Keresés

Részletes keresés

Balage-81 Creative Commons License 2023.12.11 -1 0 1517

Eddig csak privátban loptak, ezentúl államilag fognak. 

Kinek mit intézett az Orbánja!  Birkák országa.

Előzmény: pici mici a pók (1516)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.12.10 -1 1 1516

:-)))

 

Tiborcz István és Tasnádi László érdekeltségei beszálltak a Magyar Posta feladatainak ellátásába

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 3.

Belpol

Változások történnek a csomag- és pénzszállítás terén.

Lényeges változások történnek a Magyar Postánál – írja a hvg.hu. A csomagszállítási feladatokat a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt. veszi át, míg a pénzszállítás a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László – kerül, miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

A csomagszállítást ezt követően kezelő Waberer'snél mindeközben épp tulajdonosváltás is zajlik, így a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává.

halaloszto Creative Commons License 2023.07.30 0 0 1515

távirat már rég nincs.

Előzmény: Rovottmultú1111 (1511)
kroll Creative Commons License 2023.07.30 0 0 1514

Egyedülálló módon, ne hülyéskedj már. Az osztrák posta évek óta ezt csinálja, az express one hozza ki a csomagot pl Bestscret-nél. Amúgy Magyarországra csak könyvelt (tracked) küldeményként szállítatnak az angol webshopok  nem véletlenül. Az elmúlt 10 évben egy angol webshopból rendeltem úgy, hogy sima levélküldeményként adták fel. El is tűnt Magyarországon. 

Előzmény: cliftony77 (1508)
Rovottmultú1111 Creative Commons License 2023.06.13 0 1 1513

széthordja. 

Előzmény: Rovottmultú1111 (1512)
Rovottmultú1111 Creative Commons License 2023.06.13 -1 0 1512

szét hordja 

Előzmény: Rovottmultú1111 (1511)
Rovottmultú1111 Creative Commons License 2023.06.13 -1 1 1511

A Magyar posta agonizál. Kb addig fog tartani az agóniája, amíg még lesz, amit el lehet kótyavetyélni.

Még temetés sem lesz, mert az elporladt hullát szét hordja a szél.

 

A minap ajánlott levelet kaptam a szomszédtól.
Nem az én nevemre, címemre, sőt, a szomszédoméra sem, aki áthozta hozzám. A feladó egy kórház. A címzett meg ismeretlen.

És mivel a szomszéd tanult embernek vél, hát oldjam meg.


Becaplattam a postára, ahol köszönték szépen, de felvilágosítottak arról, hogy holnap ismét kiviszik ugyanoda és ismét bedobják a ládába. 
Dehát ajánlott levél! Akkor is.

 

Nemelehetne e!?  Nem!

Bár ha bejön az, akihez bedobták és kitölt egy nyomtatványt, akkor visszaküldik a feladónak.

 

Na de ha az illető inkább ketté tépi és kidobja? Akkor mi van?

Semmi. Vége.

Dehát ajánlott küldemény!

És? Ki nem szarja le?!

 

Agonizál a posta.

A csomagot kifosztják, a levél, távirat - ha van még- megy a kanálisba, mi maradt még? A pénz. De lassan mindenkinek lesz kártyája, telefonja, csak kp-je egyre kevesebb.

Akkor mi lesz a postával? Elfelejtődik, mint a táncrend. 

 

Előzmény: cliftony77 (1508)
Midnightx Creative Commons License 2023.05.10 0 0 1510

Lopnak rendesen!

cliftony77 Creative Commons License 2022.04.28 0 1 1509

Hát, ma is a kurva anyját a Magyar Postának. Napalmmal kéne földig rombolni az egészet és egy magáncéget megbízni a közfeladatok ellátásával.

cliftony77 Creative Commons License 2022.02.10 0 1 1508

Az elmúlt években annyi csomagot loptak el a Magyar Postánál, hogy az angol Királyi Posta  az Angliából Magyarországra tartó ajánlott küldemények esetén egyedülálló módon nem a másik ország nemzeti postáját (esetünkben a Magyar Postát), bízta meg a csomagok kézbesítésével, hanem a Royal Mail-hez tartozó GLS-t. Sajnos a Brexit miatt ezt is vissza kellett csinálniuk, így ismét a Magyar Postához került a dolog. 

 

Amióta ez van, azóta egyszer rendeltem valamit Angliából. Szépen be is jött Magyarországra, bejutott a nemzetközi kicserélőbe, elment a vámolásra, befejezték a vámolást, visszament a Nemzetközi kicserélőbe, onnan a Nyomkövetés szerint belföldi továbbításra került... de hogyhogy nem, visszaküldték Angliába a feladónak. Semmiféle értesítést nem kaptam róla. A visszaküldés okának az Egyéb/Other rubrikát ikszelték be, nehogy kiderüljön, hogy ki és mit baszott el.

 

Hát elmennek a picsába, velejéig rohadt tetves banda.

Bicajos2021 Creative Commons License 2021.12.02 0 1 1507

Lop a Posta? Nem! A postások lopnak! Órát adtam fel javításra levélben, akartam értéknyilvánítással,  az öreg hölgy azt mondta, azt csak csomagra lehet, na, erre hagytam, de elszóltam magam - tudom, nagy marha vagyok - hogy mégiscsak 100e ft a tárgy, mondta, nem lesz semmi baj, nem is lett - eltünt! DE... visszakaptam az ajánlás és kézbesítés árát, mindösszesen 1050 Ft-ot! merthogy nem tettem értéknyilatkozatot.....jogilag igazolták magukat, csak arról felejtkeztek el, hogy szolgáltatás nem teljesítése miatt keletkezett kárért lehetne fricskázni őket - csak azt nem tudom, hol? Mi itt meg téphetjük a szánkat, itt csak annyit ér a dolog, hogy kipanaszkodhatjuk magunkat! Kellene valami védegyletet alakítani, ki tudja, hogy és hol?Minek lenne súlya?

cliftony77 Creative Commons License 2021.03.26 0 1 1506

Sajnálom.

 

Én már évek óta nem küldök semmit sem a Magyar Postával. Lehet, hogy többe kerülnek a futárszolgálatok, de nem is tűnt el semmilyen küldeményem, amit velük küldtem.

 

Ami a beérkező küldeményeket illeti... november elején küldtek nekem egy ajánlott levelet Németországból, ami pár nap múlva már be is érkezett a kicserélőbe, aztán onnantól kezdve eltűnt a rendszerből. Mindenféle tudakozvány után közölték, hogy be sem érkezett Magyarországra, és onnantól már a nyomkövető rendszerben sem lehetett megtalálni a küldeményt (persze a német nyomkövető rendszerben még szerepelt). Aztán február 26-án a semmiből egyszer csak megérkezett. A budapesti kicserélőből egy budapesti címre kb. 100 nap alatt sikerült eljuttatniuk. Addigra már aktualitását vesztette, többek között a küldeményben található dokumentumok hiányának köszönhetően.

 

Amíg nincs független felügyeleti intézmény a Magyar Posta felett, addig semmi ne fog változni. Mert jelenleg a rájuk vonatkozó szabályokat ők maguk alkotják meg. Hasonlóan fos a MÁV szabályozása, ott sincs egy független felettes szerv.

Előzmény: szittyaman (1505)
szittyaman Creative Commons License 2021.03.26 0 0 1505

Hölgyeim és Uraim!

 

Trárááá (dobpergés)...

Ím' egy új VILÁGREKORD született!

Egy hét alatt HÁROM ajánlottan, prioritással feladott küldeményemet lopták el!

És aza durva, hogy nem a felvevő postahivatalban, hanem "kicserélő központokban".

Ez ténylegesen az utóbb feladott küldeményeim 100%- a.

Az első küldeményemben felbecsülhetetlen értékű régi dokumentumok voltak.

Hát ha ez nem közönséges útonállás, akkor micsoda?

Mit biztosít az ajánlás?

Szerintem még a feladás költségét se fogják megtéríteni.

Ide jutottunk a XXI. század ötödének letelte után. Szép új világ...

eref Creative Commons License 2019.12.03 0 1 1504
LandCruiserHJ60 Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1503

Pontosan ugyan így jártam ami az időt illeti. 

A csomagom kínából jött. A rendelés dátuma Aug. 28 egy másik Aug. 29. 

Nemzetközi nyomköv. szerint: 

  • Szeptember 4, 2018 Érkezés a célország postahivatalába
  • 19:00 pm 

Mindkét csomagot ezen a héten pénteken vettem át a postán. 

Kínából 6-7 nap alatt itt volt a csomag a magyar postán. A postának 1 hónap kellett, hogy a helyi postára szállítsa. 

 

Én hacsak tehetem soha nem rendelek postai szállítással, és nem adok fel semmiféle csomagot. Ha olyan cég, aki csak MPL-lel szállít, akkor inkább megveszem másik cégtől, ha kicsivel drágább is. A posta pofátlansága határtalan, ugyan úgy mint az árai. Drága, de legalább a szolgáltatás szart sem ért. 

 

Ugyan ezt a választ kaptam már én is, hogy: "Név és cím alapján nem tartják nyilván" 

Csak azt nem értem, hogy a csomagon van egy nyomkövetési szám, de az abban a pillanatban feleslegessé válik, ahogy a posta kezébe kerül a csomag. Állítólag van valami nemzetközi egyezmény, miszerint ha a feladó ország csomagszállítója ingyen szállít, akkor az összes további szállító ceg, így a magyar posta sem számolhat fel költséget. Tehát kénytelenek ingyen dolgozni, ami nem esik nekik jól. Viszont ezt bőven behajtják/pótolják az országon belüli szállításokkal, kézbesítésekkel.

Előzmény: SzakiPod (1501)
Csokis Creative Commons License 2018.10.09 0 0 1502

Szólsz a köldőnek/eladónak, hogy nem jött meg a cucc. Megkérdezi majd, hogy újraküldje, vagy kéred vissza a pénzed. Te választasz, és részedről ennyi. Ő meg elindít egy keresést a saját postáján, és előbb-utóbb visszakapja az első cucc árát, mert a Magyar Posta nem tudja igazolni, hogy kiszállította volna.

Előzmény: SzakiPod (1501)
SzakiPod Creative Commons License 2018.10.08 0 0 1501

Én olyan helyzetben vagyok, hogy Amerikából rendelt csomagomat, szállítási díjjal a dhl global-lal adták fel, eddig minden rendeben is lenne, viszont a global dhl csak Németországig szállítja a csomagokat onnantól pedig a helyi postának adja át kiszállítás céljából.

Itt kezdődnek a problémák. Aug 28-án a dhl rendszere szerint megérkezett a csomag magyarországra, szept 7-én pedig feldolgozott állapotra váltott. Ez már több mint egy hónapja volt egy olyan csomagnál aminek a házhozszállításáért én fizettem és még nyomon is követhető. Azóta írtam több levelet is a postának idézném a kedvenc mondatomat:

"Magyar Posta kezelésébe érkezést követően nyilvántartás nélkül kezeljük. (A név- és címadatokról nem vezetünk nyilvántartást.) Ezért a megérkezéséről és a jelenlegi státuszáról nem rendelkezünk információval."

Tehát a posta kapott egy csomagot a dhl-től és utána azt mondja, hogy semmilyen információt nem tud róla adni, szerintem ez nevetséges.

 

Már nem tudom mit tudnék tenni, mert mindig ehhez hasonló válasz üzeneteket kapok.

LandCruiser Creative Commons License 2018.09.13 0 1 1500

Kerestem a fészen a "Postai károsultak"-at de nem találom. Gondolom törölhették, mert a tetves Posta mégiscsak többmindent megtehet, mint egy magánember, vagy emberek. Akkor is ha az embereknek van igaza, de az igazság itt teljesen mellékes. 

 

Szóval, hogy kitől lop a Posta ?! Aki külföldről rendel, mindenkitől, (akitől nem, annak irdatlan szerencséje van, volt eddig.....) és minden következmény nélkül. Nekem az utóbbi időben, 2 hónapja indult a sorozat, mindent elloptak. Nem nagy értékek, 4.200 - 3.000 - 1.700 ft. stb..... Kb. 15.000 ft. minusznál járok, és qrvára elegem van. Senki ne gondolja azt, hogy a Posta ez ellen bármit is akar tenni, mert ez a világ legegyszerűbb dolga lenne, hogy ne lehessen lopni. Itt az az érdek, hogy igenis lopják el, mert akkor leszoksz az Ebay-ről, vagy tökmindegy honnan rendelésről, mert úgysem kapod meg, és vagy megveszed ebbe a retek országba (mert ez az) a sokszorosáért, vagy a büdös életbe nem olyanod. Itt mindent meg lehet tenni, lehet lopni a Postán, ki lehet fosztani a reptéren a csomagokat, stb........ Ezt egy normális országba ha elmeséled, vagy megírod, azt ott nem is értik, hogy ez mi. 

Előzmény: nemmindegy32 (1496)
cliftony77 Creative Commons License 2018.09.03 0 0 1499

Második felvonás.

 

Úgy alakult, hogy pár órával a posta telefonos ügyfélszolgálatával történt beszélgetés után egy postahivatal mellett volt dolgom, úgyhogy gondoltam beugrok elindítani azt a bizonyos tudakozványt.

 

Az első ablaknál elmondom mit szeretnék, erre a nő azt mondja, hogy a neten nézzem meg a posta honlapján. Miután közlöm vele, hogy ajánlott levélről ottt már nem lehet adatot lekérni ("az kizárt!") elkezdi lekérni az adatokat a gépből, azt látja, hogy nincsen adat. Aztán megnézi jobban a papírt, és a pecsét alapján azt mondja, hogy ezt nem náluk adták fel, így ő nem tud adatot lekérni. Mondom, hogy nem ezt szeretném, hanem egy részletes tudakozványt indítani. Ja, azt náluk nem lehet, csak azon a postán, ahol feladtam a levelet. Ekkor már huszadjára mondom el, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mást mondott.

 

Ekkor a másik fülkéből a kolléga átszól, hogy a hivatalvezetőnél kell ilyet intézni. Nosza irány a hivatalvezető, ahol persze várni kell vagy negyed órát, bár senki sincs előttem, de végül bejutok. Ki tudja, ma már hányadik alkalommal mondom el a történetet, ő is jön azzal, hogy nézzem meg a posta honlapján. Őt is felhomályosítom, hogy mit mondott a telefonos ügyfélszolgálat, hüledezik, de ezen már nem vagyok meglepve.

 

Ad egy A4-es beadványt, töltsem ki és írjam le a panaszomat, közben a belső hálózaton megnézi, hogy állítólag kikézbesítették a levelet. Kérdezem, hogy ki vette át, sajnos azt ő nem láthatja adatvédelmi okokból.

 

Kitöltöm a papírt, kérdezem hol kell fizetni, na megint úgy néz rám, mintha bolond lennék, mivel ez a dolog ingyenes a postánál. És hogy milyen hülyék ülnek ott a központban, hogy ilyen marhaságokat beszélnek.

 

Szóval, tudakozvány beadva, kíváncsian várom a fejleményeket. A kárt már nem tudják helyrehozni, de remélem lesz felelős. Bár a valódi felelős az, aki még mindig működteti ezt a Magyar Postát ebben a formában, aki korlátozza a versenyt, aki monopolhelyzetben tartja ezt az intézményt a postai szolgáltatások területén. Egyszóval, a magyar állam.

Előzmény: cliftony77 (1498)
cliftony77 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1498

Augusztus 1-én feladtam egy belföldi ajánlott elsőbbségi levelet. A címzettel ma egyeztettem, nem kapta meg.

 

A posta honlapján a ragszám alapján rákeresve az alábbi üzenetet kapom: "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."

 

Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Kiderült, hogy a posta honlapján a nyomkövetés ajánlott levelekre már nem vonatkozik, csakis csomagküldeményekre. No comment.

 

Ja, és állításuk szerint augusztus 2-án a címzett átvette a küldeményt. Nincs okom kételkedni a címzett igazmondásában, tehát ő garantáltan nem kapta meg a küldeményt, a posta hazudik.

 

Tehetek panaszt, bármelyik postahivatalban, ha befizetek 840 Ft-ot, és ők  30 napon belül reagálnak.

 

Hogy is van ez? Extra pénzt kifizetek, hogy követhető legyen a levél (erről is szól az ajánlott küldemény), de nem követhető, és még csak ki sem viszik. Ha pedig érdeklődnék, vagy szeretném tudni, hogy hol kallódott el, akkor még fizessek egy kis extra összeget.

 

Földig kéne rombolni az egész Magyar Postát, és végre liberalizálni a piacot, hogy valódi verseny legyen. 

cliftony77 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 1497

Május 16-án, azaz 12 napja a Keleti pályaudvarnál levő postában feladtam 25 teljesen ugyanolyan küldeményt ( - esküvői meghívót) magyarországi, azon belül is főleg budapesti címekre. Ma napig csak 13 érkezett meg. 

 

Nem ajánlott levélként, nem elsőbbségiként adtam fel, de akkor is dühítő.

 

Porrá kéne rombolni az egészet, és akármelyik nem állami csomagküldőnek kiadni a feladatot.

nemmindegy32 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 1496

Kedves Fórumozók!
A tavaly ősz óta tartó, külföldi könyveletlen küldemények eltünése során megkárosított személyekhez szeretnék most szólni. Egyeztettem egy fogyasztóvédelmis ügyintézővel és arra jutottunk, hogy a történtek okán a Magyar Posta felettes szervéhez, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztoshoz  kellene fordulnunk. Célszerű lenne ezt közösen, csoportba szerveződve megtenni. Az illetékes személy, akit keresnünk kell, Bártfai-Mager Andrea. Közvetlen elérhetőséget sajnos nem állt módjában a Miniszterelnöki Kabinetirodának kiadnia, csak egy titkársági email címet. Akit érint a téma és szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, az kérem jelezze. A facebook-on létrehoztam egy csoportot ebből a célból, melyet az alábbi néven lehet megtalálni: Postai károsultak

Camo_BDU Creative Commons License 2018.02.06 0 0 1495

A késés és elvesztés az csak egy része a problémáknak. Az utóbbi néhány évben kb. 20.000 csomagot és borítékot adtam fel. Ami megtörténhet egy postai dologgal kapcsolatban azt én már átéltem. Persze mint mondtam, amerikai posta (USPS). A magyar postáról túl sokat nem tudok elmondani. Volt egy 400 dolláros cucc amit elveszítettek, de azt nem tudom hogy Magyarországon tűnt-e el, vagy mikor már átért az óceánon. Lehet hogy még egy magyar postai dolgozó nyúlta le.

 

Ja, tényleg, van egy másik sztorim is.

 

Szóval küldtem anyámnak egy leharcolt régi fényképezőgépet, érték 5000 forint. Ajándékba Magyarországra, karácsonyra. Erre nem lefoglalták a Postahivatal vámrészlegénél? Írták anyámnak hogy fizessen be 6500 Ft-ot és akkor esetleg megkaphatja majd, VALAMIKOR. Anyám nem fizetett, ellenben írtam egy igen határozott panaszlevelet a Magyar Postának, hogy mi az hogy filléres karácsonyi ajándékokkal szórakoznak és többre vámolják mint amit az egész hóbelebanc ér. Ami még durvább volt, hogy sürgősségin adtam fel, mert a csomagban volt egy több milliós - szerződés aminek azonnal ott kellett volna lennie.

 

Később a posta elállt a vámtól és továbbküldte anyámnak a fényképezőgépet és a papírokat.

 

Persze, viszont a szerződéstől elállt a másik fél. Később mással kellett üzletet kötnöm, viszont buktam 300.000 Ft-ot. Mindezt azért, mert a sürgős küldeményt visszatartották a postán, minden ok nélkül.

 

Innen üdvözlöm a postahivatal dolgozóit. :-/ 

Előzmény: halaloszto (1494)
halaloszto Creative Commons License 2018.02.05 0 1 1494

az ördög az arányokban lakozik.

 

Vajk

Előzmény: Camo_BDU (1493)
Camo_BDU Creative Commons License 2018.02.05 0 0 1493

Lop, vagy elveszik, vagy ki tudja.

Az amerikai postával is megesik hogy késik, vagy végleg elveszít dolgokat. Sőt a FedEx-nél is van olyan.


Én rendeltem egy létrát Walmartból. FedEx elveszítette. Walmart küldött egy másikat. A FedEx azt is elveszítette. A Walmart küldött egy harmadikat is. Az végre megjött. VISZONT kiderült hogy miért veszett el kettő is. Nem volt becsomagolva, és csak egy kis cédulán volt a cím. Ami a 3.-ról is félig leszakadt! Kis híján a 3. is elveszett. 

De az amerikai posta is ilyen. Sima borítékok folyamatosan késnek, a rekord 7 hét, vagy 800 kilométeres útra, egyik államból a másikba. Amúgy 5 nap alatt az egész ország területén kézbesíteniük kellene. Átlag minden 300.-ik el is veszik. De van hogy csomagnál is ez van, küldöm, aztán vagy odaér, vagy nem, kézbesítik de nem a házhoz, hanem a szomszédba, meg ilyenek. 

Előzmény: Csokis (1492)
Csokis Creative Commons License 2018.01.25 0 0 1492

Újabb, most ebay. Novemberben rendeltünk egy pulcsit a lányomnak, kifizettük, vártunk. Nem jött, megreklamáltam. Mondta az eladó, hogy elküldte, mi legyen? Küldje újra, vagy pénzt vissza? Kértem újra, az sem jött meg. Újra reklamáltam, visszautalták a pénzt.

Attól eltekintve, hogy a lányomnak nincs pulcsija, még egy szép, nagy lépést is tettünk afelé, hogy újabb eladó vegye le Magyarországot a szállítási listáról. Magyar Posta, a kurva anyátokat!

Előzmény: Csokis (1484)
Sanyi1981 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 1491

Van itt postás aki a XIII. kerületben dolgozik?

 

Nincs kedve Wifi pontokat gyűjteni a Wigle.net android alkalmazásával?

 

A program lényege és leírása magyarul itt:

 

http://wigle.webnode.hu/

 

Köszi! :)

dészáz Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1490

+1!

ezért van paypal-om,az ebayról magam vásárlok,ha kell valami kínai cucc... :-)

Előzmény: W_B (1489)
W_B Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1489

"nem tiltott ez a vaterán?"

 

Elvileg tiltott ez is, meg a hamis cuccok (parfümök, ruhák), szeszesitalok, gyógyszerek, stb. kereskedelme is, gyakorlatilag a Vatera tele van ilyenekkel.

 

A Vatera tulajdonosait még a nyilvánvaló hamisítványok sem zavarják (pl. amikor a boltban 16.000,-Ft-os parfümöt 1500,-Ft -ért árulja valaki, tucatszámra), az a hozzáállásuk hogy ők csak a helyet biztosítják, nem vállalnak felelőséget semmiért.

Szerintem pedig létezik az "elvárható gondosság" fogalma, de mindegy.

Más területen (pl. numizmatika) is tucatszámra árulnak a Vaterán 1-2 dolláros hamisítványokat 10-15000,-Ft-ért, rezet ezüstként, stb.: a Vaterát csak az érdekli, hogy fizesd a jutalékot.

 

Ahogy frappánsan valaki megfogalmazta: Vatera = átb@szoda...

Előzmény: dészáz (1488)
dészáz Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1488

nem tiltott ez a vaterán?

Előzmény: W_B (1487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!