Keresés

Részletes keresés

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 4 órája 0 0 30596

Volt már néhány "nagy beismerés", ami legalább utólag kiderült, de szerintem Sólyomé legerősebb sztori. Párat összeszedtem:

1. 2013, BAMA: Kulcsár nem tagadja le, hogy bunda volt a 2005-ös Szentlőrinc elleni kupameccs, de neki semmi köze nem volt hozzá, mert nem játszott azon a meccsen:
    - Volt 2005-ben egy PMFC–Szentlőrinc-Magyar Kupa-visszavágó is, amelyen óriási meglepetésre 0-1 lett a végeredmény. Az első meccset önök nyerték meg idegenben 2-0-ra, tehát ez még épp belefért, a vendégsiker szorzója pedig igen csábító, 12–13-szoros volt... – Azon a meccsen nem is játszottam, de én is hallottam a pletykákat. Erre azt mondom, hogy aki tényleg tud valamit, álljon elő, és nézzen az érintett játékos szemébe! Nekem teljesen tiszta a lelkiismeretem.
  2. 2015, Pécsi Napilap: Márton Gábor bevallja, hogy nem is ő volt Lőrincz Emil másodedzője, hanem fordítva
  3. 2025, BAMA: Sólyom elárulja, hogy kívülről nem engedték feljutni a PMFC-t az NB1-be két alkalommal
Előzmény: bendeguz90 (30595)
bendeguz90 Creative Commons License 7 órája 0 0 30595

"Őszintén remélem, hogy a Csabinak nem származhat hátránya a nyilatkozata miatt"

Pedig tudhatnád, hogy fogja. 

Előzmény: acm55 (30593)
bendeguz90 Creative Commons License 7 órája 0 1 30594

"Neki mégis volt bátorsága a nyilvánosság előtt kimondani az igazságot, amit a klub háza táján senki nem mert! Óriási respect érte!"

Nemcsak a klubról van szó, hanem az egész magyar labdarúgásról. 

Előzmény: acm55 (30593)
acm55 Creative Commons License 7 órája 0 0 30593

Pontosan ezt a gondolatmenetet próbáltam felidézni emlékezetből. Őszintén remélem, hogy a Csabinak nem származhat hátránya a nyilatkozata miatt, mivel nagyon jól tudjuk, hogy kik irányítják jelenleg a magyar futballt. Neki mégis volt bátorsága a nyilvánosság előtt kimondani az igazságot, amit a klub háza táján senki nem mert! Óriási respect érte!

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30592)
Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 8 órája 0 0 30592

Nem értem, hogy miért nem lehet idézni, de Sólyom Cs. kapusedző nyilatkozott a két elszalasztott NB1-es feljutásról (ugye beszéltünk róla, hogy miért jó, ha pécsi kötődésű a tulaj), és én is hungastos palit, a tartótisztjeit és/vagy kitartottjait hallom ki a történetből: 

"És ott jól nézett ki minden. Másodikként fordultunk, és én azt a mai napig nem értem, hogy ott... ott miért kellett, hát nem mondom hogy kinek, de kiknek, de... de ott ott mintha behúzták volna a féket, és azt éreztem, hogy, hogy jaj, csak nehogy feljussunk, mert akkor mi lesz? Hát most ahhoz képest meg lehet nézni, hogy 5 év múlva most hova jutottunk, de hát azt nem értettem, hogy azt a lehetőséget miért nem ragadtuk meg, sőt utána volt még egy lehetőség, ahol szintén másodikként fordultunk, asszem' a 2022-23-as évben, de ott ugyanez előjött, és mindig azt éreztem, hogy ebből viszont a klub már nem tud továbblépni. Vártuk ugye a stadionfejlesztést, nem jött, aztán úgy szépen ellaposodott minden, kezdett úgy... úgy koncepciótlan lenni. Csak így máról holnapra éltünk, és és hát ennek most valahol ez lett a következménye, hogy ott nem ragadtuk meg az esélyt."

Nagyon profi volt a riporter, hogy erre nem kérdezett rá :) 

6:21-től: https://open.spotify.com/episode/7rczrYApl34Ekt9FbOQm2H 

Előzmény: acm55 (30590)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 13 órája 0 0 30591

Pont ezért imádtam azt a csapatot, engem kenyérre lehet kenni a jóféle presszingelős focival. :))) Sok ellenfelünket megleptük vele akkor az első egy-két évben.
Az a lehetséges feljutás nem egyszerű kérdés, én személy szerint soha nem éreztem, hogy abban a keretben ez reálisan benne lenne, szerintem nagyon felülteljesített az a csapat. Ettől még persze simán lehetséges, hogy a tulaj elméleti síkon sem akart számolni a feljutással, különösen azután, hogy 2020 végén offolták a stadionprojektet, ami teljesen átírta azt, hogy a pécsi focinak milyen kilátásai lehetnek a következő években, és máig érezzük a hatásait. Arra emlékszem, hogy a 3-0-s vezetésünk után ikszre végződő idegenbeli Gyirmót meccsig abszolút meccsben voltunk a pályán a második helyért, matematikailag még utána is. 

Előzmény: acm55 (30590)
acm55 Creative Commons License 1 napja 0 0 30590

Vas Laci előző pécsi tevékenysége idején jellemző volt a csapat játékára a gegenpressing, ami az NB2-ben sokáig jól működött. Akkor egy darabig benne volt, hogy a Kecskemét példáját követve két osztályt ugorva visszatérünk az NB1-be. A bamán nemrég fent volt egy podcast egy régi játékosunkkal (direkt nem írok se nevet, se posztot), aki a beszélgetés alatt arra célozgatott, hogy az akkori tulajdonos (Hungastos barátunk) diszkréten kiadta a parancsot, hogy be kell húzni a féket. Jó lenne, ha ezúttal nem gördülnének a klub elé ilyen jellegű akadályok, ha elkapnánk a fonalat. 

Előzmény: Hajrá_Pécs (30588)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 2 napja 0 1 30589

Leszögezem: nem ismerem őket, de nem biztos amúgy, hogy Vas Bence esetében ez a jövőképnek szól. Eddig se volt stabil kezdő, és bár gyors a srác, a szélső posztokon az apja nála játékügyesebb embereket szokott játszatni. Az is lehet, hogy nem akarta azt a terhet, hogy az örege legyen az edzője. Vagy bármi. Számomra tegnap derült ki, hogy Fejős, Vajda és Szalánszki is távoztak, és persze lehet, hogy ők is mind a jövőkép hiánya miatt, de azért visszaemlékezve rájuk, meg látva a tegnapi taktikát, hát ők se pont azok a spílerek, akik ebbe a játékba illenek. Aczél csapata passzolósabb volt, ez meg direktebb és gyorsabb. 

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30577)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 2 napja 0 1 30588

Megnéztem én is a meccset, és nagyon kellemes meglepetés volt a csapat játéka. Az ellenfél gyenge volt és a csupa tinédzser miatt fizikálisan verhető, de egy ilyen felkészülés után ez a mi érdemeinket nem kisebbíti.

Az 1. félidőben jókat mosolyogtam azon, hogy ha a paksi edző megnézte volna pár régi meccsünket, talán jobban felkészültek volna belőlünk, mert tipikus Vas Lacis dolgokat láttam a pályán, mint a szélsők üresbe futtatása, vagy labdavesztés után agresszív párharckeresést a középpályán, hogy visszaszerezzük a bogyót, gyakori súlypontáthelyezést, stb. Az viszont váratlan volt, hogy alapjaiban véve jól futballozott a csapat. Beke, ahogy írjátok is, a mezőny legjobbja volt. A 2. félidőbe néha belealudtunk, és a meccs utolsó harmadában talán már fontosabb volt, hogy a nagyon új spílerek kapjanak játékperceket együtt, mint hogy rúgjunk még egyet, de ez egy egész jó kezdet. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, akár több is lehetett volna közte. Reméljük a legjobbakat!

NB2 Creative Commons License 3 napja 0 0 30587

Majos v. Siófok

Előzmény: Szongcen Galpo (30584)
acm55 Creative Commons License 3 napja 0 0 30586

És persze ne feledkezzünk meg Orbán Kolosról sem, a góljai előtt jól olvasta a játékot. 

acm55 Creative Commons License 3 napja 0 0 30585

Béke tényleg kilógott a többiek közül, az új igazolások is jól helytálltak, különösen Varga Donát és Csörgő  teljesítményére leszek kíváncsi a jövőben. Biztató volt az első félidei játék, meglátjuk majd mire lesz elég.

Szongcen Galpo Creative Commons License 3 napja 0 0 30584

Jól emlékszem, hogy tavaly a Paks2-vel szenvedtünk itthon egy döntetlennel.

Szongcen Galpo Creative Commons License 3 napja 0 0 30583

Igen, nekem is. Jól kezdődik a szezon.

Előzmény: NB2 (30582)
NB2 Creative Commons License 3 napja 0 0 30582

Kellemes csalódás volt a meccs...

Szongcen Galpo Creative Commons License 3 napja 0 0 30581

Béke=Beke

Szongcen Galpo Creative Commons License 3 napja 0 0 30580

Minden így volt/van (csapat, Béke és tulaj), csak kár, hogy ilyen kevesen voltunk kint. 

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30579)
Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 3 napja 0 1 30579

A csapat az első félidőben kimondottan tetszetősen játszott, másodikban kicsit visszavett sajnos, de így sikerült még egy gólt rúgni. A fiatal kapus nagy tehetség, de talán Beke P. volt a legjobb. A helyzetkihasználáson javítani kell. 

A YouTube-közvetítést a Szentlőrinci Szolanum Kft. támogatta, aminek az ügyvezetője egy szederkényi építőipari vállalatot is visz + a helyi sportegyesület vezetője.

bendeguz90 Creative Commons License 3 napja 0 2 30578

Ez nem olyan rossz eddig. 

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 5 napja 0 1 30577

Azt akartam szemlélteni, hogy az sajnos már régóta minket is utolért, hogy a formális és az informális befolyás kettévált. Van a klub mögött egy árnyéktulajdonosi kör, akit nem tudunk számonkérni, akit meg tudnánk, az kakukk. Szerintem az elmúlt 10 év tapasztalata, hogy ez a "modell" nem működik, és nem látom, hogy működne-e attól, hogy lecseréljük a madamot. Kmisleny elsősorban azért előzött meg minket a pályán, részben infrastruktúrában is, mert ott volt felelősségteljes vezető. 

Kis színes: nem csak én vagyok bizonytalan a fejlődésben, hanem a Vas család egyes tagjai is. Vezetőedzőnk fia az Újpest II-be igazolt, mert - idézem - "ő kihívásra és fejlődésre vágyott".

Előzmény: Szongcen Galpo (30572)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 5 napja 0 0 30576

Igen, ezt Rabi javára írom egyértelműen, de ahogy írjátok, az már tavaly is világos volt, hogy ő a magyarfoci jelen viszonyai között nem megoldás.

Előzmény: Szongcen Galpo (30573)
Hajrá_Pécs Creative Commons License 5 napja 0 0 30575

Hurrá, végre látni fogom a csapatot. :)
Agárd és Érd már be van tervezve, egyik se nagy túra a nagyfaluból. 

Előzmény: acm55 (30574)
acm55 Creative Commons License 6 napja 0 0 30574

Ha a mostaninak van, akkor építhetne egy fedett lelátót a déli oldalra. :DDD

Amúgy visszatérnek a youtube közvetítések a hazai meccsekre.

Előzmény: Szongcen Galpo (30573)
Szongcen Galpo Creative Commons License 6 napja 0 1 30573

Rabinak szíve a klub. Kár, hogy nem kapta meg amit beígértek neki + szintén kár, hogy nincs építési vállalkozása.

Szongcen Galpo Creative Commons License 6 napja 0 0 30572

Csak a hülyék hitték el, + hogyha itt olvasnál, akkor tudnád, hogy ez nem az a kör aki ilyeneket elhisz. 

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30569)
Szongcen Galpo Creative Commons License 6 napja 0 1 30571

Egy szederkényi vállalkozó. Erősen bekötve a NER-be 

Előzmény: minden hétvégén (30568)
Jokki Creative Commons License 6 napja 0 1 30570

Én már bele se megyek mélyebben az események kibontásába. Úgy vagyok vele, majd nézek annyi meccset amennyit tudok, figyelem az eredményeket, a játékot, aztán lesz ahogy lesz. A szívem még mindig Pécsé, de a régi lelkesedés már odalett.

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 6 napja 0 0 30569

A csapatot a 10 évvel ezelőtti kizárás óta ugyanaz a kör irányítja, tök mindegy, hogy a tulajt épp hogy hívják (=kinek a nevére iratják a klubot). Különösen vicces volt, amikor elhitették, hogy a párbeszédes kisöreg meg a pécsi polgi miatt nem lett új stadion. Rabi legalább érzelmileg is kötődött a PMFC-hez, így a ő volt eddig a legjobb. Az hogy egy szezon kicsit jobban vagy rosszabbul sikerül, kb a véletlen műve. 

Valódi befektető ebben közegben nem lesz, de két dolgot talán meg lehet oldani, illetve meg kell: a stadionhelyzet, és az NB3-ból feljutás. Mindkettő távolinak tűnik most. 

minden hétvégén Creative Commons License 6 napja 0 2 30568

Ki az új jelölt?

Előzmény: Szongcen Galpo (30567)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2025.07.23 0 0 30567

Én nagyon szkeptikus vagyok az ilyen idevezényelt emberekkel szemben. Rabinak.nem volt ehhez a sztori hoz elég pénze, ezt lehetett tudni már tavaly is. Azonban ő legalább PMFC szurkoló és ez nála nem csak egy póz. 

Érdekes az új jelölt, meglepődnék ha ezzel a káoszos hozzáállással a következő években szintet tudnánk lépni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!