Keresés

Részletes keresés

farkasetus Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75041

Bocs, nem válasznak szántam. Gomdoltam hogy a természet szerelmeseit esetleg érdekli.

Előzmény: farkasetus (75040)
farkasetus Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75040

Megvan Magyarország 7 legszebb természeti látnivalójának besorolása:

1,  Megyer hegyi tengerszem.

2,  Szalajka völgy

3,  Balatoni tanuhegyek.

4,  Lillafüred, Hámori tó.

5,  Dunakanyar.

6,  Gaja szurdok és a Római fürdő

7,  Bükk és a Bükk fennsík

Előzmény: Törölt nick (75038)
magyar bucó Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75039

A savast szereti, tudom, de a kucsmagomba is

 

A kucsmagomba nem igényli a savas talajt, gyakran találjuk meszes, agyagos talajon, homokon is.

Előzmény: Keszra (75037)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75038

Jólvan.Ez az én bélem..Ez ilyen..He-he

Papsapkát meg amúgy még többször is megeheti akárki, a rendesnek hitt elkészítés után.

Valahol hallottam,hogy tartalmaz valami olyan,valamilyen valamit,ami ugye valahogy,valamiért,nem jó.Szóval épp csak egy pici marad a "rendes"elkészítés után,ami ugye valamiért még ártalmatlanka,de nem ürül ki a szervezetből,elraktározódik,és;sok kicsi sokra megy..

Még nincsenek ellenségeim.Csak voltak.

Előzmény: Keszra (75037)
Keszra Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75037

Ha akarod, ezentúl így hívunk.

Pali, mit mondasz, láttál Te már mifelénk-tifelétek áfonyabokrot? A savast szereti, tudom, de a kucsmagomba is, és az meg szokott teremni.

Keresem fél éve, és sehol, pedig egyszer az ügy érdekében már el is tévedtem.

 

Tényleg, emberek, a fattyú kucsmának ifjan nem kicsi a feje és hosszú  a tönkje, mint az öreg csehkucsmának?

 

Pali, ne higgy az ellenségnek, mirelit őzlábam 5 hónapos és jó. 

Előzmény: pauli-f (75029)
Keszra Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75036

Percig gondolkodtam, milyen a karaja a sásnak...sáskaraj..... ja persze, éhes vagyok......

Előzmény: Pofeteg vadasz (75021)
Keszra Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75035

Várjál, lehet, hogy én is jövök:/

Előzmény: Tendrei (75014)
Keszra Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75034

Egyszer. Úgy hallottam, egyszer mindegyiket meg lehet enni :/

Előzmény: Tendrei (75011)
Keszra Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75033

Igen, és az az egyesület a netem bóklászó gombászó társak IRL összetartására jött létre, jól tudom?

Előzmény: magyar bucó (74985)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75032
Bocs hogy belekontárkodom.:-) A túristaház tuti megvan, de hogy üzemel- e az passz. Hazafele megnézem ha gondolod.:-) Mikor van a "No Motor Rally" akkor biztosan, de hogy állandó- e azt nem tudom.
Üdv
Előzmény: pauli-f (75030)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75031

Okáj,okáj..Nem ismerem ezeket a szakszavakat hogy offolás,vagymi..Igen-igen, akkor megvagyok.Nemsokára itt a tavasz!

Az meg már kurkászás lenne ha  A(!) hason A(!)szőrt hasogatnánk,ennyire behatóan senkit sem akarok már megismerni,me' abból néha még egy  is sok!!!

Akkor én most offoltam?Kicsit szégyellem magam,rögtön így "újoncként"..

Előzmény: pauli-f (75028)
pauli-f Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75030

Megvan még a Gézaházai túrista ház ?

Előzmény: Holczmann Balázs (75022)
pauli-f Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75029

Engem "hóbácsinak" 3 tündéri kislány szokott nevezni. Netán ismered őket ? :-)))

Előzmény: Törölt nick (75027)
pauli-f Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75028

Az "EGÉSZEN MÁS"hozzászólásokat itt offolásnak hívják.Véleményem szerint (és főleg uborka szezonban )nem árt, ha nem túlzott arányban ugyan,de néha szó esik másról is. Különben ,hogyan ismernénk meg egymást behatóbban ? A hasonszőrről ?

A többi stimmel,Zolika !  :-))

Előzmény: Törölt nick (75024)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75027

Ez fájt!Hányan hívják az urat Hóbácsinak!?Szerintem "ismerjük" egymást,igen.

Zolika

Előzmény: pauli-f (75026)
pauli-f Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75026

Ismerem magát ?  

Előzmény: Törölt nick (75025)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75025

Kedves Hóbácsi!

Igazán nem okoskodásképpen,de szerintem gombát,fagyasztva-még dinsztelés után is-olyan 3 hónapig érdemes elfogyasztani.A tartósítás legbiztosabb módja a szárítás,de ezt te is tudod!

Mostmá'aztán tavaszodjék!!

Előzmény: pauli-f (74913)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75024

Na ezzel nem vagy egyedül,összehozhatnánk valamit tavasszal!Annyi itt a tudós,hogy;inkább gyerünk az ERDŐBE,VÍZPARTRA!Tűnjünk el!

Tény:Tényleg sok a komoly tudású embör itt,nagyon sokat lehet tanulni!Szeretem olvasgatni,főleg ilyenkor..

Azért az elég szomorú hogy sokan összekeverik valami EGÉSZEN MÁS topikkal.. Egyébként jó itt, hasonszőrűek között

Üdv;Zolika

Előzmény: sudárbetyár (74992)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75023
Én jól tudom. Hagymaszagú még az ég is.:-) Durva élmény volt mikor tavaly idényben mikor Pesten jártam minden zöldséges csokorba kötve árulta. A "Nép" meg persze vitte mint a cukrot. Számomra furcsa, de amúgy abszolut természetes. Pedig olyankor az az aljnövényzet arrafele. Meg a védett hóvirág. A Gerence völgy szépségei. Nagyon szép rész.
Amúgy ismerjük mi egymást?? Zirci vagy?
Előzmény: Holczmann Balázs (75022)
Holczmann Balázs Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75022

A medvehagymát Bakonybél környékén nem igazán kell keresni, vadászni rá meg még annyira sem, inkább olyan területet nehéz találni, ahol nincs. :)

Előzmény: Pofeteg vadasz (75021)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75021
Majd ha odaengedem őket. Kipusztítják a gombáimat. Azt hallottam olyan a banda mint a sáskaraj.:-))))
De persze nagyon szívesen látok(tunk) mindenkit.
Én is gondoltam rá, de nem tudom mi lenne a reakció, meg várom a farsangon az ismerkedést. Majd ott felvetjük az ötletet, de van az a "hagymavadászat" is. Azt ki lehet bővíteni.:-)
Üdv
Előzmény: Holczmann Balázs (75007)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 75020

Ikároszok mindig lesznek...:)

Előzmény: magyar bucó (75019)
magyar bucó Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75019

Továbbra sem javasolt a fogyasztása, de ennyi macerálás után gyakorlatilag csak a vízoldhatatlan sejtfaj marad vissza. Nyomokban biztosan marad a toxinból is.

Előzmény: pbprivate (75018)
pbprivate Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75018

..akkor én háttal ülök a mozinak.

Azt hittem, hogy pl. a gyilkossal bármit csinálhatok az gyilkos marad.

Előzmény: magyar bucó (75017)
magyar bucó Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75017

Pedig van benne igazság.

Ecetes (sós) vízben áztatja

Bő vizben alaposan kimossa

Fél órát főzi, levét kiönti

Ismét alaposan mossa

Leszárogatja

 

Ezek után gyakorlatilag csak a sejtfal marad, minden egyebet kimosott belőle. Csak azt nem tudom, hogy minek, amikor sokkal kevesebb energiával jó gombát is szedhetne...

 

Előzmény: pbprivate (75016)
pbprivate Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75016

...és a legütősebb a 12. oldal tetején a gomba tartósításánál leírtak között:

 

"............. A legmérgesebb gomba is elveszti ezen eljárással mérgező hatását s elkészítve nyugodtan elfogyasztható ..."

 

köszi :)

Előzmény: little_brunette (75001)
Szvaleria Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75015

Sziasztok.

 

Ma a Kossuth Rádióban indult egy sorozat, a Tér-idő címü műsor. A címe, Kalappal és kalap nélkül.

Ez egy ismeretterjesztő műsor ami a gombák élettanáról és termesztéséről szóll.

A holnapi adás kezdete 14:30 perc. 

Tendrei Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75014

Csak azt találhatsz.... :-)

Előzmény: sudárbetyár (74992)
lilapereszke Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75013

Akkor tudtam neked újat mutatni :-)

 

Előzmény: magyar bucó (75009)
Tendrei Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75012

Sok sikert hozzá! Szép feladat - sok igazi lehetőséggel.

Előzmény: AstroMAN (74999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!