Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 6 órája 0 0 23509

Van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres és Dolberg egyszerre a csapatban? Azért ez egy kicsit merész, vagy legalábbis csak kimondottan gyenge ellenfelek esetén merném meglépni.

Előzmény: Gyenyi (23508)
Gyenyi Creative Commons License 15 órája 0 0 23508

"És nem is a gólarány, hanem csak a gólkülönbség!"

Hogy én is kicsit kötözködjek. Miért 'csak'? A gólkülönbség sokkal fontosabb, mint a gólarány.

 

Ami pedig a meccset illeti, nem voltunk túl jók, de a nehéz szerdai meccs után, nem lehetett könnyű egy Excelsior ellen felpumpálniuk magukat. Korábban az ilyesmi nem is sokszor sikerült. Márpedig most a hozzáállásra nem lehetett panasz. És 7:1-re nyerni idegenben még egy amatőr csapat ellen is szép teljesítmény. Kár a kapott gólért, bár ennyit azért megérdemeltek.

Most Ten Hag nagy problémája, remélem, hogy mit tegyen Neresszel. Arra már rájött, hogy Van de Beeknek kezdenie kell. Lassan arra is rá kell jönnie, hogy Neresnek is. De ki helyett? Egyszer egyszer ez lehetne Tadic is, de strukturálisan csak Schöne jöhet szóba. Már megvolt idei távoli gólja, szabadrúgás gólja, így nem hiányozna. Mostanában nem rossz, de Van de Beek és De Jong mellett nincs rá szükség. (Szerintem.) Nagyszerű 12-ik ember lehetne. Tulajdonképpen Wöber és Neres között kell választani. Általában Nerest választanám, de ellenféltől függően lehet Wöber is.

Előzmény: nj (23507)
nj Creative Commons License 30 órája 0 0 23507

És nem is a gólarány, hanem csak a gólkülönbség! :-)

Előzmény: Neeskens (23506)
Neeskens Creative Commons License 1 napja 0 0 23506

“gólarány ma 4el javult”

 

Sajnos csak 3-al

Előzmény: Ruud_Krol (23502)
nj Creative Commons License 1 napja 0 0 23505

Én úgy láttam, hogy De Ligt próbált lökni, aztán egyszerűen elveszítette az egyensúlyát és elesett.

 

A PSV valóban megállíthatatlannak tűnik, de legközelebb a Heerenveen ellen játszanak és a frízek ellen azért nem megy nekik olyan jól. Az elmúlt 5 évben legalábbis elég kiegyensúlyozott a mérlegük. Talán most is sikerül pontot rabolniuk Eindhovenben.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (23503)
nj Creative Commons License 1 napja 0 0 23504

Mérsékelt tudású ellenfél ellen sima győzelem. Végig domináltunk és szépen lassan felőröltük az Excelsiort, ráadásul, most le sem álltunk a 2-3 gólos vezetés tudatában.

A győzelem ilyen különbséggel is megérdemelt.

 

A szerdai gyenge teljesítmény után most meg voltam elégedve a srácokkal. persze, nem mindegy, hogy a Benfica, vagy az Excelsior az ellenfél.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 1 napja 0 0 23503

Bár csak a második félidőt láttam, valamelyest nehezebb meccsre számítottam. volna. Kár a bekapott gólért, vissza kell még néznem,hogy De Ligtet ellökték,vagy ő esett el lökés közben. Mondjuk mindegy,mert a VAR nem látott semmit. Tagliafico nagyon aktív volt,Donny is szépen termelt,a 7 gól magáért beszél. 6 gól a lemaradásuk a PSVtől ami a kisebbik baj, a nagyobbik,hogy még mindig nem bírnak botlani. Papíron most jönnek a nehéz meccseik. Szerintem ez egy BL hét után rendben lévő eredmény.

Ruud_Krol Creative Commons License 1 napja 0 0 23502

gólarány ma 4el javult! :)

nj Creative Commons License 4 napja 0 0 23501

"Talán tedd hozzá, hogy szerinted."

 

Miért, te talán hozzátetted? Azt írtad: "még mindig az volt a legjobb sorunk". Így, kategorikusan kijelentve. Akkor én miért ne tehetném meg ugyanezt?

De mindegy, ezen nem múlik: SZERINTEM, a védelem ugyanolyan rossz volt, mint a többi csapatrész.

 

"Mivel szerintem De Ligt volt a legjobb hátvédünk, tehát, még, ha a többiek pocsékok is lettek volna, nem lehet mondani, hogy De Ligt nélkül nem lettünk volna rosszabbak."

 

De Ligt volt a legkevésbé rossz hátvédünk, de önmagához képest ő is gyenge volt. És nem azt írtam, hogy nélküle jobbak lettünk volna, hanem, hogy ő sem garancia arra, hogy jók leszünk.

 

"Szóval nincs értelme előhozni a PSV meccset."

 

De, mert azóta már szinte a legendárium része lett nálad, hogy ha nem a De Jong - Blind duó van hátul, akkor minden másként alakulhatott volna Eindhovenben: nyerünk, de legalábbis nem kapunk ki. Ugyanígy, hogy ha a Ziyech - Tadic - Neres trió játszik elöl, akkor nyerünk, mert egyszer, a Bayern ellen bejött. Vagy, ha Van de Beek játszik, akkor mindig jók vagyunk. Nem, ez nem ezen múlik, néha bejön, máskor meg nem.

 

Előzmény: Gyenyi (23500)
Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 23500

"A védelem ugyanolyan rossz volt, mint a többi csapatrész."

Talán tedd hozzá, hogy szerinted. Szerintem a védelemmel nem volt baj. De Ligt jó volt, Blind és Mazraoui is megfelelt. Tagliaficoval nem voltam elégedett. Onana is a védelem része. Volt egy nagy hibája, bár nem nagyobb, mint Van de Beeké volt helyzeténél. Nem emlékszem olyan sok Benfica helyzetre. Nekünk még kevesebbünk volt, de arról nem védelmünk tehetett. Mivel szerintem De Ligt volt a legjobb hátvédünk, tehát, még, ha a többiek pocsékok is lettek volna, nem lehet mondani, hogy De Ligt nélkül nem lettünk volna rosszabbak.

Szóval nincs értelme előhozni a PSV meccset. Ten Hag hibázott, mint a Heracles ellen is. Hogy mi lett volna, ha.... nem tudjuk, de mivel azóta ezeket a hibákat nem követi el, és a bajnokságban mindent 0-ra nyerünk, az az érzésem, hogy, ha e két meccsen nem nagyképűsködik, most több pontunk lenne.

Előzmény: nj (23499)
nj Creative Commons License 4 napja 0 0 23499

A védelem ugyanolyan rossz volt, mint a többi csapatrész.

Előzmény: Gyenyi (23498)
Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 23498

"most kiderült, hogy hiába van a kezdőben De Ligt, az sem garancia arra, hogy a védelem ellátja a feladatát, tehát nem lehet pusztán ezzel magyarázni a PSV-elleni vereséget."

Pusztán vagy nem pusztán, az, hogy a PSV ellen a De Jong - Blind párossal kezdett, hatalmas hiba volt. Hogy mi lett volna, ha másképp kezd, nem tudhatjuk. Szerintem már azzal jobbak lettünk volna, ha De Jong a középpályát erősíti. Különben az nem tűnt fel, hogy a védelem tegnap olyan rossz volt. Még mindig az volt a legjobb sorunk.

 

"attól, hogy egyszer bejött a Ziyech-Tadic-Neres csatársor, attól ez még nem lesz csodafegyver"

Most nem jött be, mert Tadic nincs formában. De ezt Ten Hag hamarabb észre kellett volna, hogy vegye, és tennie kellett volna valamit.

Előzmény: nj (23493)
Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 23497

Nem voltunk jók, és ez most már jó néhány meccsen így volt. Legtöbbször van egy jó szakaszunk, és egy rossz. A Bayern ellen az első 10-15 percet leszámítva jók voltunk. Utána az AZ ellen is, de azóta maximum egy félidőn át voltunk jók. Ebben szerepe van néhány játékosunk formahanyatlásának is. Tagliafico meg sem közelíti az AEK elleni formáját. Tadic 1-1 góllal, assziszttal palástolja, hogy egyre több hiba van a játékában. Ziyech meccsenként ad 2-3 nagyszerű passzt, de ő is rengeteg labdát veszít el. Két olyan játékos, akinek csak momentumai vannak, sok egy csapatban.

A Benfica legtöbb veszélyt a széleken jelentette. A felfutó bekkeket szélsőinknek kellett volna zavarniuk, de ezt sem Ziyech sem Neres nem tette. (Dolberg bemenetele után Tadic sem.) A balszélsőt Mazraoui elég jól fogta, de a másik oldalon legjobb csatárukkal, a  jobbszélsővel, Tagliafico már Amszterdamban sem tudott mit kezdeni, és ezt megismételte. Lehet, hogy a 2 VB résztvevő, Ziyech és Tadic elfáradt, és néha pihennie kéne, de Ten Hagban fel sem merül hogy a szemében kulcsjátékosokat (csak Van de Beek, Dolberg és Neres nem az) néha pihentesse. Ilyen szintű ellenfelek ellen eleve nem szabadna Schönevel kezdeni, még, ha tegnap nem is volt olyan rossz. De Ligt mellett legyen Wöber, előttük pedig Blind. És szinte szentségeltem, amikor pont Tadic talált be, mert szerintem helyére kellett volna beküldni Dolberget. Neres éppen belejött, amikor Ten Hag lecserélte.
Szerintem a védelem azért megfelelt. A csatársor volt, különösen, amíg Neres el nem kezdett játszani, pocsék. És nem is helyezkedtek jól. A középpályások nem tudtak hozzájuk passzolni. De valahol a középpályásokkal is volt baj, mert a hátvédek is legtöbbször kénytelenek voltak hazaadni. (Bár a gól előtt, mintha De Jong adott volna haza.)

De pozitívan fejezem be. Nem úgy láttam, hogy olyan sokkal jobb lett volna a Benfica, hogy a döntetlen igazságtalan lenne. Végeredményben egyetlen góljukat, Onana (szerencsére) ritkán látható hibájának köszönhették. Azonkívül igazán meleg helyzet kapunk előtt csak a végén volt. Ezzel szemben a meccs legnagyobb helyzete a miénk volt, mert Van de Beek lövésénél a kapus már nem tudott volna menteni. Még én, a megátalkodott optimista, se hittem volna, hogy már 2 fordulóval a vége előtt 3-iknál rosszabbak nem lehetünk, és komoly esélyünk van a BL továbbjutásra is. Sőt! Még csoportelsők is lehetünk. De előbb nyerjünk Athénben. Végeredményben a döntetlen volt a reális cél, és azt elértük. Nem jó játékkal, hanem kis szerencsével, és jó hozzáállással. Ezen a szinten az eredmény a lényeg, de utána, remélem, az edző elgondolkozik azon, hogy miért nem voltunk jók, és mer döntéseket hozni. Az is remélem, hogy De Jong sérülése nem komoly, de kockáztatni nem érdemes vele. Vasárnap nyernünk kell, aztán két hét 'szünet' jön.

nj Creative Commons License 4 napja 0 0 23496

Igaz!

 

Szerintem is nyerjünk inkább!

Előzmény: Neeskens (23495)
Neeskens Creative Commons License 5 napja 0 0 23495

"Ha a Bayern legközelebb pontot szerez, akkor továbbjut, de nekünk inkább az lenne a jó, ha megvernék a Benficát, mert akkor mi is."

 

Ezt nem jól tudod. Ha a Bayern döntetlenezne a Benfica ellen akkor már mi is továbbjutnánk, még ha 1 pontot sem szereznénk a következő 2 meccsen. Mivel akkor már csak pontszámban hozhatnának be minket.
Két csapat azonos pontszáma mellett a következők döntenek ilyen sorrendben:

1. egymás elleni meccsen szerzett több pont

2. egymás elleni meccsen levő jobb gólkülönbség

3. egymás elleni meccsen több lőtt gól

4. egymás elleni meccsen több idegenben lőtt gól

5. a 6 csoportmeccsen kialakult gólkülönbség

....

 

De inkább nyerjünk Athénban is és úgy döntsük el a továbbjutást.

Előzmény: nj (23493)
Manoh Creative Commons License 5 napja 0 0 23494

Alacsony színvonalú meccs volt. A Benfica nem volt jó, hozta az utóbbi hetek formáját, de mi még rosszabbak voltunk. Az utóbbi hetek szintjét hoztuk mi is, csak itt nem holland kis és középcsapat volt az ellenfél. A labdát mi birtokoltuk és tehetetlenül tologattunk, a helyzetek inkább a Benficánál voltak. A kapott gól nevetséges és gyermeteg volt, de a végén legalább Onana jóvátette a magáét, a védelem viszont végig hibát hibára halmozott. A középpálya nem szúrt, mikor nálunk volt a labda tologatták a labdát elképzelés nélkül. A támadók nem kerültek jóformán helyzetbe az egész meccsen. Az előreadott 1 hosszú labdán kívül, amiből a gól lett 2 szabadrúgás ment kb kapura., mert ugye Van der Beek keresztbe rúgta a szinte üres kapu előtt még azt az egy helyzetünket. Sajnos megint az edzőt is elő kell vennem, mert számomra egy Ajax klasszikus középcsatár nélkül nem állhat fel, akkor sem, ha ez egyszer bejött és az egyetlen gólt Tadic lőtte.

Ki kell mondani, hogy bár nagyon jó, hogy legalább 1 pontot sikerült elhozni, de az 1 pontjáért a Benfica többet tett és annyi erővel, amivel mi megszereztük otthon a 3 pontot, ők is megszerezhették volna. Most a végén nekik volt több nagy helyzetünk és hajtottak a végén, de míg akkor mi szerencsés gólt lőttünk a végén, addig most Onana bravúrosan védett.

nj Creative Commons License 5 napja 0 0 23493

Alacsony színvonalú mérkőzésen, pocsék játékkal szereztünk egy pontot, egy nem túl acélos ellenfél ellen. A Benfica egyénileg képzett játékosokból áll, de sok a pontatlanság a játékukban és nem igazán funkcionálnak jól csapatként, csak ezért nem kaptunk ki. Mert mi még ezt a csapatot is alul tudtuk múlni. Közel egy órán keresztül mutattunk be valami rémisztően gyámoltalan és iszonyúan sok hibával tarkított "játékot", amit egy jobb csapat (pl. szeptemberben a PSV) több góllal büntetett volna. A kapusunk Karius jellegű alakítást mutatott be, majd aláfutott a labdának, a "szuper" védelmünk tagjai össze-vissza szaladgáltak, gyermeteg helyezkedési hibákat követtek el, a középpályások ritkán szereztek labdát, de ha mégis, akkor rögtön el is passzolták, a csatárok gyakorlatilag észrevehetetlenek voltak. Utána volt egy kicsit jobb 10 percünk, ami alatt sikerült egyenlíteni, utána pedig kialakult egy meglehetősen csapkodó, adok-kapok jellegű küzdelem, amiben a Banfica előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, de ezek szerencsére kimaradtak. A megszerzett 1 ponton kívül semmiféle pozitívumot nem tudtam felfedezni ebben a mai 90 percben.

 

És mielőtt szokás szerint megint az edzőre húznánk a vizes lepedőt: most kiderült, hogy hiába van a kezdőben De Ligt, az sem garancia arra, hogy a védelem ellátja a feladatát, tehát nem lehet pusztán ezzel magyarázni a PSV-elleni vereséget. És attól, hogy egyszer bejött a Ziyech-Tadic-Neres csatársor, attól ez még nem lesz csodafegyver, hiába szeretne Gyenyi minden BL-meccset ebben az összetételben kezdeni. Most is akkor javultunk fel némileg, amikor Dolberg beállt.

 

Ha a Bayern legközelebb pontot szerez, akkor továbbjut, de nekünk inkább az lenne a jó, ha megvernék a Benficát, mert akkor mi is. Persze, az is jó forgatókönyv, ha nyerünk Athénban, de az ilyen játékkal nem fog menni. Kérdés, hogy ki lesz a balhátvéd az eltiltott Tagliafico helyett (Blind?), kezdő lesz-e Wöber és Dolberg.

nj Creative Commons License 5 napja 0 0 23492

Hát, ez eddig nagyon gyenge, pedig a Benfica is rosszabb, mint Amszterdamban, de mi pályán sem vagyunk. Már azt sem értettem, hogy miért nem próbálunk meg támadni, ha már egyszer a viharos Benfica-rohamok elmaradtak az elején. De hogy még a gól után is tartogatjuk a labdát, az végképp érthetetlen. Őrizzük a 0-1-et, vagy mi?

nj Creative Commons License 5 napja 0 0 23491

Az U19 3-3-ra végzett a Benficával, ezzel továbbra is vezetik a csoportot. Akárcsak a Bayern ellen, most sem játszottak igazán jól, egy jó 25-30 percet leszámítva. Azért 3-1-es vezetésünknél bíztam a győzelemben, sajnos hiába. Az AEK ellen idegenben be kell gyűjteni a 3 pontot és akkor szinte már megvan a továbbjutás, hacsak nem kapunk ki otthon nagyon a Bayerntől.

 

Egy döntetlennel elégedett lennék az esti meccsen is.

Gyenyi Creative Commons License 5 napja 0 0 23490

"nem kellene hagyni, hogy mások dönthessenek a sorsunkról. Most még a mi kezünkben van a sorsunk."

Ez igaz. De amit írsz azt sugallja, hogy jeleket látsz, ami arra utal, hogy hagyni akarjuk. Én ilyen jelet BL meccsünkön idén (ha a selejtezőt is annak vesszük, akkor a Standard elleni második félidőt leszámítva) nem láttam. Sőt! A BL meccseket megelőző bajnokikon is azt éreztem, hogy már a BL meccsre készültek. Írod, hogy olyan játékkal, mint a Feyenoord vagy a Willem II elleni volt, nem sokra megyünk ma. Nem láttam a Benfica utolsó két meccsét, de az eredmény alapján azt hiszem, hogy az ő NJ-jüknek több oka van aggódni. :) Még egyszer. Nincs kizárva, hogy ráfázunk, hiszen két kb. egyszintű csapatról van szó, de én bízom a sikerben. Annak minimuma, hogy olyan eredmény legyen, mely alapján egyenlő pontnál a Benfica előtt végezzünk.

Előzmény: nj (23488)
Neeskens Creative Commons License 6 napja 0 0 23489

Ezt nagyon elcseszték ma is a töketlen védekező játékukkal. Az angoloknak nem is volt dolguk hátul lényegében, így 10 emberrel támadhattak. Lehetett tudni, hogy ezt nem bírja ki a PSV.

Nekik most már matematikailag is elment a BL továbbjutás. Már csak az EL-ra maradt matematikailag esélyük, de annak sem adnák több esélyt, minthogy egy magyar klub 10 éven belül BL-t fog nyerni a fociban. A következőképpen mehetnek tovább:

1. lehetőség: PSV 6 pont + Tottenham max. 2 pont = angolok előzve
2. lehetőség: PSV 4 pont + Tottenham 0 pont = angolok előzve
3. lehetőség: PSV 6 pont (de az Intert min. 2 góllal verni vagy min. 3-at lőni nekik) + Inter 0 pont = olaszok előzve

 

Vagy van még egy 4. lehetőségük is. Leigazolják Tom Cruise-t és ő leforgatja legújabb filmjét, a következő címmel:
Mission: Impossible 7 - A PSV áttelelése az idei szezonban

Előzmény: nj (23486)
nj Creative Commons License 6 napja 0 0 23488

"Csak tudnám, ez miről jutott eszedbe."

 

Onnan, hogy nem kellene hagyni, hogy mások dönthessenek a sorsunkról. Most még a mi kezünkben van a sorsunk.

Előzmény: Gyenyi (23487)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 23487

"botorság lenne úgy számolni, hogy a Benfica biztosan kikap, mert otthon is vereséget szenvedett, mi pedig biztos, hogy nyerünk, mert idegenben ikszeltünk velük."

Ezt nem is mondom, de eleve azt mondani, hogy a Benficanak nem lesz nehezebb Münchenben, mint nekünk az Arenaban, az csacsiság. Legalább azt hozzátetted volna, hogy "lehet".

 

"Emlékezz csak a Dinamo Zágrábra, ott sem gondoltad volna, hogy kieshetünk!"

És különösen azt, ahogy. Csak tudnám, ez miről jutott eszedbe. Annak a kiesésnek a focihoz semmi köze nem volt. 

Előzmény: nj (23485)
nj Creative Commons License 6 napja 0 0 23486

A PSV közben gyakorlatilag kiesett. Tavasszal már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

nj Creative Commons License 6 napja 0 0 23485

"Nem lehet, hogy egy ilyen meccshez másképp állunk hozzá, mint a Willem II ellenihez?"

 

Hát, nagyon remélem, hogy erről van szó. Ha nem kapunk ki Lisszabonban, akkor részemről meg van bocsátva a legutóbbi két bajnoki.

 

"Gondolom, amint ezt elküldted, verted a fejed a falba, hogy milyen marhaságot írtál."

 

Szó sincs róla! Annyit írtam, hogy nem lesz könnyebb meccsünk otthon a Bayern ellen, mint a Benficának idegenben a Bayern ellen.

Attól, hogy otthon kikaptak a Bayerntől, még elkaphatják őket Münchenben. Amikor az első fordulóban kikaptak, a Bayern-krízisnek még nyoma sem volt.

Ugyanígy arra sincs garancia, hogy mi jobb eredményt érünk el a németek ellen otthon, mint idegenben. A sebzett oroszlán a legveszélyesebb, pláne, ha akkor még nem biztos a továbbjutásuk.

Nem állítom, hogy biztosan ez történik, de botorság lenne úgy számolni, hogy a Benfica biztosan kikap, mert otthon is vereséget szenvedett, mi pedig biztos, hogy nyerünk, mert idegenben ikszeltünk velük.

Emlékezz csak a Dinamo Zágrábra, ott sem gondoltad volna, hogy kieshetünk!

Előzmény: Gyenyi (23484)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 23484

"ilyen játékkal, mint vasárnap, vagy a Feyenoord ellen, nem sokra megyünk"

Nem lehet, hogy egy ilyen meccshez másképp állunk hozzá, mint a Willem II ellenihez? És, hogy épp azért fogtuk annyira vissza magunkat, mert már erre a meccsre készültünk? (Ami persze nekem sem tetszett.) Az eddigi BL meccseken mindig jók voltunk volt. A Benfica jó csapat, bár most zsinórban 3 vereséggel, lehet, hogy nem is annyira jó. De valóban, ha Mazraoui úgy kezd, mint Amszterdamban, akkor lehet, hogy most nem ússzuk meg. De van olyan okos, hogy nem kezd még egyszer úgy. Ezzel együtt lehet, hogy nehéz lesz. De, ha az elején nem engedünk ki, minden lehet. Akár nyerhetünk is.

 

" nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, mert különben hamar szétcincálnak bennünket."

Azt hiszem, elég, ha úgy játszunk ellenük, mint a müncheni meccs nagy részében. És akkor De Jong nem is játszott.

 

" előbb-utóbb a görögök is szereznek pontot valaki ellen."

Ebben a BL csoportban nem sok esélyt adok nekik erre.

 

"A Bayern pedig nekünk otthon sem lesz könnyebb, mint a portugáloknak idegenben."

Gondolom, amint ezt elküldted, verted a fejed a falba, hogy milyen marhaságot írtál. A portugálok otthon simán kikaptak a Bayerntől, ami nem arra utal, hogy Münchenben nyerni fognak. Mi közelebb álltunk Münchenben a győzelemhez náluk, amiből nehéz arra következtetni, hogy jobbak nálunk. Persze a labda kerek, meglepetések mindig lehetnek.

Előzmény: nj (23483)
nj Creative Commons License 2018.11.05 0 0 23483

Jó, hát idegenben egy 4-0 az rendben van. Gólkülönbséget az azóta lejátszott bajnokikon kellett volna javítani.

 

A Benfica ellen, természetesen, a jó eredmény az elsődleges, azt hogy jónak kell lenni, úgy értettem, hogy ilyen játékkal, mint vasárnap, vagy a Feyenoord ellen, nem sokra megyünk, mert ez egy jó csapat. Amszterdamban is jól fociztak, időnként olyan sebességgel egyérintőztek, hogy csak néztünk. Otthon nyilván még jobbak lesznek, szóval nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, mert különben hamar szétcincálnak bennünket. Egy vereséggel pedig újra nyílt lesz minden, sőt, ők lesznek előnyben, mert ők otthon játszanak az AEK-kel, mi pedig idegenben és előbb-utóbb a görögök is szereznek pontot valaki ellen. És kevésbé valószínű, hogy Münchenben, vagy Lisszabonban törik meg a jég. A Bayern pedig nekünk otthon sem lesz könnyebb, mint a portugáloknak idegenben.

Előzmény: Gyenyi (23482)
Gyenyi Creative Commons License 2018.11.05 0 0 23482

"Az utolsó jó meccsünk a Heerenveen elleni 4-0 volt."

Ahogy vesszük. Azután panaszkodtam először, hogy nem éltünk a lehetőséggel, gólkülönbségünk javítására. Azóta is minden meccset jól kezdtünk, majd leálltunk.

 

"De most szerdán kell igazán jónak lenni."

Most a siker érdekel, nem az, hogy jók leszünk-e. Otthon sem voltunk igazán jók, még, ha rá is szolgáltunk a győzelemre. Ha most is szerencsésen nyerünk, nagyon boldog leszek. Döntetlennek is fogok örülni, és egy 2:1-es vereség után sem fogok nagyon sírni. (Kivéve, ha a játék alapján nyernünk kellett volna.) De előtte szép lenne, ha holnap a PSV valamit csinálna a Tottenham ellen. Sajnos erre nem sok esélyük van.

Előzmény: nj (23481)
nj Creative Commons License 2018.11.04 0 0 23481

Az utolsó jó meccsünk a Heerenveen elleni 4-0 volt. De most szerdán kell igazán jónak lenni.

Előzmény: Gyenyi (23480)
Gyenyi Creative Commons License 2018.11.04 0 0 23480

A második félidő pocsék volt. De igazán jól már egy ideje nem játszunk. A sok 0-ra győzelem miatt, ez nem tűnik annyira fel. Ten Hag mindig elégedett, bár most már kezd panaszkodni, hogy nem teszünk meg mindent a gólkülönbség növelésére. Kezdem elismerni, hogy kihozza a csapatból, ami benne van, de az, hogy ilyen hamar elégedettek a fiúk, rajta is múlik. Ha, személytől függetlenül azonnal lehívná azt, aki elkezd sarkallgatni, könnyelműsködni, akkor talán megtanulnák, hogy 20-30 perc után 2-3:0, nem ok flegmaságra. Az edzéseken is biztos van jele annak, hogy hamar elégedettek. Ott is fel kellene lépnie. 

Amikor a Heerenveen ellen felhoztam a gólkülönbséget, kikaptam NJ-től, hogy abban már nem hozzuk be a PSV-t. Akkor és azóta e három meccsen 6-7 gólt hozhattunk volna rajtuk.

 

Tadić statisztikái félelmetesen jók. 20 meccsen 10 gól, 8 assziszt. Minden meccsen van 4-5 nagyszerű passza és helyzeteit jó kihasználja. De egyre több meccsen van sok könnyelmű labdavesztése. És tegnap ezeket nem tudta ellensúlyozni gólokkal asszisztokkal. Nem is mondjuk, hogy jó volt. Azt hiszem, Ten Hag fél, hogy nagyon megsértődik, ha lecseréli. Tegnap Ziyech sem volt jó, de őt le merte cserélni. Igaz, tőle a 10-es mezt is el merte venni. Szerintem (is) néha helyette játszhatna Neres. Ráadásul ő 90 percig teljes szívvel küzd. Huntelaar is ilyen, Van de Beek és Tagliafico is. Szerintem Tadic is lehetne ilyen, ha félnie kéne, hogy lecserélik, vagy, hogy eleve nem kezd.

 

Tegnap Blind fantasztikus volt. De Ligt mellett persze ez könnyebb, mint De Jong mellett, bár ilyen jó De Ligt mellett sem volt még.

 

A PSV egyre döcögősebb. És még lesz néhány komoly meccsük a téli szünetig. Mi, ha Utrechtben sikerül végre nyernünk, nem hiszem, hogy karácsonyig még vesztünk pontot. Szép lenne, addig csökkenteni hátrányunkat, és a két csapat formáját nézve, van is arra remény. (Gondolom, ha a Feyenoord - PSV-re beengednének Ajax szurkolókat, azok a Feyenoord tábort erősítenék. De talán saját szurkolóik is elegek lesznek.)

Előzmény: nj (23479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!