Most én is ezzel a problémával küzködöm. Ipari, kéthengeres kompim van, van rajta vízleválastó szűrő, és a pisztolyon is van egy. Az elemet fényezés elött lezsízrtalanítom, és még is meljelennek a kicsi,apró, lyukat. A tömlőt csak fényezéshez használom. Már nem tudom mitől lehet?
A Spray technika nagyon sokat fejlödött az utóbbi évtizedben, de még mindig nem alkalmas teljes fényezésre. A fényes foltok lehetnek nem megfelelö elökészítés következménye is. A spray-ben nem konstans a nyomás, így az anyag porlasztása sem konstans.
Elkezdtem festeni az autóm, minőségi dobozos festékszóróval.
Matt szín. Az egyenes felületeken nincs gond, ott szép, viszont a tetőn vannak fényesebb foltok ha oldalról nézzük. Gondolom a spray nem arra van tervezve, hogy vízszintesen legyen tartva.
Hogy tudnám ezeket a fényesebb foltokat megszüntetni?
megtisztelő lenne,ha valaki tanácsot adna nekem. Kis lyukak alakulnak ki a fényezett felületen százával.Zsírtalanitót természetesen használok.Viszont a kompresszoron nincs olaj-vízszűrő.Kisebb festéseket csinálok otthoni körülmények közt. Rendeltem egy szűrő egységet,de a kérdésem az lenne,hogy valakinek van e tapasztalata az ilyen szűrők nem telnek-e fel egyszer olajpárával? A vizet tudom hogy le lehet engedni a szürőpohárból.
Egy Messer 10 kg totya palackom van 2021-ben lejárt a próbája. Már legutóbb a helyi cseretelep egyáltalán nem akarta cserélni, mondván ők már csak bérelt palackokkal foglalkoznak. Akkor végül egy közeli szódás cég cserélte, de már azok is megszűntek.
Jelenleg a neten a legolcsóbb helyen a próba + töltés cca 40 ezer forintba kerül. Tudtok-e kelet Pesten olyan helyet ahol töltik vagy cserélik próba nélkül?
Ha nem találok ilyet, akkor olcsóbban jövök ki az allegro oldalról rendelt 6 kilóssal...
Én vagy Auarita 898-2-t, vagy nem sokkal drágábban egy Ntools NVE DV1-et. Mindkettő LVLP, és mindkettő kínai. Az NVE konkrétan a Devilbiss DV1 nagyon jól eltalált klónja. Mindkettőhöz lehet különböző méretű düzniket pluszban venni.
Fényező pisztoly vásárlása elött állok, ezért a tanácsotokat szeretném kérni.
Nem vagyok profi fényező, csak néha szoktam magamnak autó, motor elemket fújni.
Most egy Erba 1.4 es pisztolyt használok. Sajnos ennek a pisztolyról már kezd leválbi a kék eloxált bevonat, ezért a pisztoly mindíg eldugul. A kérdésem az,hogy itthoni, felhasználásra milyen pisztolyt ajánlanátok nekem.
A termékeket név szerint nem ismerem, és szerintem senki sem ismeri az összes forgalmazott festéket magyarországon. "Etch primer" a savas alapozó. Az meg, hogy melyiket használd az a fedőfestékedtől is függ az annak megfelelőt válaszd.
ügen, érdemes alapozni. Az alapozónak pont az a lényege, hogy a fémhez jól tapad, és megfelelő alapot nyújt a fedőfestéknek. Ezenkívül nagyon sokat eltüntet a felület hiányosságaiból. Mivel gondolom nem fogod őket darabonként felcsiszolni mint a karosszérialemezeket így savas alapozót javaslok. 1K is jó.
Nem látom egészen jól, de szerintem "Kiforrt" a lakk.
A lakkoknak van egy kiszellöztetési ideje. Ez annyit jelent, hogy az egyes felhordott rétegek között ki kell várni azt az idöt, amíg a lakkból kipárolog az oldószer. Ha ezt az idöt nem várják ki, és az újabb réteget felviszik, az oldószer kis buborékokban megreked a felsö lakkréteg alatt. Ez okozza ezeket a kis tüskéket. Valójában nem termikus folyamatról van szó de mivel a jelenség hasonlít a forrás buborékjaihoz ezért forrásnak nevezik.
Szia! A károsodott részeket csiszold vissza fémig, és fújd újra. Képről nem lehet megállapítani hogy mitől lett ilyen, de szerencsére ez még könnyen javítható.
Tavaly ősszel úgy hagytam a fedett, de oldalról nyitott kocsibeállóban a kész kasznit, hogy telibe volt fújva 2K epoxival. Most vettem észre ezeket az enyhe rozsdafoltokat pár helyen.
Egy kérdés magnézium felni, miért dobja le állandóan a szinterezést is ,meg a festéket is ?Szinterezve vettem ,de már, akkor elkezdte ledobni,majd le lett takarítva teljesen kapott 2k szórókittet+2k akrilt és megint elkezdte ledobni, de nem gyengén símán spaklival letudom tolni az egészet fémig .Azt még tudni kell 3 évig pihent egy pincében letakarva .Lehet ez tett be neki bár nem hinném, mert két lökhárítóval együtt pihent és azoknak semmi bajuk. Szóval kérdésem milyen közbenső réteg kéne neki ,hogy ne dobja le ismét a festéket?
A 2K lakkokat általában kell is hígítani. Így tudod beállítani a feldolgozáshoz előírt viszkozitást. Minden lakknak van saját hígítója, azzal érdemes hígítani.
A narancsosságot a túl nagy nyomás is okozhatja. Kráterek általában a nem megfelelő zsírtalanítástól szoktak keletkezni. Fújás előtt szilikoneltávolítóval jól le kell mosni a felületet.
Sziasztok! Egy B8 passatot szeretnék alvázvédeni dinitrollal előtt mivel mossátok az alját ami mindent lehoz valami savas anyaggal ajánljatok valami jó anyagot?