Tegnapi Kultikon műsor vége felé kedvenc ikonunk is szerepelt az improvizáció kapcsán.
A Duna tévé oldalán elvileg megnézhető a műsor (nekem nem indul el), úgy a 45-50. perc körül volt. Illetve talán kétszer is a (második) említés szerint, de a késő esti ismétlésben is lemaradtam az elsőről. Lehet, hogy akkor zenélt-énekelt is.
Ezelőtt kb. 8 évvel szerveztem egy Nyeső koncertet Nagykárolyban s ott a "kis bigband" játszott, benne Kecskeméti Gábor fuvolavirtuóz. Őt hallhatjátok a kolozsvári Yesterdays zenekar lemezén is játszani, ami "Colours Caffé" címmel jelent meg a napokban :). A Yesterdays korai éveiben játszott Nyeső dalokat is :)
Klub Rádió Budapest-95.3 Ajka-88.8 Balatonfüred-91.8 Debrecen-93.5 Esztergom-98.1 Gyöngyös-88.9 Kecskemét-97.7 Keszthely-92.2 Tatabánya-97.7 Pápa-92.7 Veszprém-90.6 Pápa-92.7
Basszus - 21:00
(Bencsik Gyula, Göczey Zsuzsa)
Július 21.
Meteorológus. Ez a címe Nyeső Mari 19-én megjelenő lemezének, ami a harmadik az életművében, mondhatni minden kilencedik évben kiad egyet… A gitáros-énekes-szerző ezúttal képes verseskönyvet is mellékel a dalokhoz. Élő bemutató 27-én lesz a Gödörben.
Hát igazából meglepő, hogy még életben tudnak maradni. Egyre nehezebb nekik. De érdemes benézni, sok jó lemezt árulnak népzene, világzene témában legfőképp.
Ma este 9-kor a Klubrádión a Basszusban promó. Ha valaki nem tudná real-time hallgatni, utólag egy hétig pótolhatja innen: http://klubradio.hu/index.php?id=112
Június 23-án, Szent Iván-éj előestéjén, 19 órai kezdettel különleges évadzáró koncert lesz a Magyar Katolikus Közösségek Hálózata, a HÁLÓ budapesti központjában, Bp., V., Ferenciek tere 7-8. szám alatt.
A koncerten négy zenei műfaj képviselteti magát: a népzene, a kamarazene, az énekelt vers és a jazz.
Az 1990 óta hazai és külföldi tájakon vándorló „Vándor Vokál” együttes – Izsák Kata, Farkas Tünde, Szluka Judit – Szent Iván napi dalok mellett bolgár, szlovák, korzikai és török népdalokat ad elő. Sík Dóra gordonka- és Bartha Gábor zongoramûvész elõadásában Vivaldi mű hangzik el. Az énekelt vers műfajában Nyeső Mari énekkel és gitárral lép fel. Jazz-zenét Nagy Iván zongoraművésztől hallhatnak az érdeklődők. A koncert végén beszélgetés lesz a Háló Klub zenei sorozatainak szerkesztőivel, házigazdáival, Navratil Andreával, Deseő Csabával, Bartha Gáborral, Koncz Andrással. A belépés ingyenes.
Az Ápril együttes a Kultúrpart portál dalversenyén tűnt fel, ahol a zsűri stúdió lehetőséggel jutalmazta a három legjobb zenekart, köztük az Áprilt is. Az együttes saját szerzeményeket játszik, két tagja, Szatmári Júlia (ének, gitár) és Rozsnyói Judit (hegedű, vokál) maguk szerzik dalaikat pop, folk, country és újabban bossa nova stílusban, angol és magyar nyelven egyaránt.
Március 11-én, szerdán a Zöld macska Diákpincében (Bp., IX., Üllői út 95., a Klinikáknál)) este 20:00-kor Ápril koncert (Szatmári Juli, Rozsnyói Judit, Nyeső Mari)!!!!! A belépő 500 Ft.