bizony; bár már fel sem baszódtam a Wolves pazar egyenlítésénél.
ezt a meccset Saka nyerte meg; többeken látni a fáradtságot (Rice, Merino, Zubimendi); és a formán kívüli játékot: Eze, Gyökeres.
Gyökeres szvsz nem top5 szint, valszeg midtable, de inkább bottom half a szintje. Arteta mindig kiemeli hogy edzéseken odateszi magát, küzd; meccseken a szélsőknek szabad teret teremt. sajnos a jelen Arsenal keretében ez kevés (kb Nketiah szintjét hozza), ide olyan csatár kell aki 2-3 meccsenként biztosan betalál és amikor nem, akkor gólpasszt ad.
kíváncsi leszek Berta és Arteta hogyan döntenek felőle majd; meg egyáltalán a csatár pozícióval kapcsolatban. hosszú távon még Havertzet se tartom megfelelőnek, Jesust legkésőbb nyáron tovább kellene adnunk, Merino pedig backup és nem megoldás.
szerintem érdemes lenne fél szemmel figyelnünk Liverpoolra, mert ahogy Isak szemlélte a szárnyaló Ekitikét (btw ő illene a mostani keretünkhöz, játékunkhoz) ott nem látszott öröm a szemében, inkább az aggodalom. újabb kompromisszum helyett valódi gólvágót, a következő Haalandot (mármint mostani Henryt/RvPt) kell megszerezzük.
ügyesen hozták a tegnapi meccset, ám a 3 gólból 2 abszolút egyéni megoldás, a többiek a helyezkedésükön (pl vittek el védőt Madueke elől) kívül nem segítettek hozzá a találatokhoz. szerencsére szombat késő este a fogatlan farkasokkal találkozunk, ott akár Gyökeres is betalálhat. remélem Jesus ismét kap legalább félórát, megérdemelné. btw Norgaard derekasan helytállt CBként is.
azért ez a "megroggyant" Villa most már 8. meccse nem kapott ki. az tény, hogy Trossard beállása gyors gólt hozott és talán ezután a 60. percig tartó fölénnyel jobban kellett volna éljünk (ahogy egy héttel korábban a Chelsea ellen is emberelőnyben). a sérülések miatt most már a védelmünk sem stabil, de még mindig jobban és megbízhatóbban működik, mint a támadó szekció. azt nagyon helyre kéne tenni, többet gyakorolni a Gyökeres erősségeire épülő játékot, Eze és Madueke összjátékát erősíteni.
BL hír: Dowman helyett Gabby Jesus-t neveztük, így holnap este valszeg már ő is pályára lép a Brugge ellen.
nekem úgy tűnik Mikel a legjobb állapotban lévőket pakolta fel a pályára, formáció kb tök mindegy, itt mindenki képes 2-3 másik helyen is jól teljesíteni:
Ez a lényeg. De szerintem Kepa és Madueke elképesztően magas színvonalú cserék. Utóbbinak nagy szerepe volt a Brentford elleni gólban is. Az idén hány meccsen nem volt klasszik középcstár? Mégis eredményes a csapat.
Nálunk az egyénnek talán kicsit kevesebb szerepe van támadásban, mint a többi topcsapatnál. Emiatt talán a támadójáték nem annyira látványos, viszont sokkal könnyebb a helyettesítés. Képzeld el a Cityt a rusnya norvég nélkül, vagy a Realt Mbappé nélkül.
aha; eret én sem vágok ha nem szerezzük meg az idei ligakupát; viszont nyerni bármit segítene a keretnek. és bár FA kupából számolatlan van a vitrinben, ligakupából alig. a Palace pedig kezd igen elfáradni, ahogy az MU ellen is összeestek.
A City kapcsán - tegnap 1-5-re mentek és kb. addig vették komolyan a meccset. nem indulnék ki abból a meccsből. (másként nyilaktonék, ha a Fulham kiegyenlít a végén.)
Arteta helyében a Mickey Mouse kupából már most kiugranék
a Chelsea bárkit képes megverni (ahogy pl a Poolt meg a Cityt elkapták), viszont kikapni bárkitől is, lásd a tegnapi csúfos bukásukat az Elland Roadon. náluk hiányzik még a konzisztencia, a kitartó eredményesség. ha ezen az árnyékukon is átlépnek, jövőre velük is számolnunk kell.
City bár győzött a Fulham ellen, de 4 gólt kapni egy középcsapattól nem jelent jót a védelmükre nézve. nem tudom hová sorolni az idei Cityt, mert hiányzik a meggyőző játékuk, a védelmük lukas, ugyanakkor szedegetik, néha hullajtják a pontokat.
talán az a legjobb hozzáállás Mikel és a csapat részéről is ha minden egyes mérkőzésen győzni akarnak és hajtanak a 3 pontért (ahogy a Chelsea ellen is tették, végig, nem ültek rá a döntetlenre). aztán január-februárban már pontosabban látjuk, ez mire elég.
A kispadunk fényévekkel jobb, mint az elmúlt 20 évben. Megkockáztatom, hogy a veretlen csapat padja sem volt ennyire konzisztens a gálakezdővel. A kapus és a klasszik középcsatár kivételével minden posztra méltó cserét tudunk kiállítani. Talán még Saka az, akinek a backupja nem ugyanaz a kaliber.
Tapasztalhattuk az előző években, hogy az utolsó harmadában fogy el a koncentrációnk. Ahhoz, hogy idén ne így történjen, többet kellene tudnunk rotálni, amihez nem elég bő a kispadunk.
Továbbra is tartom, hogy a City a fő riválisunk, nem a Chelsea. A City kerete iszonyat erős, gyakorlatilag 3 soruk van bármelyik csapatrészre, és nem fognak már nagyon pontokat elhullajtani. gyilkos versenyre számítok.
szerintem a Chelsea február-március környékán már nem lesz ott a 2. helyen és nagyobb lesz a lemaradása velünk szemben
Rice meccs után nyilatkozott, hogy rendben lesz hétvégére viszont a középső védőhelyzetünk finoman szólva is aggasztó. Chelsea ellen is látszott, érződött az idegesség, bizonytalanság a lábakban mert nem a megszokott, összeszokott védelem volt hátul.
A hétvégi birminghami túra így igencsak nehéznek ígérkezik, reménykedni kell hogy Wilo visszatérhet vagy Mosquera sérülése nem súlyos.
a Villa(real) elleni szombat déli meccset be kell húzzuk idegenben (majd otthon is, egy hónapon belül kétszer találkozunk velük), illetve az Evertont is le kell gyaluljuk majd. ezen a két találkozón buktunk az előző években, most ideje köszörülni ezt a csorbát és további fejfájást okozni az üldözőknek.