Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.18 0 0 2150

Ezt Csak Megerősíteni tudom!

Mi a párommal rendszeresen járunk többször évente!

Nagyon"nyugati" színvonalú a szauna részleg!

A Magyar Emberek is aklimatizálodásra képesek a területen!

Ez örvendetes!

Köszönet a Bükfürdő_Fürdőkoplexum vezetésének!

Mi bátran ajánljuk mindenkinek aki kulturált szaunázást szereti!

Előzmény: auréliuszf (2147)
auréliuszf Creative Commons License 2012.09.18 0 0 2149

nekem Győrrel kapcsolatban nincsenek illúzióim.

de kíváncsi vagyok tud e valaki biztatót mondani

Előzmény: tottival (2148)
tottival Creative Commons License 2012.09.15 0 0 2148
auréliuszf Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2147

ár/érték arányban Bükfürdő lett egyértelműen a nyerő Mo.on és környékén

 

M.o.-on minden tekintetben

tamasoccse Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2146

Szept. 29-én szaunázók hétvégéje. Nem tudja valaki hogy Egom csatlakozik-e a regisztrált helyekhez. Ha nem, marad az aquaword amihez nem túl sok kedvem van, gondolom még mindig csak a megtűrés szintjén vannak vagy azon se.

www.meme.hu/index.php/hu/3-szaunazok-hetvegeje/regisztralt-szolgaltatok.html

 

informania Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2145

Valaki nem tud egy befektetőt? Már csak a szaunavilág érdekében is...

 

Esztergom eladná az élményfürdőt

2012. szeptember 13., csütörtök 21:06

 

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén megegyezés született az ingatlanhasznosítási koncepcióról, több ingatlant eladásra szánnak, köztük az Aquasziget élményfürdőt.

A képviselő-testület ülésén 17 előterjesztésből kettőt Tétényi Éva független polgármester vont vissza, a fennmaradók mintegy felét a többségben lévő Fidesz-frakció nem vette napirendre. Elmaradt többek között a grémium önfeloszlatásáról, az adósságrendezéssel kapcsolatos kérdésekről és a közterület-felügyelet létszámnöveléséről szóló vita.

Megegyezés született viszont az ingatlanhasznosítási koncepcióról. A város önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakásokra, nem lakás céljára szolgáló helyiségekre, valamint a beépítetlen földterületekre vonatkozó előterjesztés célja az volt, hogy a kezelésükkel, állagmegóvásukkal kapcsolatos költségek ne terheljék a kritikus állapotban lévő költségvetést.

Az ingatlanok hasznosításából és értékesítésből származó bevételre a városnak rendkívül nagy szüksége van. A polgármester az ülésen jelentette be, hogy az államkincstár nem lát lehetőséget az 1,1 milliárd forintról szóló inkasszó felfüggesztésére. Mivel ezt az összeget az Országgyűlés megszavazta a 2012-es költségvetés megalkotásakor, csak törvénymódosítással lenne elérhető az inkasszó leállítása vagy felfüggesztése.

A vitában Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője módosító indítványában azt javasolta, hogy az eladásra kijelölt élményfürdőt vegyék le az áruba bocsátandó ingatlanok listájáról. Mint mondta, ha felépül a közelben tervezett két szálloda, akkor már gazdaságosabban lehet üzemeltetni. Hozzátette: szerinte az egész koncepció megkérdőjelezendő a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben.

Meggyes Tamás (Fidesz) nem értett egyet frakciótársával. Szerinte a nagy értéket képviselő ingatlanra is lehet vevőt keresni, emiatt nem kellene törölni az ajánlati listáról, de azt ő is hozzátette, hogy most nehéz lesz olyan érdeklődőt találni, aki ekkora befektetésre vállalkozna.

A szavazáskor az utóbbi véleményt támogatta a többség, így az esztergomi élményfürdő is az eladandó önkormányzati ingatlanok között szerepel.

Az Aquasziget 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, 2005-ben nyitotta meg kapuit.

 

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2012.09.12 0 0 2144

2010 Karácsonyán voltam ott. Lehetséges, hogy azóta történt változás, nem tudom. Egy kinti medence épült, azt olvastam a szálloda honlapján. Nagyon szép a wellnes rész, egy nagyobb úszómedence, egy élménymedence - gyönyörű kilátással a Dunakanyarra - és egy jakizzi van. A szauna rész nincs elkülönítve, önálló pihenőtere nincs. Inkább érdekesnek mondanám, mint jónak. A fürdőruha nélküli használatot én nem tapasztaltam. Törülközővel szerintem megoldható, aztán hogy zuhanyozni hogy sikerül utána az kérdéses. De túl sokan nem voltak általában, de gyerekek, melegedni vágyó idősebbek, térdig érő gatyás ifjak azért előfordulhatnak. 

Előzmény: vidra1221 (2143)
vidra1221 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 2143

Volt már valaki a visegrádi Silvanus Hotel szauna részében? Ha igen akkor tapasztalatokat szivesen olvasnék pl. színvonal, kialakítás, vannnak-e  felöntések, van-e natúr szaunázási lehetőség stb.

Köszönöm!

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2012.09.10 0 0 2142

A fogalmazás már csak hab a tortán.

 

Szaunavilág
Mára legtöbbünk életében a mindennapok részévé vált az egészségközpontú életmódra való törekvés. A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda is azért jöhetett létre, mert vendégeink felismerték a wellness életmód, illetve az egészségközpontú gondolkodás fontosságát. Mi pedig szeretnénk elvárásaiknak és igényeiknek a lehető legmagasabb fokon megfelelni, mert hisszük, hogy rohanó, stresszes és túlzsúfolt életünkben a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness és a hozzánk hasonló szállodák a nyugalom igazi szigetét, a harmónia teljességét nyújthatják Önöknek.

Az egészséges életmód része a szaunázás is. A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda kialakításakor nagy hangsúlyt fektettünk a szaunázás, illetve a szaunához hasonló wellness szolgáltatások kialakítására. A szálloda az alábbi wellness szolgáltatásokat nyújtja a szaunavilág területén:


Szaunák
A szálloda wellness részlegén 3 szauna található. Mindhárom szauna magas minőségével garantálja Önnek a szaunázás teljes élményét.

Finn szauna merülő medencével

A tradicionális finn szauna a világ talán legelterjedtebb szaunázási módszere. A skandináv országokban rendkívül elterjedt szauna lényege a méregtelenítés, a testi-lelki pihenés. Alapvetően a szauna célja az, hogy a szaunát használó személy teste felhevüljön, izzadjon, ezáltal méregtelenítsen.

Szállodánk finn szaunája 6 személyes, elektromos működtetésű. A szauna előtt közvetlenül merülő medencét alakítottunk ki, amiben természetesen jéghideg víz van, mely a szauna használatát követően kifejezetten kellemes hőmérsékletűnek hat.

A szauna használatakor kérjük vendégeinket, hogy a törölköző alatt fürdőruhát viseljenek.



Naturista szauna

A naturizmus sokak számára a természetesség és szabadság életérzésével kötődik össze. A naturista szaunázás, azaz a szauna meztelenül történő használata e tevékenység legősibb formája. Egészen máig sokan a naturista szaunázás szerelmesei és szakértők sem vitatják, hogy lehetőség szerint a szaunát ruha nélkül érdemes használni. Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy higiéniai szempontból egy törölközőt mindenképp érdemes magunk köré csavarni, avagy magunk alá teríteni.

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda wellness részlegén kialakítottunk egy finn szauna kabint, amit a naturista szaunázás szerelmeseinek alakítottunk ki. 

Kérjük vendégeinket, hogy fürdőruha nélküli szaunázáshoz ezt a kabint vegyék igénybe, és felhívjuk figyelmüket, hogy higiéniai okokból javasoljuk a törölköző használatát.


Infraszauna
Az infraszauna nevéből adódóan más technikával működik, mint a hagyományos, finn szauna. Az infraszauna helyiségét infrasugarakkal fűtik, amik a fény láthatatlan tartományába tartoznak. Az infrasugarak belülről melegítik a testet, tágítják az ereket, serkentik a vérkeringést, illetve a szervezet felesleges salakanyagai a verejtékezéssel együtt távoznak a szervezetből, ezáltal az infraszauna erősen méregtelenítő hatású. Az infraszauna előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, ezáltal hosszabb ideig tartózkodhatnak a szaunában a vendégek. 

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda wellness részlegén 1 db infraszauna áll a vendégeink rendelkezésére. A szauna használatakor kérjük vendégeinket, hogy viseljenek fürdőruhát, illetve ügyeljenek a higiénikus környezet megőrzésére.


Jégkamra
A jégkamra funkciója, hogy lehűtse, felpezsdítse a felhevült testet. A jégkamrát általában szaunázás után szokás használni, amikor a jég érintése üdítő, kellemes hatású. Ebben a kellemes hangulatú, hideg helyiségben jégkását helyezünk el, amivel a testet kell bedörzsölni. A jégkamra használata javítja a vérkeringést és jótékony hatással van a bőr szépségére.


Sókamra
A sós levegő jótékony élettani hatása régóta ismert. A sóbányák kellemes levegője széles körben javasolt terápia légúti megbetegedések, például asztma kezelése céljából.

A sókamrák, illetve sóbarlangok olyan mesterséges helyiségek, ahol a levegő sótartalma magas, ezáltal az élettani hatásai jótékonyak a légutakra. 

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda wellness részlegén is fontosnak tartottuk egy sókamra kialakítását. A sókamra hangulatos helyiségében optimális koncentrátumban párologtatjuk a sós levegőt, a sótömbök kipárolgása 70-85%-os páratartalmat biztosít. A só kiszorítja a levegőből a káros anyagokat, a polleneket és a port, így az itt belélegzett levegő tiszta és üdítő hatású. A sókamrák látogatása naponta, 30-40 perc időtartamban javasolt.


Tepidárium
A modern kor wellness kincsestárának része a tepidárium, más néven langyos melegítő. A tepidárium olyan helyiség, melynek hőmérséklete alig haladja meg az emberi test hőmérsékletét, páratartalma ideálisan 30-40% és levegője illatanyagokkal dúsított. Az aromás terápiát nyugágyakon élvezhetjük és rendszeres használatával szív és érrendszeri, illetve a megfázás jellegű betegségek egyaránt megelőzhetőek.

Fontos tulajdonsága, hogy nem terheli a szervezetet, így a tepidáriumban korlátlan ideig tartózkodhatunk. 


Barlangzuhany
Wellness szállodánk egy élményelemet is kínál a szaunavilág területén. A barlangzuhany egy wellness elemekkel felszerelt hidromasszázs zuhany kellemes környezetben, ami a víz érintésével felpezsdít, üdít, masszíroz. Kérjük vendégeinket, hogy a barlangzuhanyt fürdőruhában szíveskedjenek használni.

habibi85 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2141

Egyszer megér 10000 ft-ot, mert meseszép Wellness részlege van. Bükfürdő ugyan verhetetlen, de a Spiritet is érdemes legalább egyszer megnézni. Az étterem az nem valami jó, szóval ne éhesen menjetek oda :).

Előzmény: auréliuszf (2140)
auréliuszf Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2140

egyszer érdeklődtem a Spiritben telefonon

 

azt mondták 10 000 HUF a jegy + persze utikőccség

 

az nekem már sok

Előzmény: Törölt nick (2137)
Tudoros Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2139

Sziatsztok, nem tudjátok, milyen a Kondorosi uszoda szaunájában az élet? Gondolkozom azon, hogy el kéne járni úszni valamerre, de klóráztatta-fuxos-politikától/focitól hangos magyaros szaunába ugyanakkor nem vágyok.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2138

Sziasztok! Pénteken kiprobáltuk a párommal Esztergomot , mindenkinek csak ajánlani tudom a szaunák remekek a személyzet segítőkész. A bejáratnál hatalmas táblán WELLNES részleg NATURISTA terület!!!!!  Tapasztalatunk szerint a személyzet erre oda figyel. ( Egy nőt a szemünk láttára kértek fel a fürdőruháját vegye le vagy távozon. természetesen szauna lepedő biztosított) A  korosztály 30-60 évesig bár mikor mi voltunk kb 10 fő volt a létszám. A pezsgőfürdöt is ruhanélkül lehet használni vagy lepedőben:)))))))).

Szóval részünkröl nagyon renben volt a hely , úgy a kultura mint a higénia.Ezért úgy érezzük törzsvendégek leszünk.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2137

A Spirit Hotel egy prémiumkategóriás szálloda. Úgy gondolom hogy minden egyes fürdőnek foglalkoznia kell a szauna részeik hangulatáért és komfortjáért. Nyilvánvalóan nem normális dolog idehaza, hogy klasszikusan üzemelő szaunát úgy kell nagyítóval keresni, és km-eket utazni, ha nincs a közelben...

Előzmény: GENOM_66 (2136)
GENOM_66 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 2136

Azért akadnak, igaz csak néha üdítő kivételek a naturista rend betartatását tekintve. Helyszín a Spirit Hotel (akárcsak az előzményben szereplő esetnél). Általában itt betártják a jól láthatóan kitáblázott fürdőruhamentességet, de azért mindig akadnak akik maradnak gatyában, bikiniben, igaz nem is szoktak nekik szólni.  Egyik szeánsz alkalmával a szaunamester megkért egy bikiniben ülő hölgyet, hogy tartsa magát a házirendhez, amit legalább felöntéskor be kellene tartani. A kb. 40-es hölgy nem mozdult, de a szeánsz sem folytatódott, így némi várakozás után az illető kénytelen volt kivonulni. Mikor lepedőbe csavarva visszajött, a szaunamester megköszönte, mire ő "nem szívesen" válaszolta és duzzogva visszaült a helyére. Többet nem is jöttek szaunázni.

Ugyan ezen felöntéskor történt, hogy mikor a szaunamester kiment jégért, két 30 körüli srác büszkém mutatta a többieknek, hogy a lepedő alatt ott van a bermudájuk. Látszott az arcukon a dicsőség, hogy ők most valami fasza nagy dolgot csináltak és túljártak a szaunamester eszén. Kb olyan volt ez, arra emlékeztetett ez engem, mikor iskolás gyerekek valami diákcsínyben sikerül a tanárbácsit átvágni valamivel...

Előzmény: Törölt nick (2135)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.28 0 0 2135

Hát ez jó, a hölgy válasza : " ja, egy csomoan nem vetkőznek le, de unnepekkor igy van, sok a kulturálatlan "

ÉS nem kéne rendet tartani ?! Betartatni a házirendet ? Ugye ma idehaza jellemző, hogy ha valaki viszi a pénzét valahova, akkor mindent elnéznek neki,

de azzal nem törődnek, hogy más is kifizeti a pénzt, talán épp azért és oda ahol az ő igényeinek megfelelő natúr szauna van.

Erre beülnek mellé hawaiimintás bermudába 30liter gombás vizzel meg a csattogó retkes strandpapuccsal, egy pöttöm törülközővel....

Igenis felelősek a fürdők a szauna világok imázsáért, és a szauna-kultúr terjesztéséért. Kik ha nem ők ?

Fürdő és termálvíz nagyhatalom vagyunk, de ha idejön egy nyugatabbrol érkező turista, bizony elkerekednek a szemei,

ha meglátja itthon a többség mit ért szaunázás és wellness alatt...

Előzmény: Pitrinkó (2058)
Henok Creative Commons License 2012.08.22 0 0 2134

"Ami számomra kissé meglepő, hogy a fiatalbb korosztály (30 alattiak) nem nagyon képviseltették magukat. Vagy ha igen, akkor általában fürdőruhában. :-)"

 

Szerintem ez kicsit sem meglepő. Általánosan igaz, hogy a fiatalok szégyellősebbek, ők még meg akarnak felelni mindenféle elvárásnak a kinézetükkel kapcsolatban, ami a középkorúakat már nem annyira érdekli. Mindig is a 40 felettiek voltak többen a ruha nélküli szaunázásnál, és pont ez az egyik oka is annak, hogy tényleg nem kukkolásról szól ez az egész, hanem valóban arról, hogy így a jobb és egészségesebb a szaunázás. 

Előzmény: Apukam_149 (2133)
Apukam_149 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 2133

Szia! És üdvözlök mindenkit a fórumon!

 

Én múlt csütörtökön délután voltam Kehidán.  Akkor pl nagyon jó volt. Nem voltak túl sokan, kényelmesen el lehetett férni. A hölgyek férfia aránya 40/60 % volt kb. Mivel a merülő elég kicsi néha ott volt fennakadás. Többen csak zuhanyoztak, függöny mögött, de még mindig jobb mint fürdőlepedőben. :-) A személyzet nagyon kedves és előzékeny volt. Ahogy belépett valaki már nyújtották is a lepedőt.

Ami számomra kissé meglepő, hogy a fiatalbb korosztály (30 alattiak) nem nagyon képviseltették magukat. Vagy ha igen, akkor általában fürdőruhában. :-)

Pozitívum volt még továbbá, hogy többféle teaból lehetett választani, illetve méz is volt kitéve.

 

Mórahalomról tudna esetleg valaki infót írni, oda készülök a közeljövőben. Érdemes?

Előzmény: Törölt nick (2126)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2012.08.21 0 0 2132

Elnézést. Nem voltam elég figyelmes, azt hittem ez Bükre vonatkozik. De most látom, hogy Kecskemétre. Köszönöm az információt.

Előzmény: akkornemcsakúgy (2131)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2012.08.21 0 0 2131

Mi van bezárva és mit lep el a gaz?

Előzmény: néró2012 (2130)
néró2012 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 2130

Üdv ebből a mai napig semmi nem igaz mert az egész be van zárva, az udvart ellepi a gaz.

Előzmény: akkornemcsakúgy (2104)
katihurghada Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2129

Szerintem is Bükfürdő a jó megoldás.

Előzmény: Törölt nick (2128)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2128

Köszi a választ.

Akkor irány Bükfürdő!

Előzmény: akkornemcsakúgy (2127)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2127

Igen, tegnap. Nem volt jó idő eredetileg sem, és még közben az eső is megeredt. Így kintről jött be mindenki "szaunázni". A hely egyébként sem túl tágas, de most sokan is voltak. Azt megérte, ha egy nő nem vetkőzik le. De férfinál már nem, mert akkor miért jön az ország sok szaunája közül éppen a kevesek egyikébe, ahol tilos elvileg a fürdőruha. A legjobb két fiatal pasi volt akik a térdig érő gatya fölé még lepedőt is tekertek. Volt aki a nagymamát hozta be, hadd melegedjen egy kicsit. Büköt tudom ajánlani, meg esetleg még Sárvárt.

 

Előzmény: Törölt nick (2126)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2126

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy volt-e vki mostanában Kehidán? Tapasztalat?

Kanizsa közelében esetleg tudtok-e ajánlani textilmentes szaunát?

Köszi

auréliuszf Creative Commons License 2012.07.25 0 0 2125

kis hangulat jelentés:

 

Voltunk a megújult lutzmansburgi szaunában, ahol Bük-fürdő stílusú átalakításokat végeztek és egy infra szaunával bővült a kínálat.

Ma divatos geometrikus amerikai formavilág még OK, de a szaunákat színtelen üvegfallal teljesen megnyitották, ami jól néz ki de olyan fílingje van mintha kirakatban szaunáznék.

 

Nekem nem jött be. Inkább Bük. 

auréliuszf Creative Commons License 2012.07.15 0 0 2124

Nudista az is aki legszívesebben mindig meztelenül lenne, és mindehová meztelenül menne.

Tehát akár a boltba is elmenne vásárolni meztelenül függetlenül attól hogy egy bombázó vagy egy összeaszalódott 70 éves nénike. Nem érdekli mit mondanak rá.

 

A naturisták egy megírt viselkedési kódexhez tartják magukat.  Igyekeznek zárt keretek között gyakorolni élet filozófiájukat, ami többről szól mint a meztelenkedés.

 

Sztem ezen nincs mit vitatkozni mert tények... :)

Előzmény: RodrigeZZ (2123)
RodrigeZZ Creative Commons License 2012.07.10 0 0 2123

Szia!

Adott idézet szempontjából tök mindegy, de ez a nudizmus-naturizmus kérdés mindig "vérre menő" vitákat tud generálni. 

szerintem egyébként a kettő ugyan az, de ez magánvélemény.

Lehet magyarázni, hogy azért van különbség, meg akármi, de én a nudira járok majd harminc éve nem a naturira. Ez kb a "cigány", vagy "roma" kérdéssel megegyező vita. A nudista, nudizmus a latin "nudus" (meztelen), illetve a "nuditas" (meztelenség) kifejezésekből származik. (SZERINTEM)

 

R.

Előzmény: auréliuszf (2121)
nadorf Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2122

Ildikó visszatért! A többiek újak. Amennyiben ez mond valamit.

Előzmény: BájosJános (2120)
auréliuszf Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2121

A W.pédiában már többször csalódtunk...

 

A nudizmus és a naturizmus nem ugyanaz.

Előzmény: RodrigeZZ (2113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!