Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Landsmann_ Creative Commons License 2016.12.18 0 0 49

Eltelt majdnem 4 év és nem látom hogy fejlődött volna az RDS funkciók száma Magyarországon. 

Előzmény: GaryBaldy (46)
Bocsi Attila Creative Commons License 2014.05.04 0 0 48

Sziasztok !! Van nekem egy rds - es usb és memoryás autorádiom és Bármelyiket halgatom valamikor fogja magát átvált egy bizonyos Trafic ra mi volna ez? Mert volt egy régi is anál is ugyanezt csinálta. Választ előre is köszönöm. Űdv. : Bocsi Attila

Airbag. Creative Commons License 2013.03.20 0 0 47

Üdv.

Nekem működik,kapom is a közlekedési hireket...

sőt vissza is tudom játszani őket.

Előzmény: GaryBaldy (46)
GaryBaldy Creative Commons License 2013.03.20 0 0 46

RDS Rádió: blöff vagy valóság

 

Ha lett volna működő RDS traffic announcement a hóviharban, akkor a tehetettlen autósokat lehetett volna több nyelven is értesíteni a helyzet állásáról. 

 

Miért nem működik ez Magyarországon? 

 


Hellas22 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 45
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a PTY Készenléti mód (Stand by) mód mi célt szolgál?
Rigófalvi1 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 44
Eladó: Kenwood KRC-191 /YG RDS típusú rádiós magnó 4 x 45 Watt szép újszerű állapotban!
Érd: 0630-6364320.i.á: 15.500 Ft
Macimedve Creative Commons License 2002.04.04 0 0 43
Ne keverjük a dolgokat:

Még 1x leírom, a legfontosabbakat így egy helyre:

RDS szolgáltatások:

PI: program azonosítás, ennek a jelnek a segítségével azonosítja a rádió az adót, ez a kód egy adóláncon belül állandó,. Ezt a kódot soha nem látjuk, de a rádió ezt keresi, ha elhagyod az egyik adótorony hatósugarát. Ezzel a dologgal nincs mit tenni, van és kész.

AF: alternatív frekvencia, a fenti kód alapján váltogat az adott adóláncon belül a legjobban fogható frekvenciát keresve. Ki és bekapcsolható a rádión.

PS (program service) név: ez az adónév, amit kiír a rádió kijelzője. Legtöbb adó esetében egy statikus max. 8 karakteres szöveg (a szabvány max 8 karaktert engedélyez) mint pl JUVENTUS, ROXY stb. Vannak adók, ahol ez a szöveg regionálisan változik, attól függően, hogy éppen melyik frekin állsz. Ilyen pl. Németországban az Antenne Brandenburg. Berlin környékén ANT B P a felirat, (Potsdami freki) Dresden környékén pedig ANT B CB (Cottbusi freki) Nálunk ilyesmi nincs.
Vannak aztán olyan adók, akik e nevet folyamatosan változtatják, vagy egy hosszabb nevet több részletben írnak ki, mint pl. a Budapest rádió. BUDAPEST – RADIO – A GONDOLAT – ADÓ szavakat cserélgetve. Vannak, akik aktuális infókat is adnak, pl. hőmérséklet, időjárás stb. Ez a felirat a legtöbb rádión átváltható a frekvencia kijelzésére. Még a változó szöveget is képes kijelezni minden RDS-ses rádió.
Ezt a feliratot a rádió semmire nem használja, egyszerűen megjelenik, mint egy kiegészítő infó. A keresés a PI kód alapján megy.

RADIO TEXT Ez egy teljesen külön dolog, a fenti szövegen kívül egy külön soron rengeteg infó jeleníthető meg. Ez a legtöbbször dinamikus dolog, szokás a számok címe, előadó, stb, ilyen pl. a Bartók és a Petőfi, de a hazai adók nagyon sok esetben csak egy statikus szöveget adnak, pl Üdvözöljük hallgatóinkat a Juventuson. ami soha nem változik.
Radio Text csak a drágább, komolyabb készülékeken van, és ki-be kapcsolható.

TP: ez egy statikus jel, amit az olyan adók adnak, amik sugároznak közlekedési infót. Szabvány szerint csak azok az adók adhatnának ilyen jelet, akik a dinamikus TA-t is adják, de a gyakorlat másként működik. Ha az adó elvileg mond néha közlekedési híreket, akkor is bekapcsolják a TP-t, de a TA-t már nem adják. A legtöbb hazai adó ezt teszi.
Ha van TP az nem jelenti azt, hogy a rádió át is kapcsol az infóra, ha éppen adják, (ehhez TA is kell) csak azért van, hogy idegen helyen könnyebben meg lehessen találni az autós adókat. A legtöbb hazai adó adja a jelet.

TA, TI vagy Blaupunktéknál régebben ARI: ez egy 38 KHz-es pilótjelel működő szolgáltatás, akkor adják a jelet, ha a rádióban éppen közlekedési híreket adnak. Ha a szolgáltatás be van kapcsolva a rádión, akkor CD vagy kazettahallgatás közben a készülék rádióra vált, vagy a teljesen lehalkított rádió megszólal, általában egy előre megadható, külön programozható hangerővel. Itthon a Petőfi és a Bartók is működteti a dolgot. Ez nem igazán RDS szolgáltatás, ősrégi RDS előtti időkben is működöt, már a 70-es évektől. Nem is digitális jelekkel vezérlik, hanem egy pilottal. A Blaupunkt találta ki egyébként. Komolyabb készülékeken van egy digitális memória, ami tárolja az utolsó néhány hírt. Így pl. reggel az autóba beülve az ember rögtön meghallgathatja az utolsó pár infót, és nem indul el a dugó felé. Ehhez persze bekapcsolva kell hagyni a rádiót, kitolni az antennát, ami itthon nem éppen ajánlott-:((( Van olyan készülék, amin a bekapcsolási idő programozható, így nem zabál villanyt egy hosszabb állás alatt.

EON Ez egy kiterjeszetett RDS dolog, ha egy rádióadót hallgatsz, és a környéken valamelyik másik rádió közlekedési infót ad, akkor átkapcsol a másik adóra, feltéve, hogy mindkettő EON-os. Ilyen a Bartók és a Petőfi.
Van a dolognak egy REG kiterjesztése is, ha ez is be van kapcsolva, akkor a kisebb helyi adókra is átvált, nemcsak a nagyokra. Pl. autópályán autózva felesleges a REG, nem érdekel senkit, hogy mi történt két falu között egy harmadrendű úton. Ilyen szolgáltatást eddig csak Németország egyes részein láttam működni.
PTY: ez a programtípus azonosító, mint ROCK, POP, NEWS, CLASSIC és még vagy 30 kategória. A keresést segíti elő, pl. idegen helyen jazz-zenét keresve a JAZZ-t kiválasztva olyan adót keres, ami JAZZ PTY-t ad. Sok adónál statikus a jel, egész nap ugyanazt adják, a kultúráltabbak az éppen aktuális műsor szerint váltogatják.

CT ez az időkód, a rádió óráját az adott helyen érvényes pontos időre állítja. Itthon a múlt heti időállítást Budapesten csak a Bartók csinálta meg, a többi adó valszeg nem adja a jelet.

Ezeken kívül van még néhány nagyon ritkán használt szolgáltatás is, akit érdekel, az keresse meg a szabványban. (http://www.rds.org.uk)

Ja, még valami: A rövidítések nem minden készüléken azonosak, lehetnek eltérések a gyártótól függően, de a szolgáltatás ugyanaz, az szabványos

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.04.04 0 0 42
Ma reggel kellemesen tapasztaltam, hogy a Bartok rádió sugároz időpont beállító jelet.
BLASIUS Creative Commons License 2002.03.30 0 0 41
Köszi, most nem tudom, van e ilyen funkció a rádiómon, megnézem. Úgyis megyek még arrafelé, majd akkor megnézem.
Előzmény: Németh Ádám (40)
Németh Ádám Creative Commons License 2002.03.30 0 0 40
Szia BLASIUS!

Csak RT funkcióban megy a szám címe, mely csak néhány autórádión, illetve az asztali készülékeken
érhető el.

Ez hivatalos KÉK DUNÁS infó!

Előzmény: BLASIUS (38)
gabek Creative Commons License 2002.03.30 0 0 39
OFF

Lassan már érdemes lesz egy külön topikot nyitni. :o)

Pontos típust nem tudok mondani, de 1972-ből való a készülék. (71-es autóban van) Sima, mono rádió, se kazetta, se semmi. De csodás hangja van.

Csak azt tudnám, hogy a bánatba lehet használni az ARI funkciót... Soproni lévén jól foghatók az osztrák rádiók (Ö3, Radio Burgenland, Servus, stb...) és elég jó arányban működnek az útinform info és hasonló funkciók.

(Csak nem bírom használni... Pedig kíváncsi lennék...)

Üdv:
GABEK

ON

Előzmény: Saughassy (37)
BLASIUS Creative Commons License 2002.03.30 0 0 38
A múltkor voltam Tatabányán és hallgattam én is a Kék Dunát. Sokkal jobb volt, mint a Danu meg a Juve. De nem vettem észre, hogy ki is írná a számok címét. Vagy nem számítottam erre és nem figyeltem és ezért?
Előzmény: Németh Ádám (23)
Saughassy Creative Commons License 2002.03.30 0 0 37
Szia Gabek!

Nekem is van egy régebbi Blau Bremenem, hihetetlen jó hanggal és vételi érzékenységgel. A kazettarészben mágneses kupplung és atombiztos mechanika. Komoly cucc:) ARI azon is van, Blau saját találmánya asszem és ua tudja mint az RDS nyúz funkciója. Tehát ugrik a hírekre ;)
Van még rajta DNR is, ami egy meglehetősen jó zajszűrés és a dolbyval ellentétben bármilyen felvételen használható. Nem tudom most mi a helyzet a Blauval, de régebben igen minőségi cuccokat gyártottak.

Előzmény: gabek (31)
gabek Creative Commons License 2002.03.29 0 0 36
Ahoj!

Igen, látom, most már találkoztam vele. Pedig tegnap is végigfutottam az egészet.
Már csak azt nem értem, hogy működik ez? (Lehet, hogy ez is le van írva...)

Szóval...
A 95-ös rádión ha benyomtam, akkor sípolt párat és elhallgatott (vagy időnként csipogott egyet)
A 72-es rádión viszont ha megnyomom, akkor süket csend lesz, aztán annyi. Nem tudom, hogy működik ez a mechanikus memóriával. :o)

Üdv:
GABEK

Előzmény: uhrin b (33)
Crash Test Dummy Creative Commons License 2002.03.29 0 0 35
oksa!

De hogy lehet a displayra kivarázsolni a közérdekű vagy egyéb sugárzott infókat, az adó nevének a helyére?
Vagy ez defaultban jön(ne) ha jön(ne)?

Tomthumb Creative Commons License 2002.03.29 0 0 34
Senki nem szólt be még a topiccímért? 8-)
uhrin b Creative Commons License 2002.03.29 0 0 33
részben igazad van, de azért ne hasonlítsuk már össze a rokszit a juveval, azért a rokszifos sokkal borzasztóbb minőségü. és a kivánságműsor nemtoménkije egy kretén suttyó barom, aki még cikizi is a betelefonálókat.

A slágert kéretik nem szidni, jól is szól (magyar szinten) változatos a zenéjük, önreklámot szintén kéretik lexarni, egyetlen bajom vele, a régebbi alter eke zenék, de nem vészes.

nem kötekednék, de ki a fene hallgatta eddig az est fm-et? katasztrófa zenéket adott, bemondói nem tudtak beszélni, de mindegyik polihisztornak hitte magát. Sok olyan normális zene belefért volna a repertoárjukba, amit egyetlen adó sem jáccott, mégis csak a legelvontabb zörgéseket adták. ezért ment csődbe, ill. lett ami lett.

a bridge-n néha van classic rock blokk, az egyedül ami ér ott valamit

a rádió1 hepiendréje meg kinyalhatja mindenki seggét, ez télleg azt hiszi, hogy vicces a bohóckodása?!

a juventuson a kovács kisember balf@szt kivéve normális műsorvezetők vannak.

a danubius "öregrókái" (buza pl.) szintén melegebb tájra mehetnének már. a jáksó lehet, hogy jófej, de a rádióban nem bírom elviselni. meg a zenék is szarok a danub-on.

a kék duna (ritkán járok arra) pedig valóban minőségi adó, le a kalappal.

a bartók élőkoncertjeinek minősége a legjobb, még a 32. sor 12-es helyén ülő enyhe gyomorbajos emberkének a fingását is ki lehet hallani. És tere van az adónak! (petőfi is hasonló)

gabek:
olvass vissza.

crash test dummy:
ptyvel tucc pop musicot keresni (adók 80%a), classicra jön a bartók, news-ra jön az info.

quadcam:
az én cuccommal tuti, hogy nincs gond...
:)

off
ki hallgat kossuthot? ehh:)

Előzmény: QuadCam (28)
Crash Test Dummy Creative Commons License 2002.03.28 0 0 32
Hi!

Gabek!

Lejjebb vhol le van írva.

Én szombathelyi vagyok, de ebből a mizériából eddig csak azt vettem észre hogy ha pl. cd-t hallgatok és be van kapcsolva a TA (vagy melyik) akkor hírbeolvasáskor átvált a Petőfire vagy vmelyik osztrák adóra, semmi egyebet.
Ja, és ha jól emlékszem Veszprém környékén a 8-ason autózva futott egyszer a text a kijelzőn, bár az lehet hogy a rádiónak volt hosszú neve és azért futott. Nem emléxem már rá pontosan.

Azt szeretném kérdezni, hogy a radio text (vagy hogy hívják) ki és bekapcsolása hogy történik egy RDS-EON-os cuccon?
Vagy defaultban eltünik a displayról a rádió neve ha küldenek szöveget "odafentről"?
Sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni cirka másfél év alatt a rendkívül jó adókörzet miatt...:o(((

Persze arra ssem jöttem rá hogy PTY-vel hogy tudok bármit is megtalálni, csak osztrákot fogok vele...:o(

(1ébként egy alapcucc, Pio EH-2100R)

THX

CTD

gabek Creative Commons License 2002.03.28 0 0 31
Ahoj!

Egy dologgal nem találkoztam még eddig. Régebbi (1995 ?) Blaupunkt rádiómon volt egy olyan gomb, hogy ARI v. AR-I, de nem tudom, hogy mire való és hogy működik.
Megjegyzem, van egy 1972-es Blaupunkt rádióm is, ami még mechanikus memóriás, de a mai napig kifogástalanul működik. Egyszer elvittem szervízbe (nem vágtak ki vele a Blaupunkt márkaszervízből), mert nem volt elég erős a vétel. Kiderült, hogy az antenna kábel szakadt meg. Nos ezen is van ARI gomb, de ezt sem tudom, hogy mi az. Valakinek valami ötlete?

Üdv.:
GABEK

Saughassy Creative Commons License 2002.03.28 0 0 30
Én Észak Mo.-on lakom és az otthoni tunerem RDS EON-os. Hát felénk EON nincs (nem mintha az RDS-re bármi szükségem is lenne, de sajna már nélküle sem lehet kapni új tunert. Ma már persze nem vennék újat.. de ez más kérdés ;)

Itt a magyarok közül csak a Petőfi, Danubius, Sláger, Bartók jön. A Bartók élő felvételei NAGYON jók szoktak lenni, még a nyugdíjas bemondó protézise is kattog néha :) Szlovák adóból itt is 4x annyi van. Mikor Pest környékén járok, elszörnyedve hallom, hogy milyen minőségben adnak bizonyos rádiók. Mire jó ez a diszkós keverés csak azt tudnám...

Németh Ádám Creative Commons License 2002.03.28 0 0 29
Hello!

Nos a Kék Duna szerintem a legjobb kereskedelmi adó Magyarországon. Ez az az adó, ami az összes közül a legszebben szól, aki nem hiszi próbálja ki!

A KÉK DUNA Rádiónak három stúdiója van. Mindhárom stúdió külön adást ad és külön frekvencián sugároz. Esztergom az FM 92,5 MHz-en, Tatabánya az FM 107,0 MHz-en, Komárom pedig az FM 90,5 MHz-en. A győri adó múlt péntek óta szól a 91,5-ön!

A teljesítménye olyan jó, hogy az adótól 50kmre is lehet hallgatni.

RDS szolgáltatásai:
- Állomás neve, adatai
- Számok címének, előadójának kiirása
- órabeállítás
- közlekedési hírek jelölése

QuadCam Creative Commons License 2002.03.28 0 0 28
uhrin b
Hát ha neked a Juventus jobban szól, mint a Roxy, akkor nem tudom min hallgatod... A Juven akkora dinamikakompresszió van, mint egy ház! Egy összefolyó zaj az egész, zene helyett.

Hitetlen
A Kék Duna Komárom-Esztergom megyében ad és most indul a győri adójuk. Tatabánya és környékén a 107.0 MHz-n a többi adó frekije nem megy fejből (+1 Komárom, +1 Esztergom)

Előzmény: uhrin b (25)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.03.28 0 0 27
Erről az adóról mit se hallottam.
Milyen régióban ad, és milyen ferkvenciá(ko)n?
Előzmény: Paco155 (24)
Macimedve Creative Commons License 2002.03.28 0 0 26
Na azért változott néhány dolog ez elmúlt hónapokban.

Előnyére változott a Bartók és a Petőfi. Névkiírás, AF stb. eddig is rendben volt.
Ami javult: Van EON!!! Ez annyit jelent, hogy pl. Bartókot hallgatva ha a Petőfi közlekedési híreket ad, akkor a rádió átkapcsol.
A PTY mindkét adón változik az éppen aktuális műsornak megfelelően. A RadioText érdemi infókat ad a műsorról: szerző, előadó, műsorvezető, szerkesztő stb.
A többi adón semmi változást nem tapasztaltam, lehet, hogy azért, mert gyakorlatilag nem hallgatom őket. Az utolsó két hallgatható kereskedelmi is beállt a nyálfröcskölők sorába: Az EST FM elvesztette arculatát és stílusát a legjobb műsorvezetők kirúgásával. A Bridge pedig áttért a rockzenéről a takonyra és a slágerrádiós önreklámra…. Imádlak bridzsefem és hasonlók, napjában 2 milliószor.…. Hallgathatatlan. :-((((
A többi (Danubius, Juventus, stb.) pedig csak az utóbbi évek technoját és igénytelen szépfiú-széplány zenekarok zaját nyomja. A Slágert nem szeretem a műsorvezetők, a folyamatos és nagyon primkó önreklámok miatt
Az INFOegész jó lenne, ha nem mondanák el 15 percenként ugyanazokat a híreket, meg nem lenne a műsor 2/3-a ismétlés……

Szóval azok a rádióhallgatók, akik nem szeretik a komolyzenét, komoly bajban vannak nálunk…. Egyetlen normális adó nincs, amit érdemes lenne hallgatni, és egy többórás autóutat ki lehetne bírni anélkül, hogy közben állandóan kapcsolgatna az ember.
Miért nincs nálunk pl. egy Ö3-hoz vagy Bayern 3-hoz hasonló adólánc? Ezek tartózkodnak minden szélsőségtől, primitívségtől, kulturált műsorvezetők, bemondók vannak, rendkívül széles műsorpalettájuk van, rendszeres a közlekedési infó stb. Tipikusan alkalmasak arra, hogy az országon végigautózva hallgassa őket az ember, vagy akár napközben háttérrádiónak is jó.

uhrin b Creative Commons License 2002.03.28 0 0 25
az INFO egyből beadja a pontos időt, a bartók mega petőfi néha trafficot is bead, a többit már írtátok, 1szóval borzasztó! mész pesttől 100 km-t és több külföldi adó jön, mint magyar! nyugaton nagy arányban használják az RDS-okosságokat és jól is, de ott vannak ráadásul olyan adók, aminek tere is van, nem csak szól.:(

Felállítanék egy hangminőségi "top"listát. a legborzasztóbbtól az egész jó fele haladva (Budapest)
1.extraszar: deejay - legxarabb mp3 tömörítés, szerintem a "tekknikus" ráfeküdt az ekvalizátorra, kb. 100 Hz-en és 10kHz-en úgy kiemel, mint a qég! olyan eke loudness hangja van, jajjj...
2. roxyfos: förmedvény mp3 tömörített, hasonló hangkarakterisztikával, mint az "aranyérmes" adó...
3. rádió 1, kicsit javult, mióta váltottak, de még...ehh
3. itt van nagyjából sok kisrádió
4. juventus, danubius, már hallgatható
5. sláger, petőfi, bartók - ezeknek a minősége kéne, hogy legyen a minimum!

Paco155 Creative Commons License 2002.03.27 0 0 24
Erre de föleg a 12-s hozzászólásra reagálva: A Kék Duna nekem szépen beállította az órát is amikor éppen arra jártam.

Előzmény: Németh Ádám (23)
Németh Ádám Creative Commons License 2002.03.27 0 0 23
Üdv!

Igaz a topic régi, de tudtommal semmi nem változott azóta.

Sajnos a külföldi rádiókkal ellentétben a magyar rádiók azon kívül, hogy kiirják az adó nevét, elérhetőségét semmi többletszolgáltatást nem nyújtanak.

Ez alól egyedüli kivétel a KÉK DUNA rádió, amely kiirja az éppen aktuális dal címét és előadóját.
Remélhetőleg felismerik az RDSben rejlő többi lehetőséget is és bővíteni fogják a szolgáltatásukat a többi lehetőség felé is!

Addig is hallgassatok Kék Dunát!

fastcar Creative Commons License 2000.10.06 0 0 22
Igen a Pannon-ba én is régebb óta hallgatózom, és sajnos nekem is hasonló elvárásaim voltak vele kapcsolatban, mint Neked, de tényleg siralmas a zenei kínálat. Pl szerda reggel, 8 körül meg csak egyetlen akkordot adtak hosszú idön át. (Egyébként én úgy tudom, hogy a Lórinak nincs köze hozzá, ezt csak az ellen oldalról a BBC-rádió védelmében kezdték terjeszteni. Bár az elején a Gidó azt nyilatkozta, hogy lesz minden a "Meseautó"-tól a legújabbakig, de sajnos föleg a mostani sehangú "énekesek" vannak túlsúlyban.)

A másik kettöt még nem néztem, pedig az INFORÁDIÓ riportjában benne volt, hogy ilyet is szeretnének Mo-n elsöként (mármit az RDS-t kihasználni). Meg, hogy sok profit is összeszedtek - még kevesebb pénzért is - a közszolgálati, illetve kereskedelmi konkurenciától.

Előzmény: Macimedve (21)
Macimedve Creative Commons License 2000.10.06 0 0 21
Ja, bindult 2 is.
Az egyik az INFO RADIO, ez semmilyen RDS jelet sem ad, még PI-t (Program Identifikation, vagyis a név) sem, nemhogy PTY-t. Nagyon kezdők, tele technikai hibával. A riportok vagy ordítanak, vagy nem lehet őket hallani, minden műsorszám más hangerővel szólal meg. Szóval egyszerűen hallgathatatlan.

A másik a Budapest rádió, ez meg a következőt írja váltogatva a kijelzőre: "Budapest" "A GONDOLAT" "-ADO" rohadt idegesítő egy dolog. Főleg mikor a bekapcsoláskor a "-ADO" jelenik meg. De ez mindent el is mond az adóról.:-))) Egy nagy mínusz az egész. A hangja olyan mintha az egész műsort egy 25x másolt Polimer kazettáról nyomnák. Sziszeg, csattog és puffog. RDS szolgáltatás a feliraton kívül semmi.

Hétfőn indultak, hétfőn-kedden még bele-bele hallgattam mindkettőbe, hátha belerázódnak, de azóta nem kísérleteztem.

A szintén hétfőtől hivatalos (eddig próbaadás ment) PANNON meg nagyon gáz. Hogy honnan szednek ennyi rossz zenét... Nem csípem ugyan a Schuszter Lóri meg a Gidó utóbbi időben hangoztatott ideológiáját, de azt hittem, hogy a műsor legalább rendes (főleg régebbi Mobil, Edda, Karthago, Skorpio, Koral stb.) magyar rokzenéből fog állni.
Na ezekből semmi sincs, van helyette vastagon folyó nyál és Jimmy a király... Brrrrrr.

Előzmény: fastcar (20)
fastcar Creative Commons License 2000.10.05 0 0 20
Állítólag beindult valami NEWS rádió nálunk, Bp és kb 60 km-es körzetében. Volt velük valamelyik reggel egy müsor a TV-ben. Lehet, hogy ök fognak sugározni NEWS pilot jelet is a fontosabb híreknél.
Egyébként nem kell fel menni Visegrádig, már itt Piliscsabán is csak az országos adók jönnek, viszont a szlovákok sokkal tisztábban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!