Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2015.04.29 0 0 66

Tiszta szerencse, hogy csak a világvégén van globális felmelegedés, az mindenkitől messzi esik, úgyhogy nem is érezhetjük :P

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.11 0 0 64

Erről ennyit: 

http://www.youtube.com/watch?v=nbjwkTov_Gg

 

Több részes. Ha csak 1 részre érzel magadban késztetést, akkor javaslom a 8. epizódot. 

Darwin Creative Commons License 2012.01.24 0 0 63

Hát reméljük addig azér nem melegszik a szitu :)

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 62
"Nagy-Britannia az utóbbi másfél évtized legkeményebb telét éli: a meteorológia hivatalos kimutatása szerint 1995-96 óta nem volt ilyen hideg a tél az általában enyhébb atlanti klímához szokott országban. Rendszeresek a mínusz 10 fok alatti hőmérsékletek, a déli partok előtt évtizedek óta először több helyen befagyott a tenger. Január végén volt egy átmeneti enyhülés, február azonban ismét erőteljes lehűlést és ezúttal komoly havazást is hozott." Kossuth Rádió 2009 feb. 2. 

Olvassátok el a korábbi hozzászólásaimat ebben a blogban, amelyekben a napfoltokat és hatásukat emlegettem a kis jégkorszakkal és annak esetleges  visszatérésével kapcsolatban, és a  a befagyott Temzén az 1680-as években tartott vásárokat ÉS: FIGYELJETEK (a jó ideje ismét eltűnt, akárcsak a kis jégkorszakban) NAPFOLTOKRA!!!

Bár lehet hogy ez még nem tendencia , de , hacsak  sürgösen nem térnek a napfoltok vissza, a globális felmelegedés helyett mini jégkorszak köszönthet ránk

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.02 0 0 60
Sajnos ezt az emberek okozzák. Legfőbb oka felesleges fűtés és a túlfűtés.
Így, ha a lakásokat a fűtési időszakban az optimális 19-20 fok helyett melegebbre fűtjük azzal minden egyes fokkal átlagosan 6% energiát pazarolunk el feleslegesen. (Ez az őszi és a tavaszi időszakban 10% fokonként, a téli időszakban 1% és 5% közötti energiapazarlás fokonként). Tehát, ha túlzottan befűtünk, azzal nem csak magunknak csinálunk szaunát és izzasztókamrát a lakásokból, hanem a kibocsátott szén-dioxid és metán révén Földünknek is befűtünk.
Magyarországon a legjobb példa erre a felesleges energiapazarlás, az utca fűtése. Gondoljunk bele, hogy a távhőszolgáltatók mennyi gázt, kőolajat, szenet, tűzifát, hulladékot és ki tudja még milyen anyagokat égetnek el a hőerőműveikben. Ez több millió tonnányi szén-dioxid és metán kibocsátás évente.

A távhőszolgáltatók, az állam és az önkormányzatok és a közös képviselők összehangolt maffia-politikát folytatnak és úgy viselkednek, mint valami "kis gengszterek, elhitetik mindenkivel a hazugságot, hogy a távhőszolgáltató környezetbarát hőenergiát állít elő a hőerőműveiben, valójában csak a saját anyagi haszonszerzésüket biztosítják ezzel a hazugsággal.

Valójában még a legszennyezőbbnek tekinthető olaj- és gáz- kazánok tömegei is sokkal kevesebb szén-dioxidot és metánt juttatnak a légkörbe mint a környezetbarátnak titulált távhőszolgáltatók hőerőművei.

Egy évben a normális fűtési időszak október15-től április15-ig tartana. Ez 6 hónap = 180 nap lenne. Azonban ott vannak a kis gengszterek. A közös képviselők rendszeresen megrendelik a pótfűtést így a tényleges fűtés a távhőszolgáltatós panellakásokban szeptember1-től május 31-ig tart. Ez 9 hónap = 270 nap. Vonjuk ki a kettőt egymásból 9 hónap - 6 hónap = 3 hónap; 270 nap - 180 nap = 90 nap. Tehát az egy évre eső feleslegesen fűtött napok száma = 90 nap = 3 hónap..
Ha belegondolunk ez a teljes év egynegyede. Ez helyből 25%-kal magasabb szén-dioxid kibocsátás teljesen értelmetlenül, csupán azért hogy izzadjunk, hogy szauna és izzasztókamra legyen a lakásunkból.

A másik probléma a fűtés mértéke. Az optimális 19-20 fok helyett a távfűtéses panellakásokban csukott ablakoknál 26-29 fok van. Ha az ember nem akar folyamatosan izzadni és verejtékeznie, akkof muszáj kinyitnia az ablakokat, hogy a felesleges hőt az utcára engedje. Ezáltal az utcát fűti, de még így is 22-25 fok marad bent a lakásban, tehát az optimális hőmérsékletnél legalább 2-5 fokkal melegebb.

Ez az átlagosan 6-9 fok mértékű túlfűtés kiterjed az összes olyan panellakásra, ahol nincsen hőfokszabályozó, hogy mérsékelni lehessen a lakásban lévő hőséget.
Ez pedig kb. 36-54% közötti energiapocsékolás és ehhez adódik még hozzá a 90 feleslegesen fűtött nap 25%-a.

Tehát világosan látható, hogy 60% feletti energia pazarlódik el egyes tudatlan emberek, a közös képviselők miatt és a távhőszolgáltatók és politikusok anyagi érdekeltsége miatt.

A panelok hőszigetelése nem lehet fenntartható megoldás!!! Ha a panelházakat hőszigetelik, akkor a lakások hőmérséklete csukott ablakoknál 26-29 fokról 30-34 fokra növekszik, nyitott ablakoknál 22-25 fokról 26-29 fokra melegedne. Tiltakozzunk a hőszigetelés ellen!!!

Az egyetlen megoldás Magyarország szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére, az ÖKO-program bevezetése!!! Ha egyedileg szabályozhatóvá válna a panellakásokban a távfűtés mértéke, akkor a környezettudatos felhasználók legalább 60% hőenergiát megtakaríthatnának és nem kellene az őszi, téli és tavaszi természetellenes környezetszennyező meleg miatt izzadniuk.
Mindannyiunk érdeke az ÖKO-program bevezetése és a távfűtés mérséklése. Hiszen a TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ NEMCSAK NEKÜNK, HANEM TELJES FÖLDÜNKNEK IS BEFŰT!!!


HŐFOKSZABÁLYOZÓT AZ ÖSSZES TÁVFŰTÉSES PANELLAKÁSBA!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS MÉRSÉKLÉSÉRE!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT A LAKÁSOK HŐSÉGÉNEK ENYHÍTÉSÉRE!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT A SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁS CSÖKKENTÉSÉRE!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT az immunrendszert és hőérzetet tönkretevő távfűtés miatti hőstressz megszüntetésére!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT A TISZTA ÉS FRISS LEVEGŐÉRT!
HŐFOKSZABÁLYOZÓT A FÖLD MEGMENTÉSÉRE!
HŐFOKSZABÁLYOZÓK BESZERELÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA VAGY KÉSLELTETÉSE = GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS SZÁNDÉKOS ERŐSÍTÉSE = VILÁGVÉGE!!!


ruination Creative Commons License 2008.07.01 0 0 59
2015öt jelölik meg határvonalnak,6 évet kaptunk....egyszerűen lehetetlenségnek tartom hogy az emberiség ennyi idő alatt megtagadja önmagát.A kizsákmányolás meghozta eredményét,a vesztünkbe rohanunk,eldőlt a jövőnk sorsa....nincs visszaút.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 58
Én csak ennyit szeretnék hozzászólni: Cikkből idézem"Zágoni Miklós az ELTE Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékének adjunktusa" Ha jól tudom az igazi,valóban tudományos szintű munkát végző, komoly képességekkel bíró fizikusok, éghajlatkutatók, meteorológusok nem történeti és filozófiai tanszékek munkatársaként szoktak tevékenykedni Erről ennyit Egyébként a Föld átlaghőmérséklete 2007-ben negyven éve nem látott mértékű hirtelen visszaesést mutatott, 2008-ban a sarki jég az 1960-as évek óta nem látott kiterjedést ért el,Kínában és Ázsia  jelentős részén 50 éve nem látott hideg tél volt, az Egyesült Államokban hidegrekordok sorozatát mérték.Sorjáznak a cikkek (érdemes  beütni a google-ba "solar spots" "chilling" stb)  és a  valódi tudósok között 1-2 éve óriási az aggodalom a napfolttevékenység visszaesése miatt-ami a Nap körüli mágneses tér  megváltozásához, ez erősebb  kozmikus sugárzáshoz, az erőteljesebb felőzethez, ami pedig  lehűléshez  vezet, ez bizonyított .1650 és 1700 között egyszer már előfordult  hogy 50 évre eltűntek a  napfoltok,  ez  egybeesett azzal  az éghajlati periódussal, amikor  a  befagyott Temzén vásárokat rendeztek Egy orosz napfizikus O. Szorokhin és sok más  elismert tudós szerint nem árt ha  felkészülünk egy gyors, hirtelen lehűlésre  és  a  felmelegedés-hisztéria helyett inkább csizmákat vásárolunk be, mert  a  napfolttevékenység  visszaesése  jóval  komolyabb hatással lehet  az éghajlatra  és  visszatérhet  az 1300-tól 1850-ig tartott (Az 1458-as királyválasztó országgyűlést is -ez egy ismert példa- a Duna  jegén tartották!)"Kis jégkorszak" hűvös csapadékos nyarakkal, jóval hidegebb telekkel A  Nap, sajnos  még mindig teljesen nyugodt  az  új, normális esetben 11 éves periódusú napfoltciklus  nem  akar elindulni pedig  már  2  éve  meg kellett  volna  jelenniük  a  napfoltoknak. A 2007 es  hirtelen  lehűlés  sok tudós  szerint  ennek  egyenes  következménye  és  folytatódni  fog  és  akkor Zágoni  Filozófus és Történész Adjunktus Úr globális  forrósági vízióinál sokkal  nagyobb  baj  lehet  Nem  csoda  hogy  Zágoni  honlapja  utóbb nem érhető el  Gondolom  bezárta,  most  inkább nem  akar  beszélni  a  globális  felmelegedésről  senkivel.Könnyen lehet,  hogy  négy -öt  év  múlva   ha  a  napfoltok  nem  térnek  vissza  és és  lehűlés  lesz mindenki, aki ismeri  ezen  az  emberen  és  "elméletein" fog röhögni- vagy inkább szánakozni
Lilla84 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 57
Igazán egyet értek a fórum címével!
Egyet sajnálok csak, természetesen a Föld mint bolygó túléli de velünk együtt a többi élőlény is kipusztul, szegények ők aztán igazán nem tehetnek semmiről.
Azért azt merem remélni , hogy természet anyánknak lesz egy kis esze és soha többé nem leszenek emberi gondolkodásra képes lények a jövőben!
szisz09 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 56
ez full durva és undorító!
Nah az ilyen barom állatok miatt tart itt a világ, és ezek a barom állatok szaporodnak is!!
Megnézném a képét amikor beüt a krach.... sajna nem fogjuk elkerülni.
Fel kéne nyitni az emberek szemét végre, igen is az igazsággal pánikot kellene kelteni, hátha egy kicsit...... Nagyon sokmindenről nem tudunk.
Azért így végigolvasgatva a 2000-es hozzászólásokat, elgondolkodtató. Eddig még bejött.
Előzmény: ccowboy (52)
Ivan Dubov Creative Commons License 2007.07.04 0 0 55

" csinálni kell az alföldre egy benga nagy mesterséges tavat "

 

18. sz elejen az alfold jelentos resze viz alatt allt, debrecenbol csonakkal lehett bekescsabara menni, ami ma hihetetlennek tunik

 

mindez jelentos arvizi erdoterulettel jart egyutt, a nyari idoszak csapadekat 20-30%-al megnovelve a lokalis zivatarok miatt

 

de egesz europaban sokkal tobb volt az erdoterulet, egyesek szerint a mostani klimavaltozas ezek kiirtasa miatt kovetkezett be

ami persze elkerulhetetlen volt lakossag novekedese miatt

 

Előzmény: tüzes fal (51)
katinko Creative Commons License 2007.07.03 0 0 54
Akit komolyan erdekel a tema, annak ajanlom a figyelmebe a "Kellemetlen igazsag"-cimu filmet! (a tekakban megvan)
Bar szerintem mindenkinek latnia kellene...
Tamás Kádár Creative Commons License 2007.06.08 0 0 53

Wikipédia:A globális felmelegedés műhelye

Kutatókat, környezetvédőket vár a globális felmelegedéssel kapcsolatos cikkek lektorálására, itt találod:


hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:A_glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s_m%C5%B1helye
Kiemelt szócikk:

hu.wikipedia.org/wiki/Glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s

ccowboy Creative Commons License 2007.05.12 0 0 52

A legjobb gerillakampány, a legdurvább irónia, amit óriáscégtől valaha láttam.

 

http://karculatterv.nolblog.hu/?post_id=24863

 

Lehet kommentelni is.

tüzes fal Creative Commons License 2007.01.13 0 0 51

Birom ezeket a jósolgatásokat, mert arról halvány fingjuk nincs, hogy milyen idő lesz jövő héten, de azért emberöltőkre jósolgatnak.

Annak amit mondott ugyanannyi esélye van, mint a jégkorszaknak, amit szintén beharangoztak, a golf áramlat leállása kapcsán.

Gyakorlatilag arról sem volt előre fogalmuk, hogy az idei télen az északi sark hidegpólusa elcsúszott kanadának, ránk meg feljött annyival melegebb.

Ha aszályos korszak jönne, lenne az ellen lehet tenni, csinálni kell az alföldre egy benga nagy mesterséges tavat amit a tisza egész évben feltölt, és ellátja párával a kárpát medencét.

Mellesleg az összes pecás ideszokna, asszem tán Derek hangoztatott ilyeneket, hogy a pecások szeretik megetetni magukat a szúnyogokkal 1-2 sör mellett idegen országokban.

Előzmény: AliceCsodaországban (48)
Miklovics Creative Commons License 2007.01.11 0 0 50
Mivel a föld globális felmelegedése rohamosan elindult és a természet folyamatosan a kritikus állapot felé rohan, ezért elkezdtem gondolkodni azon, hogy milyen megoldással lehetne ezt a folyamatot megállítani, vagy sikeresen ellensúlyozni.
A megoldás szerintem az egy teljes hónapos ipari és közlekedési leállásnak kéne történnie...sajnos ez csak egy elmélet.... amivel mind a föld,a levegő és a természet valamilyen szinten regenerálódni tudna...
Ehhez az elmélethez kevés vagyok ,hogy meg is valósuljon ,de ha belegondolunk nekünk embereknek is jólesne egy hónapos stresszmentes-kikapcsolódás. Ezzel a semmittevéssel gyógyítanánk a földet .A semmiért szerintem a világnak a legnagyobb ajándék!!....Tehát összefoglalva ...mind a természetnek (állatoknak,növényeknek,levegőnek )és nekünk embereknek is egy hónap rendbe tudná hozni ,amit rövid 200 év alatt tönkretettünk a fejlődés érdekében...És talán átgondolnánk mit is teszünk,tettünk...
Ha élvezni is szeretnénk ennek a kis bolygónak a gyümölcsét, akkor sajnos a jelen helyzeten áldozatot kell hoznunk, vagy később sokkal nagyobb árat kell majd fizetnünk érte....már, ha ezt így folytatjuk tovább!
Áldozat nélkül soha nem lesz eredmény!!!!Lehet hivatkozni erre-meg arra ,hogy ez miért marhaság meg miért nem érné meg ,de vajon megérdemli e a föld minden élőlénye ezt? Kimagyarázzuk,hogy miért kell elpusztítanunk mindent és megmagyarázzuk, majd azt is hogy a döglött ló az alszik!!!!
Százévente kb egy hónap...Szerintem elenyésző ahhoz képest, hogy mit tettünk és teszünk a természettel... (Egy Miklovics "Elmélet") Miklovics Richard

Khelben Creative Commons License 2006.07.01 0 0 49
és azt is mondta, honnan veszi? :o))
Előzmény: AliceCsodaországban (48)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.06.24 0 0 48

Hát igen.

 

Mondjuk hogy én is írjak valamit: a ma reggeli napkeltében beszélt Pártai Lúcsia (ezt a nőt nem bírom amúgy), és konkrétan azt mondta, hogy mire a mostani gyreekek felnőnek (ezt nevezik gondolom egy emberöltőnek ugye?) addigra hazánk éghajlata oylan lesz, hogy 10 évből 7 aszályos és forró nyár lesz, a nyár összefolyik az ősszel, és ha esik is az eső, az olyan lesz, hogy okvetlenül kárt is okoz, mert majd hirtelen jön, és sok lesz.

Nu ez legalább valami konkrétum...

 

Hát nem is tudom... tán mielőbb biztosítást kéne költeni a házra... .-(

Előzmény: Ankith (47)
Ankith Creative Commons License 2006.06.24 0 0 47

assszemmmm lehetne ide mit írni.....

föleg mostanában

 

szomorce Creative Commons License 2006.05.14 0 0 46
:((
nick45 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 45
Voltak már a föld történetében jégkorszakok, és ezeket követő felmelegedések. Csak akkor még kevés volt a tudós aki magyarázatokkal ijesztgette volna a dinoszauruszokat.
jani55 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 44
"... a föld ... imbolyogni kezd egyre nagyobb ertekkel."

Szurkoljunk, hogy így legyen!
Nem kell többet sörre költenünk!

Ui: Hanyasod volt fizikából te nagyonhülye?

Előzmény: TevTanito (21)
rtsrulez Creative Commons License 2003.11.09 0 0 43
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20031027/sc_nm/environment_warming_dc_1

iszonyu penzeket lehet lenyulni az emeberek vilagvegevel fenyegetesen.. Errol szol az egesz globalis felmelegedes hiszti.

Kozben meg tudomanyosan nincs alapja, a minden idok homersekletrekordjai ugyan dolnek, de az 100 eves homersekleti rekord csak... Kozben az 1400as evek sokkal melegebbek voltak mint a 20. szazad.

http://www.multi-science.co.uk/mcintyre_02.pdf

Előzmény: Large Display (42)
Large Display Creative Commons License 2003.07.17 0 0 42
www.origo.hu/tudomany/fold/20030707hivatalos.html

A WMO normális körülmények között általában az év végén publikál részletes tudományos jelentéseket és komoly statisztikákat, most azonban az év közepén tettek váratlan bejelentést. Rámutattak, hogy extrém éghajlati rekordok dőltek meg az elmúlt hetekben, amelyek mind a klímaváltozáshoz kapcsolhatók. Így például Svájcban idén volt minden idők legmelegebb júniusa, míg az Egyesült Államokban az egy hónapra eső tornádók száma döntött meg minden eddigi rekordot.
A figyelmeztetésnek az ad különösen nagy nyomatékot, hogy ez nem a Greenpeace-től, vagy egyéb környezetvédő csoporttól származik, hanem egy általánosa elfogadott ENSZ szervezettől, amely nem szokott nagy túlzásokba esni. A genfi székhelyű szervezet adatbázisába 185 ország meteorológiai szolgálata juttatja el adatait. Az eredmények arra utalnak, hogy az idén Európában, Amerikában és Ázsiában bekövetkezett események annyira szokatlanok, hogy nem lehet mellettük szó nélkül elmenni.
Az extrém adatok között vannak magas és alacsony hőmérsékletek, hatalmas esőzések és óriási viharok, melyek mind a globális felmelegedéssel lehetnek összefüggésben. A számítógépes modellek azt mutatják, hogy amint az atmoszféra melegszik, az éghajlat nem csak forróbbá, hanem instabilabbá is válik. A felhozott példák igen riasztóak. Dél-Franciaországban a júniusi hőmérséklet helyenként 40 Celsius-fokra emelkedett, ami 5-7 Celsius-fokkal magasabb az átlagnál. Svájcban az idei volt a legmelegebb június az elmúlt 250 év adatait figyelembe véve. Genfben például május 29-e óta nem csökkent a hőmérséklet 25 Celsius-fok alá napközben. Az Egyesült Államokban május során 562 tornádó pusztított. Az eddigi rekord 399 tornádó volt, 1992 júniusában. Indiában a monszun előtti hőhullám elérte a 45 Celsius-fokot. Sri Lanka területén hatalmas esőzések voltak, melyek áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak, mely során az infrastruktúra és a gazdaság is súlyos károkat szenvedett.
Új rekordok és extrém események minden évben előfordulnak valahol a földgolyón, de az utóbbi években az ilyen események száma növekszik. Az adatok szerint az átlagos felszíni hőmérséklet 1861 óta folyamatosan emelkedik. Az északi féltekén a hőmérséklet emelkedése a 20. században volt a legnagyobb az elmúlt 1000 évet figyelembe véve. A melegebb hőmérséklet felé irányuló tendencia egyenetlen volt az elmúlt évszázadban, de a növekedés 1976 óta rendkívül felgyorsult. A globális szárazföldi és tengeri felszíni hőmérséklet átlaga 2003 májusában volt a második legmagasabb 1880 óta. A 143 évre visszatekintő globális hőmérsékleti rekordok tekintetében a 10 legmelegebb év mindegyike 1990 után volt, melyek közül a 3 legmelegebb év 1998, 2002 és 2001. Az idei adatok alapján azonban nagyon könnyen előfordulhat, hogy 2003 lesz minden idők legmelegebb éve.
A klíma melegedését és instabilitását már nagyon régóta jósolják. A WMO jelentés szerint ez ma már nem jóslat, hanem valóság.
Dulai Alfréd
[origo]

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.08 0 0 41
végre mi is tehetünk a globális felmelegedés ellen! Tiltakozzunk! ;)
nyman Creative Commons License 2001.07.12 0 0 39
Na az ICPP megint ijezget: Azonnali cselekvést sürgetnek a klímatudósok

Persze jobb felni

Előzmény: nyman (38)
nyman Creative Commons License 2001.02.21 0 0 38
Magyarország felkészületlenül néz a klímaváltozás elé

Eleg hatasvadasz a cim. A cikkben szerepel az IPCC neve. Mikor Svedorszagban kornyezetvedelmet tanultam (1998-2000), voltak neves oktatok, kutatok akik igencsak vitaba szaltak az IPCC teziseivel. Keszitettunk is egy tanulmanyt, ami a tevedesikre (harom heten at tizen dolgoztunk ezen), ami oszzefoglalta az ellenerveket. Ha elokerul valamelyik floppirol, akkor majd felteszem. Szal en tovabbra is szkeptikus vagyok ezzel az apokaliptikus joslattal.

Par dolog amire visszaemlexem, mint ellenerv:
- Az IPCC 3-4C-us fokos emelkedest josolt 2000-re a 80-as evek vegefele, ezzel szemben "alig" par tized lett.
- A homersekletmeresi adatok a szarazfoldre vonatkoznak. Az "urban heat island"-nek nevezett jelenseg (a lakott teruleten magasabb a homerseklet) erosen hatassal van erre. A muholdas meresek alitolag nem igazoljak ezeket a hatalmas emelkedeseket.
- Letezik egy relative jo legkori model es egy oceani model. De a ketto egyutt nem akar mukodni.
- A legkor szendioxid tartalma novekszik, de a szamitasok szerint jobban kellene. Valoszinuleg a hianyzo mennyiseget az oceanok nyelik el. De a modelekkel nem sikerul igazolni, hogy hogy es meddig.

"Takács szerint a meteorológusszakma is elavult nézeteket hangoztat. Az Indexnek korábban nyilatkozó meteorológusok úgy vélekedtek, nem eldönthető, hogy a felmelegedést mi okozza, az emberi tevékenység vagy a ciklikus, természetes éghajlatváltozás

En is ezt a mersekelt nezetet vallom, mert vannak adatok, amik elbizonytalanitanak.

"Mára azonban a tudóstársadalom jelentős része - köztük az ENSZ-bizottság is - elfogadta, hogy a globális felmelegedésért, legalábbis részben, az ember a felelős - nyilatkozták az Indexnek zöldszakértők"

Ez valoszinusitheto. Ugyan aki nem csak napilapokat magazinokat olvas, hanem tudomanyos folyoiratokat, akkor ott kozel annyi cikket talal a felmelegedes ellen, mint mellette. Csak az elozoeket ritkan kapja fel a bulvarsajto, mert nem eleg riaszto...

SGraun Creative Commons License 2000.12.19 0 0 37
Hehe, itt van az Ankh ! :o)
Előzmény: Ankh (27)
nana11 Creative Commons License 2000.11.28 0 0 36
Igazad vam lehetséges: plusz/minusz mennyi?!!
Szvsz, nem nekünk kell szakérteni, DE túl sok hozzáértő mondogatja, s túl sok nemhozzáértő tojik rá!
Előzmény: gitaros (35)
gitaros Creative Commons License 2000.11.27 0 0 35
kedves nana11!

Azt hozzatennem, hogy a a tablazathoz oda volt irva, hogy _lehetseges_ forgatokonyv

Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.26 0 0 34
Az éghajlat meg az idôjárás messze nem ugyanaz.
Előzmény: micu (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!