Keresés

Részletes keresés

nistelrooij Creative Commons License 4 órája 0 0 96726
nistelrooij Creative Commons License 6 órája 0 0 96725

http://www.theguardian.com/football/2015/may/30/rio-ferdinand-retirement-football

 

“Winning trophies over my 13 years at Manchester United allowed me to achieve everything that I desired in football. From a young child to today, that was all I cared about. None of that would have been possible, without the genius of one man, Sir Alex Ferguson. His greatest accomplishment in my eyes will always be how he developed us as men, not just as footballers. He will in my opinion, always be the greatest manager in British football history.”

giornalista Creative Commons License 7 órája 0 0 96724

Dani Alves.

Előzmény: nistelrooij (96723)
nistelrooij Creative Commons License 8 órája 0 0 96723

Clyne már nem célpont?

 

United are aware of Clyne’s contract situation and scouted the defender earlier this season, but Press Association Sport understands they are no longer interested in the England international.

For-dzsi Creative Commons License 9 órája 0 0 96722

Igy is lehet nezni, meg ugyis, hogy a fifa koltsegvetesenek egy reszet kvazi szavazatvasarlasra hasznalja, hogy pozicioban maradhasson es megussza a felelossegrevonast.

Előzmény: givons2 (96713)
nistelrooij Creative Commons License 9 órája 0 0 96721

Én arrogáns vagyok abban a témában, hogy Európában vannak a top ligák, a legjobb klubok, legjobb játékosok. Mégis demokratikus szavazáson (korrupción alapuló többséggel) a kedvenc sportom jövője a Thaiföld-Nigéria-Trinidad tengelyen dől el. Gill is azért mondta le rögtön az ExCo székét, mert minek vegyen részt a cirkuszban, ha úgyis leszavazzák. Ha lehetne egy új FIFA-t csinálni, tuti azzal kezdeném az ENSZ BT mintára vétójog a top ligás országoknak, nagyobb futball nemzeteknek, VB címvédőnek stb. ez csak részletkérdés. Oké a demokrácia, de az vicc két kicsi karibi sziget leszavaz egy igazi futballnemzetet. És hogy az angol lapok kiteregetik a szennyest a FIFA fejesek ügyeiről, akkor cserébe megbüntetik Angliát a szavazáson. (mindössze egyetlen voksot kapott az angol pályázat, vicc)

 

http://www.theguardian.com/football/live/2015/may/30/sepp-blatter-faces-media-after-re-election-as-fifa-president-live

 

Röhej a faszi.

Előzmény: zeuszka (96717)
For-dzsi Creative Commons License 9 órája 0 0 96720

Nyilvan, de a tettenert tolvajt is megilleti elozetesen ez a jogi velelem, pedig az csak puszta formalitas. Ez a jogrendszer joindulata. 

Előzmény: Gooner4Ever (96712)
_fortune nip Creative Commons License 10 órája 0 0 96719

ettől függetlenül, ha mondjuk miniszter lett volna Svájcban, már nem lenne az.

Előzmény: Gooner4Ever (96712)
giornalista Creative Commons License 10 órája 0 0 96718

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-drukkerbol-sztar-a-troll-csunyan-atverte-a-lanyokat-2416561

 

az angol drukkereik leszarják őket (70 ezres ünneplő "tömeg", vicces, a stadionunkat sem töltötték volna meg), a külföldiek meg nem is ismerik.

 

jelentős klub :)

zeuszka Creative Commons License 11 órája 0 0 96717

Ja, pontosan. Igazából leszarom, hogy Blatter személy szerint korrupt-e, pláne, hogy nem az én pénzemet lopja el, de már önmagában az egész katari cirkusz miatt nem lehet kérdés, hogy a kurva anyját. 

Előzmény: nistelrooij (96715)
Tomato del Bettega Creative Commons License 11 órája 0 0 96716

Ezt innen nehéz megitélni. Hogy Blatter benne volt az ziher.

Én a helyében gyorsan - koromra  való  hivakozással - lemondtam volna. Lemondtam volna, mert ha jól tudom, a FIFA tagság nem jár diplomáciai mentességgel, tehát bármelyik nap beállíthat két svájci nyomozó a lakásába és letaróztathatják.

 

Szerény véleményem szerint hülye a pasi. 17 év alatt annyi pénzt szedhetett össze, hogy a következő 21 évben sem tudja elkölteni. A népi bölcsességszerint csak egy szája van és azzal csak egy tányér levest tud megenni!...:D

 

Bizony egy FIFA elnöknek van/volt beleszólása abba, hogy ez ennyit, az annyit - én meg ennyit kapjak. Korábban a vb-k helyszínét mindig egy alkalomra határozták meg. Blatter elintézte, hogy 2012-ben döntsenek a 18-as és a 22-es vb-k helyszínéről. Miért? Mert tartott attól, hogy idén már 79 évesen nem választják meg. De még is... előre menekül.

 

Nem szívesen lennék a helyében. Üdv: T.b.B.

Előzmény: givons2 (96713)
nistelrooij Creative Commons License 11 órája 0 0 96715

Felőlem Blatter lehet jóságos bácsika civilben, Havelange is az volt, nem az a kérdés ő is korrupt személy szerint. Papíron megilleti az ártatlanság vélelme. Ami biztos FIFA vezetőnek alkalmatlan. Nem az a kérdés régen is volt csomó háttéralku, szponzorok irányítása, szavazatcserék, egyezségek a VB helyszínekről, politika, borítékok, értelmetlen stadionépítések stb. Nem lehet felelősségre vonni, nem a valóságban él, nincs programja, nincs átláthatóság (Garcia jelentés?), szakmai érvek helyett anyagi érdekek, az egész FIFA működése cirkusz. Ezek rég nem lépték át az ingerküszöböt, időnként felháborodtunk aztán néztük tovább a meccseket. Most a 2018-as, de főleg a 2022 döntéssel végleg kicsapták a biztosítékot. És akik szavaztak ExCo tagok fele már bilincsben, akkor joggal merül fel a bojkott kérdése és igazi reform követelése.

Előzmény: givons2 (96710)
zeuszka Creative Commons License 11 órája 0 0 96714

Ezzel a logikával az orosz és a katari vébék odaítélésével is minden rendben volt, hiszen ezt a Fifa vizsgálata megállapította.

Sőt, Vida Ildikót meg a NAV-ot is milyen alapon korruptozza bárki, nem is beszélve bármelyik vezető magyar politikusról, hiszen őket se ítélte el semmilyen bíróság, nem igaz?

 

Lehet, hogy Blatterre soha az életben nem fognak rábizonyítani semmit, ettől még mindenki, aki nem teljesen naiv vagy hülye, biztos lehet benne, hogy egy sötét gazember, és akkor is az lesz, ha ő mondjuk sokkal ügyesebben oldotta meg az üzelmeit, mint az amerikai bankokat használó beosztottjai. Már csak azért is, mert ő vezeti azt a szervezetet, amely rendszerszerű korrupcióra építi a tevékenységét évtizedek óta.

Előzmény: Gooner4Ever (96712)
givons2 Creative Commons License 11 órája 0 0 96713

Oké, de a pénzt nem Blatter osztotta, hanem nekik osztották mások.

Előzmény: For-dzsi (96711)
Gooner4Ever Creative Commons License 12 órája 0 0 96712

A jó vagy a rosszindulat nem jogi kategóriák. Amíg nem bizonyítják, hogy bűnös, addig ártatlan.

Előzmény: For-dzsi (96711)
For-dzsi Creative Commons License 12 órája 0 0 96711

Ertem, hogy probalsz korrekt lenni, de ez az allaspont naivitas. Aki a penzt osztja, ritkan feledkezik meg onmagarol, ha korulotte mindenki reszesul a szajrebol. Ebben a rendszerben ez elkepzelhetetlen. A bizonyitas a jogi procedura resze, de eleg sokat lehet mar tudni a tenykedeserol ahhoz, hogy artatlansag velelme puszta formalitas, egyfajta jogi joindulat legyen az eseteben.

Előzmény: givons2 (96710)
givons2 Creative Commons License 12 órája 0 0 96710

Igazad van, leszámítva azt a dolgot, hogy "megkapta a megfelelő sápot", mert erre semmiféle bizonyíték eddig nem került elő, mi több ezzel nem is gyanúsítják kivéve persze az index drukkerkocsma

néhány nagy tudású beíróját, akiknek ott lehet a kezékben a megdönthetetlen bizonyíték, amit csak azért nem adtak még át az FBI-nak, mert még nem volt erre idejük.

 

És amíg ilyen bizonyíték (tény ) nincs, akkor a "Blatter is korrupt" csak egy tudatlan vagdalkozás és a "Ha a beosztott korrupt, akkor biztosan a vezetője is az"  szinten mozog.

 

A pénzeket az USA-ból mozgatták, de nyilván Blatter esetében inkább a Kajmán szigetekről utaltak, mert mégiscsak egy elnökről van szó.

:)

 

Lehet, hogy kiderül ennek az ellenkezője - de eddig még nem derült ki.

 

Még egyszer hangsúlyozom az én véleményem is az, hogy le kéne mondania, mert ilyen dolgok egy jó vezető alatt egyszerűen nem történhetnek meg és pláne nem éveken keresztül.

 

Előzmény: Csumpitáz_Béla (96709)
Csumpitáz_Béla Creative Commons License 15 órája 0 0 96709

Ha egy szervezetben az elnök alatt lévő összes személy korrumpálható, akkor két eset lehet:

- ő is az és megkapja a megfelelő sápot, tehát mennie kell

- nem tud róla, tehát alkalmatlan, mennie kell.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy mielőtt elnök lett, ő volt a főtitkár, ami az operatív vezetőt jelenti. 

Itt sem ártana olyan szabály, hogy 1 személy max. két terminusban tölthet be bármilyen választott posztot.

givons2 Creative Commons License 20 órája 0 0 96708

Nem hurcolják meg őt sem ártatlanul sem ártatva.

Nincs vád alatt, nem gyanúsított.

Lehet, hogy ez változni fog, de addig...

 

Őt a vezetői felelősség miatt akarják lemondatni, tegyük hozzá jogosan.

 

Előzmény: zeuszka (96707)
zeuszka Creative Commons License 22 órája 0 0 96707

egyébként ez nem is tudhatjuk

 

Még a végén kiderül, hogy ártatlanul hurcolják meg azt a szegény embert :((((

Előzmény: givons2 (96702)
_fortune nip Creative Commons License 23 órája 0 0 96706

akkor nem, de egy Honduras-Kamerunon igen :)

Előzmény: givons2 (96705)
givons2 Creative Commons License 23 órája 0 0 96705

Te amikor nézel egy NSZK-Brazilia VB döntőt vagy akármilyen más VB meccset eszedbe jut Blatter ?

Előzmény: _fortune nip (96703)
venti frappuccino Creative Commons License 24 órája 0 0 96704

Most néztem meg A közös szenvedély című filmet, ami a FIFA 100 éves történetét mutatta be egészen addig a FIFA kongresszusig, amikor  Dél-Afrika nyerte el a VB rendezését. Az a vicces a filmben, amit egyébként azeri és arab pénzből készíttetett a FIFA, hogy önleleplezően bemutatja, hogy végig a korrupcióról szólt a szervezet. Jules Rimet azért rendezhette meg az első vb-t 1930-ban, mert Uruguay az ország fennállásának 100 éves évfordulójára akart egy világraszóló eseményt, ezért lefizették Rimet-t. Joao Avelange FIFA-elnöksége idején állandóan csőd szélén táncolt a szervezet, mert annyit loptak ki belőle. Blatter sem szerepel szentként a filmben, ő is manipulál, csal és ott is az afrikai és egyéb szegény országok szavazatai tartják a FIFA élén. Blattert egyébként zseniálisan alakítja Tim Roth.

Előzmény: nistelrooij (96697)
_fortune nip Creative Commons License 24 órája 0 0 96703

hogy Blatter korrupt, az egy dolog, a nyilatkozataiból és a viselkedéséből úgy tűnik, hogy az esze is elment, vagy legalábbis valami alternatív valóságot érzékel, úgyhogy a posztjára semmiképp sem alkalmas, az ellene való felháborodás jogos. ugyanakkor az ellen-vb-vel a legnagyobb gond az lenne, hogy a játékosok, akiket már egy vb sem tud igazán motiválni, mennyire fognak hajtani egy Bajnokok Tornájáért, vagy miért.

Előzmény: givons2 (96702)
givons2 Creative Commons License 25 órája 0 0 96702

Egyetértek.

Azért ellen VB-t szervezni, mert Blatter nem mondott le és újraválasztották ?

Akármekkora gazember is az az ember (egyébként ez nem is tudhatjuk) nevetséges (tragikus ?)  túlreagálás.

Előzmény: _fortune nip (96696)
Netuddki_m Creative Commons License 26 órája 0 0 96701

Na, Schweini közös pont megfelelő ár mellett..

Előzmény: For-dzsi (96699)
nistelrooij Creative Commons License 26 órája 0 0 96700

Nem hiszem ilyesmit festettem volna le, ma írtam ezeket is:

 

Egyébként ha valami csoda folytán veszítene ma Blatter, ne feledjük Platini támogatta Katart, az UEFA jelöltje ez az Ali se venné el tőlük a tornát, ő is ígért minden hülyeséget mint Figo is 64 csapatos VB stb. Annyi a különbség rájuk még tud hatni a külvilág, Platini sem fogja már Blatter kezét, már a bojkott is szóba került.

 

A ruszkiknál ha csak annyiról lenne szó olajpénzből presztízskérdésből rendeznek egy tornát és az építkezésekből kiszedik a pénzt mint a lengyel-ukrán EB-n, az még hagyján. Bár ugye ott is vicc ahogy Anglia csak egy szavazatot kapott. Csak azóta a KGB ügynök úgy megkavarta a szart Ukrajnában hogy szerintem már egyedül a maláj utasszállító miatt bojkottálni kéne. Katar meg egyértelmű, ott még foci sincs. A szponzorok is azóta idegesek mióta az online kampányok összekötötték a munkások halálát velük. Halkan jegyzem meg üzlet miatt komoly európai cégek vesznek részt a szervezésben, építkezésben mert hát ugye sok helyen ott van már az orosz és arab pénz.

Előzmény: Netuddki_m (96698)
For-dzsi Creative Commons License 26 órája 0 0 96699

Irtam mar en is, muller, esetleg sweinsteiger. Dante semmikeppen.

Előzmény: Netuddki_m (96695)
Netuddki_m Creative Commons License 27 órája 0 0 96698

Mondjuk próbáljuk azért kerülni az UEFA (és Platini) az angyal, és a FIFA (Blatter-ral) az ördög megkülönböztetést...Nem látok érdemi különbséget a két szervezet között, ugyanolyan korrupt mind a kettő.

Előzmény: nistelrooij (96697)
nistelrooij Creative Commons License 27 órája 0 0 96697

Nem történt meglepetés, Blatter 133 voks, Ali 73. Elsőkörben 2/3 szabály volt, 139 voks kellett volna Blatternek. Második körben sima többség elég, így Ali a 60-as különbség miatt értelmetlennek tartotta a második kört, elismerte vereségét. Holnap tehát a ma kinevezett Gill rögtön le is mond és a BL döntőn Berlinben fog tanácskozni az UEFA hogyan tovább. Az FA-től Dyke nagyon a bojkott mellett van, az angol média is, remélem így lesz. Titkos szavazás ellenére szivárogtatják ki a Blatter barát országokat, szia Spanyolország!