Röszkét valahogy meg fogom próbálni én is elkerülni hazafelé (most Kalamatában vagyunk, november végén-december elején jövünk haza)
Már idefele is csodálatos volt, hogy kerek 2 órát álltunk ott, amit először nem értettem, aztán 2 magyar felnőtt meg egy magyar macska papírjait 15 percig deriválták a kompúteren, akkor rájöttem, hogy azért ekkora szívás Röszke mindig, mert hasznavehetetlenek.
Nem elégszer :) már nem tudnám megszámolni, de olyan 55-57 alkalommal voltam a szigeten, ebből a két legelső busszal, egyezer repcsivel.a többi autóval.....
Ilyenkor a legjobb, ha nem a fürdés a fő cél.. Lehet nagyokat kirándulni, üresek a partok, lehet gyűjtögetni .Egy zsák szépiát szoktam összeszedni, az asszony uszadékfákat gyűjtöget,a kutyám szaladgálhat nyugodtan, legalább nem telepszik le mások pokrócára :) Imádok fotózni, nem lógnak nem másznak bele emberek a képbe .... A tenger még pont annyira meleg lesz hogy simán fürödni fogok .... Nagyokat kirándulunk, kis hegyi falvakat akarom most végigjárni.. Nyáron 40 fokban ez már nekem nem menne.... Az utakon kevesen lesznek, lehet haladni .Macedóniában árulják az út mellett a szólót gyümölcsöket fillérekért ... Szóval szuper ilyenkor is .... Ja és Korfun ilyenkorra újra zöldbe borul a sziget.. A helyiek azt mondják, a második tavasz.. Minden virágos lesz ...
Én szombaton jöttem 21:00 körül (Akkor már Ásotthalom kiesik), a Magyar határ volt a szűk keresztmetszet:20 percet várattak a beléptetéssel. 10 perc sorbanállás, kb. 5 autó. Komolyan nem értem. Előttem osztrák rendszámú autó két törökkel 2 perc. Engem, magyar rendszámú autóval, magyar személyikkel 10 percig várattak, nézegették az okmányokat. 10 perc latolgatás után, bármiféle kérdés, kipakoltatás nélkül hazajöhettem.... Méééé nem engednek haza? Érti/tudja ezt valaki? 10 órás út után én nem kérdeztem meg a határőrt, de nagyon ráállt a szám.
BorderWatcher appot ismered? Jól használható az online határátkelő kamera is. Visszafelé Topolyánál lévő OMV kútnál van free Wi-fi (szerintem az utolsó ilyen lehetőség Röszkéig az autópályán), ott visszafelé is meg tudod nézni a helyzetet...
Sziasztok!Sajnos nem talaltam megoldast a ket ismerosom /idosebb hazaspar/ szamara a hazautazast illetoen.Telekocsi jarat nincs igy kerdenem ha esetleg valaki utazik a heten szerdaig bezarolag Mo-ra es eltudna vinni ket embert,az utikoltseget alljak termeszetesen.Vagy van egyeb otlet,kozossegi oldal ahol utana tudnek nezni?
Sziasztok!Tud valaki segiteni?Oktober elejen szeretne ismerosom Athenbol Budapestre utazni temetes vegett Autoja nincs repulovel nem utazhat egeszsegugyi okokbol igy buszjaratot esetleg tekekocsit keresunk neki.A nemzetkozi buszok egy nap alatt vannak otthon ami hosszu ido .Van valakinek otlete hol tudnank keresgelni gyorsabb megoldas celjabol
Okta kút Gevgelija nem javasolt!! Soha nem tankoltam még ott, de nem is fogok. Természetesen nem engednek tankolni, és a blokk nem tartalmazza a litert... úgy számolgattam kb 1500 Ft-al átvágott. Kifelé Kumanovo Makpetrol, hazafelé Bogorodica Makpetrol és szerb határ előtt Tabanovce Mak benz OK.