Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 12 órája 0 0 22540

Szeretnék, de nem tudok nem egyetérteni veled. Ez így nem mehet tovább. Sajnálom Keizert, mert inkább áldozat, mint tettes, de tovább kell lépnünk. Szép lenne, ha a klubon belül találnának neki egy másik, nem alibi funkciót. Nem hiszem, hogy bárki mással ilyen körülmények között jobbak lennénk, de most valaki új kell. El nem tudom képzelni, ki lehet az. Házon belül nincs senki. Van Gaal nem hiszem, hogy elvállalja, Rijkaard és kedvenced Jol sem. Laudrupot megsértettük; úgy tudom, nem hajlandó beszélni sem velünk. Maradnak még a bukottak; Blind és De Boer. Wink Jonk biztos szívesen jönne, de akkor a teljes technikai karnak mennie kell. Az nem is lenne olyan nagy csapás, de Jonkban sem nagyon bíznék. Megint egy nem Ajax-ossal  (Rutten, Stevens) nem kezdenék. Egy mentor? Ki lenne a te megoldásod? 

 

Különben érdekes, hogy a pocsék játék (főleg az első félidőben) ellenére sokkal több helyzetünk volt, hiszen kapunkra, a 2 gólon kívül csak 1 lövés ment, míg kapusuknak nem egy nagy védésre volt szüksége, és kétszer a kapufa segítette. Szóval a gyenge játék ellenére, kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. De mi, ha nem érdemeljük meg, ritkán nyerünk. És idén a szerencsére kár számítanunk. Igaz, a tavalyi EL-t leszámítva, ez már jó ideje így van. (Mielőtt Manoh azzal jön, hogy "Na látod, megmondtam ...", hozzáteszem, hogy tavaly megérdemelten vertük ki a Schalket és a Lyont, de a szerencsére sem panaszkodhattunk.)

Előzmény: nj (22537)
Tantis Creative Commons License 19 órája 0 0 22539

Highlights Ajax - Vitesse

 

https://youtu.be/8F26XeaK6ew

Tantis Creative Commons License 1 napja 0 0 22538

nj Creative Commons License 1 napja 0 0 22537

1-2 a vége.

 

Sajnos, mindaddig, amíg ilyen gyengék vagyunk, teljesen felesleges a többiek eredményével foglalkozni.

A PSV, amúgy, 7-1-re nyert Utrechtban, tehát ők valóban profitáltak a Feyenoord botlásából.

 

Lassan azért el kellene azon is gondolkozni, hogy Keizer alkalmas-e a feladatra. Mert az rendben, hogy balszerencséje volt, mert sok nehézség hátráltatta a felkészülést, de nem nagyon látom, hogy bármilyen elképzelése is lenne arra, hogy hogyan fogunk ebből a helyzetből kimászni...

nj Creative Commons License 1 napja 0 0 22536

Hát, ez eddig nagyon nem akar sikerülni! Félidőben 0-2. :-(

Előzmény: Neeskens (22534)
Tantis Creative Commons License 1 napja 0 0 22535

Highlights Ajax Vrouwen - ADO Den Haag

 

https://youtu.be/JrL3lmcbJIM

Neeskens Creative Commons License 2 napja 0 0 22534

Ezt a mai eredményt nagyon ki kellene használnunk holnap


Feyenoord - NAC 0-2

Gyenyi Creative Commons License 2 napja 0 1 22533

Sokat kérdezel. :)

Nem tudom, miért nem szeretik az MVV szurkolók az AZ-et. Mivel az MVV már 17 éve másodosztályú, sok dolga mostanában a két csapatnak nem volt egymással, és Alkmaar - Maastricht városi ellentétekről sem tudok. Azt se tudom, milyen ott egy szokásos hangulat. Ritkán látom meccseiket. (Csak néha a Jong Ajax ellen. Minket is biztos kifütyülnek.)

 

Nem hinném, hogy a feljutásra esélyesek között lennének, de 6 forduló után még nem tudni, mik az erőviszonyok. Egy játékosukat sem ismerem, bár mintha egy Yildirim nevű valaha nálunk lett volna ifi.

Előzmény: Tantis (22532)
Tantis Creative Commons License 2 napja 0 0 22532

Gyenyi!

Azt meg tudod mondani, hogy miért utálják ennyire a Maastricht szurkolói az AZ Alkmaar csapatát? Csak azért kérdem, mert hangos füttyszó kísérte őket, akármit csináltak! Vagy csak a "szokásos" MVV meccshangulat! :D 

Tantis Creative Commons License 2 napja 0 0 22531

Head2Head: Ajax - Vitesse

 

https://youtu.be/sserQs3stD0

 

Voorbeschouwing Ajax vs Vitesse

 

https://youtu.be/_9Rl1EZ7rGc

Tantis Creative Commons License 2 napja 0 0 22530

Samenvatting Swift - Vitesse

 

https://youtu.be/ekVTmuQTf3I

 

Hu, de jó érzések fogtak el ezzel a videóval kapcsolatban! Egy kis amszterdami klub nagy napja! Röviden így lehetne összefoglalni! Csoda amit műveltek! A csapat és a publikum is milyen lelkes volt! Libabőrös lettem minden értékesített Swift 11-es után! :O Fantasztikus fociélmény ez nekem! :D ♥

Tantis Creative Commons License 2 napja 0 0 22529

Gyenyi!

 

Az lenne a kérdésem, hogy az MVV Maastricht-nak lehetséges-e a feljutás a Holland legfelsőbb osztályba? Milyen csapatuk van az idén? Előre is köszi az infókat! :)

Tantis Creative Commons License 2 napja 0 0 22528

Akkor azér volt olyan jó a stadion mert az ADO Den Haagé volt! Köszi az infót! Csodákoztam is, hogy milyen szép arénája van egy ilyen kiscsapatnak, de akkor nem az övék volt! :D

Előzmény: Gyenyi (22527)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 22527

"De a stadionjuk kifogástalan volt."

Annyira azért nem lehetett kifogástalan, ha egyszer ott nem lehetett lejátszani a meccset. Mert amit láttál az nem az ő stadionjuk volt, hanem vasárnapi ellenfelünké, a másik hágai csapaté, az ADO Den Haag-é. A többivel egyetértek. Lelkesek voltak, és az ő góljuk is jó gól volt.

Előzmény: Tantis (22525)
Tantis Creative Commons License 3 napja 0 0 22526

Tantis Creative Commons License 3 napja 0 0 22525

Először is a Scheveningen volt a Holland-kupaellenfelünk! Kezdjük ott, hogy ez egy hágai csapat. De a stadionjuk kifogástalan volt. Azon viszont csodálkoztam, hogy gólt lőttek az Ajax ellen. Mindenesetre meg kell hagyni, hogy nagyon lelkesek voltak, ami nagyon dicsérendő az én szememben. Az Ajax közepes futballal lehozta a mérkőzést! Kasper Dolberg volt a meccs hőse! Az első gólja fantasztikus volt, nagy érzelmeket váltott ki belőlem! :D

Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 22524

"Most már talán lehet Ajax-drukker is a meccsen"

Nem lehet másképp.

1. Amszterdamból nem tilthatják ki az Ajax szurkolókat

2. Nehéz elképzelni, hogy a két csapat szurkolóinak problémái lennének egymással.

3. Nem hiszem, hogy sok nem Ajax szurkoló lesz a nézőtéren, még, ha e meccsen egy részük, nem is nekünk fog szurkolni. De még ők is szentségelnének, ha kiesnénk.

 

Viccesebb, hogy mit csinál a Feyenoord, pontosabban Rotterdam az amszterdami szurkolókkal. Hiszen a Vitesset kiverő amszterdami Swift megy a Kuipba. Talán egy időre teszik a mi meccsünkkel, hogy szurkolóink Amszterdamban maradjanak. De sajnos vannak 'szurkolók', akiknek egy hőzöngés fontosabb, mint a normális szurkolás.

 

Előzmény: Neeskens (22522)
Tantis Creative Commons License 3 napja 0 0 22523

Highlights Scheveningen - Ajax

 

https://youtu.be/VlYj9MogNLA

Neeskens Creative Commons License 4 napja 0 0 22522

Megvan az új ellenfelünk a kupában. Egy 3. ligás amszterdami csapat, az ASV De Dijk. Most már talán lehet Ajax-drukker is a meccsen és ezáltal talán többet bele is adunk, nem mint szerdán.

Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 22521

"

"....míg az ilyen meccseket a Feyenoord simán lehozza 2-0-ás győzelemmel."

 

Igaz, hogy a tegnapit Rotterdamban játszották, de tényleg annyival hozták le!"

Azért az messze nem volt sima. Otthon, a bevehetetlennek tartott Kuipban nagy mázlival továbbjutottak. Hol van már az első fordulók magabiztos Feyenoordja? Mi sem voltunk jók vasárnap, de játékunkban több biztató volt, mint a Feyenoordéban tegnap. Azért elégedett mi sem lehetünk. Most egy ideig rendes füvön játszunk. Remélem, az jó lesz.

Előzmény: nj (22520)
nj Creative Commons License 4 napja 0 0 22520

"....míg az ilyen meccseket a Feyenoord simán lehozza 2-0-ás győzelemmel."

Igaz, hogy a tegnapit Rotterdamban játszották, de tényleg annyival hozták le!

Előzmény: nj (22512)
Gyenyi Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22519

"Az nem úgy van, hogy ha a címvédő, mondjuk, a Real Madrid és nem kerül be a 4 legjobb spanyol csapat közé, akkor a 4. spanyol kiesik?"

Úgy tudom, hogy nem, de biztos nem vagyok benne. Az EL győztes valószínűleg ugyancsak a top bajnokságok egyikéből jön. Az is rájátszás nélkül kezdhet a csoportban. Nem lenne túlzás, ha a BL győztes országa is/még egyel több csapattal indulna?
Persze, ha úgy van, ahogy te gondolod, is túlzás. Félek, hogy az UEFA nem mert kemény lenni, mert a TOP csapatok saját kupával fenyegettek. Elvileg emiatt bajnokságaikat kizárhatták volna az UEFA-ból, de a sok pénz kárpótolta a tulajdonosokat. Viszont a BL és az EL teljesen érdektelen lett volna. Ez a sok arab, amerikai, orosz, kínai milliárdos nagyon megváltoztatta a focit.

Előzmény: nj (22516)
Gyenyi Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22518

Most sok mindet elmesélsz, anélkül, hogy valamit is mondanál.

Mik azok a hibák, melyek évről, évre előjönnek? Hogy lehet a mai csapatot bármiben is hasonlónak látni a 2 évvel ezelőttivel? És az évről évre rosszabb edzők! De Boer rosszabb lett volna, mint a sokkal jobb játékosokkal semmit sem elérő Jol? Bosz, aki ugyanúgy második lett, mint De Boer, de EL döntőig jutott, miért volt rosszabb, mint De Boer? Keizer, akinél pechesebben edzőnk nem tudom, hogy kezdett-e már, de a csapat vele sem rosszabb, mint pont egy éve Boszszal volt. Bosz sokkal rosszabb játékkal jutott túl a PAOK-on, mint amivel a mai csapat kiesett, és Bosz otthon vesztett az első fordulókban kutyaütők ellen, a tegnapinál rosszabb játékkal 5 pontot.

Én sem vagyok sok mindennel elégedett, hiszen ilyen eredmények után, hogy is lehetnék, de próbálok reális maradni. Most két nagy baj. Az egyik, hogy minden meccsen van egy nagy visszaesésünk, a másik, hogy túl sok helyzetre van szükségünk, hogy gólt is szerezzünk. Keizer sok cseréjével nem értek egyet, de a cserék olyan, hogy egy jó csere sem mindig jön be, és egy rossz is sikeres lehet.

Előzmény: Manoh (22513)
nj Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22517

Azzal, szerintem - a topligás sztárcsapatok szurkolóin kívül -, senki sem vitatkozik, hogy ez a döntés nem vall nagy bölcsességre és az is látszik, hogy kiknek állt érdekében.

Nem véletlen, hogy még a szlovén UEFA-elnök megválasztása előtt gyorsan keresztülhajtották. 

Előzmény: Neeskens (22514)
nj Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22516

Az nem úgy van, hogy ha a címvédő, mondjuk, a Real Madrid és nem kerül be a 4 legjobb spanyol csapat közé, akkor a 4. spanyol kiesik?

Régebben, amikor a Liverpool nyerte a BL-t és nem volt a legjobb 4 csapat között, akkor abban az évben 5 angol csapat indulhatott, de a Liverpoolnak a selejtezőben kellett kezdenie. És emiatt hozták ezt a szabályt, hogy 4-nél több csapatot egy ország sem indíthat, a címvédő kiszorítja a legrosszabb helyen végzőt a saját honfitárs csapatai közül.

Előzmény: Gyenyi (22515)
Gyenyi Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22515

Ehhez még annyit, hogy kiindulhatunk abból, hogy a BL-t az első tíz országból való csapat nyeri, mely ezen a jogon indulhat a közvetkező évben. Így a 11-ik bajnoka is a csoportban kezdi, és az egész lista egyet csúszik. De 2019-re a 11-ik helyet is nehéz lesz megtartani.

Előzmény: Neeskens (22514)
Neeskens Creative Commons License 2017.09.18 0 0 22514

"A 16 topligás csapat mellé valószínűleg az 5.-12. helyen álló országok bajnokai kerülnek"

Íme az ezek utáni - már csak név szerint, mert semmi köze nincs hozzá - BL elosztása a főtáblán, az ostoba UEFA újítás árán:

4 topliga (angol, német, spanyol, olasz) első 4 helyezettje + az UEFA-ranglista 5. és 6. helyezettje ad 2-2 csapatot + a ranglista 7., 8., 9. és 10. helyén levő bajnokságok adnak 1 csapatot fejenként. Tehát ezek után ez a 24 csapat fog a főtáblára kerülni azonnal.

Még 2 csapatot adnak a 11-től 15-ig levő bajnokságok. Ilyen elosztásban:

A ranglista 11. és 12. helyén levők 1-1 csapatot (bajnok) a play-offba és 1-1 csapatot a 3. selejtezőkörbe.

A ranglista 13. és 14. helyén levők 1-1 csapatot (bajnok) a 3. selejtezőkörbe és 1-1 csapatot a 2. selejtezőkörbe.

A ranglista 15. helyén levő pedig mind a 2 csapatát a 2. selejtezőkörbe. 

Előzmény: nj (22510)
Manoh Creative Commons License 2017.09.17 0 0 22513

Szokásos "lemez" volt ismét. Meccsről meccsre, évről-évre ugyan azokat a hibák jönnek mindig elő. Bárki az edző, bárkik a játékosok, mindig ez van. Persze az évről évre gyengülő játékoskeret és az egyre rosszabb edzők sem sokat segítenek. De az nagyon megnyugtat, hogy a kasszában továbbra is sok pénz van és legalább azt lehet számolgatni, ha már a gólokat, já teljesítményeket, győzelmeket, kupákat nem! :-(

 

A Psv legalább nyert, így nem ment el a Feyenoord 5 pontra, viszont mindkettő mögött van 2 pont,hátrány, de azért ez így jobb egyenlőre.

nj Creative Commons License 2017.09.17 0 1 22512

A hajrában még megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, de, persze, ilyenkor már nagy a kapkodás, semmi nem megy be.

Az a baj, hogy ez nekünk már a második botlásunk, ezúttal ráadásul egy meglehetősen gyenge csapat ellen (a Heracles sem tudott azóta meccset nyerni, hogy bennünket elvert, teszem hozzá!), míg az ilyen meccseket a Feyenoord simán lehozza 2-0-ás győzelemmel.

 

Sajnos, továbbra is megvannak a magunk problémái. Amíg a De Jong - Van de Beek - Ziyech trió uralja a középpályát, addig minden működik, de amikor átadják a kezdeményezést (elfáradnak?), akkor kicsúszik a kezünkből a meccs és szétesik a játékunk. Ilyenkor a legkevésbé hasznos Ziyech szokott lenni, ezért én nem is F. de Jongot cseréltem volna le, hanem őt. És, persze, mindenekelőtt Dijksot, aki a második félidőben képtelen volt lezárni a bal oldalt. Tegyük hozzá, nem is volt könnyű dolga, mivel Ziyech nem védekezett előtte. De Ligt pedig kétszer is akkorát hibázott, hogy majdnem gólt kaptunk miatta, és, persze, az is kérdés, hogy hogyan forgolódhat ilyen könnyen egy center a 16-osunkon belül, mint a kapott gól előtt, hol van ilyenkor a két középső védőnk?

Ha lenne megfelelő helyettese, talán De Ligtnek sem ártana egy kis pihenő, mert az sem nagyon működik, hogy teljesítsen akárhogy, mindig játszik. Dolberg helyett pedig én inkább Siem de Jongot küldtem volna be, mert a rutin ilyenkor többet ér, mint egy - egyébként is görcsösen próbálkozó - fiatal játékos erőfeszítései. 

Huntelaar nem volt rossz, de minden helyzetet kihagyott, és én Kluivertet nem hoztam volna le egy ballábas jobbszélső helyett. Neres egyszer sem ment le az alapvonalig, ami, persze, nem meglepő egy ballábastól. Ha a sárga miatt hozta le, akkor ment volna be inkább Cerny. 

 

Ha most megint azt mondom, hogy az ilyen pontvesztések nem férnek bele és ezek miatt fogjuk elveszíteni a bajnokságot, akkor Gyenyi megint lehurrog majd, hogy miért károgok, megint negatív vagyok, sok van még hátra, a Feyenoord is veszít majd pontokat stb. Holott, tavaly is így volt, hogy az elején szedtük össze azt a hátrányt, amit a végén nem volt már lehetőségünk ledolgozni!

nj Creative Commons License 2017.09.17 0 1 22511

Annyira tudtam! :-(

 

Jó első félidő, 2-3 góllal kellene vezetnünk, aztán a második félidőre kényelmesen jövünk ki, ezek meg felbátorodnak és, persze, hogy ki is egyenlítenek! A kapufa után még azt sem mondhatom, hogy nem érdemelték meg!

Mi már leeresztettünk, ők viszont lendületben vannak, még simán fordíthatnak is, mint a Heracles!

 

Semmiből nem tanulunk! :-( 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!