Udv! Ha jol neztem, akkor az osszes tavra helyben kell nevezni.
Igen, Nagymarosig (es meg tovabb is) az Orszagos Kektura utvonalat koveti.
A parkolasos kerdesben sajnos, nem nagyon tudok segiteni, de a va. penztarral szembeni oldalan szoktak parkolni es a Duna-part kornyeken is talalhatsz parkolohelyet.
A Börzsöny 50 résztávra a rajtnál (Irma-forrás) is lehet nevezni? Ugye Nagymarosig végig a kéken (OKT) megy? Nagymaroson lehet valahol a cél közelében ingyen parkolni? Köszönöm!
Valaki szólhatna nekik,hogy a 110-es gyalogos távon elírták a túra hosszát,mert 108 méteren sok lenne a 3850 méter szint.Én is szólnék,de nem találtam e-mail címet.:)
Ugyanígy volt az Urak Asztala/Apátkúti-völgy, akkor is, amikor még nem igazán volt célszerű/engedélyezett éjszakai túrázni az előbbi oldalában. A BEAC Maxin sohasem volt túl szigorú az útvonalkövetés, sem az ellenőrzése. Az öreg rókák valószínűleg jártak már a rövidítős és az elméleti útvonalak mindegyikén is ezen a túrán. :)
Nézegettem trackeket a neten amiket az évek során töltöttek fel emberek.
Apróbb, maguktól értetődő levágások NHH után nem az úton menni, Nagymaroson meg a parkon át a komphoz.
Több esetben láttam, hogy a Kishanta-patak melléke helyett egyenesen célozta be annak a rétnek (vagy objektumnak?) a sarkát, aminél az OKT két derékszöget ír le (a célzott sarok a második).
Az egyik Hegyes-tető után visszafordult, és a Világos-térről egyenest úttalanul (legalábbis térkép nem mutat ott ösvényt) lement Nagymarosra.
Ezek vajon verziók, ahogy az útvonal változik az évek múltával, vagy elnézett trükkök?
Megkérdeztem a főrendezőtől: Igen! A Maxi 110 km-es távon rajt 8:15-kor (előbb nem!), és csak az mehet tovább a távon Nagymarostól, aki a 19:00-s kompot eléri. A 80/70 km-es távok résztvevői a 20:00-s komppal is átmehetnek.
Ha tényleg csak az országos kékjelzésen kell végig menni, akkor szerintem menni fog a dolog. Voltam már néhány teljesítménytúrán, de azok nagyon nem egy túristaútvonalon mentek, ha ismerős nélkül mentem volna tuti eltévedek.
Ha másképp nem megy, de térképen megvan az út, akkor rajzold meg Mapsource-ban és már mehet is az eszközre. Nekem van útvonalam, de az még a régi út. A térképem is régi -ha jól nemtudom már a kék is módosult a Pilisben-, anélkül meg nehéz mapszószban megtalálni a dolgokat. De nem lehetetlen.
Tudnátok abba segíteni, hogy honnan tudnék letölteni GPS útvonalat (gpx fájlt) a túráhóz?
Úgy tervezem, hogy az 50km-es résztávját fogom lefutni edzésként, de mivel errefelé még nem túráztam, jó lenne ha a gps-es órámra rá tudnám tenni az útvonalat. Sajnos az a típus vagyok, aki elég könnyen eltéved, ha térképről kell tájékozódni...