nyilván a Palace-t kaptuk Carabao köv ellenfélnek ;)
Mikel követve a wengeri hagyományokat Harriman-Annous debütálását is meglépte, Max Dowman ismét sziporkázóan játszott (volt hogy 3 védővel a nyakán). mellettük Nwaneri és MLS már szeniorok :D de micsoda gólt rúgatott velük Merino, az a sarkazás mesteri volt. Merino számos szempontból nem tökéletes középpályás, de a maga szintjén ugyanúgy fura, kiszámíthatatlan játékos, mint Eze (bár utóbbi technikailag egyértelműen jobb, csakúgy mint Rice).
klub oldalán volt is egy kvíz az elmúlt 50 debütáns kapcsán - itt lettem figyelmes Charles Patino, vagy Miguel Azeez, Maldini Kacurri, Charles Sagoe Jr nevére. utóbbi kettő már 21-22 évesek, szóval kimondható h nem fognak betörni az első csapatba, Kacurri a Morecambe-nél van kölcsönben, Azeez meg oda szerződött kisebb spanyol kör után (még csak League 2 sem, csak National League).
a pár éve óriási tehetségnek gondolt Patino mostanság a LaLiga 2-ben szereplő La Corunában próbálkozik; valószínűleg sosem fog már PL szintre kerülni.
Ben Cottrell még akkor volt U21 védő amikor Arteta érkezett, manapság a szlovák ligában a Zemplín Michalovcében tolja.
Folarin Balogun karrierje ha nem is felfelé ível, de a Monacoban biztos jó helyen van; amúgy egész meglepett micsoda PL kivénhedt lerakat ez a klub, pl Paul Pogba is itt van még; illetve másik korábbi csatár ifink Mika Biereth (eredményes stájer kitérővel, a Sturm Graz-cal osztrák bajnokok lettek); együtt jászanak a volt barcás csodagyerek Ansu Fatival és Minaminoval is.
Norton-Cuffy a Genovában, Butler-Oyedeji pedig a Lausanne-ban van már.
Omari Hutchinson pedig a Chelsea-hez lécelés után mára már a hányatott Forestben játszik.
végig nézve a jelen Arsenal U21 keretet esetleg még Jack Nichols hátvédnek lehet keresnivalója az első csapat környékén; bár ha Mikelék nem láttak rá jelet hogy eddig áthozzák, nem valószínű már az áttörése.
jöhet a Burnley, remélem nem csak egy gólt szerzünk ellenük és tartjuk a clean sheetet.
jut eszembe: októberben egyetlen gólt sem kaptunk!
soha rosszabb hétvégét; az az egy Trossard gól roppant fontos lehet majd az elszámoláskor, ez a Fulham nagyon jól kitalált, edzett csapat. jövő héten a náluk egy fokkal keményebb Palace következik, Eze számára külön feladat.
Az előző szezonokban pont az ilyen meccseken buktuk el a bajnokságot. Idén eddig ezeket behúztuk, lásd Newcastle, West Ham és most a Fulham. Őszintén engem annyira nem érdekel hogyan, ha minden meccset megnyerünk 1-0-ra úgy, hogy bepattan valakiről, nekem az is jó :) A védelmünk fenomenális, elől kicsit döcög a gépezet, de szerintem idővel ott is javulnak majd a dolgok, főleg ha visszatérnek a sérültek.
Tegnap a Fulham ellen az első félidőben Gabriel jelentette a legnagyobb veszélyt a kapunkra, szerencsére utána már bemelegedett és magabiztosan behúztuk a meccset, Eze mint Odagaard helyettesként nagyon nem szuperált most, egyszerűen túl fent volt mindig, nem tudott labdát kapni. Remélem lesz ennél jobb is, mert még van hátra egy hónap a térdsérülésből.
Tegnap is volt egy VAR szituáció ami megint borzolta a kedélyeket. A múltkori Pope-Gyökeres szituációnál megmondták mivel az első kontakt a labda volt, ezért nem 11-es.
Ezúttal az első kontakt Saka térde majd utána a cipő orrával hozzáért a védő a labdához 15 lassítás után ezért, nem 11-es ez sem. Azt már inkább nem is mondom, hogy a VAR azért van, hogy a biztos bírói hibákat kiküszöbölje, de ez ilyen 50-50%-os esetekben valamiért mindig mi huzzuk a rövidebbet.
Ez papírforma győzelem volt, viszont ez a balszerencse a sérülésekkel valami elképesztő, meg szerencse, hogy ilyen keretünk van, de azért az Olympiakos elleni Martint nem lehet pótolni.
valahogy éreztem, hogy meg lesz ma a 3 pont és már Merino góljáig eleget tettünk az egyenlítésért. utána pedig sikerült még fokozni a nyomást hiba nélkül és Gabriel abszolút megérdemelten szerezte meg a győztes találatot - na meg man of the match. Gyökeres mellett még Eze is beleszürkült a meccsbe azt hiszem, viszont Rice és Timber, Raya óriásit játszottak megint.
Egyre nehezebben tudok türelmes és toleráns lenni Gyökeres kapcsán. Tudom , hogy csak most jött , de számomra egyelőre csalódás. - Fizikailag nem tudja megtartani a labdákat, a párharcokat olyan nagy számban megnyerni. - Összjátékban, passzban pontatlan
- A gyorsaságát ritkán látom kamatozni
- Cselezni igazán nem tud
Szóval frusztrált vagyok miatta igazság szerint. Igyekszek türelmes lenni.
Soha nem fognak engedni minket bajnoknak lenni. Ennél unbdorítóbb, mocskosabb "focit" legfeljebb annó ellerdájsz boltonja játszott. A rigó meg engedi. Legalább két kiállítás volt a meccsben. A góljuk megszabálytalan volt.