Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 27 órája 0 0 22286

"Ez 4 pont. Valóban nem lett sokkal jobb (6)."

 

Nem 6 lett, csak 5! Egy-egy döntetlen az APOEL és a PSG ellen, megvertük otthon a ciprusiakat és 3 vereség.

Bejött, hogy megverjük az APOEL-t, lesz egy döntetlen az egyik nagycsapat ellen, annyi különbség volt, hogy nem kaptunk ki Cipruson, hanem döntetlen lett. De még az is bejött, hogy a PSG elleni döntetlen után nem megfelelően álltunk az APOEL elleni meccshez!

 

"Nem következett be, mert a Feyenoord szerencsésebb volt."

 

Hát, azért ez több volt, mint szerencse!

Előzmény: Gyenyi (22285)
Gyenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 22285

Most kicsit elmélyültem kijelentéseinkben.

Azt hiszem, mind a ketten másképp emlékszünk másikunk az EL-es kijelentéseire, mint amilyenek azok a valóságban voltak. Míg én egyetlen ellenfelünknél sem mondtam, hogy tovább fogunk jutni, addig te se úgy mondtad, hogy biztos kiesünk. A Schalke és a Lyon meccsek előtt azt mondtam, hogy nevük, renoméjuk ellenére, ebben az idényben nem sok olyat mutattak, mely alapján ne juthatnánk tovább. De azért őket mondtam esélyesnek. Te a Schalke-ről azt mondtad, szerinted már sok lesz nekünk, de csoda esetén továbbjuthatunk. A Lyon esetében is csak azt mondtad, hogy nagy meglepetés lenne, ha továbbjutnánk. Én pozitívabban álltam e két ellenfélhez, de míg én nem mondtam, hogy mi vagyunk az esélyesek, addig te nem mondtad, hogy biztos kiesünk. Azt azóta sem értem, hogy miért voltál annyira biztos abban, hogy a dánok ellen Amszterdamban nem jutunk tovább. A koppenhágai meccs erre nem adott okot. Viccesebb volt Manoh, aki a meccsek előtt semmi esélyt nem adott nekünk, majd közölte, hogy nagyon gyenge ellenfelek voltak. Ami a bajnokságokat, és az korábbi BL, EL meccseket illeti, már nem voltál ilyen visszafogott.

 

„hétből négyszer lett igazad és háromszor nem.”

Egyszer sem lett igazam, mert egyszer sem állítottam, amíg az nem volt biztos, hogy bajnokok leszünk. Csak azt mondtam, hogy még sok minden történhet, nem látom, miért ne bízhatnék abban, hogy fog sikerülni. Veletek szemben minden évben azt is néztem, milyen a konkurensünk. Idén is rámutattam, hogy a Feyenoord idegenben rossz, és ez reményt ad. Idegenben rosszak maradtak, így végig volt alapja a reménynek, de végül nem sikerült. Szép példa volt arra, hogy a Feyenoordnak idén minden bejött, az utolsó meccs. Ha 10-15 percig 0:0 maradt volna, kezdtek volna idegeskedni. De a 30-ik másodpercben a Kuijt-ra állt hátvéd elesett. Utána már nem kellett izgulniuk. De sok más példát is felhozhatnék, hogy nem volt az a bajnokság annyira magától értetődő, mint mondjátok.

 

„te pedig mindig jó esélyt láttál arra, hogy átteleljünk (a BL-ben!) és egyszer sem sikerült!”

2011-12-ben (Real, Lyon, Zágráb) azt mondtam, hogy ebben a csoportban a 3-ik hely sem szégyen, de semmibe nem kerül valami jobban bízni. Te 2-5 pontot jósoltál. 8 lett. Itt jegyzem meg, hogy Manoh azóta sem hajlandó elismerni, hogy igazságtalanul (egyrészt a zágrábi bunda, másrészt a két meg nem adott gól a Real ellen) nem jutottunk tovább a BL-ben.
2012-13-ban (Real, Dortmund, Man City) maximum 2 pontra számítottál, ami valóban reálisnak látszott. Azt mondtam, hogy remélem, kellemes meglepetést okozunk. Így is lett, és végül, engem is meglepve 4 pontot szereztünk.

2013-14 (Barca, Milan, Celtic). Megint 2-4 pontot jósoltál. 8 lett. Nem emlékszem, hogy jósoltam volna. Talán annyit mondtam, hogy van esélyünk a második helyre. Manoh szerint nem volt. A glasgowi és a milánói meccsek után nem mondhatod, hogy esélytelenek voltunk a második helyre.

2014-15 (Barca, PSG, Nicosia) Te: „Lesz egy győzelem az APOEL ellen és egy döntetlen valamelyik nagycsapat ellen. A döntetlen után marha elégedettek leszünk magunkkal, hogy milyen jók vagyunk és akkor kikapunk Cipruson.” Ez 4 pont. Valóban nem lett sokkal jobb (6). Én csak annyit írtam, hogy remélem, megint rosszul jósoltál.

Ennyit a BL jóslatainkról.

 

„Te viszont a Rosztov elleni 1-4-es égés után biztos voltál benne, hogy továbbjutunk”

Tényleg nem érzed, hogy van még az „”ötletem sincs, melyiket tudnánk legyőzni ezek közül”és a „biztos, hogy továbbjutunk” között sok árnyalat? Nem voltam optimista, és meg sem szólaltam. De biztos, nem mondtam volna azt, hogy simán kiesünk. Talán azt, hogy az előjelek nem jók, de bízzunk a feltámadásban.

 

” Te sohasem állítottad, hogy nyerni fogunk, csak azt, hogy esélyesek vagyunk”

A  Legia ellen Manoh írta, hogy tovább kellene jutnunk, amire azzal reagáltam, hogy mivel a Porto előtt végeztek a BL-ben, nem biztos, hogy rosszak.
Amikor a Koppenhágát kaptuk, azt írtam, illene ellenük továbbjutnunk, de a Legia meccs után félek. Viszont, mivel Koppenhágában meglepően jók voltunk, a hazai meccs előtt már optimista voltam.

 

„ a bajnokságban miért nem merted kimondani, hogy a bajnoki cím a cél? Vagy, ha ki merted, akkor miért nem következett be?”

Gondolom, mondtam. Nem következett be, mert a Feyenoord szerencsésebb volt. A cél kimondása még nem jóslás. Most cél a BL-be kerülés, a bajnoki cím, a BL-ben az áttelelés, és a holland kupa megnyerése. E célok addig maradnak azok, amíg matematikailag van esélyünk elérésükre. Neked sem lehet más célod, legfeljebb te e célokat nem tartod reálisnak.

 

„ És hol van még a vége.”

Ez az. Még messze van. Értékeljük majd akkor a helyzetet! Gondolom, Tete, Veltman és persze a többiek is, csak akkor mennek el, ha találnak nekik megfelelő klubot.

 

 „Kivéve, ugye, akikre pikkelsz: Viergever, Veltman, Schöne…”

Viergever szerintem továbbra sem Ajax szintű játékos, de elismertem, ha jó volt. Jobban örültem volna, ha Riedewald kapott volna annyi bizalmat, mint ő. Remélem, jövőre így lesz, mert sajnálnám, ha Riedewald Viergever miatt elveszne. Tetet végül te is jobbnak tartottad Veltmannál. De néha Veltman is jó volt, és Tete is rossz. Schöne ősszel jó volt. Tavasszal jobbak voltunk Van de Beekkel. Ha jó, játsszon Schöne, de csak a szabadrúgásaiért ne játsszon!

 

Nem látjuk egyformán a dolgokat, máshogy állunk azokhoz. De, ha nem így lenne, nem lenne miről vitatkozni.

Előzmény: nj (22284)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 22284

„Ti rendszeresen jósoltok, kategorikus negatív kijelentéseket tesztek, míg én, legfeljebb feltételesen jósolok…”

 

Ez nem igaz, én is azt mondtam, hogy ha ilyen gyenge lesz a helyzetkihasználásunk, akkor kiesünk a Schalke és a Lyon ellen.

De majd ezentúl minden jóslatomba teszek egy feltételt, hogy ne tudj belekötni.

Egyébként, te ugyanolyan kategorikus kijelentéseket szoktál tenni, csak pozitív irányban, azért nem tűnik fel annyi embernek.

 

„Az utolsó 7 bajnokság mindegyikében volt legalább egy olyan forduló, mely után kijelentettétek, hogy már biztos, hogy nem leszünk bajnokok. 4-szer együtt örülhettünk, hogy tévedtetek.”

 

Tehát, hétből négyszer lett igazad és háromszor nem. Ez alig több, mint 50 %-os teljesítmény! Erre azért nem döngetném annyira a mellemet a helyedben! :-)

 

„NJ minden BL csoportunk ismertetésekor a rátok szerinted jellemző realitással megjósolta, hogy maximum 2-3 pontot szerzünk. Mind a négyszer átteleltünk, és nem egyszer csak nagy pechhel nem a BL-ben.

 

OK, te pedig mindig jó esélyt láttál arra, hogy átteleljünk (a BL-ben!) és egyszer sem sikerült! Ugyanúgy kiestünk, ahogy jósoltam, csak több pontot szereztünk.

 

„2015-ben az EL-ben nem teleltünk át, de erre talán még ti sem számítottatok.”

 

Ez igaz.

 

„Ebben az idényben, miután kiderült kikkel kerültünk az EL-ben egy csoportba, egyetértettek abban, hogy simán kiesünk.”

 

Te viszont a Rosztov elleni 1-4-es égés után biztos voltál benne, hogy továbbjutunk, igaz? Ne komolytalankodjunk!

 

„Arra én sem számítottam, hogy bejutunk a döntőbe, de a dánok elleni győzelem után legalább ki mertem mondani, hogy most már az kell, hogy legyen a cél.”

 

Ez nagyon komoly érdem! :-) És a bajnokságban miért nem merted kimondani, hogy a bajnoki cím a cél? Vagy, ha ki merted, akkor miért nem következett be? :-)

 

„Nem tévedtem, hiszen soha nem mondtam, hogy nyerni fogunk. Ti igen, mert ha egyszer se tévedtetek volna, akkor már a Légia kivert volna minket.”

 

Ügyes! Te sohasem állítottad, hogy nyerni fogunk, csak azt, hogy esélyesek vagyunk, tehát mindig igazad volt. Mi azt állítottuk, hogy az ellenfél esélyesebb, de akkor sem volt igazunk, amikor valóban érvényesítette ezt az esélyét a Manchester Utd. Érdekes…

 

„Persze akkor valószínűleg bajnokok vagyunk.”

 

Még jó, hogy te nem szoktál kategorikus kijelentéseket tenni! (OK, tudom, ott van benne a „valószínűleg”, de ez még így is erős kijelentés.) A PSV elleni meccsen is esélyesebbnek tartottál bennünket, aztán amikor kikaptunk, akkor jött a duma, hogy fáradtak voltak, nem nekik kellett volna játszaniuk. Tehát, ha bejön, amit vártál, az a te érdemed, ha nem, akkor a körülmények (Bosz, játékvezető, időjárás, talaj stb.) hibája.

 

„Amikor 1-1 ponttal lemaradtunk a bajnokságról (2010, 2016), az jogos volt, mert a bajnok jobb volt nálunk. Viszont mind a 4 bajnokságunk után, melyekből csak egy nem volt meg már az utolsó előtti fordulóban, arról beszéltél, hogy milyen szerencsénk volt azzal, hogy konkurenseink kihagyták lehetőségeiket.”

 

Azért meg kellene nézni, hogy 2010-ben, 2015-ben és 2016-ban hány ponttal lettünk másodikok és hogy a bajnokságaink évében hány ponttal lettünk elsők! Abból azért kiderül, hogy amikor bajnokságot nyertünk, nagyobb volt a rivalizálás (a Twente és az AZ még erős csapat volt, fontos pontokat vettek el egymástól, valamint a PSV-től és a Feyenoordtól is). Amikor rajtunk kívül egy rivális csapat dominanciája volt a jellemző (2009-2010-ben a Twente, 2015-2016-ban a PSV, 2016-2017-ben a Feyenoord) és kétszereplőssé vált a bajnoki versenyfutás, akkor viszont mindig alulmaradtunk. Konkrétan 2014-2015-ben pedig esélyünk sem volt.

 

„Ez nem irreális. Régen volt úgy, hogy kettőnél több kezdőjátékost adtunk el. Most 1-nél tartunk.”

 

Szerintem, Traore és Klaassen az kettő. (Tudom, hogy mit fogsz mondani, hogy azt írtad, hogy 1-et adtunk el, mivel Traoret nem mi adtuk el, hanem a Chelsea, de a lényeg akkor is az, hogy számunkra nincs többé, úgyhogy hagyjuk a jogászkodást!) És mivel valószínűleg elmegy Tete is, akit te egyértelműen jobbnak tartottál a Bosz által a favorizált, fix kezdő Veltmannál (aki lehet, hogy szintén elmegy), így mondhatjuk, hogy ez a szám hamarosan 3-ra nő. És hol van még a vége.

 

„Ahogy NJ mondta, ha egyszer már volt jó, akkor az benne van, és egy jó edző azt ki tudja hozni belőle.”

 

Kivéve, ugye, akikre pikkelsz: Viergever, Veltman, Schöne…

Előzmény: Gyenyi (22283)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 22283

Ti rendszeresen jósoltok, kategorikus negatív kijelentéseket tesztek, míg én, legfeljebb feltételesen jósolok, és, amíg van remény, bízom.
Az utolsó 7 bajnokság mindegyikében volt legalább egy olyan forduló, mely után kijelentettétek, hogy már biztos, hogy nem leszünk bajnokok. 4-szer együtt örülhettünk, hogy tévedtetek. Kétszer ugyan nem lettünk bajnokok, de közben voltak lehetőségeink, hogy mégse legyen igazatok, csak nem éltünk ezekkel. Végül mindkétszer az utolsó fordulóban, azaz sokkal első jóslatotok után, lett csak biztos, hogy csak másodikok leszünk. Tavaly a 33-ik forduló előtt talán még ti is biztosak voltatok abban, hogy megint túl korán sírtatok. Egyszer viszont jóslatotok teljesen bejött. 7-ből tehát egyszer. Ha akarsz, légy erre büszke! Nekem inkább a vak tyúk is talál szemet, mondás jut eszembe.
NJ minden BL csoportunk ismertetésekor a rátok szerinted jellemző realitással megjósolta, hogy maximum 2-3 pontot szerzünk. Mind a négyszer átteleltünk, és nem egyszer csak nagy pechhel nem a BL-ben. 2015-ben az EL-ben nem teleltünk át, de erre talán még ti sem számítottatok.
Ebben az idényben, miután kiderült kikkel kerültünk az EL-ben egy csoportba, egyetértettek abban, hogy simán kiesünk. Miután, nem egyszer tartalékainkkal játszva, biztos csoportelsők lettünk, minden következő ellenfelünk ellen megjósoltátok, hogy kiesünk, pedig az első meccsek alapján, már mindenki ellen esélyesen kezdtük a másodikat. Te közben játékosainkat is szapultad, akik jó része később állandó helyet kapott az EL fordulók csapataiban. Arra én sem számítottam, hogy bejutunk a döntőbe, de a dánok elleni győzelem után legalább ki mertem mondani, hogy most már az kell, hogy legyen a cél. Ti csak jósolgattatok, hogy a következő ellenfelünk már túl jó hozzánk, míg én addigi eredményeik ismeretében azt mondtam, hogy nem látszanak legyőzhetetlennek. A döntő előtt én is mondtam, hogy nem mi vagyunk az esélyesek (ezt a Schalke és a Lyon ellen is mondtam), de azt is, hogy esélytelenek sem vagyunk. Azon a meccsen jobbak voltak, és nyertek. Nem tévedtem, hiszen soha nem mondtam, hogy nyerni fogunk. Ti igen, mert ha egyszer se tévedtetek volna, akkor már a Légia kivert volna minket. Persze akkor valószínűleg bajnokok vagyunk. De ezt az EL döntőt nem cserélném el egy bajnokságra.

 

Még azért reagálok, néhány nihilista kijelentésedre.

„ Az EL meccseken a visszavágók igazolták, hogy jogos volt a kritikám, hogy a helyzeteket be kellett volna lőni, mert mindkét meccsen nagy részben inkább a szerencsén és nem a mi játékosunkon múlt (Viergever-ről bepattant a labda a Schalke ellen , a Lyon játékosa ziccerben centikkel mellé lőtt a végén), hogy végül jól alakultak a dolgok a visszavágókon.”
A Schalke és a Lyon hatalmas szerencsével megúszták, hogy az első meccsen ne kapjanak annyira ki, hogy a második meccsnek már ne legyen értelme. A Schalke-nél 1:0-ig jók voltunk, és csodák csodájára 3:0 után 10 emberrel, az általad korábban csürhének nevezett gárda átvette a meccs irányítását, és teljesen megérdemelten jutott tovább. Nekik is voltak helyzeteik, de nekünk is. Lyon-ban, mire Dolberg berúgta a vezető gólt, már Younes és Ziyech kihagytak 1-1 óriási helyzetet. Úgy látszott, hogy érik a második gól, de egy elég könnyen megadott 11-es megfordította a meccset. Utána már volt okunk izgulni, de addigra már el kellett volna javunkra dönteni a meccset. Te (hol te hol NJ, legtöbbször mindketten) kihagyott helyzeteinket mindig játékosaink gyengeségének, az ellenfelét pedig szerencsénknek tartod.
Bajnokságainkkal is így vagy. Amikor 1-1 ponttal lemaradtunk a bajnokságról (2010, 2016), az jogos volt, mert a bajnok jobb volt nálunk. Viszont mind a 4 bajnokságunk után, melyekből csak egy nem volt meg már az utolsó előtti fordulóban, arról beszéltél, hogy milyen szerencsénk volt azzal, hogy konkurenseink kihagyták lehetőségeiket.

 

„Te mondtad, hogy csak 1-2 játékost adunk el és a csapat egyben marad. Ezek elég irreális dolgok voltak és nem is jöttek be.”

Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy, ha 1-2 játékos el is menne, és az edző maradna…
Ez nem irreális. Régen volt úgy, hogy kettőnél több kezdőjátékost adtunk el. Most 1-nél tartunk. Mint már NJ-nek írtam, nálam az 1-2 = néhánnyal. Hogy az edző elmegy, arra tényleg nem számítottam. Te, gondolom örülsz, mert jó szavad róla egész évben nem volt. Augusztus végén meglátjuk, ki ment, ki jött. Akkor értékelhetünk, bár gondolom, új játékosainkat kivétel nélkül rossz vételnek fogod tartani.

 

„Már eleve ott sántít a dolog, hogy kb 45-50 meccsünk közül ezt a 3-at tudtad kiemelni, hogy jogtalanul szidtam a csapatot. Ezek szerint a többin valóban nem játszottunk jól és jogosan szidtam?”

E 3 meccsen annyira jók voltunk, hogy még tőled is meglepett, hogy szidtad a csapatot. Volt még jó néhány jó meccsünk (rég volt ilyen sok jó), melyeken több dicsérni, mint szidni való volt, de e 3 volt az, mely miatt Európa, hosszú idő után, ismét az Ajaxról beszélt.

 

„Én azt írtam, hogy veszélybe kerülhet a második hely is”

Kicsit más szavakkal. Pl. „a Psv meg közelebb jött 2 ponttal, így a 3. helyhez közelebb kerültünk, mint az elsőhöz.” Vagy: „Bravó, meglesz az a 3. hely! Jobbat nem is érdemlünk.”

 

„Traore nem fog hiányozni valóban. Klaassen annál inkább. Tete is. Younes azért, mert nem hiszem, hogy jobbat hozunk és Kluivert kivételével a többi alternatíva nem jobb nála. Huntelaarnak sok haszna nem lesz, ha Dolberg jó, ha nem jó, akkor viszont nagy kérdés mennyi van még benne.”

Traore pont 3 legjobb meccsünkön nagyon jó volt. Különben is sokszor járult hozzá jó játékunkhoz. 9 gólja, 2 asszisztja és a sok szabadrúgás, és azokból gólok, melyet kiharcolt, fontossá tették. Ha még hatékonyabb is lenne, a Chelsea-ben játszana. Nem csináltunk rossz boltot vele. Jobbak nem leszünk nélküle, de Neres vagy Cerny, vagy, ha Younes marad, Kluivert, fogják tudni pótolni.
Nem tudom, mennyire fog Klaassen hiányozni. Sok jó középpályásunk maradt. Ziyech, remélem, még jobb lesz az új idényben.
Ha Tete és Veltman elmegy, akkor, mint már többször mondtam, hoznunk kell valakit. Overmars ebben jó. A tavalyi 11-ből Onana, Sanchez, Viergever, Sinkgraven, Schöne, Ziyech, Traore, Dolberg és Younes az ő szerzeményei voltak. Bosz is jó húzása volt.
Huntelaar, úgy érzem, hasznos lesz. Nem, mint állandó kezdő, hanem, mint Dolberg mentora, és, ha kell, tehermentesítője.

 

„Egyenlőre szinte csak távozók vannak”

Nem szinte. Klaassen, és Traore elment, senki nem jött. Klaassen helyére, nem is hiszem, hogy jön. Ha Younes elmegy, talán veszünk egy szélsőt.

 

„ A fiatalok és a cserék, ahogy nj is írta (csak, hogy megint egyetértsek vele), megvan az oka, hogy mért voltak cserék vagy kaptak kevés lehetőséget kivétel Tete és Riedewald.”

Ha Tete, Riedewald, De Ligt, Van de Beek, De Jong Nouri vagy Kluivert bement, általában jobb lett a csapat. Csereként Westermann is mindig jó volt. Tavaly még Cerny is. (Ahogy NJ mondta, ha egyszer már volt jó, akkor az benne van, és egy jó edző azt ki tudja hozni belőle.)
Jövőre is feljön néhány nagy tehetség. Melyik fiatal kapott azért kevés lehetőséget, mert még nem elég jó? Talán Neres és Cassierra. Számukra az akklimatizálódás nagyobb probléma, mint gondoltuk. Idén kiderül, milyenek. A távozók utódját, ha lehet, sajátjainkból válasszuk, mert nekik már nem kell szokniuk társaikat, stílusunkat, a klubot, az edzőt és az amszterdami életet. Persze, ha nincs házon belül megfelelő, hozzunk egyet. Először Hollandiában néznék szét.

 

Szerencsére, ha tényleg sikeresek vagyunk, néha tudsz örülni. Ilyenkor mégis úgy érzem, ha teljesen másképp is, de ugyanannak a csapatnak szurkolunk. És úgy is érzem, hogy örülsz, hogy megint nem lett igazad. Még sokszor ne legyen! :)

Előzmény: Manoh (22282)
Manoh Creative Commons License 6 napja 0 0 22282

"Lehet, hogy ezzel éket vágok szövetségetekbe, de míg rád néha még lehet mondani, hogy realista vagy, Manoh-t ilyesmin még nem kaptam rajta."

 

Először is nincs itt semmilyen szövetség. Egymástól függetlenül kb 80-85%-os véleményazonosság van, legalább is az én részemről biztos, de kétlem, hogy nj bármit is azért írna, hogy velem csupán csak egyet tudjon érteni. Hogy én nem lennék soha realista? :-) Te mondtad, hogy visszahozható a bajnokság nagy hátrányból nem jó játékkal és leginkább a Feyenoord összeomlásában bízva, Te gondoltad, hogy van valós esélyünk a MU ellen, Te mondtad, hogy csak 1-2 játékost adunk el és a csapat egyben marad. Ezek elég irreális dolgok voltak és nem is jöttek be. Ezek után az én realizmusomat kritizálni és a Tiédet kiemelni kérdéseket vet fel realitás terén.

 

"Idén volt 3 meccsünk (Feyenoord, Schalke, Lyon), melyen csak az lehetett a panasz, hogy a nagyszerű játék, sok szép helyzet ellenére, nem nyertünk jobban. Harcostársad ilyenkor is inkább szidta, mint dicsérte a csapatot.

 

Már eleve ott sántít a dolog, hogy kb 45-50 meccsünk közül ezt a 3-at tudtad kiemelni, hogy jogtalanul szidtam a csapatot. Ezek szerint a többin valóban nem játszottunk jól és jogosan szidtam? Mert akkor az arány nem is olyan rossz. A Feyennord ellen a döntetlen helyett a győzelem pl pont elég lett volna a bajnoksághoz.

Egyébként pedig az EL meccseken a visszavágók igazolták, hogy jogos volt a kritikám, hogy a helyzeteket be kellett volna lőni, mert mindkét meccsen nagy részben inkább a szerencsén és nem a mi játékosunkon múlt (Viergever-ről bepattant a labda a Schalke ellen , a Lyon játékosa ziccerben centikkel mellé lőtt a végén), hogy végül jól alakultak a dolgok a visszavágókon. Szóval a kritika és a félelem helyes volt, hogy ez a sok kimaradt helyzet visszaüthet. Mivel a labda kerek és ezek nem kutyaütő csapatok, benne volt, hogy feltámadhatnak és fel is támadtak. Elvileg a realitás sima továbbjutás lett volna ekkora előnyről, de nem volt az a valóságban.

 

"És számára elég hamar csak az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani a második helyet. Nem hitt ebben."

 

Én azt írtam, hogy veszélybe kerülhet a második hely is, ha így folytatjuk, de az a realitás jelenleg, mert a Feyenoordot nem érjük már be. A 2. helyen végeztünk, Te az első helyben bíztál. akkor most ki is a realista?

 

"A reménykedés Manoh számára ismeretlen érzés."

 

A reménykedés meg a realitás nem ugyan az. Le szoktam írni, ha bízom valamiben, de leírom, hogyha nem tartom amúgy reálisnak. Reménykedtem a bajnokságban, de jó pár forduló után nem volt reális már. Az EL döntőben is reménykedtem a csodában, de realitása nem volt, hogy nyerünk.

 

Traore nem fog hiányozni valóban. Klaassen annál inkább. Tete is. Younes azért, mert nem hiszem, hogy jobbat hozunk és Kluivert kivételével a többi alternatíva nem jobb nála. Huntelaarnak sok haszna nem lesz, ha Dolberg jó, ha nem jó, akkor viszont nagy kérdés mennyi van még benne.

 

Egyenlőre szinte csak távozók vannak (kivétel Huntelaar). Edző már van, aki alacsonyabb szinten eredményes volt és a klub embere, így a bizalom jár neki, majd a meccseken meglátjuk, mit produkál a  csapat, meg persze kiket igazol. A fiatalok és a cserék, ahogy nj is írta (csak, hogy megint egyetértsek vele), megvan az oka, hogy mért voltak cserék vagy kaptak kevés lehetőséget kivétel Tete és Riedewald.

Szóval kispadosokra, ifikre és a maradék kezdőre építeni a jövő nagy csapatát eddig nem túl biztató jövőkép.

Előzmény: Gyenyi (22277)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 22281

"Ha tavaly nem el-, hanem csak kölcsönadtuk volna Van Rhijnt, akkor most ő jól jönne a jobbhátvéd posztra."

Nem hinném, hogy hajlandó lenne visszajönni. Mire kiderül, elmegy-e mindkét back-ünk, már késő lenne új klubot keresnie. 

Most már a Bruggeből is el  akar menni, mert ott is kispadra került. (Ha tényleg emiatt menne el, akkor nagyon hamar bedobta a törülközőt. Hiszen csak az utolsó meccseken lett kispados.) Gondolom, nem engedik el ingyen. Nem nagyon vágyok olyan játékosokra, akik elmentek, mert elegük volt a kispadból, majd máshol sem futottak be. De mindegy, mert nem kölcsönbe adtuk, így nem rajtunk múlik, hova megy. Ha egy saját nevelt játékosunk 4 idény után kispadra kerül, és el akar menni, akkor, ha van, aki megveszi, eladjuk. Ez így tisztességes. Gondolom Keizer tudja, milyen lehetőségek vannak házon belül. Ha úgy érzi, nincs elég jó, akkor vegyünk olyat, aki biztos, hogy erősítés.

Előzmény: nj (22279)
nj Creative Commons License 6 napja 0 0 22280

Van Rhijnra nem tartanak igényt Brugge-ben.

Előzmény: Gyenyi (22261)
nj Creative Commons License 2017.06.16 0 0 22279

Közben Klaassen elmenetelét hivatalosan is megerősítették és Tete távozása is biztosnak tűnik, a kérdés gyakorlatilag csak az, hogy hová megy!

Ha tavaly nem el-, hanem csak kölcsönadtuk volna Van Rhijnt, akkor most ő jól jönne a jobbhátvéd posztra.

Előzmény: nj (22278)
nj Creative Commons License 2017.06.16 0 0 22278

"Minden pontvesztésünk után kijelentetted, hogy ezzel biztos elvesztettük a bajnokságot. "

És elvesztettük? El!  Na, ugye! Tehát igazam lett! :-)

"Mivel én ritkán jósolok, ebben nem volt köztünk verseny."

Hogy jóslat-e, vagy sem, azon lehet vitatkozni, de te legalább annyi kategorikus kijelentést szoktál tenni!

Előzmény: Gyenyi (22277)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.15 0 0 22277

"a bajnokság meg a mi pesszimizmusunkat (szerintem: realizmusunkat!) igazolta"

Lehet, hogy ezzel éket vágok szövetségetekbe, de míg rád néha még lehet mondani, hogy realista vagy, Manoh-t ilyesmin még nem kaptam rajta. Idén volt 3 meccsünk (Feyenoord, Schalke, Lyon), melyen csak az lehetett a panasz, hogy a nagyszerű játék, sok szép helyzet ellenére, nem nyertünk jobban. Harcostársad ilyenkor is inkább szidta, mint dicsérte a csapatot. És számára elég hamar csak az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani a második helyet. Nem hitt ebben.

Nálad inkább az a baj, hogy szeretsz kategorikusan jósolni. Minden pontvesztésünk után kijelentetted, hogy ezzel biztos elvesztettük a bajnokságot. De legalább, amikor csökkent a hátrányunk, mintha kezdtél volna kicsit reménykedni. A reménykedés Manoh számára ismeretlen érzés. Mivel én ritkán jósolok, ebben nem volt köztünk verseny. Míg ti rendre azt mondtátok, hogy most már minden veszve, én csak azt mondtam, hogy még van remény. Már decemberben mondtam, hogy a Feyenoord az esélyes a bajnokságra. Legfeljebb hozzátettem, hogy azért remélem, hogy ennek ellenére mi leszünk a bajnokok. És ez a reményem megmaradt az utolsó fordulóig. Volt is alapja, hiszen még sok lehetőségünk volt a Feyenoord elé kerülni. Sajnos nem sikerült.

Előzmény: nj (22276)
nj Creative Commons License 2017.06.15 0 0 22276

"Gondolom, te is, bár a "megint"-tel biztos nem értesz egyet. :)"

Hát, nem is! Az EL-szereplésünk utólag valóban igazolta az optimizmusodat (kivéve a döntőt), viszont a bajnokság meg a mi pesszimizmusunkat (szerintem: realizmusunkat!) igazolta, amennyiben hónapokkal ezelőtt megmondtuk, hogy a Feyenoordot nem fogjuk tudni megelőzni.

Ez 1-1 és nem 2-0 neked, úgyhogy, igen, valóban túlzónak érzem a "megint"-et! :-) 

Előzmény: Gyenyi (22275)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.15 0 0 22275

"Most abból az összeszokott csapatból elmegy 3-4 ember, de ne aggódjunk, mert lehet, hogy jönnek helyettük újak. Akik, értelemszerűen, nem lehetnek ezzel a csapattal összeszokva."

Sanchez helyén De Ligt, Viergever helyén Riedewald, Klaassen helyén Van de Beek, Traore és Younes helyén Kluivert és Neres. Az egyetlen poszt a jobbhátvéd, ahova valószínűleg máshonnan kell hoznunk, még, ha én bízom is Zeefuikban. Ezek összeszokottak, ismerik a rendszert, Keizert, amit Bosz akart, és amit Keizer akar. És megint úgy vettem, hogy mindenki elmegy, aki esetleg elmehet, azaz ennél csak jobb lehet.

 

"Westermannal nem nagyon leszünk kisegítve."

A kispadra? Nekem az első két pocsék meccse után, nem volt vele bajom.

 

"ha De Ligt – Sanchez lesz középen, akkor nem lesz ballábas középső védő a csapatban."

De Ligt ballal sem rossz. Mindenesetre ez a páros jobb, mint bármelyik más rendelkezésre álló, még, ha mindenki marad is.

 

" Sanchez amúgy sem volt túl meggyőző tavasszal."

Nyári szünet nélkül, csaknem 70 meccset játszott tavaly, miközben néha ide-oda repült válogatott meccsek miatt. Csoda, hogy elfáradt? De nem volt tavasszal sem olyan rossz. Volt egy pár rossz hete.

 

"Nunelly, Clement, Dekker… remek, ők összesen hány meccset is játszottak az első csapatban? Egyet?"

Clement négyen játszott, köztük egy EL meccsen is. A Jong Ajaxban eleget játszottak, és azért az egy közepes Eredivisie csapat szintje. Tavaly (idén?) a Jong Ajax játékosok általában megfeleltek az első csapatban. De mondtam, hogy számítok még legalább egy új szélsőre; különösen, ha Younes elmegy.

 

Na mindegy. Az tény, hogy Bosz távozásával bizonytalanabb lett a helyzet. Még korai sírni, mert nem tudjuk, ki marad, ki jön. Én, mint általában, bízom, optimista vagyok, te nem.

Remélem, megint nekem lesz igazam. Gondolom, te is, bár a "megint"-tel biztos nem értesz egyet. :)

Előzmény: nj (22274)
nj Creative Commons License 2017.06.15 0 0 22274

„Az 1-2-t úgy értettem, hogy néhány. Az lehet 3-4 is. Annál több, nem hiszem, hogy elmegy.”

 

4 az már a csapat harmada! Akkor már új csapatot kell építeni!

 

„Azok a feltételek nem, de ebből miért következne, hogy rosszabbak leszünk? Megváltozott a helyzet, de egyáltalán nem biztos, hogy rossz irányba. Lehet, hogy Keizer jobb edző, mint Bosz, és a távozókat is minimum hasonlókkal fogjuk tudni helyettesíteni. Bizonytalanabb lett a dolog, de még mindig biztatóbb, mint Bosz első hónapjaiban volt.”

 

Szerintem, ugyanolyan bizonytalan a helyzet, mint tavaly nyáron, én nem látok különösebb különbséget!

 

„Tavalyelőtt a Rapid Wien (az első meccs) előtt teljes volt a keret. Két éve is teljes kerettel kezdtük az idényt. Nem túlzás a „szoktuk”?”

 

Az lehet, hogy beestek az utolsó pillanatban, de azok a játékosok nem voltak összeszokva! És mindkétszer elbuktunk a BL-selejtezőkön!

 

„Tavaly azért nem sikerült, mert Bosz még nem volt kész a csapattal. Most összeszokott a csapat, a távozók nagy részét a keret játékosai tudják pótolni.”

 

Egyre jobban belekeveredsz a saját érvrendszeredbe! :-) Azt írod: tavaly nyáron nem volt kész a csapat, de aztán összeszoktak. Most abból az összeszokott csapatból elmegy 3-4 ember, de ne aggódjunk, mert lehet, hogy jönnek helyettük újak. Akik, értelemszerűen, nem lehetnek ezzel a csapattal összeszokva. Vagy nem jönnek helyettük újak és a tavalyi cserékkel pótoljuk őket, akikkel ugyan többé-kevésbé össze vannak szokva, viszont akkor meg vékonyabb lesz a keret. Hacsak nem eleve a cserepadra hozunk embereket. Ha viszont kezdőjátékosok mennek el és cserejátékosok jönnek, akkor az azt jelenti, hogy gyengülünk.

 

„…minimum 2 extra középhátvéd (pl. Viergever és Westermann).”

 

Westermannal nem nagyon leszünk kisegítve. Amúgy, ha De Ligt – Sanchez lesz középen, akkor nem lesz ballábas középső védő a csapatban. Sanchez amúgy sem volt túl meggyőző tavasszal.

 

„Szélsőnk van elég a kispadra is (Kluivert, Neres, Cerny, Nunelly, Clement, Dekker)…”

 

Nunelly, Clement, Dekker… remek, ők összesen hány meccset is játszottak az első csapatban? Egyet?

 

„Ez a kispad nem rossz.”

 

A tavalyihoz képest egyértelműen rosszabb!

 

„Nem tudom, kire gondolsz. De Ligt? Kluivert?”

 

Nem, éppen az előbb emlegetett szélsőkre: Nunelly, Clement és Dekker.

 

„21366; május 16: "Most olvastam, hogy Bosz példaképe Guardiola, mert olyan kevés gólt kapnak a csapatai. Úgyhogy, ha ő lesz az edző, készülhetünk a dögunalmas meccsekre."

 

Igaz, bár a védekező és a dögunalmas azért nem mindig esik egybe! Valóban nem játszott védekező focit, elég sok gólt is kaptunk a nemzetközi meccseken.

 

„De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok”

 

Na, de ez veled szemben cinikus, nem Keizerrel szemben!

Előzmény: Gyenyi (22273)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22273

„ az borítékolható volt, hogy 1-2-nél (jóval) több játékos megy el.”

Ha az összes távozó tartalékot (Boer Zivkovic) is beszámítod, akkor igazad van. Az 1-2-t úgy értettem, hogy néhány. Az lehet 3-4 is. Annál több, nem hiszem, hogy elmegy.

Eddig Traore az egyetlen, aki elment. Nélküle nem hiszem, hogy rosszabbak leszünk. Úgy néz ki, Klaassen is elmegy, de ahogy Klaassen készen állt, amikor Siem de Jong elment, úgy van most néhány középpályás, aki pótolni fogja. Hogy még ki megy el, nem tudhatjuk, de olyan nem nagyon, aki igazán hiányozni fog. Szélső-hátvédet, ha kell, fogunk találni.

 

„ fogadjuk el, hogy rosszabbak leszünk, mint az előző idényben, hiszen a feltételek nem teljesültek.”

Azok a feltételek nem, de ebből miért következne, hogy rosszabbak leszünk? Megváltozott a helyzet, de egyáltalán nem biztos, hogy rossz irányba. Lehet, hogy Keizer jobb edző, mint Bosz, és a távozókat is minimum hasonlókkal fogjuk tudni helyettesíteni. Bizonytalanabb lett a dolog, de még mindig biztatóbb, mint Bosz első hónapjaiban volt.

 

„ lehet, hogy hozunk is játékosokat, de mindig csak akkor szoktuk ezt meglépni”

Tavaly 1 kivételével teljes kerettel kezdtünk. Ziyech valóban későn jött, de ő nem egy távozottat pótolt. Tavalyelőtt a Rapid Wien (az első meccs) előtt teljes volt a keret. Két éve is teljes kerettel kezdtük az idényt. Nem túlzás a „szoktuk”?

 

„ te azt várod, hogy bejutunk a BL-be, ahová tavaly, ugyebár, nem sikerült... ”

Tavaly azért nem sikerült, mert Bosz még nem volt kész a csapattal. Most összeszokott a csapat, a távozók nagy részét a keret játékosai tudják pótolni. Aki marad, az magával hozza a tavalyi EL tapasztalatokat. A kevés teljesen új, könnyen be kell, hogy tudjon illeszkedni. Idén is új edző lesz, de olyan, aki jól ismeri a klubot, és a keret összes tagját, és kb. ugyanazt a focit játsaza, amit Bosz.

 

„ 12-13 ember nem fog tudni végigjátszani egy bajnokságot és még nemzetközi kupát is.”

Ki mondta, hogy csak 12-13 ember lesz? Jön egy második kapus, biztos lesz (marad vagy jön) második jobbhátvéd, minimum 2 extra középhátvéd (pl. Viergever és Westermann). Középpályám mellett lesz még Schöne, Nouri és Eiting. Szélsőnk van elég a kispadra is (Kluivert, Neres, Cerny, Nunelly, Clement, Dekker), de lehet, hogy még jön is 1-2. Spiccnek Huntelaar mellett előbb utóbb ott lesz Sierhuis is. És biztos feljön még néhány, akire nem is gondolunk. Ennyi el se fér a kispadon. Ez a kispad nem rossz. És akkor megint abból indultam ki, hogy mindenki elmegy, ami biztos nem úgy lesz.

 

„ olyan játékosokat emlegetsz, akik közül nem egy még a Jong Ajaxban sem játszott (sokat).”

Nem tudom, kire gondolsz. De Ligt? Kluivert? Rájuk merek építeni. Eriksen és Dolberg is kihagyták a Jong Ajaxot. És még sok ilyen volt.

 

„tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani!"

 

Én? Idézd már ezt, légy szíves, mert ilyesmire én nem emlékszem!”

21366; május 16: "Most olvastam, hogy Bosz példaképe Guardiola, mert olyan kevés gólt kapnak a csapatai. Úgyhogy, ha ő lesz az edző, készülhetünk a dögunalmas meccsekre."

 

„mit írtam, amiből azt a következtetést vontad le, hogy cinikus vagyok Keizerrel kapcsolatban?”

Lehet, hogy félreértettem, de nekem ez elég cinikusnak tűnik:

„De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok”

Előzmény: nj (22272)
nj Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22272

Mi ezzel a baj?

Hát, pont az, hogy mi értelme van olyan mondatokat írni, hogy ha az edző marad és csak 1-2 játékos megy el, akkor jobbak leszünk, amikor az borítékolható volt, hogy 1-2-nél (jóval) több játékos megy el. Most pedig bónuszként még az edző is!

 

Vagy igazad van, ne siránkozzunk, hanem fogadjuk el, hogy rosszabbak leszünk, mint az előző idényben, hiszen a feltételek nem teljesültek. Ehhez képest, te azt várod, hogy bejutunk a BL-be, ahová tavaly, ugyebár, nem sikerült... 

Én is azt kérdezem: hol itt a logika?

Igen, lehet, hogy hozunk is játékosokat, de mindig csak akkor szoktuk ezt meglépni, amikor már a mieink elmentek, addigra pedig lehet, hogy már túl leszünk a BL-selejtezőkön!

 

A másik, amit úgy látszik, képtelen vagyok veled megértetni, hogy a csapat nem csak 11 kezdőemberből áll, hanem a cserékből is! 12-13 ember nem fog tudni végigjátszani egy bajnokságot és még nemzetközi kupát is. Emlékezz vissza, hogy mennyit kritizáltuk Boszt, hogy nem rotálja a csapatot, pedig, akkor még volt kivel, de az utódjának lehet, hogy nem lesz.

Ha a cserejátékosból kezdő lesz, attól még a csapat gyengül, mert ha kidől az egy szem balhátvédünk, vagy eltiltják, akkor nincs senki, aki a helyére állhat. Darabra lehet, hogy lesz egy tavalyi ifijátékos, de az ő tudása, felkészültsége, rutinja meg sem közelíti Viergeverét, vagy Riedewaldét. Te pedig olyan játékosokat emlegetsz, akik közül nem egy még a Jong Ajaxban sem játszott (sokat).

 

"Ne feledd, tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani!"

 

Én? Idézd már ezt, légy szíves, mert ilyesmire én nem emlékszem!

 

"Remélem, cinizmusod Keizerrel kapcsolatban is alaptalan lesz."

 

Konkrétan mit írtam, amiből azt a következtetést vontad le, hogy cinikus vagyok Keizerrel kapcsolatban?

 

Előzmény: Gyenyi (22271)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22271

"Idézet a 05.25-i hozzászólásodból:

 "Ebben a gárdában még nagyon sok van, és ez akkor is igaz, ha 1-2 játékos el is menne. Már csak azért is, mert, ha az edző marad, akkor a már elég jól bejárt úton megyünk tovább." "

Mi volt rossz ebben? Az egész lényege egy „ha”. Ha az edző marad. Nem maradt, így kár a fentiek miatt optimizmusomat kritizálni. Egyelőre 1 kezdőjátékos ment el, Traore, de majdnem biztos, hogy Klaassen is elmegy. A többiek közül van, aki kisebb, nagyobb valószínűséggel még elmehet, de arról még kár sírni. Már csak azért is, mert biztos, hogy még hozunk is játékosokat. Az, hogy Boer és talán Zivkovic is elmegy, nem lesz hatással a csapat teljesítményére. Abból indulsz ki, hogy mindenki, akit úgy említettem, hogy talán elmegy, tényleg elmegy, és szidsz, hogy azt mondtam, ha 1-2 elmegy, és marad az edző, akkor jobbak leszünk. Hol itt a logika?

 

Jópofa, hogy fegyvertársadra Manohra hivatkozol. Ő nem hiszem, hogy siratja Traoret, és Younes távozása is ünnep lenne számára. Nem volt játékosunk, akit annyira értékelt volna, hogy bánná távozását. De Traore és Younes, bár azért sokat köszönhettünk nekik, szerintem is pótolhatók.

Ha mindkét jobbhátvédünk elmegy, akkor, ahogy mondtam is, kell egyet hoznunk. Ha Sanchez is elmegy, akkor Riedewald és Viergever nem mehet el, de remélem, Riedewald fog többet játszani. Klaassen távozása veszteség. Játékban Van de Beek, úgy néz ki, tudja pótolni, és remélem, jövőre, mint vezér Ziyech lép a helyébe, bár, kora ellenére, De Ligtben is látok vezéri tulajdonságokat.

Huntelaar jövetele valóban jó. Legalább is, ha tisztában van szerepével, azaz a kispaddal. Ott jobb ő, mint Cassierra vagy Traore. Keizer pedig szerintem a lehető legjobb választás. A klub embere, ismeri a játékosokat, sok játékost adott tavaly Bosznak, akik, és ez nem kis részt az ő érdeme, általában zökkenőmentesen beilleszkedtek az első csapatba. Legalább olyan támadó focit játszik, mint Bosz, és tavalyi második helye fantasztikus edzői siker volt. Ne feledd, tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani! Remélem, cinizmusod Keizerrel kapcsolatban is alaptalan lesz.

Mindenesetre még mindig bízom abban, hogy jobbak leszünk, mint tavaly voltunk, de augusztus végéig semmi sem biztos.

Csapatom, ha Sanchez és Younes is elmenne, ez lenne:
Onana – Zeefuik/?, De Ligt, Riedewald, Sinkgraven – De Jong/Schöne (ha még bírja), Van de Beek, Ziyech – Neres/Cerny/Nunelly, Dolberg, Kluivert/Cerny

Elég összeszokott csapat, Keizer mindegyiküket jól ismeri, és legtöbbjük jövőre tovább fog javulni. Ha nem lesz nagy pechünk, ezekkel be kell jutnunk a BL-be.

Szavaiddal fejezem be: „Manoh és én pedig csak rémeket látunk és feleslegesen pánikolunk... ” Így van. :)

Előzmény: nj (22270)
nj Creative Commons License 2017.06.13 0 0 22270

Idézet a 05.25-i hozzászólásodból:

 

"Ebben a gárdában még nagyon sok van, és ez akkor is igaz, ha 1-2 játékos el is menne. Márcsak azért is, mert, ha az edző marad, akkor a már elég jól bejárt úton megyünk tovább."

 

Az edző nem maradt, Traore és Boer (plusz a tavaly kölcsönadott Zivkovic) már most elment, Klaassen szinte biztos, hogy el fog, Tete, Veltman nagyon valószínű, hogy el fog, Sanchezre, Viergeverre és Younesre is jó esély van. De Ligt és Dolberg remélhetőleg maradnak.

De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok, mert szerinted "a kerettel nem lesz baj"...

(Manoh és én pedig csak rémeket látunk és feleslegesen pánikolunk...)

 

De, lesz baj a kerettel, mert hiába írod be a távozó kezdőemberek helyett az eddigi csereembereket (kezdő: Onana - ?, De Ligt, Riedewald, Sinkgraven - Van de Beek, Schöne, Ziyech - Neres, Dolberg, Kluivert), mert

1., jobbhátvédnek senkit nem tudsz beírni, aki alkalmas lenne,

2., nem véletlenül voltak ők a cserék és a távozók a kezdőemberek

3., így meg a cserepadra leszel kénytelen 0 tapasztalattal rendelkező ifiket leültetni, az meg nem ugyanaz!

Egyetlen védő cseréd marad, az 1 meccset játszó Zeefuik és a csatársorban is csak Huntelaar, Cerny és Cassierra. Aki használható, az De Jong és Nouri, de ők sem éppen rutinosak.

Kellene igazolni: 1 cserekapust, 2 jobbhátvédet (de minimum egyet!), 2 középső védőt, 1 csere balhátvédet, 1 csere szélsőt. És reménykedni, hogy Huntelaar még használható, vagy Sierhuis ugyanilyen ütemben fejlődik tovább, mert Cassierrában nem bízom.

 

 

Előzmény: Gyenyi (22269)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.13 0 0 22269

Úgy néz ki, Klaassen már elment. A két edző és Traore és Boer sincsenek már.

Zivkovic is már majdnem elment. Még elég valószínű, hogy elmegy Veltman és Tete.

Ha nem kap új szerződést, akkor Viergever is megpróbál elmenni. Különösen akkor, ha Sanchez marad, mert akkor a kispadra kerül. Riedewald lehet, hogy el szeretne menni, de nem tudom, új edzőnk, hogy áll majd ehhez. 2020-ig van szerződése. Annak megfelelő összeget senki nem ad érte. Ha az edzőnek nem kell, olcsóbban is elengedhetjük, vagy kölcsönadhatjuk.

Sanchez iránt túl nagy a kereslet, így az ő távozásával is számolni kell. Younes mindig azt mondta, maradni akar, de most, hogy válogatott lett, olyan klubok is hívhatják, melyeknek nem mondhat nemet.

Biztos, hogy marad Onana, De Ligt, Schöne (Kína?), Ziyech, Van de Beek, De Jong, Nouri (kölcsön?), Kluivert, Neres, Cassierra (de adjuk kölcsön!)

Dolberg valószínűleg marad.

Nem tudom, mit akar Cerny és Westermann.

Klaassen házon belül pótolható. Tete és Veltman együtt nem, mert Zeefuik, ha elég jó is lenne, nem elég. Sanchez utódja De Ligt. Ha Sanchez marad, jövőre De Ligt a párja. Younes helyén Kluivert jó, de talán kell még egy szélső. Bár Cerny, Nunnely vagy Klement lehet, hogy jó lesz. Ha Viergever elmegy, kell még egy balhátvéd. Persze egy második kapus sem árt, bár a fiatalok között vannak jók.

Szóval, szerintem a kerettel nem lesz baj. De most már jó lenne egy edző!

nj Creative Commons License 2017.06.12 0 0 22268

Nem ezt akartam ezzel mondani, hanem pontosan az ellenkezőjét, azaz, hogy nem láttam elégszer ahhoz, hogy meg tudjam ítélni. Mondjuk, jobban örültem volna, ha azon az egy meccsen, amit láttam, speciel jó lett volna...

Előzmény: Gyenyi (22267)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.12 0 0 22267

"Zeefuikot én csak egyszer láttam és akkor nem nagyon tetszett."

Ez nagyon komoly érv ellene. Hiszen miért lett volna azokon a meccseken jó, melyeken nem láttad? Az volt a vizsgája, és azon megbukott. :) 

Előzmény: nj (22266)
nj Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22266

Zeefuikot én csak egyszer láttam és akkor nem nagyon tetszett.

Előzmény: Gyenyi (22265)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22265

"Anita a jobbhátvéd posztjára is alkalmas, ott pedig valószínűleg lesz üresedés!"

Most látom, hogy Newcastleben tényleg inkább jobbhátvéd volt, mint középpályás. Talán ezért is nem kell nekik? De legyen, ahogy akarod! Felőlem is jöhet, de nem hinném, hogy jön. Sokat várok Zeefuiktól, de 1 jobbhátvéd nem elég. Anita sokoldalúsága mellette szól.

Utálom az átigazolási időket. Épp Anita volt a példa arra, hogy az utolsó percig lehet/kell izgulni.

Előzmény: nj (22264)
nj Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22264

Anita a jobbhátvéd posztjára is alkalmas, ott pedig valószínűleg lesz üresedés!

Előzmény: Gyenyi (22263)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22263

"Vissza kellene hozni Anitát."

Nem olvastam, mi lehet vele, hogy bár rendszeresen játszott, mégsem kell már nekik. Remélem, gyorsan lesz új edzőnk, akit majd megkérdeznek, milyen posztokon kell valaki. Anitat kedveltem, de annyi tehetséges középpályásunk van, hogy nem hiszem, hogy ott keresünk erősítést. Úgy érzem, Van de Beek és De Jong fognak harcolni Schöne helyéért. Bár közben Eiting is beérhet. Abból kiindulva, hogy Klaassen elmegy, ha Schöne is elmegy, akkor kell egy tapasztalt középpályás. Annak jó lenne Anita. De azt hiszem, talál még Angliában is csapatot magának.

Egyelőre a legfontosabb, hogy minél hamarabb kiderüljön, ki megy el. Azután lehet gondolkozni erősítésekről. Persze a listának minden posztra már meg kell lennie.

Előzmény: nj (22262)
nj Creative Commons License 2017.06.09 0 0 22262

Vissza kellene hozni Anitát...

Gyenyi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 22261

"Múltkor néztem a Brugge-Anderlechtet, akkor csak Denswill és Vormer kezdett."

Igaz. Annyira nem vagyok benne a belga fociban, hogy tudjam, mit jelent ez. Nuytinck (akkor csak 1 percet játszott) és Van Rhijn addig általában 90 perceket játszottak. Hogy a rájátszásokban miért csak perceket, nem tudom. Mindenesetre, ami Van Rhijnt illeti, sokkal többet játszott a bajnokságát védő Brugge-ben, mint előtte a bajnoki második Ajaxban. És Nuytinck, aki egyetlen holland élcsapatnak sem kellett, már háromszor lett bajnok az Anderlechttel, ahol rendszeresen játszik. Vormer pedig, mielőtt a belga bajnok legjobbja lett, két idényben az akkor, ha nem is rossz, de messze nem bajnok Feyenoordnál, főleg kispados volt. Denswil kicsit bonyolultabb, mert, ha nem ragaszkodott volna ahhoz, hogy megígérjék neki, hogy ő lesz Moisander utódja, akkor lehet, hogy az lett volna. Amikor pedig bizonyíthatott volna, rendre rossz volt.Végül nem járt rosszul. Talán mi sem, de ezt nem tudhatjuk. Mindenesetre tőlünk azóta posztján válogatott lett Riedewald és Viergever, még, ha nem is sokszor.

Na mindegy, ennél sokkal fontosabb, hogy ki lesz az edzőnk. Gondolom annak megítéléseben sem fogunk egyetérteni. Már csak a hagyomány őrzése miatt sem. :)

Előzmény: nj (22260)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22260

Múltkor néztem a Brugge-Anderlechtet, akkor csak Denswill és Vormer kezdett.

Előzmény: Gyenyi (22259)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22259

"Olyan komoly karriert egyikük sem futott be, nem is mindegyikük stabil kezdő!"

Ha nem sérült, mindegyikük kezd. Vormer tavaly a bajnokcsapat legjobbja volt, míg a Feyenoordnál 3 év alatt kb. 4-szer kezdett. Van Rhijn kispadunkról ment, és állandó kezdő a mienknél magasabb szintű belga bajnokság másodikánál. Denswil már 2 éve állandó kezdő ugyanott. Nuytinck 3-szor volt bajnok az Anderlechttel ahol szinte mindig kezd. Persze az is érdekes, hogy a válogatottban egyikük sem jön soha szóba. Továbbra is az az érzésem, hogy a belga bajnokságban valamiért könnyebb jónak lenni, mint a hollandban. Amit persze nem értek.

Előzmény: nj (22257)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22258

Remélem, hogy mindenki észnél lesz: ő sem akar menni és mi sem engedjük!

Egyébként, 70 milliót biztosan nem fizetnek érte!

Előzmény: Neeskens (22255)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22257

Akkor azt nem értem, hogy mit értesz azon, hogy "megtalálja magát"? Olyan komoly karriert egyikük sem futott be, nem is mindegyikük stabil kezdő!

Előzmény: Gyenyi (22256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!