Keresés

Részletes keresés

atonxy Creative Commons License 2006.06.09 0 0 89
Örülök ennek a válasznak. Igazad van. :-) Én is Linux-ot használok és teljesen
elégedett vagyok vele. A felsorolt dolgok mindegyikéhez (net, CD, zene, stb.)
tökéletesen alkalmas. Azonban időről-időre felvetődnek bennem ezek a kérdések.

Mármint, hogy melyik irányzatnak van igaza. Egyrészt a Linux féle közösségi
szoftverek óriási rugalmassága és testreszabhatósága mellett labdába sem
rúghatnak a zárt kódú dobozos szoftverek. Másrészt felvetődik a kérés, hogy miért
lehet azt érezni, hogy a pénzért árult szoftverek még mindig "jobbak"?
A "jóság" alatt egyszerűen csak funkciógazdagságot értek... pl. tegyünk egy
Microsoft Office mellé egy OpenOffice-t... vagy egy Media Center mellé
egy MPlayer-t vagy egy Frontpage mellé egy Bluefish-t... Szóval, bármennyire
is szeretném azt hinni, hogy az óriási, heterogén összetételű fejlesztői környezetben
kialakulnak igazán erős programok, nem tudok sok példát felhozni ilyenekre.
Ellenben a piac viszont, mintha jót tenne a fejlődésnek. Maradjuk csak a
Microsoftnál, elég szétnézni a honlapjukon: kézenfekvő problémákra kidolgozott
ötletes, profi és szépen polírozott programok sokaságát lehet tőlük megvásárolni.
És hogy védik a saját termékeiket és a vezető piaci helyzetüket. Hát ez természetes.
Szóval, ha a számítógépet és a szoftvert eszköznek tekintjük (mi másnak, életcélnak?!),
akkor nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza.

Mondom még egyszer: nekem Linux fut a gépemen. Valahogy kavarog a
gyomrom a Windowshoz készített tingli-tangli, hangzatosnak szánt nevű
zárt kódú programocskáktól... de a nagy és profi Windows programokkal sokkal
könnyebb produktívabbnak lenni.
Előzmény: locsemege (88)
locsemege Creative Commons License 2006.06.09 0 0 88
Vagy egyre többen fognak inkább Linux-ot használni?

Én biztos. Már most is ezt teszem, viszont nem vagyok egyre többen, csak egy sok felhasználó közül.

kellenek-e még
programozók és informatikai cégek, ha egyszer (esetleg majd)
minden szoftvert közösségek fejlesztenek?


Persze, hogy kellenek, hiszen egészen más az otthoni felhasználás, vagy az ipari környezet. Ráadásul a számítógép nem PC-t jelent, hanem egy Neumann vagy Harvard architekturájú valamit. (Az integro-differenciálegyenletek megoldására szánt analóg számítógépet nem vettem bele a halmazba.) Informatikai cégnél dolgozom, hardware-t tervezek - pedig mondhatnád: van erre igény? Van. -, s ezek firmware-ét írom. Tehát ha kiszakadunk azon valótlan állítások köréből, miszerint számítógép = IBM PC kompatibilis gép, operációs rendszer = Windows, felhasználási kör = böngészés a neten, CD írás, zene hallgatás, DVD nézés, játék, levelezés, akkor kiderül, hogy ez a piac óriási. Nem hiszem, hogy pl. a mobiltelefonok bázisállomásainak software-ét valaha is közösségek írják majd. De azt is kétlem, hogy a mosógépek, mikrohullámú sütők, ipari folyamatok szabályozása - pl. erőművek - szintén közösségek által tervezett hardware-eken, általuk írt software-ekkel működnének majd. No persze, az informatikai cégnél dolgozó mérnökök, programozó matematikusok is közösséget alkotnak, de Te nem a szónak erre az értelmére gondoltál. ;)
Előzmény: atonxy (87)
atonxy Creative Commons License 2006.06.08 0 0 87
Tudom, hogy jósolni senki sem tud, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerintetek hogyan fog alakulni a szoftverek piaca a következõ években?

Vitaindítónak szánt kérdéseim... Milyen hatással lesz a Windows Vista
megjelenése, a Microsoft FlexGo(*) bevezetése a számítástechnikai
környezet alakulására? Olcsóbbá teszik-e az egyre izmosodó ingyenes programok
(OpenOffice, Mozilla) a profitorientált cégek "dobozos" szoftvereit?
Termék vagy szolgáltatás lesz-e a szoftver?

/(*)Valószínû, hogy a többség már hallott róla. A FlexGo egy kedvezményes
számítógép és szoftver vásárlási lehetõséget jelent. Az ölet az, hogy
aki nem tudja egyben megfizetni a számítógépet és a rajta lévõ jogtiszta
szoftverek árát, az fél áron kap egy gépet és a használata után
díjat fizet. Sikeres lesz ez a Microsoft kezdeményezés,
amely segítségével -a honlapjukon olyan szépen megfogalmazva-
"az Internet kávéházak élménye eljut az otthonokba is"?
Vagy egyre többen fognak inkább Linux-ot használni?/

A másik oldalról viszont jogos a kérdés, hogy kellenek-e még
programozók és informatikai cégek, ha egyszer (esetleg majd)
minden szoftvert közösségek fejlesztenek?
geostacionarius Creative Commons License 2006.05.31 0 0 86
Én szeretem Billt tök jó arc
locsemege Creative Commons License 2006.04.20 0 0 85
Ezért igen fontos, hogy a civil szféra sokkal erősebb legyen, és a vásárló tudatos. Amit nem lehet szétszedni, nem specifikálnak, azt nem szabad megvenni. Sajnos ennek fontosságát igen sokan nem értik meg, ha ilyesmit mondasz bizonyos körökben, legfeljebb elküldenek, mert nincs idejük gondolkodni, különben is haverok, buli, fanta... Aztán lesz nagy csodálkozás az orwelli Új Világban, ahol pontosan meg lesz szabva, hogyan élj, mit, mikor, hogyan csinálj. Az a demokrácia, amit erőszakkal exportálnak, már most is cinikus és hazug. A választásunk szabadsága is finoman szólva is csak látszat. Igen nehezen találsz az aktuális divattól eltérő ruhát, akármelyik boltba is mész. Vagy próbálj venni monokróm LCD-vel rendelkező mobiltelefont újonnan. Tudniillik ezeken még háttérvilágítás nélkül is látszik a kijelzőn pl. az idő. Akármelyik szolgáltatóhoz, gyártóhoz is mész, bizony ugyanazt kapod, csak a logó más rajta. Már most sincs szabad választásunk...

A Linuxok elterjedését elsődlegesen ilyen aspektusból tartom fontosnak. Mind amellett, hogy pl. ez a Fedora 5, amit éppen nyüstölök, nagyon kellemes darab. :)
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.19 0 0 84

Mulatságos ez a topic,ideje lenne mélyebben elgondolkodni többeknek.

Pl,hogy ki ez a gates gyerek,és miért pont ő az aki...elárulom jóráészt véletlen.

Illetve,hogy hogyan alakult ki ez a helyzet..az is nagyon egyszerű:fogyasztói öntudat 200% hiánya,szakmai dölyf,széthúzás,"lama user" lenézése,véres verseny..mindezeket a "mumscég" csak meglovagolta.

Különben ez a helyzet bármiben előállhat,és bizonyos szempontból egyre közelebb is kerülünk hozzá,hogy az autónkat a "nagy autótrösszt"-től előre beépített hibákkal és balesetforrásokkal,a tv-t a "nagy tvtröszttől" veszük.

Persze it van egy "verseny" de ennek mrá több köze van a bonyolult cég osztásokhoz és egyesítésekhez,tőkepiaci manőverekhez,amiből az átlag ember mit sem ért,mint a tényleges reklámhoz,minőséghez és árcédulához.

Fáradjatok be a gagyiboltba,vegyetek 5db azonos árfekvésű tv-t szedjétek szét,nézzetek bele,vajon mennyire minőségi,vajon mennyire más,szebb jobb az egyik mint a másik.Kiderül végül 99%ban már azok is ugyanott készülnek és a végső profit 99%-a is igyanabba a zsebbe vándorol.Hoppácska..ahogy közismert tv-s műsorvezetőnk mondaná.

Autóról is elmondható ugyanez..de lassan akármiről,mert a fogyasztó teljesen elszigetelődik a terméktől.Nem lesz már aki tudja mi van a tv-ben,mert nem javítjuk hanem kidobjuk,ha elromlik.(túlzok? nos..hányan is vittek haza hitelből plazmatévét már idén karácsonykor? Jelezzen feltett kézzel,aki tud valakit,aki meg tud egy ilyet javítani(!))

A számítástechnikában csak ezért volt gyors ez a folyamat,mert a befektetett munka,és az alkalmazott technológia eleve összetett,illetve véletlenül úgy alakult a kezdet kezdetén,hogy mindez egy céghez,egy kézbe került.Mert megengedték,megengedtük.A fogyasztók,a kormányok,a többi cég,mindeki.Szinte akármikor lehetett volna egy pont amikor a világ azt kiáltja elég,és bármi áron,akármennyi pénz,ármánykodás és hatalom ellenében tönkreteszi a micro$oftot.De mire is lett volna ez jó? Akkor lenne 2-3 mamut? Lenne egy inkompatibilis számítástechnikai világ,2-3 rendszer közül egyikre másikra jó programokkal,nyelvekkel,környezettel?

Szabadság lenne és havai? Álom.A kapitalizmus nem így működik.Egy fejlesztő mikor piacra dob valamit érdeke,hogy az ne egy közismert és közmódosítgatott tákolmányba,hanem egy zárt és specifikált valamibe illeszkedjen.Ahol tulajdonos van,ahol jogi felelős van,ahol egy másik cég a "partner vállakozó".

Mert az emberek nem számítógépet és oprendszert vesznek.És nem "általában játszani" akarnak.

Hanem AZT akarják elsőre minden tudás nélkül játszani és csinálni,amit mindeki,ami népszerű,amit reklámoznak,amivel eetetik őket.Hiába mondja a linux guru,hogy ez meg az a játék de jó.Igen,de a szomszéd pistikének ami van,mindekinek az kell.Azt pedig pénzért adják.Meg alá az oprendszert is.Meg alá a brutal hardvert is.

Örülhetünk,hogy a dolog egyenlőre(?) megállt itt,és a PC specifikáció nyilvános volt a kezdetektől az IBM jóvoltából,ami akkor annyira "öreg" és betokosodott szemléletű cég volt,hogy egyszerűen kiröhögte a PC piacot és legyintgetett az egészre,aféle mikulás bácsi szerepet játszott.Később ugy a win3.1 fénykora táján nem győzte a fejét a falba verni.Mikoris a vigéc szupercég már multimilliárdos nagyvállalat volt,a valahai nagy kék,a régi nagy monopolista meg a tönkremenetel szélén tántorgott.

 

Mert,ha a hardver is zárt lett volna,és egy másik,nem klónozható zárt úton fejődik,3féle verzió van:a PC nem is lesz népszerű és valami tök más rendszer lenne most.(feltehetően kisszámítógépből,amigából,stb "kinőve").

A PC és más rendszerek is hódítanak,de egyik sem nyilvános,a fejlesztők csak a turbo pascal szintű nyelvek printscreen utasításai szintjéig képesek bármit "alkotni",a rendszerközeli dolgok teljes titkosak,az oprendszer mélye homály,oprendszert írni vagy portolni (természetesen) lehetetlen "házilag".

Harmadik út,hogy a PC válik totális zárt rendszerré,egyetlen oprendszerrel,sokkal lassabb és bürokratikusabb fejlődéssel,szegényesebb programválasztékkal,és teljes mirro$oft-intel-ibm titoktartás és "gyámkodás" mellett.

 

Egyébiránt ez az idő még eljöhet,egyszercsak valaki nagyfejes aztmondja,najó elég a 32bites világból,itt az új win64(128,256?),hozzá új hálózati protkoll,új filerendszer,új nagykapacitású DVD,stb minden...mostantól csak azt támogatjuk,de minden titkos,új házak,új tápok,új billentyűk,minden soros(USB-SATA-STB) minden titkos,kódoló IC hegyek,zárt speckók..de csak ehhez van support,összes régi win megáll.A gyártók aláírnák a titoktartást,még fizetnének is,hogy továbbra is gyárthassanak hardot.Azt sem tudnánk hány volt jön a tápból vagy mi az a 6drót ami a ventillátorra megy,nemhogy holmi linux fusson.Ez ugye totál szakadás..de vajon ki nyerne? Sikerülne a világra rákényszeríteni egy új rendet? Bizonyára..millióan tapsolnának ennek,hiszen ahol a zártság,ott a profit.Nem lehetne file cserélőt írni,üzemeltetni,100% beépített copyright védelem (DRM és társai).

Cégeknél,és egyéb M$ függő helyeken automatikusan áttérnek..a dolgozók is,akik haza akarják vinni a munkát..és ugye 2 gépet ki tart? Ha a hardver is inkompatibilis lenne,a mostani Linux-win "multiuserek" 99%-a a win mellett maradna.

 

Rémálmok..? Lehet..én pedig biztos vagyok benne,hogy a fejek a profitorientált szférában már dolgoznak ezen..előbbutóbb ez lesz,totális kontroll,ha a világ erre halad amerre most.Napra béreljük az autót és az oprendszert is,belenyúlni,belelátni,hozzáférni stb egyikbe sem lehet.Nem is kell,fogyassz,örülj,pusztulj.

 

 

 

Előzmény: fülelő (77)
tkeda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 83
A cikket elfelejtettem linkelni:
Egeret szülni indultak a hegyek
Előzmény: tkeda (82)
tkeda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 82

...Gates, akinek Kína egyrészt potenciálisan a legnagyobb piaca, másrészt legnagyobb kárait a kínai szoftverhamisítás okozza, azután fogadta Hút, hogy a kínai parlament törvényileg tette kötelezővé a kínai számítógépgyártóknak, hogy előre telepített operációs rendszerrel szállítsák a számítógépeket a boltokba, így is nehezítve a szoftverkalózok dolgát....

Na, kínában nincs linux:))
Vagy megveszem a Windows-t és letörlöm?
Bár abban kételkednék, hogy a kommunizmus dicső eszméit támadó, gonosz, másként gondolkodó nép ellenségeit megfigyelő hős ügynökök is windows-t használnak.
De legalább a megfigyelés, és lehallgatás már nem ütközik akkora akadályba.
Előre!
Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.10.13 0 0 81
M$ mongya: „Internet content is outside Encarta World Atlas product, and not under the control of Microsoft.”
Andorás Creative Commons License 2000.10.05 0 0 80
Lehet, hogy minden szoftvergyártó elkövetett kis stikliket, de a M$ tisztességtelensége nagyságrendekkel meghaladja a többiekét. Ráadásul a többi sw-gyártó nem volt monopol helyzetben amit kihasználhatott volna (pl. OEM gyártók zsarolása). A M$-t pedig a monopol helyzettel való visszaélés miatt citálták bíróság elé.
Előzmény: mizso (75)
Andorás Creative Commons License 2000.10.05 0 0 79
0. "Andorás szerint tudoapónak igaza van. De én még hozzáfűznék egy - két gondolatot!"
1. Igaz.
2. Igaz.
3. Igaz. Kivéve azokat a megszállottakat, akiket a pénz marhára nem érdekel és csak a véletlen műve, hogy éppen olyasmit csinálnak amivel halálra keresik magukat.
4. Igaz.
5. Igaz.
6. Nagyon igaz!
7. Igaz.
8. Igaz.
9. Én azért még nem enyhültem meg annyira.
A. Lehet, de én még gyakran emlegetem.
B. A Linux az nekem jó. De ha igaz amit a verebek csiripelnek, lehet, hogy kijön a M$-t is egy disztribbel, meg egy autentikus windóz motorral ami természetesen nem lessz szabad szoftver.
Előzmény: tudorapo (78)
tudorapo Creative Commons License 2000.10.05 0 0 78
0. "tudorapó szerint a világ"
1. Minden profitorientált cég mindig csal.
2. Minden profitorientált cég vezetője tud ezekről a csalásokról.
3. Minden profitorientált cég vezetője aljas csaló.
4. A Mikrosoft profitorientált cég.
5. Bill Gates vezette (vezeti?) a Mikrosoft.
6. Bill Gates aljas csaló.
7. Ezért utálom Bill Gatest.
8. De mióta van alternatíva, annyira nem érdekel.
9. Tehát nem is utálom már annyira Bill Gatest.
A. Bill Gates kevesebbet csuklik.
B. A Linux jó Bill Gatesnek!
fülelő Creative Commons License 2000.10.05 0 0 77
Lehet, hogy többen is u.a.-t csinálják, de kétségtelen, hogy a legnyilvánvalóbban, legpofátlanabb módon a MicroFo$
Előzmény: TaXiN (76)
TaXiN Creative Commons License 2000.10.05 0 0 76
Ez hazugsag.
Előzmény: mizso (75)
mizso Creative Commons License 2000.10.04 0 0 75
Üdvözletem!

Ami azt illetti a többi szoftver gyártó is tisztességtelen húzásokkal érte el azt, amit elért. Talán csak azért volt divat Bill Gates-et szidni, mert ő volt a legnagyobb, de azóta fordult a kocka. Szerintem az összes szoftvergyártó céget a bíróság elé kellenne cibálni, mert ők is azt csinálják, mint Bill Gates.

Előzmény: Andorás (71)
Andorás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 74
Bocs! Már megint kezdek egy kicsit off lenni.
Andorás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 73
Ez nem kapitalizmus. Ez felelőtlen baromság! Még a legvadabb kapitalizmusban is a stratégiai ágazatok vagy állami tulajdonban voltak/vannak, vagy olyan állami kontrol alatt álló magán cégek kezében ahol még a klotyóra sem mehetnek ki állami engedély nélkül(pl. az USA katonai repülőgép gyártása). Már most is nagyban megy az Internet-es hítrszerzés, de még ezután fog igazán kiteljesedni. Képzeld el, ha mindenki egy alapszoftvert használna, amibe a készítő annyi backdoor-t helyezhetne el amennyit csak akar, akkor az a gyártó mindenható volna.
Előzmény: gekmage (72)
gekmage Creative Commons License 2000.10.04 0 0 72
Nem is tudom hogyan engedhették meg, hogy egész országok (pl. mi is), egy
rendkívül fontos stratégiai ágazat (informatika) tekintetében, ennyire kiszolgálatot helyzetbe kerüljenek
egy kereskedelmi céggel szemben

Ez a Kapitalizmus!!

Előzmény: Andorás (71)
Andorás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 71
Szevasztok!

Valóban, egy kicsit elkanyarodott a topik a "de sz*r a windoz" irányba. Pedig nem ez lett volna az eredeti téma. Az minden esetre tény, hogy a M$ elsősorban nem a jo termékeivel, hanem a tisztességtelen üzleti manővereivel érte el azt, amit elért. (Nem meglepő, hogy azon a területen ahol nincs monopol pozicióban [játékok, multimédiás enciklopédiák] ott színvonalas és jó programokat dob a piacra.) A céget pedig közvetlenül a Billy fiu irányította, ergo igen sok köze volt ezekhez a tisztességtelen húzásokhoz. Ezért megérdemli az útálatot. A M$ feldarabolását pedig már korábban meg kellett volna ejteni. Mindenki, mé Gates is jol fog járni vele. Nem is tudom hogyan engedhették meg, hogy egész országok (pl. mi is), egy rendkívül fontos stratégiai ágazat (informatika) tekintetében, ennyire kiszolgálatot helyzetbe kerüljenek egy kereskedelmi céggel szemben. Rövidesen annyira alapvető ágazat lesz az informatika, hogy még a hadviselés is a cybertébe költözik. Országokat lehet majd megbénitani hálózati támadással (pl. megszűnik a az ősszes közmű szolgáltatás, nem működnek a bankok, nem lehet telefonálni) Ilyen körülmények között egy monopol helyzetű cég, zárt forráskódú alapsoftware-kel a világ ura lehet. Ezt pedig senki nem akarja. Az pedig katasztrófa volna, ha az ilyen cégnek Bill Gates mentalitású ember volna a vezetője.

NevemTeve Creative Commons License 2000.10.04 0 0 70
Ja, es a lenyeg: sohase szeressunk bele egy eszkozbe (programba, op'rendszerbe, szamitogepbe)... ma ezt hasznalom, holnap azt, az egyik erre jobb, a masik arra... nehez elhinni, de nem az ember van az eszkozert, hanem forditva...
Előzmény: NevemTeve (68)
TaXiN Creative Commons License 2000.10.04 0 0 69
Szerintem is tök jó a UNIX Gyüllölök Kézikönyve:

Modern Unix is a catastrophe. It's the "Un-Operating System"

We are:

(...) Dennis Ritchie (...)

Table of Contents:

Part 1: User Friendly?

1 Unix. The World's First Computer Virus
2 Welcome, New User! Like Russian Roulette with Six Bullets Loaded
3 Documentation? What Documentation?

Azért jó, hogy a Microsoft's research laboratory-ban is dolgoznak a Unix-ot szeretö emberek.

Ugye nem értetted félre a könyvet, és nem arra gondoltál, hogy ez egy olyan könyv ami a Unix _ellen_ szól ?

Előzmény: Törölt nick (65)
NevemTeve Creative Commons License 2000.10.03 0 0 68
Kedves ElvtarsakOlvtarsak !
Ne sirjunk, dolgozzunk! Barmennyit is anyazunk itt, attol meg nem lesz jobb semmi... aki erdemben akar valamit tenni, az keressen olyan opensource fejlesztest amihez hozza tud jarulni... a legjobb az olyasmi, amit o maga is hasznal... ez a legjobb garancia arra, hogy az a program jo legyen...
Andorás Creative Commons License 2000.10.03 0 0 67
Hali mindenkinek!

Régen ujártam erre. A szerződésekkel kapcsolatosan annyit, hogy azt a magyar törvények szerint ráutaló magatartással is meg lehet kötni. Pl. a közértben egy teli kosárral beállsz a pénztárhoz, vélhetően azért hogy adásvételi szerződést köss az elárúsító céggel a kosár tartalmára. Hogy ez vonatkoztatható a doboz felnyitására azt nem tudom.
Más.
Feltünt, hogy a Win legkardosabb védelmezői azok, akik a Windózon kívül nem ismernek mást, és az informatikai sajtót sem követik olyan szinten, hogy a M$ praktikáiról megjelent irásokra felfigyeljenek. Beveszik a demagóg dumát és azt hiszik, hogy igazuk van. Persze arra nem veszik a fáradtságot, hogy más OS-t, ha csak felületesen is, de megismerjenek. Egyebkent nem is a Win-ről, hanem a M$ szemétségeiről van szó (Bár mondjuk ezek egyike a Win.)
Üdv és Békesség!

tudorapo Creative Commons License 2000.10.03 0 0 66
Eddig egybe, abba sem azért, hogy ellenőrizzem, hanem hogy módosítsak rajta. Ma este lesz a második ilyen.

Én nem vagyok elég okos ehhez, vannak akik jobbak, én meg megbízom bennük. Debianban igen, Mikrosoftban nem.

"Az ANSI C és a C# más módon platformfüggetlen. Nem lehet ilyen értelemben összehasonlítani őket. "

igaz, de csipkelődni akartam :)

Előzmény: vbela (64)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 65
Sziasztok!

Egy kicsit (nagyon [szándékosan]) OFF szeretnék lenni, egy kis olvasnivalót ajánlanék, hogy ne legyen túl nagy az arcotok (akinek nem inge...):

The Unix haters handbook

Nem tudom jól látszik-e az aláírás az idézet alatt:

Ken Pier, Xerox PARC

Nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy TI. pont.

Üdv:
Kazi

u.i.: Ja, és a http cím is magáért beszél.

vbela Creative Commons License 2000.10.02 0 0 64
Sejtettem ezt a "megnézem a forrását" dolgot. De te személy szerint hány szabad forrású progiba néztél bele, hogy tényleg nincs-e benne valami turpisság? Ha meg bele is nézel, elég jól el lehet rejteni dolgokat....

Az ANSI C és a C# más módon platformfüggetlen. Nem lehet ilyen értelemben összehasonlítani őket.

A lényeg, hogy egy kicsit meg kéne turkálni ezt a licenc dolgot valami hozzáértőnek....

A buta felhasználó ellen mindig lehet tenni valamit, csak idő és pénz kérdése.

De asszem ez már elég OFF volt.

Előzmény: tudorapo (63)
tudorapo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 63
"(De honnan tudod, hogy más progik ezt nem csinálják, ez igaz az előző pontra is.)"

Például megnézem a forrását. Ja... izé... bocs. Nem nyilvános? Hát akkor baj van. De például ha nyilvános, és megbízol valakikben, mint például a Debian fejlesztő csapat, és ők megnézik a forrást, és azt mondják rendben, az nekem elég. Lehet, neked nem...

"A C# klasszisokkal platformfüggetlenebb, mint a Java. "

Aki nekem ANSI C-nél platformfüggetlenebb dolgot mutat, kap tőlem balatonszelet.

"jogilag is megkérdőjelezhető a licenc"

Tudtommal más szempontból is megkérdőjelezhető. Ha minden igaz, a magyar törvények szerint szerződést nem lehet elfogadtatni úgy, hogy egy bezárt dobozban van, és a kinyitásával elfogadod. De nem vagyok jogász.

"Ilyen szempontból az összes Op.R és levelezőprogram is veszélyes. "

Hümm hümm. Buta Felhasználó mindig lesz, de van ahol tehetsz ellene valamit, van ahol nem.

"Ha szerinted nem jobb, akkor lehet Windows 1.0-t használni, mivel ezek szerint az volt a csúcs. "

Nem, nem az a csúcs. De nem akarok provokálni, nem mondom ki, mire gondolok.

Előzmény: vbela (62)
vbela Creative Commons License 2000.09.29 0 0 62
A backdoor csúnya dolog.
Az office már (hivatalosan) nem tesz, sőt a régiekből is kivehető az a bizonyos 'aláírás'. Ez szintén elég nagy baki. (De honnan tudod, hogy más progik ezt nem csinálják, ez igaz az előző pontra is.)
A Java semmivel sem lett volna platform függetlenebb, mint mondjuk a Basic nyelv, ha azt nyomatják. Senkit nem lehet megakadályozni abban, hogy ne az inkompatibilis MS Java-t használja. Úgy kell neki. A C# klasszisokkal platformfüggetlenebb, mint a Java.
Easter Egg valóban felesleges, főleg ha nem kapsz hozzá dokumentációt, akkor már jogilag is megkérdőjelezhető a licenc, azaz tudtodon kívül olyan funkcóval rendelkezik a program, amiről nem világosították fel.
Az email önmagában nem veszélyes. Az a felhasználó veszélyes viszont, aki mindenféle scripteket/programokat elindít (tudtán kívül - képzés hiánya), amit levelekben kapott. Ilyen szempontból az összes Op.R és levelezőprogram is veszélyes.
Ha szerinted nem jobb, akkor lehet Windows 1.0-t használni, mivel ezek szerint az volt a csúcs.

:)))

Előzmény: Egoist (61)
Egoist Creative Commons License 2000.09.29 0 0 61
Csak néhány érv az utobbi időkböl:

Volt egy beépitett backdoor a rendszerben, ami szerintem megbocsáthatatlan.

Az Office termékek a dokumentumokban a készitőt azonosito számot tesznek/tettek (azert vagyok bizonytalan, mert ezek a dolgok sose érdekeltek, igy csak arrol tudok, amiröl véletlenül hallottam/olvastam).

A SUN elkészitette a Javat, ami egy (talán) platformfüggetlen nyelv lett volna, ha az MS el nem késziti a saját Javáját, ami term. nem kompatibilis az eredetivel.

A progijaik tele vannak easteregg-ekkel, ahelyett, hogy a hibákat javitgatnák.

A progijaik tökéletes táptalajt biztositanak mindenféle virusnak. Elöször csak az Office dokumentumoktol kellett félni, késöbb már egy levél is veszélyessé vált.

A win ujabb "verzioi" még upgrade-nak is gyengék (lehetne downgradenak is nevezni őket, ha figyelembe vesszük, hogy mennyit lassitanak a gépen, mennyi új bug van bennük, és cserébe mennyit "fejlődtek")

...

ormenyl Creative Commons License 2000.09.26 0 0 60
Üdv mindenkinek!

A Microsoft már bedarálta a magyar Teleházakat is. Szerződés szerint konkurrencia kizárva.

L.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!