Keresés

Részletes keresés

lapin Creative Commons License 2004.02.04 0 0 138
Hát igazad van nem könnyű.
Tulajdonképpen rátapintottál a dilemmára. Mivel beszédstílusunk jórészt azzal azonosul, akivel kommunikálunk.
Ha egy baszás elemzése közben kerül szóba a pina meg a fasz, abban nincs semmi indirekt; ez a szóhasználat ilyenkor magától értetődő. Az elméleti szakember, a szexológus, az anatómus, pedig hüvelyről, vagináról, hímvesszőről, péniszről fog beszélni, mert a tárgyilagos, szenvtelen stílus, pedig ezzel jár.
A fütyi ill- fütyülő szót anyámtól tanultam, és ha nemi szervem beszélgetéseink során szóba került, csak is fütyi volt a megfelelő kifejezés. Kollégák között faszom, farkam, hímtagom, ugyanígy basztunk, kúrtunk, dugtunk, szeretkeztünk kifejezéseket használtuk attól függően, hogy kivel csevegtünk.
Ha rákattintasz a szegedi Tudományegyetem honlapjára http://aida.lib.jgytf.u-szeged.hu/ és a keresés mezőbe beírod az „Adatgyűjtés” szót az általad felvetett témakörbe érkezel.
Kellemes böngészést!
Üdv Lapin
Előzmény: Vadmalac az ebadta (137)
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2004.02.04 0 0 137
Ez remek!

Mondjuk otthon meg tudom oldani a gyerekeimmel, mert a kuki vagy a fütyi tökéletesen megteszi. Az ágyban is megtalálom a megfelelőt. De ha a kollegáimmal, anyámmal beszélgetek esetleg ilyesmiről, gondban vagyok. Te mit használnál? Mert szavaid jó része vagy vicces, vagy gyerekes, vagy nagyon ritkán használt tájszó.

Előzmény: lapin (134)
DrAvaSzabolcs Creative Commons License 2004.02.03 0 0 136
Előző hsz. hibás, bocsi.

:))))
Alap(in)os !

Lehetnek családi, egyedi névhasználatok is. Nálunk, horvát tengerparti tapasztalás alapján (ottani illetőségű anyuka mosdatta kisfiát), a pimpacs szó honosodott meg, ez kb. a magyar "kuki" megfelelője.

Milyen szövegkörnyezetben, ki használta a monyt, a pölőt? Nem hallottam még.

Üdv: DASZDrAvaSzabolcs Creative Commons License 2004.02.03 0 0 135
:))))
Alap(in)os !

Lehetnek családi, egyedi névhasználatok is. Nálunk, horvát tengerparti tapasztalás alapján (ottani illetőségű anyuka mosdatta kisfiát), a pimpacs

szó honosodott meg, ez kb. a magyar "kuki" megfelelője.

Milyen szövegkörnyezetben, ki használta a monyt, a pölőt? Nem hallottam még.

Üdv: DASZ

Előzmény: lapin (134)
lapin Creative Commons License 2004.02.03 0 0 134
Hát azért van egy néhány péniszre való kifejezés, melyekből bizonyára találsz a családod részére. - Ki, mikor, melyiket.

Pl. pöcs, pálca, fütyülő, fütyi, fütykös, nyalóka, makkmarci, jancsi(ka), kukac, kuki, broki, hímvessző, hímtag, furulya, lőcs, bunkós, dorong, bájdorong, mony, dákó, dárda, lőcs, bögyörő, biga, buzogány, bökő, hancúrléc, pajszer, plajbász, kékeres, bőrtokos, szerszám, répa, pölő, gyík, cerka, lompos, fasz, farok, tök, stb és még van jónéhány kifejezés melyeket előszeretettel használnak a magyar írók és műfordítók
Üdv Lapin

Előzmény: Vadmalac az ebadta (132)
Bona Fide Supraman Creative Commons License 2004.02.03 0 0 133
...Ki mondta, hogy "hölgyek" nem használnak ilyen szavakat, vagy hogy ezeket nem szabad "hölgyek" társaságában használni? Akkor biztos, hogy nem, amikor egy Ladyvel ebédel az ember. De amikor egy Lady baszik, akkor nem ebédel.

Éppen most gondoltam arra, hogy ezt beírom... Még 92-93-ban olvastam ezt a könyvet (nagyon jó!), és ez a mondat nagyon megmaradt bennem... :-)

Előzmény: DrAvaSzabolcs (130)
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2004.02.03 0 0 132
Hmm, szép kis fejtegetés.

A baj az, hogy a magyarban a férfi nemiszervre nincs rendes szó, csak gyerekes (kuki), orvosi (pénisz), meg trágár (pöcs, fasz). Ugyanez érvényes a puncira. De én például a fasz-t nem mondanám a gyerekemnek, ugyanígy a pinát se. Ezért aztán társaságban gyerekeskedünk, az ágyban meg trágárkodunk. Már aki...

Előzmény: lapin (131)
lapin Creative Commons License 2004.02.02 0 0 131
Hát ezek remek idézetek!
Amíg az emberek nem húztak szoros falakat maguk köré, sokan laktak együtt, addig a születés, a halál, a baszás, a szarás mindenki szeme láttára zajlott. Ma már a szeretkezéssel sem tudunk mit kezdeni, mert súlyos tabukat állítottunk föl köré - saját magunk saját magunknak. Kétszáz évvel ezelőtt a királyok nászéjszakája nyilvános volt, majd azt követően a lepedőt is többen ellenőrizték, hogy a nagyhercegnő tényleg nem baszott-e félre a nászt megelőzően. Ma már szavunk sincs rá. Elvonulunk meghalni a kórházba, elvonulunk szeretkezni a sötétbe.

Manapság az emberek ketten se nagyon szokták megbeszélni a szeretkezéseiket. Inkább némán szenvednek a szexuális életük problémáitól, mint hogy a partnerüknek, akit pedig még szeretnek is, el merjék mondani a jót is, a rosszat is. Elképesztő, hogy saját magunk előtt is szégyelljük ezeket a dolgokat, és többnyire mélyen magunkba zárunk minden ezzel kapcsolatos érzést, tapasztalatot, mondandót. Ezért nincsenek rá szavaink sem. Az ordenáréba és a trágárba süllyedt le minden, ami a dolgok megnevezésére szolgált volna. Holott a pinának az a neve, hogy pina, a fasznak az, hogy fasz, a seggnek az, hogy segg, éppen úgy, ahogy a lábnak, a fülnek, a szemnek és mindennek megvan a maga neve.

Tény, hogy az erotika az ember alapmotivációi közé tartozik, akár tudomásul veszi, akár nem.
- De mennyire! - Hiába hazudjuk, hogy nem. Minden emberi kapcsolatban ott van az erotika, akkor is, ha a feleknek eszükbe sem jut, hogy ágyba bújjanak egymással. Vannak beszorított helyzetek, amelyekben az embernek már nincs más lehetősége, mint hogy azt mondja: lófasz a seggedbe. Egyébként elküldeni valakit a picsába, még mindig kevésbé bántó dolog, mint ütni.
Üdv Lapin

Előzmény: DrAvaSzabolcs (130)
DrAvaSzabolcs Creative Commons License 2004.02.02 0 0 130
No, egy kis szakirodalom.

Nancy Friday:
Női szexuális ábrándok /My secret garden/
Magyar nyelven megjelent 1990-91 körül.

A könyv 300 amerikai nő szexuális fantáziaképeit tartalmazza a pszichológusnő rendszerezésében, megjegyzéseivel, magyarázataival.

Fejezetcímek:
Frusztráció, Kielégületlenség, A szexuális élvezet fokozása, Elfogadás, Felfedezés, Szexuális kezdeményezés, Nappali álmodozások, Fantázia Ház, Az arcnélküli idegen esete, A közönség, Fájdalom és mazochizmus, avagy "Jujj,... Ne hagyd abba", Az átváltozás, Az állatkert, Nagy f@szú négerek, Fiatal fiúk, A fétisek, Más nők, Gyermekkor, A nők odanéznek, Látni és olvasni....stb.

A Hangok c. fejezet bevezetőjéből:
...A halálos csendben való közösülés, a lámpa eloltva, megbéníthatja az aktust, amely életünk legfelszabadítóbb tevékenysége lehetne. Néhány nő, mint June is, nem tudja csendben csinálni.
Szeretkezésünket mindíg felfokozza, hogyha olyan szavakat használunk, mint a "baszás", "picsa" stb., amit egyébként nem használunk, csak az ágyban....
...Ki mondta, hogy "hölgyek" nem használnak ilyen szavakat, vagy hogy ezeket nem szabad "hölgyek" társaságában használni? Akkor biztos, hogy nem, amikor egy Ladyvel ebédel az ember. De amikor egy Lady baszik, akkor nem ebédel.

A másik ON topic opusz:
Josefine Mutzenbacher
Egy kis bécsi kurva emlékezései
Magyar nyelven 2002-ben jelent meg.

A könyv egy bécs külvárosában született nő visszaemlékezései. A szerző híres/hírhedett, szegénysorból indult nagyvilági, előkelő prosti. Visszaemlékezéseit lejegyezte, és amikor egy súlyos műtét elvégeztetésére készült, az operáció előtt átadta emlékiratait orvosának.
A műtétet követően, 1904-ben halt meg.

Egy kis idevágó párbeszédtöredék a még igencsak ifjonc Pepilány és az őt kúrogató Horák úr (a sörszállító) disputájából:
"Hallod-e" mondta akkor, "te egy kibaszott kis kurva vagy...egy édes, kitanult kis kurva...én nem is értem. Hogy csinálod ezt? Lejössz ide.. holnaptól mindennap lejössz ide a pincébe, aztán ami belefér. Baszunk. Érted, te kis szemét?"
Simogatott minden szava....
.."Persze, hogy téged baszlak akkor is. Te édes kis mocsok."
Ilyeneket mondott! A térdem is kocsonya lett tőle.

A könyv jellemzője, hogy nemcsak a szereplőket, a motivációkat írja le hitelesen és részletesen, de az aktusok közben használt erotikus, sok helyen trágár nyelvezettel is gazdagon árnyalja a figurákat.
A könyvborító ajánlószövege ezt így fogalmazza meg:
"Ez a példátlan emlékirat nem csupán egy erotikus történet, hanem árnyalatokban gazdag kor- és erkölcsrajz. Mellesleg egy olyan rétegnyelvét őrzi meg a korabeli bécsi társadalomnak és erkölcsnek, ami példátlan a naiv biográfiáknál."

Olvasmányos :))

Előzmény: lapin (128)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.01 0 0 129
:o)
Előzmény: Titalány (117)
lapin Creative Commons License 2004.02.01 0 0 128
Sziasztok,
Jól teszitek ha így szeretkeztek, a trágár szavak az orgazmus hajtóerői. Pl a francia nyelvben ez egyáltalán nem közönséges. Viens Chérie je te baise! Gyere kedvesem, megbaszlak.A magyar szeretőknek még kell egy jó pár év, hogy jó érzéssel elrebegjék, amit le is irtatok: Nyársalj fel a hatalmas, kemény farkaddal!Szétbaszom a pinád, te kis kurva. Pedig trágár szavakban gazdag nyelv a magyar.

Ezzel kapcsolatban itt mellékelek még egy részletet Grétsy László tanár úr egy előadásából:

Fiatal lány enyeleg fiatal fiúval. A háttérben figyeli őket a fiú egyik barátja. Mihelyst a lány egy pillanatra eltávozik, a két fiú között a következő párbeszéd alakul ki:

- Baszod, mi?
- Á!
- Át akarsz baszni, mi?
- Ne basztass már! Basznám, baszod, de rábasztam: baszik baszni,
baszd meg!
- Ez bebaszott! Ezt kibaszottul elbasztam! Bassza meg!

Fordítás:

- Lefeküdtél vele, mi?
- Á!
- Becsapsz, mi?
- Ne kínozz! Szívesen magamévá tenném, elhiheted, de kudarcot vallottam: nem hajlandó szeretkezni, az ördög vinné el!
- Ez aztán a váratlan fordulat! Ugyancsak alaposan melléfogtam! A
fene egye meg!

Nem vitás, a kis példa rendkívül élesen világít rá hétköznapi nyelvünkre, de ugyanakkor nem tudok szabadulni egyfajta torz büszkeségtől sem: Lám, még ha elítéljük is, milyen kifejező, milyen hajlékony a nyelvünk! Nem ismerek egyetlen nyelvet sem, amely ehhez hasonló bravúrra lenne képes: ugyanannak az alapszónak pusztán tizenháromféle ismétlésével (többé-kevésbé) értelmes mondat alakítható ki! A « baszni » ige a boszorkánnyal van etimológiai rokonságban; azokat a lidérceket hívták így régen, akik ráültek az ember hasára, és nyomták, azaz „boszták” őket.

Külön fel szeretném hívni a figyelmet a "baszik baszni" fordulat rendkívüli finomságára.
Ha például felcseréljük a szórendet, menten micsoda merőben más értelmet nyer a kifejezés! "Baszik baszni" = "Nem hajlandó szeretkezni", de "Baszni baszik" = "Nemi életet él ugyan... " [és úgy folytatódhatna például: "... csak épp nem énvelem"] Micsoda különbség!

Vagy például: Nem mindegy, hogy baszni mégy fel, vagy baszol felmenni!
Ezzel gyakorlatilag el is baszott mindent, amit el lehet baszni! .

A trágár szavak egyre nagyobb teret nyernek a magyar hétköznapok nyelvi gyakorlatában, biológiai és társadalmi nemtől, életkortól szinte teljesen függetlenül

Kívánok mindkettőtöknek izgalmas szeretkezéseket
Üdv Lapin

Előzmény: Titalány (117)
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2003.12.19 0 0 127
Mondasz példát, vagy így te is szégyellős vagy...?
Előzmény: TTAMAS (123)
Mab királynő Creative Commons License 2003.12.19 0 0 126
Hmmm, azért jelenlegi állapotomban erős szívdobogást okoz nekem ez a topik. Elképzelem a kedves szájából az ilyenfajta jó kis trágárságokat, és rögtön melegem lesz.:)
Ebből is látszik, hogy minden attól függ, hogy ki mondja és mikor.:)
Előzmény: Mab királynő (77)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.19 0 0 125
Billege
Aha, szerintem is a hangsúlyon van a lényeg...na meg azon, hogy ki mondja...
Nem mindenkitől viselhető el.
Én is régen utáltam és inkább megalázónak, mint izgatónak érzetem.

Titánlány
"Szétbaszom a pinád, te kis kurva."
Ezt lehet nagyon szerelmesen mondani, olyan hangsúllyal amitől elolvadsz, begerjedsz és hangozhat gusztustalanul is!

Billege Creative Commons License 2003.12.19 0 0 124
Sziasztok!
Szerintem, bármit mondhatsz sex közben, az hogy megalázó, vagy izgató az csak a hangsúlytól függ.
De ez az én véleményem
TTAMAS Creative Commons License 2003.12.18 0 0 123
Régebben csak kedves dolgokat mondtam ilyenkor, de a mostani barátnőm a trágár szavakra gerjed. Még szoknom kell, de menni fog. :)
Előzmény: Vadmalac az ebadta (122)
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2003.12.18 0 0 122
Elsüllyedünk?
Semmi trágárság?
Ne hagyjuk...
pirosarany Creative Commons License 2003.04.22 0 0 121
"Most jol megbaszlak / megduglak" meg ilyesmi. Ha engem hiv kurvanak azt nagyon utalom - volt mar ilyen is...
Előzmény: Choo (120)
Choo Creative Commons License 2003.04.18 0 0 120
Mik azok a szavak, amiktől beindulsz (a második esetben)?
Előzmény: pirosarany (119)
pirosarany Creative Commons License 2003.04.18 0 0 119
Nekem nagyon pasitol fuggo a dolog. Volt olyan aki teljesen lehangolt amikor szex kozben iszonyu tragarakat kezdett mondani. De volt massal mar olyan is, hogy csak meg jobban beindultam tole... Talan a hangulattol is fugg...
Choo Creative Commons License 2003.03.21 0 0 118
Köszi, valami hasonlóra gondoltam :)
Előzmény: Titalány (117)
Titalány Creative Commons License 2003.03.21 0 0 117
Sziasztok!

Párommal szeretkezés közben olykor megered a nyelvünk, többnyire én kezdem ilyesmivel: - Nyársalj fel a hatalmas, kemény farkaddal! Baszd szét a pinámat! - Mire ő hasonlót szokott: - Szétbaszom a pinád, te kis kurva.

Felspanol a dolog, és nem érzem megalázónak, ha adott pillanatban lekurváz. Mindkettőnknek izgató, nem tartjuk magunkban szex közben vágyainkat sem, nem pirulunk el egy-egy trágár kifejezés hallatán. Volt olyanra is példa, hogy látszólag ellenkeztem, majd fogott és jól megdugott ezzel felvezetve: - Nem akarsz dugni? Most pedig megfoglak, és visíthatsz, mert megbaszlak! - És lám, valóban hallattam a hangom az élvezettől. Hétköznapi életben nem szoktam egyáltalán káromkodni.

Valóban más a megalázás és trágárság kategória. Első esetben az egyik felet lealacsonyítják, amelyet élvez (vagy sem). A trágárság pedig jobbik esetben mindkét fél örömére szolgál, izgató valamilyen oknál fogva.

Üdv:
Titalány

Choo Creative Commons License 2003.03.21 0 0 116
Arra gondoltam, hogy esetleg valakit éppen az húz fel, ha lealázzák. Pl, ha valakit lekurváznak.
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 115
Pontosan!!!
Nem a másik lealázása, s ezáltali lehervasztása a cél, hanem a felspanolás!! Hogy a trágár ÖSZTÖNZŐ szavak hatására még jobb legyen az élvezet! :-)))))))
Előzmény: Choo (114)
Choo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 114
Azért én megkülönböztetném a szidalmazást, és a trágárságot. Amikor egymást "alázzuk" vagy amikor szimplán csúnyán beszélünk. Nem?
Choo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 113
Semmi gond, csak az ember ugye igyekszik mindenkitől tanulni :)
Előzmény: kratery (112)
kratery Creative Commons License 2003.03.20 0 0 112
:)
Nem véletlen kerültem ki a szószerinti idézést...
Kettesben, részegen, sötétben mégis más, mint de. 10 körül munkahelyen, józanul, ennyi ember előtt...Nem ugyanaz a hangzás :)
Ha gátlások nélkül tudnék ilyeneket írni, már rég gazdag pornóregényszerző lennék.
Azért majd igyekszem...

Nincs harag? :(

Előzmény: Vadmalac az ebadta (110)
Choo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 111
Igen, igen! Tessék megosztani! :))
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2003.03.20 0 0 110
Ha már erről szól a topik, részleteznéd a párbeszédet...? ;-)
Előzmény: kratery (108)
Vadmalac az ebadta Creative Commons License 2003.03.20 0 0 109
Talán pont az benne az izgi, nem? Olyasmit mondok, amit apuci megtiltott. Ti nem csináltátok oviban, vagy alsóban, hogy csúnya szavakat mondtatok, aztán mindenki röhög? Nálunk egyszer hónapokig az volt a poénforrás, hogfy az értelmező szótárban kikerestük a ronda szavakat, mint, sz*r, f*sz, p*na, s*gg, aztán szétröhögtük magunkat a definíción.

Amúgy a szex maga is olyasmi, amit gyerekkorunkban tiltottak, nem? Ha csókolóztak a tévében, nagyi mér feszeng... :-)

Előzmény: szilvácska (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!