák Creative Commons License 2002.10.31 0 0 567
...hát arra én is...aztán meg kikészülni...:-))
Előzmény: Törölt nick (566)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.10.31 0 0 565
te hidd el ezek csak a mezei halászlöttyben tunnak gondolkodni...idén is leatták mán a rendelést...

...tavaj mindenféle herkentyűkkel kisérleteztem...oszt ránkrohatt a lazaccal együtt...:-)))

...persze ha héjjában sült krumlit adok libazsirral meg lilahagymával...

Előzmény: Törölt nick (564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!