Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gradessaint_ 3 órája Creative Commons License 90032

http://www.hatharom.com/2014/12/17/hogy-is-van-az-hogy-mata-megbukott-a-unitednel

kíváncsi lennék az itteni közönség véleményére.

F1mre 4 órája Creative Commons License 90031

Miért igazolunk olyan játékost 30 millióért, aki ilyenbe keveredett? Ez kb olyan, mintha egy csapat nem figyelne rá, hogy a játékosa elmenjen doppingtesztre és a játékos utána 8 hónap eltiltást kap.

angyalhentes 7 órája Creative Commons License 90030

Ezt mondtam ám már én is. :)

Előzmény: Netuddki_m (90029)
Netuddki_m 14 órája Creative Commons License 90029

Igen itt a defendant szót használják, máshol a witness-t. Igazából az aggasztó, hogy azt vetítik előre, hogy az egy elhúzódó ügy lesz. 

Előzmény: giornalista (90028)
giornalista 15 órája Creative Commons License 90028

tehát akkor bunda vagy pénzmosás, ha jól értem?

 

és "defendant", nem pedig "witness", ugyebár.

 

király lesz ez, Herrerát akkor le is írhatjuk erre az évre.

 

Fella o/

Előzmény: Netuddki_m (90027)
Netuddki_m 15 órája Creative Commons License 90027

http://www.thestatesman.net/news/94476-herrera-had-to-act-decisively-and-deny-involvement.html??page=2

 

The prosecution alleges that various sums of money (¤965,000 in total) were deposited by the president into nine players' accounts (including captain Gabi's and Herrera's) and then paid back to the president in cash.

The accusation is that this money was then used to pay Levante players to lose the game. Iglesias claims the money was a bonus to the players. But Gabi, who does not deny receipt of the money, is believed to have told investigators that bonuses were never paid before matches and that he believed the request to return the deposited money was related to the process of administration that Zaragoza entered into at the end of the season.

 

 

The trial will not begin until late February at the earliest and all 42 defendants will have to be heard. That would have been a long time to leave the headlines with their allegations hanging over Herrera's head with no counter-balancing affirmation of innocence.

For-dzsi 21 órája Creative Commons License 90026

Nekem sincs tapasztalatom, elhiheted. :-)

 

Én is olvastam olyat, hogy a kapus és néhány hátvéd bevonása elég annál a csapatnál, amelyik leadja a meccset. A másiknál meg a támadók az érdekesek ilyen szempontból. Abban igazad van, hogy minél kevesebben tudnak róla, annál kisebb a lebukás veszélye, de a túl kevés beavatott az eredményesség rovására mehet. Ez is egy nehéz iparág ;-)

Előzmény: Netuddki_m (90025)
Netuddki_m 22 órája Creative Commons License 90025

Lehet igazad van, ritkán bundázok.  :-)) Csak abból indultam ki, ha csalok, akkor szeretnék minél kevesebb embert beavatni, hogy minimalizáljam a kiszivárgás veszélyét. Ha mind a két csapat kompletten tudja, akkor nagyon gyorsan vége van.

 

A Bunda című könyvben többek között azt is fejtegették, hogy néhány kulcsposzton játszó játékost elég beavatni az eredmény manipulálásához.

Előzmény: For-dzsi (90024)
For-dzsi 23 órája Creative Commons License 90024

1. Szerintem ritka az a bundázás, mikor csak az egyik csapat tud a dologról. Pusztán elméleti síkon, sokkal könnyebb a helyzet, ha mondjuk a támadó tudja azt, hogy ha megindul a lasztival, a védő nem fogja leütközni, leszerelni. Mivel a meccseket gyakran közvetítik, könnyebb úgy előadni a csalást, ha mindkét csapat tud róla. Egyébként előáll az a helyzet, amikor a be nem avatottak képtelenek gólt rúgni. :-)  

 

3. Fontos, hogy miről tudtak és miről nem. Ha nem tudtak arról, hogy vesztegetési céllal gyűjtenek zsét, akkor nem lehetnek társtettesek a vesztegetésben. (más bűncselekményben azonban igen, adócsalás vagy valamilyen számviteli bcs) A vesztegetés csak szándékosan elkövethető, célzatos bűncselekmény (azzal a céllal ígérik/adják a zsét, hogy vesztegessenek). Ha vki nincs tisztában a céllal, nem is irányulhat a vesztegetés megvalósítására a szándéka. Az ügyésznek azt kell bizonyítani, hogy igenis tudtak a dologról, tevőlegesen részt vettek benne azzal a szándékkal, hogy megvalósuljon a vesztegetés.

Előzmény: Netuddki_m (90020)
Netuddki_m 23 órája Creative Commons License 90023

Ha te vagy a Zaragoza elnöke, te hogy csináltad volna? 

Előzmény: giornalista (90022)
giornalista 23 órája Creative Commons License 90022

a harmadik pontodnál kapirgálod a lényeget, azt hiszem. ha összeveted azzal, amit én is írtam a végén, valószínűleg ez lehetett a terv és ez történhetett. kizártnak tartom, hogy ne tudták volna a játékosok, hogy mi történik körülöttük, és ismét oda lyukadunk ki, hogy amikor ez világossá vált a számukra, akkor milyen lépéseket tettek a későbbiekben.

 

nagyon leegyszerűsítve a példát: ha Herrera megkapta a lóvét, de hányingere támadt a bundázás gondolatától, ezért visszautalta ezt az elnöknek, és elásta magában a történteket, letudva ezzel az egészet, akkor esélyes, hogy büntetést kap majd a tárgyalás végén. fel kellett volna jelentenie az elnökét, ami persze roppant hálás feladat lehet egy baszk futballklubnál.

Előzmény: Netuddki_m (90020)
giornalista 24 órája Creative Commons License 90021

de akkor meg mi értelem van bevonni a játékosokat?

 

most komolyan, amit mondasz, egyáltalán nem életszerű.

 

az elnök elutal 1 millió euró körüli összeget szétdobva néhány játékosának. csak úgy. aztán ezt a pénzt visszakéri. csak úgy. tegyük fel, hogy ezzel az 1 misivel a Levantét akarja megvásárolni. akkor mi a fasznak küld a játékosainak pénzt, hogy aztán összeszedje tőlük?

 

csak akkor van értelme az egésznek, ha azt szerette volna, hogy kis összegek mozogjanak, és a játékosokon keresztül tervezte volna lefizetni a Levante játékosait. a játékosok meg valószínűleg észbe kaptak, hogy WTF, és hagyták az egészet a francba, nem adták át a pénzt, hanem visszautalták, hogy ne legyen hozzá semmi közük.

 

tegyük fel, hogy így történt: ebben az esetben, ha nem jelezték ezt a megfelelő személyeknek, akkor komoly hibát követtek el. arról továbbra sincs szó, hogy valóban átadták volna a pénzt: úgy tudni, hogy épp, hogy nem adták át a pénzt. de ettől még, hogy a bunda nem valósult meg, még nem ártatlanok egyáltalán a Zaragoza játékosai. ha te hetekig tervezel egy merényletet egy vonaton, lefülel és követ a TEK, aztán végül mégsem robbantasz, nem adnak szaloncukrot, hogy "jó fiú voltál".

 

persze ezek teljesen más dolgok. a lényeg az, hogy ha valaki tudomást szerez bundázásról, vagy megkeresik, megkörnyékezik, akkor jelentési kötelezettsége van. hogy ennek eleget tettek-e a játékosok, az a nagy kérdés. meg az, hogy mit sikerül majd a jó- és rosszhiszeműségből bizonyítani.

 

harmadrészt meg, röhejesnek tűnik vagy sem, a legtöbb bundázás valószínűleg úgy történik, ahogy írod, csak a játékosok közül a csapatkapitányok vagy a kijelölt személyek találkoznak egyedül. de a pénzt többen dobják össze, és többen is részesülnek belőle. ebből a szempontból egyáltalán nem irreális, hogy az elnök 10-12 játékosnak utal 80 ezer eurót, nem pedig Gabinak 1 milliót. sokkal feltűnőbb az utóbbi, könnyebben visszakövethető a pénz, stb.

Előzmény: Netuddki_m (90018)
Netuddki_m 24 órája Creative Commons License 90020

1. De melyik csapat játékosainak kell tudni a bundázásról? A bundázás az nálam az, hogy pénzt fogadok el, és ezért szándékosan elvesztem a meccset. Na most amennyire értem a dolgot, itt ezt a Levante játékosai követték el, nem? A Levante-nek kellett kikapni a Zaragoza-tól, hogy bent maradjanak, tehát nekik kellett tudni.

 

2. Semmi olyasmit nem lehetett eddig olvasni, hogy direktben a pénzt a Zaragoza játékosai adták át. Ha ez történt, részemről egyáltalán nem fogom sajnálni Herrera-t, ebben az esetben indokolt a büntetés.

 

3. Ahogy értelmeztem eddig, az a helyzet, hogy részt vettek a bundázásra használt pénz összeszedésében. Az a kérdés, hogy tudták-e hogy mi lesz a lé sorsa, hogy ezt jóhiszeműen tették vagy sem.  Bár a jog szerint lehet, hogy mindegy, ezt te jobban tudod.

 

Mindegy nem érdemes találgatni, kevés az infó egyelőre, népszerű téma lesz a sportsajtóban a téma a jövőben, valami azt súgja.

Előzmény: For-dzsi (90019)
For-dzsi 25 órája Creative Commons License 90019

Szerintem abban igaza van Gionak, hogy a játékosok tudta nélkül nehéz bundázni. Egyrészt ők vannak a pályán, nekik kell hozni a megvett meccset, másrészt, ha a finanszírozáshoz kellettek, akkor be kellett őket is avatni.  

Előzmény: Netuddki_m (90018)
Netuddki_m 26 órája Creative Commons License 90018

:-))

 

Miért te hogy gondolod, minden játékos odament a Levante-s megfelelőjéhez. Balhátvéd a balhátvédhez, kapus a kapushoz, csatár a csatárhoz, edző az edzőhöz, és odaadta neki a pénzt. Ez elég röhejes elképzelés.

 

Szerintem úgy életszerű ha vezetők összegyűjtötték utána a pénzt a játékosoktól (sok kis összegből lett egy nagy, ügyes szerintem), odaadták egy embernek a Zaragozánál, aki szétosztotta  a beavatottak között.

Előzmény: giornalista (90016)
For-dzsi 27 órája Creative Commons License 90017

Phil Jones is hoping that his injury niggles are behind him so he can now focus on ‘getting a run games in the first team.’ A hamstring strain and shin splints are two complaints that has restricted his appearances in recent months but the 22-year-old is upbeat about the future.

He said: "I started the pre-season and played every single game and every single training session.

"I'd never had a muscle injury in my life and then on international duty, I pulled my hamstring so that was disappointing. And when I was coming back I then had shin splints.

"I didn't go into training and say I wanted to get injured that morning, it is just the way it has been. It has been unfortunate.

"I could stand here and list 10 players who are always out injured."

But he says he has made changes to his training regime in a bid to sort out his injury problems.

He added: "I have been doing a lot of work in the gym, strength work on the reformer, yoga and pilates and loads of stuff.

"Hopefully that will stand me in good stead for the rest of the season. Hopefully I can stay fit, and look after myself in games.

"I will do anything I can to improve myself. My aim right now is to stay fit and stay focused, and get a run of games under my belt.”

His injury curse first struck in his final year at Blackburn, when he tore knee cartilage, but Sir Alex Ferguson still signed him six months later for £16.5m.

Since joining United in the summer of 2011, Jones has suffered knee and ankle problems but he is not the only Reds’ defender to have been injured this season.

 

Csak remélni tudom, hogy Smalling és Evans is hasonlóképpen csinálja.

giornalista 27 órája Creative Commons License 90016

de most akkor érdekelne, hogy te hogy képzeled ezt.

 

a vezetők kitalálják, hogy a játékosokon keresztül megvesztegetik a Levante-játékosokat, de erről nem szólnak a saját játékosaiknak, vagy mi? :))

Előzmény: Netuddki_m (90014)
For-dzsi 27 órája Creative Commons License 90015

Nagyon kevés konkrétumot írtak, amit írtak, abból is sok minden nem egyértelmű. Így nagyon tág tere van a spekulációnak. Nem tudunk okosak lenni.

Előzmény: Netuddki_m (90014)
Netuddki_m 28 órája Creative Commons License 90014

A letöltendőt elképzelhetetlennek tartom. Az durva lenne. A 2 év eltiltást is. Lanzafame úgy kapott 16 hónapot ha jól emlékszem, hogy ő bevallottan bundázott. A Polekszics sztorival sem kell összemosnia gio-nak, mert ő azt nem jelentette, hogy megpróbálták megvesztegetni, itt meg szó nem volt erről.

 

Igazából a Zaragoza vezetőinek fejével gondolkozva nagyon aljas, de a saját szempontjukból zseniális húzás, hogy a játékosokat használják a nagyösszegű cash összegyűjtésére. Az meg teljesen életszerűtlen, hogy ennyi játékosnak elmondják, hogy mire fogják használni a pénzt. Ennyi játékos között biztos lett volna egy becsületes, aki feldobja őket.

Előzmény: For-dzsi (90010)
gradessaint_ 1 napja Creative Commons License 90013

a Barcának, a Bayernnek, a Realnak, vagyis Európa jelenlegi legjobb csapatainak nincs olyan játékosa a középpályán, aki mindössze erőfitogtatásban világklasszis. ez luxus, emberlőny az ellenfélnek, a világ focija se irányba megy el, amellett, hogy egy játékos erős, gyors, kellően agresszív éc céltudatos bizonyos minőségi követelményeknek is meg kell feleljen, pláne a kp. közepén.

Előzmény: giornalista (89988)
For-dzsi 1 napja Creative Commons License 90012

Ja, a spanyol klubok biztosan ra vannak szorulva a trukkozesre. Fura lehet jatekoskent a kulonbsegeket megtapasztalni.

Előzmény: nistelrooij (90002)
Netuddki_m 1 napja Creative Commons License 90011

 Attól függ van-e bizonyíték hogy Zaragoza játékostól eljutott a pénz Levante játékosig.

 

Ilyen fel sem merült. Szerintem arra használták a játékosokat, hogy egyszerűen és feltűnésmentesen nagyösszegű cash-hez jussanak. A vesztegetést kizártnak tartom, hogy a játékosokkal intéztették volna.

Előzmény: nistelrooij (90007)
For-dzsi 1 napja Creative Commons License 90010

Szerintem hogy 2 ev borton vagy 2 ev eltiltas a klub szempontjabol mindegy. Ki tudja a spanyol szovetseg is vizsgalodik e. 

Előzmény: nistelrooij (90007)
Netuddki_m 1 napja Creative Commons License 90009

Akkor robbant ki bundabotrány. Polekszicscsel pédát akartak statuálni. Velünk mindig azt szoktak.  Olaszországban kvázi az egész Serie A-t el kellett volna tiltani. 

Előzmény: giornalista (90005)
For-dzsi 1 napja Creative Commons License 90008

Egyebkent a zaragoza ugyben is tobb vadpont is lehetseges, vesztegetes, adocsalas, szamviteli rend megsertese, meg ki tudja mi. Ebbol felteszem a vesztegetes a veszelyes herrerara. Az ugyeszek ilyen esetekben sok mindennel elojonnek gondolom.

nistelrooij 1 napja Creative Commons License 90007

Összefoglalva nekem is így rémlik, engem most a

-kivették cash-ben vagy sem

-visszautalták vagy sem (magyarul elhitték bónusz)

zavaros sztorik kevertek meg rendesen. Nem tudom mi van. Attól függ van-e bizonyíték hogy Zaragoza játékostól eljutott a pénz Levante játékosig. Ha nincs/nem történt ilyesmi akkor simán mondhatják a bónusz sztorit és akkor csak az igazgatók vannak bajban. Ezért mondtam az eddigiek alapján nem féltem Herrerát.

Előzmény: giornalista (89998)
For-dzsi 1 napja Creative Commons License 90006

Ket dologrol beszelunk. Van a buntetougy es lehet sportagi fegyelmi ugy. Ha nem iteli el a birosag, mert nem volt bizonyitott, attol meg a sportagi szovetseg elmeszelheti a sportagi szabalyok megsertese miatt.

Előzmény: giornalista (90005)
giornalista 1 napja Creative Commons License 90005

emlékeztetnélek Polekszics esetére. annyi volt a bűne, hogy megkörnyékezték, nem állt kötélnek, de nem is jelentette az esetet. két évet kapott (eltiltást), azt hiszem.

 

ezt be is bizonyította az ügyész. azt, hogy Polekszics bundázott, nem is kellett (nem is bundázott, egyébként).

 

tehát igazad van, hogy tényszerűen bizonyítania kell az ügyésznek valamit. de nem éppen azt, hogy Ander Herrera meg akarta venni a Levante-Zaragoza meccset, hanem hogy nem megfelelően járt el, amikor gyanús körülmények között kapott egy 80 ezer eurós utalást. ergo, Herrerának konkrétan bizonyítania kell, hogy "de", jóhiszemű volt, és nem volt oka rosszat feltételezni.

Előzmény: For-dzsi (90001)
Netuddki_m 1 napja Creative Commons License 90004

Mosolyjel lemaradt.

Előzmény: Netuddki_m (90003)
Netuddki_m 1 napja Creative Commons License 90003

Te jogász vagy, baszod, vigyáznom kell veled.

Előzmény: For-dzsi (89996)