Samuel Dahl aláírt a Benficához. a lisszaboni együttes 9 millió eurót fizetett érte, továbbá egy esetleges következő eladás negyven százaléka (!) is minket illet majd. ha abból indulunk ki, hogy a Benfica milyen összegekért ad el, ez egy eszméletlen jó üzlet is lehet a későbbiekben (úgy, hogy már most is bőven pluszos).
ha igazak a hírek (az öt-hat érkezővel kapcsolatban), akkor rájuk pont azért van szükség, hogy passzoljon a keret (legalábbis az alap kezdőcsapat) Gasperini filozófiájához és játékstílusához. az már egy más kérdés, hogy egyébként nem hemzsegnek a nevek - az egyetlen, akit szóba hoztak velünk és sok szempontból passzolna is a Rómába, Mario Paalić. meglátjuk. az biztos, hogy az intenzív futball olyasvalami, amit baromi jó lenne már újra meghonosítani, mert lássuk be, ez azért hiánycikk volt az elmúlt években.
Én picit tartok Gasperinitől, ez teljesen más közeg, mint ami Bergámóban volt. És abban sem vagyok biztos, hogy az ő intenzív futballjához jó ez a keret (Kone, Soule, Ndicka igen, Kone a spanyolok ellen is elég jól játszott).
tegnap hivatalossá is vált, 2028-ig írt alá. ha hinni lehet a híreknek, 5-6 új játékossal tervez erősíteni. távozónk mindenesetre már most is van, Le Fée huszonhárom millió euróért a Sunderlandé lett (ugyanennyiért érkezett, szóval legalább pénzénél maradt a klub), illetve Samuel Dahl is jó eséllyel marad a Benficánál. kíváncsian várom, mit hoz a jövő. alapvetően egy nem olasz edzőnek jobban örültem volna, ugyanakkor Gasperini joggal bízhatunk Gasperini képességeiben is.
BREAKING: AS Roma agree three year deal with Gian Piero Gasperini as new head coach. Gasperini leaves Atalanta after 9 years as expected and joins AS Roma project.
Jó, a BL-indulás elúszott, amiből sokkal több pénz jött volna, meg presztizs, vagy mi... De azért ha megnézitek, az EL szereplés sem annyira rossz buli, ott legalább reális esély lesz megint döntőzni vagy ezúttal akár nyerni is. A Spurs példáján is látni hogy még egy ilyen lenézett serleg is képes egy elb.szott szezonból euforikus és hirtelen optimista hangulatot kreálni szinte bármely klub körül.
Igen, a BL vagy EL győzelem is BL-indulást érő "alanyi jog", amennyiben a győztes a saját bajnokságában azt nem harcolta ki. Hasonló a helyzet a Konferencia Liga győzelem esetén is, azért sem fog járni pluszban EL-indulási jog sem az angoloknak, sem a spanyoloknak a Chelsea vagy a Betis győzelmével.
Ebben a régi szabály az irányadó, vagyis a BL helyet kizárólag "alanyi jogon" lehet kiharcolni, tehát az Inter BL győzelme nem ad a Serie A-nak extra helyet, mivel az első négyben végeztek.
Huijsen kölcsönvételekor fix, előre meghatározott összegű vásárlási opciónk nem volt a játékosra, ám ha abból indulunk ki, hogy végül 15,2 millió euróért adták el a Bournemouthnak, felár ellenében (például húsz millióért) valószínűleg Rómába is elengedték volna. egyébként abszolút igazad van, ahol elkülöníthető 26,5 millió euró Kumbullára, ahol Nzonzi-k, Le Fée-k és Pau Lópezek érkeznek húszmilliókért, ott egy Huijsen-deal egyáltalán nem számít kockázatos üzletnek, úgyhogy ezt ott és akkor nagyon benézte a vezetőség. mondom ezt annak ellenére, hogy a dolgok jelenlegi alakulásával személy szerint maximálisan elégedett vagyok... :)
Közben Hujsent meg fogja venni a Real Madrid közel 60 millióért. Én nem értem hogy a nyáron miért nem vettük meg a Juvétól, 20 millió alatt meg lehetett volna, most a háromszorosáéert menne el... Közben meg olyan játékosokra adtunk ki nagy pénzeket, akik lófaszt nem érnek. Óriási baklövés (amúgy a Juvétól is).
nem lett meg a bergamói bravúr, úgyhogy mindkét mérkőzésünket nyerni kell a BL induláshoz (ami még hat megszerzett ponttal sem biztos, ám legalább él az esély). sokan bosszankodtak a vereség miatt, ugyanakkor zsinórban tizenkilenc meccset vívtunk veretlenül, úgyhogy ha végül el is úszik a lehetőség, az nem a tegnapival úszott el.