Keresés

Részletes keresés

Neeskens Creative Commons License 2 órája 0 0 23274

Hosszú még a szezon, tehát nem kell elszállni ettől.

Előzmény: Panucci (23269)
Neeskens Creative Commons License 2 órája 0 0 23273

Nálam is pontosan ez lenne a mai kezdőcsapat.

Előzmény: nj (23272)
nj Creative Commons License 5 órája 0 0 23272

Nálam a holnapi kezdő ez lenne:

 

Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, Van de Beek (Eiting), F. de Jong - Ziyech, Huntelaar, Tadic

 

 

Gyenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 23271

"Klasszikus szélsők nélkül ellenük is nehéz lesz. Persze, szélsőkkel is az lenne."

Ugyan. A Standard ellen sem volt olyan nehéz, mint gondoltad. Ha most azt mondod, hogy annál nehezebb lesz, legyen! A lényeg, hogy továbbjussunk. Neres nélkül valóban nehezebb lesz, de úgy tudom, náluk komolyabb csatárproblémák vannak. A Sturm, a Standard és a Dinamo játékosai együtt nem érnek annyit, mint a mieink. Szégyen, ha nem jutunk be a BL-be. De volt már ilyen. Igaz, szerencsére nem a Kijev ellen. Ellenük eddig nagyon jó a mérlegünk. Maradjon így!

Előzmény: nj (23267)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23270

Hát, az már a ti ügyetek, nem a miénk!

Előzmény: Panucci (23269)
Panucci Creative Commons License 2 napja 0 0 23269

kluivert első gólpassza meg is van

nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23268

"Ez ellen kell egy pár, aki 2-3 játékost ki tud cselezni..."

 

Ilyet ma már nem nagyon találsz, legfeljebb Messit. Olyan gólokat már nagyon ritkán lőnek, mint 2005-ben Zlatan a NAC ellen.

 

Elég, hogy ha a szélső, amikor egy az egyben viszi rá egy védőre, akkor ki tudja cselezni, le tudja vinni a labdát az alapvonalig és mielőtt kiváltana rá egy belső ember, addig vissza tudja tenni/be tudja lőni élesen. De ha befelé húznak, akkor ez nem megy. Az sem nagyon, hogy 6 védő 12 lába között próbáljuk megtalálni azt a 30 cm széles sávot, ami jó a centernek.

Előzmény: Gyenyi (23266)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23267

Neres viszont megsérült és lehet, hogy nem játszhat a Dinamo ellen. Klasszikus szélsők nélkül ellenük is nehéz lesz. Persze, szélsőkkel is az lenne.

Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 23266

Sajnos a holland bajnokságban egyre több csapat fog szervezetten védekezni ellenünk. Ez ellen kell egy pár, aki 2-3 játékost ki tud cselezni, és gyorsan kell, hogy menjen a labda. Neres át tud kígyózni 1-2 hátvéden. Labyad nem. Ez sajnos meglátszott a játékon. Az biztos, hogy a VVV gólját VAR nélkül megadták volna. De szerintem jogosan nem adták meg. A srác megrántotta Tagliafico mezét, aki utána már nem tudta zavarni. A 11-esnél pedig érthetetlen, hogy a bíró miért nem adta egyből meg. Még nem volt Huntelaarnál a labda, amikor hátulról fellökte az a srác. Azt hiszem, a bíró vagy apartjelző is látta, de biztos, ami biztos, megvárták a VAR-t.

Megérdemelten nyertünk, de még van mit javulnunk.

nj Creative Commons License 3 napja 0 0 23265

A PSV pedig "természetesen" nyerta a saját meccsét egy 91. percben szerzett góllal... :-(

Manoh Creative Commons License 3 napja 0 0 23264

A focit még mindig gólra játsszák, így a VAR nélkül valóban nem mi nyertünk volna. Nagyon szép, hogy mennyit birtokoljuk a labdát, meg mennyi helyzetet alakítunk ki, meg mennyivel jobb és drágább papíron a keretünk az aktuális ellenfelénél, de ez az eredményesség szempontjából teljesen lényegtelen. A selejtezőre visszatérve, ott szerencsére nem volt VAR, mert ott meg mi jöhettünk volna ki belőle rosszul.

De azért jó lenne, ha úgy játszanánk végre valahára sok év után már, hogy bármit csinál a a bíró, meg van-e VAR vagy nem, meg milyen a fű, meg milyen meccs volt meg milyen meccs lesz az aktuális meccs előtt/után, akkor sem legyen kérdés, hogy mi nyerjük-e meg a meccset.

Előzmény: nj (23263)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 23263

A játék képe alapján ugyan nem igazságtalan, hogy nyertünk, de ha nincs VAR (és ha a játékvezető nem úgy látja, ahogy, mert valljuk be őszintén mindkét szituációt meg lehetett ítélni így is, úgy is), akkor kikapunk 1-0-ra, Mázli, hogy már van videobíró.

Amúgy, nem mondhatom, hogy ne tettünk volna meg mindent a győzelemért, különösen a szünet után, de - ahogy korábban is írtam - rossz felfogásban, mindent középen erőltetve játszottunk. Nem értem, hogy a szünetben miért nem hívták fel erre a figyelmet, vagy, ha felhívták, miért nem változtattunk. Mondjuk, az igaz, hogy az első félideinél azért több támadást vezettünk a szélen, de még mindig nem eleget. Igaz, vérbeli szélső nem is volt a pályán. Távoli lövés pedig nem is volt, ami érthetetlen.

Mindegy, most örüljünk, hogy megvan a 3 pont és készüljünk a Dinamo ellen, az a fontosabb.

 

nj Creative Commons License 3 napja 0 0 23262

Miért lövünk mindent laposan? Legalább két olyan gólhelyzet volt, aminél jött ki a kapus, már dőlt el és elég távol is volt, ideális helyzet, hogy átemeljük rajta, erre inkább laposan belerúgták.

A másik, hogy nem kellene mindent túlbonyolítani, kipasszolni a védőket a 16-oson belül, el lehetne lőni távolról is. Egy ilyen zárt védelem ellen nem lehet a gólvonalig vinni a labdát, csak az átlövés és védelem széthúzása (az aktív szélsőjáték) lehet eredményes.

Manoh Creative Commons License 5 napja 0 0 23261

"Nem az (is) a szabály, hogy a beadó játékos nem állhat a labdát 'lesen fogadó'-nál hátrébb? Szerintem Tagliafico kb. egy vonalban állt Huntelaarral.

 

A szabály szerint, ha a labda a beadás pillanatában hátrébb van, mint a későbbiekben gólt szerző játékos bármelyik olyan testrésze, amivel szabályosan gól szerezhető akkor lest kell ítélni és a gólt érvényteleníteni. Szerintem Huntelaarnak a jobb lába előrébb volt a labda vonalánál. Persze ezt ott hirtelen nehéz lehetett megítélni és kicsit volt előrébb Huntelaar, így a támadó játék segítése alapelv alapján ítélhettek gól vagy nem jól látták.

 

"Hogy azért lett-e gól, nem tudom. Beleért. Lehet, hogy anélkül is bement volna"

 

A lassítás alapján kb a kapu közepébe ment volna, ahol Ochoa állt és mozdult is rá, ezért sem tudott reagálni már a megpattant fejesre, hiába lassult le a labda. nem tudjuk védte volna-e, de így semmi esélye sem volt.

 

"Nehogy már azt mond, hogy szerencsésen nyertünk, még, ha nekik is volt kapufájuk."

 

Hol írtam én ilyet?

 

Azt írtam, hogy: "ha nagyon őszinték és fairek akarunk lenni, akkor annak ellenére, hogy domináltunk és sok helyzetünk volt, azért az első gólunk inkább volt les, mint nem, illetve a második azért lett gól, mert a védő beleért, különben fogta volna Ochoa és ez a két gól lényegesen befolyásolta a meccs további alakulását. Ha mi kaptunk volna 2 ilyen gólt kárhoztatnánk a balszerencsét, szóval most az élet valamit visszaadott egy korábbi peches esetért."

 

Ha Standard lőtt volna 2 ilyen gólt és vezet, akkor igen nehezen  jöttünk volna vissza és akkor feltehetően Te lettél volna az, aki a leghevesebben védte volna a csapatot és szidta volna a bírót meg a balszerencsét, hogy 2 ilyen gólt kaptunk.

Azaz én csak elismertem, hogy szerencsésen alakult számunkra ez a 2 szituáció és ez is hozzájárult a győzelemhez, de nem csak ezért nyertünk, mert mi domináltunk és voltak helyzeteink, amikből ugyan nem lett gól ezekből meg igen.  Illetve sokszor alakult számunkra szerencsétlenül egy-egy szituáció, , mi is kaptunk lesről gólt vagy pattant védőnkről a saját kapunkba a labda, ami vereséghez vezetett és ebből kaptunk most valamit vissza.

Előzmény: Gyenyi (23258)
Neeskens Creative Commons License 5 napja 0 0 23260

....a szezon végén legalább a top-12 között kell maradnunk !!!

Előzmény: Neeskens (23259)
Neeskens Creative Commons License 5 napja 0 0 23259

Ennyit a Vitesse és a Feyenoord-ról. Idén maradtunk már csak mi és a PSV az Eredivisie számára. A lehető legtöbb pont kell

Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 23258

"első gólunk inkább volt les, mint nem"

Nem az (is) a szabály, hogy a beadó játékos nem állhat a labdát 'lesen fogadó'-nál hátrébb? Szerintem Tagliafico kb. egy vonalban állt Huntelaarral. Ha van videóbíró, az meg tudja mondani, les volt-e. Különben vitatható esetben nem szabad lest adni.

 

"a második azért lett gól, mert a védő beleért"

Hogy azért lett-e gól, nem tudom. Beleért. Lehet, hogy anélkül is bement volna.

 

Nehogy már azt mond, hogy szerencsésen nyertünk, még, ha nekik is volt kapufájuk.

 

Volt egy kapufánk, 2-3, centikkel mellé ment lövésünk. Ha ezt a meccset nem nyertük volna meg, akkor mi lennénk a világ legpechesebb csapata.

Előzmény: Manoh (23256)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 23257

"ez a mai győzelem elsősorban Ten Hag érdeme volt!"

Sok edző büszke teljesítményére, ha jó a csapat, és szidja a játékosokat, ha rossz. Ten Hag legalább, most, hogy jók voltak sem magát dicsérte. Talán az túlzás, hogy elsősorban az ő érdeme volt, de biztos, hogy fontos szerepe volt abban. Kulcsszerepe volt Tagliaficonak, akivel, úgy látszik jól kielemezték szélsőjét, és talán neki a pihenés is jót tett. Ilyen jónak még nem láttam. Mindenesetre e szélső nélkül támadásaik veszélytelenek voltak. Az, hogy ilyen agresszívan kezdtünk is valahol az edző érdeme. Most a nagy kérdés, hogy kikkel kezd szombaton. Bár még mindig azt mondja, nem bánta meg, hogy akkor 4 cserével kezdett, nem hiszem, hogy ezt meg meri még egyszer csinálni. Kezdjen Schöne helyett Eitinggel és esetleg még Tagliafico helyett Wöberrel! A többi csere a meccs alakulásától függjön! Tegnap, amikor írtam, kik voltak a legjobbak kifelejtettem De Ligtet. Pedig nagyon jó volt.

A Kijev gyengébb, mint 8-10 éve volt, de azért majdnem minden évben áttelel Európában. Bajnokságukban legutóbb nyertek a Shaktar Donyeck ellen. Ha kétszer úgy játszunk, mint tegnap, akkor azért továbbjutunk. Mert a BL még mindig követelmény kell, hogy legyen.

Előzmény: nj (23253)
Manoh Creative Commons License 6 napja 0 0 23256

És azért, ha nagyon őszinték és fairek akarunk lenni, akkor annak ellenére, hogy domináltunk és sok helyzetünk volt, azért az első gólunk inkább volt les, mint nem, illetve a második azért lett gól, mert a védő beleért, különben fogta volna Ochoa és ez a két gól lényegesen befolyásolta a meccs további alakulását. Ha mi kaptunk volna 2 ilyen gólt kárhoztatnánk a balszerencsét, szóval most az élet valamit visszaadott egy korábbi peches esetért.

Manoh Creative Commons License 2018.08.15 0 0 23255

Hatalmas és teljesen érthetetlen a kontraszt a hétvégi bajnoki és a mai (tegnapi) meccs között. Amennyivel jobb csapat a Standard, mint a Heracles, annyival nem jobb a 4 játékos, aki játszott ma mint aki hétvégén. Mondjuk azt már Bosz csapatánál, az EL menetelésnél is láthattuk, hogy a komolyabb nemzetközi meccseken jobban odateszi magát a csapat, mint az előtte és utána lévő bajnokikon.

A múlt heti meccshez képest, most mi kezdtünk jobban és nekünk maradtak ki a helyzetek. Most is sikerült megszerezni a vezetést és jött rá a második gól is. A kulcs az volt, hogy most a 2, félidőben elején sikerült rárúgni a 3. gólt, amire Liegeben is megvolt az esély, csak ott nem jött össze. A 3. gól után már eldőlt a meccs. Nagy kérdés, hogyha így is tudnak a játékosok játszani, akkor pár nappal ezelőtt a többségük mit művelt? Hogy ez edzői motivációs vagy a játékosok egyéni motivációs problémája vagy együttes felelősség, az még kérdés, majd a jövő választ ad rá.

Remélhetőleg azért többször ilyen jók is leszünk és talán olyan pocsékok meg ritkán leszünk, mint a hétvégén. Minden esetre ilyen hullámzó teljesítmény sok kérdést felvet. A következő pár bajnoki, illetve közöttük a 2 meccs a Kijev ellen talán majd világosabb képet ad, hogy melyik is a csapat valódi arca.

Bízzunk benne, hogy a maihoz van sokkal közelebb, mert a bajnokságban és a Kijev ellen is az fog kelleni az eredményességhez.

Gyenyi Creative Commons License 2018.08.14 0 0 23254

Ez nagyon szép volt. Nem úgy, mint Liegeben, hogy ők támadtak, és mi lőttük a gólokat, hanem mi támadtunk, és az első perctől kezdve érett a gól. Most is 2:0-lal fordultunk, de most egész más volt a játék képe. Szünet után gyorsan 3:0 lett, és ezzel vége is volt. Kicsit megint könnyelműek voltunk, de még így is több helyzetünk volt, mint nekik.

Szinte mindenki nagyon jó volt, de, ha ki kell emelni néhányat, akkor az Tadic, Ziyech és Tagliafico. Az egyetlen kritika az lehet, hogy a helyzetek alapján 4-5 góllal kellett volna nyernünk. Jöhetnek az ukránok. Lehet, hogy az a 2 meccs nehezebb lesz, de most már kell, hogy sikerüljön. 8 éve egy, a mainál jobb Dinamót vertünk ki.
De előbb nyerjünk szombaton a VVV ellen!

nj Creative Commons License 2018.08.14 0 0 23253

"Ami a pályán történik, azért ő a felelős."

 

Remélem, ezt a mai meccs után is fenntartod! :-) Mert, akkor ez a mai győzelem elsősorban Ten Hag érdeme volt!

Előzmény: Gyenyi (23250)
nj Creative Commons License 2018.08.14 0 0 23252

Jó játékkal, magabiztos 3-0-ás győzelem.

A játék minden elemében jobbak voltunk, háromszor annyit lőttünk kapura, a gólokon kívül is maradtak ki helyzetek. Bár a 60. perctől kezdve már nem erőltettük meg magukat, ennek ellenére Onanának csak a 73. percben kellett először védenie. Igaz, a végén a Standard is lőtt kapufát és akadt egy-két helyzetük.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti: De Ligt, Tagliafico, Ziyech, Tadic és Huntelaar egészen kiválóan játszott, Mazraoui, Blind, F. de Jong, Schöne, Neres "csak" jól. 

Nemzetközi meccsen a Lyon elleni hazai EL-elődöntő óta nem játszottunk ilyen jól.

A Dinamo Kijev lesz a következő ellenfél, otthon kezdünk. Jobb lett volna idegenben, de hát ez van. Az nagyon kemény meccs lesz, biztos, hogy sokkal jobbak, mint a Sturm, vagy a Standard.

Előzmény: nj (23251)
nj Creative Commons License 2018.08.14 0 0 23251

Az első félidő 2-0, remélem a második nem úgy alakul, mint Liege-ben...

Gyenyi Creative Commons License 2018.08.14 0 0 23250

"Keizernél, De Boernál ezt miért nem emlegetted?"

Nem hiszem, hogy soha nem emlegettem. De, mivel őket kedveltem, lehet, hogy kicsit megbocsájtóbb voltam velük szemben. Eleve kritikusabb vagyok a nem Ajax vérű edzőkkel szemben, akik csak ugródeszkának akarnak minket használni. Emellett Ten Hag azzal is eljátszotta nálam minden hitelét, hogy már októberben tárgyalt, és félek, hogy meg is állapodott, Overmarssal abban, hogy, ha kirúgják Keizert ő jön. Legyen egy edző ambiciózus, de ne aljas!
Mint edző sem mutatott eddig sokat. Van Basten óta az első edzőnk, aki mindent megkapott, amit csak kért. De 8 hónap után még mindig csak kísérletezik, még mindig nincs fix kezdőcsapata, saját játékstílusa. Amit pedig szombaton csinált, az tipikus példája annak, hogy mit nem szabad csinálni. A nagyon fontos első bajnoki meccsen 4 helyen megváltoztatta azt a csapatot, mely egy félórát leszámítva 3 meccsen át jó volt. Ráadásul e 4-ből 3-ról tudhatta, hogy rosszabb, mint aki helyett játszik. Ez arrogancia volt, mely sajnos átment a játékosokra is. Az marhaság, hogy e 4 játékost pihentetni akarta. Huntelaar kimondottan dühös volt, hogy nem kezdhetett. Elég tapasztalt ahhoz, hogy érezze, mikor kell pihennie. De Jong sem örült. Kezdett belejönni, egyre tovább bírta a meccseket. Minél többet akar játszani. Hogy Schöne örült-e, nem tudom. Amilyen pocsék volt Liegeben, büntetésnek is érezhette. Szerintem nem pihentetni akart, hanem ki akarta engesztelni azokat, akiket mostanában mellőz. Ilyet komoly edző nem csinál, legalább is, nem 4 játékossal egyszerre. (Ez nem magyarázat a Huntelaar - Sierhuis cserére. Őt talán tényleg pihentetni akarta.)

Ennyi hiba után, kitartok amellett,hogy a szombati kudarcért Ten Hag a felelős. De a liegei 2:2-ért is. Miért nem cserélt akkor, amikor kb. az 50-ik percben néhányan elkezdtek könnyelműsködni. Akkor még nem hittek a belgák abban, hogy visszahozhatják a meccset. Mire Ten Hag cserélt, már igen.

De most már az megvolt. Ha ma továbbjutunk, akkor kicsit, a mutatott játéktól függően, megnyugodhatnak a kedélyek. És azért valószínű, hogy továbbjutunk.
Mindenesetre most az egy héttel ezelőtti 11 kezd. Egy hete az utolsó 30 percben lerohanták középpályánkat. Ez az egy, amitől félek, ha ugyanaz lesz a középpálya.

Előzmény: nj (23249)
nj Creative Commons License 2018.08.13 0 0 23249

"Ami a pályán történik, azért ő a felelős. "

 

Igen? Akkor Keizernél, De Boernál ezt miért nem emlegetted?

Amúgy, ennél nagyobb marhaságot már régen olvastam! Én nem akarom védeni Ten Hagot, mert tavasszal tényleg nem mutatott semmit, de most egyelőre versenyben vagyunk a BL-ben, ahonnan az utóbbi években mindig kiestünk. (Tudom, Nouri, balszerencse stb.) Nem mondom, hogy minden tetszik, amit most tétmeccsen a pályán láttam, de látok némi javulást a tavaszi teljes kilátástalansághoz képest, ami feltehetően nem Ten Hag zsenialitásának és a csapatjátékunknak köszönhető, hanem annak, hogy végre van néhány minőségi játékosunk. Viszont, ez azt is jelenti, hogy ha a jobb játék a jobb játékosoknak köszönhető és nem az edzőnek, akkor a szombati gyenge játék is az ő felelősségük. 4 játékost ültetett a kispadra: Tagliaficot és Schönét te is le akartad ültetni. F. de Jong nemrég még sérült volt, Huntelaar már nem fiatal, érthető volt az ő pihentetésük is. Ilyen alapon Tadic is megérdemelte volna, mert a VB után nem pihent eleget, gondolom, előbb-utóbb sorra kerül ő is. Ha most nem lett volna kezdő ő sem, akkor még inkább szidnád Ten Hagot. Bekerült a csapatba Wöber (nem volt rosszabb, mint a többiek), Blind (ő sem), Van de Beek, akinek a bekerülését aligha kifogásoltad (na, ő viszont tényleg csalódás volt, különösen a nyilatkozata alapján gondolhattuk volna, hogy akkor most majd megmutatja, hogy neki helye van a kezdőben) és Sierhuis (mert nincs másik centerünk és ő sem volt rosszabb, mint Huntelaar).

 

Azt sem értem, hogy miért kellene egy játékost motiválni? Tudjuk, hogy bajnoki meccset játsszunk, nem? Tudjuk, hogy a végeredmény meghatározza a bajnoki helyezésünket, tehát nyerni kell. Ezt szerintem, már egy 6 éves gyerek is érti, nem egy profi futballista. Nem hinném, hogy Guardiolának, vagy Mourinhonak el kell magyaráznia, hogy "gyerekek, lehetőleg a bajnoki meccset is meg kellene nyerni".

 

Még egyszer mondom: én nem védtem Ten Hagot, amikor rászolgált a kritikára, de ez a szombati meccs elsősorban a játékosok sara! Ők voltak a pályán, ők mondtak csődöt. Nem értem, hogy miért kell őket felmenteni a felelősség alól!

Előzmény: Gyenyi (23246)
SotonJoe Creative Commons License 2018.08.13 0 0 23248

Dominálta a mecset az Ajax. Legalábbis számomra ez derült ki az összefoglalóból... Mindenesetre a 2 gól, itt is és ott is nagyon szép volt! De nyerni kellett volna! :P

Előzmény: SotonJoe (23247)
SotonJoe Creative Commons License 2018.08.13 0 0 23247

Highlights Ajax - Heracles Almelo

 

https://youtu.be/xnHqYspDwlA

Gyenyi Creative Commons License 2018.08.13 0 0 23246

"Mindenért Ten Hag a hibás, soha nem a játékosok, akik gyengén játszanak."

Csaknem 9 hónapja van nálunk. Elég időt kapott, hogy az általa kívánt játékot betanítsa. Megkapta azokat a játékosokat, akiket megkívánt. Kívánságára 10 milliókról lemondtunk, és szinte senkit nem adtunk el.

Ő dolgozza ki a taktikát, neki kell elérnie, hogy a játékosok motiváltak legyenek és ő küldi a pályára azt a 11-et, melyben legjobban megbízik, hogy sikeres lesz. Tavasszal még mondhatta, hogy nem kapott elég időt és játékához nem megfelelők a játékosok. Idén nincs elfogadható kifogása. Ami a pályán történik, azért ő a felelős. Ha a kispadra került játékosokat nem tudja eléggé motiválni, az is az ő hibája. Az edzésen is kell látnia, ha valaki nincs formában. Úgy néz ki, Van de Beek nincs. Akkor ne próbálja azzal kiengesztelni, hogy beteszi, hanem beszélje meg vele, hogy nyerheti vissza formáját. Neres sem találja egyelőre a helyét. Ezen is elgondolkozhat az edző. Az, gondolom, nagyon fáj neki, hogy az általa kierőszakolt Labyad nem hozzánk való, de legalább nem erőlteti túlzottan (!) játékát.

Ten Hag holnap még rám cáfolhat, de, ha nem jutunk a BL-be, akkor hamar meg kell szabadulni tőle.

 

A szombati meccs egyetlen, talán, pozitívuma, hogy Sierhuis nem volt rosszabb, mint Huntelaar. Kevésbé pozitív, hogy a sok tapasztalt, nemzetközi klasszis ellenére, egy igazi karakter van a csapatban, és egy igazi vezér; a tegnap óta 19 éves De Ligt.

Előzmény: nj (23243)
Gyenyi Creative Commons License 2018.08.13 0 0 23245

"Eddig 7 gólt szereztünk."

8-at. A 8-ik Ziyech szögeltéből született.

Előzmény: Gyenyi (23242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!