Keresés

Részletes keresés

ocsigep1 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 16

üdv, ezt szerintem embere válogatja :) Jó, hogy megosztottad a saját tapasztalataidat, így kerek a világ. Az érdeklődők legalább olvashatják az érem mindkét oldalát.

Én és családom a "másik" oldalt erősítjük. Nekünk nagyon tetszett. Itt, az index fórumon van egy másik gardaland topic is, én oda írtam be a tapasztalatinkat. Csakis azért oda, mert az a fórum-rész egy fokkal jobban "pörgött", mint ez...

Mi 2012 agusztusában voltunk, utána írtam egy kis összefoglalót frissiben. Pl főszezonban, jóidőben sok-sok vendég = várakozás. De ha uncsi a várakozás, lehet venni a gyorsítójegyeket. Avagy az meg drága? :)))

Hátitatyó ledob, nemőriz? Hát ott voltak a pénzbedobós-bezárós kisszekrénykék :)))

stb stb stb

Szóval ki hogy éli meg a nyaralását/életét. Én pl magán az utazáson variáltam magam agyon :) Az útvonal minden méterét ötször végignéztem a guglin. Más meg ripsz-ropsz jön-megy-kanyarodgat mindenfelé lazán ezken a 'faxán' kitáblázott olasz utakon:)

Előzmény: borzimorzi (13)
Italy forever Creative Commons License 2013.01.05 0 0 15
* és sok várakozóhelyet ugy alakítottak ki, hogy .........
Előzmény: Italy forever (14)
Italy forever Creative Commons License 2013.01.04 0 0 14

bocsánat de nem értek egyet!

Mi 2012 nyarán voltunk Gardalandba, és ugyan olyan élményt tudott nyújtani, mint első alkalomkor. Eddig 2005, 2006, 2011 nyrán látogattuk meg a parkot és mindíg 3 napos belépőt vettünk.

az én véleményem:
Egyszerűen fantasztikus park, és eddigi életem legszebb élményei köthetők hozzá.
A sorbanállásról annyit, hogy mikor én voltam 20 percnél többet sehol nem kellett várni, és sok várakozóhelyet úgy alakították ki a helyet, hogy ne érje nap és vizpermetező is be van építve. Az atrakciók pedig lehet hogy nem annyira vadak (mint pl. Mirabilandiában a Katun), de nekem nagy élményt nyújtottak, mert nem vagyok olyan nagyon bátor, de azért a Raptort nem hagytam ki :) . A zene nekem nem volt idegesítő, sőt. A visszalátogatások során visszajöttek a régi emlékek, és elindult a nosztalgia, például amikor 2012-ben a 2005-ös élményeket visszaidéztük, az nagyon jó volt.

Bella Italiában szálltunk meg, aminek szintén olyan hangulata van hogy az elképesztő. Szavakba sem tudom önteni ami ott történik (ha van valakinek fölös 5 perce, az minden képpen nézzen utána). Közel van a belváros a Garda-tó pedig tőle kb. 10 méterre van.

Ebben az évben szeretnénk Mirabilandiát kipróbálni, ÚGYHOGY SZERETNÉK MINDENKIT KÉRNI, HA VAN VALAMI NEM TÚL DRÁGA ÜDÜLŐFALU RIMINIBEN AMIRŐL TUDJA HOGY BEVÁLT ÉS JÓ, AZ KÉREM ÍRJON (FŐLEG SAJÁT TAPSZTALATOT) ezt előre is köszönöm

nem lehet mindenkinek azonos a véleménye, de nekem ez a park, a Garda-tó, és Bella-Italia egyenlő a nyárral a szabadsággal, amikor nincs stressz, nem kell tanulni, csak élni és élvezni az életet!

borzimorzi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 13

Egy hete voltunk. Borzalmas. Folyamatosan ömlik a hangszórókból a dögunalmas Gardaland induló, fejfájdulásig végtelenítve, iszonyatos hangerővel. Az összes valamirevaló hullámvasúthoz 30-40 percet kell várni, az életünket is eluntuk. Ehhez képest a Blue Tornado annyit se volt képes elérni nálam, hogy legalább egy kicsit megemelkedjen az adrenalinszintem. Egyetlen mosolygó arcot nem láttam a 3 órás látogatásunk során, mindenki nyúzott zombipofával vonszolta magát a hőségben. Fa alig van. Egy gyerek hányt a Blue Tornado tövében. Ja, hátizsákot nem lehet felvinni, viszont a lerakodóhelyet nem őrzik. Ennyi volt az összes izgalom.

 

Egy kalap kaki, és akkor még finom voltam. Nagy hülyeség volt kidobni rá a pénzt, mert  vásárolgathattam volna Veronában, vagy luxus apartmanra upgradelhettem volna a szállodában a szobánkat, legalább egy éjszakára.

 

Üdv:

b

Előzmény: Eszti0503 (11)
Teca2 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 12

Sziasztok!

1 hét múlva szeretnénk menni Gardalandba, de nem találok kedvező áru szállást. A városban vannak-e szabad szálláshelyek, vagy érdemes keresgélnem és előre lefoglalni? Ha előre szükséges foglani tudtok-e ajánlani webcímet?

Köszönöm segítségeteket!

Eszti0503 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 11

Sziasztok. az idei tavaszi élmény frissnek számít?

ha igen, akkor leírok pár dolgot gardalandról. most épült egy új attrakció, a mammut, ami egy hatamas, nagyon hosszú hullámvasút. Már háromszor azt hittem, hogy vége, és még mindig mentünk=) Vigyázni kell viszont, mert ott nagyon hosszú sort kell kiállni általában. Sajnos az ottani várakozófolyosó beláthatatlan, úgyhogy mi amikor voltunk másfél órát álltunk tűző napon... De megérte.

A nagy kedvenc a Blue tornado, amire érdekes módon mindig kevesen várnak... vajon miért?=) mondjuk mert az egyperces menet alatt rekedtre sikoltozod magad, és utána remegő lábakkal szállsz ki? =P de higgyétek el, ha egyszer belekezdesz, újra és újra fel akarsz majd ülni.   

A Magic Mountain elnevezésű zöld hullámvasút is elég idegölő, bár azt 8 menet után már nevetve végig lehet ülni=)

Véleményem szerint a legdurvább hullámvasút azonban nem a Blue Tornado, még csak nem is magic mountain... hanem a magic mountain-be épitett Sequoia Adventure. Elképesztő érzés, amikor szépen lassan fejjel lefelé fordít, majd így, tótágast állva megy tovább, csak azért, hogy utána egy nagy lendülettel újra normális irányba fordítsa a kocsit. Első székben ülve a legjobb, mikor végignézed a szép lassú fejrefordulást=)

 nem szabad kihagyni a vizes mókák közül a Fuga da Atlantide elnevezésű szépséget sem, amitől garantáltan vizesek lesztek. Csodás díszletek között, hatalmas csobbanásokkal nézhettek körbe Poszeidón világában.

 A hatalmas szines fa gyomrában, a Magic house-ban átélheted a "súlytalanságot",vagyis inkább nevezzük gravitációhiánynak. A trükkjét nem árulom el, kipróbálni érdemes.

Me hagyjátok ki a 4D(!) kalandokat sem, amelyek egy 3D-s szemüveg, és néhány mozgó padsor segítségével a fantasztikus virtuális világikba repít. ÉREZNI fogod az izgalmat=)

Mivel nincs esélyem, hogy minden dologról leírást adjak, annyit még mondok, hogy hacsak nem vagy delfinmániás, nem éri meg megnézni a Palablu-t, semmi érdekfeszítő nem történik. Én abban csalódtam. 4Euróba kerül.

 

remélem örömötöket lelitek a szórakozásban, és hasznát veszitek a kis ajánlásomnak.

                                       Eszty

 

Bacilus Benő Creative Commons License 2005.05.29 0 0 10

 

Vannak valakinek friss élményei?

gigant Creative Commons License 2000.08.17 0 0 9
Szept.15-én indulunk,lesz ott még akkor "élet"?
edit piaf Creative Commons License 2000.08.16 0 0 8
www.gardaland.it ??????
Mikó Creative Commons License 2000.08.16 0 0 7
Mindkét helyen csak belépőt kell fizetni, utána ingyen ezerrel a szerekre!

Júniusi adatok (Canevaworld). Kezdtük a black hole-lal (7 menet kevesebb mint 1 óra alatt, váltakozva vonat és egyéni), kamika (3-4 menet, ez a vulkánból indul, itt lehet felkészülni a stukasra), aztán jöhet a stukas (kéz a tarkón összekulcsolva, boka úgyszintén - utóbbit fiúknak nagyon ajánlom, így nem teszed szét önkéntelenül a lábad, ami jó esetben puszta beöntés, rosszabbra meg ne is gondoljunk - aztán zuhanás, és érkezés tangabugyiban), levezetésként crazy river (ifagumiban örvénylő medencék között mégy lefelé) és egyéb csúszdák.

A viziparkban van értékmegörző, 10000 ITL-t megér, hogy tutira nem lopják el az iratokat, kocsikulcsot és pénzt.

Kösz az invitálást de idén már megoldhatatlan, nincs szabi (ha hétvégi a buli, a hétfőt akkor is ki kellene venni). Szeptemberben ui. 1 hétre még Horvátországba akarunk menni. Meg hát a pénztárca se feneketlen. Nektek azért jó bulit! Élményeket meg írjátok majd le itt is!

Utánaszámoltam, 4 fő/autó megoldással, sátorral (2 éjszaka) és normális kinti fogyasztással (szolíd pizzéria mindhárom este, üdítők, fagyi igény szerint, reggeli kisboltból), 30-35E/fő volt a végszámla. Igaz, mi még utolsó nap Jesoloban strandoltunk és vacsiztunk is.

Mikó

Előzmény: gigant (6)
gigant Creative Commons License 2000.08.15 0 0 6
Irigyelhetsz is, mert ezek után már biztos hogy megyünk!Gyertek el ti is! Tényleg úgy van,hogyha a víziparkba befizetsz,ott minden használhatsz már ingyen?Mert akkor én gyors nekiállok úszóhártyát növeszteni!!!
Mikó Creative Commons License 2000.08.15 0 0 5
A tujás kemping igen kulturált. Sátorral kb 17000ITL/fő/éjszaka ár volt, ha jól emlékszem.
Személyre és sátorhelyre kell fizetni, mi 2 sátorhelyre összesen 3 sátrat vertünk fel 6 személynek.
Van emeletes vaságyas 4 személyes faház 42000ITL/faház/nap + személyenként kb 8-10000ITL/nap. Én a sátrat ajánlom, és a kemping tó felőli végében érdemes felverni.
A kempingben volt pizzéria (hazai árak duplája a pizza és a sör is) és kisbolt is (hazai árak másfél-kétszerese).
Egyedülálló élmény este a naplementét nézni a tóban, mellig érő vízben, kezedben egy nyitott doboz hideg sörrel.
Ha neadjisten ebben a kempingben nincs hely, hát 2-3 km-en belül van még vagy 5.
Néhány összehasonlító adat a zsúfoltságról:
Gardaland: ha 1999. július 3, szombat = 100%, akkor 2000. június 15, csütörtök = 80%.
Canevaworld: ha 1999. július 4, vasárnap = 100%, akkor 2000. június 16, péntek= 10% (tíz).

Egyébként a mi társaságunknak ez standard évi program lesz. Én már most várom a jövő nyarat, és irigyellek Benneteket.

Mikó

Előzmény: gigant (4)
gigant Creative Commons License 2000.08.15 0 0 4
köszi szépen az infókat, látom szakértő vagy!!
ottani szállás-kaja árakról tudnál közelebbit??
előreláthetólag 1 hétvégére mennénk,azt ajánlod, hogy szept.-ben menjünk??
Előzmény: Mikó (3)
Mikó Creative Commons License 2000.08.15 0 0 3
Még egy-két info: a 10 óra menetidő éjszakai utazást jelentett, váltott vezetéssel.
Autópályadíj Olaszországban oda-vissza kb 60000 ITL. Ausztriában matrica van. Érdemes Villach után az Esso kútnál tankolni, mert ott még olcsóbb. Visszafele pedig azért, mert az még nyitva van éjszaka is.
A Gardalandban valamennyi attrakcióról fénykép készül, amit 5000 ITL-ért lehet megvenni. Tapasztalat szerint 5-6 db-ot mindenki vesz! A space vertigo képein halálraröhögitek magatokat.
Sorakozás: Blue Tornado 20-45 perc/menet, Space Vertigo 0-15 perc/menet (ezt a kettőt nem szabad kihagyni).
Elég sokat költöttünk italra a nagy melegben. Érdekes, hogy a Canevaworld-ben más a helyzet, ott mindig vizes vagy, kevesebbet iszol, csak a felégésre kell vigyázni.
Canevaworld-ben zárás után esti program van, az aquaparkos belépővel kedvezményesen lehet rá jegyet kapni (de csak ha előre odabenn megveszed, az étel-ital fabódék környékén adják).

Asszem mostmár teljes a kép!

Mikó

Előzmény: Mikó (1)
Mikó Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2
Félreértések elkerülésére: a Gardaland az vidámpark (lásd www.gardaland.it).
A Canevaworld az vizipark.

Mikó

Mikó Creative Commons License 2000.08.15 0 0 1
Kétszer voltam ott is és a szomszédos Canevaworld-ben.
1. Pesciera-nál kell lejönni A4-ről, aztán figyelmesen a táblákat követni.
2. Nyitva 10-től 8-ig. Belépő 36000ITL. Hétvégén brutál tömeg, iskolaidő vége után ejánlanám.
3. Élvezetek csökkenő sorrendben: Space Vertigo (40 m lefelé 2 mp alatt, garantált beszarás), Blue Tornado (első sorban ülve az igazi, ehhez szerencse kell), Green Tornado (dupla átfordulás, a neve nem ez, de zöld színű), aztán van egy olyan, ami körbe forog egy nagy tengely és azon belül egy kis tengely körül.
4. Canevaworld (Castelnuovo) szomszéd falu kelet felé egy aquapark, szintén hétközben javallott, belépő 30000ITL. Élvezetek: stukas (8. emeletről függőlegesen startoló csúszda, furcsa, hogy nincs sor rajta, vigyázz, mert eldob, még a space vertigonál is jobb), black hole (vonatozni lehet, akár 6-8 ember is egyszerre), crazy river stb.
5. Van egy tujafákkal szegélyezett atom kemping a 2 attrakció között, azt javallom, mi mindig odamentünk.
6. Menetidő 120-140-es tempóval úgy 10 óra (M1, A2, A23, A4).
Ha kell még info, adhatok!
Hajrá, óriási buli!

Mikó

Előzmény: gigant (-)
originalqszi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 0
A Garda tó 0 alakú??????
gigant Creative Commons License 2000.08.15 0 0 topiknyitó
Augusztus végén készülünk ismerosökkel a Garda-tó mellé, a Gardaland címu viziparkba.Hirtelen jött az ötlet, úgyhogy kb. ennyit tudok a víziparkról,sajna!!Ha vki volt már itt,hallott róla,esetleg rendelkezik bármilyen irott,képes anyaggal, szívesen venném ha megosztaná velem!!!
Utazáshoz,szálláshoz,programhoz is várnám az ötleteket,tanácsokat!!Elore is nagyon köszi!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!